Wątek uzupełniający o hurtowni SIGMA - plotkowy cz. V - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2010-03-14, 21:53   #241
karolinkat9
Rozeznanie

Dot.: Wątek uzupełniający o hurtowni SIGMA - plotkowy cz. V

Cytat:
Napisane przez Olencjaaa Pokaż wiadomość
hmm tak myślę nad tymi wentylkami jakoś do mnie nie przemawiają, ale może jakbym je na żywo zobaczyła
szare?
Olencjaaa skuś się skuś szare są naprawdę fajne
karolinkat9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 21:54   #242
darkdot
Zakorzenienie

GG do darkdot

Cytat:
Napisane przez marcheew Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze te same, bo chcem zamowic je jutro
właśnie miałam zamówić te za 95, ale pomyślałam sobie, że a nóż widelec może są tańsze i jeszcze raz przeszukałam Allegro i trafiłam na te aukcje to chyba jednak te same, fajnie, że choć ciut tańsze
darkdot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 21:54   #243
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Hej, hej Dziewczyny. Na starym plotkowym była dyskusja na temat zgłoszeń do zamówień. Podsumowałam Wasze emocje wyrażane co jakiś czas przy jakimś zamówieniu i obszerną dyskusję przedwczorajszo-wczorajszą postem:

i po ustaleniu z Naamah i Marwari dopisałyśmy wczoraj ten fragment, który zacytowała wyżej Marwari do pierwszego postu.

To albo dalej uskuteczniamy terror i wszystkie zgłoszenia mają być takie jak były wcześniej- sztywno określone albo luzujemy?

Wyszłyśmy Wam na przeciw po wielu, wielu, wielu głosach sprzeciwu, teraz znowu źle...

Nie bronię Marw, ale czekam na kostruktywne opinie
Hmm nie było to ogłaszane - i może stąd zdziwienie. Wg mnie jednak lepiej jest trzymać się sztywno z dopuszczeniem edycji koloru - bo jednak czasem po 9h czatowania mogą się człowiekowi pomylić podobne odcienie
Wg mnie zamawianie w takim formacie, w jakim napisała Marw (się nie czepiam tylko obrazuję ), przy np. 10 otwartych w tym samym czasie zamówieniach, może prowadzić do pomyłek zarówno z naszej jak i waszej (organizatorek) strony. Przynajmniej żeby nick organizatorki był napisany, już by było jaśniej. Chociaż wg mnie jednak jedna norma byłaby najlepsza, jasna i respektowana.

Co do wywietrzników - myślicie że pasowałyby do np. czarnych rajstop? Bo nie wiem do czego mogłabym je nosić

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 21:58   #244
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Hej, hej Dziewczyny. Na starym plotkowym była dyskusja na temat zgłoszeń do zamówień. Podsumowałam Wasze emocje wyrażane co jakiś czas przy jakimś zamówieniu i obszerną dyskusję przedwczorajszo-wczorajszą postem:

i po ustaleniu z Naamah i Marwari dopisałyśmy wczoraj ten fragment, który zacytowała wyżej Marwari do pierwszego postu.

To albo dalej uskuteczniamy terror i wszystkie zgłoszenia mają być takie jak były wcześniej- sztywno określone albo luzujemy?

Wyszłyśmy Wam na przeciw po wielu, wielu, wielu głosach sprzeciwu, teraz znowu źle...

Nie bronię Marw, ale czekam na kostruktywne opinie
Ja jestem za. Ostatnio dużo nerwów mnie kosztowało zamówienie w którym zostałam pominięta przez to że nie wpisałam nicku.
Wiadomo, każdemu zależy na butach i jest adrenalina i czasami zwyczajnie coś wypadnie z głowy. Tak jak mi wtedy nick. Mysle , że jak wiadomo o co chodzi i to powinno to byc uwzględniane. Zeby nie było takich rozpaczy jakie ja tu miałam z powodu loubitonek

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 21:58   #245
sanndras
Zakorzenienie

GG do sanndras

nie chce urazić tym nikogo, ale wg mnie nie powinno być uznane zgłoszenie bez chociaż formułki
"zamówienie nr rozm" wiadomo czasem zapomnimy wpisać np. nazwy użytkowniczki, nawet zamówienie, czy pomylimy kolor tak jak to było wcześniej, że ktoś napisał jasny niebieski, a tu tych niebieskich jasnych mnóstwo :P teraz z kolorem raczej nie powinno być już pomyłek, bo jest jasno określony na 1 stronie- sobie nawet zapisałam je

odnosząc się do innych wypowiedzi, to teraz możemy pisać np. "karmelki 36"? i też będzie uznane? albo jak będzie jedno zamówienie u organizatorki i ktoś wpisze tylko "36" - przecież będzie kolor, przypisany do danej orgzanizatorki :P
według mnie będzie to rodzić kolejne problemy i lepiej trzymać się formułki już ustalonej

Vinted: sanndras

Edytowane przez sanndras
Czas edycji: 2010-03-14 o 22:02
sanndras jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 22:00   #246
Aleksandrap
Rozeznanie

[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;17884822]Czemu nikt nie chce karmelowych wentylatorów.[/QUOTE]

Ja chcę i to bardzo

Aleksandrap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 22:03   #247
skimos
Zakorzenienie

Olencjaaa tutaj link do zdjęć wywietrzników https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=40

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 22:06   #248
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

skimos Ćwirka o tym pisała. Z tego co pamiętam to wczoraj.
Wiem bo się cieszyłam.

Ja np, jestem roztrzepana i często zapominam czegoś, tak samo było w zamówieniu u coldold gdzie zapomniałam nicku. Nie zrobiłam tego umyślnie , zwyczajnie wypadło mi to z głowy.
I przez to prawie przeszło mi przed nosem posiadanie wymarzonych butków.
Nie wiem dlaczego wam to przeszkadza? Wiadomo że każdy będzie sie starał pisac wg formułki , ale jeżeli zapomni się nazwy , numeru zamówienia albo nicku ( oczywiście nie wszystkiego na raz ) to można przymknąć na to oko i nie robić problemu.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 22:09   #249
marcheew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez darkdot Pokaż wiadomość
właśnie miałam zamówić te za 95, ale pomyślałam sobie, że a nóż widelec może są tańsze i jeszcze raz przeszukałam Allegro i trafiłam na te aukcje to chyba jednak te same, fajnie, że choć ciut tańsze
gościu jest ze Szczecina więc bardzo prawdopodobne że są one z Sigmy
marcheew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 00:34   #250
Goniak2
Zakorzenienie

Teraz na zamówieniowym powinien być wentylatorowy szał

“The only place where success comes before work is dictionary”

Goniak2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 00:38   #251
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goniak2 Pokaż wiadomość
Teraz na zamówieniowym powinien być wentylatorowy szał
Ahhaha no no Ciekawe ile dziewczyn przez te 2,5h odświeżało co chwila wizaż

Cotynato hmm no musiało mi umknąć mimo że od wczoraj siedzę właściwie non-stop, ale zwracam honor jeśli było ogłaszane
Ja ogólnie lubię jak wszystko jest jasno i wg zasad, temu wolałabym żeby były sztywne normy (bo tak jak ktoś pisał wyżej - jeśli ktoś robi jedno zamówienie, to wystarczy w jego kolorze wpisać np. 39?) - bo swoboda zostawia wiele interpretacji.
Oczywiście się podporządkuję nowym zasadom

Stary 2010-03-15, 00:53   #252
Goniak2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Ja ogólnie lubię jak wszystko jest jasno i wg zasad, temu wolałabym żeby były sztywne normy (bo tak jak ktoś pisał wyżej - jeśli ktoś robi jedno zamówienie, to wystarczy w jego kolorze wpisać np. 39?) - bo swoboda zostawia wiele interpretacji.
Ze swojej strony dodam, że również jestem za trzymaniem się już ustalonych reguł, inaczej zrobi się bałagan i nikt nic nie będzie wiedział. Tym bardziej,że to co zostało ustalone już jakoś tam się przyjęło.
Ale...z drugiej strony myślę,że jak komuś nie uda się wstrzelić z kolorem, to można na to przymknąć oko. No ale to tylko moje zdanie i oczywiście również podporządkuję się zasadom.

“The only place where success comes before work is dictionary”

Goniak2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 01:39   #253
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
To ja popieram w całej rozciągłości i wzdłuż, i wszerz

Najpierw trzymałam się sztywno regułki, a odkąd zostało powiedziane (napisane), że mamy trochę luzu, to jest większe zamieszanie i teraz też nie wiem czy się załapałam czy nie, bo sobie wzięłam ten ogłoszony luz do serca i opuściłam nazwę zamawianych butów (wpisałam tylko nick, nr zamówienia i rozmiar). Gdybym wiedziała, że nadal jest rygor - wpisałabym całość i na pewno bym się załapała, bo mój post był pierwszy w tym rozmiarze. A tak to i będę się zamartwiać do jutra

Jeśli będzie sztywno ustalony wzór zgłoszenia, to nie będzie wątpliwości, a tak - każdy sobie inaczej wyobrazi nową, luźniejszą regułkę i mamy mętlik.

Ponadto, moim zdaniem, powinny być uznane te dzisiejsze "luźniejsze" wpisy, bo reguł gry nie zmienia się w jej trakcie, a każdy sobie po swojemu zinterpretował nową formę i w sumie miał do tego prawo, bo konkretów nie było.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-03-15 o 01:43
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 02:09   #254
wredek
Zadomowienie

Ehh, w końcu załapałam się na szare wentylatorki Do trzech razy sztuka

Ale i tak bardziej pasowałyby mi niebieskie Czy jest jeszcze jakiś cień nadziei na kolor niebieski? A może któraś z dziewczyn z niebieskimi chciałaby się wymienić na szare?
Stary 2010-03-15, 04:38   #255
CAMA07
Raczkowanie

Hmmm... czy nikt nie ma ochoty na Zarowe obcasiki.

Wrzucam real photo butków Zary, których tańszy odpowednik pojawił się ostatniow w Sigmie.
Foty pożyczone z allegro.

Miłego dnia butoholiczki

Edytowane przez CAMA07
Czas edycji: 2010-03-15 o 04:40
CAMA07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 05:38   #256
Bethie
Zakorzenienie

padł mi wczoraj wizaż po 23 i z tego co widzę, to nie tylko mi
ale widziałam, że kilka chwil wcześniej Olencjaaa zrobiła zamówienie na wentylatorki
więc stwierdziłam, że jak rano wstanę i będzie mój rozmiar to się zapiszę
to było chyba przeznaczenie
Bethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 05:40   #257
aako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bethie Pokaż wiadomość
padł mi wczoraj wizaż po 23 i z tego co widzę, to nie tylko mi
ale widziałam, że kilka chwil wcześniej Olencjaaa zrobiła zamówienie na wentylatorki
więc stwierdziłam, że jak rano wstanę i będzie mój rozmiar to się zapiszę
to było chyba przeznaczenie
hehe, a ja dalej zaluje ze nie zalapalam sie na szare tylko na niebieskie - no ale moze ktos sie zamieni

aako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 05:54   #258
k4te
Zakorzenienie

Ja uważam, że co do formatu zgłoszeń powinno być tak, że trzymamy się ustalonej formułki - przecież po coś ona była, dzięki temu unikamy błędów, pomyłek i niedomówień a także konfliktów na zasadzie, że ktoś pisał całą formułę, a ktoś inny wpisał tylko numer i był pierwszy. Oczywiście nowy zapis jest o tyle dobry, że można przymknąć oko, jeśli ktoś nieumyślnie, przypadkowo pominie coś w zamówieniu, lub da niechcący nie ten kolor co trzeba, ale nie powinno to działać w ten sposób, że można sobie wpisać cokolwiek i to działa. Czyli podsumowując: co do zasady trzymajmy się starego formatu, ale patrzmy nieco mniej nieprzychylnie na ewentualne pomyłki, czy jakieś drobne błędy - to moje zdanie.
k4te jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 05:58   #259
19agusia91
Zakorzenienie

Dziewzyny, ja mam jedno dość chyba głupie pytanie. A kiedy się człowiek dowiaduje ile buty kosztują? Oglądam zdjęcia w hurtowni, butki są super ale albo jestem ślepa, ale cen nie widzę...
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 06:00   #260
aako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Dziewzyny, ja mam jedno dość chyba głupie pytanie. A kiedy się człowiek dowiaduje ile buty kosztują? Oglądam zdjęcia w hurtowni, butki są super ale albo jestem ślepa, ale cen nie widzę...
Mozesz tam zadzwonić i zapytać. Hurtownia czynna od poniedziałku do piątku wiec w weekend nikt nie wie --> pierwszy post.

Insane - ale zrobilas dziewczynom niespodziewajke Na szczescie ja sie na trampole nie pisze.

aako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 06:04   #261
19agusia91
Zakorzenienie

Dziękuję
Zainteresuję sie w kwietniu, bo teraz już niestety monet brak. Moze zajączek mi zostawi jakieś w ogródku to będzie na buty
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 06:31   #262
Bethie
Zakorzenienie

jeśli chodzi o kwestię zgłaszania się do zamówień, to moim zdaniem powinniśmy zostać przy formule z góry ustalonej
owszem, jeśli ktoś zapomni jedno słowo w rodzaju buta (np. napisze "czarne gladiatorki" zamiast "czarne gladiatorki na obcasie") to nie powinno dyskwalifikować, ale wpisywanie tylko nr zamówienia i rozmiaru albo nazwy buta i rozmiaru to już nie jest OK
wpisanie całej formułki zajmuje więcej czasu i niestety przy "bitwach" o buty jak to było ostatnio przy wentylatorkach czy szpilkach z różą daje sporą różnicę
natomiast jeśli ktoś pomyli odcień koloru (ale nie sam kolor) to też powinno być uwzględniane
mnie się podoba cała formuła, czyli "organizatorka, numer zamówienia, rodzaj buta (albo chociaż kolor) i rozmiar", ale to już jest kwestia ustalenia
Bethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 06:34   #263
silvercold
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez k4te Pokaż wiadomość
Ja uważam, że co do formatu zgłoszeń powinno być tak, że trzymamy się ustalonej formułki - przecież po coś ona była, dzięki temu unikamy błędów, pomyłek i niedomówień a także konfliktów na zasadzie, że ktoś pisał całą formułę, a ktoś inny wpisał tylko numer i był pierwszy. Oczywiście nowy zapis jest o tyle dobry, że można przymknąć oko, jeśli ktoś nieumyślnie, przypadkowo pominie coś w zamówieniu, lub da niechcący nie ten kolor co trzeba, ale nie powinno to działać w ten sposób, że można sobie wpisać cokolwiek i to działa. Czyli podsumowując: co do zasady trzymajmy się starego formatu, ale patrzmy nieco mniej nieprzychylnie na ewentualne pomyłki, czy jakieś drobne błędy - to moje zdanie.
W pełni popieram

silvercold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 06:41   #264
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bethie Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o kwestię zgłaszania się do zamówień, to moim zdaniem powinniśmy zostać przy formule z góry ustalonej
owszem, jeśli ktoś zapomni jedno słowo w rodzaju buta (np. napisze "czarne gladiatorki" zamiast "czarne gladiatorki na obcasie") to nie powinno dyskwalifikować, ale wpisywanie tylko nr zamówienia i rozmiaru albo nazwy buta i rozmiaru to już nie jest OK
wpisanie całej formułki zajmuje więcej czasu i niestety przy "bitwach" o buty jak to było ostatnio przy wentylatorkach czy szpilkach z różą daje sporą różnicę
natomiast jeśli ktoś pomyli odcień koloru (ale nie sam kolor) to też powinno być uwzględniane
mnie się podoba cała formuła, czyli "organizatorka, numer zamówienia, rodzaj buta (albo chociaż kolor) i rozmiar", ale to już jest kwestia ustalenia
Ja również jestem za

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 06:42   #265
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Chyba musze zastanowic sie nad rezygnacja ze snu
Tyle mnie ominelo Dobrze ze ja na wentylki nie mialam ochoty, mam juz z sigmy wystarczajaca ilosc balerin z racji tego ze nie umiem chodzic w plaskich butach i pomykam tylko w obcasach
Mam z zeszlego sezonu z 10 par nowych w kartonach
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 06:51   #266
Paulyna
Zakorzenienie

Ćwirko chciałam się zapytać odnośnie platform nude tych z drewnianą podeszwą... czy uzbierał się komplet, bo nie mogę się dogrzebać odpowiedzi Chyba nie , co ?
Paulyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 06:54   #267
phdwao
Zakorzenienie

nie no ja sie załamie znów poszły szare wentylatorki i sie nie załapałam, bo poszłam spać, nie!!!!!!!!!!!!!
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 07:21   #268
elmoska
Zakorzenienie

GG do elmoska Wyślij wiadomość przez MSN do elmoska

Cytat:
Napisane przez CAMA07 Pokaż wiadomość
Hmmm... czy nikt nie ma ochoty na Zarowe obcasiki.

Wrzucam real photo butków Zary, których tańszy odpowednik pojawił się ostatniow w Sigmie.
Foty pożyczone z allegro.

Miłego dnia butoholiczki
Alez one sa cudne bardzo bym chciala pierwsze lub trzecie od lewej. PLISSSS

BBL
5/28

AC MILAN CAMPIONI D`ITALIA

elmoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 07:24   #269
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa

Na wszystkie modele złożyłam dzisiaj zamówienie, bardzo proszę o PW z adresem do wysyłki, formą wysyłki i nr konta na który mam zwrócić nadwyżkę- w odpowiedzi wyślę moje dane do zrobienia przelewu
- wiadomość proszę zatytułować w taki sposób: SIGMA nr. X rozm. X

najszybszy kontakt: olencjaaa.wizaz@gmail.com
(zawsze w tytule podawaj swój nick)
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 07:37   #270
Malinn
Zakorzenienie

Moje zamowienia tez zlozone!

Rajskie japonki ok 30zł netto!! ale pan nie byl w stanie sie okreslic

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości