|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
nikt nie wie co to znaczy? nie powiem jak mi to dentystka mowila i patrzyla mi w buzie to groznie to brzmialo
|
|
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
Milutku bo niehigieniczny świr pracuje i ma ustabilizowany plan dnia
![]() Inna wersja: prześladuję Cię ;p |
|
|
|
#3843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też jestem takim świrem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
hej, odzywam sie po wizycie jak zwykle,w poniedzilek zalozyla mi metalowe ligatury, asystentka to robila i jej sie ukrecaly ciagle wiec siedzialam na fotelu z godzine
potem zakladala mi na caly dol lancuszek od 6 do 6 i jej 4 razy pękł poza tym mam nadal nosic wyciagi, a jutro musze jechac zeby mi druta na gornej szczce przyciela bo z jednej strony nie wystaje mi wcale a z drugiej na jakies 1,5cm, wbijajac mi sie w dziaslo od poniedzialku mam taka rane juz ze szok, ani wosk,ani solcoseryl nie pomaga bo ten drut mi sie wbija caly czas nie dosc ze podrozala wizyta ze 130 na 140 to jeszcze orto nie robi mi sama tego co trzeba tylko zleca asystentce, juz mam tego dosc a na dodatek z tekstem wyskoczyla- moze pomyslimy o ekspanderze jakims albo o ekstrakcjach jakis ale to jeszcze mamy czas ![]() ![]() a juz myslalam ze obejdzie sie bez takich przyjemnosci bo 5 miesiecy od zalozenia i nic nie wspominala, na dodatek tak mnie zeby bola od poniedzialku ze tylko na jogurtach jade,tak jak sincarne napisala - oj w bolach sie rodzi ten holyłud smajl
|
|
|
|
#3845 |
|
Przyczajenie
|
verkaaxd - nom
trzy godziny wcześniej nie no... najważniejsze, że w ogóle będziemy zakładać ![]() i dzięki Tobie i betti_888 za info o separatorach trochę mnie denerwują, no ale przeżyję ^^Wiecie, ona jest taka hmm... np.: aparat półkosmetyczny? problem, bo przecież musi policzyć, ile za taki wyjdzie, pytam czy porcelana czy szafir to ona, że się naczytałam (a w domyśle: teraz robię jej przez to problemy) no ale wreszcie powiedziała, że założy mi jaki będę chciała (też mi łaska... ja przecież płacę ![]() )
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skierowanie do chirurga już mam ), na dole też mam ósemki, na wizycie padnie pytanie, czy ich nie wyrywać Drugi raz na pewno nie założę aparatu jeśli mi się zjadą przez to zęby spowrotem Chyba, że na koszt ortodontki Jutro pewnie wycieczka do Poznania, żeby się umówić u chirurga i dowiedzieć co i jak, mam nadzieję, że wyrwą mi w przyszłym tygodniu Pomarzyć zawsze można... |
|
|
|
|
#3847 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczęta
![]() Pisze, po niespełna roku nieobecności, nikt zapewne mnie nie pamieta ![]() Melduje, że ściągam druty w poniedziałek już!! jednak pan dr jest rewelacyjny w tym co robi A zrobił wszytsko tak syzbko jak obiecał![]() Tylko mam problem... nigdy mi zaden zamek sie nie urwał... no ok, raz, ale na jedynce, więc nie stanowiło to problemu A dzis, a raczej rpzed chwilą urwał się z ostatniego zęba ![]() I nie wiem co zrobic, zdjąc go czy zostawić? Boje sie ze mi spadnie w nocy, a kolei drut jaki zostanie moze mnie ladnie poranic ![]() Jutro bede dzwonic do orto, ale teraz mnie nie poratuje... zdjac? zostawić? Pozdrawiam
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zostawiła, ale tak go obficie woskiem okleiła, żeby nie miał szans spaść
|
|
|
|
|
#3849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
).No chyba, że nie boisz się, że go połkniesz. Edytowane przez rune Czas edycji: 2010-03-11 o 22:33 |
|
|
|
|
#3850 |
|
Raczkowanie
|
O rany! Bardzo dawno mnie tu nie było. Widze pare znajomych buziek(avatarów
). Nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamięta. Moje ząbki mają się dobrze,nie noszę już żadnych wyciagów ani innych tego typu wynalazków. Do wakacji zdejmuje <hura>. Jak zrobie nowe zdjęcia to podeślę.Kilianna-jak Twoje dziąsła? nadal masz aparat? wybacz mi,może juz gdzieś pisałaś,ale nie jestem w stanie nadrobić tyle stron. P.S. Mam do sprzedania maskę delaire'a/ortodontyczną. Jeśli ktoś byłby zainteresowany-piszcie na naughtystarlet@o2.pl.
|
#3851 |
|
Konto usunięte
|
kilianna ja Cię pamiętam
I bardzo dobrze pamiętam Twoje problemy bo kilka razy trochę tu chlipałaś i jakoś mocno zapadło mi to w pamięć. Pamiętam np. groźbę utraty zębów itd... Dobrze, że już wszystko OK.
|
|
|
|
#3852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Świniaczek, widzę , że już trochę nosisz aparacik. Jak postępy?
Cytat:
Cytat:
Zęby są idealnie proste, nie zgrzytam, nie zaciskam, także chyba czeka mnie już tylko wszystko co dobre
|
||
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
niee bo i z czego ?
musimy się uzbroić w cierpliwość
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Dół chciała mi w grudniu ściągać , ale nie pozwoliłam, stwierdziłam, że ściągniemy oba na raz, a orto nie widzi przeciwwskazań ku temu, więc tak zrobimy Wyrywam ósemki górne przed następną wizytą (mam nadzieję, że uda mi się przed następną wizytą, która jest 26.03) i to będzie prawdopodobnie ostatnia wizyta, następne będzie ściąganie. Góra równiutka, dół też (dół był o wiele gorszy od góry), teraz tylko ósemki i się z drutem żegnam. Chociaż tak nie do końca, bo na 2-3 lata będę miała drucik przyklejony z tyłu ![]() Czy Ty masz może paradontozę? Bo u mojego ojca paradontoza bardzo podobnie mu z dziąsłami pogrzebała. |
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale przerwy i tak wydają mi się za długie. Dobrze, że ligatury dobrej jakości - w ogóle mi nie zblakły.
|
|
#3857 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej, to niedobrze, że masz takie długie przerwy między wizytami. to że ligatury się nie przebarwiły to jeszcze o niczym nie świadczy. one się po pewnym czasie rozciągają i już nie działają tak mocno jak po zmianie na nowe.
|
|
|
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj tak ![]()
|
|
#3859 |
|
dream big
|
A mnie jeszcze zęby bolą przy jedzeniu ; / na jogurtach jadę, bo gryźć cokolwiek to katastrofa ; /
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jestem nawiedzona, ale uwielbiam ten "stan" Jak boli i wiem, że coś się w tym dziobie dzieje ![]() Coraz częściej uświadamiam sobie, że będę baaaardzooo tęskniła za tym metalowym cholerstwem jak już go nie będzie... |
|
|
|
|
#3861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja cały czas tęsknię za "gołymi" zębami...
|
|
#3862 |
|
Przyczajenie
|
Witam . ;] Chcę założyć sobie aparat Damon 3 lub taki zwykły metalowy tylko jest mały problem, miałam robione kanałowe leczenie na górną 6, dentysta rozwiercił mi całego zęba i powiedział, ze jest do wyrwania. Jak wyrwę tego zęba to będę mogła mieć w miejscu luki aparat . ?
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Piszcie . ;* ;]
|
|
|
|
#3863 |
|
Wtajemniczenie
|
A byłaś na konsultacjach u ortodonty już?? być może i tak będziesz musiała wyrwać jakieś zęby...a jeśli nie to poszukaj innego dentysty - moja mówi mi że każdy ząb można uratować, trzeba tylko chcieć.
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to ja też tęsknie za "gołym" uśmiechem, ale wiem, że zatęsknię za odrutowanym
|
|
|
|
#3865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3866 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, może ktoś to się bardziej na tym zna, coś na ten temat powie. |
||
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3868 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
haa sila magicznego przyciagania uslyszalam ze mowisz o mnie u mnie nic nowego czasem was podgladam, a raczej zdjecia wklejane, zbieram jakos powoli pieniadze na wybielanie, ale zawsze znajdzie sie cos innego i ciezko idzie ![]() trzymajcie sie Babuszki |
|
|
|
|
#3869 |
|
Raczkowanie
|
jestem taka szczęśliwa
mija właśnie mój trzeci dzień z aparatem zaczynam się powoli przyzwyczajać. Bałam się, że będę sepleniła, ale na szczęście nie jest tak źle gorzej wyglądają moje dziwne miny... ciągle takiego dzióbka robię. noo i ślinie sie trochę zastanawia mnie dlaczego mam aparat tylko do 5 a tego co widziałam większość z Was ma chyba do 6? mam jakąś ubogą wersję czy jak?? |
|
|
|
#3870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zamki mam do 5 a na 6 mam pierścienie... też się czasami ślinie... szczególnie jak dużo i szybko mówie i nie mam czasu na przełknięcie śliny
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

ja też jestem takim świrem

potem zakladala mi na caly dol lancuszek od 6 do 6 i jej 4 razy pękł
poza tym mam nadal nosic wyciagi, a jutro musze jechac zeby mi druta na gornej szczce przyciela bo z jednej strony nie wystaje mi wcale a z drugiej na jakies 1,5cm, wbijajac mi sie w dziaslo
Pomarzyć zawsze można...