|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Organizatorka
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Witam wszystkie mamusie dawno mnie tu nie było
ja tylko na chwilke chciałam zameldować ze w realu jest promocja na chusteczki nawilżające z pampersa 4 paczki + 2 gratis za 22,95 wiec się opyla i to bardzooooo
|
|
|
|
#3782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mi jak się tak zrobi to chyba już nic nie będę miała
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się przyznaję do ćwiczenia.
Dziś. Wczoraj nie miałam czasu. A dziś miałam do tego super pomocnika. Mój najmłodszy futer postanowił się wymiziać o każdą unoszoną rękę i nogę. Trochę nam zajęło przećwiczenie wszystkiego i nie zabicie się. ![]() Miłego weekendu.
|
|
|
|
#3784 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() chyba troszkę przesadził. ![]() Cytat:
A jak sie dzisiaj czujesz? Cytat:
Przecież jesteś już po 30 tc... co nie?Maksiu leżał głową w dół już od około 23 tc. ![]() Cytat:
przed ciążą takie pełne B, po malutkie A. ![]() Jak będzie teraz- zobaczymy, byle mi nie zostało 0. |
|||||
|
|
|
#3785 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamuski
ale i ja wielka jestem 15 kilo na plusie i cala w rostepach pozdraw iam serdecznie
|
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ja dziś całą noc nie mogłam spać,co przedziwne,ani nic mnie nie bolało,ani nic mi nie dolegało...i nie wiem czemu tak,ale czuję się teraz źle a już lezeć bezczynnie nie mam weny...głowa mnie boli,moze przez tą pogodę bo już mam dość,jestem niskociśnieniowcem i przydałoby się żeby coś się wreszcie ruszyło,a tu nic tylko śniegu napadało dziś wybieram się po te chusteczki do reala,może coś jeszcze zakupię,podobno zakupy poprawiają nastrój...miłej niedzieli
|
|
|
|
#3787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() też się boje że mój bkiust będzie 0 jak przestane karmić...teraz jest taakie fajne C kupiłam wczoraj w Glucku drugi komplet pościeli..rabbit niebieski kolorek, bo ten który wcześniej opowiadałam z motylkami nie jest zbyt milutki w dotyku będzie poprostu na zmiane,a ten rabbit z Glucka był w promocji-139zl 4cz.-poszwa na kołdre,poduszke,ochraniac z i baldachim.jakość super
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-03-14 o 10:30 |
|
|
|
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
A ja się dzisiaj wyjątkowo wyspałam i wstałam o 6.30, jak nigdy. Normalnie to się o 9 nie mogę podnieść ![]() Mnie w poprzedniej ciąży, przy karmieniu się powiększyły, a potem zrobiły się takie jak przed ciążą. Zobaczymy ja teraz będzie.
|
#3789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też pojawiam się sporadycznie, ale dziewczyny na szczęście nie zapominają ![]() Wagowo stoję podobnie, a kończę dzisiaj już 33 tydzień. Ostatnio zauważyłam rozstępy na pośladkach wrrr. Co do ułożenia dziecka: moje w 29 tygodniu było już główką w dół, ja szczęśliwa, a na badaniu w 32 tygodniu - niespodzianka - mały siedzi na dupce. Złośliwy po rodzicach... Po cichu liczę, że się jeszcze obróci, ale wizja cesarki stała się jakby bardziej realna. Dziewczyny czy czujecie ból w kroczu? Mnie od jakiegoś tygodnia pobolewają pachwiny
|
|
#3790 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Ból w kroczu = już pisałyśmy o tym, ja czuję lekki. Dzisiaj zasypiam, o 6 wstałam i fru na uczelnię na zaliczenie, po powrocie polazłam spać dalej A teraz się byczę
|
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Przeczytałam, ale nie mam siły odpisywać. Na weekend był brat z rodziną Było wesoło. Nogi mnie puchną, jak dzisiaj wstałam, to też były troszkę spuchnięte Pospałam po gościach 2 godzinki, troszkę opuchlizna zeszła, ale teraz mam znowu banie Chyba do lekarza jutro pójdę.
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
A mnie córcia zaczyna zabierać urodę. Porobiły mi się syfy, paznokcie połamały pokolei, włosy matowe i wypadają. Gdzie ten blask i witalność? Jeszcze samochodu nie możemy kupic bo nie ma takiego jak chcemy. A tak poza tym to wszystko ok. Mała nie reaguje zbytnio na pozytywkę ale co wieczór jej puszczam żeby sie przyzwyczajała. AAAA potrzebuję jakiegoś fajnego prześcieradła z gumka z mieciutkiej bawełny. Dajcie jakiegoś linka. ![]() Uprałam już posciel do łózeczka ale wciaż taka twarda jest. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-03-14 o 19:38 |
|
|
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17857498]
już doczytałam , że byłaś w szpitalu, lekarz... A jak sie dzisiaj czujesz? [/QUOTE] dziękuje ze pytasz jutro ide do mojego lekarza, zobaczymy co on mi powie bo tamtego to już na oczy nie chce widzieć, aż boje sie pomyślec co by było jakbym go sluchała z tym ibupromem, najgorsze jest to ze czasem ludzie ufają na ślepo lekarzom a potem im się pogarsza zamiast polepszyć.... |
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaką piękną wagę. Jak ja. ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Ja chyba zaczynam puchnąć. Tzn. zaczynam... pierścionka i obrączki już raczej nie noszę, bo mam problem zdjąć wieczorem. Ale ostatnio zauważyłam, że mi się kozaki skurczyły, tzn. na szerokość jakoś tak zmalały. I coraz bardziej słoniowato się czuję... ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Czy któraś z Was cierpi na myśl, że po porodzie w sezonie owocowym nie będzie mogła jeść większości dobroci naszego lata (np. truskawki, czereśnie), czy tylko mnie się chce płakać na samą myśl? Wczoraj powiedziałam koleżance, że w markecie widziałam truskawy i już o nich marzę, w nocy mi się śnią. A ta mnie zbeształa, że absolutnie nie wolno karmiąc. Przeszukałam diety karmiącej matki i na liście zakazów znalazłam większość produktów obowiązkowych mojej codziennej diety.
|
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że nie bede mogła jeśc moich ukochanych truskawek, mając je pod nosem.. ![]() Tzn najpierw zobacze czy coś sie stanie.. to są nasze truskawki, nie pryskane ni nic.. więc może nic się nie stanie? Moja mama karmiąc jadła truskawki takie 'swojskie'.. wogole to heej ![]() Wiecie.. wczoraj tak się wystraszyłam.. Dostałam jakiś skurczy.. Tak bolało że Tz mnie zawiózł do szpitala.. i wykazało że mam lekkie skurcze, ale to malutkie. I szyjka dalej mi się rozszerzyła I z powrotem leżenie..
|
|
|
|
|
#3796 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dużego dzidka już masz. ![]() Cytat:
truskawek nie jadłam jak karmiłam Maksia, ale cytrusy tak, czereśni nie ajdłam, ale wiśnie- owszem... Ale dziś usrana pogoda... |
||
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam termin na koniec czerwca, więc na truskawy raczej się załapię
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie zamierzam się katować dietą matki karmiącej
tylko w Polsce się takie halo z tego robi ![]() skąd matka ma mieć pokarm,jeśli niczego prawie jeść nie może? ![]() oczywiscie z niczym nie przesadzać,jeść lekkostrawnie etc. ale tak też jem na codzien i nie zamierzam się wiecej ograniczac czas pokaże co z mych planow wyjdzie,ale takie mam założenie a że to drugie dziecko to latwiej mi nie słuchac i nie stosowac do "dobrych rad" na ten temat
|
|
|
|
#3799 | |||
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17873649]
Ból w kroczu = już pisałyśmy o tym, ja czuję lekki.[/QUOTE] Sorry, nie nadążam za wami Co się pojawię to kilkanaście nowych stron Cytat:
ale całą zimę zbierałam słoiki i mam zamiar uruchomić masową produkcję dżemu truskawkowego domowej roboty.Cytat:
Cytat:
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to żeby zostało przynajmniej jak jest. Jeszcze trochę czasu zostało... [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17881390] truskawki i cytrusy ponoć najbardziej uczulają... [/QUOTE]To wiadomo, tylko dlaczego można w ciąży, a karmiąc nie. Co za różnica?
|
|
|
|
|
#3801 |
|
Rozeznanie
|
A jaką kupilaś ? ja z tego joko design i tez nie jest milutka wcale po praniu i prasowaniu..dlatego będzie na zmiane.no mam nauczke,żeby nie kupować jednak wszysktiego przez net..
witam babeczki na chwilke wpadłam jeszcze ten tydzień w pracy i ide już odpoczywać miłego dnia życze i dobrego samopoczucia
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
kardashi -
jak tak czytam o tych dietach, to mam mętlik w głowie... wczoraj zalapałam małego doła. w rozmowie u rodziców wyszło, że małż zakłada, że pojadę z nim do Wrocka na obronę magisterki 15 czerwca (termin mam 18) i w razie czego tam urodzę. jak zaprotestowałam, to strzelił focha, że jest mu przykro, że nie chcę z nim jechać... czuję się niezrozumiana. tu jest mój lekarz, są w szpitalu osoby, które nie dadzą mi zginąć, a skoro to może (ale przecież nie musi) być traumatyczne przeżycie w jakimś stopniu, to lepiej tu, niż na całkiem obcym terenie.... on sobie chyba nie zdaje sprawy, że wychodząc ze szpitala nie odbędę na siedząco 2-godzinnej podróży z dzidkiem do domu, że tam przecież nic dla dzidka nie będziemy mieli, bo wszystko będzie czekać tu. no i nie mam ochoty od razu wpaść w szpony teściów z ich dobrymi radami... do tego dochodzą jeszcze jego wątpliwości co do obecności przy porodzie. więc co za różnica, czy tu czy tam, skoro miałoby go przy mnie nie byc... ehhh... w tej chwili myślę, że najlepiej by było rozpakować się kilka dni przed obroną i kłopot byłby z głowy ![]() a dziś na zajęciach w szkole rodzenia ma być film. małżowi się upiekło - ma dniówkę. od dziś też babka będzie próbowała nas wziąć na zwiedzanie porodówki. trzymajcie kciuki, żeby dziś nie dało rady, bo jutro biorę małża ze sobą i najlepiej by było, zeby jutro się udało. niech sobie poogląda i podejmie decyzję. na koniec wrzucam Wam dawno obiecaną fotkę. nie patrzcie na moją nieumalowaną gębę ![]() to my w 25t3d. ps. Kropka - gdzie Ty masz te 15kg?? |
|
|
|
#3804 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj cwiczylam i dzisiaj powykrecana jestem ![]() Cytat:
Coz to ? Dobre ? ![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1784360 6]dzień dobry ja mam znowu podły nastrój... śnieg sypie, ale że jest na plusie to wszędzie chlapa, w dodatku niebo ciemne, bure... jeszcze z tydzień takiej pogody i padnę normalnie... ![]() w dodatku czeka mnie dziś wizyta u teściów, na którą taaaak się cieszę... ![]() niech mnie ktoś przytuli... [/QUOTE]Lepiej juz dzisiaj ? U nas tez snieg padal wczoraj a dzisiaj rano przywitalam sie z pieknym -15 stopniowym mrozem ![]() Cytat:
a waga podobna do mojej... Luzik ![]() Wiecie, ze ja nie wiem ile moje dziecko wazy ??!! Cytat:
![]() Smaruje wieczorem kremem perfecta mama do nog. Troche lagodzi... Cytat:
Chociaz bol mniejszy troszke bo tutaj np. LITR truskawek kosztuje ok 5 euro!!! Masakra. Jak opowiedzialam sasiadowi, ze u nas w PL za te 5 € mozna skrzynke truskawek w sezonie kupic to sie za glowe zlapal. Truskawki to rarytas.. Cytat:
A wogole jesli te malutkie skurzce byly takie bolace to jak bola te wieksze ![]() Cytat:
Fajnie, bo to moj przedostatni poniedzialek i juz mi sie nawet nie chce tu przychodzic a z drugiej strony to juz tak blisko.... ______ W sobote bylismy na urodzinach tesiowej i oczywiscie zaczela wymyslac gdzie mamy trzymac wozek....tak sie w pewnym momencie zapienila jak mowilismy, ze pomysly jej sa slabe ze myslalam iz zaraz padnie. Walczyla jakby to byl jej wozek, dom i dziecko. Raaany. Musialam odejsc od stolu bo na slowie by sie nie skonczylo raczej ![]() W sobote moja wyprawka powiekszyla sie o jedno body i jeden kaftanik. Zawiazywane na jakies sznureczki, cale biale a rekawki maja niedrapki. fajne to ![]() milego dnia Wam zycze.
|
|
#3805 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjazd na obronę na trzy dni przed terminem porodu. Chłop nie wie co mówi. Weź go do porządku przywołaj. Cytat:
Dokleiłaś? ![]() Miło, że nie wiesz. Ja niestety je czuję. Słoniowa jestem, wszystko sprawia mi trudność. A mam je pewnie w talii (z tyłu i po bokach - tzn. tam gdzie kiedyś była talia), nad dupskiem i w brzuchu. No i ze dwa kg w cycach. ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- He he A mnie po ćwiczeniach na zajęciach było super. ![]() W domu to jednak nie to. Albo za ciepło, albo za mało miejsca, nie wiem, ale szybciej się zniechęcam i jakoś mi niewygodnie. Ale też nie mam materaca. Cytat:
Cytat:
Mam taką znajomą w RFN co przelicza euro na złote. I cierpi zawsze do mnie głośno, że coś kosztuje 2 euro, przy jej 2 tys. euro, a nie liczy, że ja za to coś płacę owszem 3złote, ale przy 2 tys. zł. Więc generalnie mam drożej. ![]() A te truskawki u Was to są Wasze czy sprowadzane?? |
||||
|
|
|
#3806 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pomijając fakt odległości i długiej podróży na "mecie ciąży", to po co Ty mu tam do szczęścia jesteś potrzebna? Na obronę z nim nie pójdziesz, za rękę nie potrzymasz, a po obronie na jakieś mini-opicie z kolegami ze studiów pewnie też nie pójdziesz, bo i po co: skoro pić nie możesz? ![]() No i jeszcze kwestia nieznajomości terenu, nie posiadania tam niczego dla dzidka- no nie- ten pomysł jest urojony. ![]() margo, ale ładny brzuszek. Cytat:
![]() Twoja teściowa- tradycyjnie wymiata. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17889041]to wymyślił....
![]() Pomijając fakt odległości i długiej podróży na "mecie ciąży", to po co Ty mu tam do szczęścia jesteś potrzebna? Na obronę z nim nie pójdziesz, za rękę nie potrzymasz, a po obronie na jakieś mini-opicie z kolegami ze studiów pewnie też nie pójdziesz, bo i po co: skoro pić nie możesz? ![]() No i jeszcze kwestia nieznajomości terenu, nie posiadania tam niczego dla dzidka- no nie- ten pomysł jest urojony. ![]() [/quote]Kompletnie. ![]() Do tego doliczyć trzeba jak się kobita będzie czuła, pewnie spuchnięta, zmęczona, plecy zacznie odczuwać, ciężar będzie dokuczliwy. A tu jeszcze stres, bo obcy szpital, miejsce, położne, gin... Generalnie katastrofa. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17889041] też mam kilka takich znajomych- nie znoszę takich ludzi, którzy tak przeliczają. Najlepszy pomysł to był, jak miałam jej tusz kupić. Spytała ile u nas, to jej piszę, że 98zł na allegro plus wysyłka. (Euro wtedy było po 4zł), a ta mi odpisuje: to kup, bo u mnie aż 25 euro. Dla "Niemca" 25 euro to zawsze więcej kasy, niż dla nas stówka. Ciekawe dlaczego.
|
|
|
|
#3808 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17873649]Dzień dobry ![]() Ból w kroczu = już pisałyśmy o tym, ja czuję lekki. Dzisiaj zasypiam, o 6 wstałam i fru na uczelnię na zaliczenie, po powrocie polazłam spać dalej A teraz się byczę [/QUOTE]mnie jeszcze nic nie bolało ale coś czuje ze wszystko przede mną, w sumie mam dopiero 27t 5d ciąży, ja sie pochwale ze też sie dziś zaczynam byczyć ![]() Cytat:
Cytat:
śliczny brzusiu ![]() a ja dziś mam pechowy dzień, przez weekend czekałam zeby iść do mojego lekarza a tu dziś przychodze i sie okazuje ze sobie pojechał na 3 dniowe szkolenie ![]() no i jeszcze po wyjściu z samochodu nie zauważyłam jak bardzo droga jest śliska i poleciałam jak długa.. noge to czuje do tej pory a siostra prawie zawału dostała ze jeszcze zaczne rodzić ale dobrze ze sie nic nie stało
|
|||
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za zrozumienie. czy to naprawdę tylko dla nas jest takie oczywiste, a dla chłopów nie?
kicia - dobrze, że nic groźnego się nie stało dziękuję za komplementy dotyczące brzuszka. nie majstrowałam przy zdjęciu. Kropka widziała mnie 3 dni później - może dzidzia była wtedy mniej wypchnięta ![]() ta niekończąca się zima mnie przeraża. zastanawiam się właśnie w jakich butach pójść dziś na zajęcia. wypadałoby wziąć trekkingowe, żeby sucha i bezpieczna dotrzeć na miejsce, ale nijak mi nie pasują do jedynego płaszcza, w który jeszcze się mieszczę. walczę ze sobą, czy postawić na wygodę i bezpieczeństwo, ale wyglądać jak cudak, czy jednak nie |
|
|
|
#3810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do wcześniejszego porodu - kto wie, może się uda. Wystarczy popatrzeć na inne wątki - procentowo niewiele dziewczyn "trafia" w termin Ładnie wyglądasz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

ja tylko na chwilke chciałam zameldować ze w realu jest promocja na chusteczki nawilżające z pampersa 4 paczki + 2 gratis za 22,95
wiec się opyla i to bardzooooo 

Dziś. 

Przecież jesteś już po 30 tc... co nie?

dziś wybieram się po te chusteczki do reala,może coś jeszcze zakupię,podobno zakupy poprawiają nastrój...miłej niedzieli

żeby zostało przynajmniej jak jest. Jeszcze trochę czasu zostało...