Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-14, 20:53   #4471
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

czesc mamusie

Simpatica to tez nie masz za wesolo z tym hemkiem.. ja we srode mam isc do chirurga i jak narazie sie wybieram bo poprawy nie widac.. ani po czopkach ani po nasiadowkach

Domi no to szczescie masz a paczka bardzo fajna.. a widzisz tak sie martwilas ze o was nikt nie pamieta

Guciu moj Tomcio tez sie nie obraca a juz ma 4 miesiace i tydzien.. Pediatra mowila ze jest poprostu ciezkim dzieckiem wiec jest mu trudniej..
musze go bardziej mobilizowac i zachecac

jutro ide na pierwszy fitness nie moge sie doczekac..

Tarasiu ja z Tomciem jednak sie zaszczepie we wtorek bo wtedy tz z nami pojdzie do lekarza i pomoze mi poskromic 2 bandziorkow

Bella rosnie ten nasz Bartus szybko pamietam jak dzis jak na niego czekalysmy

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 20:57   #4472
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Domi naprawdę masz szczęście do tuszy ja sobie muszę kupić bo już sie kończy i sobie obiecałam, że tym razem kupie sobie jakiś porządny więc moze jakiś polecisz?? chcę aby wydłużał i podkręcał
<><><><>
Laski jeszcze chciałam zapytać o tą diete białkową czy tam jakąś co tu o niej pisałyscie kiedyś. ewentualnie prosze o konkrety na priv

Mi osobiscie bardzo podpasował Max Factor Lash Extension Effect. On wydłuża, a rzęsy są takie naturalne. Fajną ma szczoteczkę. Bo jeszcze mam False Lash Effect, ale zdecydowanie lepszy jest ten pierwszy. Mimo, ze mam ich tyle to wcale nie sa jakies super rewelacyjne. Ale to tez sparwka tego, ze ja sie nie umiem ładnie pomalowac dlatego mi bardzo odpowiada ten z MF, bo tam szczoteczka "sama maluje". A te, ktore dostalam dzisiaj bede testowala dopiero jutro i pojutrze
Z lancome mam trzy rodzaje a tylko jeden mi pasuje. W ogole dla moich rzes nadaja sie tylko tusze wydluzajace, choc wydawalo mi sie ze mam swoje rzadkie ale dosc dlugie i potrzebuje czegos pogrubiajacego
Zreszta szczerze Ci powiem, ze dla kazdego cos innego ja osobiscie polecam ten z MF ale mozesz przejrzec KWC

Moja Kruszynka zanela po kapieli juz przed dziewiata. Mam nadzieje, ze wytrwa jak najdluzej. A ja korzystajac z tej okazji chyba pojde juz spac, zey nei byc padnieta za bardzo jutro, co czeka mnei farbowalnie łepka

Asicca witaj

dobranoc Mamusie

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

Domi no to szczescie masz a paczka bardzo fajna.. a widzisz tak sie martwilas ze o was nikt nie pamieta

no akurat moja mama i cioca ze stanow zawsze pamietaja Ale nie chodzi mi o prezenty. Bo ja mam baaardzo duza rodzine. Zreszta ostatnio juz mialam dzwonoc do babci, kiedy w koncu przyjdzie do nas mialam takiego nerwka. Oczwiscie zaraz bym cos palnela, ze jakby ktos inny urodzil to by latali. W koncu nei zadzwonilam, nie bede sto razy zapraszala "tamtych stron". Jest kilka takich osob, ktore nawet nei widzialy mojej córci. A jest to bliska rodzina. Nawet sie nei spytaja, nie zainteresuja

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 20:58   #4473
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Domi naprawdę masz szczęście do tuszy ja sobie muszę kupić bo już sie kończy i sobie obiecałam, że tym razem kupie sobie jakiś porządny więc moze jakiś polecisz?? chcę aby wydłużał i podkręcał
<><><><>
Laski jeszcze chciałam zapytać o tą diete białkową czy tam jakąś co tu o niej pisałyscie kiedyś. ewentualnie prosze o konkrety na priv
generalnie nt diety białkowej niewiele wiem, ale u mnie działa optymalna dieta (surówki, warzywa gotowane, mięsa wszelkiego rodzaju, makarony, ryż, pieczywo najlepiej z nasionami, nabiał, chude wędliny), ruch i eliminacja słodyczy
Osobiście nie jestem zwolenniczką radykalnych diet, bo nie dostarczają organizmowi wszystkich niezbędnych składników
i wrogiem nr 1 wszelkich produktów "light", bo zazwyczaj są przetwarzane w laboratorium i często są bez smaku
Stary 2010-03-14, 21:07   #4474
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Simpatica to tez nie masz za wesolo z tym hemkiem.. ja we srode mam isc do chirurga i jak narazie sie wybieram bo poprawy nie widac.. ani po czopkach ani po nasiadowkach
no wesoło nie jest. wręcz do doopy kurczak, ja mam nadzieję że Ci się polepszy no i mi też
<><><><>
Domi - Guciu

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 21:13   #4475
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Guciu moj Tomcio tez sie nie obraca a juz ma 4 miesiace i tydzien.. Pediatra mowila ze jest poprostu ciezkim dzieckiem wiec jest mu trudniej..
musze go bardziej mobilizowac i zachecac
hehe... Sandra też jest ciężkim dzieckiem, tylko, że jak ją zachęcam i pokazuję jak miałaby sobie ułatwić obracanie, to zaczyna się złościć
Stary 2010-03-14, 21:21   #4476
domi7ks
Zakorzenienie

Gucia kupialam wczoraj taka sama ksiazeczke z babydreama tylko moja Polcia jeszcze sama jej nei trzyma...

mialam iść spac

Stary 2010-03-14, 21:26   #4477
zebra666
Zakorzenienie

Domi ale Ci dobrzeeee
A jaką książeczkę z Baby dream?

Simpatica gratuluję takiego wspaniałego śmiechu pociechy

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 21:40   #4478
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Domi ale Ci dobrzeeee
A jaką książeczkę z Baby dream?

Simpatica gratuluję takiego wspaniałego śmiechu pociechy

ta, która ma Sandra na avatarku Guci

Stary 2010-03-15, 05:37   #4479
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Gucia kupialam wczoraj taka sama ksiazeczke z babydreama
ja też
one się dopiero teraz pojawiły w polsce. wczesniej ich nie było.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 05:54   #4480
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
ja też
one się dopiero teraz pojawiły w polsce. wczesniej ich nie było.

Też mi sie wydaje, że ich wcześniej nie widziałam były chyba tylko takie da kapieli

hej

a u nas byla pobudka o 1.30 a potem o 5...buuu

juz jestem zła i mam schrzaniony humor na cały dzień...przez te butelki zasr***e, ktore mi mama przywiozla. Nie wiem po co. Odciagnelam mleko, chcialam podac Małej w jednej to malo jej nei udlawilam. leci z tego jak ze szklanki, od razu 30 ml polecialo, po buzi jej sie rozlalo i malo się nie udławiła!!!napisałam juz jej smsa, ze jej je oddaje. Jeszcze chwila a wyrzucilabym je przez okno. Dodam, ze wszystkie takie same. Mi wystarcza dwie z NUKa, jedna mala na 125 ml, druga na 250 ml w zaleznosci ile mleka odciagne. A nie jakies uniwersalne, z ktorych leci jak z kranu. Mam ja na sile uczyc pic z butelki?w dodatku wczoraj moja mama mowi do Poli, ze w koncu mama Ci zacznie dawac butelke Ta moja ciotka karmi z butelki i jej syn starszy o 1,5 mies (z poczatku listopada) wazy ponad 8 kg, to ja tez mam?przeciez moja wazy dobrze, nie jest jakims grubasem, jest w sam raz. Moja mama jeszcze mowi, ze moaj ciotka takie mleko kupuje w puszcze. Na to Tz, ze nie mamy pieniedzy na sztuczne mleko.
Ale jestem zła od razu sobie poplakalam, bo myslalam, ze mnie szlag trafi. Butelka i butelka

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-03-15 o 07:03
Stary 2010-03-15, 07:07   #4481
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Dobrryy

u nas śniegu napadało ale słonko świeci i jest ładnie
ale już mam dosyć tej zimy... kiedy w koncu przyjdzie wiosna?!

Moja Oleńka w końcu wczoraj zrobiła kupkę (nie robiła od środy)! kamień spadł nam z serca..i tak poważnie to nie wiem co pomogło.. bo wszytkie zabiegi typu masaże, herbatki, czopki itp.. robiliśmy poprzedniego dnia a kupka dzień później..w każdym razi emam nadzieję, że już będzie dobrze

miłego dzionka

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Też mi sie wydaje, że ich wcześniej nie widziałam były chyba tylko takie da kapieli

hej

a u nas byla pobudka o 1.30 a potem o 5...buuu

juz jestem zła i mam schrzaniony humor na cały dzień...przez te butelki zasr***e, ktore mi mama przywiozla. Nie wiem po co. Odciagnelam mleko, chcialam podac Małej w jednej to malo jej nei udlawilam. leci z tego jak ze szklanki, od razu 30 ml polecialo, po buzi jej sie rozlalo i malo się nie udławiła!!!napisałam juz jej smsa, ze jej je oddaje. Jeszcze chwila a wyrzucilabym je przez okno. Dodam, ze wszystkie takie same. Mi wystarcza dwie z NUKa, jedna mala na 125 ml, druga na 250 ml w zaleznosci ile mleka odciagne. A nie jakies uniwersalne, z ktorych leci jak z kranu. Mam ja na sile uczyc pic z butelki?w dodatku wczoraj moja mama mowi do Poli, ze w koncu mama Ci zacznie dawac butelke Ta moja ciotka karmi z butelki i jej syn starszy o 1,5 mies (z poczatku listopada) wazy ponad 8 kg, to ja tez mam?przeciez moja wazy dobrze, nie jest jakims grubasem, jest w sam raz. Moja mama jeszcze mowi, ze moaj ciotka takie mleko kupuje w puszcze. Na to Tz, ze nie mamy pieniedzy na sztuczne mleko.
Ale jestem zła od razu sobie poplakalam, bo myslalam, ze mnie szlag trafi. Butelka i butelka
Domi, nie denerwuj się ... olej to co słyszysz na temat butelek - przecież sama najlepiej wiesz jak jest dobrze dla Twojego dziecka!
A butelki niech poczekaja jak kaszki będziesz podawać.. wtedy potrzebne są takie przepuszczające głowa do góry!
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 07:13   #4482
tarasia
Wtajemniczenie

a my dzisiaj jednak na szczepienie nie idziemy.
Po pierwsze mała dzisiaj rano kichała i się trochę przestraszyłam więc zadzwoniłam do przychodni, że dzisiaj nie przyjdziemy.
Pani poinformowała mnie, że katar nie jest żadnym przeciwskazaniem.
a poza tym się dowiedziałam, że byłam zapisana do zupełnie innego lekarza niż sądziłam i na inną godzinę niż myślałam
sądziłam, że to oczywiste, że idę do lekarza rodzinnego a tu sie okazuje, że panie rejestratorki lubia robić takie niespodzianki.
no cóż.
Może pójdziemy na szczepienie jutro

Stary 2010-03-15, 07:24   #4483
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Domi, nie denerwuj się ... olej to co słyszysz na temat butelek - przecież sama najlepiej wiesz jak jest dobrze dla Twojego dziecka!
A butelki niech poczekaja jak kaszki będziesz podawać.. wtedy potrzebne są takie przepuszczające głowa do góry!

Juz mi mama zadzwonila, ze mi je weźmie, zebym sie na nie nie patrzyła a jaj jej powiedzialam, ze ostatni raz slysze na temat butelek jedna sobie zostawie na te cale kaszki a pozostale niech mama da jakiejs koleżance, ktora ma wnuki

Tarasia a wczesniej bylas u innego lekarza?i przepisali Nile?to ladnie urzadzili:/tak przepisywac bez zgody rodzica
Ja dzwonilam wlasnie przed chwila do przychodni na drugą dawke szczepionki i maja wypisac recepte a Tz popoludniu ja odbierze

Stary 2010-03-15, 07:46   #4484
kropka241
Zakorzenienie

Tarasiu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Tomek poszedl spac przed 21:00 wczoraj a zbudzil sie 6:30 bo Adus wstal i zaczal bardzo glosno mowic.. w sumie dobrze bo juz mi przeciekaly cycki

Stary 2010-03-15, 08:09   #4485
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Wszystkim jubilatom i tym małym oraz duzym wszystkiego naj

Cytat:
juz jestem zła i mam schrzaniony humor na cały dzień...przez te butelki zasr***e, ktore mi mama przywiozla.
Domi jak Pola ładnie przybiera na wadze to nie ma sensu dawac sztucznego mleka - a butelka moze poczekac - nie wiem dlaczego niektorzy tak na siłe chca - olej to

Iza dzis lepiej, juz wczoraj było wieczorem i w nocy bez temperatury
boje sie ze mały sie zaraził
a i od kiedy nie ma psa mały praktycznie nie kicha i kaszle mniej no i katar prawie znikł

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

ostatnio mały o 20 i 5 rano urzadza sobie zabawy - wieczorem tio nic ale rano mnie to wnerwia - nie wiem co mu odbiło i to kilka dni pod rzad
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 08:12   #4486
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Dzien doberek

wracam do swiata zywych, nie ma co czekac...
A tak serio to u nas lepiej - po 2 dawkach Dicofloru maly zrobil juz kupke wczoraj rano wiec mamusia cala happy
Dziekuje wam slicznie za wsparcie ostatnio

W sobote bylismy tez na kolacji u znajomych i malutki spal jak aniolek - wzielam mu jego konika i owieczke, nakarmilam o 19 i poszedl slicznie spac a mama i tatus mogli sie nacieszyc wolnym wieczorem

Tarasiu wszystkiego naaaajlepszego z okazji urodzinek

Bella gratuluje 2 miesiecy Bartusia

Sympatica gratuluje pierwszego usmiechu!! Piekne one sa, co?

Kropcia jak tam Formula 1 ..?

A gdzie sie podziewa Brombi ??

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 08:26   #4487
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Kropcia jak tam Formula 1 ..?

no byla obowiazkowo piatek, sobota i niedziela oladal

Stary 2010-03-15, 08:32   #4488
belladonna78
Raczkowanie

Tarasiu wszystkiego naj

Bartuś dziękuje za gratulacje, przesyła ciociom promienny uśmiech
Uśmiecha się pełną buzią bardzo często, gdzieś od 2,5 tygodnia a czasami wydaje do tego dźwięki, tak się zanosi - to jeszcze nie jest pełny śmiech ale myślę że niedługo

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
witam kochane mamusieale sie za wami stesknilam,ciekawe co tam u was i waszych maluszków,mam nadzieje ze nie dlugo do was zagladne,ja niestety dalej pisze z neta z komórki ,a jak wruóce to was nigdy nie nadrobie hehee
No no, a gdzie to panna się podziała? No i co u was przede wszystkim!

Domi, nie słuchaj takiego "gadania" - po co masz się denerwować. Ale ja bym się chyba wściekła na takie teksty, naprawdę. A z butelką rzeczywiście okropna historia (z tym zachłyśnięciem). Kurcze, ale nie rozumiem takiego podejścia naprawdę - mleko matki to najzdrowszy pokarm dla dziecka jaki istnieje, masz go pod dostatkiem, malutka się pięknie rozwija - to o co chodzi no? Mi tylko TZ gada o dokarmianiu, ale to dlatego, że on sam chce też móc Bartusia karmić, a ja laktatorem wystarczająco nie odciągam. Tylko że Bart baardzo nie lubi butelki

Mi się w piątek stało też coś okropnego z małym - wpadła mi kapsułka od witaminy K mu do buźki. Od razu go chwyciłam i przekręciłam buzią w bok i palcem wydłubalam. Ale mi się słabo z nerwów zrobiło... on się oczywiście przestraszył bardzo i płakał, bo go szarpnęłam ale lepsze to niż mialby sie zadławić I TZ teraz podaje witaminy, bo ja się boję.

[QUO

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 08:43   #4489
katekatee
Zadomowienie

Witam Ja dziś od 5.30 na nogach bo mój synek sobie postanowił że dziś wstajemy wcześniej Ledwo co wstawałam o tej 6.30. Mam nadzieje że to jednorazowy wyskok.

dla wszystkich solenizantów i solenizantek

Może mi któraś na pv przesłać hasło i link do tego albumu

Magda no tak się składa że rozumię co czujesz bo też dziś siedze na zapałkach I Tobie i sobie życzę aby jutro choć do 7 pospali

Domi niezła aparatka z Twojej mamy Nie przejmuj się tak ona Ci tego napewno złośliwie nie mówi. Moja mama mnie też nie raz wkurzy jakimiś teoriami. Np ostatnio wyjechała tekstem: Czemu Wiki nie ma jeszcze nocnika:confuse d: Że niby taki zabobon że nocnik powinien stać pod łóżeczkiem to dziecko będzie szybko z niego korzystać

Właśnie a gdzie Marcelina Miejmy nadzieje że z Fifim wszystko ok.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:22   #4490
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Tarasia a wczesniej bylas u innego lekarza?i przepisali Nile?to ladnie urzadzili:/tak przepisywac bez zgody rodzica
Ja dzwonilam wlasnie przed chwila do przychodni na drugą dawke szczepionki i maja wypisac recepte a Tz popoludniu ja odbierze
myślę, że nie przepisali tylko jednorazowo umówili do kogo innego.
Rzecz tylko w tym, że wtedy rejestratorka mnie o tym nie poinformowała - ani o innym lekarzu ani o innej godzinie. (moja lek. przyjmuje dzieci zdrowe od 8-9:00 a ta druga popołudniu).
Jakbym chciała iść do innego lekarza to bym się do innego zapisała a nie takie niespodzianki
Cytat:
Tarasiu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Cytat:

Tarasiu wszystkiego naaaajlepszego z okazji urodzinek

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Tarasiu wszystkiego naj

kurcze szkoda tylko, że muszę świętować fakt, że się starzeję

nam została ostatnia tabletka vitaminy K - wreszcie. Będzie o 1 tabletkę mniej do podawania.

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2010-03-15 o 09:23
Stary 2010-03-15, 09:43   #4491
simpatica
Zakorzenienie

haaj Mamusie,

najpierw gartulacje dla
Elalankowej Oleńki z okazji 4 m-cy

Cytat:
Sympatica gratuluje pierwszego usmiechu!! Piekne one sa, co?
nie da się opisać
Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
wpadła mi kapsułka od witaminy K mu do buźki.
wiem o czym mówisz - też mi kiedyś wpadła ale na szczęście Ola miała tak jezyk wypchnięty i się kapsułka zablokowała - ale tak mi potem ręce drżały... dobrze, że Bartek nie połknął
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Ja dziś od 5.30 na nogach bo mój synek sobie postanowił że dziś wstajemy wcześniej Ledwo co wstawałam o tej 6.30.
he he ja tak mam już od tyg... chociaż dzis pobudka była nie o 5 a o 6
Cytat:
Właśnie a gdzie Marcelina Miejmy nadzieje że z Fifim wszystko ok.
no właśnie - gdzież ona się podziała?

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:52   #4492
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
no byla obowiazkowo piatek, sobota i niedziela oladal
Moj tylko w niedziele wlaczyl na pierwszy start...

Cytat:
Domi niezła aparatka z Twojej mamy Nie przejmuj się tak ona Ci tego napewno złośliwie nie mówi. Moja mama mnie też nie raz wkurzy jakimiś teoriami. Np ostatnio wyjechała tekstem: Czemu Wiki nie ma jeszcze nocnika:confuse d: Że niby taki zabobon że nocnik powinien stać pod łóżeczkiem to dziecko będzie szybko z niego korzystać

Cytat:
kurcze szkoda tylko, że muszę świętować fakt, że się starzeję

Tak jak my wszystkie...

Kurcze, moje dziecko znow robi mnie w konia....
Klade go na macie na plecach i ide do kuchni. Za chwile slysze jakies podejrzane odglosy itp, ide patrze a on na brzuchu no to lece go ratowac a on mnie widzi i myk i znow na plecy i sie taaaaak szczerzy zadowolony...

Stary 2010-03-15, 09:54   #4493
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Tarasia jeszcze raz wszystkiego najlepszego z okazki urodzin nawet nie wiedzialam ze Ty jestes z Tarnowa dopiro dzis na Nk zauwazylam ja mieszkam 25 km od tarnowa

I wcielo mi wszystkie cytaty i juz nie wiem co mialam napisac a kamilka wstala wiec pozniej jeszcze zagladne.

MILEGO DNIA MAMUSIE

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:59   #4494
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
U mnie Kamilka w srode konczy 4 miesiace i tez nie umie sie przekrecic z brzuszka na plecki i tez nie mam pojecia jak jej w tym pomoc

moja Blanka ma 4 miesiące i 10 dni i też nie umie.. ale jej nie pomagam, bo nie wiem jak??
Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
witam kochane mamusieale sie za wami stesknilam,ciekawe co tam u was i waszych maluszków,mam nadzieje ze nie dlugo do was zagladne,ja niestety dalej pisze z neta z komórki ,a jak wruóce to was nigdy nie nadrobie hehee
asicca, wreszcie opowiadaj co u Ciebie

Cytat:
my w ogóle sie nigdzie nie ruszamy bez niuni.
Chociaż kiedy robimy wypad na zakupy albo do kina to małą zajmuje sie któraś z babć
hmmm.. to gdzie ją zabieracie ze sobą?? My też tak robiliśmy, wszędzie z nami chodziła i było bez problemu, zawsze była grzeczna i wszystko było ok.. no ale później to zapalenie płuc i teraz sie boje ją z domu wypuścić.. i już sama nie wiem jak mam z nią postępować, rozumiem,że jej zdrowie jest najważniejsze, ale nie chce też przesadzić żeby później nie byla taka wychuchana i miała zero odporności.. co robić??
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

mi tam z chudnięciem aż tak bardzo się nie spieszy i juz na pewno nie chcę schudnąć do 52kg, bo wtedy przy wzroście 168 wyglądałabym jak szkielet i wszystkie moje ciuchy by na mnie wisiały

nic się nie martw. Sandra za kilka dni też będzie miała 4 miesiące i się nie obraca. Też parę razy pokazałam jej jak ma układać rączki do obrotu, ale sama nie chce się obrócić. Widocznie nasze dzieciaczki rozwijają niektóre umiejętności wolniej. Ale na wszystko przyjdzie czas

Guciu, 52kg przy 168 to chyba za malutko, racja Poza tym ja jestem ogólnie "drobna", więc mi bycie chudziutką pasowało, nie wyglądałam jak szkielet lub jak anorektyczka. Za to jak mialam 58kg to już wyglądało jakbym miała 20kg więcej, a nie tylko 8...

A jak pomóc z tymi obrotami?? Musze jakos rozkręcić mojego leniuszka ) Dostała ostatnio taką gąsiennicę z Mothercare i jest cała szczęśliwa jak jej szeleści, piszczy itd I trzyma już sama, więc jest nieźle...

Cytat:

niech zgadnę dlaczego

uwaga uwaga --- moja córka dziś po raz pierwszy się do mnie zaśmiała na głos niesamowite przeżycie
Ja tam nie wiem czemu Ola to najładniejsze imie, nie wiem...Może Gucia też coś wie na ten temat??

Gratuluje głośnego śmiania się, moja Blanka też już się smieje od jakiegos czasu i wprost nie moge wyjsc z podziwu jak to robi
Cytat:
a ja wpadlam sie pochwalicTak czekalam na moja mamuske, bo dzis wrocila i czesc rzeczy podala moja ciocia ze stanow, czesc z francji a czesc sama kupila. dostałam pelno malowaczek z hameryki 2 szminki,2 blyszczyki i cienie (to wszytsko z lancome). tusz z Lancome, ten nowy tusz z Maybelline i tusz z Rimmela balsam z Victoria secret, miniaturke perfume z VS, perfume Hollister (niby znana firma w stanach, na allegro sa nawet w cenie) a to wszytsko w wielkiej kosmetyczce różwej Lancometylko kiedy ja sie wymaluje tymi tuszami- ja to mam do nich szczescie
moja Kruszynka dostala uwaga: 4 butelki, chyba z 7 par kolorowych body (ale takich 6 i 9 mies), dwie pary spodenek, sweterek tak rozowy sexi, podusie pacynke pampersy
no i pelno slodyczy, a i jeszcze zestaw sztućców, tylko w pudełku a nie w jakimś neseserku ladnym, ale fajne sa
no i wino

Mam 10 tuszy do rzes, w tym dwa z wizazu Max Factor, zadnego z nich nei kupilam. Do tuszy mam ogromne szczescie, bo kiedys dostalam do testowanoa z chanela ale to byla dwa lata temu i na innym portalu:P

ale sie pochwalilam
a nie za dobrze Ci?? mi w tym roku babcia kupiła puder shisheido, błyszczyk lancome i chanel, trzy kredki lancome... w szoku byłam skąd ona to wzięła

Cytat:
<><><><>
ja aktualnie używam YSL efekt sztucznych rzęs na zmianę z Lash Queen Heleny Rubinstein ( w promocji w Superpharm jeden 79zł i ten YSL dla mnie rewelacja . Na KWC też ma dobre opinie. Ładnie pogrubia, wydłuża, może nie podkręca za bardzo, ale chyba zależy to też od umiejętności..

Dieta białkowa? Ksiązka "Nie potrafie schudnąc", ale tak na zdrowy rozum - jesz nabiał(twarożki, jajka, jogurty), dużo chudego mięsa, wędliny. Po tygodniu wlączasz owoce, warzywka, troszke węglowodanow (pieczywo ciemne, ryż, makaron).

Cytat:
Dzien doberek

wracam do swiata zywych, nie ma co czekac...
A tak serio to u nas lepiej - po 2 dawkach Dicofloru maly zrobil juz kupke wczoraj rano wiec mamusia cala happy
Dziekuje wam slicznie za wsparcie ostatnio

W sobote bylismy tez na kolacji u znajomych i malutki spal jak aniolek - wzielam mu jego konika i owieczke, nakarmilam o 19 i poszedl slicznie spac a mama i tatus mogli sie nacieszyc wolnym wieczorem
witaj w świecie (ledwo)żywych mamusiek
Ty też wszędzie zabierasz Andre, prawda? I zdrowiutki jest??
To co ja robie źle, że moja Blanka zachorowała??

Jak się każdy chwali to ja też, w sobotę kupiłam sobie sexowną różową bieliznę w Triumphie i zorganizowałam tż miły sobotni wieczór sam na sam może nigdzie nie wyszliśmy, ale i tak było faaajnie

TARASIU - STO LAT STO LAT !!!!
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 10:15   #4495
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Moja kamilka ostatnimi czasy wstaje 3-4 razy w nocy smokiem nie da sie oszukac a jak jej zrobie flache to zje 10ml i spi za 1 razem jak wstaje to zje 100ml ale pozniej juz tylo troszke i budzi sie co chwile

i cos i oststnio malo zjada tak po 60ml w dzien,czyzby to bylo mozliwe ze to wszystko spowodowane jest skokiem

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2010-03-15 o 10:17
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 10:15   #4496
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
moja Blanka ma 4 miesiące i 10 dni i też nie umie.. ale jej nie pomagam, bo nie wiem jak??

A jak pomóc z tymi obrotami?? Musze jakos rozkręcić mojego leniuszka ) Dostała ostatnio taką gąsiennicę z Mothercare i jest cała szczęśliwa jak jej szeleści, piszczy itd I trzyma już sama, więc jest nieźle...Jak się każdy chwali to ja też, w sobotę kupiłam sobie sexowną różową bieliznę w Triumphie i zorganizowałam tż miły sobotni wieczór sam na sam może nigdzie nie wyszliśmy, ale i tak było faaajnie

Kiedys podpatrzylam takie cwiczonka z maluchem:

http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...aca_zycia.html

Cytat:
witaj w świecie (ledwo)żywych mamusiek
Ty też wszędzie zabierasz Andre, prawda? I zdrowiutki jest??
To co ja robie źle, że moja Blanka zachorowała??

Jak się każdy chwali to ja też, w sobotę kupiłam sobie sexowną różową bieliznę w Triumphie i zorganizowałam tż miły sobotni wieczór sam na sam może nigdzie nie wyszliśmy, ale i tak było faaajnie

Nieeeeee, przyznam sie, ze ja troche sie trzeslam nad malym w zimie i w sezonie zimowym nie byl z nami wcale w sklepach, marketach czy autobusie
Dopiero teraz powoli zabieramy go w duuzo miejsc

Najbardziej lubi jak idziemy gdzies i siedzi u tatusia w chuscie! Aleeee jest wtedy przeszczesliwy
A jak oni fajnie razem wygladaja mowie wam - moj malz taki duzy chlop z takim maluchem w chuscie...

Mysle, ze nie masz co sie obwiniac, ze zrobilas cos i Blanusia zachorowala. Tak po prostu jest, ze chorobska sie czepiaja

No to faaaajny sobotni wieczor mieliscie...

Stary 2010-03-15, 10:15   #4497
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Tarasiu wszytkiego najlepszego
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 10:41   #4498
brombusia
Zakorzenienie

Tarasiu wszystkiego najlepszego
Żebyś zawsze była taka piękna i młoda jak teraz, Nilutka zdrowa a TŻ grzeczny i kochający

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 10:47   #4499
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Tarasia jeszcze raz wszystkiego najlepszego z okazki urodzin nawet nie wiedzialam ze Ty jestes z Tarnowa dopiro dzis na Nk zauwazylam ja mieszkam 25 km od tarnowa
A widzisz! ja co prawda mieszkam teraz w Krynicy ale odwiedzam rodziców w Tarnowie więc może kiedys uda nam się spotkać
Cytat:
hmmm.. to gdzie ją zabieracie ze sobą?? My też tak robiliśmy, wszędzie z nami chodziła i było bez problemu, zawsze była grzeczna i wszystko było ok.. no ale później to zapalenie płuc i teraz sie boje ją z domu wypuścić.. i już sama nie wiem jak mam z nią postępować, rozumiem,że jej zdrowie jest najważniejsze, ale nie chce też przesadzić żeby później nie byla taka wychuchana i miała zero odporności.. co robić??

TARASIU - STO LAT STO LAT !!!!
właściwie to narazie byliśmy tylko u rodzinki i jeżdziliśmy do naszych rodziców ale u nas wszyscy mieszkaja minimum 35 km od nas, a rodzice 100km od nas także trochę już popodróżowaliśmy.
dziękuję za życzenia

No właśnie, gdzie Brombi?

Assica, wreszcie wdepnęłaś do nas! wdeptuj częściej!

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Tarasiu wszystkiego najlepszego
Żebyś zawsze była taka piękna i młoda jak teraz, Nilutka zdrowa a TŻ grzeczny i kochający

a gdzieś ty się babo podziewała?! wszyscy się zamartwiają!

Stary 2010-03-15, 10:50   #4500
tarasia
Wtajemniczenie

A oto moja urodzinowa córeczka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości