|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() jeszcze "swojskiego" kurczaka mogłabym zdobyć, tak jak cielęcinkę... ale co z indykiem... W ogóle jakie rodzaje mięsa dajecie?? Sviniecka... Właśnie, Jak tam Eryk?? |
|
|
|
|
#842 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
Zastanawiałam się czy wszystko jeest oki, ale przecież każde dzieciątko rozwija się we własnym tempie. Jak na razie jestem spokojna, choć nie mówię, że bym nie chciała żeby już raczkowała i sama siedziała![]() Dziękuję Wam za słowa pocieszenia odnośnie teściowej Co do mojego małża- on niestety jest mamusi synkiem i niestety nie wtrąca się. Muszę sobie radzić sama. Ja nie powiem nawet lobię swoją teściowa- dobra z niej kobieta, wiem że na pewno dobrze zajmuje się Mają i kocha ja nad życie, ale wkurza mnie, że nie może mnie posłuchać!!! Choć w takim pyci pyci stopniu.
|
|
#843 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dla Maciusia za grzeczność.Czemu Was w trąbę zrobili? ![]() Cytat:
Masz rację,ja bym z nimi odbyła rozmowę w tej sprawie.Tylko nie chcę Cię martwić ale chyba nie będziesz mieć pewności,czy aby nadal tak nie robią,nawet wtedy gdy obiecają.A dziecko szybko się uczyZaraz poklikam ![]() Svinecko jak Eryk dzisiaj? Miramej,Tuli,Megi myślimy o Was Dzień doberek!!! Śniegu nasypało u mnie tyle że ho,ho Gdzie ta wiosna?![]() Na 14 lecę na rehabilitację,mąż urwie się z pracy wcześniej i posiedzi z Bartoszem Nocka nawet,nawet .Zęb ów u nas nadal niet a miały być na dniach jak byłam w styczniu na szczepieniu![]() Na razie się oddalam ![]() Miłego dzionka |
|||
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
I Tobie też
![]() Cytat:
Jeśli martwi Cię brak postępów synka (choć to prawie na pewno nic poważnego ![]() Mój jak pije z niekapka to zawsze połowa wylatuje mu po brodzie i muszę trzymać jakąś ścierkę, bo inaczej od razu jest do przebrania ale np.zauważyłam, że lepiej idzie mu z takiego małego kubeczka medeli do nauki picia, który jest zupełnie otwarty...co dziecko to inne upodobania
|
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
ja daje miesko z kurczaka, indyka, wolowine, cielecine
ja tez w klubie klikalam
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
----------- Svi, mam nadzieję, ze Eryk już się lepiej czuje ...
|
|
|
#847 |
|
Ola-Unhola
|
Ale się wkurzyłam, myślałam,że wczoraj ogólnie było coś z wizażem, a to tylko u mnie nie mógł się żaden wątek otworzyć, próbowałam do 23 od momentu kiedy pisałam ostatni post i doopa... Tyle zamówień koturnów przeszło mi koło nosa Tak w ogóle Dzień Dobry Svi, jak tam dzisiaj Eryk, lepiej juz? Zdrówka życzę ps. wzięłam rezerwę skarpet ![]() Magi, cieszę się, że chrzciny się udały W kościele Was w trąbę z czymś zrobili? U nas śniegu stos, każdy krzaczek, płotek, kamyczek oklejony. Piękne słonko do tego, niby pięknie, ale ja chcę wiosnę !!! Bartuś dzisiaj ma rekolekcje w szkole (do środy) i wraca wcześniej, także wszystko przesuwa mi się o godz. wstecz. Muszę pomyśleć nad menu, bo za dwa tyg czekają mnie urodziny Bartusia, to już 7 lat ![]() Impreza dwudniowa, w sobotę moja rodzinka, w niedzielę Małża. Trzeba zbierać siły... Idę na jajeczka faszerowane ![]()
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Po pierwsze - dużo zdrówka dla Eryczka, oby to było zwykłe zatrucie ![]() Magi, super, że chrzciny się udały i Maciek był grzeczny ![]() Marico, zdrówka! czy ból ucha już przeszedł? Marysiu, tak to jest z dziadkami, ja też obawiam się, że gdy polecimy na święta do Pl to będzie przerąbane.Rozumiem, że wnuczka nie widzieli i będą chcieli się nim nacieszyć, tylko, żebym dała sobie potem z nim radę..Na pewno nie pozwolę im na kilka rzeczy. ![]() Bartek obudził się dzisiaj o 1.30 i nie chciał zasnąć do 3 ![]() Potem obudził się o 7.30 także trochę odespałam.A przedwczoraj obudziłam się o 2.30 w nocy i nie mogłam już zasnąć ![]() Idę robić ogórkową. Miłego dnia PS.Tuli się nie odzywa, pewnie się przeprowadza?
|
#849 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadło mi prawie całego posta
W każdym bądź razie zamawialiśmy chrzest w 2. niedzielę m-ca, bo na wtedy chrzest jest na mszy. I olewka Na mszy cisza, nawet jednego słowa. Po mszy wyszedł jakiś ksiądz z zarzuconą stułą i ochrzcił Maćka. Zawiodłam sie na naszym kościele, niestety nie po raz pierwszy ![]() ![]()
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się zapytać.
Dziewczyny mrozicie zupki dla swoich maluszków? Bo ja mam dynię, chciałabym ją ugotować, zmiksować i zamrozić.Robicie tak?
|
#851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#852 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Siemanko
U nas zima, sniegu dopadało ale chociaz słonecznie.Kubula śpi, ładnie przespał nocke i standardowo o 6 wstał ![]() Cytat:
Razem wyglądacie cudnie Cytat:
Stosuje diete ONZ (Odchudzanie na zawołanie) na przemian z 1200 kcal. Cytat:
Dla Maciulka, ze był taki grzeczny. Dla dziecka takie imperzy są bardzo męczące, duzo ludzi, głosno wiec nie dziwie sie, ze mały sie rozpłakał. Prosimy fotki ![]() Cytat:
Ale wiem co czujesz. Moja tesciowa to tez dobra kobieta ale jakos nie mogłe sie przełamac zeby zotawic z nia małego. Narazie nie ma takiej potrzeby i mam nadzieje nie bedzie ale jak tylko o tym pomysle, ze mogło by tak byc to... Ona tez tylko na rece a co gorsza cały czas wpychałaby małemu cos do jedzenia i to takie rzeczy ktorych on jeszcze nie jada. Cytat:
Wczoraj poczytałam troche na forach i okazuje sie, ze jest duzo dzieci, ktore nawet po roczku jedzą papki Ale stopniowo bede dawała Kubie wieksze kawałeczki, zeby sie uczył. ![]() Cytat:
![]() Bądz cierpliwa, mały niebawem sam nauczy sie siedziec bez podtrzymywania. My Kuby do tego nie zmuszalismy, nic na siłe. Starałam sie aby duzo leżał na brzuszku, w bujaczku a czasami sadzałam go pomiedzy nogi i oparty o mnie bawił sie. Az pewnego dnia, TŻ posadził małego i o dziwo siedział dlugo sam bez podparcia. O tamtego czasu coraz lepiej utrzymywał rownowage a teraz siedzi sztywno jak kijek ![]() Udko kurczaka, miesko z żeberek (chude), schabik, a reszta to ze słoiczka w gotowych obiadkach. Cytat:
Co roku wyprawiacie Bartusiowi urodziny? W sensie - przyjecie, goście?? Juz niedlugo pierwsze urodzinki naszych szkrabów Zbliżają sie wielkimi krokami
|
|
|
#853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
zakliknięta jesteś
![]() Cytat:
Każdy maluszek rozwija się swoim własnym rytmem Ja daję królika,indyka i cielęcinkę jak na razie Cytat:
no to aby ciężki nie był |
||
|
|
|
#854 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
U nas to było bardzo podkreślane na mszy, zarezerwowane miejsca, pół czasu poświęcone chrzczeniu dzieci. Inna sprawa, ze to był 25.12, czyli pierwszy dzień świąt, ale bywałam w "normalne" niedziele i było podobnie. To trochę przykro Cytat:
Ale w week zrobiłam pyszna zupke dla Antka (sama zjadłam pół miski-takiej zmiksowanej
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Bartusia z okazji 8-miesięcznicy
Rośnij zdrowo
|
|
#856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam iść do księdza po mszy i zrobić rozrubę, ale odpuściłam sobie, bo nie chciałam do końca popsuć tego wydarzenia. Bardzo przykro
|
|
|
#857 |
|
Ola-Unhola
|
Cass, gratuluję kolejnego spadku wagi
![]() Tak, wyprawiamy co roku. Chcę, żeby to był wyjątkowy dzień dla Bartusia, Antosiowi też się tak postaramy, chociaż może być trudniej, bo to wakacje i i różnie może być z frekwencją gości. A imieniny wyznaczone mają razem - 03 września - tak się trafiło. Jeszcze nie obchodzą, ale za kilka lat jak już Antoś skuma co i jak, to wtedy wprowadzimy i to Święto . Może jakby wypadały w inny dzień, to bym się w to nie "bawiła", ale jak są razem, to myślę, ze fajnie jak dwaj bracia będą sobie świętować.Aannuullaa, super, ze katarek sobie poszedł. Martynia w końcu będzie miała ulgę
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
A chyba mogę mrozić w słoiczkach? Bo nie mam nic innego.. Ale ze mnie gapa. Wszystkiego najlepszego Bartusiu!
|
#859 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro bedzie napewno lepiej Właśnie, ciekawe gdzie Tuli, juz kilka dni nie pisała. Cytat:
Okropnie Was potraktowali Przykro mi. Cytat:
Cytat:
Dwa dni wczesniej było spotkanie dla rodzicow i chrzestnych. Ksiadz tłumaczył na czym polega sakrament chrztu, objasniał wszystkie symbole itp. Było chrzczonych bardzo duzo dzieci (ok 15), nawet specjalnie przygotowali ławki. Masz dluga, ze wszystkimi obrzedami. Ale u nas tak jest, niestety zapłacic trzeba - o ile dobrze pamietam 100 zł.
|
|
|
#860 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Was dzieci chodzą na rekolekcje do szkoły? Czyli imprezka się szykuje ![]() Jak już pojesz tych jajeczek ,to ponowie swoje pytanie:czy mogłabyś mi polecić jakąś stronę z all z kurteczkami i bucikami? Najlepiej kogoś zaufanegoCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czy tylko ja mam problem z wizażem od rana? |
|||||
|
|
|
#861 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czy wasze maluszki jak sie denerwuja to tez sa cale czerwone??
bo Wercia tak sie napina i wrzeszczy ze boje sie ze jakas zylka jej peknie ![]() Cytat:
sama ostatnio mialam takowa ![]() Cytat:
a pytaliscie czemu tak po mszy a nie w czasie?? zapomnial??![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
czesc
nie bijcie mnie ale ja sobie tylko podczytuje, na pisanie nie mam niestety czasu zbytnio u nas wszystko dobrze, Adasiowi jakies 2 tyg temu w koncu wyszedl 1 zabek a tydzien po nim kolejny obok, wiec fajnie teraz wyglada-jeden duzy zabek drugi maly ![]() z innych nowosci to od wczoraj Adas probuje raczkowac, tzn jak jest na czworakach to dal 2 kroczki do przodu,ale i tak chyba ciagle woli pelzanie, chociaz pewnie na dniach zacznie raczkowac na calego ![]() Cass moj Adas takze nie bardzo chce gryzc ani jest zupki z kawalkami, od razu odruch wymiotny, wiec ja nic na sile dawac nie bede, ma jeszcze czas sie nauczyc dlatego boje sie np dac mu chlebek tak jak niektore dziewczynyja tez niedlugo bede miala problem z kim zostawic Adasia bo po wielkanocy, musze isc na kilkanascie dni do pracy na praktyki, w zwiazku z moim kursem i przekwalifikowywaniem sie no i nie wiem z kim Adas zostanie, kilka dni moja mama z nim bedzie, potem moj maz ma sobie wziasc urlopu 10dni,ale marudzi mi troche ze nie chce marnowac dni urlopu:/ wiec myslalam zeby na jakies 3-4 dni Adas z kim innym zostal, ale nie mam pojecia z kim..na kilka dni to zadnej nianki nie ma chyba sensu i nie wiem czy bym tak zaufala komus. musze chyba po znajomych poszukaca do pracy ogolnie to wracam dopiero we wrzesniu ![]() ogolnie to ciagle malo mam czasu, koncze juz ten kurs,ale znalazlam sobie nowe hobby- robie bizuterie- no i to kolejny pozeracz czasu, gdy adas spi ![]() u nas tez mnostwo sniegu ale z milych rzeczy to wczoraj z mezem w koncu wybralismy juz sobie wakacje jedziemy na korfu, juz sie nie moge doczekac sloneczka i morzajak znajde chwilke czasu pozniej to wpadne do klubu i podziele sie tez moja love story wasze sa piekne![]() a teraz zmykam do garow aa i przylaczam sie do pytania Sweet, jak robic zupki i inne tak zeby nie byly tylko na jeden dzien, zrobic, wystudzic i zamrozic? |
|
|
|
#863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chcę się rozwodzić na ten temat, bo jak mnie poniesie, to mogę za dużo powiedzieć
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
jesli zdarzy mi sie za mam do zamrozenia do daje do plastikowego kubka z przykrywka
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
wszystkim dziekuje za mile komentarze, chociaz nie uwazam, ze na nie zasluguje, wszak wygladam jak wieloryb ![]() Cass, Antonio juz od 2 miesiecy je z grudkami (czyli zaczal jak mial 7 miesiecy), na poczatku rowniez go naciagalo, ale teraz jest OK. Mimo, iz nie ma zebow, to potrafi ugryzc ciastko, chleba i cokolwiek mu dasz ![]() Mysle, ze to kwestia treningu Cytat:
![]() U nas jest specjalna Msza Chrzcielna raz w miesiacu i wtedy jest szybciej (kazanie jest krotkie i na temat Chrztu) (w PL tak jest, bo my mielismy tutaj szybki, cichy Chrzest, bo ja tak mam )Cytat:
|
|
#866 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak pisałam, miałam, ale odpuściłam.
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko, mam nadzieje, ze Eryk lepiej
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo zabki i raczkowanie no ![]() mmmmmmmm wakacje -po cichu zazdroszcze
|
|
#869 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Tak mi się po prostu napisało, Sylko, przepraszam . Wiedziałam, ze ominęłam kogoś i nie odpisałam. Zaraz poszukam sprzedawców. Nowe czy uzywane?
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
nie doczytalam ups
![]() wiem ze w ten dzien nie chcialas psuc nastroju ale mimo powinnas zapytac w koncu kase dalas -rownie dobrze moglas nie dac skoro ksiadz wam "usluge" spapral
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

) czy z brzucha na plecy...

dla Maciusia za grzeczność.
ale nie mam wyjścia
ale chyba nie będziesz mieć pewności,czy aby nadal tak nie robią,nawet wtedy gdy obiecają.A dziecko szybko się uczy
Gdzie ta wiosna?
.Zęb ów u nas nadal niet
a miały być na dniach jak byłam w styczniu na szczepieniu

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

gratula cje z okazji kolejnego zgubionego kilograma!! Ty stosujesz jakąś konkretną dietę?

. Wiedziałam, ze ominęłam kogoś i nie odpisałam. Zaraz poszukam sprzedawców. Nowe czy uzywane?