![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy
Czytalam tylko początek wątku,ale ja bym popatrzyła na allegro,wpisala w przeglądarce podziękowania i pewnie znalazlo by sie coś fajnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
A widzialyscie moze takie ksiegi w podziekowaniu dla rodzicow, nie wiem ale tam chyba tez jest miejsce na zdjecie,Nie widzialam jak to wyglada w rzeczywistosci ale wydaje mi sie dosc fajne
![]()
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny co mozna dac rodzicom w podziekowaniu oprocz kwiatow i zamiast jakis tam win i albumow....bo moi rodzice dostana pozniej piekny album fotoksiazke, to po co 2 razy dawac album?
![]()
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Może ramke cyfrową?
Pobyt w spa? Romantyczna kolacja? Szlafroki lub ręczniki z napisem 'Kochana mama' 'Kochany tata'? Skrzynka na wino z grawerem? ja to najchetniej podarowałabym rodzicom wnuczka ![]() ![]() ![]() Ah...co to byłaby za niespodzianka jakby na podziękowaniach dostali zdjęcie z USG, albo malutkie buciki ![]()
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
Witajcie
Chciałabym w formie podziękowań dla rodziców zrobić coś co wymaga więcej wysiłku niż zamówienie prezentu przez internet. Chciałabym aby rodzice wiedzieli ,ze poświeciłam na to czas i że jest to dla mnie ważne. Myślałam aby zrobić pokaz slajdów przy akompaniamencie skrzypiec . (skrzypce nie będą z CD tylko na żywo ) slajdy przedstawiałby naszych rodziców od okresu niemowlęcego po teraźniejszość + kilka naszych fotek. przy zdjęciach byłby nasze prywatne komentarze dotyczące chwili która przedstawia zdjęcie. Chciałabym zrobić to sama , ale nie wiem w jakim programie komputerowym robi się takie rzeczy. Nie wiem tez kiedy w trakcie wesela puścić ten film? Nasze podziękowania będą miały raczej tradycyjna formę : najpierw dziękujemy i wręczamy prezenty rodzicom na środku sali otoczeni przez gości ( ale nie tak ze wszyscy słyszą co mówimy ) orkiestra w tym czasie puszcza jakaś melodię aby nas trochę zagłuszyć. ( uwazam że to za co dziekujemy i przepraszamy rodziców powinno zostać miedzy nami) następnie taniec z rodzicami przy piosence :" http://www.youtube.com/watch#!videos...&v=ue4xprPMpDE - Marta - piosenka dla Rodziców" . Nie wiem w którym momencie puścić film ze slajdami ? chciałabym aby obejzeli go od poczatku do końca. Doradźcie kochane Panie , co myślicie o takich podziękowaniach ? kiedy puści film ? Będę wdzięczna za wasze wypowiedzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Pokaz slajdów robi się w programie Power Point.
Myślę, że najlepiej by było jakby najpierw był pokaz slajdów potem dziękujecie rodzicom (tu powoli może się już rozpoczynać piosenka, zawsze orkiestra lub dj może ją przedłużyć np. o refren) i płynnie przechodzicie do tańca ![]() My z mężem zrobiliśmy podziękowania około godziny 22:00. Jeśli chodzi o sam pokaz slajdów to ja uważam, że to kiepski pomysł, ale to tylko moje zdanie. Byłam na dwóch weselach z takim pokazem. Na pierwszym trwało to 40 minut i goście trochę się wynudzili, na początku wszyscy stali ale po jakimś czasie zaczęli siadać na podłodze, bo przy stolikach nie było widać ekranu. Dla mnie to była pomyłka. Na drugim weselu trwało to zaledwie 2 minuty (nawet nie przeleciała cała piosenka) i wyszło jakoś tak bez sensu. Było przy tym sporo problemów technicznych mimo kilkakrotnego sprawdzania wszystkiego przed weselem (złośliwość rzeczy martwych). I jeszcze olbrzymi ekran był ustawiony na i tak małym parkiecie do czasu pokazu. W tle zdjęć i filmu z wesela przez połowę wieczoru było widać ekran. Tragedia. Mi się ten pomysł nie podoba, ale jeśli Ty się zdecydujesz, to życzę Ci żeby u Ciebie nie było żadnych niemiłych niespodzianek i wszystko wyszło tak jak planowałaś ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Konto usunięte
|
My chyba kupimy ładne ramki na zdjęcia i na razie włozymy jakieś nasze, a potem zamienimy na ślubne. Album dostaną po ślubie ze wszystkimi zdjęciami, a i tak będą chcieli postawić w ramce jakieś jedno... jak myślicie?
Edytowane przez 5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b Czas edycji: 2010-03-07 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
To fajny pomysł, dodałabym może do tych ramek jakieś kwiaty może kosze
![]() My po ślubie daliśmy rodzicom ramki i wszystkie zdjęcia w albumach bo wyszły takie piękne, że nie mogliśmy się zdecydować żeby wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
My mamy dla rodziców ich ślubne portrety w formacie A3 w formie rysunku ołówkiem, wykonane na podstawie ich ślubnych zdjęć. Wyszły pięknie. Dokupimy jeszcze bilety do teatru i vouchery na romantyczną koację we dwoje.
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Świetny pomysł
![]() Możesz napisać coś więcej o tych voucherach? Czy to tylko do jakichś konkretnych lokalów? A do jakiej kwoty one są? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A dzisiaj jeszcze wymyśliłam, że można też zakupić jakieś zabiegi kosmetyczne dla mam czy masaż dla tatusiów. ![]() ![]() ![]() A te wszystkie statuetki, księgi, dyplomy to do szuflady tylko schować, jak dla mnie to zbieracze kurzu. Chociaż jak ktoś lubi takie stójki z półki to też się ucieszy. ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
aprilmay dzięki za informacje, pomysł naprawdę super
![]() Ja też nie przepadam za tymi zbieraczami kurzu szczególnie za księgami i dyplomami, ale mimo wszystko zrobiłam Rodzicom coś co zostanie i będzie im przypominało ten dzień - wino w drewnianej skrzynce, na której wygrawerowałam podziękowania od siebie a mąż zrobił to samo dla swojej mamy z innymi grawerem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam do Was takie pytanie. My zdecydowalismy sie kupic rodzicom ramki cyfrowe i kwiaty (moze w koszach nie wiem jeszcze). W kazdym razie moi rodzice sie rozwiedli jak bylam mala i teraz planuje do podziekowan zawolac rodzicow TZta, moich i mojego ojczyma. Czyli tak jakby 2 pary plus moj tata
![]() ![]() Zyczenia bedziemy im raczej skladac osobiscie a nie przez mikrofon i tak myslalam, zeby w tym czasie jakas tam piosenka sobie leciala a potem jak juz zlozymy te zyczenia to zeby im wszystkim 100lat zaspiewac i bez tanca zadnego. No nie wiem, ale tak mniej wiecej to sobie wymyslilismy. No i mam pytanie co Wy o tym myslicie? Bo ja nigdy nie bylam na weselu gdzie rodzice by byli rozwiedzeni i nie wiedzialam za bardzo jak zrobic te podziekowania. Czy tak bedzie dobrze? Nie chce nikogo razic. A moze macie jeszcze jakis pomysl? Dajcie znac, prosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie byłam na takim weselu, ale myślę, że wszystkim powinnaś dać to samo, czyli i ramkę i kwiaty, bo jeśli tacie dasz tylko ramkę to może się poczuć "gorszy" i może mu się zrobić przykro.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Wtajemniczenie
|
My daliśmy Rodzicom albumy - po 200zdjęć w każdym.
Ślub, wesele, plener - pokazywali potem wszystkim dookoła i się tak cieszyli ![]()
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
asix86, ale to chyba po slubie dopiero te zdjecia bedziecie mieli?
Andziat, ale tak to kazdy dostanie po 1 rzeczy a tata 2 (ramke i kwiaty)? A tak to kwiaty by byly tylko dla kobiet. Choc nie chcialabym, zeby tata sie zle poczul przez to. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Raczkowanie
|
Witam. Ja na dzień dzisiejszy wymyśliłam tak:
rodzice zostaną przywołani na środek lub w rytm piosenki zabierze ich wodzirej, każdy z rodziców otrzyma po róży i wygrawerowanym dyplomie na wesoło, zaś na toast i taniec (oczywiście wesoły, a nie płaczliwy) będą musieli zasłużyć i przejśc ślubowanie teściów ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na naszym weselu dawaliśmy kosz kwiatów i wino w drewnianej skrzynce z grawerem, ale jak wręczaliśmy prezenty to dawaliśmy je i dziękowaliśmy mamie i tacie, oboje przyjmowali prezenty. Mój mąż nie ma ojca (znaczy gdzieś pewnie jest) i na podziękowanie wyszedł partner mamy (swoją drogą uważam, że nie powinien bo jest z nią od 3 lat i nie miał nic wspólnego z życiem i wychowaniem TŻ) i mimo, że myśleliśmy, że ona wyjdzie na parkiet sama to przygotowaliśmy dla niej takie same prezenty jak dla moich rodziców (jedynie grawer był inny bo każde z nas grawerowało podziękowania od siebie). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Wtajemniczenie
|
No tak.. wątek jest przecież o podziękowaniach za wesele.
A o północy na podziękowanie "za to że są, wychowali Nas i kochali" dostali duże kosze a w nich bukiet kwiatów ![]()
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
Ach, to ja widocznie zle to zrozumialam, bo nie myslalam o podziekowaniu za wesele tylko o tym za wszystko, ktore robimy na weselu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Konto usunięte
|
Ja myslę, że własnie tu chodzi o podziękowanie za całokształt, za wychowanie itd... bo za wesele to byłby dziwny temat.. dziekuję się na weselu za życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Wtajemniczenie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;17855742]Ja myslę, że własnie tu chodzi o podziękowanie za całokształt, za wychowanie itd... bo za wesele to byłby dziwny temat.. dziekuję się na weselu za życie.[/QUOTE]
No właśnie, dlatego zdziwił mnie temat tego wątku, powinien raczej brzmieć "Co dać rodzicom na podziękowania na weselu?" I my wtedy właśnie daliśmy kwiaty i buziaczki ![]() ![]()
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
Nam podobają się rzeczy w tym stylu i do tego piękne kwiaty
![]() http://www.allegro.pl/item951415597_...glassgraf.html
![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
Natra przepraszam, ale te czerwone lub żółte kwiatki, łabędzie i złote obrączki są trochę tandetne, może w rzeczywistości wygląda to ładnie. Jedynie to szkło wydaje się być porządne.
Te podziękowania są od pary a mi się wydaje, że ty powinnaś dziękować swoim rodzicom a twój mąż swoim, bo przecież twoi rodzice nie mieli żadnego wkładu w wychowaniu twojego męża, więc on nie ma powodu im dziękować. Ja tak przynajmniej uważam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
Bardzo Was proszę o radę:
Razem z przyszłym mężem sami organizujemy i opłacamy slub - tzn nasi Rodzice są zapraszani jako goście. Po ceremonii w kościółku jest tylko przyjęcie dla najbliższych tak do godz. 20.00 ( mamy ślub w schronisku górskim więc przewidujemy, że większość gości będzie chciała wrócić zanim zapadnie noc). Czy - i co dać Rodzicom? I jak to zorganizować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, te książki z podziękowaniami opływające w złote lub srebrne zdobienia są beznadziejne i chyba bym się wstydziła dać rodzicom taką tandetę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.