Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-14, 11:30   #2851
Starlett
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Ten niebieski balsam po opalaniu u mnie w ogóle się nie sprawdził...
z Avonu do polania najbardziej lubię ..."pocałunek słońca" samoopalacz do ciała
sprawdziłam wreszcie ten olejek w kremie do ciała z serii SSS - i rzeczywiscie jest super, ma fajna konsystencje i skóra jest po nim gładziutka żel pod prysznic róża i brzoskwinia tez jest fajny, dobrze się pieni i ładnie pachnie, chociaż błyszczenia nie zauważyłam.

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 11:32   #2852
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszunia124 Pokaż wiadomość
no wiec poczekam,tylko wolałam cos wyprobowanego zeby sie potem za bardzo nie lepilo i nie brudzilo ubran
ten balsam z beta-karotenem nie lepi się i nie brudzi, zresztą z tego co używałam a sporo balsamów do opalania z avonu miałam to żaden się nie lepił i nie brudził ubrań. Chyba tylko brązujące i samoopalcze brudzą. Nie wiem czy widziałaś katalog 7, jest na wątku katalogowym więc możesz sobie obejrzeć produkty do opalania, które są w nim dostępne.

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Ten niebieski balsam po opalaniu u mnie w ogóle się nie sprawdził...
dla mnie był boski, co prawda pozostawiał niebieski kolor na skórze i brudził ubranie ale nie raz uratował życie i spokojny sen mojemu mężowi Zawsze używał go na noc żeby go chłodził

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-03-14 o 11:37
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 11:47   #2853
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
ten balsam z beta-karotenem nie lepi się i nie brudzi, zresztą z tego co używałam a sporo balsamów do opalania z avonu miałam to żaden się nie lepił i nie brudził ubrań. Chyba tylko brązujące i samoopalcze brudzą. Nie wiem czy widziałaś katalog 7, jest na wątku katalogowym więc możesz sobie obejrzeć produkty do opalania, które są w nim dostępne.
Przecież już w katalogu 5 są produkty do opalania
Ja z tego co pamiętam to właśnie ten z betakarotenem u mnie w domu brudził ubrania. Ale ogólnie używałam różnych rzeczy do opalania z Avonu(i po opalaniu) i raczej wszystkie się sprawdziły.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 12:18   #2854
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja z tego co pamiętam to właśnie ten z betakarotenem u mnie w domu brudził ubrania. Ale ogólnie używałam różnych rzeczy do opalania z Avonu(i po opalaniu) i raczej wszystkie się sprawdziły.
a no faktycznie, to jest co prawda "stara" seria i jest mały wybór ale jest
ten krem do twarzy co mi tak pasował ma filtr 30 a nie 50 jak wcześniej napisałam

mi ten z beta-karotenem nie brudził ubrań może dlatego, że jak się nim smarowałam to z reguły zakładałam tylko kostium kąpielowy lub jakieś łaszki typowo plażowe i szłam się smażyć Raczej nie smarowałam się nim cała i nie chodziłam w ubraniu no bo po co
Stary 2010-03-14, 13:51   #2855
karolina1989
Raczkowanie

Smile Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Witam
proszę Was o opinie co do kosmetyków "matowa perfekcja" toniku,pianki i krem-żelu.
Chodzi mi o ich działanie na waszych skórach......
A także o opinie co do maseczki błotnej do ciała,to ta sama co była kiedyś w innym pojemniku?Działa tak samo?
karolina1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:54   #2856
Pilkus27
Raczkowanie

[/COLOR]totane dziadostwo-moim zdaniem, ja mojemu kupuje żel w piance ten za 18,90duzo lepszy.[/QUOTE]

A ja sie nie zgodze z ta opinia-ale wiadomo co facet inna opinia-ja mojemu mezowi kiedys tak na probe ten zel kupilam i jest bardzo zadowolony juz ze 3 tubki zuzyl.
Pilkus27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:54   #2857
myszunia124
Raczkowanie

GG do myszunia124

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
wiecie co to jest ta kulka czy cos takiego z nowej serii do opalania dla dzieci???widzialam tylko na rosyjskiej stronie i jestem ciekawa co to
myszunia124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 14:11   #2858
karolina1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolina1989 Pokaż wiadomość
Witam
proszę Was o opinie co do kosmetyków "matowa perfekcja" toniku,pianki i krem-żelu.
A także o opinie co do maseczki błotnej do ciała,to ta sama co była kiedyś w innym pojemniku?Działa tak samo?
Widzę ze jestescie Panie tu aktywne,prosze o odpowiedz.,
Stary 2010-03-14, 14:23   #2859
angi666
Przyczajenie

Witam Drogie Avonmaniaczki
Jestem tutaj nowa jeżeli chodzi o wypowiadanie się ale już od dwna czytam ten wątek i chciałabym Wam Bardzo bardzo podziękować
Jesteście niezastąpione w udzielaniu informacji i pomocy- dzięki Wam dowiedziałam się duzo o różnych produktach avonu oraz o wielu wielu różnych sprawach dotyczących tej firmy. Postaram się powysyłać różne zdjęcia na drugi wątek avonowy bo muszę się przyznać że uwielbiam serie anew: podkłady, szminki, cienie wygładzające- choć konsultantka avon jestem od dobrych paru lat to nadal dużo chłone z tej firmy bo jak same przyznacie Kochane avon to studnia bez dna jeżeli chodzi o nowe asortymenty i wiadomości, oraz technologie. Ja natomiast mam pytanko: czy EDP U by Ungaro Fever to długo utrzymujący sie zapach oraz czy jest intensywny jak perceive lub far away? Bede wdzieczna za odpowiedź pozdrawiam
angi666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 14:27   #2860
nocandy
Raczkowanie

Matowa perfekcja
- pianka myjąca - wygodna aplikacja, fajna konsystencja, co do efektów to dobrze matuje skórę ale jeśli masz cerę naomalną/ mieszaną to może ją wysuszyć
- tonik oczyszczający - matuje skórę ale jej nie wysusza, fajna sprawa po użyciu pianki tzn po użyciu pianki mam ściągniętą skórę na policzkach, po użyciu tonika to uczucie znika
- krem-żel do twarzy - przy mojej mieszanej się nie sprawdził, bo za bardzo ją wysusza :/ matuje i ładnie się wchłania ale co za dużo to nie zdrowo więc kremik z tej seri po 2 użyciach sobie odpuściłam...

Przy cerze mieszanej seria dobrze się sprawdza jeśli użwyasz dodatkowo kremu nawilżającego. Dla tłustej powinna być już w 100% ok

nocandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 14:30   #2861
dodocia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolina1989 Pokaż wiadomość
Witam
ja używam wszystkich 3 produktów i jestem zadowolona. mam cerę raczej mieszaną, ale wiele mydeł do twarzy bardzo mi ją wysusza i śćiąga. jeśli stosuję wszystkie 3 kosmetyki na raz to rewelacja. skóra cały dzień jest matowa i nie przetłuszcza się. dodatkowo używam raz w tyg scrubu z clearskin.
dodocia@buziaczek.pl
dodocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 14:32   #2862
angi666
Przyczajenie

"Matowa perfekcja" moim zdaniem jest średnia tzn. zamówiłam jąkiedyś dla ślicznej pomarańczowej kosmetyczki ale to był bład
pianka nawet fajna ale przy końcówce już tylko plyn z niej przezroczysty wypływa bo takto jak wstrzasniesz to taka fajna pianka ale podkładu czy mocnego makijazu nia nie zmyjesz, tonik nie daje nic mojej cerze ktora jest tłusta a gdzie niegdzie mieszana, natomiast krem oj ojej to troche no powiem tak na mojej cerze sie łuszczy tzn. jak nałoże oki ale jak juz sie kłade spac i na boku np ogladam tv z mezem to ściera mi sie ten krem w formie grudek...
a ze za pare lat 30tka mi wskoczy to myslalam, że pomoże choc zmatowic troche ta tłustawa cerke- mam nadzieje ze pomogłam
pozdrawiam
angi666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 14:37   #2863
karolina1989
Raczkowanie

A pianka faktycznie dobrze oczyszcza?Tonik równiez?
Wiecie,załuję ze zamówiłam ( o ile rzeczywiscie zamówiłam bo nie pamietam czy zaznaczyłam u znajomej konsultantki stronę z 3 produktami za 33zl), bo moja skóra jest ostatnio bardzo wysuszona,jest mieszana,jednak ostatnio nawet nos i czoło mało się świeci, więc pianke i ewentualnie tonik zostawię,a krem oddam komuś
Stary 2010-03-14, 14:50   #2864
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

eh, a ja muszę się poskarżyć... po 3 tygodniach, a raczej po weekendzie poza miastem moja torebka THILIE się rozpadła ;/ podszewka się poodprówała i porobiły się straszne dziury, a nosiłam w niej przez 2 dni tylko jedną książkę + niezbędnik każdej kobiety. :P ;/ jestem zażenowana, bo stało się to w kilka minut... ;/ wstyd. zwrócę ją jako kwestionowanie jakości, mam nadzieję, że uznają. ;/
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 15:05   #2865
emmi01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gagateczkaaa Pokaż wiadomość
eh, a ja muszę się poskarżyć... po 3 tygodniach, a raczej po weekendzie poza miastem moja torebka THILIE się rozpadła ;/ podszewka się poodprówała i porobiły się straszne dziury, a nosiłam w niej przez 2 dni tylko jedną książkę + niezbędnik każdej kobiety. :P ;/ jestem zażenowana, bo stało się to w kilka minut... ;/ wstyd. zwrócę ją jako kwestionowanie jakości, mam nadzieję, że uznają. ;/
moja nie miała 3 tygodni bo kupiłam ją w katalogu 3 i ucho się urwało :| wysłałam do wymiany, co prawda nie ma jej teraz w katalogu ale dzwoniłam i Pani powiedziała że wymienią bez problemu
emmi01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 15:40   #2866
Wronia3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emmi01 Pokaż wiadomość
moja nie miała 3 tygodni bo kupiłam ją w katalogu 3 i ucho się urwało :| wysłałam do wymiany, co prawda nie ma jej teraz w katalogu ale dzwoniłam i Pani powiedziała że wymienią bez problemu

ja w mojej nosze zamówienia, zakupy, no nie oszczędzam jej a nic jej nie jest może mam jakiś lepszy model tej torebki
Wronia3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 15:53   #2867
Hosenka*
Zakorzenienie

Po raz kolejny napiszę o Pink Sands

Nie wiem jak pozostałe kolory, ale szary jest baaaardzo trwały Malowałam się ok 19.30 a do ok 13 pozostały bez naruszenia
Dodam, że żadnych czarów nie robiłam - podkładu nie używam, bazę czasami, ale wczoraj akurat nie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 16:02   #2868
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Nie wiem jak pozostałe kolory, ale szary jest baaaardzo trwały Malowałam się ok 19.30 a do ok 13 pozostały bez naruszenia
Dodam, że żadnych czarów nie robiłam - podkładu nie używam, bazę czasami, ale wczoraj akurat nie.
no to mnie zaciekawilas
eternitymoment jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 16:12   #2869
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Tak, cream należy do odcienia żółtego ale creamy natural do odcienia różowego. Tak jak napisałam wyżej odcienie rozróżniam na podstawie karty kolorów ale akurat kilka odcieni płynnego podkładu miałam jako próbki (chciałam dopasować coś dla siebie) i creamy natural jest zdecydowanie różowy

edit:
Swoją drogą to nie wiem czemu zmniejszyli ilość odcieni podkładu płynnego, na początku było dostępnych 7 odcieni (i tak jest też w karcie kolorów) a teraz widzę w katalogu tylko 5.
Zauważyłam, że nazwami różnią się odcienie Anew podkładu przeciwzmarszczkowego, w katalogu są inne niż w karcie kolorów. Dziwne. Chyba coś im się pomyliło przy drukowaniu.
nie nic im sie nie pomylilo karta byla wydana juz jakis czas temu a ten podklad niedawno wszedl w nowej szacie i z nowymi nazwami tak wiec to dlatego te nazwy sa inne i dziekuje ci za twoja odpowiedz
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 16:25   #2870
Douce24
Zadomowienie

Ja też mam podkład żółty - nude. tak sobie myślę czy czasem nie zamówić sobie innego ( ciemniejszego ) koloru " Lekkiego podkładu SPF 15" , bo w lato cerę będę miała bardziej opaloną . Przyda mi sie taki podkład jak słońce będzie to mój " idealnie trwały podkład w płynie" się rozpłynie.

Z każdym dniem coraz bardziej
K.
supercziroł

Douce24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 17:36   #2871
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

ja mam narazie mocha latte i strip.camuflage i jestem zadowolona...myslalam o tych w zielen no ale moze sie na te pink sands skusze w koncu tym bardziej ze klienta je zamowila i mi przyjda lada dzien z paka to jeszcze obejrze na zywo
Stary 2010-03-14, 17:40   #2872
201608040942
Konto usunięte

witam jestem nowa tutaj, chodz jakis czas temu was troche podczytywalam.

Po latach nie zamawiania nic z tej firmy , skusilam sie na co nie co. jednak nie na wszystko co mnie interesowalo.
Chcialam sie was podpytac o seria zimowa( pianka do mycia, maseczka i kremy). Interesuja mnie pianka do mycia i maseczka, chodz i nie przeczy krem na noc . na KWC nie ma skladow a recenzji malo i jeden chwali drugi jest zawiedziony. Mam bardzo wrazliwa cere naczynkowa i nie wiem czy zamowic, chodz obecnie nie jest w promocji, ale przebolalabym te 8euro za pianke i chyba taka sama cene za maseczke, jesli tylko sklad by sie nadawal dla mojej cery i w uzytku byly by to czego oczekuje, chodz to rzecz wzgledna. jako maniaczka czytania skladow chcialabymy was prosic ( jesli ktos uzywa) o sklad tych produktow.
Bede wdzieczna bardzo, bo nie wiem czy zawracac glowe konsultantce czy dac sobie spokoj.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 17:45   #2873
ololufe
Zakorzenienie

"Matowa Perfekcja"
Krem-zel - uzywam codziennie, czasami rowniez na noc. Ne przesusza, bardzo dobrze matowi. Likwiduje drobne zaczerwienienia czy krostki. Jest to zdecydowanie niezastapiony krem dla mnie.
Pianka - moze byc, choc nie przywiazalam sie do niej zbytnio. Obecnie od jakiegos czasu uzywam Planet Spa Marokanska Roze bo mam jej troche w zapasie. Ale ogolnie pianka nie jest zla.
Tonik - juz wczesniej o tym pisalam, ze bardziej pasowal mi w poprzedniej gamie kolorystycznej. Teraz zmienili jego sklad i mam wrazenie, ze jest bardziej nasaczony alkoholem, wiec zbyt czesto go nie uzywam. Natomiast jak byl jeszcze w poprzedniej buteleczce to uzywalam go codziennie.
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 17:49   #2874
aqqA
Rozeznanie

MaT jak Ci się udaje znaleźć na tym ruskim forum zdjęcia Ja próbowałam przekopać kilka wątków i mi się nic nie udało znaleźć.. Mają jakiś konkretny ze zdjęciami jak my czy są te zdjęcia rozrzucone?

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 17:56   #2875
ololufe
Zakorzenienie

@MonikaPogrzeba
Maseczki nie uzywalam natomiast pianke, krem na dzien i na noc - tak.
Pianka - mam tlusta/mieszana cere, ale ta pianka w moim wypadku zdecydowanie ja przesuszala, tak wiec po 2-krotnym umyciu ja twarzy zuzylam ja do mycia ciala.
Krem na noc jest zdecydowanie natluszczajacy. Oddalam go mamie, ktora ma cere naczynkowa i go sobie chwalila przy mrozach ale uywajac go na dzien.
Mi za to bardziej podpasowal krem na dzien - nawilzajacy, ktory uzywalam doraznie na noc.

Te 3 produkty dostalam od AVONu jako prezent, ale w zadnym wypadku bym ich nie kupila wiecej...
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 18:07   #2876
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
@MonikaPogrzeba
Maseczki nie uzywalam natomiast pianke, krem na dzien i na noc - tak.
Pianka - mam tlusta/mieszana cere, ale ta pianka w moim wypadku zdecydowanie ja przesuszala, tak wiec po 2-krotnym umyciu ja twarzy zuzylam ja do mycia ciala.
Krem na noc jest zdecydowanie natluszczajacy. Oddalam go mamie, ktora ma cere naczynkowa i go sobie chwalila przy mrozach ale uywajac go na dzien.
Mi za to bardziej podpasowal krem na dzien - nawilzajacy, ktory uzywalam doraznie na noc.

Te 3 produkty dostalam od AVONu jako prezent, ale w zadnym wypadku bym ich nie kupila wiecej...
Oj nie fajnie poszesz , nie fajnie, chodz czesc o mamie z naczynkowa cera zachecajaca.
Ja mam mieszana cere, ktora w zimie sie odwadnia i to szybciutko, do tego jest wrazliwa i naczynkowa. fajnie by bylo gdyby nie wysuszylo mnie nic, ale tez mega nawilzylo, troche natluscilo, bo to w zimie wazne jesli chodzi o kremy i nie podraznilo. U mnie teraz juz lagodniejsza pogoda, ale myjadlo i maseczka mogla by byc, krem pewnie nie za bardzo skoro tlusty, chodz z ta tlustoscia tez roznie. Ja lubie klasyczny krem Nivea - lagodzi mi rumien, nawilza , natluszcza chodz jak mialam bardzo niska wilgotnosc powietrza w domu nie dawal rady, buzia sie nadal po chwili sciagala.
Posiadasz jeszcze ta pianke i maseczke? jesli tak to moglabys przeklepac sklady? Chodz po tym co napisalas, to chyba jednak nie bedzie taki produkt jak bym od nich oczekiwala
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 18:20   #2877
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
Oj nie fajnie poszesz , nie fajnie, chodz czesc o mamie z naczynkowa cera zachecajaca.
Ja mam mieszana cere, ktora w zimie sie odwadnia i to szybciutko, do tego jest wrazliwa i naczynkowa. fajnie by bylo gdyby nie wysuszylo mnie nic, ale tez mega nawilzylo, troche natluscilo, bo to w zimie wazne jesli chodzi o kremy i nie podraznilo. U mnie teraz juz lagodniejsza pogoda, ale myjadlo i maseczka mogla by byc, krem pewnie nie za bardzo skoro tlusty, chodz z ta tlustoscia tez roznie. Ja lubie klasyczny krem Nivea - lagodzi mi rumien, nawilza , natluszcza chodz jak mialam bardzo niska wilgotnosc powietrza w domu nie dawal rady, buzia sie nadal po chwili sciagala.
Posiadasz jeszcze ta pianke i maseczke? jesli tak to moglabys przeklepac sklady? Chodz po tym co napisalas, to chyba jednak nie bedzie taki produkt jak bym od nich oczekiwala
ale zima się już kończy
może spróbuj kremu nawilżajacego w katalogu 5 są podwójne minikremy za 9,90

2016: 29

Edytowane przez joanwi
Czas edycji: 2010-03-14 o 19:15
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 18:28   #2878
gosiekj
Raczkowanie

GG do gosiekj

Kochane dziewczyny mam do was pytanko to " Luksusowe mleczko do mycia twarzy " z ANEW ULTIMATE to jest mleczko które sie nakłada wacikiem czy zmywa się wodą jak np. żel do mycia twarzy?
Będę wdzięczna za szybką odpowiedz
gosiekj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 19:12   #2879
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jblaszczyk11 Pokaż wiadomość
nie nic im sie nie pomylilo karta byla wydana juz jakis czas temu a ten podklad niedawno wszedl w nowej szacie i z nowymi nazwami tak wiec to dlatego te nazwy sa inne i dziekuje ci za twoja odpowiedz
aha, to wszystko jasne

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
ale zima się już kończy
może spróbuj kremu nawilżajacego lub do cery naczynkowej, w katalogu 5 są podwójne minikremy za 9,90
w avonie nie ma kremów typowych do cery naczynkowej
Stary 2010-03-14, 19:16   #2880
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
w avonie nie ma kremów typowych do cery naczynkowej
no tak, pomyliło mi się z tym do cery z przebarwieniami

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości