|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
czesc mamusie
![]() Simpatica to tez nie masz za wesolo z tym hemkiem.. ja we srode mam isc do chirurga i jak narazie sie wybieram bo poprawy nie widac.. ani po czopkach ani po nasiadowkach ![]() Domi no to szczescie masz ![]() ![]() Guciu moj Tomcio tez sie nie obraca a juz ma 4 miesiace i tydzien.. Pediatra mowila ze jest poprostu ciezkim dzieckiem wiec jest mu trudniej.. musze go bardziej mobilizowac i zachecac ![]() jutro ide na pierwszy fitness ![]() Tarasiu ja z Tomciem jednak sie zaszczepie we wtorek bo wtedy tz z nami pojdzie do lekarza i pomoze mi poskromic 2 bandziorkow ![]() Bella rosnie ten nasz Bartus szybko ![]() ![]()
#4472 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
Mi osobiscie bardzo podpasował Max Factor Lash Extension Effect. On wydłuża, a rzęsy są takie naturalne. Fajną ma szczoteczkę. Bo jeszcze mam False Lash Effect, ale zdecydowanie lepszy jest ten pierwszy. Mimo, ze mam ich tyle to wcale nie sa jakies super rewelacyjne. Ale to tez sparwka tego, ze ja sie nie umiem ładnie pomalowac ![]() ![]() Z lancome mam trzy rodzaje a tylko jeden mi pasuje. W ogole dla moich rzes nadaja sie tylko tusze wydluzajace, choc wydawalo mi sie ze mam swoje rzadkie ale dosc dlugie i potrzebuje czegos pogrubiajacego ![]() Zreszta szczerze Ci powiem, ze dla kazdego cos innego ![]() ![]() ![]() Moja Kruszynka zanela po kapieli juz przed dziewiata. Mam nadzieje, ze wytrwa jak najdluzej. A ja korzystajac z tej okazji chyba pojde juz spac, zey nei byc padnieta za bardzo jutro, co czeka mnei farbowalnie łepka ![]() Asicca witaj ![]() dobranoc Mamusie ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
no akurat moja mama i cioca ze stanow zawsze pamietaja ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście nie jestem zwolenniczką radykalnych diet, bo nie dostarczają organizmowi wszystkich niezbędnych składników i wrogiem nr 1 wszelkich produktów "light", bo zazwyczaj są przetwarzane w laboratorium i często są bez smaku
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() <><><><> Domi - Guciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
Gucia kupialam wczoraj taka sama ksiazeczke z babydreama
![]() mialam iść spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
Domi ale Ci dobrzeeee
![]() A jaką książeczkę z Baby dream? Simpatica gratuluję takiego wspaniałego śmiechu pociechy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta, która ma Sandra na avatarku Guci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Wtajemniczenie
|
ja też
![]() one się dopiero teraz pojawiły w polsce. wczesniej ich nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi sie wydaje, że ich wcześniej nie widziałam ![]() ![]() hej ![]() a u nas byla pobudka o 1.30 a potem o 5... ![]() juz jestem zła i mam schrzaniony humor na cały dzień...przez te butelki zasr***e, ktore mi mama przywiozla. Nie wiem po co. Odciagnelam mleko, chcialam podac Małej w jednej to malo jej nei udlawilam. leci z tego jak ze szklanki, od razu 30 ml polecialo, po buzi jej sie rozlalo i malo się nie udławiła!!!napisałam juz jej smsa, ze jej je oddaje. Jeszcze chwila a wyrzucilabym je przez okno. Dodam, ze wszystkie takie same. Mi wystarcza dwie z NUKa, jedna mala na 125 ml, druga na 250 ml w zaleznosci ile mleka odciagne. A nie jakies uniwersalne, z ktorych leci jak z kranu. Mam ja na sile uczyc pic z butelki?w dodatku wczoraj moja mama mowi do Poli, ze w koncu mama Ci zacznie dawac butelke ![]() Ale jestem zła ![]() ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-03-15 o 07:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Rozeznanie
|
Dobrryy
![]() u nas śniegu napadało ale słonko świeci i jest ładnie ![]() ale już mam dosyć tej zimy... kiedy w koncu przyjdzie wiosna?! Moja Oleńka w końcu wczoraj zrobiła kupkę (nie robiła od środy)! kamień spadł nam z serca..i tak poważnie to nie wiem co pomogło.. bo wszytkie zabiegi typu masaże, herbatki, czopki itp.. robiliśmy poprzedniego dnia a kupka dzień później..w każdym razi emam nadzieję, że już będzie dobrze ![]() miłego dzionka ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
A butelki niech poczekaja jak kaszki będziesz podawać.. wtedy potrzebne są takie przepuszczające ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Wtajemniczenie
|
a my dzisiaj jednak na szczepienie nie idziemy.
Po pierwsze mała dzisiaj rano kichała i się trochę przestraszyłam więc zadzwoniłam do przychodni, że dzisiaj nie przyjdziemy. Pani poinformowała mnie, że katar nie jest żadnym przeciwskazaniem. a poza tym się dowiedziałam, że byłam zapisana do zupełnie innego lekarza niż sądziłam i na inną godzinę niż myślałam ![]() sądziłam, że to oczywiste, że idę do lekarza rodzinnego a tu sie okazuje, że panie rejestratorki lubia robić takie niespodzianki. no cóż. Może pójdziemy na szczepienie jutro |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz mi mama zadzwonila, ze mi je weźmie, zebym sie na nie nie patrzyła ![]() ![]() ![]() Tarasia a wczesniej bylas u innego lekarza?i przepisali Nile?to ladnie urzadzili:/tak przepisywac bez zgody rodzica ![]() Ja dzwonilam wlasnie przed chwila do przychodni na drugą dawke szczepionki i maja wypisac recepte a Tz popoludniu ja odbierze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
Tarasiu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
![]() ![]() ![]() Tomek poszedl spac przed 21:00 wczoraj a zbudzil sie 6:30 bo Adus wstal i zaczal bardzo glosno mowic.. w sumie dobrze bo juz mi przeciekaly cycki ![]()
#4485 | |
Wtajemniczenie
|
Wszystkim jubilatom i tym małym oraz duzym wszystkiego naj
![]() Cytat:
Iza dzis lepiej, juz wczoraj było wieczorem i w nocy bez temperatury boje sie ze mały sie zaraził a i od kiedy nie ma psa mały praktycznie nie kicha i kaszle mniej no i katar prawie znikł ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- ostatnio mały o 20 i 5 rano urzadza sobie zabawy - wieczorem tio nic ale rano mnie to wnerwia - nie wiem co mu odbiło i to kilka dni pod rzad |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() wracam do swiata zywych, nie ma co czekac... ![]() A tak serio to u nas lepiej - po 2 dawkach Dicofloru maly zrobil juz kupke wczoraj rano wiec mamusia cala happy ![]() ![]() Dziekuje wam slicznie za wsparcie ostatnio ![]() ![]() ![]() W sobote bylismy tez na kolacji u znajomych i malutki spal jak aniolek - wzielam mu jego konika i owieczke, nakarmilam o 19 i poszedl slicznie spac ![]() ![]() Tarasiu wszystkiego naaaajlepszego z okazji urodzinek ![]() ![]() Bella gratuluje 2 miesiecy Bartusia ![]() ![]() Sympatica gratuluje pierwszego usmiechu!! Piekne one sa, co? ![]() ![]() Kropcia jak tam Formula 1 ..? ![]() A gdzie sie podziewa Brombi ??
#4487 |
Zakorzenienie
|
no byla obowiazkowo
![]() ![]()
#4488 | |
Raczkowanie
|
Tarasiu wszystkiego naj
![]() ![]() ![]() ![]() Bartuś dziękuje za gratulacje, przesyła ciociom promienny uśmiech ![]() Uśmiecha się pełną buzią bardzo często, gdzieś od 2,5 tygodnia a czasami wydaje do tego dźwięki, tak się zanosi - to jeszcze nie jest pełny śmiech ale myślę że niedługo Cytat:
Domi, nie słuchaj takiego "gadania" - po co masz się denerwować. Ale ja bym się chyba wściekła na takie teksty, naprawdę. A z butelką rzeczywiście okropna historia (z tym zachłyśnięciem). Kurcze, ale nie rozumiem takiego podejścia naprawdę - mleko matki to najzdrowszy pokarm dla dziecka jaki istnieje, masz go pod dostatkiem, malutka się pięknie rozwija - to o co chodzi no? Mi tylko TZ gada o dokarmianiu, ale to dlatego, że on sam chce też móc Bartusia karmić, a ja laktatorem wystarczająco nie odciągam. Tylko że Bart baardzo nie lubi butelki ![]() Mi się w piątek stało też coś okropnego z małym - wpadła mi kapsułka od witaminy K mu do buźki. Od razu go chwyciłam i przekręciłam buzią w bok i palcem wydłubalam. Ale mi się słabo z nerwów zrobiło... on się oczywiście przestraszył bardzo i płakał, bo go szarpnęłam ale lepsze to niż mialby sie zadławić ![]() [QUO
![]() |
#4489 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Może mi któraś na pv przesłać hasło i link do tego albumu ![]() Magda no tak się składa że rozumię co czujesz bo też dziś siedze na zapałkach ![]() ![]() Domi niezła aparatka z Twojej mamy ![]() ![]() ![]() Właśnie a gdzie Marcelina ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rzecz tylko w tym, że wtedy rejestratorka mnie o tym nie poinformowała - ani o innym lekarzu ani o innej godzinie. (moja lek. przyjmuje dzieci zdrowe od 8-9:00 a ta druga popołudniu). Jakbym chciała iść do innego lekarza to bym się do innego zapisała a nie takie niespodzianki ![]() ![]() kurcze szkoda tylko, że muszę świętować fakt, że się starzeję ![]() nam została ostatnia tabletka vitaminy K - wreszcie. Będzie o 1 tabletkę mniej do podawania. Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-03-15 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
haaj Mamusie,
najpierw gartulacje dla Elalankowej Oleńki z okazji 4 m-cy ![]() ![]() ![]() ![]() wiem o czym mówisz - też mi kiedyś wpadła ale na szczęście Ola miała tak jezyk wypchnięty i się kapsułka zablokowała - ale tak mi potem ręce drżały... dobrze, że Bartek nie połknął ![]() Cytat:
![]() no właśnie - gdzież ona się podziała? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Moj tylko w niedziele wlaczyl na pierwszy start...
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak jak my wszystkie... ![]() Kurcze, moje dziecko znow robi mnie w konia.... ![]() Klade go na macie na plecach i ide do kuchni. Za chwile slysze jakies podejrzane odglosy itp, ide patrze a on na brzuchu no to lece go ratowac a on mnie widzi i myk i znow na plecy i sie taaaaak szczerzy zadowolony... ![]()
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
Tarasia jeszcze raz wszystkiego najlepszego z okazki urodzin nawet nie wiedzialam ze Ty jestes z Tarnowa dopiro dzis na Nk zauwazylam
![]() ![]() I wcielo mi wszystkie cytaty i juz nie wiem co mialam napisac ![]() MILEGO DNIA MAMUSIE ![]()
#4494 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A jak pomóc z tymi obrotami?? Musze jakos rozkręcić mojego leniuszka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluje głośnego śmiania się, moja Blanka też już się smieje od jakiegos czasu i wprost nie moge wyjsc z podziwu jak to robi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dieta białkowa? Ksiązka "Nie potrafie schudnąc", ale tak na zdrowy rozum - jesz nabiał(twarożki, jajka, jogurty), dużo chudego mięsa, wędliny. Po tygodniu wlączasz owoce, warzywka, troszke węglowodanow (pieczywo ciemne, ryż, makaron). Cytat:
![]() Ty też wszędzie zabierasz Andre, prawda? I zdrowiutki jest?? To co ja robie źle, że moja Blanka zachorowała?? ![]() ![]() Jak się każdy chwali to ja też, w sobotę kupiłam sobie sexowną różową bieliznę w Triumphie i zorganizowałam tż miły sobotni wieczór sam na sam ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
Moja kamilka ostatnimi czasy wstaje 3-4 razy w nocy
![]() ![]() i cos i oststnio malo zjada tak po 60ml w dzien,czyzby to bylo mozliwe ze to wszystko spowodowane jest skokiem ![]()
![]() ![]() 17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] ![]() Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2010-03-15 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys podpatrzylam takie cwiczonka z maluchem: ![]() http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...aca_zycia.html Cytat:
![]() Nieeeeee, przyznam sie, ze ja troche sie trzeslam nad malym w zimie i w sezonie zimowym nie byl z nami wcale w sklepach, marketach czy autobusie ![]() Dopiero teraz powoli zabieramy go w duuzo miejsc ![]() Najbardziej lubi jak idziemy gdzies i siedzi u tatusia w chuscie! Aleeee jest wtedy przeszczesliwy ![]() A jak oni fajnie razem wygladaja mowie wam - moj malz taki duzy chlop z takim maluchem w chuscie... ![]() Mysle, ze nie masz co sie obwiniac, ze zrobilas cos i Blanusia zachorowala. Tak po prostu jest, ze chorobska sie czepiaja ![]() No to faaaajny sobotni wieczor mieliscie... ![]()
![]() |
#4497 |
Rozeznanie
|
Tarasiu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Tarasiu wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() Żebyś zawsze była taka piękna i młoda jak teraz, Nilutka zdrowa a TŻ grzeczny i kochający ![]()
#4499 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dziękuję za życzenia ![]() No właśnie, gdzie Brombi? Assica, wreszcie wdepnęłaś do nas! wdeptuj częściej! ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() a gdzieś ty się babo podziewała?! wszyscy się zamartwiają! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.