Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 6 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-12, 20:22   #2611
Megi428
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 6

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość

G. mi kupił małego głoda
A ja sobie zrobiłam sama małego głoda, czyli DANIO
Stary 2010-03-12, 20:22   #2612
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ale zdajecie sobie sprawę z tego, że takim pisaniem możecie wprowadzić w błąd nowe osoby?
Żarty żartami, ale chyba starczy.
Zgadzam się. Wiadomo żarty są dla ludzi, ale odczuwam złośliwość w stosunku do nowych. Każdy kiedyś był zielony...

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
aha to juz wiem jaki kurde tyle rzeczy by mi sie tu przydalo, blender narazie mam z glowy tylko, mikser sobie z domu wzielam a mlynek do kawy elektryczny tu byl na szczescie, do czasu dukana uzywany ze 3 razy do cukru pudru a przydalo by mi sie takie fajne urzadzonko co kroi, mieli, uciera itp, foremki do ciast i inne *******ki. Ale skad na to wszystko kase brac
Jakbym siebie słyszała
Też tyle rzeczy by mi się przydało...

Cytat:
Ja dziś nabyłam formę silikonową do keksu, zapłaciłam za nią 45 złotych. Tak długo jej szukałam, że przełknęłam nawet cenę, ale drogie cholerstwo jak jasny piorun....
O kurcze rzeczywiście droga.

Za mną pierwszy dzień diety Dukana. Nie byłam głodna ani przez moment, ale było mi ciągle słabo i pociłam się jak nie powiem kto
Mam nadzieje, że to przelotny stan
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:27   #2613
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie Kenwood. Też mam go na oku... ale jakoś się zdecydować nie mogę :/

G. mi kupił małego głoda
ja philipsa... tego stalowego.... albo z czarnej lini - mam z tej lini reszte drobnego sprzetu w kuchni.... a tego twojego tez obejrze pozniej.... :P na poczatku mial byc zelmer fenomem.... ale taki archaiczny strasznie jest i duzy.... i podobno nie za dobry...

zaraz na zakupy jade i pierwszy raz od 2 lat do lidla jak sie uda.... moj facet jesst chory - jakas grypa go bierze wiec pewnie bedzie strasznie mialczal....

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-03-12 o 20:46
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:29   #2614
Mariolcia =P
Zakorzenienie

mnie tez cos chyba bierze przypomnialo mi sie, ze ostatnio w "jem i chudne" na tvn style mowili, ze zamiast barszczu mozna sobie zagrzac sok z burakow i doprawic, w sumie niezly pomysl. Probowalyscie moze?

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:29   #2615
Antinetka
Raczkowanie

Kobitki, ja mam jednak prośbę... Czy mogłybyście pisać trochę wolniej? Ja w pracy nie mam jak zaglądać praktycznie, tylko w domu, a tu dzisiaj w ciągu dnia chyba z 9 stron przybyło... A przecież muszę jeszcze zaległości nadrobić

Poza tym jestem w kropce - wieśniak mi obrzydł, a na diecie jestem dopiero od soboty. Nie wiem, co robić, bo już chyba w żadnej wersji mi nie wchodzi
drugie ciągnie je ku górze...

22.09.2012
Antinetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:32   #2616
monikaja
Raczkowanie

Do Dodaji: Zgadzam się z Tobą. Ewidentnie można wyczuć złośliwość do nowych osób. Ale to już świadczy o ich inteligencji i wrażliwości, niestety. Nie każdy umie być życzliwym człowiekiem. Choć to nie jest takie trudne ..... pozdrawiam i życzę miłego wieczoru Wszystkim ....
monikaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:36   #2617
Nusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maryla1 Pokaż wiadomość
Pije tez herbatke "oczyszczanie"JustFit
ja też to pije i powiem Wam szczerze, że mnie bardzo pomaga w problemach..."porcelankow ych"

a poza tym... KUPIŁAM SKROBIĘ!!! nareszcie się udało ją znaleźć pani w sklepie pyta: "hmm, a czy to jakaś nowa dieta jest czy co?" a ja jej odpowiadam: "ale czemu pani pyta, jest popyt na tą skrobię?", a ona do mnie: " proszę pani... my tu nie nadążamy tego sprowadzać" widzę, że grono Dukających w Lublinie jest większe niż myślałam
Nusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:37   #2618
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monikaja Pokaż wiadomość
Do Dodaji: Zgadzam się z Tobą. Ewidentnie można wyczuć złośliwość do nowych osób. Ale to już świadczy o ich inteligencji i wrażliwości, niestety. Nie każdy umie być życzliwym człowiekiem. Choć to nie jest takie trudne ..... pozdrawiam i życzę miłego wieczoru Wszystkim ....
To nie jest złośliwość do nowych osób, TO jest czasami głupi humor, który dopada po iluś tam tygodniach stosowania diety, odmawiania sobie wielu rzeczy. Nie, żebym się katowała, ale szykując obiady, kolacje itp. dla rodzinki, czując zakazane zapachy, nie jedząc niedozwolonych produktów, czasami zwyczajnie nachodzi "głupawka". Jeśli kogoś uraziłam - przepraszam, ale zaznaczam że to nie było złośliwe

A obok mnie dzieciaki wcinają chipsy - to jest dopiero złośliwość, samotne dziewczyny też proszę o trochę wyrozumiałości dla innych, które mają rodziny i pokusy - zakupy dla nich, gotowanie i jedzenie przy wspólnym stole, rodzinka - co lubi, ja - co mogę
Tak wiem wybrałam, dietuję ale to nie zawsze jest łatwe i przyjemne jak pachnie pizza, gulasz, chipsy i inne zakazane rzeczy.

Edytowane przez Megi428
Czas edycji: 2010-03-12 o 20:41
Megi428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:37   #2619
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Widze, że nie tylko ja zauważyłam.
Nie zapominajmy, że każdy z nas kiedyś był lub jest nowy na forum i przyjemnie by było gdyby nie żartowano z rzeczy czy nazw stworzonych dla potrzeb forum.

Troche forum śledze i zdążyłam opanować słownictwo typu wieśniak, porcelana, czy makrela to ryba i czy można danio. Ale wydaje mi się, że jak nie chcemy odpowiadac na pytania nowych osób to nie róbmy tego wogóle niż w sposób zlośliwy. Zniechęca to tylko nowe dziewczyny i wzbudza strach napisania czegokolwiek na forum
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:50   #2620
monikaja
Raczkowanie

Wiesz co ..... nie budzą strach ..... tylko same wyrabiają o sobie zdanie ..... będę szczera dla mnie to dziewczyny typu - tych, które ( jak ktoś tam na forum pisał, ze niby nie poznał, ze schudła - bo są wścipskie ) Głupie uszczypliwości. Może myślą .... co tam będę pomagać innym, niech same szukają. A jednak warto być życzliwym dla innych. Napewno to się zwróci do takiej osobie i to podwójnie. Jednak niestety czasami jest inaczej ........
Stary 2010-03-12, 20:53   #2621
Emila3000
Zakorzenienie

i z zakupow :dupa: zasnal i dobudzic sie go nie da.... po za tym wszystko go boli i stwierdził ze szybko przelecimy wszystkie markety... tak jasne dziekuje za cos takiego... pol rzeczy zapomne kupic....

ja gotuje tylko dla Julki osobno.... normalne obiady.... ale i tak 3 obiady dziennie musze ugotowac, bo dla meza miecho, dla mnie jakas rybe a dla Julki wiadomo... na szczescie chipsy, czekolada mnie nie kusi - Julka za mala jest na takie rzeczy...
Stary 2010-03-12, 20:55   #2622
monikaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
i z zakupow :dupa: zasnal i dobudzic sie go nie da.... po za tym wszystko go boli i stwierdził ze szybko przelecimy wszystkie markety... tak jasne dziekuje za cos takiego... pol rzeczy zapomne kupic....

ja gotuje tylko dla Julki osobno.... normalne obiady.... ale i tak 3 obiady dziennie musze ugotowac, bo dla meza miecho, dla mnie jakas rybe a dla Julki wiadomo... na szczescie chipsy, czekolada mnie nie kusi - Julka za mala jest na takie rzeczy...
Tylko uważaj na kominy, jak będziesz przelatywała wszystkie markety
Stary 2010-03-12, 20:57   #2623
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co ..... nie budzą strach ..... tylko same wyrabiają o sobie zdanie ..... będę szczera dla mnie to dziewczyny typu - tych, które ( jak ktoś tam na forum pisał, ze niby nie poznał, ze schudła - bo są wścipskie ) Głupie uszczypliwości. Może myślą .... co tam będę pomagać innym, niech same szukają. A jednak warto być życzliwym dla innych. Napewno to się zwróci do takiej osobie i to podwójnie. Jednak niestety czasami jest inaczej ........
masz całkowitą rację, że czasami jest inaczej, bo czasami bywają na forum nie tylko studentki, które szykują tylko dla siebie.
Czasami bywa tak że wraca się z pracy, robi zakupy, pada na twarz, jest się głodnym ale jak wracam do domu to najpierw dzieci, a potem ja. Więc czasami dopada dołek, czasami ma się ochotę na coś nie Dukanowego, ale trwamy. Czasami mamy głupie żarty, ale nie ze złośliwości czy z głupoty(!!!), ale raczej z jakiejś bezsilności. Chcemy schudnąć, a nie zawsze jest to łatwe, szczególnie jak się gotuje dla rodzinki. Pozdrawiam
Stary 2010-03-12, 20:59   #2624
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
To nie jest złośliwość do nowych osób, TO jest czasami głupi humor, który dopada po iluś tam tygodniach stosowania diety, odmawiania sobie wielu rzeczy. Nie, żebym się katowała, ale szykując obiady, kolacje itp. dla rodzinki, czując zakazane zapachy, nie jedząc niedozwolonych produktów, czasami zwyczajnie nachodzi "głupawka". Jeśli kogoś uraziłam - przepraszam, ale zaznaczam że to nie było złośliwe

A obok mnie dzieciaki wcinają chipsy - to jest dopiero złośliwość, samotne dziewczyny też proszę o trochę wyrozumiałości dla innych, które mają rodziny i pokusy - zakupy dla nich, gotowanie i jedzenie przy wspólnym stole, rodzinka - co lubi, ja - co mogę
Tak wiem wybrałam, dietuję ale to nie zawsze jest łatwe i przyjemne jak pachnie pizza, gulasz, chipsy i inne zakazane rzeczy.

Podpisuje się pod ta wypowiedzią !!!
Staram się gotowac tak bym z obiadu dla rodziny mogla coś zjeść . Nie zawsze sie tak da ale staram sie szczegolnie w trudniejsze dla mnie dni . Ja jestem na dukanie juz 7 miesiac i moja frustracja siega zenitu .... W dotatku mam kolejny zastój i jak nie ruszy nic do konca marca to przechodze z tym co mam na III faze . Bo skończę w psychiatryku . Odchudzanie przeradza sie w obsesje wazenia , stres termiczny i psychiczny ..... Moze mi przejdzie ,ale dziś jestem piiiiiiiiiiiiiip zdenerwowana .

Edytowane przez leszczesia
Czas edycji: 2010-03-12 o 21:00
leszczesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:00   #2625
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Strasznie chaotyczna ta Twoja wypowiedź i dość nieprecyzyjna. Staramy się odpowiadać na wszelkie pytania, ale zauważ, że zajrzenie na 1 stronę wątku nie jest chyba dużym wysiłkiem, a tak na prawdę odpowiada na 80% wszelkich pytań. Ktoś w końcu (wiolqn) się napracowała i chwała jej za to. Dziewczyny trochę się powygłupiały, ale nie jest to żadna złośliwość ani tym bardziej nabijanie się z nowych Dukanek.
Posiedzisz tu kilka miesięcy i zobaczymy czy tak chętnie będziesz odpowiadała n-ty raz na to samo pytanie, na które jest odpowiedź po pierwsze na 1 stronie każdej części wątku, po 2 w książce, po 3 na forum kilka (-naście, -dziesiąt) razy. Używanie wyszukiwarki nie boli. I nie traktuj tego jak złośliwości.
Stary 2010-03-12, 21:05   #2626
Wisienka_81
Rozeznanie

Cytat:

a czym zajmuje się Twój mąż?
mój od ponad miesiąca wraca z pracy, je w biegu i leci auto naprawiać
ale dziś podobno już koniec i od jutra możemy się wozić.... mam nadzieję, że na zakupy uda mi się go wyciągnąć

Wisienka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:08   #2627
Emila3000
Zakorzenienie

jakby kazda nowa osoba przeczytala chociaz 10 stron w tyl to nie byloby ponad polowy glupich pytan stylu czy mozna makrele jesc.... (juz nie mowie o calosci 6 czesci bo to przegiecie w druga strone jest)
ja odpowiadam na kazde glupie pytanie... narazie jeszcze wytrzymuje nerowowo to... ale nie wiem jak dlugo... i mam nadzieje ze zrobi sie nowe pokolenie sredniozawansowanych dukanek ktore przejmnie nasze zadanie.... i zaraz ide se robic kanpki, tylko nie mam z czym ich zjec, bo zadnej rybki wedzonej nie mam....
Stary 2010-03-12, 21:08   #2628
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez leszczesia Pokaż wiadomość
Podpisuje się pod ta wypowiedzią !!!
Staram się gotowac tak bym z obiadu dla rodziny mogla coś zjeść . Odchudzanie przeradza sie w obsesje wazenia , stres termiczny i psychiczny ..... Moze mi przejdzie ,ale dziś jestem piiiiiiiiiiiiiip zdenerwowana .
leszczesia

podziwiam, gratuluję i rozumiem
ja niespełna miesiąc, chcę schudnąć ale czasami jak szykuję dla rodzinki to łycha sama wędruje do buźki ale się wycofuję, zagryzam plastrem drobiu, ale frustriat gdzieś siedzi, że nie zjadł czegoś tam
Waga- rano obowiązkowo, zimno - stale, ktoś żre czekoladę - ja wciskam że nie mogę ale zjadłabym (jak wiele z nas), ale zaspokajam się mlekiem w proszku, sernikiem - ser + jajca(), kanapki z chrupkiego chlebka - nie dziękuję, wolę wióry z jajcem itp itd. Smakuje mi Dukanowe jedzonko, bo nie mam innego wyboru, ale ŁATWO NIE JEST !!!!!
Stary 2010-03-12, 21:10   #2629
monikaja
Raczkowanie

Cytat:
Strasznie chaotyczna ta Twoja wypowiedź i dość nieprecyzyjna. Staramy się odpowiadać na wszelkie pytania, ale zauważ, że zajrzenie na 1 stronę wątku nie jest chyba dużym wysiłkiem, a tak na prawdę odpowiada na 80% wszelkich pytań. Ktoś w końcu (wiolqn) się napracowała i chwała jej za to. Dziewczyny trochę się powygłupiały, ale nie jest to żadna złośliwość ani tym bardziej nabijanie się z nowych Dukanek.
Posiedzisz tu kilka miesięcy i zobaczymy czy tak chętnie będziesz odpowiadała n-ty raz na to samo pytanie, na które jest odpowiedź po pierwsze na 1 stronie każdej części wątku, po 2 w książce, po 3 na forum kilka (-naście, -dziesiąt) razy. Używanie wyszukiwarki nie boli. I nie traktuj tego jak złośliwości.

Dla mnie jest wszystko ok. I raczej o żadne głupoty się nie pytałam. Sama mam dwójkę dzieci i męża, dla których gotuję osobno. A tak apropo: jeśli ktoś nie chce to niech nie odpowiada, a nie - pisze głupoty. Zresztą nie ja pierwsza to zauważyłam. Ale wszystko super. Pozdrawiam.
Stary 2010-03-12, 21:12   #2630
elzuniusia
Raczkowanie

Dobry na wieczór Widzę że od 14 wiele postów powymieniałyście.

Ugotowałam sobie dziś fajną zupkę, na obiad
Przepis jest stary, ale przerobiłam go na wersję Dukanową i smakowało tak samo. Ja ją uwielbiam bo jest lekka i smaczna. Jeśli ktoś chciałby spróbować, to podaję przepis:

Delikatna zupa ze świeżych ogórków (porcja na 1 lub max 2 osoby)

• ok. 600ml wody
  • 1 kostka rosołowa warzywna ("do smaku" Winiary - ma mniej tłuszczu i soli)
  • 1 duży ogórek szklarniowy
  • 1 mała marchewka
  • troszkę Vegety (Warzywka lub innej tego typu przyprawy)
  • kilka kropel oleju parafinowego
  • ok. pół szklanki chudego mleka
  • 1 czubata łyżeczka skrobii kukurydzianej (ja dałam mąki bo nie mam skrobii)
  • 1 płaska łyżeczka suszonego koperku (można zastąpić świeżym ale teraz trudno o taki)
Ogórka obrać ze skórki, pokroić w niezbyt małą kostkę i poddusić z dodatkiem vegety na patelni natłuszczonej olejem parafinowym (tylko tyle, aby się nie przypaliło), do momentu aż zmięknie. W tym czasie zagotować wodę i rozpuścić w niej kostkę rosołową. Do gotującego wywaru wrzucić startą na dużych oczkach marchewkę, a kiedy zmięknie dodać podduszonego ogórka. Do mleka dodać skrobię i roztrzepać widelcem i zabielić tym zupę. Na koniec dodać koperek i gotować jeszcze na wolnym ogniu ok.2 min żeby nabrała aromatu.

P.S. W oryginalnej wersji ogórki podsmaża się na maśle, a zupę zabiela się mąką pszenną i słodką śmietaną, i jest przez to trochę bardziej gęsta i biała.
elzuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:13   #2631
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Emilia 25 nie dalej jak 2 tyg temu ja też byłam przeciw różnym upominkom (czyt. przeciw Tobie) ale a czasem człowiek się łapie o co chodzi.
Ja zanim zaczęłam dietę 2 tyg. się przygotowywałam, czytałam forum, książkę, inne informacje. Ale i tak miałam pełno wątpliwości, niektóre nadal są ale nie od razu Kraków zbudowano
\
\
A można te kiełki? Bo dalej nie wiem
Stary 2010-03-12, 21:14   #2632
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_81 Pokaż wiadomość
a czym zajmuje się Twój mąż?
mój od ponad miesiąca wraca z pracy, je w biegu i leci auto naprawiać
ale dziś podobno już koniec i od jutra możemy się wozić.... mam nadzieję, że na zakupy uda mi się go wyciągnąć
ma wlasna firme - robi strony www.... w czerwu ja otworzyl i juz teraz ja na tyle rozkrecil ze wraca do domu o 16.... ma pracownika od papierkowej roboty... ale przez ta diete prawie codziennie musi cos dokupywac, a to jajka, a to wiesniaki itp... wiec o 18 wraca.... ale na poczatku to byla masakra.... conajmniej o 22 do domu wracal, ja zmienial lokal na wiekszy to miesiac w ogole w fomu go nie bylo, bo po robocie remontowal razem z bratem... nauczylam go na tej diecie jesc sniadania i cos w robocie..... bo wczesniej potrafil nic nie jesc caly dzien.... i nic nie pic....
Stary 2010-03-12, 21:16   #2633
Wisienka_81
Rozeznanie

Cytat:
zgadzam się w 100%

Poza tym bardzo często nowe osoby się oburzają gdy zostaną zapytane czy przeczytały książkę, 1 post oraz czy zrobiły test a zadane pytanie dot. np. ile mają trwać poszczególne fazy

Wisienka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:16   #2634
gk7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nusiaa88 Pokaż wiadomość

a poza tym... KUPIŁAM SKROBIĘ!!! nareszcie się udało ją znaleźć pani w sklepie pyta: "hmm, a czy to jakaś nowa dieta jest czy co?" a ja jej odpowiadam: "ale czemu pani pyta, jest popyt na tą skrobię?", a ona do mnie: " proszę pani... my tu nie nadążamy tego sprowadzać" widzę, że grono Dukających w Lublinie jest większe niż myślałam
Kochana mów szybko gdzie w Lublinie jest skrobia???? Ja od października na Dukanie i ngdzie nie mogę jej dorwać,a w niedzielę będę w Lublinie to bym chętnie zakupiła.
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:18   #2635
Mariolcia =P
Zakorzenienie

elzuniusia fajny pomysl, a nie moznaby zamiast mleka i skrobi jogurtu dac?

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:18   #2636
Emila3000
Zakorzenienie

kielki podobno mozna, ale ja bym sprawdzila ich "sklad" w necie w jakies tabelce....
Stary 2010-03-12, 21:19   #2637
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Hm mam nadzieję, że to nie jest napisane z myślą o mojej odpowiedzi dla Ciebie o ziemniakach - bo to na prawdę zależy wg której książki w każdej jest inaczej

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:21   #2638
Emila3000
Zakorzenienie

a ja skrobie mam i nawet jej nie odpakowalam od 2 tygodni....
Stary 2010-03-12, 21:24   #2639
elzuniusia
Raczkowanie

Cytat:
jakby kazda nowa osoba przeczytala chociaz 10 stron w tyl to nie byloby ponad polowy glupich pytan stylu czy mozna makrele jesc.... (juz nie mowie o calosci 6 czesci bo to przegiecie w druga strone jest)
ja odpowiadam na kazde glupie pytanie... narazie jeszcze wytrzymuje nerowowo to... ale nie wiem jak dlugo... i mam nadzieje ze zrobi sie nowe pokolenie sredniozawansowanych dukanek ktore przejmnie nasze zadanie.... i zaraz ide se robic kanpki, tylko nie mam z czym ich zjec, bo zadnej rybki wedzonej nie mam....
Może powinny być 2 osobne wątki? Jeden dla początkujących a drugi dla tych którzy już w tym trochę siedzą i mogą się podzielić nowymi przepisami.
Poza tym myślę że każdy powinien najpierw przeczytać książkę "Nie mogę schudnąć" od deski do deski i ZE ZROZUMIENIEM a dopiero potem wchodzić na to forum. Nie byłoby wtedy połowy niepotrzebnych pytań.
Ja tak zrobiłam. A w razie co książka leży w szafie w której mam książki kucharskie itp. i zawsze mogę zajrzeć kiedy nie wiem co wolno a co nie.
elzuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:25   #2640
monikaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Hm mam nadzieję, że to nie jest napisane z myślą o mojej odpowiedzi dla Ciebie o ziemniakach - bo to na prawdę zależy wg której książki w każdej jest inaczej
Nie, oczywiście że nie ...... Jeśli mam być szczera - to moja wypowiedź tyczyła się Emili3000 - wydawało? się, że jest uszczypliwa. Być może, że tylko miałam takie odczucie. Wszystko jest ok.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości