|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drepczą już na malych nóżkach, a niedawno wyszły z brzuszka - maluchy I/II 2009
Hej mamusie.... witam w słoneczny dzien, ach to słoneczko aż sie mi cieplej zrobiło choć na polu 0 stopni
![]() roxi dzięki za odpowieź w sprawie mebelków, ja tez chce narazie szafe, komode i łózko kupić (choc to łózko to chyba naraziestać będzie tylko) a później dokupić reszte. Wole jednak mebelki jakieś bardziej dziecinne, kurcze sama nie wiem. Nie znalazłaam nic pośredniego między młodzieżowym a dziecinnym. Jutro jeszcze jadę do meblowygo to może coś wynajdę. ![]() Wychwaliłam domika że grzeczny, ze niemarudzi a tu co?? dziś w nocy ciągle popłakiwał i budził sie co 5 minut. Jak tak dalej pojdzie to w czwórke spać będziemy bo mały nie daje sie odtransportować do łóżeczka Miałm dziś na szczepienie jechać i katar siee przyplątał buu.... znów tydzien odwleke to...... Poza tym wczoraj byliśmy na zakupach i kupiłam małemu buciki http://www.deichmann.de/catalog/inde...t=_pl_pl_10_KB te gtanatowe ![]() kupiłam tez sweterek i spodnie w Smyku. Jeste zla bo w tzm Smzku maja tak nieczytelne ceny ze szok. Bylam pewna ze spodnie kosztuj 30zl a przy kasie okazalo sie ze 49,90!! wzielam je jednak bo fajniutkie byly. Sobie nic nie kupilam bo chyba nie ma sensu teraz ![]() ![]() Maly byl strasznie zadowolony jak pojechalismy do galerii, fotanna i schodami ruchomymi nacieszyzc sie nie mogl. Aaaa...mamusia lody dostala bo mialam taaaakiego smaka ze szok ![]()
|
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Drepczą już na malych nóżkach, a niedawno wyszły z brzuszka - maluchy I/II 2009
Witam po weekendzie
Little_ola- witaj ![]() Czytam, że dużo mamy przeziębionych i chorych dzieciaczków...oj zdrówka więc życzę Dziewczyny ładne te Wasze wózeczki ![]() Nenah i Bratek działajcie ostro z jazdą autkiem Roxi mebelki fajowe..no i cena także ![]() Aneczko buciki fajniutkie rozumiem że szykujesz syneczka na wycieczki wiosenne? o ile śniegi stopnieją bo już mam wrażenie że ta wiosna nie nadejdzie nigdy...Rzeczywiście trzeba będzie niedługo zmienić buciki jaki rozmiar bucika noszą Wasze dzieciaczki? pytam z ciekawości..moja Natalcia ma kozaczki 19-ki Jeżeli chodzi o mowę moje córci, to "mama" " "tata" "baba" "cicia" (ciocia) "nima" (nie ma), "majmaj" (moja moja) "opa" "bam" "papa" (pada- chodzi o ten często sypiący śnieg ), "dzić" (dzieci) "da" (daj) "poś" (proszę) no i cała reszta słówek w jej języku Z tym dogadywaniem się z nią jest różnie dzisiaj np szukałam pilota od telewizora bo go nosiła i cykała..szukam, pytam..szukam, pytam."nima" i gdzie go znalazłam? w szufladzie w kuchni Jeżeli chodzi o posiłki mojego dziecka i oto jak często je..hm...jak wstaje z nocy dostaje 210 mleka z kaszką butlą- jest to zazwyczaj godzina 7-8, potem jeszcze dosypiamy i jemy razem śniadanko ok godz. 9.30-10, potem jest obiadek ok 13-14, ok 17.17.30- jest kaszka na gęsto ( w międzyczasie jakiś owoc, chrupeczki lub biszkopty) no i 19.19.30 210 mleka z kaszką na dobranoc
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!!!
Tak sobie czytam wasze wypowiedzi wstecz i chcę się podzielić moimi doświadczeniami. Otóż mój synek WCALE mleka nie pije; do 10 miesiąca był na cycusiu, a jak go odstawiłam to zdecydowanie nie chciał butelki ani niekapka. Ogólnie raczej mało pije. Ostatnio używa kubeczka ze słomką i bardzo mu się podoba. Kaszkę jada tylko na śniadanie, około 150-180 ml, do tego płatki sobie dziubie paluszkami, np. kółeczka. Rozkręca się z gaworzeniem, ale najczęściej jest to "jego język". Poza tym: tata, mama, tak, daj, mał mał (kotek), olia (czyt. Ola- starsza siostra), ija (na siebie). I jeszcze nie chodzi!!! Sam, przynajmniej. przy meblach jest świetny i raczkuje jakby to były zawody Furmuły1. Ale jeszcze się nie niepokoję, poczekam... Na lato będzie jak znalazł
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Domik ma dużą stopę. Rozmowna ta Twoja córcia. Dominik to tylko tata, mama, baba, cycy, dzidzi , Dao (na Dawida)no i reszta po chińsku ![]() Mój tz stał się strasznym dusigroszem. Kiedys mi nie wypominał że chce sobie butki kupić albo co a teraz ?? tylko wylicza ile straciłam... A jak gadałam mu żeby sobie jakieś buty albo swetr kupił to mi powiedział że jeszcze jego stare rzezcy dziur nie mają.... Ach te chłopy..... ![]()
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-03-15 o 16:07 |
|
|
|
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
No to duuuuuuży chłopczyk z tego Twojego synka
stopa 22 elegancko moja Natalcia ma na razie 19, ale boję się żeby nie poszła w ślady tatusia, on nosi 45 A za facetami wiadomo..nie trafisz Little_ola A więc kolejny dowód na to, że każde dziecko rozwija się inaczej..córka mojej koleżanki ze szpitala która urodziła się dzień przed moją córcią (tj. 17 lutego) dopiero nauczyła się raczkować i ani myśli o wstawaniu, tak jej pasuje i tyle...a więc dokładnie tak jak mówisz..nie ma powodu do niepokoju
Mamusią Natalii Julii jestem od 18.02.2009 od godz.10.23 Edytowane przez Lucygaj Czas edycji: 2010-03-15 o 16:37 |
|
|
|
#3576 |
|
Rozeznanie
|
Little_Ola- moj Kubuś też jeszcze sam nie chodzi. Za to przy meblach i ścianie śmiga jak szalony!!!!
Lucygaj_ Kubuś też nosi 19
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Norbert ma butki 21, na wiosnę już 22 kupimy, ale rozmiar to też w dużej mierze kwestia producenta... Norbert poprzednie paputki miał 20, a były duuuuużo mniejsze. Nogę pewnie będzie miał sporą, bo ma po kim - my mamy 40 i 45
hihihi jeszcze wiosełka i na spływ można uderzyć ![]() Little_Ola - napisz jak wobec tego wygląda taki przykładowy codzienny jadłospis - jeśli mozesz Mam znajomą, której maluch też jakoś przed roczkiem zrezygnował z mleczka...
|
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
My niedawno kupiliśmy Matyldzie trzewiczki na wiosenne dreptanie i maja numer 20 (dł wkladki wewnątrz 12,5 cm). - takie:
http://www.outlet.bartek.com.pl/product.php?id=2979 Ślicznie wyglądaja na nóżce. Mała ma wysokie podbicie i to mnie trochę ogranicza przy wyborze wzorów. Ale butków jest tyle, że to może i lepiej, bo bym chyba z godzinę stala i wybierała. Już sobie wyobrażam kupowanie sandałków i balerinek na lato ![]() Ostatnio mala daje sobie spinac melenka kiteczkę spineczką na bok (taką zatrzaskową) więc ja już zaglądam na rózne cuda do włosków. Ale musze się powstrzymywac... Repertuar słowny Matyldy też jest ubogi, przynajmniej jeśli chodzi o polskie słownicto, bo po chinsku to ona biegle mówi Ma też ostanio świra na punkcie tego misia z Nestle. Jak przyszły próbki na roczek to była tam kartka z zyczeniami urodzinowymi z tym misiem i jest już tak zmaltretowana, że łatwo ją ze śmieciem pomylić. A że na tekturce po jogurcikach też jest miś, to jest to kolejna "zabawka" z ktora się nie rozstaje i wszędzie ją taszczy. Muszę gdzieś poszukać podobnego błękitnego misia...może o niego jej chodzi?? I jeszcze jedno, nauczyła sie, że jak chce jej się spac albo jest zmęczona, to przynosi mi pieluszkę i przytula się do niej. Wiadomo wtedy, że lulu. Bardzo ułatwia mi to sprawę ![]() Wiosna już niedlugo. Podobno od czwartku powolutku ma się ocieplac, w weekend nawet do 12 stopni ma byc, jeszcze z deszczem, ale już wczesno-wiosennie. Przyleciały żurawie, to już wiosna się nie wymiga
|
|
|
|
#3579 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że o butach mowa... Jagoda nie ma ani jednych jeszcze, tylko takie paputy-ocieplacze do wózka posiada. Nawet nie wiem jaki miałaby mieć rozmiar. Muszę dokonać pomiarów, bo tupta przy meblach i za rękę chce chodzić. Więc pewnie niebawem zacznie chodzić sama i w wózku nie usiedzi na dworze.
Póki co dopiero oczytałam się w kwestii butów.
|
|
#3580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas tez zimowe 21 sa juz na styk, mam nadzieje ze jeszcze ze 2 tygodnie wytrzyma i na wielkanoc kupimy jakies ładne buciki, jak kiedys przeszłam po sklepach to nic nie znalazłąm, a jak było ładne to nie było numeru aneczka ładnie te buciki, szkoda ze nie mam nigdzie w poblizu deichmanna ![]() Cytat:
bo juz normalnie sie chce tym sniegiem, co sie odkopiemy to nas zasypuje ![]() a butki sliczne i troche zazdroszcze tych spineczek i innych cudenków do włosów
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
marze o dziewczyne, ale nie robie sobie na nia nadziei, bo same chłopy sie rodza. Normalnie kto w ciązy to zaś chłopak.... A ogórki są fee... za to grzybki marynowane.... mniam ![]() No i zachcianki mam jak z Dominikiem. Tylko lody doszły!! Dziewczyny będą miały z czego wybierać w przyszłości hehe.....
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok. 9:30-10:00 drugie śniadanko: serek fomogenizowany plus banan lub pół bułeczki posmarowanej białym serkiem (takim do smarowania) 12:00 lancz (po angielsku 14:30-15:00 po spaniu jest deserek owocowy plus klementynka lub patyczki ("breadsticks") lub ser żółty w słupkach (do kupienia w sklepie- specjalny wymysł dla dzieci które nie lubią sera w plasterkach, takich jak moja starsza córka) 17:00 kolacja - drugie danie(to co je reszta rodziny, np. ziemniaczki, mięsko i surówka lub makarony z mięsem i sosem) lub powtórka lanczu czasami tuż przed snem jeszcze jeden serek homogenizowany i o 18:30 do łóżka! oczywiście są wahania od reguły, zależy czy synka trzeba karmić łyżeczką czy sam chce jeść rączką ja się przejmowałam, że młody nie chce mleka pić, ale po wielu konsultacjach z health visitor ( tutejszy odpowiednik pielęgniarki środowiskowej ds.dzieci), zaprzestałam. przecież nie wmuszę poza tym moja starsza córka do 4 roku życia była uczulona na mleko, żyła bez tego i uszczerbku na zdrowiu nie zauważam ![]() nie wiem jak bardzo to odbiega od ideału... dla nas działa |
|
|
|
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
Zakończył się mój serial (M jak Miłość
), czytać mi się nie chciało no i że akurat mój tż przeglądał coś na lapku, weszłam na chwilkę...jak nigdy o tej porze AMILAMIJA moja Natalcia miała taki okres że molestowała misia z sagi -nosiła go wszędzie, gryzła, tarmosiła..jest tak wymiętolony przez te małe rączki ale już jej ten zachwyt minął Ja jeszcze nie mam w co wpiąć spineczki..moja córcia to jeszcze mały łysolek chociaż ostatnio zaczęło jej tych włosków przybywać coraz więcej ![]() Już mi się oczka zamykają, a więc do tych dziewczyn które się jeszcze dziś pojawią mówię "DOBRANOC" paaaaaaaaaaaaaaaaa
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
little ola, mój Jaś też mleka nie pije od jakiegoś czasu. Najpierw cycuś był, a moyikowanego bleee. Za to je ser, jogurty, serki etc etc.
|
|
#3585 |
|
BAN stały
|
melduje sie z rana
na przesłuchaniu bylo spokojnie, trwało tylko 15 min bo nic praktycznie nie pamietałam (pytali o okres 2004-2007) Bratek, Nenah- ja też mam prawko ( od 13 lat) i nie jeżdżę, ale skoro Wy zaczynacie przypominać sobie jak to jest za kierownicą to moze i ja zacznę. Moj tż bedzie w siódmym niebie, ile on się naprosi żebym wsiadła za kierownicę chciaz na prostym odcinku drogi.... aaneczka- ja też Julci kupiłąm butki w deichmann co to spacerówki to nie kupuje, bedziemy korzystac ze spacerówki ktorą kupilismy razem z gondola |
|
|
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
Little ola witaj u nas. Twoje dziecię je tyyyle nabiału, że na pewno mu mleka nie brakuje
![]() Ami ja cudaków do włosków kupuje ilości skandaliczne ![]() Ale ona ma mega-grzywkę na oczach to muszę pilnować żeby chodziła w tych cudeńkach Ona wtedy zdejmuje czapkę i już fajrant nie pamięta, że jeszcze jest gumka/spinka Butki fajowe (kolor pierwszorzędny )Aniu starego zgredę dusigrosza też mam w domu... a lody jadłam nocami (budziłam się o 1-2 i zjadałam pół pudełka takiego plastikowego ) Butki super. Marzę o dostępie do deichmana...Tosia ma botki nr. 20. Ale na wiosnę muszę już nabyć 21 "Gada" Antosia: mama, tata, baba, ciaba (dziadzia - dziadek ) ten (mikołaj ) dam (daj mi) papa, tan (tańczę), pam (pan), cizia (cicia kot, pies, krowa i wszystko zwierzę) BE (wiadomo) BEBE (bardzo źle ) nie, ta, niem (nie ma), idzie, nianie (kochanie - na szczeniaczka fp), my (myj - mycie), dzidzia (na lalkę) lala (maskotka) i mnóstwo po chińsku, ale się już dogadujemyUciekam do zaś bo wstała mazepa o 6 i teraz już mega marudzenie Edytowane przez kami1227 Czas edycji: 2010-03-16 o 09:15 |
|
|
|
#3587 |
|
Rozeznanie
|
Hej, u nas tak cudnie słonko świeci, że jak Kubus obudzi się z drzemki, jemy obiadek i śmigamy na miasto
![]() Widzę, że nie tylko moje dziecię ostatnio preferuje wczesne pobódki - dziś była o 5 Dałam mu smoka, troche wody i przysnął... na 20 minut, a potem było już koniec spania, ryk o mleko a potem zabawa, nie zważając na to że mama i tata chcą jeszcze trochę pospaćMy z bucikami dopiero zaczynamy przygodę, te trampeczki co mu kupiłam mają rozmiar 20, ale jak będę kupować na wiosnę to pewnie juz 21 bo w rozm. 20 długo pewnie nie pochodzi. Na szczęście Kubuś już się w miarę przyzwyczaił do "tego czegoś" na stopach i nawet próbuje stawiać w nich kroczki Ok, lecę bo dużo roboty, a czasu mało... miłego dzionka papa!
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie!
co do bucików, to mój synek nosi takie: http://cgi.ebay.co.uk/New-Clarks-Boy...item2a032ad50c specjalne dla maluchów, które dopiero zaczynają swoją przygodę z chodzeniem i więcej raczkują, ale kupiłam, żeby mu w stópki nie było zimno
|
|
|
|
#3589 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek
U nas też pokazało się dziś słoneczko, dopiero co wyszło..Natalcia teraz śpi ale może też po obiadku udamy się na spacerek Właśnie się szykuje obiadek w międzyczasie..Kamilko super masz z tymi gumeczkami, spinkami, grzebykami itp idt..ja jeszcze muszę odczekać W czerwcu chrzestna mojego dziecka bierze ślub, tak bym chciała jej jakąś kokardę założyć ale w cuda nie wierzę..nie urosną A jak tam autko?Jeżeli chodzi o wczesne wstawanie ja na razie tego nie mam..moja N o dziwo pięknie ostatnio sypia, wtedy co się Wam pochwaliłam że tak ładnie śpi ostatnio...ciągle to trwa ale to pewnie cisza przed burzą dzisiaj np przebudziła się po 6, wzięłam ją do nas, jak tż wstał zajęła jego miejsce i spałyśmy do 9.15 ![]() Little.ola- fajowe te buciki !!!
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o buciki firmy Clarks to ja jestem oczarowana. Są boskie!
Zobaczcie na te np: http://www.allegro.pl/item950926727_...ane_5f_21.html Cena nowych jest zaporowa ![]() Obecnie jestem na etapie poszukiwania kurteczki dla Matyldy i mam dylematy - wiatrówka za lekka na kwiecień czy początek maja, a w takiej zwanej wiosenną długo nie pochodzi, jesli w maju znów będzie 25 stopni...i bądź tu mądry. |
|
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
Borys dostał od teścia takie
http://allegro.pl/item929286077_puma...uk_23_eur.html rozmiar 23 , w środku jest wkładka z odrysowaną stopą żeby dopasować idealnie buty, bardzo dobry pomysł! do końca tej stopy bakuje mu ok 1 cm....specjalnie wziełam większe...bo nunki rosną jak szalone ![]() Dziewczyny jakie serki dajecie maluchom ?chodzi mi o białe, twarożki i serki smakowe....szukam tych najmniej naszprycowanych sztucznością Czekam na teściówkę, a ja musze ruszyć do sklepu po farbę do włosów, bo już kiepsko wygląda mój odrost ![]() Aneczka Zobacz mebelki Vox....łóżeczko przekształaca sie na takie dla 3-4 latka, duża komoda-skorzystasz z niej teraz, a duży chłopiec też w niej coś upchnie http://www.baby.vox.pl/index/meble_rosna_z_dzieckiem/ jeśli uważasz że pokój będzie mało dziecięcy to zrób np.bardzo kolorowe ściany, naklejki na ścianę lub mebelki Znalazłam super stronkę z naklejkami i okleinami dla maluchów http://mikino.pl/ Ami http://allegro.pl/item951424002_mari...ta_wiosna.html nie wiem czy jesteś fanką takich ciuszków, wpadło mi w oko, dla małej elegantki
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeśli planujecie kupić wózek to zastanówcie się 2 (albo 222) razyzanim kupicie go w bobowózkach. Złożyłam zamówienie w zeszłym tygodniu, Pani powiedziała mi że wyślą go do mnie około środy (jutro). Dziś dzownie do nich żeby potwierdzić (od kilku dni nie mamy wózka bo xlandera sprzedałam), a babka mi mówi, że może będzie za 2 tygodnie może wcale i że muszę poczekać. Ja wkurzona, że wprowadzają ludzi w błąd, a ona mi że jak nie chce nie muszę kupować jakby mi łaskę robiła że w ogóle chcą (albo i nie) mi go sprzedać. Potem okazało się (powiedzieli mi w innym sklepie), że koloru który zamówiłam nie będzie bo już go nie produkują. No cholerka a jakbym chciała czekać te 2 tygodnie to bym się po tym czasie dowiedziała, że nie dostane wózka? W końcu kupiłam w sklepie calineczka. Facet miał na stanie. Jak dzwoniłam to już pakował i jutro wózek będzie u mnie. Ale co się wkurzyłam to moje....
|
|
#3593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Domik zrobił sobie dzis dzień marudzenia.... całe rano przepłakał bez powodu, Wziełam go więc w auto i powoziłam po okolicy i sie chwile uspokoił. Później wywrócił sie i ząbkami warge przecioł. Spuchła jak balon... ni i znów 2-godzinny ryk. Został 2 godzinki z mzmą bo do tego meblowego pojechałąm, to jak wróciłam mama wściekła siedziałą, że jej takie niedobre dziecko zostawiam. Że jak ja go wychowuje, na wszystko mu pozwalam nawet na OTWIERANIE SZAFEK....!!! A i do tego rozsypał przyprawke na ziemie i znów mama sie pieniła. Nie moze zrozumiec że on jest w takim wieku że wszystko Go ciekawi, wszystkiego chce dotknąć. Jak Go zostawiam z mama to ta go usypia żeby mieć spokuj. Zazwychj jak wracam to właśnie sie budzi, A dziś nie chciał spać i zła była jak osa ![]() Dzięki za rady w sprawie mebelek. A co sądzicie o takich? Chodzi mi konkretnie o zestaw MARIO sle w kolorze beżowym lub zielony (zielonych na tej stronce nie ma ale sa w ofercie) http://www.kelman.pl/meble17,dig-net Oczywiście biórko odpada tJakie te ciuszki na dziewczynki sa słodkie Jateż chcę!!!!
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-03-16 o 18:16 |
|
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, musze poznać waszą opinie, bo świra dostanę od myslenia.
Kupiłam Matyldzie ciapki. W skarpetkach się ślizga, poza tym jak chodzi sama, to już najwyższa pora. Nabiera zlego nawyku przez śliską podłogę, bo zaczęła podkurczać palce. Tak, jakby się nimi chciala podłogi przytrzymać. Nawet w tych skarpetach ze skórzaną podeszwą tak robi. Nie zauważylam innych niedociągnięć, na 29 umówieni jesteśmy profilaktycznie do ortopedy. Kupiłam jej więc póki co takie kapciuchy: http://www.allegro.pl/item947895141_..._20_18_27.html Oczywiście teściowa twierdzi, że Matylda od razu powinna nosić obuwie wysokie ze sztywną podeszwą. I jest zdziwona, dlaczego "coś takiego" jej kupiłam. Kuzyn Matyldy po wizycie u ortopedy ma zalecone wysokie, sztywne butki (pisałam o tym wcześniej) bo wykrzywia bardzo jedną stopę do środka, a że siostra TZ-a za późno z nim poszła do lekarza, to już tylko takie obuwie wchodzi w rachubę. Kupili mu, bo co zrobić...ale teściowa twierdzi, że Matylda też od razu powinna takie nosić (mały ma dokładnie takie): http://www.allegro.pl/item935053223_...20_1cm_30.html Czy tylko mi się wydaję, że przesadza?? Powiedzcie, jak to jest u was? |
|
|
|
#3596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas to sie nazywa szpotawosc pierwszy ortopeda(panstwowy mnie olał choc wade widzial laik taki jak ja) drugi od razu zalecil butki z wkladkami a uwazam ze drugie butki sa naprawde wporzadku nawet jesli wady sie nie ma sa idealnie wyprofilowane na mala kształtujaca sie nozke, ale to juz zalezy od rodzica a to moj lysolek (na zdjeciu widac kawalek naszego butka ortopedycznego)Załącznik 2954411
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-03-16 o 20:34 |
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) mocno pocą mu się w nich nóżki - ma całkiem mokre skarpetki/rajstopki.... A co do podeszwy - to z tego, co gdzieś wyczytałam nie ma być sztywna? powinna się zginać w śródstopiu chyba, bo przecież tak wygląda prawidłowe chodzenie, ale ja nie zgłębiałam tematu - kupuję to, co wydaje mi się dobre dla malucha, nie popieram tylko klapek, japonek i mocno wykrojonych tenisówek dla zbyt małej nóżkipoczytaj tu http://www.memoinfo.pl/obuwie.php?art=36 Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2010-03-16 o 22:26 |
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
prawda, prawda
|
|
#3599 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamą się za bardzo nie przejmuj. Maruda jest i tyleCytat:
A nóżka na prawdę jak zdrowa, to musi mieć raczej luz niż usztywnienie. Przecież dlatego zalecają na boso chodzić Roxi Tosi też czasem się strasznie spoci nóżka w takich kapciach. Ale nie zawsze. Chodzi w jednej parze skarpetek/rajtuz do papci więc nie jest jej chyba gorąco. Nie wiem. Dziewczyny "biedronkowe" - są super dresy welurkowe za 30 zł. Na prawdę fajowe. Nabyłam wczoraj i już dziś Tutek śmiga ![]() Mumi ten płaszczyk cudny Już bym go brała Serek mam tutaj taki lokalny z Wielunia "ulubiony" się zwie. Jest zupełnie bez konserwantów i troszkę tylko solony. Ale, że tak powiem, nie postoi i dla mnie niezasmakowy![]() Kamilek przystojniacha. Już taki chłopczyk, a nie dzidziuś ![]() Lucynko autko już śmiga. Trochę zapłaciłam więcej (zamiast 40zł - 60zł) ale mam zrobione i nie musze wyczekiwać i bać się że mim koło odpadnie. A na spineczki przyjdzie pora a na razie kup opaskę z kokardką i będzie jak trza![]() ![]() Pass no widzisz. Ciul się zawsze znajdzie. A kłamca jeszcze szybciej. Ale dobrze, że znalazłaś to co chciałaś i na już. A w ogóle to fajnie, że jesteś pusto był0o bez ciebieLudzie to myślą, że jak kupią np. czapeczkę w poniedziałek - na wymiar itp - to we wtorek już do nich dojdzie zrobiona, i do tego zwykłym listem... Ciekawe Uciekam szydłować bo mnie zasypuje wiosna i chrzty świąteczne
|
||
|
|
|
#3600 |
|
Zadomowienie
|
Roxi A masz paputki z odkrytym palcem czy pełne? Borys ma z odkrytym i nie poca sie aż tak
Śliczne słonko za oknem i jeszcze moja mama dzisiaj nas odwiedza ![]() Ami Jak napisały dziewczyny, lekarz powie Ci co robić
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

Jutro jeszcze jadę do meblowygo to może coś wynajdę. 

tym sniegiem, co sie odkopiemy to nas zasypuje