Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-14, 12:32   #1831
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
suknia zapowiada się pieknie

a co do zaproszeń, to przeciaga się ich robienie i wysłanie.. 2 tyg temu wpłaciłam kasę, tydzień temu zaakceptowalismy projekt, dzisiaj bedziemy dzwonić czy paczka już została wysłana, bo my potrzebujemy je już na przyszły weekend, ale tak to jest jak załatwia się wszystko na ostatnią chwilę
Dziękuję

Paczka powinna dojść w ciągu 2 dni od daty nadania, więc jeśli wyślą ją Wam na początku tygodnia, to zdążycie
Nie wiedziałam, że tak długo to wszystko trwa

Woda widzę Cię! jak tam po panieńskim

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-03-14 o 12:33
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 12:42   #1832
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Nadrabiam dalej

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość

My też nie wiemy ile wódki i wina zamówić
U mnie Tż policzył na 100 osób 150 flaszek 0,5. Ale zapowiada się, że będzie mniej niż 100 osób

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Przy okazji oznajmił Świadkowej, że ma przeczytać na ślubie jedno z czytań liturgicznych Jej mina bezcenna
Ale spoko! Świadek dla odmiany ma przeczytać modlitwę wiernych Ten to się dopiero zdziwi!
U mnie też zwykle świadek czyta

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Piękna dziś pogoda ,w sam aby sobie gdzieś pojechać. Eh,nie wiem może tż uda mi się na mówić,na wypad nad morze. Tylko musze sprawdzić o której dokładnie są te wyścigi F1.No,chyba że wyciągne zaraz kumpele ( dziewczyne kolegi tż -ta z,ktorym jest na wycieczce rowerowej ) choć niezbyt mam ochote jechać na jakiś shoping do centrum.Nie bardzo mi się chce,wolałbym jechać nad morze.
ale najpierw póki co musze zwlec się z łóżka i zjeść śniadanie.
Mad - widzę, że jesteś z jakiś Wybrzeżnych rejonów? Zdradź skąd

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;17866486]No właśnie się stresuje i w sumie to nie wiem co mam powiedzieć... ale kiedyś trzeba iść. Czy to prawda, że jak nie dostaniemy rozgrzeszenia (bo mieszkamy razem)to i tak karteczke musi nam podpisać? [/QUOTE]

Trzymam kciuki za spowiedź - dla mnie to też będzie najbardziej stresujące

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Chyba ostatnia część nadrabiania

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Eeeh... my tak myśleliśmy, żeby iść do spowiedzi wielkanocnej, żeby później na tej pierwszej spowiedzi ślubnej już nie było tak ciężko, ale nie wiem czy się odważymy pójść teraz, a poza tym nie wiem, czy jest sens, bo i tak już przecież nie zamieszkamy osobno
Martoolka -chcecie iść teraz do spowiedzi? Tzn że macie już te karteczki od księdza? My je dostaniemy dopiero przy spisaniu protokołu. U nas jest tak, że gdy para mieszka razem to ma tylko jedną spowiedź, przed samym ślubem. Nie ma tej pierwszej spowiedzi, bo nie ma po nij "woli poprawy" - skoro i tak wraca się grzeszyć do wspólnego mieszkania

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;17866945]Ja chyba powiem, ze nie pamietam kiedy byłam...bo tak jest.
Kolaga co chrzcił dziecko powiedział, że w czerwcu ....tylko nie dodał ile lat temu w czerwcu...[/QUOTE]

Niektórzy pomijają całkowicie tą część formułki

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Nieźle się nasłuchałam, ale bardziej się stresowałam niż to było warte, bo przecież takich ludzi jak my, którzy przed ślubem żyją razem jest teraz wielu i śluby biorą
Fajnie słyszeć, że nie jest to takie straszne
Mam nadzieję że trafimy na "normalnego" księdza, a nie jakiegoś żywcem wyciągniętego ze średniowiecza

Cytat:
Chyba zaraz napiszę jakąś petycję o spowiedź powszechną, przed Bogiem, a nie w konfesjonale tylko trzeba to wprowadzić w życie w trybie natychmiastowym
Zgłaszam się jako pierwsza chętna do jej podpisania
Stary 2010-03-14, 12:44   #1833
madmuazelle
BAN stały

Kulka,na pw Ci napisze.

Tż wrócił,mówiąc że czemu ze śniadaniem na niego nie poczekałam.A ja zapomniałam ,że on miał zrobić nam dzisiaj sniadanie-owsianke.

Właśnie wódko/wodeczko nasza opowiadaj jak było na panieńskim.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-03-14 o 12:45
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 12:44   #1834
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Kulka,na pw Ci napisze.
No to czekam
Stary 2010-03-14, 12:47   #1835
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Martoolka -chcecie iść teraz do spowiedzi? Tzn że macie już te karteczki od księdza? My je dostaniemy dopiero przy spisaniu protokołu. U nas jest tak, że gdy para mieszka razem to ma tylko jedną spowiedź, przed samym ślubem. Nie ma tej pierwszej spowiedzi, bo nie ma po nij "woli poprawy" - skoro i tak wraca się grzeszyć do wspólnego mieszkania
Teraz chcieliśmy iść bez karteczek - tak dla siebie, żeby później nie mieć tak długiej listy grzechów
No ale skoro ta ślubna to ma być spowiedź z całego życia to ja już nie wiem

Cytat:
Właśnie wódka nasza opowiadaj jak było na panieńskim.
Co za zdrobnienie
Stary 2010-03-14, 12:51   #1836
madmuazelle
BAN stały

Kulko,napisałam.Choć nie wiem czy taka odpowiedz cię satysfakcjonuje.

Marto,zacytowałać mnie zanim poprawiłam błąd.A takie zdrobnienie,bo wiesz przymilam się.
Stary 2010-03-14, 12:54   #1837
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Marto,zacytowałać mnie zanim poprawiłam błąd.A takie zdrobnienie,bo wiesz przymilam się.
Przepraszam za przyłapanie Cię na gorącym uczynku Bo wiesz... bardzo mi zależy, żebym została przyjęta do NWWŚ
Stary 2010-03-14, 12:55   #1838
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz chcieliśmy iść bez karteczek - tak dla siebie, żeby później nie mieć tak długiej listy grzechów
jaka cwaniara
Stary 2010-03-14, 13:00   #1839
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Siemanko

A u mnie zima

Słyszałyście o takim przesądzie, że nie powinno się słyszeć własnych zapowiedzi w kościele??

A co to za przesąd?
U Nas będą i czytane i wywieszone, bo slub mamy poza Parafią

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
ja słyszałam, że jest taki zwyczaj dlatego nie będe na swoich zapowiedziach, bo nie chce patrezc jak ludzie obgadujabo mieszkam na wsi i tam wszyscy wszystko wiedza echhhh.

U mnie też zima jest okropna i mi sie nic nie chce , jeszcze bolesna @ zarzuce zaraz jakas tablete
Dlaczego mają Was ludzie obgadywać?
Przecież powinni przyjąć tę wiadomość z uśmiechem na twarzy i tyle
Co im do tego że się pobieracie i co będą niby obgadywać?

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:13   #1840
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Przepraszam za przyłapanie Cię na gorącym uczynku Bo wiesz... bardzo mi zależy, żebym została przyjęta do NWWŚ
Ok,jesteś rozgrzeszona.
Stary 2010-03-14, 13:15   #1841
basienka666
Raczkowanie

Cytat:

My byliśmy na naukach w październiku....wtedy dostaliśmy karteczki i przystąpiliśmy do pierwszej spowiedzi przedślubnej....a ślub dopiero w lipcu.
A co do mieszkania razem....to ksiądz na tych naszych naukach powiedział, że samo mieszkanie ze sobą przed ślubem nie jest grzechem, grzechem jest współżycie przed ślubem. A Kościół stosuje skrót myślowy mówiąc, że mieszkanie przed ślubem jest grzechem.
Stary 2010-03-14, 13:16   #1842
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ok,jesteś rozgrzeszona.
Dzięki
Oj, żeby mnie tak ksiądz na spowiedzi lajtowo rozgrzeszył, to by było super
Stary 2010-03-14, 13:19   #1843
sunshine8408
Raczkowanie

dziewczyneczka czym Ty się kochana przejmujesz? Ludzie są ogólnie porąbani, nie patrzą co się u nich dzieje np. w domowym zaciszu; tylko interesują się tym co u sąsiadów. Poza tym zawsze będą gadać, czy to na Twój czy na inny temat. Taka jest natura ludzka, buzi im nie zatkasz, zresztą "człowiek człowiekowi wilkiem".
Wiem co mówię, bo i ja mam też tak zrąbaną okolicę. Ale wychodzę z założenia,że z głupimi ludźmi się nie rozmawia. A więc główka do góry i ciesz się przygotowaniami do ślubu.
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:22   #1844
BlackAngel
Adwokat diabła

morgen

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:23   #1845
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basienka666 Pokaż wiadomość
My byliśmy na naukach w październiku....wtedy dostaliśmy karteczki i przystąpiliśmy do pierwszej spowiedzi przedślubnej....a ślub dopiero w lipcu.
A co do mieszkania razem....to ksiądz na tych naszych naukach powiedział, że samo mieszkanie ze sobą przed ślubem nie jest grzechem, grzechem jest współżycie przed ślubem. A Kościół stosuje skrót myślowy mówiąc, że mieszkanie przed ślubem jest grzechem.
My już też jesteśmy po naukach, ale karteczki dostaniemy dopiero przy spisywaniu protokołu. A powiem Wam, że spowiedź mnie... rozwala. Powinnam wyspowiadać się z tego, co jest grzechem w obliczu kościoła. Czyli np ze współżycia z Tż-tem. A później żałowac za grzechy. I tu - zonk, bo spowiedź raczej nie będzie ważna, bo nie wyobrażam sobie żalu z tego powodu, że współżyję, że mieszkamy razem, że tworzymy związek nieformalny, będący grzesznym w oczach kościoła itp
Stary 2010-03-14, 13:25   #1846
sunshine8408
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki
Mała podpowiedź, jeżeli chodzi o spowiedź przedślubną, to wyspowiadajcie się w czasie mszy św., wtedy weźmiecie księdza z zaskoczenia. Broń Panie Boże abyście się wcześniej z nim umawiały (podaję to na przykładzie moich znajomych) nie dość, że wytrzymał każdego z nich ponad 1godz. to jeszcze robił im wywody na temat seksu, mieszkania i dziecka przed ślubem. No meksyk z tymi klechami
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:29   #1847
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
morgen
Cześć

Cytat:
My już też jesteśmy po naukach, ale karteczki dostaniemy dopiero przy spisywaniu protokołu. A powiem Wam, że spowiedź mnie... rozwala. Powinnam wyspowiadać się z tego, co jest grzechem w obliczu kościoła. Czyli np ze współżycia z Tż-tem. A później żałowac za grzechy. I tu - zonk, bo spowiedź raczej nie będzie ważna, bo nie wyobrażam sobie żalu z tego powodu, że współżyję, że mieszkamy razem, że tworzymy związek nieformalny, będący grzesznym w oczach kościoła itp
Na szczęście wystarczy żal niedoskonały - z obawy przed konsekwencjami i wtedy spowiedź też jest ważna
Stary 2010-03-14, 13:39   #1848
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
No,pewnie tak jest/wedlug K bo skoro się mieszka razem,to i seks musi też być tzn,że para się napewno kocha ze sobą.

Cytat:
Dzięki
To trzymam kciuki,aby było ok na spowiedzi.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
morgen
Butem.

Cytat:
Napisane przez sunshine8408 Pokaż wiadomość
dziewczyneczka czym Ty się kochana przejmujesz? Ludzie są ogólnie porąbani, nie patrzą co się u nich dzieje np. w domowym zaciszu; tylko interesują się tym co u sąsiadów. Poza tym zawsze będą gadać, czy to na Twój czy na inny temat. Taka jest natura ludzka, buzi im nie zatkasz, zresztą "człowiek człowiekowi wilkiem".
Wiem co mówię, bo i ja mam też tak zrąbaną okolicę. Ale wychodzę z założenia,że z głupimi ludźmi się nie rozmawia. A więc główka do góry i ciesz się przygotowaniami do ślubu.
Dokładnie,zgadzam się. A ludzie niech gadają,bo i tak gadać będą to nie uchronne.

Cytat:
Napisane przez sunshine8408 Pokaż wiadomość
Mała podpowiedź, jeżeli chodzi o spowiedź przedślubną, to wyspowiadajcie się w czasie mszy św., wtedy weźmiecie księdza z zaskoczenia. Broń Panie Boże abyście się wcześniej z nim umawiały (podaję to na przykładzie moich znajomych) nie dość, że wytrzymał każdego z nich ponad 1godz. to jeszcze robił im wywody na temat seksu, mieszkania i dziecka przed ślubem. No meksyk z tymi klechami
Czyli,trzeba wziąć ich na sposób.
Stary 2010-03-14, 13:53   #1849
Remmi
Rozeznanie

No do cholery jasnej, nie było naszych zapowiedzi Miały być tydzień temu i dzisiaj. Tydzień temu byliśmy na 18 to nie wiemy czy mówił o 12 o nas. Ale dziś byliśmy na 12 i ani słowa
Dziś na 19 mamy nauki w naszej parafii to zapytamy czy zapomniał czy co...
Stary 2010-03-14, 14:16   #1850
madmuazelle
BAN stały

Remmi,oj to nieładnie Koniecznie się zapytajcie.
Stary 2010-03-14, 14:27   #1851
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
No do cholery jasnej, nie było naszych zapowiedzi Miały być tydzień temu i dzisiaj. Tydzień temu byliśmy na 18 to nie wiemy czy mówił o 12 o nas. Ale dziś byliśmy na 12 i ani słowa
Dziś na 19 mamy nauki w naszej parafii to zapytamy czy zapomniał czy co...
No co za z tego księdza

Schabik się piecze, surówka gotowa, jeszcze tylko pyrki muszę obrać
W międzyczasie łazienkę wypucowałam - jakoś zauważyłam, że najlepiej mi robota idzie w niedzielę
Stary 2010-03-14, 14:37   #1852
Remmi
Rozeznanie

Zapytamy się, w końcu stówkę dostał za nasze zapowiedzi

No obiad jakiś trzeba zrobić, ale po moich wczorajszych sensacjach to nie wiem co zrobić..
Stary 2010-03-14, 14:38   #1853
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Oczywiście, się cieszę z przygotowań do ślubu Nie przejmuję się gadkami ludzi, bo bym sie rozchorowala hihihi Są ludzie i parapety. Na wsi tak ludzie niestety robia, chyba przez to, że mają za dużo czasu

Wczoraj mój tz coś wspomniał o intercyzie heheh, ale ja nie chce tego podpisywać.. a Wy, co sądzicie o tym? Myślę, ze z jednej strony to jest dobre, ale z drugiej ten cały podział majątku
Stary 2010-03-14, 14:45   #1854
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
Wczoraj mój tz coś wspomniał o intercyzie heheh, ale ja nie chce tego podpisywać.. a Wy, co sądzicie o tym? Myślę, ze z jednej strony to jest dobre, ale z drugiej ten cały podział majątku
Nam nawet to przez myśl nie przeszło, żeby spisywać intercyzę Nawet by nie było co w niej wpisać Samochód i sprzęt RTV/AGD, który za parę lat i tak będzie nic nie wart
Stary 2010-03-14, 14:48   #1855
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno będzie fajnie usłyszeć, że Was zapowiadają
Ja kiedyś też myślałam, że będę się spowiadać w innej parafii, ale u nas są tak fajni księża, że chyba jednak w naszej parafii się wyspowiadamy

A ja będę mieć pogrzebowe kalie
Ja też
W nosie mam przesądy i opinie starych ciotek klotek ...

U nas tez żadnych intercyz nie będzie ...zresztą nic nie mamy, to co byśmy tam spisywali ???

Dziewczyneczka, dlaczego Twój TZ chce spisać coś takiego?? Az taki majatek ma??

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2010-03-14 o 14:53
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 14:51   #1856
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja też
W nosie mam przesądy i opinie starych ciotek klotek ...
Oj tak, stare ciotki klotki będą miały o czym gadać po moim weselu, bo nie dość, że te pogrzebowe kalie, to jeszcze kolorowa wstążka na sukni, DJ zamiast orkiestry, angielska piosenka na pierwszy taniec i brak podziękowania dla rodziców na sali
Jeszcze zapomniałam wspomnieć o śmiesznych tablicach rejestracyjnych no i oczywiście o szpalerze z róż pod kościołem zamiast sypania grosikami (no to już naprawdę w oczach niektórych osób "wydziwianie")

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-03-14 o 14:56
Stary 2010-03-14, 14:56   #1857
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak, stare ciotki klotki będą miały o czym gadać po moim weselu, bo nie dość, że te pogrzebowe kalie, to jeszcze kolorowa wstążka na sukni, DJ zamiast orkiestry, angielska piosenka na pierwszy taniec i brak podziękowania dla rodziców na sali
O matko, ale im topic zapodasz ...
Ale my też będziemy mieć albo angielską albo francuską piosenkę, kalie i jakieś jajowe tablice więc też będą miały o czym gadać ....

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2010-03-14 o 14:57
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 15:00   #1858
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
O matko, ale im topic zapodasz ...
Ale my też będziemy mieć albo angielską albo francuską piosenkę, kalie i jakieś jajowe tablice więc też będą miały o czym gadać ....
Całe szczęście, że na wsi nie mieszkam, to tylko rodzina nas będzie obgadywać, a nie cała wieś

Zmykam zapodać TŻtowi obiad Będę wieczorkiem
Stary 2010-03-14, 15:05   #1859
basienka666
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze zapomniałam wspomnieć o śmiesznych tablicach rejestracyjnych no i oczywiście o szpalerze z róż pod kościołem zamiast sypania grosikami (no to już naprawdę w oczach niektórych osób "wydziwianie")
Dziewczyny, nie przejmujcie się sąsiadami czy innymi ludźmi ze swojej miejscowości - przecież nic złego nie robimy...tylko wychodzimy za mąż
Ja jestem z tego dumna i noszę podniesioną głowę przed takimi, co najwięcej kłapią o kimś. Ostatnio byłam w kwiaciarni spytać się o bukiety ślubne....traf chciał, że była w nim babka z mojego osiedla, co uwielbia wszystkich obgadywać....to jest jej codziennie zajęcie ...Kiedyś obgadywała swoją tościową przez CB, ale jakieś mocne musiało być, bo u mnie w TV (2 domy dalej) normalnie były zaklócenia i dokładnie było słychać jak najeżdża. Normalnie szok co ona tam gadała.
Stary 2010-03-14, 15:09   #1860
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Nie ma majatku, tyle co w pracy zarabia on sobie troche z tym zartował, bo ja i tak tego nie podpisze hahha w zyciu pewnie jakby byl rozwod wtedy nie ma problemu (ale ja nawet o takim czyms nie mysle, nie biore tego pod uwage ) Tak sie chcialam dowiedziec, co o tym sadzicie. Ja wole, żebysmy mieli wszystko wspolne. Przeciez, to jest małżeństwo

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Dziewczyny, nie przejmujcie się sąsiadami czy innymi ludźmi ze swojej miejscowości - przecież nic złego nie robimy...tylko wychodzimy za mąż
Ja jestem z tego dumna i noszę podniesioną głowę przed takimi, co najwięcej kłapią o kimś. Ostatnio byłam w kwiaciarni spytać się o bukiety ślubne....traf chciał, że była w nim babka z mojego osiedla, co uwielbia wszystkich obgadywać....to jest jej codziennie zajęcie ...Kiedyś obgadywała swoją tościową przez CB, ale jakieś mocne musiało być, bo u mnie w TV (2 domy dalej) normalnie były zaklócenia i dokładnie było słychać jak najeżdża. Normalnie szok co ona tam gadała.
ostro hahha.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości