Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 23:29   #301
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy

Czytalam tylko początek wątku,ale ja bym popatrzyła na allegro,wpisala w przeglądarce podziękowania i pewnie znalazlo by sie coś fajnego
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 22:08   #302
ania028
Raczkowanie

A widzialyscie moze takie ksiegi w podziekowaniu dla rodzicow, nie wiem ale tam chyba tez jest miejsce na zdjecie,Nie widzialam jak to wyglada w rzeczywistosci ale wydaje mi sie dosc fajne
Stary 2010-02-08, 07:55   #303
czaszka_
Zakorzenienie

dziewczyny co mozna dac rodzicom w podziekowaniu oprocz kwiatow i zamiast jakis tam win i albumow....bo moi rodzice dostana pozniej piekny album fotoksiazke, to po co 2 razy dawac album? moze macie jakies pomysły ciekawe?

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 09:08   #304
libra22
Zakorzenienie

GG do libra22

Może ramke cyfrową?
Pobyt w spa?
Romantyczna kolacja?
Szlafroki lub ręczniki z napisem 'Kochana mama' 'Kochany tata'?
Skrzynka na wino z grawerem?

ja to najchetniej podarowałabym rodzicom wnuczka widać, że bardzo by już chcieli , ale TŻ chce mnie mieć przez pierwszy rok tylko dla siebie i o to m.in. się spieramy
Ah...co to byłaby za niespodzianka jakby na podziękowaniach dostali zdjęcie z USG, albo malutkie buciki
Stary 2010-03-04, 23:03   #305
pupi19
Raczkowanie

GG do pupi19

Witajcie

Chciałabym w formie podziękowań dla rodziców zrobić coś co wymaga więcej wysiłku niż zamówienie prezentu przez internet. Chciałabym aby rodzice wiedzieli ,ze poświeciłam na to czas i że jest to dla mnie ważne.

Myślałam aby zrobić pokaz slajdów przy akompaniamencie skrzypiec . (skrzypce nie będą z CD tylko na żywo ) slajdy przedstawiałby naszych rodziców od okresu niemowlęcego po teraźniejszość + kilka naszych fotek. przy zdjęciach byłby nasze prywatne komentarze dotyczące chwili która przedstawia zdjęcie.

Chciałabym zrobić to sama , ale nie wiem w jakim programie komputerowym robi się takie rzeczy.

Nie wiem tez kiedy w trakcie wesela puścić ten film?

Nasze podziękowania będą miały raczej tradycyjna formę :

najpierw dziękujemy i wręczamy prezenty rodzicom na środku sali otoczeni przez gości ( ale nie tak ze wszyscy słyszą co mówimy ) orkiestra w tym czasie puszcza jakaś melodię aby nas trochę zagłuszyć. ( uwazam że to za co dziekujemy i przepraszamy rodziców powinno zostać miedzy nami) następnie taniec z rodzicami przy piosence :" http://www.youtube.com/watch#!videos...&v=ue4xprPMpDE - Marta - piosenka dla Rodziców" .

Nie wiem w którym momencie puścić film ze slajdami ? chciałabym aby obejzeli go od poczatku do końca.

Doradźcie kochane Panie , co myślicie o takich podziękowaniach ? kiedy puści film ?

Będę wdzięczna za wasze wypowiedzi.
pupi19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 13:51   #306
andziat
Zakorzenienie

Pokaz slajdów robi się w programie Power Point.
Myślę, że najlepiej by było jakby najpierw był pokaz slajdów potem dziękujecie rodzicom (tu powoli może się już rozpoczynać piosenka, zawsze orkiestra lub dj może ją przedłużyć np. o refren) i płynnie przechodzicie do tańca
My z mężem zrobiliśmy podziękowania około godziny 22:00.

Jeśli chodzi o sam pokaz slajdów to ja uważam, że to kiepski pomysł, ale to tylko moje zdanie. Byłam na dwóch weselach z takim pokazem.
Na pierwszym trwało to 40 minut i goście trochę się wynudzili, na początku wszyscy stali ale po jakimś czasie zaczęli siadać na podłodze, bo przy stolikach nie było widać ekranu. Dla mnie to była pomyłka.
Na drugim weselu trwało to zaledwie 2 minuty (nawet nie przeleciała cała piosenka) i wyszło jakoś tak bez sensu. Było przy tym sporo problemów technicznych mimo kilkakrotnego sprawdzania wszystkiego przed weselem (złośliwość rzeczy martwych). I jeszcze olbrzymi ekran był ustawiony na i tak małym parkiecie do czasu pokazu. W tle zdjęć i filmu z wesela przez połowę wieczoru było widać ekran. Tragedia.

Mi się ten pomysł nie podoba, ale jeśli Ty się zdecydujesz, to życzę Ci żeby u Ciebie nie było żadnych niemiłych niespodzianek i wszystko wyszło tak jak planowałaś
Pozdrawiam
andziat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 20:37   #307
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

My chyba kupimy ładne ramki na zdjęcia i na razie włozymy jakieś nasze, a potem zamienimy na ślubne. Album dostaną po ślubie ze wszystkimi zdjęciami, a i tak będą chcieli postawić w ramce jakieś jedno... jak myślicie?

Edytowane przez 5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Czas edycji: 2010-03-07 o 21:01
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 19:08   #308
andziat
Zakorzenienie

To fajny pomysł, dodałabym może do tych ramek jakieś kwiaty może kosze
My po ślubie daliśmy rodzicom ramki i wszystkie zdjęcia w albumach bo wyszły takie piękne, że nie mogliśmy się zdecydować żeby wybrać
Stary 2010-03-09, 14:25   #309
aprilmay
Raczkowanie

My mamy dla rodziców ich ślubne portrety w formacie A3 w formie rysunku ołówkiem, wykonane na podstawie ich ślubnych zdjęć. Wyszły pięknie. Dokupimy jeszcze bilety do teatru i vouchery na romantyczną koację we dwoje.
Stary 2010-03-09, 14:35   #310
andziat
Zakorzenienie

Świetny pomysł

Możesz napisać coś więcej o tych voucherach? Czy to tylko do jakichś konkretnych lokalów? A do jakiej kwoty one są?
Stary 2010-03-09, 19:51   #311
aprilmay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
Świetny pomysł

Możesz napisać coś więcej o tych voucherach? Czy to tylko do jakichś konkretnych lokalów? A do jakiej kwoty one są?
moja koleżanka pracuje w knajpie i wspominała, że restauracje mają takie oferty. rodzice Tżta mieszkają w W-wie i tu jeszcze nie sprawdzałam, myślę, że w dużym mieście na pewno znajdę coś takiego, sprawdzałam natomiast w małym mieście, gdzie mieszkają moi rodzice-myślałam, że tu będzie problem a tu niespodzianka. I tak przykładowo: zapłacę wcześniej 150pln, dostanę ten voucher/kupon czy jak kto woli to nazywać, aby go podarować rodzicom, na nim nie będzie widniała kwota, za którą można zamówić, tylko że jest to kupon na kolację dla dwojga (może być imienny) i co zawiera: przystawka, główne, deser, napój-wszystko do wyboru z menu+butelka wina.

A dzisiaj jeszcze wymyśliłam, że można też zakupić jakieś zabiegi kosmetyczne dla mam czy masaż dla tatusiów.
A te wszystkie statuetki, księgi, dyplomy to do szuflady tylko schować, jak dla mnie to zbieracze kurzu. Chociaż jak ktoś lubi takie stójki z półki to też się ucieszy.
Stary 2010-03-09, 20:07   #312
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aprilmay Pokaż wiadomość
moja koleżanka pracuje w knajpie i wspominała, że restauracje mają takie oferty. rodzice Tżta mieszkają w W-wie i tu jeszcze nie sprawdzałam, myślę, że w dużym mieście na pewno znajdę coś takiego, sprawdzałam natomiast w małym mieście, gdzie mieszkają moi rodzice-myślałam, że tu będzie problem a tu niespodzianka. I tak przykładowo: zapłacę wcześniej 150pln, dostanę ten voucher/kupon czy jak kto woli to nazywać, aby go podarować rodzicom, na nim nie będzie widniała kwota, za którą można zamówić, tylko że jest to kupon na kolację dla dwojga (może być imienny) i co zawiera: przystawka, główne, deser, napój-wszystko do wyboru z menu+butelka wina.

A dzisiaj jeszcze wymyśliłam, że można też zakupić jakieś zabiegi kosmetyczne dla mam czy masaż dla tatusiów.
A te wszystkie statuetki, księgi, dyplomy to do szuflady tylko schować, jak dla mnie to zbieracze kurzu. Chociaż jak ktoś lubi takie stójki z półki to też się ucieszy.
Fajny pomysł, szkoda, ze rodzice TŻta nie sa razem i nie da rady tak zrobić...a ze zbieraczami kurzu to się zgadzam..
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 08:59   #313
andziat
Zakorzenienie

aprilmay dzięki za informacje, pomysł naprawdę super
Ja też nie przepadam za tymi zbieraczami kurzu szczególnie za księgami i dyplomami, ale mimo wszystko zrobiłam Rodzicom coś co zostanie i będzie im przypominało ten dzień - wino w drewnianej skrzynce, na której wygrawerowałam podziękowania od siebie a mąż zrobił to samo dla swojej mamy z innymi grawerem.
Stary 2010-03-10, 14:29   #314
molly18
Raczkowanie

Dziewczyny, mam do Was takie pytanie. My zdecydowalismy sie kupic rodzicom ramki cyfrowe i kwiaty (moze w koszach nie wiem jeszcze). W kazdym razie moi rodzice sie rozwiedli jak bylam mala i teraz planuje do podziekowan zawolac rodzicow TZta, moich i mojego ojczyma. Czyli tak jakby 2 pary plus moj tata Macochy nie bede "wywolywac" do zyczen bo w ogole nie jestem z nia zwiazana. No i tak sobie mysle, bo chyba bedzie trzeba kupic 3 rami - dla rodzicow TZta, mojej mamy z ojczymem i dla taty. Tylko co z kwiatami? Czy wystarczy jak dam tylko mamie i tesciowej? Wygladaloby to tak, ze faceci dostana ramki a babki kwiaty. Z tym ze wiadomo ze ramki sa wspolne
Zyczenia bedziemy im raczej skladac osobiscie a nie przez mikrofon i tak myslalam, zeby w tym czasie jakas tam piosenka sobie leciala a potem jak juz zlozymy te zyczenia to zeby im wszystkim 100lat zaspiewac i bez tanca zadnego.
No nie wiem, ale tak mniej wiecej to sobie wymyslilismy. No i mam pytanie co Wy o tym myslicie? Bo ja nigdy nie bylam na weselu gdzie rodzice by byli rozwiedzeni i nie wiedzialam za bardzo jak zrobic te podziekowania. Czy tak bedzie dobrze? Nie chce nikogo razic. A moze macie jeszcze jakis pomysl? Dajcie znac, prosze
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 14:57   #315
andziat
Zakorzenienie

Ja nigdy nie byłam na takim weselu, ale myślę, że wszystkim powinnaś dać to samo, czyli i ramkę i kwiaty, bo jeśli tacie dasz tylko ramkę to może się poczuć "gorszy" i może mu się zrobić przykro.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 15:18   #316
asix86
Wtajemniczenie

My daliśmy Rodzicom albumy - po 200zdjęć w każdym.
Ślub, wesele, plener - pokazywali potem wszystkim dookoła i się tak cieszyli
Stary 2010-03-11, 13:17   #317
molly18
Raczkowanie

asix86, ale to chyba po slubie dopiero te zdjecia bedziecie mieli?

Andziat, ale tak to kazdy dostanie po 1 rzeczy a tata 2 (ramke i kwiaty)? A tak to kwiaty by byly tylko dla kobiet. Choc nie chcialabym, zeby tata sie zle poczul przez to.
Stary 2010-03-11, 17:05   #318
aaniaa1985
Raczkowanie

GG do aaniaa1985

Witam. Ja na dzień dzisiejszy wymyśliłam tak:
rodzice zostaną przywołani na środek lub w rytm piosenki zabierze ich wodzirej, każdy z rodziców otrzyma po róży i wygrawerowanym dyplomie na wesoło, zaś na toast i taniec (oczywiście wesoły, a nie płaczliwy) będą musieli zasłużyć i przejśc ślubowanie teściów (gdzieś jest na forum ale jeszcze nie zdążyłam skopiować treści)
Pozdrawiam

aaniaa1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 06:59   #319
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez molly18 Pokaż wiadomość
Andziat, ale tak to kazdy dostanie po 1 rzeczy a tata 2 (ramke i kwiaty)? A tak to kwiaty by byly tylko dla kobiet. Choc nie chcialabym, zeby tata sie zle poczul przez to.
No tak, tata dostanie 2 rzeczy, ale przecież nie będziesz wręczać kwiatów mamom a ramek tatom tylko im wspólnie jako parze. Trzymając prezent w rękach będziesz się zwracać i dziękować zarówno mamie jak i ojczymowi a nie tylko np. mamie trzymając kwiaty. Ja uważam, że powinnaś wszystkim dać to samo, jeśli tata dostanie tylko ramkę to na pewno poczuje się trochę inaczej niż pozostali.

Na naszym weselu dawaliśmy kosz kwiatów i wino w drewnianej skrzynce z grawerem, ale jak wręczaliśmy prezenty to dawaliśmy je i dziękowaliśmy mamie i tacie, oboje przyjmowali prezenty.

Mój mąż nie ma ojca (znaczy gdzieś pewnie jest) i na podziękowanie wyszedł partner mamy (swoją drogą uważam, że nie powinien bo jest z nią od 3 lat i nie miał nic wspólnego z życiem i wychowaniem TŻ) i mimo, że myśleliśmy, że ona wyjdzie na parkiet sama to przygotowaliśmy dla niej takie same prezenty jak dla moich rodziców (jedynie grawer był inny bo każde z nas grawerowało podziękowania od siebie).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-12, 07:09   #320
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
asix86, ale to chyba po slubie dopiero te zdjecia bedziecie mieli?
No tak.. wątek jest przecież o podziękowaniach za wesele.
A o północy na podziękowanie "za to że są, wychowali Nas i kochali" dostali duże kosze a w nich bukiet kwiatów
Stary 2010-03-13, 17:34   #321
molly18
Raczkowanie

Ach, to ja widocznie zle to zrozumialam, bo nie myslalam o podziekowaniu za wesele tylko o tym za wszystko, ktore robimy na weselu.
Stary 2010-03-13, 18:46   #322
Konto usunięte

Cytat:
Ach, to ja widocznie zle to zrozumialam, bo nie myslalam o podziekowaniu za wesele tylko o tym za wszystko, ktore robimy na weselu.
Ja myslę, że własnie tu chodzi o podziękowanie za całokształt, za wychowanie itd... bo za wesele to byłby dziwny temat.. dziekuję się na weselu za życie.
Stary 2010-03-13, 19:22   #323
asix86
Wtajemniczenie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;17855742]Ja myslę, że własnie tu chodzi o podziękowanie za całokształt, za wychowanie itd... bo za wesele to byłby dziwny temat.. dziekuję się na weselu za życie.[/QUOTE]
No właśnie, dlatego zdziwił mnie temat tego wątku, powinien raczej brzmieć
"Co dać rodzicom na podziękowania na weselu?"

I my wtedy właśnie daliśmy kwiaty i buziaczki , a te albumy ze zdjęciami po weselu.. to bardziej żeby się cieszyli i mogli je pokazywać każdemu kto się nawinie
Stary 2010-03-17, 19:47   #324
Natra
Raczkowanie

Nam podobają się rzeczy w tym stylu i do tego piękne kwiaty
http://www.allegro.pl/item951415597_...glassgraf.html
dają chętnym szczere złoto."
Natra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 20:08   #325
andziat
Zakorzenienie

Natra przepraszam, ale te czerwone lub żółte kwiatki, łabędzie i złote obrączki są trochę tandetne, może w rzeczywistości wygląda to ładnie. Jedynie to szkło wydaje się być porządne.

Te podziękowania są od pary a mi się wydaje, że ty powinnaś dziękować swoim rodzicom a twój mąż swoim, bo przecież twoi rodzice nie mieli żadnego wkładu w wychowaniu twojego męża, więc on nie ma powodu im dziękować. Ja tak przynajmniej uważam.
Stary 2010-03-18, 14:21   #326
Natra
Raczkowanie

Cytat:
Natra przepraszam, ale te czerwone lub żółte kwiatki, łabędzie i złote obrączki są trochę tandetne, może w rzeczywistości wygląda to ładnie. Jedynie to szkło wydaje się być porządne.

Te podziękowania są od pary a mi się wydaje, że ty powinnaś dziękować swoim rodzicom a twój mąż swoim, bo przecież twoi rodzice nie mieli żadnego wkładu w wychowaniu twojego męża, więc on nie ma powodu im dziękować. Ja tak przynajmniej uważam.
Nie przepraszaj - to kwestia gustu. Mi też nie podobają się łabędzie i tego typu rzeczy. Znaleźliśmy u tego gościa jednak fajne modele bez takich głupich zdobień. Poza tym wystraczy wysłą maila i napisa co się chce a czego nie. Dla mnie ogólnie mega tandetne sa wszystkie pstrokate rzeczy i tak jak piszesz łabędzie, seruszka itp. Uważam jednak, ze jest to 100 razy lepszy pomysł niz żałosne książki pamiątkowe, które widze na każdym weselu.
Stary 2010-03-18, 15:07   #327
am85
Raczkowanie

Bardzo Was proszę o radę:
Razem z przyszłym mężem sami organizujemy i opłacamy slub - tzn nasi Rodzice są zapraszani jako goście. Po ceremonii w kościółku jest tylko przyjęcie dla najbliższych tak do godz. 20.00 ( mamy ślub w schronisku górskim więc przewidujemy, że większość gości będzie chciała wrócić zanim zapadnie noc).
Czy - i co dać Rodzicom? I jak to zorganizować?
am85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 15:59   #328
gorzka prawda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez am85 Pokaż wiadomość
Bardzo Was proszę o radę:
Razem z przyszłym mężem sami organizujemy i opłacamy slub - tzn nasi Rodzice są zapraszani jako goście. Po ceremonii w kościółku jest tylko przyjęcie dla najbliższych tak do godz. 20.00 ( mamy ślub w schronisku górskim więc przewidujemy, że większość gości będzie chciała wrócić zanim zapadnie noc).
Czy - i co dać Rodzicom? I jak to zorganizować?
Też sami wszystko organizujemy i robimy małe przyjęcie. Rodzicom dziękujemy przed mszą, po błogosławieństwie w domu. Jeszcze do końca nie wiemy co im damy. Na pewno kwiaty i coś jeszcze (mamy może biżuterię, ojcowie nie wiemy co), po ślubie duże foto książki z naszymi zdjęciami.

gorzka prawda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 17:52   #329
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natra Pokaż wiadomość
Nie przepraszaj - to kwestia gustu. Mi też nie podobają się łabędzie i tego typu rzeczy. Znaleźliśmy u tego gościa jednak fajne modele bez takich głupich zdobień. Poza tym wystraczy wysłą maila i napisa co się chce a czego nie. Dla mnie ogólnie mega tandetne sa wszystkie pstrokate rzeczy i tak jak piszesz łabędzie, seruszka itp. Uważam jednak, ze jest to 100 razy lepszy pomysł niz żałosne książki pamiątkowe, które widze na każdym weselu.
a to w takim razie może wyjść fajnie
tak, te książki z podziękowaniami opływające w złote lub srebrne zdobienia są beznadziejne i chyba bym się wstydziła dać rodzicom taką tandetę
Stary 2010-03-18, 18:46   #330
Natra
Raczkowanie

Cytat:
a to w takim razie może wyjść fajnie
tak, te książki z podziękowaniami opływające w złote lub srebrne zdobienia są beznadziejne i chyba bym się wstydziła dać rodzicom taką tandetę
A masz jakieś ciekawe pomysły na prezent dla rodziców?? Bo my nie bardzo wiemy co mozna dać, żeby było fajnie a nie tandetnie??
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości