O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach... - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-15, 14:51   #2581
Forget_me
Zakorzenienie

Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
to ja sie z tobą pożegnam bo dzisiaj jedziemy do Luka babci w odwiedzinki i pewnie znowu zostaniemy na noc u tesciow wiec do jutra jak cos
Cytat:
Napisane przez Tygrysek_aa Pokaż wiadomość

ja też znikam-dam znać jutro jak było na spotkaniu w poradni.
PAPA
No dziewczyny wróciłam a tu na forum pustka Zresztą mam jeszcze troszkę pracy, więc bym była z doskoku

Esti- udanej wizyty u babci Do zobaczonka jutro

Tygrysku- daj koniecznie znać, jak było w poradni
Do zobaczonka jutro
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 14:53   #2582
wakiki
Zakorzenienie

widzę, że nikogo w zasadzie już nie ma
miałam trochę biegania dzisiaj (w pracy..) także nie było mnie teraz przez trochę czasu

Za chwilkę jedziemy załatwiać sprawę strony internetowej naszego wakacyjnego projektu mam nadzieję że uda się ustalić jakąś "normalną" cenę..
wakiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 15:01   #2583
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wakiki Pokaż wiadomość
widzę, że nikogo w zasadzie już nie ma
miałam trochę biegania dzisiaj (w pracy..) także nie było mnie teraz przez trochę czasu

Za chwilkę jedziemy załatwiać sprawę strony internetowej naszego wakacyjnego projektu mam nadzieję że uda się ustalić jakąś "normalną" cenę..
Też dzisiaj miałam zapieprz w robocie i jak wróciłam z poczty, to nikogo już tu nie było Zaraz się do chatki zbieram

Cóż to za wakacyjny projekt? Uchyl rąbka tajemnicy
Stary 2010-03-15, 15:06   #2584
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Też dzisiaj miałam zapieprz w robocie i jak wróciłam z poczty, to nikogo już tu nie było Zaraz się do chatki zbieram

Cóż to za wakacyjny projekt? Uchyl rąbka tajemnicy
to o czym pisałam już wcześniej
czyli Chorwacja, Dolomity, Francja- Chamonix i Hiszpania wspinaczkowo

obiecałam Esti10 że wkleję skan tortu z folderu cukierni, proszę
Chociaż powiem szczerze, że teraz to się zastanawiam
Stary 2010-03-15, 15:21   #2585
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
to o czym pisałam już wcześniej
czyli Chorwacja, Dolomity, Francja- Chamonix i Hiszpania wspinaczkowo

obiecałam Esti10 że wkleję skan tortu z folderu cukierni, proszę
Chociaż powiem szczerze, że teraz to się zastanawiam
Rzeczywiście pisałaś Zapomniałam

Tort wygląda smakowicie, aż bym chętnie sobie takiego teraz zjadła
A nad czym się teraz zastanawiasz? Jakiś inny Cię interesuje?

Uciekam do domu Postaram się wskoczyc jeszcze wieczorkiem
Stary 2010-03-15, 15:35   #2586
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście pisałaś Zapomniałam

Tort wygląda smakowicie, aż bym chętnie sobie takiego teraz zjadła
A nad czym się teraz zastanawiasz? Jakiś inny Cię interesuje?

Uciekam do domu Postaram się wskoczyc jeszcze wieczorkiem
Esti podała stronkę cukierni, w której zamawia swój tort, mają w swojej ofercie:
Mus czekoladowy na bazie bitej śmietany.
Najbardziej luksusowe wersja tortu, której receptura jest oparta na bazie oryginalnej belgijskiej czekolady. Czekoladowe blaty biszkoptowe przełożone musem czekoladowym w połączeniu z warstwą kremu śmietanowego o innym smaku (orzechowym, kawowym, adwokatowym)

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

ja też już uciekam, papa
Stary 2010-03-16, 08:45   #2587
Forget_me
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Ale jestem dzisiaj wykończona Nie wiem, ja ja tutaj dzisiaj wytrzymam
Dzisiaj jeszcze w planach mamy zamówienie winietek ( w końcu ) i rozwiezienie dwóch zaproszeń, do Piotrka kuzyna i mojej chrzestnej

Cytat:
Esti podała stronkę cukierni, w której zamawia swój tort, mają w swojej ofercie:
Mus czekoladowy na bazie bitej śmietany.
Najbardziej luksusowe wersja tortu, której receptura jest oparta na bazie oryginalnej belgijskiej czekolady. Czekoladowe blaty biszkoptowe przełożone musem czekoladowym w połączeniu z warstwą kremu śmietanowego o innym smaku (orzechowym, kawowym, adwokatowym)

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

ja też już uciekam, papa

Ach, już kojarzę, pisałaś o tym kilka postów dalej
Brzmi rzeczywiście boski, smakowicie i w ogóle mniam mniam My chcemy cosik lekkiego, na bazie bitej śmietany Odwiedzenie cukierni mamy zaplanowane dopiero na przyszły miesiąc. Ciasta jako tako już wybraliśmy, nawet kilka już degustowaliśmy Nad tortem jeszcze myslimy, ale ze spokojem, z tym napewno zdążymy
Stary 2010-03-16, 09:42   #2588
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny
Dzisiaj jeszcze w planach mamy zamówienie winietek ( w końcu ) i rozwiezienie dwóch zaproszeń, do Piotrka kuzyna i mojej chrzestnej

Ach, już kojarzę, pisałaś o tym kilka postów dalej
Brzmi rzeczywiście boski, smakowicie i w ogóle mniam mniam My chcemy cosik lekkiego, na bazie bitej śmietany Odwiedzenie cukierni mamy zaplanowane dopiero na przyszły miesiąc. Ciasta jako tako już wybraliśmy, nawet kilka już degustowaliśmy Nad tortem jeszcze myslimy, ale ze spokojem, z tym napewno zdążymy
Jeśli tylko by to ode mnie zależało to nie byłoby tortu ani ciasta bleeee. Nie przepadam. Wczoraj daliśmy zaproszenie teściom, dziadkowi, i trzem parą znajomych nie musze chyba mówić, że wszyscy będą na 100% nawet jeden z nich specjalnie przyleci ze Szkocji więc cudnie cudownie a jakie było moje zaskoczenie gdy spotkałam jedną ze znajomych a ona mi mówi słyszałam, że ide na wesele szczenka mi do podłogi opadła i pytam taakkkkkkkkkk??? ona się zaśmiała a później na imprezie (wczoraj impreza do 24 30 :ziewa kolega mówi, że nie będzie brał jakiejś tam nowopoznanej laski skoro wie, że chcialibyśmy aby ta Nasza koleżanka była ale brakło miejsca dlatego też ona idzie z nim nie musze chyba mówić jak go wyściskałam .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 09:50   #2589
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Jeśli tylko by to ode mnie zależało to nie byłoby tortu ani ciasta bleeee. Nie przepadam. Wczoraj daliśmy zaproszenie teściom, dziadkowi, i trzem parą znajomych nie musze chyba mówić, że wszyscy będą na 100% nawet jeden z nich specjalnie przyleci ze Szkocji więc cudnie cudownie a jakie było moje zaskoczenie gdy spotkałam jedną ze znajomych a ona mi mówi słyszałam, że ide na wesele szczenka mi do podłogi opadła i pytam taakkkkkkkkkk??? ona się zaśmiała a później na imprezie (wczoraj impreza do 24 30 :ziewa kolega mówi, że nie będzie brał jakiejś tam nowopoznanej laski skoro wie, że chcialibyśmy aby ta Nasza koleżanka była ale brakło miejsca dlatego też ona idzie z nim nie musze chyba mówić jak go wyściskałam .

No to super!!! Znajomy naprawdę zachował sie na medal Fajnie, że pomyślał, że nie musi wyszukiwać na siłę partnerki na ślub, skoro może zabrać dziewczynę, która nie została zaproszona tylko z powodu braku miejsc W ogóle powiem Ci, że dużo tych zaproszeń rozwieliście w jeden dzień My jak jedziemy ze zaproszeniami to udaje się nam maksymalnie dwa dziennie rozwieźć bo jak ja się rozgadam to... W niedzielę udało się więcej, ale głównie dlatego, że pojechaliśmy do Piotrka dziadków i było tam pół rodziny więc od razu tym co byli wręczyliśmy zaproszenia
Czyli na ślubie będziecie mieć wszystkich swoich dobrych znajomych
Nam jak na razie też wszyscy mówią, że będą (prócz cotki Piotrka, która to stwierdziła, że zaproszenie dajemy zbyt wcześnie i do czerwca to ona je zgubi i napewno znajdzie, jak już będzie po ślubie).
Zastanawiam się, czy goście, którzy mają dzieci zabiorą je na ślub ze sobą. Na zaproszeniach nie mamy wypisanych dzieci, a gdzieś czytałam, że jeśli dzieci nie są wypisane to nie powinno się ich zabierać ze sobą, ale czy goście o tym będą wiedzieć Dzieci ogólnie mi nie przeszkadzają, ale chodzi o to, że my już miejsc na sali nie mamy i jak goście zabiorą dzieciaki to kurde, nie wiem, gdzie my je usadzimy
Stary 2010-03-16, 10:24   #2590
wakiki
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Jakoś mało nas dzisiaj

Cytat:
Hej dziewczyny
My zamówimy winietki jak będziemy pewni co do listy gości, termin mamy ustalony na ponad miesiąc przed, więc powinniśmy zdążyć

Cytat:

Fajnie że kolega zaprosił Waszą koleżankę Chociaż pewnie po tym co powiedziała zostałabym w geście karpia, wiedząc że ja jej nie zapraszałam

Pochwalę się Wam, że mamy już dokumenty z USC i z mojej parafii, jutro jedziemy spisać protokół
Stary 2010-03-16, 10:30   #2591
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Jakoś mało nas dzisiaj

My zamówimy winietki jak będziemy pewni co do listy gości, termin mamy ustalony na ponad miesiąc przed, więc powinniśmy zdążyć

Pochwalę się Wam, że mamy już dokumenty z USC i z mojej parafii, jutro jedziemy spisać protokół
Dziś nas rzeczywiście bardzo mało Tygrysek się jeszcze dzisiaj wcale nie pojawiła, a Esti pewnie jeszcze śpi u teściów
A ja się bułką objadam i troszkę pracuję

Winietki chcę już zamówić, bo potwierdzenie przybycia na ślub mamy do chyba 17 maja, węc później byśmy się mogli nie wyrobić, a tak już zamówimy i niech sobie leżą i czekają na 5 czerwca

Już macie dokumenty???Szybko się zmobilizowaliście My za to zabierzemy się po ukończeniu nauk więc pewnie w przyszły wtorek i od razu po świętach pójdziemy ze wszystkimi dokumenatmi do księdza Ach, jeszcze te zapowiedzi, ale tutaj to nie mam pojęcia jak sprawa wygląda Zapewne ksiądz w mojej parafii będzie chciał kasę za te zapowiedzi, znając jego pewnie zażąda ok. 100 zł
Stary 2010-03-16, 10:46   #2592
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
Dziś nas rzeczywiście bardzo mało Tygrysek się jeszcze dzisiaj wcale nie pojawiła, a Esti pewnie jeszcze śpi u teściów

Winietki chcę już zamówić, bo potwierdzenie przybycia na ślub mamy do chyba 17 maja, węc później byśmy się mogli nie wyrobić, a tak już zamówimy i niech sobie leżą i czekają na 5 czerwca

Już macie dokumenty???Szybko się zmobilizowaliście My za to zabierzemy się po ukończeniu nauk więc pewnie w przyszły wtorek i od razu po świętach pójdziemy ze wszystkimi dokumenatmi do księdza Ach, jeszcze te zapowiedzi, ale tutaj to nie mam pojęcia jak sprawa wygląda Zapewne ksiądz w mojej parafii będzie chciał kasę za te zapowiedzi, znając jego pewnie zażąda ok. 100 zł
ja się pojawiłam-tylko miałam robotę z rana i zdążyłam się zalogować tylko...
teraz muszę wsykoczyć na chwilę do miasta,ale jak wrócę to doczytam i opiszę jak było wczoraj w poradni...
Tygrysek_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 10:48   #2593
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
No to super!!! Znajomy naprawdę zachował sie na medal Fajnie, że pomyślał, że nie musi wyszukiwać na siłę partnerki na ślub, skoro może zabrać dziewczynę, która nie została zaproszona tylko z powodu braku miejsc W ogóle powiem Ci, że dużo tych zaproszeń rozwieliście w jeden dzień My jak jedziemy ze zaproszeniami to udaje się nam maksymalnie dwa dziennie rozwieźć bo jak ja się rozgadam to... W niedzielę udało się więcej, ale głównie dlatego, że pojechaliśmy do Piotrka dziadków i było tam pół rodziny więc od razu tym co byli wręczyliśmy zaproszenia
Czyli na ślubie będziecie mieć wszystkich swoich dobrych znajomych
Nam jak na razie też wszyscy mówią, że będą (prócz cotki Piotrka, która to stwierdziła, że zaproszenie dajemy zbyt wcześnie i do czerwca to ona je zgubi i napewno znajdzie, jak już będzie po ślubie).
Zastanawiam się, czy goście, którzy mają dzieci zabiorą je na ślub ze sobą. Na zaproszeniach nie mamy wypisanych dzieci, a gdzieś czytałam, że jeśli dzieci nie są wypisane to nie powinno się ich zabierać ze sobą, ale czy goście o tym będą wiedzieć Dzieci ogólnie mi nie przeszkadzają, ale chodzi o to, że my już miejsc na sali nie mamy i jak goście zabiorą dzieciaki to kurde, nie wiem, gdzie my je usadzimy
My też dzieci nie wpisujemy chyba, że te w wieku 16 lat a tak to mówić będziemy, że dzieci raczej w drugi dzień, żeby w pierwszy mogli się wszyscy wybawić a nie zstanawiać kiedy dzieci zawieźć i kto z nimi pojedzie.
A jeszcze się pochwalę koleżanka pisałam ma biuro podróży i wczasy do Tunezji na 7 dni w 4 gwiazdkowym hotelu z pełnym wyżywieniem i drinkami wyjdzie Nas 3500zł około .
Stary 2010-03-16, 10:53   #2594
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
teraz muszę wsykoczyć na chwilę do miasta,ale jak wrócę to doczytam i opiszę jak było wczoraj w poradni...
Czekamy zatem na relację z poradni
Mam nadzieję, ze nie było tak źle i że nie musisz mierzyć sobie temperaturki

Cytat:
My też dzieci nie wpisujemy chyba, że te w wieku 16 lat a tak to mówić będziemy, że dzieci raczej w drugi dzień, żeby w pierwszy mogli się wszyscy wybawić a nie zstanawiać kiedy dzieci zawieźć i kto z nimi pojedzie.
A jeszcze się pochwalę koleżanka pisałam ma biuro podróży i wczasy do Tunezji na 7 dni w 4 gwiazdkowym hotelu z pełnym wyżywieniem i drinkami wyjdzie Nas 3500zł około .
To powiem Ci, ze tanio Moja kumpela była w Tunezji na podróży poślubnej rok temu i wyniosło ich to jakoś 5000 zł, więc naprawdę kumpela znalazłam Wam super ofertę
Ach się wygrzejecie

U nas właśnie nie ma takich "starszych dzieci" Są tylko takie maluchy max do 6 lat. Nie wiem jak to rozwiązać, bo głupio powedzieć, zeby dzieci nie zabierali ze sobą. Ale patrząc na to z drugiej strony to kurd, jak nam taka mała gromada zląduje to nie wiem, gdzie my ich usadzimy, więc chyba lepiej od razu zaznaczyć, że dzieci zostają w domu niż potem się martwić, gdzie je usadzić
Stary 2010-03-16, 11:05   #2595
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:

Stwierdziliśmy, że skoro dzień skupienia już mamy i pierwszą wizytę w poradni to możemy już powoli spisywać protokół. Babka z poradni mówiła, że nie trzeba mieć zaświadczenia o ukończeniu nauk przed jego spisaniem, wystarczy przed samym ślubem pokazać go księdzu.
Za odpis aktu urodzenia płaciłam po 22 zł za jeden, a na parafii "ofiara" za wyciąg z aktu chrztu i bierzmowania... 30 zł!!
Nie jest to co prawda jakoś dużo, ale pewnie się na tym nieźle dorobią!!

Cytat:
My dzieci w ogóle nie zapraszamy

Ale powiem Ci że te 3.500 to prawdopodobnie na te dwa miesiące na jedną osobę nas wyjdzie

Jakoś nigdy nie lubiłam jeździć z biurem podróży, wolę sobie sama wszystko zorganizować, a nie być na kogoś "skazana", ale to tylko takie moje zdanie, mam nadzieję że się na mnie nie obrazicie

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:

Tak tak, czekamy na relację
Stary 2010-03-16, 11:05   #2596
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Czekamy zatem na relację z poradni
Mam nadzieję, ze nie było tak źle i że nie musisz mierzyć sobie temperaturki

To powiem Ci, ze tanio Moja kumpela była w Tunezji na podróży poślubnej rok temu i wyniosło ich to jakoś 5000 zł, więc naprawdę kumpela znalazłam Wam super ofertę
Ach się wygrzejecie

U nas właśnie nie ma takich "starszych dzieci" Są tylko takie maluchy max do 6 lat. Nie wiem jak to rozwiązać, bo głupio powedzieć, zeby dzieci nie zabierali ze sobą. Ale patrząc na to z drugiej strony to kurd, jak nam taka mała gromada zląduje to nie wiem, gdzie my ich usadzimy, więc chyba lepiej od razu zaznaczyć, że dzieci zostają w domu niż potem się martwić, gdzie je usadzić
Bo nie weźmie Nam prowizji. Czyli wiesz sama nic nie zarobi na Nas. Normalnie w szoku nadal jestem ale strasznie się cieszę . Mamy lecieć we wrześniu po 10 .
Stary 2010-03-16, 11:09   #2597
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Stwierdziliśmy, że skoro dzień skupienia już mamy i pierwszą wizytę w poradni to możemy już powoli spisywać protokół. Babka z poradni mówiła, że nie trzeba mieć zaświadczenia o ukończeniu nauk przed jego spisaniem, wystarczy przed samym ślubem pokazać go księdzu.
Za odpis aktu urodzenia płaciłam po 22 zł za jeden, a na parafii "ofiara" za wyciąg z aktu chrztu i bierzmowania... 30 zł!!

Ale powiem Ci że te 3.500 to prawdopodobnie na te dwa miesiące na jedną osobę nas wyjdzie

Jakoś nigdy nie lubiłam jeździć z biurem podróży, wolę sobie sama wszystko zorganizować, a nie być na kogoś "skazana", ale to tylko takie moje zdanie, mam nadzieję że się na mnie nie obrazicie
My własnie jeszcze zaświadczenia z poradni nie mamy, dostaniemy je dopiero w przyszły poniedziałek, więc od wtorku można zacząc biegać po urzędach i załatwiać resztę potrzebnych dokumentów Nie wiem tylko, co na ten pomysł powie Piotrek Ogólnie ja bym chciała mieć już wszystko szybko pozałatwiane, a nie "bawić" się z tym wszystkim do maja. U mnie w parafii pewnie sobie ładną sumkę wyśpiewają za zapowiedzi, bo nasz ksiądz ma na wszystko ustalony cennik Resztę dokumentów parafie przesyłają i załatwiają między sobą więc z tym kłopotu nie będzie

Racja, wycieczki organizowane na własną rękę są napewno znacznie tańsze i fajne jest to, że nie jest się uzależnionym od nikogo Chce się jechać zwiedzać to się jedzie, chce się leżeć na plaży to się leży
Jednak na podróż poślubną zdecydowaliśy się lecieć gdzieś z biurem podróży, co by wygrzać dupska

A mówicie gościom, że mają nie zabierać dzieci?
Stary 2010-03-16, 11:12   #2598
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Tak tak, czekamy na relację
Ja poprostu nie chce się przejmować tym co zjem na śniadanie, czy też ograniczać sie bo raz w życiu jade w podróż poślubną a my z natury jesteśmy jeśli chodzi o wypoczynek rozrzutni i tak np. Szczawnica 10 dni Nas wyniosła 2000zł . A tu tylko plaża, słońce, morze i my i oczywiście szampan na zawołanie Lecimy sobie samolocikiem więc cudnie nie będe się męczyć w dusznym aucie. Ale każdy spędza wolny czas jak chce ja np. nie wyobrażam sobie w podróży poślubnej pocić się w górach, ja z natury wygodnicka jestem .
Stary 2010-03-16, 11:22   #2599
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:
A mówicie gościom, że mają nie zabierać dzieci?
Powiemy, że robimy skromne wesele, że będzie tylko 30 os itd...

Cytat:
Ja poprostu nie chce się przejmować tym co zjem na śniadanie, czy też ograniczać sie bo raz w życiu jade w podróż poślubną a my z natury jesteśmy jeśli chodzi o wypoczynek rozrzutni i tak np. Szczawnica 10 dni Nas wyniosła 2000zł . A tu tylko plaża, słońce, morze i my i oczywiście szampan na zawołanie Lecimy sobie samolocikiem więc cudnie nie będe się męczyć w dusznym aucie. Ale każdy spędza wolny czas jak chce ja np. nie wyobrażam sobie w podróży poślubnej pocić się w górach, ja z natury wygodnicka jestem .
Wspinać się też cały czas nie będziemy- co jakiś czas wylegiwanie na plaży nad morzem czy jeziorem

No to ładnie wydajecie
My w sumie też już planujemy kupić sobie tam, na miejscu trochę ciuchów, sprzętu, co nie jest tanie..

Najbardziej podoba mi się to że będziemy sami przez te dwa miesiące, no może na dwa tygodnie przyjadą znajomi
Stary 2010-03-16, 11:23   #2600
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Zacznę od krótkich kwestii-my też w sumie nie zapraszamy dzieci-będzie trójka, z czego jedno trochę tylko, bo to mojego Brata córka i moje chrześnica, więc nie wyobrażam sobie,żeby promyczka naszego nie było
Będzie też Brat R. (13,5) i córka mojej kumpeli (12,5)-bo miała obiecane od dawna, a poza tym są w zbliżonym wieku,więc może się dogadają i będą razem bawić.
Z kuzynostwem nie mam problemu-najmłodsza kuzynka ma 22 lata.
Nie wiem jeszcze jak z dziećmi (8 i 19 lat) chrzestnej mojego R....
Na zaproszeniach nie wpisujemy dzieci-poza wymienionym.
Projekt zaproszeń i zawiadomień dostałam,ale mała korekta będzie.
Tekst na zaproszeniu:

„Oto biorę sobie Ciebie,

aby Cię mieć i zachować,

na dolę piękną i szpetną, najlepszą i najgorszą,
we dnie i w nocy, w chorobie i zdrowiu,
albowiem sercem całym Cię miłuję i przysięgam
miłować Cie wiecznie, póki śmierć nas nie rozłączy.”

Sobie ku szczęściu, przyjaciołom ku uciesze i za przyzwoleniem najbliższych

A i R

podjęli doniosłą, a miłą sercu decyzję zawarcia związku małżeńskiego.

Przysięgę małżeńską złożą sobie 12 czerwca 2010 r. o godzinie 16:00

w Kościele ......

Rodzice i Narzeczeni wielce zaszczyceni będą, gdy

Sz.P..................... ......................... ................
na uroczystość przybędą.

Po zaślubinach miło nam będzie gościć Sz.P. na przyjęciu weselnym,

które odbędzie się w ......................... ......................... ........................

- Rodzice i Narzeczeni

Prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia 16 maja 2010 roku

A. tel R. tel

Goście drodzy, Goście mili

na wesele przybywajcie

o prezenty sie nie martwcie,

by nie składać ich na stercie

niechaj zmieszczą się w kopercie.

Treść zawiadomienia:

„Oto biorę sobie Ciebie,

aby Cię mieć i zachować,

A i R

Pragną zatem poinformować Sz.P…………………………..,

iż przysięgę małżeńską złożą sobie 12 czerwca 2010 r. o godzinie 16:00

w Kościele ......................... .....................

Okładka w załączniku

Wczoraj zadzwoniłam do babeczki od kursu tańca-dziś nam płytke zostawi w recepcji, wybierzemy coś i zgłosimy się do niej (w końcu zostanie nam 2,5 miesiąca na próby,więc trzeba się streścić)

Edytowane przez Tygrysek_aa
Czas edycji: 2010-03-16 o 11:27
Stary 2010-03-16, 11:26   #2601
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Bo nie weźmie Nam prowizji. Czyli wiesz sama nic nie zarobi na Nas. Normalnie w szoku nadal jestem ale strasznie się cieszę . Mamy lecieć we wrześniu po 10 .
We wrześniu wycieczki też już są znacznie tańsze. Moja kumpela leciała na początku lipca więc akurat wtedy ceny są bardzo wysokie. Ale kumpela i tak fajnie, że nie weźmie od Was prowizji
Moja siostra też ma kumpelę w biurze podróży i też się już wypytuje gdzie chcemy lecieć i kiedy i chce nam szukać wycieczki, ale my nadal jeszcze nic nie wiemy Napewno nie Egipt, Turcja i Tunezja, bo tam lecą wszyscy.

Cytat:
Wiesz, to zależy jak kto lubi spędzać czas bo dla niektórych miesiąc miodowy to leżenie na plaży, a dla innych długie wędrówki po górach Ja też należę do tych leniwych jeśli chodzi o wypoczynek i chcę jechać gdzieś, gdzie będę mogła wygrzewać się na słóńcu z drinkiem w dłoni My rok temu byliśmy w Chorwacji i zahaczyliśmy też o Włochy, było bosko Nie żałowaliśmy sobie niczego, bo to w końcu wakacje i całość wyniosła nas ok. 2500 zł ( w tym paliwo i nocleg). Przygotowywaliśy sobie tylko śniadania, na obiady i kolację chodziliśmy do chorwackich knajpek więc wycieczka naprawdę bardzo tania Po przeliczeniu ten urlop wyniósł nas taniej niż wakacje nad naszym Bałtykiem

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Zacznę od krótkich kwestii-my też w sumie nie zapraszamy dzieci-będzie trójka, z czego jedno trochę tylko, bo to mojego Brata córka i moje chrześnica, więc nie wyobrażam sobie,żeby promyczka naszego nie było
Będzie też Brat R. (13,5) i córka mojej kumpeli (12,5)-bo miała obiecane od dawna, a poza tym są w zbliżonym wieku,więc może się dogadają i będą razem bawić.
Z kuzynostwem nie mam problemu-najmłodsza kuzynka ma 22 lata.
Nie wiem jeszcze jak z dziećmi (8 i 19 lat) chrzestnej mojego R....
Na zaproszeniach nie wpisujemy dzieci-poza wymienionym.
Projekt zaproszeń i zawiadomień dostałam,ale mała korekta będzie.
Tekst na zaproszeniu:

„Oto biorę sobie Ciebie,

aby Cię mieć i zachować,

A i R

Przysięgę małżeńską złożą sobie 12 czerwca 2010 r. o godzinie 16:00

w Kościele ......

Rodzice i Narzeczeni wielce zaszczyceni będą, gdy
Sz.P..................... ......................... ................
na uroczystość przybędą.

Po zaślubinach miło nam będzie gościć Sz.P. na przyjęciu weselnym,

które odbędzie się w ......................... ......................... ........................

- Rodzice i Narzeczeni

Prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia 16 maja 2010 roku

A. tel R. tel

Goście drodzy, Goście mili

na wesele przybywajcie

o prezenty sie nie martwcie,
by nie składać ich na stercie

niechaj zmieszczą się w kopercie.

Treść zawiadomienia:

„Oto biorę sobie Ciebie,

aby Cię mieć i zachować,

A i R

Pragną zatem poinformować Sz.P…………………………..,

iż przysięgę małżeńską złożą sobie 12 czerwca 2010 r. o godzinie 16:00

w Kościele ......................... .....................

Bardzo fajny tekst macie Pierwszy raz czytałam taki wierszyk na początku zaproszeń!!! Powiem, że bardzo mi sie podoba!!! Jest strasznie oryginalny
Stary 2010-03-16, 11:29   #2602
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, to zależy jak kto lubi spędzać czas bo dla niektórych miesiąc miodowy to leżenie na plaży, a dla innych długie wędrówki po górach Ja też należę do tych leniwych jeśli chodzi o wypoczynek i chcę jechać gdzieś, gdzie będę mogła wygrzewać się na słóńcu z drinkiem w dłoni My rok temu byliśmy w Chorwacji i zahaczyliśmy też o Włochy, było bosko Nie żałowaliśmy sobie niczego, bo to w końcu wakacje i całość wyniosła nas ok. 2500 zł ( w tym paliwo i nocleg). Przygotowywaliśy sobie tylko śniadania, na obiady i kolację chodziliśmy do chorwackich knajpek więc wycieczka naprawdę bardzo tania Po przeliczeniu ten urlop wyniósł nas taniej niż wakacje nad naszym Bałtykiem

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Bardzo fajny tekst macie Pierwszy raz czytałam taki wierszyk na początku zaproszeń!!! Powiem, że bardzo mi sie podoba!!! Jest strasznie oryginalny
Chorwackie knajpki mają swój urok
do tego jeszcze wszędzie mnóstwo świeżych owoców, co uwielbiam jadłaś może takie świeże figi? są pyszne

Też baardzo mi się podoba tekst- wierszyk na zaproszeniu
Stary 2010-03-16, 11:30   #2603
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki praw autorskich nie zastrzegam-a jest to starodawna formuła zaślubin z którejś części Wiedźmina A.Sapkowskiego , którym się zaczytywaliśmy swego czasu oboje....
Stary 2010-03-16, 11:35   #2604
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Chorwackie knajpki mają swój urok
do tego jeszcze wszędzie mnóstwo świeżych owoców, co uwielbiam jadłaś może takie świeże figi? są pyszne

Też baardzo mi się podoba tekst- wierszyk na zaproszeniu
O tak, są boskie W ogóle nie myślałam, że Chorwacja jest taka piękna My się w niej zakochaliśmy i planujemy jeszcze tam wrócić, kto wie, może i nawet w przyszłym roku
Fig niestety nie próbowałam Owoce kupowaliśy zawsze na takim bazarku owocowym i chyba raczej fig nie widziałam. Muszę pamiętać o nich następnym razem i napewno spróbujemy
Tęsknię za tymi świeżymi rybami, małżami i krewetkami Nie wspomnę o tych cudownie pachących owocach
Chcę na wakacjeeeeeee

Cytat:
Dzięki praw autorskich nie zastrzegam-a jest to starodawna formuła zaślubin z którejś części Wiedźmina A.Sapkowskiego , którym się zaczytywaliśmy swego czasu oboje....
Chętnie bym skorzystała i sama umieściła ten tekst na zaproszeniu, jednak już mamy inny, zaproszenia są wydrukowane, w połowie porozdawane, więc niestety
Choć naprawdę wierszyk robi wrażenie
Stary 2010-03-16, 11:40   #2605
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, są boskie W ogóle nie myślałam, że Chorwacja jest taka piękna My się w niej zakochaliśmy i planujemy jeszcze tam wrócić, kto wie, może i nawet w przyszłym roku
Fig niestety nie próbowałam Owoce kupowaliśy zawsze na takim bazarku owocowym i chyba raczej fig nie widziałam. Muszę pamiętać o nich następnym razem i napewno spróbujemy
Tęsknię za tymi świeżymi rybami, małżami i krewetkami Nie wspomnę o tych cudownie pachących owocach
Chcę na wakacjeeeeeee
Jeżeli na bazarku to figi też tam na pewno były
Powiem Ci, że nie wyglądają jakoś smakowicie, ale naprawdę są pyszne
W załączniku fotka świeżych fig
Stary 2010-03-16, 11:51   #2606
Tygrysek_aa
Zadomowienie

a teraz kwestia najważniejsza-czyli spotkanie w poradni.
Przyszliśmy na 18:15, babeczka pytała kim jesteście sami o sobie, o sobie nawzajem, jacy jesteście...
Pytała po co zawieramy związek małżeński, jakie są jego cele (rodzina=dzieci), co jest symbolem małżeństwa (obrączka, stół i łoże).
Powiedzieliśmy że mieszkamy razem od niedawna.
Pytała o środki antykoncepcyjne-przyznałam,że przyjmuję-dostaliśmy materiały (gazetka "wybierz życie", książka o płodności-7zł, artykuł o małżeństwie).
Mamy za tydzień kolejne z nią spotkanie i mamy po przeczytaniu materiałów zdeklarować,że tylko naturalne metody i żadnej chemii (zaznaczyła, że jak któś przyjmuje pigułki ze względów zdrowotnych, to jest to zrozumiałe, jak tylko jako antykoncepcja, to jest to sprzeczne z nauką kościoła i trzeba się wyspowiadać).
Pieczątkę postawiła jedną (a mieliśmy wielką nadzieję,że wszystkie 3 i z głowy), ustaliła nam spotakania grupowe na naukach-do 23kwietnia (3 spotkania co 2tygodnie).
Nie czytałam materiałów,więc nie wiem co tam jest dokładnie,ale mogę się spodziewać...
trwało to ok.45 min,więc do przeżycia,ale i tak jakoś głupio się czuliśmy....

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Chcę na wakacjeeeeeee

Chętnie bym skorzystała i sama umieściła ten tekst na zaproszeniu, jednak już mamy inny, zaproszenia są wydrukowane, w połowie porozdawane, więc niestety
Choć naprawdę wierszyk robi wrażenie
no ja trochę się zastanawiałam nad sentencją,ale znalazłam w jakimś starym kalendarzu,że ją zapisałam-więc jest oryginalnie

Co do Chorwacji-ostatnio nam się pojawiła w rozmowach jako kierunek podróży poślubnej chcieliśmy na Maderę,ale sama wycieczka na tydzień dla 2 osób (z przelotem i wyżywieniem co prawda) kosztuje min.5tys.,więc nie wiem...
Ja jestem zboczona i uwielbiam morze-choć nad nim mieszkam i nigdy mi dość wody-swoisty klimat, jak wyjadę gdzieś w Polskę, to się duszę (bez urazy dziewczynki)-brak mi wiatru i chłodnego wilgotnego powietrza...
Najlepsze jest to,że zwiedzamy miejscowości nadmorskie-tak kiedyś wyszło-i powiem,że w każdym mieście i miasteczku jest inaczej, choć niby morze to samo,a jednak inne...
W górach byłam ostatnio na kolonii jakieś 15 lat temu-zimą nigdy,a latem za gorąco.pojechałabym wczesną jesienią np.,ale to kawał drogi znad morza...więc leń i nie jeździmy.

Edytowane przez Tygrysek_aa
Czas edycji: 2010-03-16 o 11:45
Stary 2010-03-16, 11:55   #2607
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli na bazarku to figi też tam na pewno były
Powiem Ci, że nie wyglądają jakoś smakowicie, ale naprawdę są pyszne
W załączniku fotka świeżych fig
Pewnie nie zauważyliśmy ich Jak pojeziemy tam następnym razem już będziemy mądrzejsi
Tak czy siak mi bardzo brakuje tych ryb super przyprawionych w czosnku i tych ziemniaczków ze szpinakiem I tych owoców morza Królestwo za krewetki

Cytat:
a teraz kwestia najważniejsza-czyli spotkanie w poradni.
Przyszliśmy na 18:15, babeczka pytała kim jesteście sami o sobie, o sobie nawzajem, jacy jesteście...
Pytała po co zawieramy związek małżeński, jakie są jego cele (rodzina=dzieci), co jest symbolem małżeństwa (obrączka, stół i łoże).
Powiedzieliśmy że mieszkamy razem od niedawna.
Pytała o środki antykoncepcyjne-przyznałam,że przyjmuję-dostaliśmy materiały (gazetka "wybierz życie", książka o płodności-7zł, artykuł o małżeństwie).
Mamy za tydzień kolejne z nią spotkanie i mamy po przeczytaniu materiałów zdeklarować,że tylko naturalne metody i żadnej chemii (zaznaczyła, że jak któś przyjmuje pigułki ze względów zdrowotnych, to jest to zrozumiałe, jak tylko jako antykoncepcja, to jest to sprzeczne z nauką kościoła i trzeba się wyspowiadać).
Pieczątkę postawiła jedną (a mieliśmy wielką nadzieję,że wszystkie 3 i z głowy), ustaliła nam spotakania grupowe na naukach-do 23kwietnia (3 spotkania co 2tygodnie).
Nie czytałam materiałów,więc nie wiem co tam jest dokładnie,ale mogę się spodziewać...
trwało to ok.45 min,więc do przeżycia,ale i tak jakoś głupio się czuliśmy....
Powiem Ci, że krótko mieliście to spotkanie i z tego się powinniście cieszyć My spotkania w poradni mamy też z innymi parami, babeczka nie umawia się na żadne indywidualne spotkania, więc to jest plus Ale ostatnio przetrzymała nas 2 godziny!!!!
Na drugie i zarazem ostatnie spotkanie idziemy teraz w piątek Niby ma być krótko, ale kobietka jest dość nawiedzona i jak zacznie to końca nie widać
Stary 2010-03-16, 12:04   #2608
Forget_me
Zakorzenienie

Patrzcie jakie fajne butki
Szkoda tylko, że obcas taki wysoki.
Stary 2010-03-16, 12:07   #2609
Forget_me
Zakorzenienie

Chcę je
Stary 2010-03-16, 12:07   #2610
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Ci, że krótko mieliście to spotkanie i z tego się powinniście cieszyć My spotkania w poradni mamy też z innymi parami, babeczka nie umawia się na żadne indywidualne spotkania, więc to jest plus Ale ostatnio przetrzymała nas 2 godziny!!!!
Na drugie i zarazem ostatnie spotkanie idziemy teraz w piątek Niby ma być krótko, ale kobietka jest dość nawiedzona i jak zacznie to końca nie widać
bo mamy 3indywidualnie i 3grupowo- indywidualnie 45min,ok,przeżyję,ale jak mi grupowo (i na dodatek w piątki)będzie trwało więcej niż godzinę,to się będę wkurzać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości