|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice część VI- kolekcja wiosna 2010.
Cytat:
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czysta perwersja po prostu no! TŻ napisał, że się stęsknił, ale nie mam dziś czasu by się spotkać, historia czeka jutro pewnie też się nie spotkamy, jak dobrze pójdzie to w środę. 4 dni przerwy, jak my wytrzymamy ![]() już się dogadałam z przyjaciółką, za tydzień jadę do niej do Wawy |
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co Mandy , znam dziewczyne która ma bardzo podobnie jak Ty. są razem z 1,5 roku lub 2 lata. Czasami jest sielankowo, ale jak przyjdzie kłótnia, to masakra. Potrafi jej powiedzieć spier*****, albo że jest *ujową dziewczyną. To jest masakra. Nie wiem dokładnie co Ci poradzić, bo ta dziewczyna którą znam była mi dość bliska. I w sumie nic nie jest w stanie odwieźć jej od tego, że wcale nie robi dobrze pozwalając mu na to.
Może Twojemu TŻtowi właśnie potrzebne jest to, żebyś pokazała mu, że tak sobie nie dasz? Może naprawdę separacja ? Ja nie wiem Mandy, okej. Po ślubie nie chcesz czegoś takiego i pewnie nigdy nie chciałaś żadnych separacji w swoim związku. Ale widzisz jak ta sytuacja wygląda, naprawdę wierzysz że to się samo z siebie zmieni ? Cytat:
Podziwiam Cię, że tak dałaś z tym radę jeśli mówisz że były zgrzyty w rodzinie. Wiecie co Evelineau, Kamila, Madame ? Jak dla mnie to to wszystko, te zaręczyny, śluby... ok. Można podyskutować. Ale jak widać, dla każdego lepsze jest co innego I nie ma tutaj "wzorów", bo dla każdego idealne jest coś innego. Ja uważam, podobnie do Koki, że narzeczeństwo jest to już pewna deklaracja, jakiś gest, który świadczy o planowaniu wspólnej przyszłosci. Ślub to bardzo wiele, ale tak naprawdę. Jeśli ludzie się kochają, to czy oni wezmą ślub rok wcześniej czy później to już ich sprawa. Sama, wolałabym najpierw pomieszkać z TŻtem, żeby móc się zgrać w pewnych sprawach. |
|
|
|
|
#2434 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego obawiam się, że to może na niego wpływać negatywnie. A z drugiej strony mam tą świadomość, że on w głębi duszy taki nie jest. Nie jest takim twardzielem, któremu na mnie nie zależy i nie pokazuje swoich słabości, a którym się stał od pewnego czasu. Niestety jak widać ja na niego zbyt wielkiego wpływu ostatnimi czasy nie mam. I tak jestem między młotem a kowadłem, z którą osobowością on się teraz utożsamia. ![]() Cytat:
Nie wiem, to że przy nich staram się trzymać, uśmiechać itd, to nie znaczy, że nie cierpię. Taka dobra mina do złej gry. Takie koleżaneczki jak widać, super jak chcą posłuchać nowych ploteczek, a potem to na razie. Nie wiem, może przesadzam, żądam rzeczy niemożliwych. Ale widzę, jakie wsparcie dostaję od Was, mimo, że się nie znamy, a jakie od koleżanek, które widuję praktycznie codziennie. Czemu wokół mnie nie ma ludzi, z którymi można porozmawiać tak jak z Wami? Wszyscy potrafią tylko powiedzieć ,,i dobrze, nie zasługiwał na Ciebie", ,,fajer", ,,dupek", ,,zapomnij o nim", ,,znajdziesz lepszego", nikt nie potrafi się wczuć w sytuację i wyszukać innych stron tej sytuacji. Dlaczego? ![]() Ale Wam smęcę Cytat:
![]() EDIT: chyba odżył, bo i status zmienił i na facebooku się pojawił.
,,Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem"- Anthony de Mello Edytowane przez Koszkaa Czas edycji: 2010-03-15 o 14:32 |
|||
|
|
|
#2435 |
|
Zadomowienie
|
hej, nadrobiłam
![]() Madame; ja z zaręczynami miałam tak jak Ty, mogłabym być i 4 lata zaręczona, bo to tak już powazniej, bo to takie zaznaczenie że nam zależy, było mi nawet smutno, że "on jeszcze nic a przecież za 2 lata kończymy studia i planowaliśmy ślub wtedy" takie trochę młodzieńcze podejście, mogłabym się zaręczyć i po miesiącu bo byliśmy tak zakochani teraz już aż tak mi na tym nie zależy, mój związek po zaręczynach się rozsypał ale jeśli Wy tak chcecie to nawet nie próbuj się kierować opiniami innych tylko rób jak Wy chcecie tylko proszę nie odpowiadaj tż-owi "nie"!! jeśli dojdziesz do wniosku, że to nienajlepszy pomysł to wcześniej mu napomknij "słuchaj kochanie, bo tak rzuciłeś o tych zaręczynach, ale dla mnie to za wcześnie jeszcze"...no i też bym się wybrała na koncert będzie coś innego a i tak będziecie razem ![]() a my wczoraj byliśmy na imprezie i znowu się kłóciliśmy, 4 dzień pod rząd o pierdoły kochamy się, ale nie umiemy się dalej dogadać...wczoraj mi koleżanka powiedziała, że warto być z osobą którą się kocha bez względu na wszystko, ale ja chciałabym być w związku szczęśliwa... no nic, dziś się zabieram za magisterkę, bo najbardziej trujemy sobie życie przez siedzenie i myślenie za dużo i analizowanie... Koszka, Pur Blanka - na pewno myślą, tylko to są faceci...nie chcą się przyznać bo jeszcze ktoś pomyśli, że są "mięczaki". Dzielne dziewczyny jesteście ![]() A co do testu to mi wyszły bardzo wysokie: depresja, wrogość, psychotyczność, myślenie paranoidalne i problemy interpersonalne a wysokie somatyzacja, fobie i coś jeszcze ale uważam, że test jest trochę dziwny bo akurat somatyzacje mam bardzo rzadko... chociaż może są ludzie, którzy w ogóle nie mają my tu akurat mamy specyficzne towarzystwo, bo zazdrość jest jednak przykładem takiej trochę paranoi, lęku, niskiego poczucia własnej wartości...kurcze, dałabym test komuś zdrowemu, ciekawe co by wyszło ![]() a najbliższe 3 dni spędzę u TŻ-a bo muszę wyprać kurtkę zimową i nie mogę ruszać się z domu, no na siłkę pójdę bo mam 2 przystanki autobusem
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Koszka wejdź do klubu
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Koszkaa z tymi koleżankami to ja Cię rozumiem, kiedyś miała "bliską" kumpelę, praktycznie przyjaciółkę, mówiłam jej wszystko a raczej próbowałam bo jak się spotykałyśmy to był jeden temat - ona, ona to, tamto, i w ogóle jaka to ona nie jest, jak nawet udało mi się coś wtracić o sobie to było "aha, ok, super/nie martw sie/będzie dobrze i zaś nawijka o niej, mało tego, mimo tego, że wie jaką mam sytuację ect. potrafiła mi powiedzieć, że ja kłamię, że mnie kręgosłup boli bo ją (od czasu do czasu) zaboli kolano ja je nadwyręży i to jest to samo i ona może pracować, mało tego, ja jestem leń nie chce pracować za 100 zł i dojeżdżać do krakowa (a dojazd nie jest taki tani) a to, że jej mama daje na mieszkanie w krakowie i utrzymanie praktycznie na 2 miesiące tyle ile ja potrzebuje uskładać na 1 semestr + na swoje wydatki to już można było pominąć i nie brać tego w rachubę więc bardzo Ci współczuję
![]()
|
|
#2438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( wczoraj pisałaś)Ale powiem Ci że ja ostatnio zaczęłam mieć takie myśli, że to byłoby za łatwe tak skończyć. Zwłaszcza że nie zerwaliśmy kontaktu.. Koszka! za dużo analizujesz. Ale widzisz jeżeli odpuści to zauważ to jak się zmienił.. tak po prostu potrafił odpuścić, dać sobie spokój mimo tych kilku lat. Zamiast próbować. A Ty wciąż żyjesz nadzieją,że a może napiszę, a może o mnie myśli, a co on ma na myśli dając taki opis czy co chce Ci zasugerować nim. Wiem że to trudne dla Ciebie, ale jak tak dalej pójdzie to Twoim rytuałem stanie się " 1. jego profil 2. jego gg.. itd." przecież to już obsesja będzie Teraz zadbaj o siebie, ćwicz, idź na basen do kosmetyczki, do kina, z koleżankami na kawe czy z kolegą, do fryzjera. Tak żebyś poczuła się piękna, żeby wiedział co stracił. dasz sobie radę, tak dużo już zniosłaś
Edytowane przez KochajMniie Czas edycji: 2010-03-15 o 16:23 |
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Koszka powiedz szczerze czy chcialabys byc jeszcze z ty swoim exem? kochasz go jeszcze?
rozmawialam z kumplem (bardzo fajnym, inteligentnym), przedstwilam mu taka hipotetyczna sytuacje (Twoja sytuacje) i powiedzialam mu zeby sie postawil na miejscu tego (Twojego) chlopaka... i jego odpowiedz byla dla taka... otoz nie odezwal by sie do Ciebie pierwszy nawet gdyby Cie kochal, czakalby na Twoj ruch, po prostu uszanowal by Twoja decyzje o rozstaniu... powiedzial, ze facet owszem nie byl bez winy ale nie byl to powod do zerwania, najpierw sie nie oddzywalas, nie odpisywalas (owszem facet malo zabiegal ale to taki typ mezczyzny, kumpel jest taki sam) zerwalas bez wytlumaczenia, bez slowa, on tez by nie wiedzial o co Ci chodzi, czulby sie urazony... i czekalby na Twoj ruch... ja nie mowie ze zgadzam sie z jego zdaniem tylko chcialam Ci przedstawic meski punkt widzenia, bo widze jak tesknisz... i moze byc tak jak ten moj kumpel mowil ze jak Ty sie pierwsza nie odezwiesz to on tez sie nie odezwie... taka meska duma... Ty i tak zrobisz jak uwazasz...
|
|
|
|
#2440 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaręczyny..sama się przekonałam o tym że takie deklaracje nie są potrzebne..między nami wiele zmieniły, ja przestałam się trochę starać, bo stwierdziłam "już nas nic nie rozdzieli" i rozdzieliło..
Poza tym cały czas miałam wrażenie, że tż tylko po to się zaręczył, żeby "mieć mnie na własność"..głupie myślenie, no ale trudno |
|
|
|
#2441 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Męska duma, jego mać ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
trzeba żyć dalej
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj trzeba korzystac poki jest okazja a do tej warszawy zabierasz tż'a ?;D
|
|
#2443 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2444 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już jest coraz lepiej wyszłaś gdzieś do ludzi, wybawiłaś się ( ostatnio co mówiłaś) ![]() Cytat:
|
|
#2445 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, wiem, że za dużo analizuję Cytat:
Nie wiem za co miałby czuć się urażony, nic mu złego nie powiedziałam, i ja rozumiem taki typ mało wylewny, ale to co się z nim stało to przekroczyło wszelkie granice. Nie wiem odkąd śledzisz moją historię. Z resztą nie zgodzę się z tym, że to taki typ. Rozumiem mało wylewny, nie potrzebuje dużo kontaktu, ja to wszystko akceptowałam. Ale od pewnego czasu było po prostu zero czułości, czułam się jak jego kumpela. Spóźnienia po 30-40 min, brak kontaktu, nie oddzwaniał, nie odpisywał na smsy, jeśli sam pisał to tylko zwykłe ,,co tam?", gdzie jeszcze przed sesją potrafił napisać ,,co tam u mojej pięknej? pewnie będziesz się dziś długo uczyć, kocham cię", nie zabiegał o spotkania i dużo dużo innych spraw. Nie sądzę, żeby to nie był powód do zerwania. Poczułam się niekochana, zaniedbana, byłam w związku a byłam samotna. Rozmawiałam, rozmawiałam i rozmawiałam. Jak grochem o ścianę, NIC nie pomagało. Nic się nie odzywałam, też było tak samo. Po prostu totalna olewa. Jaki miałam wybór? Zapytaj kolegi... A obawy i tak mam przed tą jego męską dumą... Ale jak ma być taki dumny, to niech sobie wsadzi w tyłek tą dumę, bo to będzie oznaczało, że nic się nie zmienił. Aaa wiecie co, dzwoniła dzisiaj jego mama do mnie. Która to przeżywa milion razy bardziej chyba niż on. Podobno nic na ten temat nie mówi. Rodzicom nic o naszym rozstaniu nie powiedział. Jego mama wie to tylko ode mnie, ale nie koniecznie on wie o tym, że ona wie. I tak opowiada mi, że pyta się go ,,a co tam u ***** słychać?" a on odpowiada ,,a wszystko w porządku" O co mu chodzi? Czy on uważa, że my jesteśmy w jakiejś separacji i co, on sobie trochę może poszaleje, a później na bank do siebie wrócimy... Jeśli on tak myśli, to ja nie chcę do niego wracać, dopóki on czegoś nie zrozumie Nie rozumiem tego. Niby chodzi wkurzony itp, itd, ale co z tego... Nie rozumiem go
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam teraz do Was inne pytanie, bo chcę się dowiedzieć, czy przesadzam.
Okazało się, że mama TŻ ma anemię. Wiem, co to znaczy, bo moja mama kiedyś też przez to przechodziła. Dziś TŻ wyszedł po 3 lekcjach ze szkoły, tylko po to, by zawieźć mamę do lekarza (mama ma swój samochód i prawo jazdy). Strasznie się nią przejął, jeszcze miał do mnie pretensje, że go nie wspieram, gdy nie wiedziałam, o co chodzi. Rozumiem, że to jego matka, fajnie, że się nią tak troszczy, ale: 1) gdy ja zwijałam się z bólu w szkole podczas okresu, leżałam dwie godziny u pielęgniarki i nie miał kto po mnie przyjechać, bo tata był w pracy, TŻ napisał tylko, żebym wróciła do domu, dla mnie nie wybiegłby z lekcji ![]() 2) gdy byłam chora, było mi zimno i nie miałam autobusu do domu, padał deszcz, TŻ nie zaproponował, żeby po mnie przyjechać, mimo ze wtedy był już w domu 3) rok temu miałam myśli samobójcze, brałam Deprim, TŻ szczególnie nie był przejęty. 4) przytoczę sytuację z zeszłego tygodnia - miał gdzieś,że mam fatalny nastrój, że każdego dnia płaczę, nie przyjechał nawet na 30 minut do mnie. W piątek w nocy jak się kłóciliśmy, też nie interesowało go to, że się strasznie źle czuję. 5) pisałam kiedyś wam o operacjach. Zabiegi pod całkowitą narkozą, 350 km od domu, podczas jednej operacji TŻ praktycznie do mnie nie pisał, podczas drugiej (najważniejszej i najbardziej ryzykownej), TŻ wynalazł sobie w szkole zajęcia - sprzątanie sali w czasie zawodów, przez co do mnie nie pisał zbyt często, nie zadzwonił, a potrzebowałam go w tym dniu najbardziej! ![]() 6) dziś byłam u ginekologa żeby dowiedzieć się, czy wszystko w porządku, jak wyszłam, napisałam TŻtowi co i jak, to odpisał mi po 30 minutach, bo się uczył. super.Przesadzam? Po prostu zrobiło mi się smutno, bo widzę, że jednak ja nie jestem dla niego taka najważniejsza ![]() Widzę, że kolejny tydzień zaczął się "swietnie". ![]() każda głupota doprowadza mnie do łez.
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2010-03-15 o 18:05 |
|
|
|
#2447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już jest ze mną dużo lepiej, na pewno też dzięki Wam i Waszym radom Oby było jeszcze lepiej ![]() Sweet dla Ciebie ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- OhMandy moim zdaniem nie przesadzasz..jedynie troszkę źle to interpretujesz, bo ja myślę że tu nie chodzi o to że nie jesteś najważniejsza..Ale mi na pewno też było by przykro ![]() A rozmawiałaś z nim kiedykolwiek o tym ?? Nie mów, że mama jest ważniejsza bo to będą oskarżenia..ale powiedz o swoich uczuciach..kolesie niestety czasem nie potrafią myśleć tak jakbyśmy chciały |
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny do Mamy mojego TŻ trzeba było wzywać karetkę bo tak źle się czuła/ Na szczęscie tyle co TŻ dzwonił i jest nieźle, nie trzeba jej było zabierać do szpitala... ufff....
|
|
#2451 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bynajmniej nie planuję ![]() pojadę tam w niedzielę po południu, wrócę na wieczór w poniedziałek. będę nocować u przyjaciółki, która ma dwie współlokatorki więc nie wiem jakbyśmy się z TŻtem zmieścili i jak on by się czuł w takim damskim gronie ![]() też muszę mieć coś od życia, to moja bratnia dusza jest, odkąd wyjechała na studia nasz kontakt się troszkę rozluźnił, chociaż regularnie kontaktujemy się przez smsy/gg/skype. TŻ ma najlepszych kumpli na miejscu, za płotem, więc jest w lepszej sytuacji czasem mi przykro i trochę mu zazdroszczę tego.
Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2010-03-15 o 18:38 |
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że u Ciebie dobrze i że to "to", Twoja druga połóweczka
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a swoja droga to nie wiem czemu swojej mamie prawdy nie powie, moze mysli ze Ty sie i tak do niego odezwiesz i bedziecie razem... |
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś miałam zły dzień. Nie zaliczyłam kolokwium...a tylko jednego można nie zaliczyć więc teraz muszę wszystko umieć na blachę. Dodatkowo nie przyjęli mnie na praktyki tam gdzie chciałam, a marzyłam o tym Pokłóciłam się z mamą.... ogólnie czeka mnie ciężki tydzień...
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Caroline1920 też słyszałam o innym typie faceta, który biegał za kobietą i nie wstydził się mówic o uczuciach więc wg mnie ciężko tak na przykładzie 1 faceta analizować męskie zachowanie.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

jutro pewnie też się nie spotkamy, jak dobrze pójdzie to w środę. 4 dni przerwy, jak my wytrzymamy 

( wczoraj pisałaś)
Poza tym cały czas miałam wrażenie, że tż tylko po to się zaręczył, żeby "mieć mnie na własność"..głupie myślenie, no ale trudno

51,0 kg(2.11.10)......50,0 kg