Oczekiwajki na pierwszego dzidziusia :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-14, 16:55   #181
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM
Dot.: Oczekiwajki na pierwszego dzidziusia :)

a ja sie dziś na stresowałam i teraz boli mnie podbrzusze i troszkę niżej

gratuluje nowym zafasolkowanym które dołączyły do wątku
i trzymam kciuki za staraczki

mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 19:58   #182
principessina
Zakorzenienie

Hej dziewczynki, cos malo ostatnio pisze, ale czekam na wyniki badan, odbieram w srode, wiec wtedy sie "pochwale", mam tylko nadzieje ze nie popadne w kompletna zadume
Stary 2010-03-15, 14:41   #183
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, cos malo ostatnio pisze, ale czekam na wyniki badan, odbieram w srode, wiec wtedy sie "pochwale", mam tylko nadzieje ze nie popadne w kompletna zadume
Kochana czekamy z niecierpliwością co wyjdzie w wynikach. Daj znać oczywiście. A poza tym coraz więcej z Was pisze, że powolutku wrzucacie na luz i tak trzymać kochane! Wyluzować się, nie myśleć i kochać dla przyjemności, a nie pod własną psychiczną presją. Ja 9 lat z jeszcze chłopakiem/narzeczonym kochałam się z przeświadczeniem żeby "nie wpaść" i miałam taką blokadę psychiczną, że się w głowie nie mieści. Trzymam kciuki za Was kochane!
Ewelinka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 15:06   #184
Basima
Zakorzenienie

Witam , chciałabym się ze wszystkimi oczekującymi ciąży i porodu przywitać.Nie wiem czy mogę do Was dołączyć ponieważ jestem w 12 tc., ale póki mnie nikt nie wygoni posiedzę sobie tu z Wami.
Basima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 15:19   #185
principessina
Zakorzenienie

Basima witamyi gratulujemy jak tam pierwsze miesiace minely? jak samopoczucie?
Kochane ja nie wiem jak jedne syfy mi zeszly, to znowu mam nastepny wysiew na brodzie, jakas masakraaaaaaaaaaaaa
Stary 2010-03-15, 15:20   #186
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Hej,witam wszystkie oczekiwajki te bywalczynie i te nowe pamieta mnie ktos jeszcze?
Nadrobie was niebawem bo dzis czuje sie cos dziwnie w nocy wstawalam siku 2 razy ale chyba nieprzeziebienie bo nieczuje zeby nerki mnie bolaly ,w brzuchu mi caly czas cos* pływa*,czuje jakbym miala mokro,piersi nabrzmiale,sutki jak dotkne bola.Wstalam dzis zmierzyc tempke i poszlam spac dalej wstalam o 12 siedzac przy kompie zrobilo mi sie niedobrze.Do @ mam jeszcze ,chyba ze mnie jakas choroba lapie.kurcze cos mnie zgaga meczy ale jestem dzis do

ząbale
KLIK PLISSS
http://[luksjab]471229[/luksjab]
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 15:31   #187
Basima
Zakorzenienie

Tak naprawdę pierwsze tygodnie do bani, ciągle mnie w brzuszku bolało, ale gino mnie uspokoił (rosnąca macica). Siedzę sobie na zwolnieniu w domku, ponieważ miałam kiedyś 2 poronienia tak więc teraz dmuchają na zimne. Biorę Duphaston, oszczędzam się, ale na całe szczęście nie muszę leżeć plackiem, tak więc nieraz z przyszłym tatusiem chodzimy na spacerki. Od kilku dni czuje się coraz lepiej.
Stary 2010-03-15, 17:31   #188
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basima Pokaż wiadomość
Tak naprawdę pierwsze tygodnie do bani, ciągle mnie w brzuszku bolało, ale gino mnie uspokoił (rosnąca macica). Siedzę sobie na zwolnieniu w domku, ponieważ miałam kiedyś 2 poronienia tak więc teraz dmuchają na zimne. Biorę Duphaston, oszczędzam się, ale na całe szczęście nie muszę leżeć plackiem, tak więc nieraz z przyszłym tatusiem chodzimy na spacerki. Od kilku dni czuje się coraz lepiej.
Witaj! Gratuluję maluszka! Ja też miałam bolący brzuch i plamienia do 13 tygodnia. I też na duphastonie non stop byłam. Już niedługo wszytsko Ci wróci do normy i poczujesz się super! II trymestr jest niesamowicie fajny! Poczujesz ruchy dzidziusia, ustaną bóle, mdłości i zaczniesz się cieszyć ciążą na maksa! Za parę tygodni będziesz wyczekiwała ruchów maleństwa, a jak je już raz poczujesz to powiem Ci, że uzależnić się od nich można! Ciągle będzie Ci mało i będziesz z niecierpliwością wyczekiwała na te leciutkie kopniaczki, które są przecudne!
Stary 2010-03-15, 18:38   #189
Basima
Zakorzenienie

Ewelinka 13trochę mnie pocieszyłaś, wiesz ja od 2 dni czuję się jakby lepiej, słuchaj a w którym teraz jesteś tygodniu ciąży i czy nadal bierzesz duphaston?Ja boję się ,że jak np lekarz będzie kazał mi już odstawić tabletki to ,że coś znowu może się dziać.
Stary 2010-03-15, 19:35   #190
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
a ja sie dziś na stresowałam i teraz boli mnie podbrzusze i troszkę niżej

gratuluje nowym zafasolkowanym które dołączyły do wątku
i trzymam kciuki za staraczki

Biorę

Cytat:
Witam , chciałabym się ze wszystkimi oczekującymi ciąży i porodu przywitać.Nie wiem czy mogę do Was dołączyć ponieważ jestem w 12 tc., ale póki mnie nikt nie wygoni posiedzę sobie tu z Wami.
Witaj Gratuluje dzidzi

Cytat:

Słuchaj się doktora i odpoczywaj
Stary 2010-03-15, 21:31   #191
principessina
Zakorzenienie

Basima czy duphaston i luteina to cos podobnego? wydaje mi sie,ze jesli ktos bierze aby zajsc w ciaze to i w pierwszych miesiacach ciazy tez powinien na jej podtrzymanie czy sie myle?
Stary 2010-03-16, 09:53   #192
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Ewelinka 13trochę mnie pocieszyłaś, wiesz ja od 2 dni czuję się jakby lepiej, słuchaj a w którym teraz jesteś tygodniu ciąży i czy nadal bierzesz duphaston?Ja boję się ,że jak np lekarz będzie kazał mi już odstawić tabletki to ,że coś znowu może się dziać.
Witaj! Przepraszam, ze dopiero dzis odpisuję, ale popołudniami nie korzystam z komputera bo mąż informatyk ciągle coś robi tworzy, więc ja sprzęt mam dla siebie do 16.
Ja też strasznie się bałam odstawienia duphastonu. Po prostu wzbraniałam się przed tym jak przed wrzątkiem. W końcu lekarz powiedział dość i musiałam odstawić tabletki. Odstawiłam chyba w 16 tygodniu, a teraz jestem w 24 tc. Także nie martw się nic, to są tylko nasze nieuzasadnione obawy. Tak naprawdę w środku wszystko się unormuje i lekarz to widzi, dlatego nie ma potrzeby brania dodatkowo tabletek. Poza tym lekarz mi powiedział, że dupfaston czy luteinę to należy brać ,maksymalnie do połowy ciąży. Kochana zdaj się na lekarza i nie myśl o tym. Odstawisz kiedy przyjdzie pora i będzie wszystko dobrze.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Basima czy duphaston i luteina to cos podobnego? wydaje mi sie,ze jesli ktos bierze aby zajsc w ciaze to i w pierwszych miesiacach ciazy tez powinien na jej podtrzymanie czy sie myle?

Tak to jest to samo, to po prostu progesteron. Dupfaston bierze się doustnie a luteinę pod język lub w wewnątrz policzka i czeka się aż się to niedobre cholerstwo rozpuści. U mnie na początku nie było widać zarodka, więc gin dał mi luteinę w przypadku:
1. Jeśli jest ciąża to luteina ją podtrzyma
2. Jeśli ciąży nie ma luteina spowoduje okres i oczyści macicę.
U mnie przez tydzień nie było okresu bo jednak byłam w ciąży. Luteinę brałabym do 16 tygodnia, ale tak mi niesmakowała i dodatkowo powodowała, że miałam większe mdłości, że lekarz przepisał mi dupfaston. Jedno od drugiego różni się diametralnie ceną bo luteina kosztuje 3,50 zł a dupfaston około 35 zł.
Luteinę biorą jeszcze kobiety, które chcą zajść w ciążę bo ona powoduje zwiększenie progesteronu.
Mam nadzieję, że odpowiedziałam na Twoje pytanie w miarę zrozumiale, bo czasem jak coś napisze a później to przeczytam to za głowę się łapię jaki ze mnie nieskładny pisarz!
Stary 2010-03-16, 10:59   #193
principessina
Zakorzenienie

Ewelinka13 dziekuje za odp. oczywiscie wszystko jasne, mi jeszcze w PL endo przepisala luteina, tu jeszcze raz robie wszystkie badania, bo minal prawie rok, zobaczymy jutro co wyszlo i czy dostane jakies "leczenie"
Stary 2010-03-16, 11:33   #194
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Ewelinka13 dziekuje za odp. oczywiscie wszystko jasne, mi jeszcze w PL endo przepisala luteina, tu jeszcze raz robie wszystkie badania, bo minal prawie rok, zobaczymy jutro co wyszlo i czy dostane jakies "leczenie"
Nie ma za co kochana. Pytaj jeśli będziesz się chciała coś dowiedzieć. Jak tylko będę znała odp to służę pomocą. Luteinę brałaś cały rok? Kochana daj znać co wyszło w wynikach.
Stary 2010-03-16, 11:38   #195
principessina
Zakorzenienie

nie tylko przez 3 miesiace, ale teraz ten tutejszy gin mowi, ze nie jest potrzebna, mnie sie jednak wydaje ze jest bo progesteron mam za niski, nawet gdybym cudem zaszla, to pewnie bym poronila, nic czekam cierpliwie na wyniki, ale juz mam taka nadzieje odnosnie tej endo, ze da jakas cudowana kuracje, ze nie wiem czy jest dobre takie moje nastawienie, bo cala nadzieje w niej zaczelam pokladac, bo wydala mi sie jedyna "normalna", zebym sie nie zawiodla...w ogole zle zrobilam, bo ona z wynikami kazala zadzwonic, a ja poprostu powinnam umowic sie na wizyte, bo skad bedzie pamietala kto ja jestem...w ogole jakos dziwnie tak z tymi lekarzami tutaj, nawet jak ma sie grype czy angine to czesto lekarz nie kaze przyjsc tylko przez tel czlowiek opisuje co mu dolega np. ze ma czerwone gardlo jakies wrozki czy co i tak sie troche tym stresuje, ze przeciez przez tel opisywac te wszystkie moje badania, a jest ich z 20 to ona z pol godziny musialaby mi poswiecic...
Stary 2010-03-16, 12:00   #196
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
nie tylko przez 3 miesiace, ale teraz ten tutejszy gin mowi, ze nie jest potrzebna, mnie sie jednak wydaje ze jest bo progesteron mam za niski, nawet gdybym cudem zaszla, to pewnie bym poronila, nic czekam cierpliwie na wyniki, ale juz mam taka nadzieje odnosnie tej endo, ze da jakas cudowana kuracje, ze nie wiem czy jest dobre takie moje nastawienie, bo cala nadzieje w niej zaczelam pokladac, bo wydala mi sie jedyna "normalna", zebym sie nie zawiodla...w ogole zle zrobilam, bo ona z wynikami kazala zadzwonic, a ja poprostu powinnam umowic sie na wizyte, bo skad bedzie pamietala kto ja jestem...w ogole jakos dziwnie tak z tymi lekarzami tutaj, nawet jak ma sie grype czy angine to czesto lekarz nie kaze przyjsc tylko przez tel czlowiek opisuje co mu dolega np. ze ma czerwone gardlo jakies wrozki czy co i tak sie troche tym stresuje, ze przeciez przez tel opisywac te wszystkie moje badania, a jest ich z 20 to ona z pol godziny musialaby mi poswiecic...
Rzeczywiście bardzo dziwne, że z chorobami to na telefon i leczą! Jestem w szoku powiem Ci! Moja koleżanka też właśnie brała luteinę i kwas foliowy bo długo z mężem się o dzidziusia starali, ale w końcu zaszła. Kochana wiadomo, że masz nadzieje i że bardzo chciałabyś, żeby kuracja pomogła. A co do luteiny to też mi się wydaję, że powinnaś brać bo jak jest progesteron niski to trzeba go podwyższyć i ustabilizować. Chyba, że luteina została odrzucona na rzecz tej nowej kuracji. Ciekawe co wyjdzie w wynikach. Jeśli chcesz to ja w przyszły wtorek będę mieć wizyte u swojego lekarza i mogę zapytać go co on o tym sądzi. Czasem 2 lekarzy i 2 inne opinie.
Stary 2010-03-16, 12:33   #197
Basima
Zakorzenienie

Dzięki Ewelinka13 za odpowiedź, wiesz moje obawy z tym odstawieniem tabletek są dla tego, że spotkałam się z takim problemem u jednej z dziewczyn, po odstawieniu duphastonu, zaczęła mieć plamienia. Ja zaczynam chyba już wariować w tej ciąży, jak mnie przez 11 tyg non stop wszystko bolało w środku to się martwiłam,że coś jest źle , teraz jak przestało, mnie boleć martwię się,że znowu coś z maleństwem się dzieje np przestał rosnąć, można dostać na głowę. W poniedziałek idę na usg to jedno z ważniejszych i strasznie się boję.
principessina przepraszam,że wczoraj nie odpisałam odnośnie Twojego pytania o różnicę w tabsach, ale nie siedzę cały czas na necie, widzę jednak,że Ewelinka13 dała super odpowiedź.
Stary 2010-03-16, 13:25   #198
mojra1989
BAN stały

GG do mojra1989

witam

ja wprawdzie jestem na wylocie...ale chetnie dolacze do was....
mojra1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:33   #199
Basima
Zakorzenienie

Hej mojra1989, no to tylko pozazdrościć,że zaraz przytulisz swojego maluszka, ja muszę poczekać 28 tyg. Jak pomyślę sobie,że jeszcze tyle nerwówki to załamuję się.
Stary 2010-03-16, 13:58   #200
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki Ewelinka13 za odpowiedź, wiesz moje obawy z tym odstawieniem tabletek są dla tego, że spotkałam się z takim problemem u jednej z dziewczyn, po odstawieniu duphastonu, zaczęła mieć plamienia. Ja zaczynam chyba już wariować w tej ciąży, jak mnie przez 11 tyg non stop wszystko bolało w środku to się martwiłam,że coś jest źle , teraz jak przestało, mnie boleć martwię się,że znowu coś z maleństwem się dzieje np przestał rosnąć, można dostać na głowę. W poniedziałek idę na usg to jedno z ważniejszych i strasznie się boję.
principessina przepraszam,że wczoraj nie odpisałam odnośnie Twojego pytania o różnicę w tabsach, ale nie siedzę cały czas na necie, widzę jednak,że Ewelinka13 dała super odpowiedź.
Kochana to ja tak samo! Jak mnie bolało to się martwiłam, że źle. Lekarze mówili, że tak musi być, więc przyzwyczaiłam się do tego, że ma boleć. Aż tu nagle przestało boleć i Ty wiesz co, zachodziłam na głowę dlaczego przestało bolec! Umarwtiłam się jak głupia, że coś jest nie tak, a to po prsotu sie juz stabilizuje i przestajemy te boleści odczuwac. Ale miałam dosłownie to samo co ty! Identycznie! Mój mąż i obydwie mamy to głupoty ze mną dostawali całkowitej!

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mojra1989 Pokaż wiadomość
witam

ja wprawdzie jestem na wylocie...ale chetnie dolacze do was....
Ale Ci dobrze kochaniutka! Już niedługo będziesz miała maluszka na świecie.
Stary 2010-03-16, 14:10   #201
Basima
Zakorzenienie

Mój narzeczony też juz ma mnie dosyć, powiedział,że tymi swoimi obawami doprowadzę go do grobu, a jeszcze te zmiany nastroju
Minusem jest to,że siedzę w domu na zwolnieniu i ciągle jakieś głupoty przychodzą mi do głowy, mam nadzieje,że wkońcu za jakiś czas będę mogła wrócić do pracy
Stary 2010-03-16, 14:28   #202
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Mój narzeczony też juz ma mnie dosyć, powiedział,że tymi swoimi obawami doprowadzę go do grobu, a jeszcze te zmiany nastroju
Minusem jest to,że siedzę w domu na zwolnieniu i ciągle jakieś głupoty przychodzą mi do głowy, mam nadzieje,że wkońcu za jakiś czas będę mogła wrócić do pracy
Ja też na początku siedzenia w domku oczytałam się przeróżnych rzeczy na internecie a później zamęczałam bliskich non stop. Do pracy nie wróciłam bo ciąża była zagrożona i cały czas ciągnę zwolnienie. Nie przejmuj się, jeszcze parę tygodni i wrzucisz na luz. Zobaczysz. Ja powoli wrzucałam, 2 tygodnie temu zrobiłam usg 4d i na chwilę obecną uspokoiłam się. Ale dziś oczywiście musiałam męża zapytać czy wszytsko ok bo dzidzia nie kopie od jakiś 2 godzin. Na pewno śpi, ale różne myśli człowiekowi do głowy przychodzą. Niestety my baby tak mamy.
Stary 2010-03-16, 14:41   #203
Basima
Zakorzenienie

Ja właśnie też w poniedziałek mam mieć usg, które ma pokazać czy są nóżki, rączki, czy nie ma podejrzeń o zespół Downa. I jak tu do poniedziałku nie zwariować???.
Jak odstawiłam tabletki i staraliśmy się o dzidziusia, to się martwiłam,że nie zajdę, jak po 4 miesiącach zaszłam to teraz sie martwię ,że nie donoszę, pewnie jak donoszę ciąże będę się bała porodu, a jak urodzę będę bała się o dzicko. My kobiety naprawde jesteśmy zwichrowane totalnie
Stary 2010-03-16, 14:45   #204
Ewelinka13
Rozeznanie

Tak! a poza tym tak naprawdę to nas spoczywa odpowiedzialnośc: zajścia, donoszenia, urodzenia, a póżniej w większej mierze wychowania bo to my będziemy z dzieckiem 24 h na dobę a nie nasi partnerzy, którzy zapewne będą w pracy. Rozumiem Cię w 100 %. A spójrz na to jak my się o wszytsko martwimy, a są kobiety, które piją, palą i nie powiem co jeszcze, rodzą piękne, zdrowe dzieci i zostawiają je na śmietnikach. To się nazywa totalne wyluzowanie!
Stary 2010-03-16, 14:58   #205
Basima
Zakorzenienie

Wiesz najgorsze jest to,że te kobiety, które pragną bardzo dzidziusia mają problemy z zajściem i donoszeniem, dbają o siebie może nieraz i za bardzo przesadnie, a te patologiczne kobiety-jedzą byle co, piją alkohol, pala jeden za drugim ,nie oszczędzają się i ciąże bez problemu, dzieci czesto zdrowe i gdzie ta sprawiedliwość?
Stary 2010-03-16, 15:11   #206
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz najgorsze jest to,że te kobiety, które pragną bardzo dzidziusia mają problemy z zajściem i donoszeniem, dbają o siebie może nieraz i za bardzo przesadnie, a te patologiczne kobiety-jedzą byle co, piją alkohol, pala jeden za drugim ,nie oszczędzają się i ciąże bez problemu, dzieci czesto zdrowe i gdzie ta sprawiedliwość?
Wiesz kochana jak czytam posty dziewczyn, która pragną zajść w ciążę to aż mi się serce kroi. Bo one takie maleństwo by kochały nad życie, bardzo dbały i zapewniły mu tyle miłości, że wystarczyłoby stąd do Ameryki. Ale niestety tak jak piszesz, nie ma sprawiedliwości i tyle. I możemy je tylko wesprzeć dobrym słowem i tzrymac kciuki za 2 kreseczki.
Stary 2010-03-16, 15:15   #207
principessina
Zakorzenienie

Ewelinka13 bylabym Ci dozgonnie wdzieczna, napisze rezultaty wynikow jutro jak odbiore, zadzwonie do tej endo, co u niej bylam i sprobuje sie do niej zapisac, tylko ze na wizyte panstwowa czeka sie 3 m-ce, moge isc prywatnie, ale nie wiem czy ona przyjmuje prywatnie...Bromergon jakby co jeszcze mam na obnizenie prolaktyny, ale luteiny nie, a tak bez lekarza to tez nie chce barc, juz mnie to wszystko irytuje tyle czasu i pieniedzy, w Pl dawno juz bym miala leczenie, ale tu nie bo stawiaja na nature i mowia, ze jeszcze jestem taka mlodziutka, k...27 lat to normalny wiek rozrodczy, najlepiej czekac do 35 r. zycia jak Wloszki Jak mi nic nie da to w maju zbieram menle i lece na 3 dni do Polszy, zaczym ich tu rozniose

Kochane Wy w ciazy macie dziwne "myslawki", ja jeszcze nie jestem, a jakie mam schizy, moj maz mowi, ze powinnam sie na glowe leczyc Mam czarne mysli, ze w ogole nie jest mi dzidzia pisana, czytam o sztucznych zaplodnieniach, o jakis najlepszych profesorach, wyszukuje jakies leki cud, naszczescie w ostatnich tygodniach przybylo mi troche pracy, no i sie uspokoilam jak zrobilam badania i teraz cierpliwie czekam, ale z drugiej strony teraz sie nakrecam, ze nie ma dobrego lekarza, to po co te badania...Moj maz mowi, ze bym poszla medycyne studiowac bo sama najlepiej wiem co mi jest
Przepraszam za taki misz masz, mam nadzieje ze ktos cos zrozumial z tego co napisalam

Basima przepraszam za moja niedyskrecje, robisz badania na ew. wykrycie choroby Downa bo jestes po 30-tce czy poprostu chcesz byc spokojna?

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2010-03-16 o 15:17
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:23   #208
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Ewelinka13 bylabym Ci dozgonnie wdzieczna, napisze rezultaty wynikow jutro jak odbiore, zadzwonie do tej endo, co u niej bylam i sprobuje sie do niej zapisac, tylko ze na wizyte panstwowa czeka sie 3 m-ce, moge isc prywatnie, ale nie wiem czy ona przyjmuje prywatnie...Bromergon jakby co jeszcze mam na obnizenie prolaktyny, ale luteiny nie, a tak bez lekarza to tez nie chce barc, juz mnie to wszystko irytuje tyle czasu i pieniedzy, w Pl dawno juz bym miala leczenie, ale tu nie bo stawiaja na nature i mowia, ze jeszcze jestem taka mlodziutka, k...27 lat to normalny wiek rozrodczy, najlepiej czekac do 35 r. zycia jak Wloszki Jak mi nic nie da to w maju zbieram menle i lece na 3 dni do Polszy, zaczym ich tu rozniose

Kochane Wy w ciazy macie dziwne "myslawki", ja jeszcze nie jestem, a jakie mam schizy, moj maz mowi, ze powinnam sie na glowe leczyc Mam czarne mysli, ze w ogole nie jest mi dzidzia pisana, czytam o sztucznych zaplodnieniach, o jakis najlepszych profesorach, wyszukuje jakies leki cud, naszczescie w ostatnich tygodniach przybylo mi troche pracy, no i sie uspokoilam jak zrobilam badania i teraz cierpliwie czekam, ale z drugiej strony teraz sie nakrecam, ze nie ma dobrego lekarza, to po co te badania...Moj maz mowi, ze bym poszla medycyne studiowac bo sama najlepiej wiem co mi jest
Przepraszam za taki misz masz, mam nadzieje ze ktos cos zrozumial z tego co napisalam

Basima przepraszam za moja niedyskrecje, robisz badania na ew. wykrycie choroby Downa bo jestes po 30-tce czy poprostu chcesz byc spokojna?
kochana wszytsko zrozumiałyśmy. podasz mi wyniki,a ja w przyszły wtorek zapytam mojego gina co i jak. kochana u nas teraz przy usg robią pomiary dzieciaczka czy przypadkiem nie ma wad, które należy leczyć. Także czy dziewczyna ma 20 czy 30 czy 35 lat to takie badania są normą. Ja też jak miałam usg połówkowe pan doktor szczegółowo wybadał Amelkę wraz z narządami wewnętrznymi i przepływem krwi w serduszku i pepowinie. I pod względem zespołu downa też. Także tak jak Ci napisałam teraz takie badania to norma.

Edytowane przez Ewelinka13
Czas edycji: 2010-03-16 o 15:24
Stary 2010-03-16, 15:31   #209
Basima
Zakorzenienie

principessina tak jak napisała Ewelinka 13 w Polsce w 12 tg robi się takie badanie dzięki którym wiesz ,że wszystko rozwija się oki, kiedy jest jakaś oznaka,że może być coś nie tak wtedy robi się dodatkowe badania. Fakt faktem ja już pierwszej młodości nie jestem
Stary 2010-03-16, 15:32   #210
principessina
Zakorzenienie

aaa to o pomiary dzieciatka chodzi, ja myslalam ze o badania niewinwazyjne, ktore z kolei tu sa norma w kazdym wieku, przynajmniej to na plus
Kochane uciekam po sjescie do roboty co by tu w internecie juz nie wyczytywac glupot, bo niedlugo psycholog bedzie mi potrzebny

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości