![]() |
#2431 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Cytat:
Czyżby obrażona, która nie dostała się do modnej ![]() Candi - mi tam "nie zawadzasz" ( że tak pozwolę to określić) i nie umiem powiedzieć czy Cię lubię czy nie, ale sprawa jest faktycznie przykra i szokująca. Nikogo nie powinno się traktować w ten sposób. Mam nadzieję,że sytuacja się rozwiąże na Twoją korzyść i odzyskasz swoje zdjęcia. Wiem ile takie zdjęcia kosztują wysiłku dlatego kibicuję Tobie i trzymam kciuki. To jest Twoja własność i nikt nie ma do niej praw, tylko i wyłącznie Ty. Nie martw się, na pewno klienci Cię odnajdą i wrócą do Ciebie z radością ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie, odechciewa się współpracować z niektórymi galeriami. Sparzyłam się na razie na jednej - i oby tak pozostało. Do Paki mnie nie przyjęli i podobnie jak koleżanka x postów wyżej - mam mieszane uczucia, czy startować ponownie...
Bez względu na sympaie wszelakie - prawo jest prawem i nic nie powinno stać ponad nim.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-03-12 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zadomowienie
|
Cóż- nie pierwsza to już i zapewne nie ostatnia galeria która w irracjonalnie absurdalny sposób traktuje ludzi z których działalności czerpie zyski... Faktycznie czytając takie rzeczy odechciewa się współpracować z niektórymi z nich. Ale z drugiej strony są też galerie, których właściciele udowodnili że tak współpraca może być oparta na partnerskich stosunkach bez niepotrzebnych zgrzytów i niewyjaśnianych sytuacji, że można odpowiadać na maile, traktować artystów z szacunkiem- i współpracy z takimi właśnie galeriami wszystkim życzę
![]()
#2434 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A ty Candi trzymaj się i walcz o swoje - my tu wszyscy jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki - głowa do góry wszystko się ułoży i zobaczysz że niebawem znowu będzie dobrze ![]() Co do Pakamery - to kiedyś było miłe przyjazne artystom miejsce, które w pełni można było polecić i w którym aż miło było pracować - ale jak to w życiu bywa pieniądze zmieniają ludzi - w tym przypadku jak zwykle na gorsze. Nie sądziłam, że Pakamera kiedykolwiek zniży się do takiego poziomu. Tego typu zachowanie uważam za karygodne - po latach ciężkiej, dobrej pracy można pożegnać kogoś w sposób godny i należyty i to w przyjaźni - jakiekolwiek są przyczyny rozstania można to zrobić w sposób normalny. Takie coś tylko pokazuje nam braku szacunku i ukazuje co tak naprawdę my wszyscy znaczymy dla tej Galerii - bo w końcu to każda z nas może być na miejscu Candi i każdą z nas może takie coś spotkać. Szkoda tylko, że Galerie nie pomyślą czym byłyby bez swoich artystów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Wtajemniczenie
|
Candi, wierzę, że uda Ci się odzyskać zdjęcia i opisy. Samego zachowania Paki szkoda komentować... choć do tej pory uważałam ich za fajną choć może nieco zadzierającą nosa galerię. Ale takiego zachowania się po nich nie spodziewałam.
Trzymaj się dzielnie i walcz! |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Wtajemniczenie
|
Candi nie zazdroszczę sytuacji, ja dopiero zaczynam współpracę z galeriami... ale to tak krok po kroczku nigdzie się nie spiesząc... ale jeżeli na pisemne wezwanie odmówili masz prawo i dowody aby złożyć doniesienie do prokuratury...
a zdjęcia są Twoje opisy również, po kiego grzyba im one... |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Rozeznanie
|
Chyba tylko po to żeby dokuczyć i "ukarać" konkurencję. To naprawdę podłe z ich strony. Candi, współczuję Ci, ale też nie wyobrażam sobie, żeby miało Ci się nie udać tego wszystko odzyskać. Trzymam kciuki.
#2439 | |
Zadomowienie
|
Byłam kiedyś w dużo mniej znanej galerii, która również bez podania konkretnej przyczyny wyprosiła mnie z grona swoich artystów. I w zasadzie w ciągu kilku minut też zabrano mi dostęp do panelu. Ja miałam tam niewiele prac i machnęłam ręką. Candi walcz o swoje. To ogrom pracy zrobić zdjęcia i opisać taką ilość prac.
A na koniec zgadzam się z Reverie Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Rozeznanie
|
Candi, skoro byłaś w ścisłej czołówce sprzedających Paki to znaczy że Twoje prace trafiały do szerokiego grona i to się nie zmieni-mając te prace w modnej czy innej galerii niż Paka odnajdą Cię więc finanse drastycznie nie powinny się zmienić.
Natomiast co do uniemożliwienia Tobie pobrania własnych opisów i zdjęć - ktoś tu ma problem z emocjami i cytowanie własnego regulaminu, który w tym podpunkcie tyczył się innej kwestii jest po prostu śmieszne. Takie postępowanie łamie prawo i na Twoim miejscu skierowałabym sprawę do sądu. http://www.google.pl/search?q=bezp%C5%82atne+p orady+prawne&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl ![]() Głowa do góry, niektórzy są zbyt malutcy wewnętrznie by znieść sukces innych |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Zakorzenienie
|
Pakamera mimo calego swojego "blichtru" okazuje sie byc galeria, ktora ma problemy z normalnym funkcjonowaniem. Dziecinna i zalosna jest taka postawa jaka zaprezentowali. Jak sama pisalas Modna nie dziala od wczoraj zeby to moglo byc pretekstem do usuniecia Twojego konta. Mozna jedynie domyslac sie, ze poczuli sie zagrozeni i nie bardzo wiedzieli jak postapic z konkurencja, jaka Modna niewatpliwie sie dla nich stala.
Doskonale pamietam poczatki Modnej (no moze nie same) gdyz troche czas juz u Was sprzedaje. I pamietam jak stopniowo wszystko zmierzalo ku lepszemu az po dzien dzisiejszy. Niewatpliwie zatem jestescie konkurencja dla galerii ktora na 15 stron nowosci (po 24 prace na kazdej stronie) ma 17 sprzedazy w tym 5 zamowien. Pozostaje mi domyslac sie ze Paka kierowala sie zawiscia i zazdroscia postepujac z Toba w taki sposob.. Galeria stawiajaca na rozwoj i unikalnosc (vide: standardowe formulki odmowne o przyjeciu z maili) tak bardzo ten rozwoj tepi, gdy ktos decyduje robic sie cos wiecej. Jak dla mnie zenada... I jesli ktokolwiek z Pakamery to czyta, to chcialabym im PODZIEKOWAC ZA TO ZE MNIE NIE PRZYJELI do siebie gdy wysylalam zgloszenie. Z perspektywy czasu ciesze sie, ze nie musze wspolpracowac z taka galeria. Ciekawe czy projektanci z Pakamery nie zastanawiaja sie czy moze i oni nie zostana tak kiedys potraktowani...
Edytowane przez substytut Czas edycji: 2010-03-13 o 11:45 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Zakorzenienie
|
To raczej nie o konkurencje chodziło, bo w sumie większość twórców współpracuje z innymi galeriami, ma swoje sklepy/galerie. Musieli mieć jakieś osobiste powody, może zazdrość, ale strzelili sobie w kolano moim zdaniem.
W regulaminie przecież nie ma wzmianki o tym, że sprzedając w Pace nie można mieć własnej galerii czy współpracować z inną. Jeśli by była taka wzmianka to dawno by splajtowali. Candi, 3mam kciuki za pomyślne rozwiązanie tej sprawy.
#2443 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#2444 |
Raczkowanie
|
Hej Candi jeśli jeszcze chcesz odzyskać zdjęcia i opisy skorzystaj z zawartości pakamery, którą skeszowało google. Tu masz linka a jak się pośpieszysz to i opisy i zdjęcia w pełnych rozmiarach ściągniesz.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Raczkowanie
|
To co się z cache'a dało wyciągnąć to już mamy zapisane, ale nadal większość opisów jest ucięta - a na końcu są zwykle wymiary... wszystko od nowa mierzyć. eh.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Apdejt: Skeszowane są poszczególne rzeczy. Jeśli wrzuci się nazwę pracy to cały opis jest ![]() ![]() Edytowane przez Bazylides Czas edycji: 2010-03-13 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Raczkowanie
|
I jest jeszcze jeden problem - po ok 75-100 zapytaniach w ciągu godziny google odcina Ci dostęp do cache'u na 12h
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Raczkowanie
|
no to już pomysłu nie mam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
No a działanie na kilku komputerach?? W sensie może u kogoś z rodziny, dobrzy znajomi pomogą...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
Czemu mam dziwne wrażenie, że Paka w końcu udostępni te dokumenty, jak uż Candi sobie włosy z głowy wyrwie w trakcie odzyskiwania ich z różnych miejsc? Taki "akt dobrej woli" który w ich nadziei pozwoli uniknąć procesu.
#2452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwi mnie zerwanie współpracy z kimś, kto buduje konkurencję, jestem w stanie zrozumieć taki krok. Jednak całą reszta... Mam nadzieję, że Pakamera przeprosi Karolinę i udostępni jej zdjęcia i opisy, żeby zachować twarz wśród artystów.
Ucho też człowiek! Edytowane przez Rosemary Czas edycji: 2010-03-13 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Raczkowanie
|
Bardzo mi przykro Candi z powodu tego co Cię spotkało.
I również tak jak komuś wyżej wydaje mi się, że powodowały nimi jakieś osobiste "anse". Nielogicznym jest bowiem ucinać samemu sobie taki dochód miesięczny! Nikt przy zdrowych zmysłach by tego nie zrobił nie mając z twórcą żadnych problemów. Nie rozumiem tego. To bardzo nieprofesjonalne. Trochę dziecinne i z pewnością bardzo osobiste. Życzę Ci abyś odzyskała resztę opisów jak najszybciej!
#2454 |
Zadomowienie
|
ja tez jestem zszokowana zachowaniem paki, i tego w jaki sposób wywaliła jedną z najbardziej przynoszących zysk projektantek. Tym bardziej po tych kilku latach udanej współpracy.
Nawet jeśli chcieli zerwać współpracę z powodu prowadzenia przez Candi konkurencyjnej galerii, mogli to zrobić w sposób bardziej cywilizowany... powiadomić wcześniej o takim zamiarze ...dać jakiś termin na usunięcie prac, opisów , ściągnięcie faktur itd... bardzo nie fair z ich strony, i przynajmniej dla mnie (jak i pewnie dla innych ) w związku z całą tą sytuacją Pakamera traci w tym momencie bardzo na wiarygodności... Candi, życzę Ci żeby wszytsko się jakoś ułożyło i udało odzyskać jak najwięcej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie popieram zdanie niektórych dziewczyn, ciesze się, że mnie do Paki nie przyjęli...
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
Candi
Współczuje bardzo. Brak słów na zachowanie Pakamery. ![]() ![]() ![]() Strasznie podłe w stosunku do osoby,dzięki której czerpali wysokie dochody. Walcz o swoje zdjęcia i opisy,to jest Twoja własność! Dziewczyny,które współpracujecie z Pakamerą-lepiej uważajcie,bo jeszcze Wam wytną taki chamski numer,za to,że nie wychwalacie pod niebiosa tej galerii. |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zakorzenienie
|
A mnie cała ta sytuacja kojarzy się z "Dniem świra" - a dokładniej ze sceną modlitwy.
Candi trzymam kciuki, żeby oddali Ci co Twoje!
#2458 |
Rozeznanie
|
Ja bym się Candi zastanowiła, kto mogł zrobić akcje pt "uprzejmie donosze..." bo nie wierze, ze ot tak sobie, nagle, za Modna wykurzyli cie z galerii. I jak naszybciej podejmij kroki w celu odzykania swoich prac. Postepek galerii okresle tak
![]()
#2459 |
Zakorzenienie
|
Ale o czym mieli donieść?
![]()
#2460 |
Rozeznanie
|
Wierzę w teorię spisku , wystarczyło w życiu poroznic się z osobą, która byc moze ma "wplywy". Trudno mi sobie wyobrazic, ze żegna się osobę, ktora zarabia na galerie i to jak przypuszczam od lat, w taki sposob. zawsze jest jakis powod. A posiadanie wlasnej galerii jakos mnie nie przekonuje, bo wiadomym jest ze 1. prace z jednej galerii zostana przerzucone do innej, klienci zdziwia sie ze nie ma ulubionej artystki i trafia tam gdzie prace beda dostepne 2. jak mniemam nastapi rozkwit Modnej, bo takie rozwiazanie wydawałoby sie najbardziej racjonalne. Czyli pośrednio przyczynią się do rozwoju konkurencyjnej galerii. Wiec jak nie powody osobiste, to na pewno nie biznessowe zadecydowały. Taka jest przynajmniej moja teoria...spisku
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.