|
|
#3931 |
|
Blond forever!
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
Mnie zapowiadała rok - półtora, a szykuje się na prawie dwa.
|
|
#3932 | |
|
Zadomowienie
|
Oszukiści z tych naszych orto
![]() Ale lepiej rok dłużej nosić, niż później zakładać drugi raz.. Trochę Ci zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Czy dodaja się tutaj pojawia? Aparatki mamy nową koleżankę!! Witaj w naszych skromnych progach Tak tutaj prywatę urządzam bo sama ciri02 do nas sprowadziłam.Wiecie co mnie najbardziej bawi w aparatkach przyszłych. Wszystkie mamy takie same rozterki na początku.. Może warto to do naszego FAQ dopisać przy kolejnej aktualizacji? |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
wiec nikt nic nie wie co to jest to obnizenie komory w zębie?... wogole mi zostaly juz nie 4 a tylko 2 miesiace do wizyty u orto
pewnie kasy nie bede miala ale ciesze sie jak glupia ktos jeszcze jest kto czeka na aparat czy juz wszystkie macie?
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mogę ja sprowadzić tutaj
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
dodaja jest ze śląska, ale dalsze dana sama poda. co prawda ona ma tyłko aparat na dolny łuk, ale sama sie wypowie co i jak.
|
#3937 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja przed Erasmusem zimowym mam mieć ściągnięte wszystko, do wakacji górę.. A konkretny termin usłyszę 19 kwietnia, bo ostatnio orto załamała ręce i stwierdziła, że ona nie ma już co robić z tą górą, a samo wymienianie gumek ją nudzi, więc trzeba będzie pomyśleć o uszczęśliwieniu mnie... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamiar isc na wizyte do orto w Jastrzebiu, zobaczymy jaka bedzie, ale to dopiero w maju.
|
|
#3939 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że lepiej. Myślę, że nawet rok bym przeżyła. Wkurza mnie to, że na początku obiecują złote góry, ktlóre później okazują się nierealne. Zastanawiam się po co w ogóle te plany leczenia. Mój zakładał dół po 3 miesiącach, dostałam go z 4 miesięcznym opóźnieniem. I tylko dlatego się czepiam, ale tylko trochę ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3940 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Mam takie jedno pytanko... czy aparat można wziąć na raty?
|
#3941 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3942 |
|
Raczkowanie
|
hello babole
![]() wróciłam właśnie z wro, gdzie obok budynku gdzie pomieszkiwałam, znaleziono rano nieboszczyka, proszę mi współczuć zawału i nerwicy ![]() pytanie za 100 punktów czy orto może mi dać jakieś nakładki na zęby na noc? ja już cholery dostaję od tego aparatu. nocą policzki mi się do niego przysysają, co skutkuje bolącymi otarciami. rano muszę najpierw się odessać od aparatu, żeby cokolwiek powiedzieć. ja nie wiem o co chodzi!! teraz kilka dni spędziłam bez możliwości obklejania się woskiem i jestem w takim stanie, że ledwo mówię, tak wszystko pokaleczone. więc wracając do meritum, czy na noc jakiś ochronny wynalazek można znaleźć? bo przysięgam, zedrę ten złom widelcem i w duszy mam proste zęby![]() ps. lady in blue - narzekałaś kiedyś, że miejsca mało w pierwszym poście na dopisywanie nowych osób. propozycja: wywal z opisów to początkowe p (nic nie wnosi) i to że leczenie w trakcie (też niepotrzebne, bo jak ktoś jest na liście to wiadomo że leczy). zawsze to trochę literek na nowe osoby, a z prywatnych wiadomości widzę, że lista jest fajnym pomysłem i się sprawdza
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
Gdzie we Wro znaleźli nieboszczyka?
Spotkałam się z takimi śmiesznymi nakładkami ale tylko w necie. Delikatną masz sluzówkę, jak księżniczka na ziarku grochu, tylko ten groch gdzie indziej
|
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
no dziewczynki, jutro mam pierwszą wizytę u ortodontki
|
|
|
|
#3945 | |
|
Raczkowanie
|
a ty z wro? w okolicy jagielończyka, ale nie wiem dokładnie gdzie. kumpel wychodził i widział czarny worek plus policję ustawiającą nad workiem namiocik, więc zapewne jakieś fotki robili. brr.
Cytat:
po weekendowych rozgrywkach w grę "prawo dżungli" (polecam!!!!!!!) jestem cała posiniaczona
|
|
#3946 |
|
Przyczajenie
|
No i w końcu nadszedł ten dzień... Dzisiaj zakładanie góry!
|
|
|
|
#3947 |
|
Raczkowanie
|
to ja wam powiem co mojej siostry synek powiedział o moim aparacie
![]() no więc.. pewnego dnia pokazałam mu to cudo ... a on (taki zachwycony , ma 5 lat ) "jakie pieeeekneeee koraliki masz na zębach" wiec ja mu powiedziałam, że to jest APARAT i do czego służy ![]() tego samego dnia pojechał do swojej babci i mówi " a ja też będę miał takie RADIO na zębach ja Paulina !!!! "
|
|
|
|
#3948 |
|
Zadomowienie
|
odrazu mi sie bajka aparatka przypomniala
|
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
witam aparatki i exaparatki po długiej niezauważonej nieobcencości
![]() W tym miesiącu mija mi rok od założenia góry... no i czas na zadrutowanie dołu ![]() No i znowu dylemat moralny... góra jest porcelana... i za cholere nie wiem, czy dół też brać porcelanę czy już zwykły metalowy.... ? ![]() Dziewczyny, które zakładały równo ze mną porcelanę, jesteście jeszcze? Która ma co na dole :P |
|
|
|
#3950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcu jesteśmy marcowe aparatki ![]() Nie pomogę w kwestii porcelany, bo jestem metal 4ever Miło Cię jednak widzieć
|
|
|
|
|
#3951 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Btw mojej walki z dolną trójeczką.. Orto ostatnio zmierzyła ząbek 7,4mm, a szparka 7mm.. Pozdrawiam ![]() Cytat:
|
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
dziś byłam na 1szej wizycie u orto i..... za tydzień zakładam górę
a teraz mam bolesne separatory między zębami :[
|
|
|
|
#3953 |
|
Raczkowanie
|
jejciu , cieszyłam się tak na ten aparat . ale teraz już nie . pojutrze zakładam . boję się jak to w szkole i w ogóle będzie .
|
#3954 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
Rany jak dawno nie zaglądałam na forum tyle nowych osób. W życiu nie nadrobię wszystkich stron. Zaglądam tu bo mam dylemat, na dzisiejszej wizycie dostałam wyciągi, i tu moja wątpliwość, pewnie codziennie na noc będę musiała zakładać nowe?? Zapomniałam zapytać orto. ale jutro muszę do niej wrócić zleciała mi ligaturka z zamka i chyba ją na dokładkę połknęłam |
|
|
|
#3955 |
|
Raczkowanie
|
a ja w sobotę miałam pierwszą wizytę kontrolną od czasu założenia aparatu
![]() zdjęła mi ligaturki, wyjęła drucik i kazała umyć zęby;p co jest najlepsze... moje zęby były znów "swobodne" nic na nie nie napierało... ale dziwnie , bo włąśnie czułam takie napieranie.. jak bym miala dopiero co założony aparat..... gdy założyla mi drucik... znów czułam je normalnie hehe;p dziwne... aż takie przyzwyczajenie do aparatu;p a po wizycie zęby mnie w ogóle nie bolą!!! nie wiem dlaczego;p większość z was pisze ze po wizytach przez jakis tydzień bolą zęby i cięzko jeść.. a ja mogę wszystko....nawet troszkę mnie nie bolały... bo się zaczynam bać że coś jest nie tak ;p |
|
|
|
#3956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie też nie bolały, a nawet spokojnie wcinałam pistacje.
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Raczkowanie
|
a to ok
hiihi juz mam obsesję na punkcie tych moich zębów ;p
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko poinformowałam To co mam wywalić info typu "w trakcie leczenia"? Za tydzień mam kolejną wizyte u orto byłam tez w lutym, ale po tej wizycie nie chciało mi się pisać, tak mocno mi przekręciła sam dól (tylko dól bo póki co chce zobaczyć jak dolne ząbki pójdą i dopiero teraz przekręci dalej górę) Ale z perspektywy czasu widze ogromną różnicę w moim uzebieniu Szkoda, że nie mam zdjęc to bym się pochwaliła efektami
|
|
|
|
|
#3959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej kurde weź.. bo ja nie wiem co robić i nikt mi nie chce podpowiedzieć ![]() Cytat:
![]() hahaha DOBRZE! :P ja też pamiętam po roku ćwiczeń nadal nie doszłam do perfekcji i zdarza mi się zarysować o pierścienie :P |
||
|
|
|
#3960 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny!!
Od piątku jestem kompletnie zdrutowana ciesze sie bardzo , mino bólu i tak sie ciesze. W październiku mialam zakładana górę (zamki), a w piatek doszly pierścienie na góre i cały dół. Mam aparat przezroczysty, nic sie nie przebarwia, mimo ze wszystko jem. Kosztował bardzo dużo, ale mam nadzieje ze bedzie warto.![]() ![]() pozdrawiam serdecznie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

Zrzekamy się na Twoją rzecz praw autorskich, możesz korzystać do woli 

teraz kilka dni spędziłam bez możliwości obklejania się woskiem i jestem w takim stanie, że ledwo mówię, tak wszystko pokaleczone. więc wracając do meritum, czy na noc jakiś ochronny wynalazek można znaleźć? bo przysięgam, zedrę ten złom widelcem i w duszy mam proste zęby
Miło Cię jednak widzieć
tyle nowych osób. W życiu nie nadrobię wszystkich stron. Zaglądam tu bo mam dylemat, na dzisiejszej wizycie dostałam wyciągi, i tu moja wątpliwość, pewnie codziennie na noc będę musiała zakładać nowe?? Zapomniałam zapytać orto. ale jutro muszę do niej wrócić![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)