Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-14, 15:30   #1021
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Jakim cudem,a już miałam zamawiać hustę
Nie ma co patrzeć na taki przypadek, to skrajność. Pewnie dziecko wsadziła i nie sprawdziła jak leży. Moim zdaniem równie dobrze coś podobnego może się stać jak dziecko leży w gondoli, łóżeczku, czy foteliku. To są maleństwa nieporadne i trzeba je mieć pod kontrolą.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 15:32   #1022
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

UWAGA UWAGA!! WIEŚCI OD BAOBABKA:

"Już po Kubuś waży 3150g i 56cm. bolało, rozwarcie pełne szybko się zrobiło. nacieli mnie. jest śliczny teraz się musze przespać. buziaki dla wszysctkich"

GRATULACJE DLA DZIELNEJ MAMUSI I SYNUSIA !!!!

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 15:34   #1023
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

my do kosciola na 17 idziemyna nauki ;/ ja juz ostatni raz bo pozniej nie bede miala jak, wec malz bedzie musial sam nadrobic moja nieobecnosc( hihi), no my jedyneczke na 1000 procent bedziemy miec wiec inna bajka, niz proszenie sie lub akurat urodzenie jak bedzie wolny pokoj.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

witaj Kubuś Baobabku gratuluje
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 15:36   #1024
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
AniaP jeszcze nie wiem ale cos malego takiego tylko dla mnie i dzieciecia bo teraz mam opelka ale on sie ciagle psuje i strach nim jezdzic wiec musi przejsc na druga strone w sumie z niemiec tez bym cos chciala sprowadzic ale ja chce auto na juz teraz natychmiast a najlepiej na wczoraj < bo ja w goracej wodzie kapana jestem czego czasem zaluje > a na takie sprowadzane trzeba dlugo czekac trezba po nie jechac a ja nie dam rady no w sumie z austrii sasiad by mogl przywiesc albo maz by z nim pojechal ale teraz przed porodem go nie puszcze tym bardziej po porodzie
Ja jeszcze pół roku temu byłam nieszczęśliwą posiadaczką opelka, co chwilka coś, no tylko że naprawy tanio wychodziły(szwagier mechanik to tylko części), teraz mam cytrynkę sprowadzoną ale zakupioną w komisie. Najważniejsze jak kupujesz używane to mieć zaufanego mechanika co jak już coś ci się tak spodoba że musisz to mieć, to przejrzy dokładnie. Ja kupowałam w listopadzie i jeszcze zapłaciłam w Euro(pożyczka od mamy, w Euro też oddaję)więc jestem przeszczęśliwa, bo auto się nie psuje, super się nim jeździ, a jeszcze to że Euro tak spadło to już wogle, pare tysiaczków do przodu

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 15:37   #1025
drcron
Zakorzenienie

BAOBABKU gratuluje

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 15:44   #1026
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja jak kupowalam swoj to mimo ze salonowy to i tak bylam z kims kto sie zna....

a z opla wczesniej ale staaaaaaarego bylam super zadowolona co nie zmienia faktu ze mojej hondy nie zamienie nawet na maybacha

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

co do chusty uwazam ze dobrze ze tv ta tragedie naglosnilo dlatego ze teraz wiecej matek bedzie zwracal uwage( pytanie czmu kosztem takiego skarba?)
ale nie mozemy sie opierac na pary przypadkach na milion, gdyby tak bylo musialybysmy spac w lozeczkach albo inaczej wiecznie czuwac a nie jestesmy w stanie.
Racjonalne myslenie jest potrzebne, juz myslimy za dzidziulka ktory jest uzalezniony od nas dlatego rozsadek, rozsadek, rozsadek.
A.Camus
Stary 2010-03-14, 15:48   #1027
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Natala zbieranie grochu hehehehhehehehehehehehehe heh ziarenko po ziarenku hihi nie zartuje oczywiscie

co do masowania brodawek yto nalezy masowac okolo 12 godzin dziennie wtedy moze zadzialac ale nie powinno sie tego robic samemu

co do babcinego sposobu to babcia mowila ze ona jak nie mogla urodzic to robila nasiadowki nad goraca miska i to wywolalo skurcze ale ja chyba sie boje no a rada kolezanki to bieganie ze schodow tylko musi byc duzo tych schodow na dol zchodzimy na nozkach do gory wjezdzamy winda ona mieszkala na 10 pietrze i po 20 razach pojechala na porodowke hehe dziekuje bardzo to ja wole czekac az samo dziecie wyjdzie bo tyle razy biegac po schodach mi sie nie usmiecha ja nie mam windy wiec bym musiala gora dol hehe a to meczace :P
no i pranie ale reczne pranie duze pranie
babcia mowila tez cos o ziolach senesu czy jakos tak dzialaja przeczyszczajaco

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

ja go wyprobuje w przyszlym tygodniu ale po 16 dopiero jak odbiore wynik na paciorkowca i wtedy bede spokojniejsza wiec bede mogla zaczac dzialac sprawdze czy naprawde dziala ale jak zlapie mnie kupkanie i pup[sko mi rozerwie to dopiero bedzie smiesznie a dziecie nie bedzie chcialo wyjsc to sie zalamie :brzyda l:

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Pomóc może wypicie łyżki, dwóch oleju rycynowego. Wzmożona perystaltyka jelit stymuluje skurcze macicy, opróżnienie dolnego odcinka przewodu pokarmowego pozwala główce dziecka przesunąć się trochę niżej, a poza tym substancje zawarte w oleju rycynowym powodują zmiękczanie szyjki macicy.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1297
Heloł

Dziewczyny moja bratowa byla już jakieś 5 dni po terminie i przyjechała do mnie i wyciągnęłam ja na spacer-przeszłyśmy 3 km,pojechała do domu i o 24 dostaliśmy telefon,że jest na porodówce-pózniej się śmialismy,że jak na wywołanie to do mnie trzeba jechac

A ja po obiedzie tak okrutnie najedzona,że się ruszyc nie mogę i pomalutku was nadrabiam

eee mamy nową emotke(baba)?albo ja jej wcześniej nie zauważyłam

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 15:49   #1028
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Czesc Mamusie wczoraj Was czytalam ale bylo tyle stron,ze wkoncu nic nie napisalam bo mi synus juz zaczął plakac a dzisiaj nie pamietam co chcialam komu odpisac,napewno:
Aixa-mega gratulacje!!!!
Catro śliczniutka jest Twoja córeczka
Isis trzymam kciuki zeby jednak sie okazało,ze wszystko co trzeba da się zoperowac,trzymaj sie kochana

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Już miałam Wam to napisać dawno. DENERWUJECIE mnie tymi swoimi ZACHCIANKAMI. Tym swoim OBRZARSTWEM. Mnie w ciąży ominął cały ostatni trymestr. A w pierwszym to ciągłe mdłości były. A potem od 5 miesiąca byłam już na zaleconej diecie. Więc nawet to błogie obżarstwo mnie ominęło i nie mam pojęcia co to są zachcianki kobiety w ciąży. Po porodzie byłam znowu na diecie ze względu na ciśnienie i na chęć karmienia. Nawet w Wigilie się nie objadłam. A teraz próbuję schudnąć i też nie mogę się objadać. A Wy co?? Ciągle jakieś lody, czekolady, pizze, cole, pepsi, itp. Itd.
NO I TO MNIE DENERWUJE BO TO NIESPRAWIEDLIWE.
Więc jak najszybciej proszę się rozpakowywać i przejść na dietę dla matek karmiących!!!:brzyd al:
Pop dzięki za te słowa podpisuję się.

Wlasnie-dziewczyny,ktore karmicie piersią,jakie potrawki zjadacie,czytam tak sprzeczne opinie,ze sama nie wiem co moge a co nie.Podobno owoce mozna inni mowia ze nic surowego itd

zaraz jeszcze nadrobie resztę,czy Mróweczka sie odzywala?

juz widzę,ze tak

Megi i Mrowak witam spowrotem,fajnie,ze juz jestescie w domku
jakos szybciutko sie to wszystko wydaje

Widzisz Mróweczko-a tak się balas uczuc do Gabrysi,mowilam,ze to samo przyjdzie i juz człowiek nie wyobraża sobie zycia bez tej kruszynki

Baobabek
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !WITAM KUBUSIA MALUTKIEGO

Ale się dzieje,teraz codziennie chyba będzie jakas mamcia rozpakowana

Aneczka trzymaj się w tym szpitalu

Gmyrelka juz tak bliziutko,trzymam kciuki za lekki poród

Mam pytanie,od kiedy po cięciu można sie z mężem "przytulac"?tylko jak przestaje sie krwawic czy co jeszcze ma wpływ?bo juz mnie troche nosi

I jeszcze szukam fotela do karmienia bo juz mi chce kręgosłup pęknąc od róznych miejsc,macie moze cos sprawdzonego????

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-03-14 o 15:51
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 16:12   #1029
ita83
Wtajemniczenie

hej ho......
widze ze pojawil sie kolejny mezczyzna na swiecie
Baobabkuklaski :
Ja juz sama nie wiem co sie ze mna dzieje dzis mam mroczki przed oczami....i wlasnie w chwili pisania tego postu mialam pierwszy skurcz po odstawieniu no-spy i magnezu
Po za tym bola mnie pachwini i kostki u palcow u rak
nawet nie wiem czy to oznacza ze porod juz blisko
nio i dalej mi jest nie dobrze....
Jutro chyba wizyta kontrolna - chyba bo mi nie przyslali przypomnienia wiec z rana dzwonie sie zapytac czy o mnie nie zapomnieli przypadkiem
nio i odbieramy autko
Stary 2010-03-14, 16:25   #1030
anakazar
Zakorzenienie

baobabku gratuluję

My z mężem idziemy odswieżyc ściany w pokoju małej i już na tip top zrobimy jej pokój-uff i wszystko już będzie zrobione

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 16:25   #1031
mezatka07
Zakorzenienie

Baobabku gratulacje ale szybciorem urodzilas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 16:41   #1032
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
baobabku gratuluję

My z mężem idziemy odswieżyc ściany w pokoju małej i już na tip top zrobimy jej pokój-uff i wszystko już będzie zrobione
u nas juz wszystko na tip top prawie gotowe tyl;ko trzeba wywiercic dziurki na rolete i na lampke tylko ja nie wiem czy nad lozeczkiem czy raczej tam gdzie bedziee stal fotel do karmienia

a ja sie najadlam strachu chcialam zainstalowac program do obrobki zdjec i wyskoczylo ze to wirus i mi go zablokowalo wiec chcialam byc madrzejsza niz program antywirusowy i go wylaczylam i zainstalowalam ten program no i co okazalo sie ze to faktycznie wirus bo wszystko zrobilo sie czarne i tylko jedno okienko bylo otwarte ze zdjeciami dslownie szok ale przywrocilam system z wczoraj i usunelam ten program ale strachu sie najadlam

Stary 2010-03-14, 17:25   #1033
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Nie ma co patrzeć na taki przypadek, to skrajność. Pewnie dziecko wsadziła i nie sprawdziła jak leży. Moim zdaniem równie dobrze coś podobnego może się stać jak dziecko leży w gondoli, łóżeczku, czy foteliku. To są maleństwa nieporadne i trzeba je mieć pod kontrolą.
Pewnie tak , mój już skończył miesiąc i jak mu cos nie pasuje ,albo mu nie wygodnie to zaraz sie szarpie, a taki maluszek biedny nie mógł się pewnie ruszyć

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

drcron mój by pewnie tez chustę schował

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

"Już po Kubuś waży 3150g i 56cm. bolało, rozwarcie pełne szybko się zrobiło. nacieli mnie. jest śliczny teraz się musze przespać. buziaki dla wszysctkich"

BAOBABKU SUPER GRATULACJE!!!:ro za:

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Ita a mierzyłaś ciśnienie, bo wiem ,że jak mroczki przed boczyma i wysokie ciśnienie to niedobrze

Tylkooliwka ja z owoców to jem jabłka i banany,nie jem pestkowych i cytrusów, nie jem kwaśnego i ciężkostrawnych typu fasola, kapusta, groch, grzyby -pieczarki,ogórki kiszone,cebula, czosnek ,ostre przyprawy, napoje gazowane,lepiej dmuchać na zimne, a i czekolady też nie powinno się jeść, może alergie wywołać tak jak jajka, orzechy, pomidory i truskawki.
Chociaż tych ostatnich po odrobince powinno się wprowadzać
Trzeba też zwrócić uwagę na nabiał czy dziecko toleruje
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 17:36   #1034
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
(nie mam ani jednego rozstępu i hemoroidów też brak)
Ja też nie mam żadnego nowego rozstępu!!! Ani kawałeczka na brzuchu. Hemoroidy są niestety, ale to wszystko nieważne.

A ja odkrywam cudowne atuty bycia po porodzie: jak pięknie jest leżeć na plecach!!! Nie jeść ton Rennie, nie mieć zatkanego nosa non stop, przewracać się z boku na bok bez problemu i móc się schylać bez stękania. PIĘKNE!

BAOBABKUklask i:kla ski: Jak piszę i czytam o małych ludzikach to ściska mnie w gardle, a uwierzcie mi- ja nie z takich co się łatwo wzruszają, ale teraz wszystko wygląda inaczej.

Uciekam bo się Gabi obudziła.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 17:40   #1035
NaTaLaLa
BAN stały

Baobabku gratulacje klask i:ciotki zazdrosnice czekaja oczywiscie na zdjecia malego kla ski:

Dzien dobry melduje sie w niezmienionym stanie...
Troszke pospalismy wiec teraz trzeba sie dobudzic, a to zajmuje chwile ;P wiec poki co lece Was nadrobic
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 17:54   #1036
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
ania p. tak patrze na nasza liste.. i widze żeś nie podała imion ani płci jesli juz znasz.. a przeciez...
Kobita - Ola jesli mozesz dopisać . Podawałam ale jakoś nie upomniałam się o liste he he

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Zostawić Was na chwilkę i już do nadrobienia 40 stron :P

Zaprawdę

My wczoraj wyszliśmy Maluszek jeszcze nieco żółty, ale ogólnie kwitniemy (nie mam ani jednego rozstępu i hemoroidów też brak)

Muszę Was troszkę ponadrabiać... tylko najpierw pranie, sprzątanie i obiad... mąż był w końcu w domu sam przez parę dni
he he no tak chłop sam w domu to może być bałagan

Cytat:
Daria tak tak obcy ludzie zwlaszcza tacy nie umyci smierdzacy jeszcze wczorajsza impreza albo w stanie wskazujacym na impreze bleeeeeee az mi niedobrze sie robi
Ci ludzie ktorzy beda do nas przychodzili w odwiedzinki to sami swoi sami znajomi i rodzinka wiec to nie obcy tylko swoi
a uwierz zrobila bym albo zrobie awanture < gotowam zabic pobic pogryzc i jeszcze Bog jeden wie co zrobic > jak jakis obcy ludz zblizy mi sie do dziecka i zacznie na niego dmuchac chuchac a jeszcze dotykac oj to nie recze za siebie dlatego ja potrezbuje jedynke obojetnie ile bedzie kosztowala to ja ja musze miec by nie przezywac koszmaru

AniaP ja jak cos sobie upatrze to umuwie sie na sprawdzenie i zabiore ze soba tate od cale zycie moje i jeszcze4 wczesniej jest mechanikiem samochopdowym ma wlasny warsztat i sie na tym zna wiec on to wszystko sprawdzi a w ostatecznosci poprosze szwagra by w niemczech cos poszukal w sumie teraz przez najblizsze 6 tygodni po porodzie i tak nie bede jezdzila sama a jak juz to bede brala meza albo tescia autko wiec moze nie warto sie spieszyc na gielde oczywiscie nie dotarlam bo zaczelo padac i mowy nie bylo bo sie przeziebie
Tu nie chodzi nawet o mechanika jak ktoś cofnie licznik to i mechanik na to nie pomoże do końca . Mój ma dostęp do danych fabrycznych przebieg z fabryki , wyp. z fabryki a potem wszelkie serwisy łacznie z tymi niemieckimi , gdzie auto było co było robione co zmieniane itp . I najczęściej jest tak że w niemczech miał przebieg jakiś tam , a u nas w serwisie jak się pokazywał już inny . Takie dane się zczytuje z kluczyków samochodowych . Oczywiście mówie o lepszych markach . Jak coś namierzysz daj znać to może po Vinie będę w stanie sprawdzić bo pare marek tak możemy oblukac .

Co do odwiedzin w szpitalach to ja jestem zdania że czym mniej tym lepiej bo ludzie nie mają taktu . Nie mówie tu o męzu czy rodzinie bliskiej ale też bez przesady nie muszą siedziec poł dnia ale o znajomych . Uważam że z odwiedzinami znajomych można się wstrzymac i poprosić żeby przyszli już do domu , wkońcu po SN się lezy dwa dni i mozna się obejść bez . A czasem ktoś nie jest jeszcze chory a już coś roznposi , a dwa że jak się jest z kimś innym na sali to nawet na wzglad na inne osoby żeby miały spokój . Jak lezałam w jedynce to laska co ze mną na SR chodziła przychodziła karmić do mnie na sale bo mówiła że się krępuje tak przy tłumie ludzi , a byli jacyś znajomi u dziewczyny jednej i to jeszcze z dzieciakiem 12 letnim .

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

GRATULACJE I WRACAJ DO NAS SZYBKO POKAZAĆ SYNUSIA

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja jeszcze pół roku temu byłam nieszczęśliwą posiadaczką opelka, co chwilka coś, no tylko że naprawy tanio wychodziły(szwagier mechanik to tylko części), teraz mam cytrynkę sprowadzoną ale zakupioną w komisie. Najważniejsze jak kupujesz używane to mieć zaufanego mechanika co jak już coś ci się tak spodoba że musisz to mieć, to przejrzy dokładnie. Ja kupowałam w listopadzie i jeszcze zapłaciłam w Euro(pożyczka od mamy, w Euro też oddaję)więc jestem przeszczęśliwa, bo auto się nie psuje, super się nim jeździ, a jeszcze to że Euro tak spadło to już wogle, pare tysiaczków do przodu
tO CHYBA zalezy jak sie trafi . mój kolega miał cytryne z salonu C5 chyba , w sumie ze wspólnikiem mieli dwa takie same auta i ciągle się coś waliło w tym aucie i chodził wściekły bo auto potrzebne było do pracy

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie wczoraj Was czytalam ale bylo tyle stron,ze wkoncu nic nie napisalam bo mi synus juz zaczął plakac a dzisiaj nie pamietam co chcialam komu odpisac,napewno:
Aixa-mega gratulacje!!!!
Catro śliczniutka jest Twoja córeczka
Isis trzymam kciuki zeby jednak sie okazało,ze wszystko co trzeba da się zoperowac,trzymaj sie kochana

Pop dzięki za te słowa podpisuję się.

Wlasnie-dziewczyny,ktore karmicie piersią,jakie potrawki zjadacie,czytam tak sprzeczne opinie,ze sama nie wiem co moge a co nie.Podobno owoce mozna inni mowia ze nic surowego itd

Mam pytanie,od kiedy po cięciu można sie z mężem "przytulac"?tylko jak przestaje sie krwawic czy co jeszcze ma wpływ?bo juz mnie troche nosi

?
owoce jeśli już tylko nasze rodzime a nie cytrusy itp . Mozesz banany , jabłka , gruszki itp . ogólnie zupy chyba dobre wyjście bo tam wszystko ugotowane. Mięsa pieczone lub gotowane .
Jak dla mnie to mozesz się przytulać jak nic Ci tam nie leci ja tak zrobiłam gince sie przyznałam i było ok
Stary 2010-03-14, 18:02   #1037
libra777
Zakorzenienie

ania co do odwiedzin w szpitalu to sie zgadzam u mnie był zakaz ze względu na grype
czasami w domu trudno znieść te tłumy człowiek jest wykończony, chciałoby sie w samotności nacieszyć dzidziulkiem a tu goście goscie, do mnie jak przychodzili to tez sie krępowałam karmić i wychodziłam do drugiego pokoju
Stary 2010-03-14, 18:07   #1038
catro
Rozeznanie

Przede wszystkim - dziękuję dziewczynki w imieniu Oli
Ja się na nią napatrzeć nie mogę - jest absolutnie przesłodka

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Catro gratulacje i pozdrowienia dla Was dziewczynki!!! klaski:
Piękna córcia, życzę dużo zdrówka i żeby wszystko wyszło na prostą.

Idę montować jakąś kolację chociaż wcale nie jestem głodna. Gdyby nie reszta żarłoków wogóle nie chciałoby mi się o jedzeniu myśleć.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

A co do opisu porodu do dawaj nam go tu!jak ktoś nie będzie chciał to po prostu ominie i tyle. Ja jestem ciekawa i nie mam oporów przed czytaniem różnych opowieści
No to jakby któraś miała ochotę na lekturę przed snem...
o 23:15 odeszły mi wody, więc obudziłam męża, powiedziałam żeby się zaczął zbierać i poszłam do łazienki się podgolić (no bo przecież trzeba jakoś wyglądać ). Do szpitala dotarłam o północy, grzecznie poczekałam w kolejce do IP, tam miałam pierwsze nieprzyjemne spotkanie z lekarzem (dokładnie tak jak mrowak) - jak mnie badał to myślałam że zejdę z fotela górą , narobili rabanu że ciśnienie wysokie i od razu mnie powieźli na trakt porodowy.
Tam kolejne nieprzyjemne badanie, ale pani położna była bardzo miła więc jej wybaczam
Niestety skurcze nie przekładały się na rozwarcie - cały czas 2 cm, i położna zapowiedziała, że to jeszcze długo potrwa więc powinnam iść w kimę. Spoko, w końcu pomiędzy skurczami też można spać
Rano podłączyli oxy, skurcze się zwiększały, ale to cholerne rozwarcie nie. I tak chodziłam z tą kroplówką i chodziłam... Dopiero koło 11 miałam rozwarcie pozwalające na piłkę. No i wtedy to już chciałam wyjść - jakiekolwiek skakanie na piłce w czasie skurczu (wg zasad szkoły rodzenia) nie wchodziło w grę. W ogóle to byłam tak wymęczona, że położna położyła mi poduszkę przed głową i przysypiałam pomiędzy skurczami. Przed 14-tą wreszcie poczułam to silne parcie na odbyt i zawołaliśmy położną (znaczy mąż) - i wreszcie mogłam przeć. Najpierw w kucki parę partych, potem leżałam na plecach, na lewym boku, na prawym... I nic - główka była widoczna momentami ale wyjść mała nie chciała (nie mogła jak się później okazało). Więc znowu w kucki, parę partych i z powrotem na łóżko na parte. Nagle położna narobiła rabanu - zjawiło się koło mnie parę osób i podczas kolejnych partych lekarz naciskał na brzuch. No i zadziałało - mała wreszcie o 14:55 się wydostała. Krzyczała prześlicznie i od razu położyli mi ją na brzuchu
No ale przyjemne się skończyło - lekarz powiedział, że strasznie popękałam (mimo nacięcia) - mianowicie pękła mi pochwa i zaczęło się szycie. Lekarz szył i szył - ja dostałam Tramal i zaczęłam gadać głupoty . Ale bolało strasznie - czułam każde wkłucie igły. Teraz bez kółka do siedzenia nigdzie się nie ruszam podobno po zdjęciu szwów mam poczuć się lepiej - zobaczymy we wtorek.
No to by było na tyle opisu porodu, o tym co później w kolejnym odcinku

Ja z dobrych rad mam taką - dziewczyny, hartujcie brodawki. Jak ten mały ssaczek się przyczepi to nie ma zmiłuj. Ja tego nie robiłam i żałuję. Zęby w parapet.
Ja przeszłam przez nawał pokarmu, zaczęły mi się kamienie robić, ale masowanie i ściąganie ręczne pomogło (laktator TT ręczny jaki miałam tylko mi poranił brodawki).

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Jak śliczna ta Twoja OLA. No i język nam pokazała.
A co ma z serduszkiem? Bo o torbielkach to wiedziałyśmy ale serduszko to coś nowego? Co prawda jeżeli Was wypuścili to nie może być groźne. Tak się dopytuje bo moja mała też ma (między innymi) problem z serduszkiem coś jej sie tam nie wszystko zdążyło domknąć i musi byś pod stałą opieką kardiologa.

No i od dzisja rodzina mi się powiększyła. Odebrałam psa ze schroniska. Pies jest strasznie wystraszony a najbardziej boi się TZ. Być może jakiś facet go kiedyś skrzywdził. Na kota jak na razie nie reaguje. Wykompałam go, wypsikałam czymś na pchły i nie odstępuje mnie na krok.
Z serduszkiem ma dwie sprawy - pierwsza to pewnie to samo co u Oliwki - niedomknięty przewód bottala, a oprócz tego nieprawidłowo pracująca zastawka (nie domyka się wtedy kiedy powinna) i też właśnie mamy skierowanie do kardiologa dziecięcego.
Jutro mój mąż idzie bladym rankiem w kolejkę bo zapisy na kwiecień ruszają
A termin do nefrologa dziecięcego mamy na 10 lipca...
Masakra - jutro też mąż idzie do lekarzy spytać, czy przyjmą wcześniej... Wkur... mnie te terminy niesamowicie Taki maluszek i musi tyle czekać Choć i tak spodziewam się że nerki będziemy kontrolować prywatnie, ale jak ktoś nie ma kasy to

A i gratuluje kolejnego powiększenia rodziny - czy za 3 miesiące mamy się spodziewać kolejnego członka rodziny?

Baobabek - gratulacje!!!!

No i sie rozpisałam, teraz czekam aż mała się obudzi na jedzenie. Ostatnio przeszła samą siebie - jadła 55 minut

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 18:31   #1039
ita83
Wtajemniczenie

nio ja wlasnie cisnienie mam idealne - ksiazkowe
wlasnie poczytalam w necie i ze moje objawy to objawy zblizajacego sie porodu buhahahaha
nio nie mozna zaprzeczyc ze sie zbliza
Stary 2010-03-14, 18:51   #1040
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wrocilismy z nauk, lubie czytac takie porody opisu a najlepsze z nich jest to ze kazda z kobiet obojetnie co by nie przeszla pisze ze warto

zastanawiam sie co na kolacje i chyba bede robila nalesniki
A.Camus
Stary 2010-03-14, 19:32   #1041
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Tylkooliwka ja z owoców to jem jabłka i banany,nie jem pestkowych i cytrusów, nie jem kwaśnego i ciężkostrawnych typu fasola, kapusta, groch, grzyby -pieczarki,ogórki kiszone,cebula, czosnek ,ostre przyprawy, napoje gazowane,lepiej dmuchać na zimne, a i czekolady też nie powinno się jeść, może alergie wywołać tak jak jajka, orzechy, pomidory i truskawki.
Chociaż tych ostatnich po odrobince powinno się wprowadzać
Trzeba też zwrócić uwagę na nabiał czy dziecko toleruje
o dzieki,wlasnie sie zastanawialam nad jabłkami i kiwi,jajka jem czasami.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
owoce jeśli już tylko nasze rodzime a nie cytrusy itp . Mozesz banany , jabłka , gruszki itp . ogólnie zupy chyba dobre wyjście bo tam wszystko ugotowane. Mięsa pieczone lub gotowane .
Jak dla mnie to mozesz się przytulać jak nic Ci tam nie leci ja tak zrobiłam gince sie przyznałam i było ok
fajnie
wlasnie wczoraj zjadlam pomidorowa(z koncentratu) zabielana jogrtem natur. i maly dostal kilka takich krostek na buzi,wydaje mi sie ze to od tego ale nie wiem.jem tez salate lodowa-chyba nie ma przeciwskazan?i nie wiem czy mozna ogorek zielony?

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
wrocilismy z nauk, lubie czytac takie porody opisu a najlepsze z nich jest to ze kazda z kobiet obojetnie co by nie przeszla pisze ze warto

zastanawiam sie co na kolacje i chyba bede robila nalesniki
Darusia prosze nie rob smaka
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 19:36   #1042
drcron
Zakorzenienie

AniaP z gory dziekuje jak cos kupimy to napewno napisze ja bardzo bym chciala cieniaska takiego malutkiego kwadratowego < nie wiem czemu ale uwielbiam kwadratowe auta hihi > albo forda Ka ale moj maz mowi ze nie kupi mi puszki sardynek bo to bezsensu i namawia mnie na cos lepszego i wiekszego a ja nie chce nawet znalazlam sobie cieniaska rocznik 2004 rozowy za niewielkie pieniazki ale nie chce sie na niego zgodzic a on mi sie podoba wizualnie

a ja narobilam paniki hihihi bylismy u mojej mamci wszyscy uznali ze jestem nienormalna < to zadna nowosc > poszlam do wc bo cos mi mokro sie zrobilo i wyskoczylam z tamtad jak opazona krzyczac ze cieknie mi krew wszyscy pelna panika jedziemy do szpitala wszyscy przerazeni a ja mowie ze z pupci mi leci krew i ze jutro musze do ginka podjechac bo chyba moje hemoroidy sie odezwaly choroba jasna ja sie tak nie bawie a wczesniej rozmawialam z mama na temat oleju rycynowego hehe ona oczywiscie zabronila mi go stosowac bo opowiedziala mi straszna historie dotyczaca tego oleju ale nie przerazila mnie
a dzisiaj sie dowiedzialam ze dziewczyna mojego starego znajomego jest w ciazy w tym samym czasie co ja hehe , termin mamy na ten sam dzien > ale jej dziecko wazy tylko 1060 matko jedyna a przytyla tylko 6 kg przez cala ciaze ale ten maluch w jej brzuszku rozwija sie prawidlowo u lekarza byla tylko 1 raz dostala za to opiernicz ale dobrez ze byla jeden raz chociaz w dodatku nie maja nic oprucz kilku ciuszkow dla tego maluszka ddoslownie szok powiedzialam mamie zeby zapytala jego mamy czy by czegos nie chciala ze ja moge jej dac jedna kolyske i wanienke bo mam dwie moge tez jej dac pieluchy tetrowe i troche ciuszkow i jakies kosmetyki dla maluszka butelki no i kilka puszek mleka tak na wszelki wypadek jutro ma mi dac odpowiedz ale znajac go to pewnie sie nie zgodzi szkoda mi tego maluszka co ma przyjsc na swiat

Stary 2010-03-14, 19:36   #1043
libra777
Zakorzenienie

catro super opis,ja też bardzo popękałam w środku i już 4 tyg po a mnie nadal boli, ale mimo to lepiej SN niżCC
darusia tteż bym zjadła naleśniki, jak jeszcze małego nie było to robiłam na śniadanie,a teraz czasami ledwie mam czas jakąś kromkę chwycić jak ta kozucha kłamczucha jakem biegła przez mosteczek......
Stary 2010-03-14, 19:38   #1044
drcron
Zakorzenienie

a ja znalazlam cudowny sposob na moja zgage tak banalnie prosty kurcze ze ja wczesniej na to nie wpadlam zwykle cukierki mietowe z krzyzykiem

Daria jestes okropna tak smaka robic mniami uwielbiam nalesniki

Stary 2010-03-14, 19:42   #1045
libra777
Zakorzenienie

tylkoliwka ja ogórka na kanapce jadłam i nic nie było, ale kiwi sie jakos boje

drcron a dlaczego ona nie chodziła do lekarza i czemu nic nie mają dla dzidzi, nie mają pieniedzy czy co
Stary 2010-03-14, 19:47   #1046
drcron
Zakorzenienie

chwale sie swoim brzuszkiem i moimi wloskami po wizycie u fryzjera
mam nadzieje ze maz nie zauwaz ze dodalam jego zdjecie na forum bo mnie zamorduje

Stary 2010-03-14, 20:17   #1047
agnieszka09
Wtajemniczenie

BAOBABKU GRATULUJE:roz a:

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 20:25   #1048
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

SMS OD BABOBABKA
"juz Po, kubuś wazy 3150 i 56 cm, bolało, rozwarcie pełne szybko, nacieli mnie, jest sliczny, :-D teraz musze sie przespac"

KUBUŚ Witamy na świecie!!!!
Baobabku G R A T U L A C J E !!!

znowu jestem druga hihih

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2010-03-14 o 20:27
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 20:51   #1049
koglus
Rozeznanie

gratulacje , ale szczescie , pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 20:51   #1050
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
SMS OD BABOBABKA
"juz Po, kubuś wazy 3150 i 56 cm, bolało, rozwarcie pełne szybko, nacieli mnie, jest sliczny, :-D teraz musze sie przespac"

KUBUŚ Witamy na świecie!!!!
Baobabku G R A T U L A C J E !!!

znowu jestem druga hihih
Ale słodziak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości