|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
U mnie w szpitalu nie można nosić majtek po porodzie. Wszystkie nosiły tylko pielęgniary prosiły, żeby na obchód zdjąć. Głupota....
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Anya a jak teściowa? I ogólnie jak impreza? Edytowane przez Tun1a Czas edycji: 2010-03-14 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
u mnie też nie można
![]() ![]() ![]() ![]() anya- własnie jak impreza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() impreza ogolnie udana, spoznilismy sie 15min na msze, ale nikt nie zauwazyl ![]() ![]()
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie CI przykro było, że nie miałaś czasu z nią porozmawiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() widzę, że większość się bierze za siebie, więc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
kurde u mnie najgorsze te boczki są
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle zeszłam z tematu...chciałam napisać, że ja hulahopem kręcić wcale nie potrafie, a jak byłam mała to niezła w te klocki byłam....a podobno niektórych rzeczy się nie zapomina:-P
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 ![]() cel II 55 ![]() Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2010-03-14 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
monix - no ale to hula-hop jest chyba jedynym ratunkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No bardzo mi przykro, chyba odwiedze ja jutro zeby naprawic ten blad ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- monix ![]() ![]() ![]() a na aerobik to bym chciala od kwietnia jakos, ale jak znam zycie to pewnie bedzie 100mln powodow dla ktorych sie nie zapisze ![]()
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
no tu jest, że niby 8 kg w 14 dni...no ostatnio 8 może nie zgubiłam ale z 5 było
![]() ale tego do przepisania jest za dużo ![]() 1.dzień z serwatką (ale nie samą ![]() 2.dzień obfitości (generalnie nie ma ograniczeń ale mają być same owoce i warzywa 3.Dzień spalania tłuszczu (podane rzeczy które dostarczają dużo białka) 4.dzień relaksu z jogą i ryżem (ryż pod różnymi postaciami tj.z warzywami albo gotowany z sokiem jabłkowym) 5.dzień niskotłuszczowy (najważniejsze na ten dzień to owoce,warzywa, makaron i ryż) 6.dzień z zupą kapuścianą (chyba sławna w miarę ta zupa ale mnie smakuje ![]() 7.dzień ZPP (czyli Zjedz Połowę Porcji - można jeść wszystko ale porcji ma być połowa) 8.dzień bez łączenia 9.dzień z ajuwerdą (jakiś napój dziwny...) 10.dzień z dietą niskowęglowodanową 11.dzień jabłkowy 12.dzień płynny 13.dzień grecki (np spaghetti z owocami morza,musli z jogurtem, oliwki etc) 14.dzień przegryzania (bardzo dużo malutkich posiłków) to tak w baaardzo dużym skrócie, bo na każdy dzień jest przeznaczona jedna strona (opisany jest ten dzień) |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
alkamor kolezanka wcale jakiegos dziwnego i glupiego pytania nie zadala...bo ja tez sie zastanawialam jak sie chodzi z taka mega podpacha i bez majtek, nie potrafilam sobie tego wyobrazic!! I tez pytalam kilku osob, teraz sie to wydaje smieszne ale jak ktos pierwszy raz rodzi to ma prawo zadawac smieszne i glupie pytania....mnie by to nie smieszylo.....moja sasiadka jest w 3 m-cu ciazy i tez mnie non stop pyta o byle co, a zadaje takie kosmiczne pytania ze tez bym sie musiala smiac ale sie nie smieje tylko jej opowiadam, doradzam i pocieszam bo bylam w tej samej sytuacji
Ja kupilam majtki siateczkowe i mnie guzik obchodzilo czy mozna czy nie mozna, zbic by mnie za to nie zbili a i tak bym chodzila bo to moja sprawa a nie ich! Zreszta w czym komu przeszkadza kawalek siateczki z wielkimi dziurkami ![]() ![]() W szpitalu u mnie w miescie nie mozna nosic zadnych majtek nawet siateczkowych ale kobity i tak nosza, polozne sie wydzieraja ale one i tak zakladaja tzn sciagaja przed wizyta a po wizycie zakladaja.... A w szpitalu w ktorym rodzilam nie bylo zadnego problemu co ktora ma ubrane, jakie majtki, mozna bylo i nikt nic nie mowil, ja mialam siateczkowe i na wizycie jak juz do mnie podeszli to poprostu je sciagalam i tyle.....nie potrafilam chodzic ani lezec bez majtek z podpaska wiec dla mnie to bylo okropne i zalosne jak widzialam ja te laski chodza z tym, bo czesto im te podpaski wypadaly i po korytarzu czy po sali z podlogi zbieraly! Czesto przy mezach innych kobiet, czy kogos z rodziny, znajomych innych kobiet....A dodatkowo te po cesarkach niedosc ze zgiete w pol z bolu to jeszcze trzymajace podpaske zeby nie wypadla i zeby jakos dojsc... Monix ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Troszke ?? wybacz Jaga ale ciebie tutaj wogole nie ma...a jak juz sie pojawisz raz na ruski rok to wiecznie piszesz o sobie....super ze ci sie uklada z nowym tz i ze fasolka i Korcia rosnie ale to juz jest nudne czytajac non stop to samo, zauwaz tez innych, ich dzieci i problemy i wogole.... Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-03-14 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz buziak ja w tym nic żałosnego nie widzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Moze źle sie wyrazilam....niezreczne, meczace, niewygodne, laski bojace sie ze zaplamia posciel, ciagle poprawiajace spadajaca podpaske itd....lasce ktora ze mna rodzila jak widzialam jak sie z tym meczy kazalam kupic te siateczkowe, to jej maz kupil i byla super zadowolona
![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-03-14 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
ja tam nie miałam problemów z tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
strasznie to skomplikowanego, pierwszy raz widze taka diete...tak podzielona
![]() rozwaliło mnie to, nie moge przestac sie śmiać ![]()
#378 |
Zakorzenienie
|
ja pierwszy dzień leżałam bez majtek, nawet dałam radę dojść do łazienki
a potem już majtki wkładałam, przed obchodem pielegniarka przychodziła i ostrzegała to ściągałyśmy i wkładałam do kieszeni od szlafroka, po obchodzie znowu ubieralam
#379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lezalam 9 dni w szpitalu, zaliczylam 2 sale przez ktore przewinelo sie bardzo duzo dziewczyn wiec sie napatrzalam a nawet lezalam z 4 laskami po cesarkach a tylko ja po naturalnym wiec pamietam jak musialam im pomagac wstac z lozka bo one nie wiedzialy czy maja sie podpierac rekami czy trzymac podpaske albo trzymac sie za bolacy brzuch, na szczescie mialysmy lazienke w pokoju wiec im pomagalam bo czemu nie ![]() A zdjecia Dawida nowe dalam na NK az 2 ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-03-14 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co Ty oglądasz na allegro ![]() zanka - a Ty ćwiczysz ?? bo miałaś zacząć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
zanka - jeżeli zabierasz się tak jak ja to
![]() ![]() co do tych majtek.To nie jest tak, że ja twierdzę, żeby nie zakładać.Moim zdaniem powinno być tak, że np położne powinny tłumaczyć, że lepiej nie itd ale jeżeli któraś chce to niech zakłada i tyle....z tym, że niektóre kobiety to są normalne brudasy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-03-15 o 09:18 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki monix ![]()
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fuuuuuuj ja co chwilę się myłam, bo lepiej się czułam i polewałam po myciu tantum rosa, po godzinie, dwóch tak mnie już tam swędziało, że się nie dało wytrzymać i musiałam się podmyć jeszcze pamiętam jak w czwartek zaraz po urodzeniu synka tak mnie jeden szew ciągnął, taki co w stronę tyłka szedł że nie mogłam wytrzymać, rwało bardzo, lekarka kazała wziąć apap ale nic nie pomogło, to dostałam zastrzyk przeciwbólowy, przeszło i potem już mnie nie bolało wcale
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-03-14 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
spadam spać
dobranoc laski miłej nocki życzę baj baj ![]()
#390 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
u nas noc mega tragiczne. Mikolaj obudzil sie o 24 i zasnal dopiero o 3. A ja wstaje teraz o 4:40 bo mi most zamkneli i musze inna droga isc. Wydarlam sie w nocy na Tz bo juz nie mialam sily a on lezal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.