|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Tarasiu, ja też dołączam się do gorących urodzinowych życzeń dla Ciebie
![]() ![]() A Nilutka ![]() Cytat:
![]() ![]() Może ktoś się w końcu zlituje i mi podeśle tego linka, co? ![]()
![]() |
#4532 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]()
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wrzucam filmik, ale uprzedzam TŻ przekręcał i widzę, że nie bardzo starannie, poza tym Filuś już zmęczony bo w końcu wieczór jest
![]() Zasada prosta, rączkę przytrzymujemy, że była wzdłuż ciała, a kolanko podnosimy troszkę wyżej niż na filmie, tak do brzuszka ![]() Przepraszam za jakość, ale nagrywamy telefonem, bo aparat fotograficzny mamy lustrzankę, więc się filmików nagrać nie da niestety. Ale chyba widać o co chodzi, lekarka kazała mi dziennie robić 10 powtórzeń w każdą stronę i niekoniecznie w jednej serii ![]() http://www.youtube.com/watch?v=AzvCSsCmXZc
#4534 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
Chciałam zagłosować, a tu już po konkursie ![]() ![]() Brombi dzięki za filmik, od jutra ćwiczymy, bo Kuba się jeszcze sam nie przewraca. A wstawiłabyś jeszcze zdjęcie jak trzymać niemowlaka? Bo ja przeważnie noszę twarzą do siebie ![]() Co tu jeszcze miałam napisać? ![]() ![]() Idziemy się kąpać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Rozeznanie
|
hej laseczki!
Melduje sie ze my juz po urlopie ![]() ![]() ![]() po malutku bede was nadrabiac.....pozdrawiam
#4536 | |||
Zakorzenienie
|
Dobre bylo??
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witamy po urlopiku ![]() A wiecie co ja robie jak na wizazu pustki?? Na all siedze i... ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-03-15 o 19:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Raczkowanie
|
![]() |
#4538 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Alicja dzisiaj po kąpieli zasypiała nam 30 minut ![]() Trzymajcie kochane jutro kciuki, idziemy na szczepienie. Znikam do TŻ-ta ćwiczyć testy na prawko ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Co do maści na ppkę ja przeszlam z bephantenu na linomag, bo taniej wychodzi a efekt ten sam plus, że mały woli linomag, bo jest żelowaty i nie wkurza się jak mu pyciam po tyłku
![]() Mamuśki jak zaczynałyśnie podawać słoiczki(np marchewka) to podgrzewałyście czy nie? no i ile taki słoiczek po otwarciu maiłyście w lodówce jesli porcje nabierałyście na miseczkę a nie bezpośrednio ze słoiczka ![]() Pytam bo my zaczynamy juz jak skónczy mały 3 miesiące z racji tej anemi i zdarzającymi się trudniejszymi kupkami. Mąż juz kupił marchewki w słoiczkach i soczki jabłkowe ![]() Brombi ale Filuś cierpliwy ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-15 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Kareninka pokaz co tam znowu upolowalas
![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||||
Zakorzenienie
|
sliczna laseczka
![]() no po kimś to musi mieć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuczki zeby tego mleczk bylo duuzo ![]() Cytat:
![]() a moze jakies focie? ![]() Cytat:
juz nie zamawiaj tych zabawek ![]() ![]() Nam Bephanten bardzo pomagal, ale jakis czas temu sie skonczyl i nie kupilismy jeszcze. W zwiazku z tym uzywamy Nivea baby kremu na odparzenia. A po kapieli to pudruje pupke również Nivea baby zasypką. Ta pupka jest taka jak ma byc, choc ja tak sreednio lubie ten krem z nivea bo zostawia takie białe ślady. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Rozeznanie
|
Brombuś dzięki za filmik
![]() ![]() ![]() takie sztuczki jak trzymać i kręcić dziecko fajnie pokazuje w swoim filmie Paweł Zawitkowski "co nieco o rozwoju dzieci" (?!czy jakoś tak) a w temacie kremów na pupkę to ja nie lubię nivea bo jest za tłusty, bambino (w plastiku) za delikany a w puszce za tłusty i się nie rozsamrowuje, Linomag lubię ale jest niewygodny za to Linoderm i zielony i czerowny (z pantenolem) - jest wart polecenia a i fajny jest też Cleanic dzidziuś kindii krem - ładnie się smaruję i fajnie dba o pupkę ![]() ![]() ![]() jak wróciłam przed chwilą z fitnessu to moja córcia przywitała mnie TONĄ pięknych uśmieszków i okrzyków radości.. aż się wzruszyłam z radości... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hellol darlingi
![]() najlepsze życzenia dla: * Tarasi z okazji Urodzin ![]() * Barta Belladonny z okazji 2 m-cy ![]() * Oli Eli z okazji 4 m-cy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja akurat mam vigantol czyli wit D i wiecie co mi ostatnio lekarka powiedziala? Zeby zwiekszyc apikacje do dwóch kropli, bo teraz jest ciemno, slonca mało i jedna kropelka dziennie to za mało... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdolna bestia ta Twoja Lenka! ![]() Dzień mi zlecial jak z bicza trzasł... Tż prycha i chodzi koło małego w masce z apteki, mi udalo sie wyrwać na zakupki małe miedzy karmieniami ![]() Domi ale się obłowiłaś ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-03-15 o 20:52 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję bardzo za życzenia i komplementy dla Nilusi i też życzę wszystkiego naj naj ale Oleńce
![]() super! od razu zauważyłam ślinę ![]() a ja zmykam świętować swoje urodzinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4546 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dopadł mnie jakiś kryzys laktacyjny i podałam mu mleko modyfikowane. No i jakoś źle się z tym czułam, że tak poszłam na łatwiznę i zamiast przystawiać jeszcze częściej to dałam sztuczne ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Rozeznanie
|
Konspi ten mój urlopik to taki naciągany.....byłam po prostu u rodziców prawie 2 tyg. Ale było naprawdę super codziennie spacerki po lesie, słoneczko a wieczorami wyjścia na lotki lub kręgle bo dzidki z niunią siedziały
![]() Domi fotkę pewnie że wkleję ale dopiero jutro bo przez te nadrabianie już się późno zrobiło ![]() ![]() I zapadła decyzja o chrzcinach Lenki - 10.04 czyli tydzień po świętach, tyle, że w sobotę. To będzie 1oo-tny dzień roku, ot tak sie złożyło ![]() Tarasiu córcia miód marzenie i spóżnione życzonka dla ciebie ![]() Brombi dzięki za filmik, teraz będziemy ćwiczyć obroty z plecków na brzuszek. Fifi to zawodowy aktor ![]() ![]() Ja powoli zabieram się do szykowania małej oststniego dziś posiłku....mam nadzieję, że uda mi się ją nakarmic na śpiocha. Wszystkim życze dobrej, przespanej nocki i by uparte wiercipiętki poszły wcześniej spać niż 2-3. Pozdrowionka!
#4548 | |
Zakorzenienie
|
śliczna
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Brombi - brawo - świetny filmik instruktażowy ![]() ![]() Domi i jak wrażenia z Hollistera ![]() Dziękuję mamusie za klikanie ![]() Mieliśmy jutro jechać na szczepienie, ale sama nie wiem... Mała jakaś marudna i zrobiła kupkę z 5 razy dzisiaj... chociaż ona tak robi - 3-4 razy dziennie, sama nie wiem... a teraz śpi już od 4 godzin. Myślicie, że można czekać ze szczepieniem tydzień po wyznaczonym terminie - bo jak nie pojedziemy jutro - to dopiero za tydzień będziemy mogli... Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-03-15 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuski
![]() ![]() ![]()
#4550 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() DiTu ładnie pachnie ![]() ![]() ![]() Konspi ja rowniez podaje Vigantol, ale 3 krople nam kazali ![]() Oprocz spacerowania po mieszkaniu z dzidziem, podobno dobre są też tańce- przytulańce ![]() A u nas jak córca zasnela o 20.30 to pobudke mi zrobila przed 1 i musialam ja nakarmic, więc wziełam po ciemku do nas i musiala chwile pojesc, bo ja zasnelam i ona tez. A pozniej to juz sie tak wiercila ![]() Przypuszczam, ze kolo 4 (na moje wyczucie) dalam jej znow cyca przez te jej wierty, zeby spokojnie lezala... Sen z moim maleństwem to jest niespokjna noc. Albo ona poprostu tak u nas w łozku ma, bo jak u siebie w łozeczku spi to sie nie przewraca tak ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-03-16 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Mój pierworodny chce mnie wykończyć ![]() Sprawy sobie chyba nie zdaje, że Tatuś mu cycka nie da ![]() Dzięki za komplementy na temat filmiku ![]() Lucky właśnie wiem, że Zawitkowski coś takiego robił, kiedyś były nawet takie krótkie filmiki gdzieś online, ale szukałam wczoraj i nie znalazłam. Wiadomo, że byłoby lepiej z takiego filmiku się nauczyć, bo mojemu małżowi daleko do Zawitkowskiego ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4552 |
Zadomowienie
|
heloł
Brombi filmik super, a jeszcze poproszę fotkę jak dobrze nosić dziecko ![]() ja weny nie mam, bo Olka kaszle, kicha, charczy jej w nosku, więc się denerwuję i czekam na wizyte, idziemy na 10 40. wybaczcie ze się nie odniosę do postów. trzymajcie się ciepło właśnie obejrzałam Zawitkowskiego i ta rączka wzdłuz ciała jest konieczna u dzieci do 3 miesiąca Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-03-16 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |||
Zakorzenienie
|
Hehehe....
![]() Załącznik 2952502 Załącznik 2952524 Tooooo late.... ![]() Cytat:
Polozylismy André w jego foteliku (w pozycji lezacej oczywiscie), w sypialni. Mial swoje dwie zabawki - konika z muzyczka i owieczke i (ku mojemu zdziwieniu) zasnal od razu bez problemu i nie obudzil sie ani razu. Jak go ubieralam do wyjscia to troche oko otworzyl, ale zaraz z powrotem lulu... ![]() Tez sie troche sprzeciwialam temu wyjsciu - pomysl byl malza - bo myslalam, ze maly bedzie mial stresa i nie bedzie mogl spac, ale prosze bardzo... ![]() Cytat:
Mialam na mysli noszenie, kiedy dziecko placze...a pokazywanie domku to oczywiscie - robimy odkad André jeszcze malusi byl...ma swoje ulubione miejsca i zawsze smieje sie kiedy do nich dochodzimy - biuro i przedpokoj z lustrem ![]() Cytat:
Kochana, nie przejmuj sie sie tak...podanie mleczka z butelki to nic zlego przeciez ![]() Dzien doberek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() milkshaki dla wszystkich... ![]()
![]() |
#4554 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie!
U nas noc ogólnie dobra ale pobudka o 5.30 to dla mnie zdecydowanie za wcześnie ![]() ![]() Dobra idę małej robic mleczko.....miłego dnia!
#4555 |
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski
Kareninka fajne te klocuszki,mi te pierwsze sie widza Brombi fajny filmik Kolanosia zawsze co urlopik to urlopik,fajnie ze mogliscie sobie zaszalec Domi to faktycznie Polusia nie dala dzis mamie pospac,moj maly dzis zrobil sobie pobudke o 4 a pozniej dostał mleczka i spał do 7 tylko gdzie zawsze spi do 9 Elu moj maly tez cos kicha czesto ale co sie dziwic jak ja zakatarzona Zaraz szykujemy sie na spacer a po spacerku oddaje malego do siostry i ide do fryzjera.......nareszcie bo jak bylam przed porodem samym to od tego czasu niezle zarosłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |||
Zadomowienie
|
Brombusia filmik ekstra
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kiedy termin egzaminu? Cytat:
Kareninka zabaweczki super ![]() ![]() Bogus85 podziwiam Cie, ze dajesz rade! ![]() ![]() 100lat dla wszystkich SOLENIZANTOW wczorajszych i dzisiejszych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DiTu mozna bez problemu jechac tydzien po terminie. wazne, zeby minelo 6 tygodni od poprzedniego szczepienia. my ostatnio bylismy tydzien pozniej i nic lekarka nie mowila. Cytat:
![]() aa jeszcze mi sie przypomialo- Guciu i dziewczyny, ktore kupowalyscie sukienki na allegro, od tego sprzedawcy, ktorego podala Gucia: zadowolone jestescie z wyboru? bo mi sie podobaja te kiecki, a ceny fajne, tylko nie wiem, czy zamowic. rozmiarowka Wam podpasowala?
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-16 o 09:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() a moja niunia kończy dzisiaj 3 miesiące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego naj dla Andre!!!!
![]() no i z takimi shake'ami to imprezka przednia ![]() za mna ostatnio chodzi kawa z piankami marschmalow (czy jakos tak) - po zobaczeniu zdjecia na i-necie musze sie tego napic kiedys niedlugo ![]() ja ładne sukieneczki do chrztu widzialam w quelle, i chyba stamtąd zamowie jak juz bede miala ustalona date - czekam az sie ociepli. pewnie w maju... :/
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2010-03-16 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję i za życzonka i za radę... Ja ciągle się nad tą sukienką zastanawiam i miałam prosić Gucię o zmierzenie się ![]() Dziś nasze dziewczyny świętują 3 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-03-16 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.