|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drepczą już na malych nóżkach, a niedawno wyszły z brzuszka - maluchy I/II 2009
Kellysss Kochana podaj mi link do twojego wózka.Mam w prawdzie dwie spacerówki
,ale z żadnej nie jestem zadowolona!!!och jak jabym tak chciala zeby moje dziecie tylw spalo.... chociaz nie narzekam bo nocki przesypia i w dzien robi sobie jedna ale 2-3 godzinna drzemke....... aaaaaa...chwale sie... ![]() Kupilam spacerówke... chicco liteway....
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drepczą już na malych nóżkach, a niedawno wyszły z brzuszka - maluchy I/II 2009
Hej Dziewczyny!
A czy ja się mogę podłączyć do wątku? Jestem nowa na wizażu i mam synka urodzonego 1-go stycznia 2009. |
|
|
|
#3543 |
|
Rozeznanie
|
Little_ola- witamy i prosimy o częste udzielanie się
Kasiu_L, Sandruniu- dawno Was nie było, udzielajcie się częściej Passion - a jednak nie zaginełaś U nas dzisiaj ponuro, siedzimy sami w domku. Tż wróci dopiero po 22, bo ma zjazd, co oznacza, że cały weekend siedzimy sami, buuuuuuuuuuuu. Nie lubię samotności... Też myślę o jakiejś parasolce. Muszę się zorientować. Milego popołudnia babeczki
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
o nowa mamusia witam
moj malutki tez zakatarzony i z kaszelkiem wszystkiemu winna ta paskudna pogoda .
|
|
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
Tak, pogoda paskudna. Właśnie znowu zaczął sypać śnieg.
No i czuję, że mnie te coś bierze. Katar już mam i czuję się taka zmęczona. A muszę być zdrowa, bo TŻ i mała już chorzy.
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki kolor kupilas? bo ja mam niebieski...(pierwsza fotka ) no ale jest duzo pieknych kolorkow
|
|
|
|
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
U nas choróbsko też niestety jeszcz nie minęło. W niedzielę mała dostała kaszlu w poniedziałek znów byliśmy u pediatry, kolejne syropki, ale bez antybiotyku. Od poniedziałku ma też katar, kaszel na razie minął, a od wczoraj znów biegunka
little_ola witam nową Mamusię, moja córeczka też urodziła się 1 stycznia 2009 ![]() Ja też muszę zacząć rozglądać się za spacerówką, ale dopóki mała chora to nie ma jak wyjść. Ficca trzymam kciuki Wreszcie weekend, choć jutro niestety tż idzie do pracy i zostaniemy same Na dodatek za oknem śnieg i zimno |
|
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podoba mi się czerwony.Może być dla chłopca? Może na allegro go znajdę?
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zmieniłam zamówienie na wózek i zamiast Maclarena kupiłam Peg Perego Si:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E taki w kolorze titanio
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kellysss napisz jak jezdzi sie nowym wozem,tez chyba kupie ten model. poczekam na twoje recenzje. moj tz dzisiaj w nocy przyjezdza ,nareszcie |
|
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Passionfruit wózek super się prezentuje na fotkach
.
|
|
#3552 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
PAssion - super ten wózeczek, też mi się podoba, napisz koniecznie jak się będzie użytkował Sandrunia, Kellys - też chwlacie się, jak wam się prowadzi i użytkuje wasz wózeczek. Ja jeszcze mogę poczekać z zakupem spacerówki, więc chętnie poczytam wasze opinie i wtedy będę podejmować decyzję ![]() My mamy pracujący i latany weekend, więc wam życzę miłego i leniwego weekendu
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
passion...bardzo mi sie podoba ten twoj peg pergo..
.niestety nie mialam mozliwosci jego kupna tutaj ![]() krolowa..... Ja jestem zadowolona z chicco i to bardzo..... Jak na spacerówke jest super...... i oczywiscie polecam..... Wiem ze kazda mama ma inne potrzeby co do wozeczkow ale ten moje spełnia w 100%...... (jak narazie i mam nadzieje ze juz caly czas )Jak masz jakies pytania co do niego to pisz smialo bo ja sama niewiem co pisac... A u nas lepiej... chyba choróbsko przeszło chociaz jeszcze lekki kaszelek jest.... W niedziele wieczorkiem przylatuje do mnie siostra... Niewiedzialam jej juz długo ............. ide sprzatac... milego dnia |
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam byłam nawet 2 razy ostatnio!
Recenzja wózka będzie. Zmieniłam właśnie dlatego, że bardziej mi się podoba wizualnie niż Maclaren.
|
|
#3555 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu ostatnio pustki................
Ja siedzę sama w domku z Kubą i czekamy na Tż-ta. Pogoda beznadziejna, więc nawet na spacerek nie poszliśmy. Wiecie co, 10 lat temu!!!! jeszcze w liceum zrobiłam sobie prawko i od tamtej pory nie jeździłam za kierownicą i właśnie wczoraj zdecydowałam się, że wykupię sobie z 10 jazd doszkalających (uczących prawie od początku) i będę jeździć. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Trzymajcie kciuki!!!
|
#3556 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że pasażer będzie równie zadowolony jak mamusiaCytat:
ja mam Espiro Active i niby to wysoki wózek, ale tak już będąc użytkowniczką sama nie wiem, czy sprawdziłby się na kimś powyżej 185 cm... mój mąż ma 183 i bardzo mu niewygodnie prowadzić, ale faktem jest, że on bardzo rzadko pcha wózek, więc nie jest do niego przyzwyczajony... ja też się skarżyłam przez pierwsze dni, że źle mi się chodzi, a teraz jestem zadowolona Cytat:
ew seria leksvik z ikea Cytat:
POZDRAWIAM!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() miłego wieczorkuCytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- a do sypialni proponuję http://www.allegro.pl/item954529067_sypialnia_a merykanska_lozko_szafa_sz ultka.html - hahaha cena mnie wybiła z butów ![]() ![]()
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2010-03-13 o 20:31 |
|||||||||
|
|
|
#3557 |
|
Rozeznanie
|
Hehe, Kasiu najpierw trzeba by pałac kupić
![]() Też witam nową mamusię - zapomniało mi się rano ![]() A wszystkim zakatarzonym i choruszkom zdrówka Kubuś na początku tygodnia nieznośny, pod koniec tygodnia Aniołek. Przychodzi się przytula, buziaczki mamusi daje, taki słodziutki się zrobił (może coś chce ), zdarza mu się złościć i marudzić, ale nie tak jak to jeszcze było w środę i mam nadzieję, że już tak nie będzie robił![]() Bratku - ja jestem w identycznej sytuacji ![]() A ja siedzę i przepisuję mojej mamie dobre praktyki higieniczne, bo się przebranżowiła i sklep ze słodyczami, otworzyła. Do tej pory handlowała bielizną, którę teraz musimy wysprzedać np. na All... Wracam zatem do pisania... Spokojnej nocki
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
ROxi sypialnia amerykanska extra,moje marzenie,moze jak wygram w totka
to sobie kupie.juz kiedys ogladalam meble tego sprzedawcy,same takie bajery.
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* a tak nawiasem - te wszystkie cuda od tego gościa to całkiem nie moja bajka - wolę proste, bardziej nowoczesne meble - łóżko marzy mi się takie: http://www.allegro.pl/item954414557_...0x200_new.html tak,żeby rano wstając nie zawadzać o żadne drewniane elementy
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2010-03-13 o 22:13 |
|
|
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie,
laptop mi się popsuł stwierdzam, że jestem uzależniona od netu myślałam że dostane świra przez ten tydzieńna szczęście teść pożyczył nam swój ![]() Liteway nie ma niestety amortyzacji poza tym małym, dla mnie ważnym szcególikiem to fajny wózek Czerwony dla chłopca jak najbardziej! a ferrari to co? Dziewczyny Wasze dzieci ślicznie i dużo mówią.....mój króliczek tylko tata dada baba....nie jest to trochę mało jak na rok i 2 m-ce? Borys pije mleczko z niekapka a pice z bidonu.....ale uwielbia podobnie jak u Ami podpijać mi herbatę z mojej szklanki Dostał wczoraj bidulek biegunkę, co 15 minut zmieniałam mu pampka bo leciało po odrobince, ale dostał stały zestaw nifuroksazyt, smecta, lakcid i dzisiaj od południa mamy spokój Ja na ospę i inne dodatkowe atrakcje nie szczepię, boję się takiej ilości szczepionek, MMR odwlekam w czasie jak długo sie da, o ile wogóle zaszczepię jedyne co to ew pneumokoki ale to jak mały pójdzie do przedszkola
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są dzieci roczne, które MÓWIĄ, a są takie, które "mama" rzadko wydukają... Norbert zrozumiale po polsku mówi niewiele: mama, tata (tada), baba (babacia), dziadzia (czasem dziadziuś), dzidzi, cicia, dać, papa za to ma bogaty język migowo-gestykulacyjny za pomocą tak-tak-tak i nie-nie-nie głową jesteśmy w stanie dojść czego chce no i umie na milion sposobów modulować "yyyyyyy", "eeeeeee" i inne bardzo wymowne "słowa" - generalnie gada jak najęty w sobie tylko zrozumiałym języku Ja się wogóle nie przejmuję - czekam cierpliwie Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2010-03-13 o 22:57 |
|
|
|
|
#3562 |
|
Rozeznanie
|
Roxi-dzięki za kciukasy
Nenah- ja niestety nie mogę ćwiczyć z Tż-tem, bo za długo nie jeździłam a w Poznaniu niezbyt jest gdzie ćwiczyć. A od maja chciałabym już jeździć autkiem do pracy przez centrum miasta Daj koniecznie zna jak Ci idzie!Sandrunia- ja też wybrałabym ten czerwony, Kubuś ma fotelik samochodowy czerwono czarny i uważam, że fajnie pasuje dla chłopca ![]() Mumi- mój Kuba więcej mówił jak miał 7 miesięcy a teraz ma jakiś przestój, Mówi mama, dada, baba, tata, papa, o, ojoj, brumbrum i hau, hau
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Sandrunia........moim zdaniem to czerwony tez jak najbardziej dla chłopca.....
Co do mowienia to Alan tez nie za duzo... mama,tata, papa, pipi, bejbi,miał-miał ,eeee (to jest meee od owcy) ,buuuuu(to jest muuu od krowy), no i do tego swoj niezrozumiały jezyk ktorego nawet nie da sie zapisac
|
|
|
|
#3564 |
|
Rozeznanie
|
Witam w niedzielne przedpołudnie, bure i ponure
![]() Mumi, nie martw się - Borysek mówi tyle ile powinien, tak jak pisała Roxi, dzieci roziwjają się w swoim tempie, jeszcze ma czas.. Kubuś też dopiero nie dawno poszerzył swój repertuar, bo też mówił tylko tata, baba, mama dopiero od stycznia - gdy zachorował, dziadzia mu się sporadycznie wymsknie, a ostatnio mówi "dot" na kota i psa (mówimy mu też angielskie nazwy dog i cat, więc taka mieszanka mu wyszła ), a i robi "mmmmm" to jest muczenie krówki i brrrrbrrrr - to jak robi samochód, ale tego nikt mu nie pokazywał, sam sobie tak zaczął "brumać" jak zaczął się samochodzikami bawić Wielbia samochody![]() A Kubusiowi, przestawiają się drzemki - wczoraj zasnął po 9 i spał do 12, a dziś zasnął po 10 i nadal śpi. Do tej pory szedł spać koło 12-13 zobaczymy jak to będzie...Miłej niedzieli wam życzę.
|
#3565 |
|
Zadomowienie
|
Bratku - odwagi a z jazdą będzie ok. Osobiście wsiadłam za kierownicę pół roku po prawku i po jeździe poza miastem i tak wyszłam zgrzana
. Nie mam na co dzień możliwości jazdy po dużym mieście, no kilka razy się wybraliśmy, bo akurat był powód. Dlatego trochę mnie przeraża chwilami jazda w tej wielkomiejskiej dziczy. A prawko mam od nieco ponad roku, a czynnie jeżdżę dopiero niecały rok. Głównie do pracy właśnie.Co do repertuaru językowego Jagody: mama (w ilości znacznie przeważającej inne słowa), tata, tada, baba, nee (połączone z grożącym palcem) + całe mnóstwo jakichś "dziwolągów słownych", których znaczenie zna głównie moja córka.
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
Roxy pojawiam się i znikam,ale czasem do Was zaglądam
Dziś znów uciekam do Austrii na okoł 10dniZastanawiam się nad tym wózkiem,bo jeszcze mam parasolkę W sumie będę miała 3 spacerówki i ten nowy hm sama nie wiemMaluszek już drypci na nóżkach.Kto potem będzie w tych wózkach siedział? ![]()
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się za to czy nie kupić szelek, póki chodzi jak chodzi i potyka się o krawężniki itp... ciężko mi go prowadzać - kręgosłup chory, a ja wysoka - więc niestety taki spacer to dla mnie średnia przyjemność Małgosiu (królowo)... wysłałam dziś 3 maile na "wisienkę" - daj znać, bo jak nie doszły to pewnie mam błąd w adresie |
|
|
|
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry,
u nas ostatnio bardzo wczesne pobudki ok 6 leżakowanie z rodzicami w łóżku do 7 i koniec....dzień sie zaczynawczoraj mały pobił swój rekord niespania-uciął krótką 10 min drzemkę w aucie w drodze do moich rodziców, a potem do 8 się nie położył.... efekt był taki, że usnał znów w drodze powrotnej i jak go rozbierałam w domu to był ryk nieziemski.....obmyłam husteczkami i do wyrka....jak go odkładałam to jeszcze miał otwarte oczka-normalnie już by wstawał i chciał na ręce a wczoraj obrócił się na brzuszek i kima ![]() zasypało nas nieźle, ze spaceru nici jak nie odśnieżą chodników ![]() Roxi Bratek Kellyss Nenah Kasia L Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i pocieszenie...wiem każde dziecko ma swój rytm, nie to że sie jakoś bardzo martwię raczej zastanawiam
|
#3569 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Najpierw sie przywitam a pozniej Was doczytam
jakzdaze przed pobudka malej . Zmywarki brak ciak dalszy a tu jeszcze moj tz chce mi auto sprzedac ze niby dobre pieniadze jeszcze za niego dostaniemy. A ja co !!!!!!!Pieszo mam chodzic Jednym slowem nastroj... wiadomo jaki Milego dzionka dziewczyny!!Jak znajde chwilke to skrobne jeszcze
|
|
|
|
#3570 |
|
Rozeznanie
|
I ja się szybko przywitam... u nas też wczesna pobódka bo o 5:40
![]() Także ja się baaardzo cieszę, że tak wcześnie mogłam zacząć ten cudowny dzień ![]() Kuba zjdał śniadanie na 2 razy, coś mu te kaszki nie podchodzą ostatnio, w ogóle śniadania ciężko wchodzą, może dlatego, że po przebudzieniu pije 200 ml mleka... ale i tak śniadanko podaję mu 2 h później, nie wiem A u was jakie odstępy między posiłkami?Oki, lecę bo Kuba zaraz kabel od lapa mi pogryzie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

,ale z żadnej nie jestem zadowolona!!!

wszystkiemu winna ta paskudna pogoda .
Adaś

mam nadzieję, że pasażer będzie równie zadowolony jak mamusia
stwierdzam, że jestem uzależniona od netu