Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-13, 19:50   #931
sismuerte
Rozeznanie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
ja też dobiłam się kanapka jeszczebiedne moje dziecko-ma taką czkawke i tak mnie kopie-może po tej coli
Mój jest spokojny jak się coli napije, a jak nie to kopie Chyba się uzależnił jeszcze w życiu płodowym, czy jak to się tam zwie
Stary 2010-03-13, 19:57   #932
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

12 czerwca mamy slub koscielny i chrzciny, ostatnio w 9 tygodni z malymi przerwami schudlam 20 wiec teraz bez przerw mysle ze tez cos kolo tego bedzie

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

moj tez lubi ale pepsi
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 20:07   #933
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
12 czerwca mamy slub koscielny i chrzciny, ostatnio w 9 tygodni z malymi przerwami schudlam 20 wiec teraz bez przerw mysle ze tez cos kolo tego bedzie

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

moj tez lubi ale pepsi
Ahh to wszystko jasne, Gratuluje

A ja tak wracając do jedzenia...kanapki okazały się nie wystarczające i teraz przyswajam jeszcze mandarynki i kiwi. Jak tak dalej pójdzie to pęknę
Stary 2010-03-13, 20:07   #934
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Dokladnie tak cola dobra na wszystko (tylko nie do picia bleahhh chyba ze w skrajnych przypadkach zoladkowych) uczta dla podniebienia to tylko i wylacznie pepsi
Jak ja nie cierpie pepsi

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

Ja też już bez obroży i po bardzo miły wieczorze spędzonym z tż Może nie był to szał ciał (bo niby jak z takim bagażnikiem) ale było meeeeeeeeeeeeeega miło Dzisiaj mam nadzieję powtórka z rozrywki Czuje się świetnie. brzuch też co chwile jak kamień mam i mam wrażenie że przed chwilą utraciłam fragment czopa ale jak powiedział lekarz - do 2 tygodni powinnam urodzić Kolejne ktg w środę i kolejne w poniedziałek - wtedy też powinnam mieć USG, bo wczoraj nie miałam Siedzę sobie już bezpiecznie u mamusi i mogę rodzić w każdej chwili choć torby wciąż spakowanej nie mam ale kupione wszystko więc jak się zacznie to powrzucam, wykąpie się, poczekam na męża i wio na porodówkę
No to znaczy się masz zamiar się jeszcze przeterminować he he

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Czop to raczej taki podbarwiony krwią - a to to chyba zwyczajne upławy - moja gin mówiła, że takie białe to przed porodem normalne. W każdym razie ja takie mam

?
Z tym czopem to jest podobno tak że jesli wyjdzie ale czysty to można i jeszcze przez kilka tyg nie urodzić a jak podbarwiony krwią znaczy że już w miare blisko

Cytat:
ja rowniez mam biale uplawy i gin mowi ze to normalne, niestety mam jeszcze iczne bakterie w moczu, za wysokie bialko i tak dalej;/
takze tez nie jest z wynikami wesolo, w piatek powtorka moczu -wizyta, w sobote szpital i zobaczymy co bedzie sie dzialo, bede wam zdawala relacje
Jak masz te bakterie itp. To kup i pij z apteki sok z żurawiny nie zaszkodzi a tylko może pomóc oczyścic troszkę to wszystko . Jak mi wyszły dwa razy to lekarz własnie mi kazał pić do końca ciązy . Ew jakieś teblety z żurawiną ale po co się szprycować lekami jak sa soki

Cytat:
dziewczyny a jakie pampki wy kupujecie?pampers czy huggies?bo chcę zamówic większą ilośc,a nie wiem na które się zdecydowac?
Nie zamawiaj więcej . czasami dzieci są uczulone na pampki bo tam jest aloes , a dwa nie wiesz co Ci podpasuje . Kup paczke mała tego i tego a potem zobaczysz i dokupisz

Cytat:
Siedmiodniowe dziecko się udusiło w chuście takiej konstrukcji jak te lululu czy coś w tym stylu takie nie wiązane

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

A puścili nagranie jak ta matka po pogotowie dzwoniła to się oczywiście popłakałam, ehhh
Dziwie się mamie która mając dziecko kilka cm od siebie nie słyszała że przestało oddychać chyba nie ma się co zrażac do chust z tego powodu .
Stary 2010-03-13, 20:15   #935
NaTaLaLa
BAN stały

A ja mam pepsi na na na na na zamowilam chinczyka bo z moim dzisiejszym bolem plecow nie jestem w stanie dluzej stac na nogach, tymbardziej przy garach... i byla weekendowa promocja litr pepsi gratis m usze oproznic poki tz wroci.... ;P ale dam rade, raczej pojdzie szybciej niz mysle ;D ahhh chyba mi sie humorek poprawil ;P

A zauwazylam , ze me dziecie ma czasem czkawke po pepsi....szczego lnie jak dluzej nie pije bo tz w poblizu...
A tak wogole to mogloby juz wyjsc :/ juz dzien po terminie a panienka dalej sie nie spieszy.....uhhh
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 20:23   #936
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
A ja mam pepsi na na na na na zamowilam chinczyka bo z moim dzisiejszym bolem plecow nie jestem w stanie dluzej stac na nogach, tymbardziej przy garach... i byla weekendowa promocja litr pepsi gratis m usze oproznic poki tz wroci.... ;P ale dam rade, raczej pojdzie szybciej niz mysle ;D ahhh chyba mi sie humorek poprawil ;P

A zauwazylam , ze me dziecie ma czasem czkawke po pepsi....szczego lnie jak dluzej nie pije bo tz w poblizu...
A tak wogole to mogloby juz wyjsc :/ juz dzien po terminie a panienka dalej sie nie spieszy.....uhhh
hehe żywe dowody na uzależnienie od tego typu trunków - jak się tylko ma do nich dostęp to humorek dopisuje
Stary 2010-03-13, 20:25   #937
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moj malż tez chcial zamawiac pizze ale stwierdzil ze jednak jutro woli pojsc ze mna na ostatnia wyżartą romantyczna kolacje
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 20:29   #938
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Witam, kiedys pisałam w wątku ale przestałam bo nie mogłam nadrobic zaległości. Jestem w 39 tyg własciwie juz sie zaczął ostatni tydzien 40. Termin mam na 20 marca i juz sie nie moge doczekać synka. Pewnie macie tak jak ja. Niby jeszcze czas ale te ostatnie dni i to czekanie jest straszne. Musimy sie razem wspierac i dopingować. pozdrawiam
magda3456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 20:39   #939
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Witam z powrotem!!

Przede wszystkim gratuluję kolejnym rozpakowanym!!!!
martuko Roza26 megi-megi mrowak aixa

My dopiero w czwartek wyszłyśmy ze szpitala - mała musiała przejść więcej badań, wyszły niestety też problemy z serduszkiem + torbiele w nerce potwierdzone, więc wyszłyśmy z plikiem skierowań do różnych poradni.
Ale już w domku
Porodu może opisywać nie będę, bo tylko zestresować mogę kogoś

Teraz spróbuję Was nadrobić, choć wątpię, żebym zdążyła przed kolejnym karmieniem

Aaaa i jeszcze wklejam zdjęcia mojego Cuda - przedstawiam Wam Olę

jej ale cudo przeslodka jest

Cytat:
O matko oglądacie fakty??

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Wiedziałam, że te chusty itp to nie mogą być do końca bezpieczne
to chyba zalezy od umiejetnosci ulozenia dziecka wedlug mnie sa bezpieczne ale trzeba byc ostroznym zreszta jak ze wszystkim
Cytat:
A ja myślałam,że to znowu coś się stało z dzieckiem w foteliku samochodowym-takie moje zerkanie.

Mąż mi pojechał po coca-cole i laysynie ma co kolacjyjka samo zdrowie

Ee to skoro się popłakałaś to ja się cieszę,że nie oglądałam tego;/
a ja tez mam laysy fromage i coca cole dotego opycham sie salatka owocowa z duza iloscia jagod i ananasa :P

Cytat:
no masakra;/ nie ma chyba co komentowac, ciesze sie ze nie ogladalam....

ja mam dosc z przodu swedzi z tylu boli, kurrrrrr......
dzidziuleczku wyjdz juz do nas bo chyba nie wyrobie.
Daria a jak po porodzie dalej z przodu bedzie swedzialo z tylu pieklo dodatkowo z przodu lecialo a dziecei wciaz plakalo ?? to dopiero bedziesz narzekala

Cytat:
A ja mam pepsi na na na na na zamowilam chinczyka bo z moim dzisiejszym bolem plecow nie jestem w stanie dluzej stac na nogach, tymbardziej przy garach... i byla weekendowa promocja litr pepsi gratismusze oproznic poki tz wroci.... ;P ale dam rade, raczej pojdzie szybciej niz mysle ;D ahhh chyba mi sie humorek poprawil ;P

ja mojemu dzisiaj powiedzialam ze jk nie napije sie coca coli to zwarjuje pepsi jest dla mnie zaslodka jakos dziwnie mi smakuje

a u nas dzisiaj byli sasiedzi tez beda mieli dzidziusia ale w lipcu fajniutko sasiada mi powiedziaal ze pewnie kolo 20 sie rzsypie hehe ciekawe czy sie sprawdzi mam nadzieje ze tak bo tak po cichaczu to ja juz mam dosc nieprzespanych nocy mam dosc bolu bioder i dretwiejacych nog mam dosc bolu stawow mam dosc ciaglej zgagi mam dosc tego ze jak wejde po schodach to sie szybko mecze i tegpo ze jestem jakas ostatnio maloporadna poprostu ja juz bym chciala tak bardzo bym chciala wyladowac na porodowce

a moze bym to przyspieszyla hehe mam taki maly sposob babciny sposob wiec moze by sie udalo hihi tylko powiedzcie mi czy ja dobrze licze
czy jesli pierwotny termin mam na 4 kwietnia to jest to 40 tydzien ciazy tak ?? wiec teraz jestem w 37 tygodniu czy idzie mi dopiero 37 tydzien ?? bom ja juz zglupiala i czy jesli dziecie urodzi sie w 37 tygodniu to jest to tydzien bezpieczny dla niego czy lepiej jeszcze trosze poczekac ??

hehe a ja mam juz swojego laptopka teraz tylko czekam na zdjecia od fotografa i wam wkleje bo doszly mnie sluchy ze pierwsze sa juz gotowe

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 20:44   #940
NaTaLaLa
BAN stały

DRCRON!!!!!!!!!!!!! Ja chce poznac ten babciny sposob!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko nie mow ze zbieranie zapalek bo sie wkurze ;P
Stary 2010-03-13, 20:47   #941
sismuerte
Rozeznanie

Drcron zdaje mi się, że termin to ostatni dzień 40 tygodnia ciąży. A co ty masz za babciny sposób??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 20:48   #942
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a moze bym to przyspieszyla hehe mam taki maly sposob babciny sposob wiec moze by sie udalo hihi tylko powiedzcie mi czy ja dobrze licze
czy jesli pierwotny termin mam na 4 kwietnia to jest to 40 tydzien ciazy tak ?? wiec teraz jestem w 37 tygodniu czy idzie mi dopiero 37 tydzien ?? bom ja juz zglupiala i czy jesli dziecie urodzi sie w 37 tygodniu to jest to tydzien bezpieczny dla niego czy lepiej jeszcze trosze poczekac ??
A co to za sposób na przyspieszenie. Bo ja juz próbuje wszystkiego i nic. sprzatanie, sex, herbatka z liści malin, masaż piersi przed chwilą ciepła kąpiel i NIC!!!

Według moich obliczeń jestes w 37 tyg
Stary 2010-03-13, 20:48   #943
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda3456 Pokaż wiadomość
Witam, kiedys pisałam w wątku ale przestałam bo nie mogłam nadrobic zaległości. Jestem w 39 tyg własciwie juz sie zaczął ostatni tydzien 40. Termin mam na 20 marca i juz sie nie moge doczekać synka. Pewnie macie tak jak ja. Niby jeszcze czas ale te ostatnie dni i to czekanie jest straszne. Musimy sie razem wspierac i dopingować. pozdrawiam
To już faktycznie z górki
Stary 2010-03-13, 20:53   #944
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Cytat:
To już faktycznie z górki
Na wizycie u gina 2 marca miałam rozwarcie na 2 cm i szyjka sie skraca. Gin powiedział ze lada dzien urodze a tu juz 13 i żadnych sygnałów. Tylko mi narobił nadziei.
Stary 2010-03-13, 20:54   #945
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda3456 Pokaż wiadomość
Na wizycie u gina 2 marca miałam rozwarcie na 2 cm i szyjka sie skraca. Gin powiedział ze lada dzien urodze a tu juz 13 i żadnych sygnałów. Tylko mi narobił nadziei.
Kurcze to faktycznie lipa, może drcron się z nami podzieli swoimi sposobami
Stary 2010-03-13, 20:58   #946
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Cytat:
Kurcze to faktycznie lipa, może drcron się z nami podzieli swoimi sposobami
Też czekam na ten cudowny sposób
Stary 2010-03-13, 21:00   #947
NaTaLaLa
BAN stały

Magda nie przejmuj sie ... ja jestem po terminie i ciagle nie rozpakowana....
2 tyg temu tez mialam rozwarcie na 2cm, szyjka gotowa ....wszystkie sposoby 'przyspieszania' wyprobowane od sexu po mycia okien ale bez skutku....
DRCRON no podziel sie no
Stary 2010-03-13, 21:04   #948
ania p
Zakorzenienie

Laski a na olej rycynowy żadna nie ma odwagi ?
Stary 2010-03-13, 21:14   #949
drcron
Zakorzenienie

Natala zbieranie grochu hehehehhehehehehehehehehe heh ziarenko po ziarenku hihi nie zartuje oczywiscie

co do masowania brodawek yto nalezy masowac okolo 12 godzin dziennie wtedy moze zadzialac ale nie powinno sie tego robic samemu

co do babcinego sposobu to babcia mowila ze ona jak nie mogla urodzic to robila nasiadowki nad goraca miska i to wywolalo skurcze ale ja chyba sie boje no a rada kolezanki to bieganie ze schodow tylko musi byc duzo tych schodow na dol zchodzimy na nozkach do gory wjezdzamy winda ona mieszkala na 10 pietrze i po 20 razach pojechala na porodowke hehe dziekuje bardzo to ja wole czekac az samo dziecie wyjdzie bo tyle razy biegac po schodach mi sie nie usmiecha ja nie mam windy wiec bym musiala gora dol hehe a to meczace :P
no i pranie ale reczne pranie duze pranie
babcia mowila tez cos o ziolach senesu czy jakos tak dzialaja przeczyszczajaco

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Laski a na olej rycynowy żadna nie ma odwagi ?
ja go wyprobuje w przyszlym tygodniu ale po 16 dopiero jak odbiore wynik na paciorkowca i wtedy bede spokojniejsza wiec bede mogla zaczac dzialac sprawdze czy naprawde dziala ale jak zlapie mnie kupkanie i pup[sko mi rozerwie to dopiero bedzie smiesznie a dziecie nie bedzie chcialo wyjsc to sie zalamie :brzyda l:

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Pomóc może wypicie łyżki, dwóch oleju rycynowego. Wzmożona perystaltyka jelit stymuluje skurcze macicy, opróżnienie dolnego odcinka przewodu pokarmowego pozwala główce dziecka przesunąć się trochę niżej, a poza tym substancje zawarte w oleju rycynowym powodują zmiękczanie szyjki macicy.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1297

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 21:15   #950
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,4039742.html

wg tej stronki zaraz kończysz 37, więc luzzz

magda3456 doskonale cię rozumiem, mam ten sam termin porodu, a wg pierwszego USG (przed 12tyg) termin mam na jutro, jak bym się zgodziła, żeby w szpitalu mi termin zmienili, to od jutra byłabym przeterminowana... no ale nic to, póki co w szpitalu mam na 20stego i dopiero w okolicach 27 zaczną myśleć co ze mną... do tego czasu, to ja chyba świra dostane

drcron ja myślałam, że mi tu jakiś nowy sposób podrzucisz już wszystkiego wypróbowałam tylko ten olej mi został
ja chyba poproszę o przesłanie go z Polski, bo tu raczej nie dostanę...
nic nie pomaga... co to ma być
póki co oglądam TV i skaczę na piłce... w głowie mi się już kręci

Edytowane przez minka26
Czas edycji: 2010-03-13 o 21:17
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 21:20   #951
NaTaLaLa
BAN stały

Ja olej biore pod uwage....ale poczekam jeszcze jak juz bede tydzien po terminie i nic sie nie wydarzy....to juz ostatecznosc....jesli to nie pomoze to niestety oxy w szpitalu :/
Tylko tyle sie naczytalam o biegunkach i wymiotach nawet jeszcze w czasie porodu ze troche sie boje :/ dosc wrazliwy mam uklad pokarmowy....:c onfused:
ja windy niestety nie posiadam takze moze byc ciezko :/
Kurcze, jestem w desperacji :P
Stary 2010-03-13, 21:26   #952
sismuerte
Rozeznanie

No właśnie gdzie ona się podziała?? Ja już powinnam zacząć żeby się nie przeterminować
Stary 2010-03-13, 21:26   #953
mezatka07
Zakorzenienie

minka26 u nas to sie nazywa castor oil i mozna kupic na amazon albo jest tego masa na ebayu- virgin castor oil itp mozna tez poszukac w mniejszych aptekach
ja poki co boje sie jakos to kupic czy mi przy okazji Hanusi tez nie przeczysci
Stary 2010-03-13, 21:29   #954
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
minka26 u nas to sie nazywa castor oil i mozna kupic na amazon albo jest tego masa na ebayu- virgin castor oil itp mozna tez poszukac w mniejszych aptekach
ja poki co boje sie jakos to kupic czy mi przy okazji Hanusi tez nie przeczysci
dziękuję jutro wysyłam M. do apteki i niech się dzieje co chce nie no, na dziecko to nie może działać, bo tak by położne tego nie polecały... najwyżej mnie przeczyści a i tak nie urodzę
Stary 2010-03-13, 21:31   #955
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,4039742.html

wg tej stronki zaraz kończysz 37, więc luzzz

magda3456 doskonale cię rozumiem, mam ten sam termin porodu, a wg pierwszego USG (przed 12tyg) termin mam na jutro, jak bym się zgodziła, żeby w szpitalu mi termin zmienili, to od jutra byłabym przeterminowana... no ale nic to, póki co w szpitalu mam na 20stego i dopiero w okolicach 27 zaczną myśleć co ze mną... do tego czasu, to ja chyba świra dostane

drcron ja myślałam, że mi tu jakiś nowy sposób podrzucisz już wszystkiego wypróbowałam tylko ten olej mi został
ja chyba poproszę o przesłanie go z Polski, bo tu raczej nie dostanę...
nic nie pomaga... co to ma być
póki co oglądam TV i skaczę na piłce... w głowie mi się już kręci
te nasiadowki tez probowalas ??
ja tez skacze na pilce hehe bo tylko wtedy nie boli mnie miednica ale jest mi niedobrze bo to co jem podskakuje wraz ze mna

Stary 2010-03-13, 21:32   #956
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
o 22:08 ----------

Pomóc może wypicie łyżki, dwóch oleju rycynowego. Wzmożona perystaltyka jelit stymuluje skurcze macicy, opróżnienie dolnego odcinka przewodu pokarmowego pozwala główce dziecka przesunąć się trochę niżej, a poza tym substancje zawarte w oleju rycynowym powodują zmiękczanie szyjki macicy.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1297
No ja nie będę próbowała bo jeszcze tego CC nie doczekam he he .
Ale powiem wam że mam kolezankę mieszka w USA ma troje dzieci co właśnie mi mówiła że dwa razy tym olejem sobie poród rozkręciła . Opinie w necie też sa całkiem obiecujące .. Chyba lepsze to niż oxy

Muszę skrobnąć jutro eska do Łaciatej bo coś nam się tu nie odzywa a miała mi napisac co tam w szpitalu się działo .
Mąż śpi na dywanie i chrapie ... masakra ... chyba trzeba iść spać żeby go nie słuchac
Stary 2010-03-13, 21:33   #957
sismuerte
Rozeznanie

ja się tak jakoś cykam tego olejku, bo on mi się jedynie kojarzy z włosami i się boję czy coś dziecku nie zrobie
Stary 2010-03-13, 21:39   #958
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
te nasiadowki tez probowalas ??
ja tez skacze na pilce hehe bo tylko wtedy nie boli mnie miednica ale jest mi niedobrze bo to co jem podskakuje wraz ze mna
kurna nasiadówek nie właśnie... ale od gorącej wody łożysko się nie odklei?? boję sie trochę... już chyba wolę ten olej

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

znalazłam coś ciekawego, może komuś jeszcze się przyda

http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/W...przyklady.html
Stary 2010-03-13, 21:40   #959
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
kurna nasiadówek nie właśnie... ale od gorącej wody łożysko się nie odklei?? boję sie trochę... już chyba wolę ten olej
no wlasnie nie wiem i tez sie boje wiec nie bede probowala ale olej sprobuje ale dopiero we wtorek po otrzymaniu wyniku jakby co to moj gin bedzie na dyrzuze to sie zalapie hehe
bo ja juz jestem zmeczona ta coaza troszeczke

AniaP na dywanie ?? biedactwo moj ostatnio tez sie obudzil na dywanie ale to dlatego ze go z lozka zepchalam hihi jak spalismy na tym w pokoju goscinnym

Stary 2010-03-13, 21:47   #960
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
wy mnie pewnie juz tez nie pamietacie.
sama jestem jeszcze przed, zostal mi miesiac, i strrasznie mi sie dluzy..
zycze wytrwalosci nadal toczacym sie mamuskom
Pamiętamy, Pamiętamy!!!

Cytat:
matko, ja mam ostatni tydzien jedzenia pozniej dietka, jakie to dziwne...:P
Ty si e tak nie ciesz na Tą dietkę.

Cytat:
Dziewczyny co mogę dać mężowi na wymioty? Chyba się czymś zatrul od rana nie wychodzi z wc mieta rumianek herbata z cytryna nie pomaga dużo pije wody żeby się nie odwodnic ale co chwila ląduje w wc aż mi go szkoda bo nie wiem jak mu pomoc
Mi pomaga Vomitusheel - ale to do kupienia w apteca. Ja ostatno często wymiotowałam i to właśnie mi pomagało.

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
My dopiero w czwartek wyszłyśmy ze szpitala - mała musiała przejść więcej badań, wyszły niestety też problemy z serduszkiem + torbiele w nerce potwierdzone, więc wyszłyśmy z plikiem skierowań do różnych poradni.
Ale już w domku
Porodu może opisywać nie będę, bo tylko zestresować mogę kogoś
Teraz spróbuję Was nadrobić, choć wątpię, żebym zdążyła przed kolejnym karmieniem
Aaaa i jeszcze wklejam zdjęcia mojego Cuda - przedstawiam Wam Olę
Jak śliczna ta Twoja OLA. No i język nam pokazała.
A co ma z serduszkiem? Bo o torbielkach to wiedziałyśmy ale serduszko to coś nowego? Co prawda jeżeli Was wypuścili to nie może być groźne. Tak się dopytuje bo moja mała też ma (między innymi) problem z serduszkiem coś jej sie tam nie wszystko zdążyło domknąć i musi byś pod stałą opieką kardiologa.

A ja oglądałam fakty i informacje o tej chuście. I wg. mnie to nie do końca wina chusty ale matki, która niewłaściwie nosiła w niej dziecko. I tak naprawde takie małe dziecko które nie trzyma jeszcze samodzielnie głowy to może się udusić wszęcie jeżeli matka będzie tak kładła swoje dziecko że głowę ma zgięto do piersi. Mnie jeszcze w szpitalu uczulali na tym puncje aby główka była lekko odchylona a nie przygięta.

No i od dzisjak rodzina mi się powiększyła. Odebrałam psa ze schroniska. Pies jest strasznie wystraszony a najbardziej boi się TZ. Być może jakiś facet go kiedyś skrzywdził. Na kota jak na razie nie reaguje. Wykompałam go, wypsikałam czymś na pchły i nie odstępuje mnie na krok.

Grymelka - gratuluję udanej akcji po zdjęciu Pesara.
Baobabku - przykro mi że Tobie nie wyszło ale może dzisiaj

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości