|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 6
Cytat:
Podpisuję się pod tym jak najbardziej. A jak się ma kilka -dziesiątek lat, co najmniej 2 ciąże - nie ma co się spodziewać cudów ![]() Owszem schudniemy, ale rozstępy, skórka obwisła itp. zostanie. No może po jakimś czasie zniknie "obwisł" ale cudów nie będzie. To było do kobiet z wiekiem, po ciążach. A w ogóle nie chcę się czepiać. Ale prawda bywa okrutna
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-03-13 o 00:21 |
|
|
|
|
#2732 |
|
Raczkowanie
|
tolas jeśli byłaś w ciąży to masz odpowiedź jakim cudem. Chociaż niektóre od razu po ciaży ważą tyle co przed nie wiem jak to się dzieje. Ja mam tyle ładnych ciuchów sprzed ciąży w szafie ale niestety nie schudłam prawie nic po powrocie ze szpitala miałam 71kg. Masakra... Żebym ja tylko nie zaszła w ciążę przed utrwaleniem tej diety bo to by było dla mnie zabójstwo. Wtedy już do końca życia będę gruba bo po kolejnej zostanie mi 81kg
Wtedy będzie mnie łatwiej przeskoczyć niż obejść ![]()
|
|
|
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
w sumie chyba najbardziej ludzie.... mam tam wielu przyjaciół
w tym roku pierwszy raz od ładnych paru lat nie byłam na święcie kwiatka kiedyś regularnie też balowalam w Waszej piwnicy (art de grand) .. a przy zalewie to chyba niedaleko zadębia co ![]() na mnie na szczęście batony w sklepach wrażenia nie robią... nawet chleba mi nie brakuje za to marzą mi się pierogi
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
mieszkam na zadebiu... na samym koncu.... od 2 lat... wczesniej prawie z centrum.... a swieta kwiatka to ja nie lubie.....
|
#2735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dzięki Dukanowi musi. To ostatnia deska ratunku. |
|
|
|
|
#2736 |
|
Wtajemniczenie
|
tolas
a ja powiem tak: na mnie nie robi wrażenia nic, co nie poczuję Szkopuł w tym, że gotuję dla rodzinki, dla dzieci. Wychodzi na to, że wszystko co pachnie robi na mnie wrażenie, a co nie pachnie, nie istnieje
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
zejdzie na pewno... wiem to po sobie... jestem w twoim wieku.... jak nie kijem to pałą ale zejdze...
ja po sobie zauwazylam ze jakos "uroslam"... nie wiem gdzie i jakim cudem... rekawy za krotkie, bluzki za krotkie.... biodra tam rozumiem, bo chyba kosci nie wracaja do stanu wyjsciowego (mi to nie przeszkadza) ale dziwi mnie w jaki sposob ciuchy i tak nie pasuja...
|
#2738 |
|
Rozeznanie
|
Megi428 : hmm tak się składa, że mój wredny mężus nie dietuje i robi sobie całkiem pachnące jedzonko (na szczęście sam je przyrządza bo byłoby ciężko
), przynosi też do domu pizzę, lody i słodycze... i je na moich oczach Emila : ale na kwiatku zawsze jakiś koncert fajny się trafił... chociaż nie powiem, raz byłam nawet na zwiedzaniu dziwnych warzywnych okazów a na zadębiu niejedną imprezę przeżyłam ![]() dobra już nie offtopuję dobranoc
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w domu jakby mi taki numer moj ukochany zrobil... walizki od razu za okno....
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
Tylko nie myśl sobie małolata się udziela, i po co tak szybko dała się tak urządzić. Byłam już na studiach wtedy a mój mąż jest zbyt przystojny by się mu oprzeć ;P Życie mnie już doświadczyło a w gronie moich rówieśnic nie mam o czym gadać jeśli któraś z nich nie ma jeszcze dziecka. Więc wolę pogadać ze starszymi. Zawsze mogę się czegoś mądrego dowiedzieć.
Jak będę miała choć 56kg będę najszczęśliwszą żoną i mamą na świecie Bo jak na razie te kg to moje najwieksze zmartwienie na równi z pracą licencjacką która jest daleko w tyle a w czerwcu obrona...---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Dobra ja też spadam bo będę jutro spała na wykładach... |
|
|
|
#2741 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja powiem tak, nie mam licencjatów, magistrów (chociaż czasem w pracy brakuje to fakt), ale mam dorastające dzieci, które moim zdaniem więcej znaczą nic licencjat i magisterka
![]() Jedno jest pewne. Waga i kg nie zależą od wykształcenia itp.
|
#2742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to śliczna ta Twoja córcia jeśli to jej zdjęcie masz w avatarze. Szymuś by do niej pasował, też ma taką anielską buźkę Pozdrawiam i do poniedziałku. Trzeci i ostatni raz piszę dobranoc
|
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
i zgadzam sie.... ja tez majac indeks architektury krajobrazu i przed soba 15 lat nauki i kariery zeby nie byc tylko popychadlem wybralam rodzine i dziecko... bo tak pewnie dosiegnelaby mnie menopauza zanim znalazlabym na to czas... zbyt ambitna jestem... no i ambicje nadal mam tylko ze sa juz inne i mysle ze wazniejsze....
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-03-13 o 00:59 |
|
|
|
#2744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale może jak mi uda się schudnąć to się przekona, tym bardziej że lekarz już 2 razy kazał jej schudnąć chociaż do 100 bo ma nadciśnienie od tej wagi. Oglądałam dziś zdjęcia. Jak mój mąż miał I komunię to była bardzo szczupła w 13 lat tyle prztyła. Szkoda mi jej trochę... ale to niestety w dużej mierze jej wina, bo żywią się tu prawie samą wieprzowiną i w ogóle jedzą za dużo mięsa w porównaniu z pozostałymi produktami z piramidy żywienia. ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Dobranoc. |
|
|
|
|
#2745 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się jedynie z jednym, że waga i kilogramy nie zależą od wykształcenia. |
|
|
|
|
#2747 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że ciekawy temat się tu pojawił więc i ja się udzielę. Z tym wykształceniem to różnie bywa...Przynajmniej w moim mniemaniu. Pochodzę z rodziny, gdzie rodzice nie mają wykształcenia wyższego, a wszystko co mają zawdzięczają swojemu uporowi i ciężkiej pracy(fizycznej). I podziwiam ich za to i bardzo szanuję. Ale jako dziecko takich rodziców, mająca zupełnie inne cele życiowe (chcę skończyc studia, pracować nie fizycznie a umysłowo i być na odpowiednim"poziomie") mam utrudniony start w życiu...Dlaczego? Bo moi rodzice tego nie rozumieją. Żeby zacząć studia musiałam sie wyprowadzić z domu i sama zarobić na własne utrzymanie, bo według moich rodziców równie dobrze moglabym stać za ladą a kasa byłaby lepsza niż to co zarabiam teraz jako student. Nie wykształcenie śwaidczy o czlwieku, ale musze przyznac, że nie jest łatwo wyjść z takiego kręgu, gdzie mało kto ukończył studia a ludzie patrzą tylko na to, kto ile zarabia. Ja jednak walczę i na razie udaje mi się to
![]() to taka moja dygresja... |
|
|
|
#2748 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Powiedzcie mi jakaą pić wodę ? czy Staropolanka niegazowana może być ?
|
|
|
|
#2749 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"nie jest łatwo wyjść z takiego kręgu, gdzie mało kto ukończył studia a ludzie patrzą tylko na to, kto ile zarabia"- to prawda ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
było: 83 kg/168 jest: 74 kg- (35 dzień diety) będzie: 65, albo i mniej |
||
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś zastój, o wczorajszym żarciu o 21,ale co zrobić.Uroczysta mężowa imieninowa kolacja zdarza się raz w roku.
Widzę, że temat wykształcenia... ja mam dwa fakultety, mam pracę, mam milion pasji ... Nie zarabiam dużo,ale robię to , co lubię.Mój mąż zarabia całkiem nieźle, też mogłabym powiedzieć- nie chce mi się, po co mam się uczyć i pracować, skoro nie muszę. Wiem, że kiedy uda mi zajść w ciąże, na jakiś czas będę musiała odstawić siebie na boczny tor, ale nie mam zamiaru rezygnować z siebie na zawsze. Bo chcę. Bo chcę mieć poczucie , że moje życie jest moje , a nie dla mojego męża i dziecka. Możecie mnie zjeść teraz z masłem, ale najbardziej na świecie wnerwia mnie sprowadzanie kobiety do roli matki i żony i czynienie z tego najważniejszej misji całego życia. Bo mąż może odejść, dzieci dorosną a kobieta bez własnego życia zostanie sama jak palec pośrodku niczego. Czekam na baty
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2010-03-13 o 08:25 |
|
|
|
#2751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[/quote][/quote] |
|
|
|
|
#2752 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez sie z tym zgadzam w 100%. Kobieta, niestety, musi miec na uwadze ze moze zostac sama.....
A tak wogole to WITAM wszytskie forumowiczki , zagladam do Was od sierpnia 2009 i rowniez od tego czasu stosuje diete Dukana, schudlam na niej 12 kg i od trzech miesiecy niestety nie udalo mi sie nic wiecej zrzucic ,poniewaz byly swieta a po swietach jakos ciezko bylo mi sie zmobilzowac do powrotu.....ale od 4 dni zaczelam od nowa i juz mam spadek 2 kg. Musze stwierdzic, ze czytanie tego forum ogromnie mobilizuje i zawsze jak mam ochote na male odstepsto, wlanczam komoputer i jestem z Wami ...od razu mi wtedy lepiej . Pozdrawiam serdecznie wszytskich!!!!
|
|
|
|
#2753 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, 11 marca minęły 2 miesiące z Dukanem ubyło mi w sumie 9 kg
biust - 4cm pas - 5cm biodra - 5cm udo - 5cm coś dużo tych 5, ale to chyba świadczy o tym że równo chudne . Osiągnęłam już swój I cel jest to moja stara waga zanim dorobiłam się dodatkowych kg, mieszcze się już we wszystkie stare ciuchy, niektóre nawet są luźniejsze ale chce jeszcze schudnąć ze 2 kg zobaczymy czy mi się uda, cel postawiłam sobie do świąt potem chcę przejść na III fazę. bardzo dobrze się czuję na tej diecie i jestem bardzo zadowolona że się na nią zdecydowałam.Elianka popieram cię w 100%, sama jestem w trakcie pisania mgr, studia to najpiękniejszy z okresów w naszym życiu, i w tej szalonym wyścigu szczurów musimy pamiętać o sobie, o naszych potrzebach i zamiłowaniach. kobieta spełniona to kobieta szczęśliwa a jak kobieta jest szcześliwa to będzie wtedy lepszą matką i żoną, takie jest moje zdanie
|
#2754 |
|
Raczkowanie
|
Witam chciała bym do was dołączyć. Od dłuższego czasu śledzę forum a od 08.03 jestem na Dukanie
Wiek 33lata Wzrost 170cm Było 69kg Jest 67kg Będzie 60kg |
|
|
|
#2755 |
|
Raczkowanie
|
Witajcieeee!
Gratuluję wszystkim spadków, a tym, którym dziś się nie udało jutro udać się musi U mnie dzisiaj też spadek o całe 0,6 kg , nareszcie!!! |
|
|
|
#2756 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Witajcie Wszystkie a właściwie Wszyscy zrzucający to i owo A tak poważnie to przedwczoraj wzięłam się za dietę i to za jaką? Kopenhadzką. Wytrzymałam do wczoraj i dalej bym ją ciągnęła gdyby nie wizyta u Przyjaciela, który dietę Dukana "ciągnie" ponad dwa tygodnie i schudł już 8 kg i to bez restrykcyjnych wyrzeczeń jedzenia jak przy kopenhadzkiej. Od razu mnie ścisnęło a głód odezwał się podwójnie! bo jak to, ja tu odmawiam sobie wszystkiego 400-500kcal dziennie aż w głowie się kręci i w ogóle! A tu proszę On je ile wlezie i w dodatku kiedy tylko zgłodnieje a przy okazji chudnie. No myślę rewelacja. Ja też tak chcę!!! To przeszłam na tą dietę Dukana od wczoraj. Od razu się lepiej poczułam i jem tylko produkty z I fazy. A mój mąż mówi, "Ty jesteś na diecie A ja Mu mówię, że właśnie taka super obżarta dieta Normalnie bomba jak dla mnie! Tylko czekam na efekty. Waga wyjściowa 66,5 kg przy wzroście 1,60 cm, więc do zrzucenia jest sporo! Z licznika Dukana wyszło 11 kg! Ale to by było coś!!! Tylko jedno pytanie, czy trzeba ćwiczyć? Bo ja ogólnie lubiłam sobie wolno biegać ale gdy były ciepłe wieczory, lecz teraz to nie bardzo! Zimno i nie przyjemnie. A Wy ćwiczycie? Czy też tak mieliście w pierwszym dniu, że cały czas jedliście? Napiszcie jak to wyglądało u Was? Bo dziś mam drugi dzień. Wstałam 3 godziny temu i jeść mi się w ogóle nie che. Lecz wczoraj to normalnie konia z kopytami bym zjadła i właściwie w ilości "żarcia" to dorównałam. ale oczywiście z listy I-ej fazyPozdrawiam |
|
|
|
#2757 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!!! Dawno mnie tu nie było!!! Chciałam się więc zameldować i pochwalić się, że od 2 stycznia schudłam ponad 10,3 kg. Cały czas jedząc
Mój największy problem -czyli szerokie bioderka- powoli przestaje być problemem, właśnie tam najbardziej gubię centymetry. Nie ćwiczę specjalnie - codzienny spacer do pracy (ok. godziny) chyba jednak też mi pomaga. Więc jeśli ktoś nowy czyta ten wątek - to dietę Dukana polecam jak najbardziej Dziewczyny - wg. testu ze strony Dukana zostało mi jeszcze tylko 8 kg!!! Jestem już za półmetkiem - czuję, że to osiągalne, żeby w końcu ważyć tyle, ile chcę Zaraz się chyba wzruszę, ale jeszcze nigdy tak nie miałam - serio!!!
|
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Moj Tz jak ma ochote, na cos to je, jak ogladamy film i ma ochote do niego zjesc chrupki to je, bo ja mu mowie by sobie zjadl jak chce, albo zamowil pizze jak chce, dlaczego mam ograniczac jego wolnosc osobista w kwestii jedzenia tylko dlatego ze mi czegos nie wolno? Nie jego wina, ze musze schudnac ![]() ja tam lubie te serki homo tescowe, nawet bez slodzika mi smakuja ale ostatnio jak bylam w tesco tez nie bylo wiesniakow light :/\kurde pojawilo mi sie plamienie, a nigdy wczesniej nie mialam, wiec troche sie martwie, ale tutaj prawie wszyscy maja jakies zmiany z okresem, wiec widocznieto normalne, zastanawiam sie tylko co powiedzial by na to jakis lekarz i jakie sa przyczyny. odkad biore zelazo juz mnie nie bola te piszczele, wiec chyba wszystko jasne...
|
#2759 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za podpowiedź, w takim razie dziś zabieram się za czytanie i mam nadzieje, że w poniedziałek przyłączę się do Was
Edytowane przez pani_zima82 Czas edycji: 2010-03-13 o 09:49 |
|
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
Witam cieplutko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

w tym roku pierwszy raz od ładnych paru lat nie byłam na święcie kwiatka
kiedyś regularnie też balowalam w Waszej piwnicy (art de grand)
za to marzą mi się pierogi

ale oczywiście z listy I-ej fazy