Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-16, 10:43   #4081
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Co do brzuchów - wklejam zdjęcia mojego od razu w tej ciążowej spódniczce, powiem wam, że jest na prawdę śliczna, wygodna i dobrze zrobiłam, że wzięłam M-kę, bo L-ka była by za duża.
slicznyyyy brzuchol

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
martucha dobrze, ze wszystko dobrze z dzidziolkiem
tez sie ciesze

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Martucha, ciesze się, że wszystko ok A jak ja byłam w szpitalu, to mi lekarz liczył lecący tydzień, np. jak miała 14.4 tc to liczył, że to 15 tc ?Chyba każdy lekarz liczy inaczej.
!
bo kazdy liczy inaczej i mimo ze mam 18.5 i to dalej 18.5 ja mowie ze to 19 juz koncowka

Maggie1983 no nareszcie jestes witaj z nami zastanawialam sie kiedy tu sie pojawisz a dzidziolek jak juz pisalam na zonkach boski
Stary 2010-03-16, 11:03   #4082
Klarissa
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Ja na lato mam na szczęście japonki i balerinki szmaciane, więc nie musze kupować. A mój tak się nie zachowuje. Bez mrugnięcia okiem kazał mi kupić tę skórzaną kurtkę mimo tego, ze za miesiąc już się w niej nie zapnę na pewno

Dziewczyny, ja to mam wrażenie, że brzuch czasem tam mi się rano zmniejsza, że to aż niesamowite!
Dobry mąż Mój z niechęcią odnosi się do nowych ciuszków

Natomiast co do zmniejszenia brzucha to normalne. Ja kiedyś czytałam, że rano mamy małe brzuchy bo żołądek nam się kurczy i opróżnia podczas snu - potem siku, kupka i brzuszek płaski. Ale w ciągu dnia zapchamy go znowu. Jednak to właśnie brzuszek w sensie żołądka nam maleje, brzuszek ciążowy zostaje. Mnie już w sumie rano też sterczy, a jeszcze do niedawna rano w ogóle nic nie było widać

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość

no i zapomnialam dodac ze tp mamy na 4.10, aczkolwiek po ostatnim usg przesunelo sie na 27.09.10 ale doktorek powiedzial, ze trzymamy sie pierwszej daty
O! Ja mam na razie termin na 27.09 także w ten sam dzień

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
slicznyyyy brzuchol
Dziękuję
Stary 2010-03-16, 11:15   #4083
Pomidora
Zakorzenienie

Klarissa, no mój rano nie jest na pewno płaski, sterczy jak rakieta Tylko do wieczora podwaja swoją objętość. Zdjęcia, które kiedyś wklejałam są z wieczora i nijak mają się do tego porannego brzucha. Ale ostatnio jak byłam w mieście, to babeczka w sklepie (nie wiem, jak ) już zobaczyła pod kurtką, że w ciąży jestem - byłam w szoku! Fakt, że mam taką przylegającą kurtkę, ale ja bym chyba sama nie zauważyła brzuszka pod nią

Zebrałam się w sobie i wstawiła zupę - normalnie rekord świata w szybkim ruszaniu się

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:16   #4084
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Maggie, skąd ja cię znam no Tak mi twoja ksywka po głowie chodzi, ale nie mogę sobie przypomnieć... Witaj i dopisuję do listy Dzidziol pierwsza klasa

Mamusie październikowe - jest już 26

Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010
Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010
Ray...................... ......................... .tp. 11.10.2010
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... ..tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... .....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.)....tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010
Pomidorko ja nie wiem, czy Ty mnie kojarzysz, ale ja Ciebie tak po pierwsze dzieki Karolince malej chorej, po drugie ja sie udzialalam na Planowanie dzidzi na 2009m (teraz walczymy o marzenia), a was "weteranki" czesto podczytywalam i sledzilam losy Twoje, konczitki i kropki wiec moze gdzies sie na mnie natknelas dziekuje za dopiske do listy
Cytat:
slicznyyyy brzuchol

tez sie ciesze

bo kazdy liczy inaczej i mimo ze mam 18.5 i to dalej 18.5 ja mowie ze to 19 juz koncowka

Maggie1983 no nareszcie jestes witaj z nami zastanawialam sie kiedy tu sie pojawisz a dzidziolek jak juz pisalam na zonkach boski
jestem jestem, ale wczesniej jakos sie balam, ze przywyczaje sie do Was a na poczatku roznie moze byc wogole to przeraza mnie tu biala lista, ktora jest chyba najdluzsza w porownaniu na innych watkach mamusiowych
Cytat:
Dobry mąż Mój z niechęcią odnosi się do nowych ciuszków

Natomiast co do zmniejszenia brzucha to normalne. Ja kiedyś czytałam, że rano mamy małe brzuchy bo żołądek nam się kurczy i opróżnia podczas snu - potem siku, kupka i brzuszek płaski. Ale w ciągu dnia zapchamy go znowu. Jednak to właśnie brzuszek w sensie żołądka nam maleje, brzuszek ciążowy zostaje. Mnie już w sumie rano też sterczy, a jeszcze do niedawna rano w ogóle nic nie było widać

O! Ja mam na razie termin na 27.09 także w ten sam dzień

Dziękuję
no wlasnie z kalkulatorow wychodzi mi koncowka wrzesnia, ale ten moj gin liczy jakos dziwnie i nie wiem, jak mu ten pazdziernik wychodzi w kazdym razie wolalabym wrzesien, bo na koniec pazdziernika mamy wesele najlepszego przyjaciela i chcialabym dzidzie tak juz troszke odchowac a nie taka kruszynke zostawic z mama dobrze, ze od mamy do sali weselnej mam 5 min
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:16   #4085
Bluex
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj na 14.30 idę na usg - mam nadzieję, że tym razem już nic się nie wydarzy, lekarz nie odwoła wizyty, kolejki będą jeździć wg rozkładu itp, ...bo jak nie to
trzymam kciuki za USG !!!

Maggie1983,
piękny Maluszek !

Dziewczyny,
tak strasznie Wam wspolczuje tych wymiotow... ja mialam tylko mdlosci i zgage i od 12 tyg jak reka odjal uff!
Trzymam kciuki, zeby Wam tez przeszlo, bo to meka jakas...
Stary 2010-03-16, 11:19   #4086
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bluex Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za USG !!!

Maggie1983,
piękny Maluszek !

Dziewczyny,
tak strasznie Wam wspolczuje tych wymiotow... ja mialam tylko mdlosci i zgage i od 12 tyg jak reka odjal uff!
Trzymam kciuki, zeby Wam tez przeszlo, bo to meka jakas...

ja tez jestem ta szczesciara, ktora do tej pory nie zagladala do porcelany mam tylko mdlosci-czasem, ktore sa do wytrzymania i czasem leciusienka zgage
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2010-03-16, 11:20   #4087
ycnan
Zadomowienie

Klarissa, spódniczka naprawdę fajna, a i brzusio sterczy ładnie

Ja coś ostatnio nie mam weny na pisanie, więc tylko podczytuję, ale dziś postanowiłam sie odezwać i pochwalić brzuszkiem Jeszcze maleńki, ale powoli coraz bardziej widoczny nawet w ubraniach ^^

P.S.: Wybaczcie scenerię, ale mężuś jeszcze spał i musiałam się z rańca przebierać w łazience. Rajtki zsunęłam by brzuszek był bardziej widoczny Mamcia moja jest zachwycona

13t1d (początek 14 tygodnia - ja tak liczę ^^)
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:22   #4088
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cześć Dziewczyny

U mnie leci 10tc i dziś USG już się nie moge doczekać a ono jest o 16
Straszne głupoty mi się śnią wrrr nie lubię takich snów ale chyba za dużo myslę. Piszecie o brzuszkach U mnie tak jak pisałam 10 tc a już widać mi brzuch i tak się zastanawiam czy to nie za szybko kurczeklka Tylko ze ja w ogóle duża baba jestem (wysoka) więc może jest to m spowodowane ?? Dziś na uczelni mam sweterek i jedna znajoma zapytał się wprost czy w ciąży nie jestem bo mi brzuch wystaje.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

Ja mam taki w 10tc Ale Ty szczuplutka jesteś
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:27   #4089
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Klarissa, spódniczka naprawdę fajna, a i brzusio sterczy ładnie

Ja coś ostatnio nie mam weny na pisanie, więc tylko podczytuję, ale dziś postanowiłam sie odezwać i pochwalić brzuszkiem Jeszcze maleńki, ale powoli coraz bardziej widoczny nawet w ubraniach ^^

P.S.: Wybaczcie scenerię, ale mężuś jeszcze spał i musiałam się z rańca przebierać w łazience. Rajtki zsunęłam by brzuszek był bardziej widoczny Mamcia moja jest zachwycona

O, to ja mam brzuszek większy Mnie już kości miednicy prawie nie widać No i zrobiły mi się leciutkie "boczki". Ale nie objadam się i liczę na to, że nie spasę się jak prosiaczek Zresztą zrobię zdjątko samego gołego brzuszka, tylko tż trochę dziwnie na mnie patrzy. Wczoraj porobił mi zdjęcia w spódniczce ale był zaskoczony, że chcę je wkleić na forum bo ja raczej niechętna jestem do obnażania się w necie
Stary 2010-03-16, 11:29   #4090
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
jestem jestem, ale wczesniej jakos sie balam, ze przywyczaje sie do Was a na poczatku roznie moze byc wogole to przeraza mnie tu biala lista, ktora jest chyba najdluzsza w porownaniu na innych watkach mamusiowych
ciesze sie ze wszytsko jest dobrze
a biala lista... wszytko co zle juz zostalo wyczerpane

Cytat:
brzusio super

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

daj znac po usg co i jak
Stary 2010-03-16, 11:30   #4091
Pomidora
Zakorzenienie

Maggie, to już cię kojarzę od Karolci pewnie Bo tak mi to po głowie chodziło i nie mogłam sobie przypomnieć.

Ycnan, brzuszek śliczny, taki filigranowy - ty to chyba szczuplutka babeczka jesteś?

Ilonko, mi to się bardzo wybił tak właśnie koło 10tc, a potem się schował Dziewczyny pisały, ze to wzdęcia były, mimo, że tego nie czułam. I teraz jakby rośnie na nowo, to już pewnie brzuszek a nie wzdęcia A koleżance się pochwaliłaś?

28.09.2014

Stary 2010-03-16, 11:33   #4092
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Ilonko, mi to się bardzo wybił tak właśnie koło 10tc, a potem się schował Dziewczyny pisały, ze to wzdęcia były, mimo, że tego nie czułam. I teraz jakby rośnie na nowo, to już pewnie brzuszek a nie wzdęcia A koleżance się pochwaliłaś?
No też tym myślałam. No pochwaliłam się bo stwiedziałam ze bez sensu kłamac ją.
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:35   #4093
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam taki w 10tc Ale Ty szczuplutka jesteś
Cytat:
brzusio super
Cytat:
Ycnan, brzuszek śliczny, taki filigranowy - ty to chyba szczuplutka babeczka jesteś?
Dziękuję, dziękuję. Szczupła chyba nie, raczej malutka, a więc wszystko mam mniejsze i węższe 155cm wzrostu mam to nie mogę mieć "normalnych" wymiarów, bo bym jak pączuś wyglądała ^^

Pomi, już chciałam sobie kliknąć na Ciebie (konkurs), a tu głosowanie zakończone :/

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-03-16 o 11:37
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:47   #4094
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:

Super brzusio ja ma tydzień do przodu i jeszcze nie mam takiego Pewnie dlatego, ze jestem troszke tłuściutka i brzuszka nie widać, tak jak u was szczuplutkich, malutkich dziewuszek.

Cytat:
Co do brzuchów - wklejam zdjęcia mojego od razu w tej ciążowej spódniczce, powiem wam, że jest na prawdę śliczna, wygodna i dobrze zrobiłam, że wzięłam M-kę, bo L-ka była by za duża.
Fajny brzusio, spodniczka też;-)

Cytat:
Witam Was Mamuski
chcialam sie przylaczyc do Waszego grona, przygarniecie???

Mam na imie Magda, 26 lat,
Witaj -moja imienniczko;-)
Pewnie, ze Cie przygarniemy- u Nas fajnie jest;-) eh
Stary 2010-03-16, 11:49   #4095
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Tak jeszcze z tymi tygodniami,to powiem,ze różnie lekarze licza,ale mnie się wydaje,że jesli jest się np w 13tc i 5dc to tak naprawdę leci 14tc,bo gdyby sie liczyło tylko tygodnie skończone,to wychodzi na to,że pierwszy tydzień ciąży od OM byłby tygodniem zero...tak bynajmniej wychodzi w moich obliczeń.Dla mnie to tak samo jak z liczeniem lat,mamy skończone np 25 lat,a leci nam 26 rok,dziecko rodząc sie zaczyna pierwszy rok życia itd.Tak by to było.
ale z drugiej strony jak ktoś się ciebie pyta o wiek to mówisz,że masz 25 lat , a nie 26 bo 26 leci

Pomi to nie są do końca plotki z tymi szczepionkami, badania naukowe na ten temat są, też miałam zajęcia z pedagogiki specjalnej z babką która się zajmuje dziećmi z autyzmem i nie tylko. nie pisze się o tym żeby kogoś wystraszyc, bo zdrowemu dziecku taka szczepionka nic nie zaszkodzi, ale jak już pisałam dziecko rodzi się z wadą która tak jakby aktywuje szczepionka, dlatego dziecko po urodzeniu rodzi się jako zdrowe a potem dopiero ujawnia się autyzm. Nie ma się co bać szczepionek bo wiadomo są konieczne ja jestem tylko przeciwnikiem wszelkich dodatkowych szczepień, bo niedługo to na katar wymyślą szczepionkę
ogładałam tez program o szczepionce przeciw wirusowi raka szyjki macicy, zajecają szczepić wszystkie dziewczynki a tak naprawdę dopiero za 10, 20 lat okaże się czy szczepionka jest skuteczna,a jaki jest jej koszt pewnie każda wie

Ycan, Klarissa śiczne brzusie
Maggie witaj gratulacje

Ja wczoraj segregowałam ciuszki, zmęczyłam się strasznie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:57   #4096
Pomidora
Zakorzenienie

Dziewczyny, dopiero zauważyłam, że wcześniej zeżarło mi część cytatów

Mpik, nie napisałam,że jestem ciekawa twojej fryzurki A łóżeczko bardzo ładne, tez chcemy kupić z szufladą. Co do turystycznego, to do mieszkania kupują takie łóżeczko moi rodzice, to jak będziemy wyjeżdżać to od nich weźmiemy

Abz, mi tez założył późno kartę ciąży, bo na przełomie 10 i 11 tc. Teraz na pewno ci założy.

Gabisun,Tym dzieciom i tak uaktywniłby się autyzm, jeżeli miały ubytki już na wstępie. Nie ma znaczenia szczepionka, podziałała jak katalizator, ale to by i tak się stało. a co szczepienia na wszystko, to tez jestem przeciwniczką - nigdy np. nie szczepiłam się na grypę. Dla mnie to bzdura i wyciąganie pieniędzy.

28.09.2014

Stary 2010-03-16, 12:00   #4097
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, dopiero zauważyłam, że wcześniej zeżarło mi część cytatów

Mpik, nie napisałam,że jestem ciekawa twojej fryzurki A łóżeczko bardzo ładne, tez chcemy kupić z szufladą. Co do turystycznego, to do mieszkania kupują takie łóżeczko moi rodzice, to jak będziemy wyjeżdżać to od nich weźmiemy

Abz, mi tez założył późno kartę ciąży, bo na przełomie 10 i 11 tc. Teraz na pewno ci założy.

Gabisun,Tym dzieciom i tak uaktywniłby się autyzm, jeżeli miały ubytki już na wstępie. Nie ma znaczenia szczepionka, podziałała jak katalizator, ale to by i tak się stało. a co szczepienia na wszystko, to tez jestem przeciwniczką - nigdy np. nie szczepiłam się na grypę. Dla mnie to bzdura i wyciąganie pieniędzy.
i właśnie o to mi chodziło, że szczepionka uaktywnia juz istniejącą wadę

Dobra idę coś robić bo odkąd wstałam to leżę no z małą przerwą na śniadanko, jak mi się nic nie chce, masakra

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:21   #4098
mi_kado
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ja jestem tylko przeciwnikiem wszelkich dodatkowych szczepień, bo niedługo to na katar wymyślą szczepionkę
ogładałam tez program o szczepionce przeciw wirusowi raka szyjki macicy, zajecają szczepić wszystkie dziewczynki a tak naprawdę dopiero za 10, 20 lat okaże się czy szczepionka jest skuteczna,a jaki jest jej koszt pewnie każda wie
ja też jestem przeciwna tym wszystkim szczepionkom eksperymentalnym, te na raka szyjki to nawet niektóre gminy kupują i za darmo mogą dostać dziewczynki, ale w życiu bym na to swojego dziecka nie posłała. Albo co roku nowa na grypę, bo grypa mutuje. Ale ja ogólnie jestem anty i do lekarza chodzę w ostatecznej ostateczności

mój gin też liczy skończone tygodnie, więc pewnie co lekarz, to inna szkoła. tak naprawdę to pewnie ma znaczenie tylko dla nas, bo chcemy być w tej ciąży już jak najdłużej i jak najbliżej spotkania twarzą w twarz
obejrzałam tydzień młodszy brzuszek Ycnan i aż wstałam do lustra, żeby mój obadać, bo mi się taki duży nie wydaje. jest już widoczny, ale sama nie wiem, czy to jednak nie warstwa tłuszczu schudłam co prawda jak na razie 4 kilo, ale każdy mówi, że zmarniałam na buzi i nawet nogi mi schudły, a tłuszczyk na brzuchu został
mi_kado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:23   #4099
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj na 14.30 idę na usg - mam nadzieję, że tym razem już nic się nie wydarzy, lekarz nie odwoła wizyty, kolejki będą jeździć wg rozkładu itp, ...bo jak nie to
Trzymam kciuki za wizytęnapisz jak wrócisz od lekarza
Cytat:
No dobrze, czas wyjsc z ukrycia

Witam Was Mamuski
chcialam sie przylaczyc do Waszego grona, przygarniecie???

Mam na imie Magda, 26 lat, jestem z lodzkiego niektore z Was znaja mnie z zonek 2009 inne z watkow staraczkowych staralismy sie z mezem o dzidziusia 8 m-cy az w koncu sie udalo 23.01, 4 rano, test i trzesace sie rece i lzy... co bedzie jak znowu pokaze sie jedna wredna krecha, ale pojawil sie cien cienia i wielka nadzieja za pare godzin drugi test i dwie juz fajne krechy nie dajace watpliwosci
Juz na poczatku troche przeszlismy, bo po chwili szczescia-lzy-zmarl moj tata, ale widocznie musial odejsc ktos, by moglo przyjsc nowe zycie-szkoda tylko, ze nie zdazylismy mu powiedziec
teraz leci 12tc-dokladnie 11+5! wczoraj bylismy u lekarza, sa dwie raczki, dwie nozki, glowka, duzy brzuszek po tatusiu i mamy 46mm
Witamy i gratulujemy dwóch kresekŚliczny bobasekNo i współczuje z powodu taty
Cytat:

Ładny brzuszek
Cytat:
Cześć Dziewczyny

Trzymam kciuki za wizytęnapisz jak wrócisz

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:32   #4100
dra
Zakorzenienie

witajcie
po wczorajszej wizycie wszytsko ok zdjecia nie mam,ale usg miałam dzidzia spokojna trzymała rączke koło buzi i raz fikła ale super to wyglądało i przeciągała się ah cudny widok
aaa w końcu powiedziałam rodzica,troche brat mnie wyręczył zaniusł prezent rodzica w postaci zdjcia i śpioszkuw kocham dziadka i babcie i szok,matka gedrała,ze co rodzina teraz bedzie gadac ona babcia za mloda,ale spokojnie to gadala,bez wielkiego ale wiec przezyłam,ojciec nic cisza,pewnie sobie duzo myslał,ale nic nie powiedzial

dobra lece was doczytac co napisałyscie
Stary 2010-03-16, 12:32   #4101
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
.
wrzuciłam fotki fryzurki do albumu nie chce na forum pokazywać buźki

mi_kado twoj nick kojarzy mi się cały czas z wózkiem jaki wybrałam- własnie firmy mikado eheh
Bidulko Ty schudłaś 4kg a ja przytyłam juz 3 i waże 72 przy wzroście 170cm i na brzuszku tez tluszczyk...
jestem teraz w 14tc6dniu...

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-03-16 o 12:34
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:49   #4102
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Maggie1983 -super fotka

mi_kado - fajnie, że masz podobne zdanie o szczepionkach

Klarissa - śliczny maleńki brzuszek i spódniczka a tę gumę-pas zawsze przecież możesz zawinąć na pódniczkę, lub w połowie

jak mnie wena najdzie i mdłości z wymiotami miną, to uszyję sobie jakieś psodnie(typowo ciażowej odieży nigdy nie miałam), takie zwykłe, lniane na cieplejsze dni - bo przecież w końcu musi być ciepło i wiosna
czarnaelizabeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:49   #4103
Pomidora
Zakorzenienie

Mpik, fryzurka bardzo łada, ale się dziewczyno przewróciłam normalnie na widok twojej sesji ślubnej Klimatyczna, piękna...Zawsze jak widzę takie śliczne sesje to żałuję, że my nie mieliśmy profesjonalnej.

Dra, chociaż nie gadali za bardzo i bardzo dobrze. Fajnie, ze maluszek zdrowo rośnie

Mi_kado, może to nie tłuszczyk na brzuchu został...

A mnie dziś muli znowu, ale poczekam do obiadu z Torecanem, dam radę.

28.09.2014

Stary 2010-03-16, 12:51   #4104
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
po wczorajszej wizycie wszytsko ok zdjecia nie mam,ale usg miałam dzidzia spokojna trzymała rączke koło buzi i raz fikła ale super to wyglądało i przeciągała się ah cudny widok
aaa w końcu powiedziałam rodzica,troche brat mnie wyręczył zaniusł prezent rodzica w postaci zdjcia i śpioszkuw kocham dziadka i babcie i szok,matka gedrała,ze co rodzina teraz bedzie gadac ona babcia za mloda,ale spokojnie to gadala,bez wielkiego ale wiec przezyłam,ojciec nic cisza,pewnie sobie duzo myslał,ale nic nie powiedzial

nie martw się . przemyślą wszystko. poukładają sobie. a jak zobaczą maluszka to duma będzie ich rozpierać. i nic tylko rozpieszczać będą.

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:54   #4105
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
witajcie

Przecież to twój Maluszek nie rodziców a będą gadać Ci, co im sie nudzi :P bądź zazdroszczą. U mnie o ciazy wie mama, ale ona uważa, że w ogóle posiadanie dziecka to wstyd i patologia, więc przyzwyczajona do tego jestem i zlewam wszystko. Przyzwyczają się i na pewno bedą szaleć za Maluszkiem
czarnaelizabeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:59   #4106
dra
Zakorzenienie

nosz kurcze laptop sie mi zacial i wszytskie posty zrzarło
wiec tak ogolnie
śliczne dziewczyny brzuskzi juz sie wybijaja
Maggie w koncu jestes sliczna dzidzia
Pomidora ano aby to przeszlo tylko

aha ja mam bakterie w moczu dostalam leki tak myslalam,ze nie jest za ciekawie,ale przed ciaza mialam problemy i teraz lekko tez mam,a inne wyniki dobre
a co do wymiotowania lekarz nie chce dawac lekow jak wymiotuje raz dziennie,ze mam wypoczywac,jakbym wymiotowala z 4 razy dziennie to inna sprawa i powinno mijac powoli i zeby poczekac,wiec dalej sie pomecze oby nie za dlugo dzis nawet dobrze sie czuje
Stary 2010-03-16, 13:16   #4107
NIKaP-n
BAN stały

... po prostu padłam, Mpiczku pięęękna sesja, a fotka z konikami i z wodą, wymiękłam
Fajna fryzurka, ciekawy odcień (jaki to?) i masz piękny kolor oczu

Ycnan super brzusiek

Maggie witaj, cieszę się Waszą radością

Kasiu ja też nie miałam sesji, tzn my nie mieliśmy w ogóle sesji... Pomijam, że nie było pleneru, bo szkoda nam było pieniążków- mieliśmy akurat inne wydatki, ale nie mieliśmy też fotografa na ślubie, a wszystkie zdjęcia, zrobili nam znajomi.

Powiem Wam szczerze, że moje zdanie na temat szczepionek jest bardzo mało "wyrobione" ;D targają mną sprzeczne odczucia...
Jak choćby szczepionka p. grypie. Zawsze byłam przeciwna tego typu akcjom, ale mój małżonek miał co roku w pracy przykaz i darmowe szczepienie. Ja zawsze to bojkotowałam, że nie ma robić, że nie mogą Go zmusić, etc.
No i w zeszłym roku nie zrobił, pierwszy raz od 6 lat. Jak zachorował, to nie dość, że najpierw miał tradycyjną grypę i prawie 40stopni temp, to z dwa tygodnie po rzekomym wykurowaniu się, dopadła nas jelitówka i przez 2 dni żadne z nas z łóżka nie wstało. Przez poprzednie 6 lat- raz dopadło Go coś w rodzaju przeziębienia, mimo iż ja co roku grypsko i wspólne spanie...
Także już mi nie ufa w kwestii szczepień

Ja zaczęłam myśleć teraz o tych cholernych pneumokokach.
W zeszłym roku moja znajoma tak wyzywała, że zdzierstwo, że znów jakiś koncern chce zarobić...że przecież nigdy nie słyszało się o żadnych pneumo... aż zachorowała Jej córeczka, a potem synek. Lekarze orzekli, że to choroba (nie pamiętam chyba zapalenie oskrzeli lub płuc- ja kiepska w chorobach jestem) wywołana przez pneumokoki i od zeszłego roku dzieciaczki co jakis czas lądują w szpitalu. Tak samo w zeszłym miesiącu, kumpela po nocy jeździła, aby pożyczyć od kogoś karimatę, żeby z dzieckiem móc zostać w szpitalu. Od ponad roku tak wygląda ich życie, do tego Ona pracuje w banku (gdzie opieka jest niewskazana), mają duży kredyt na dom, więc pracy rzucić nie może, a Jej mąż ma swoją firmę i dzięki temu, że ją zaniedbuje jakoś dają radę...

Także moje stanowiko dot. szczepień ewoluuje. Prawda, że wirusy sie zmieniają, mutują etc. Ale prawdą jest też fakt, że jakieś składowe się nie zmieniają i po szczepieniu jeśli nawet zachorujesz, to z reguły przechodzisz stan chorobowy lżej.

Nie znaczy to, że zaszczepimy dziecko wszystkim, czym się da. Muszę po prostu poświęcić trochę czasu na przeanalizowanie możliwych za i przeciw.

Co do butów, dostałam wykład od mojej siostry, jak wysokie szkodzą i mnie i dziecku także grzecznie zrezygnowałam z pięknych (ale też 10zm) platformt i zamówiłam...balerinki...
Ale na Święta chciałabym jakieś małe szpileczki

I wracam do stanu "spoczynku", nadal leci mi strasznie z noska i oczu...
ps: wyszło słonko
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:21   #4108
BeataMi
Raczkowanie

Cytat:
Witam

...
BeataMi, witaj Widocznie pisałaś, jak byłam w szpitalu. Proszę o pełne dane do listy (imię i wiek), zebym mogła cie dopisać.

...
Pomidorko dane do listy, to Beata lat 34. Z gory bardzo dziekuje

A i termin 14.10.2010
BeataMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:34   #4109
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
wrzuciłam fotki fryzurki do albumu nie chce na forum pokazywać buźki
A ja jak zwykle nie mogę znaleźć albumu

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:38   #4110
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Witaj -moja imienniczko;-)
Pewnie, ze Cie przygarniemy- u Nas fajnie jest;-) eh
wiem, bo Was od poczatku podczytuje
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Maggie witaj gratulacje

Cytat:
mnie tez sie marzy lozeczko z szufladka, bo mamy malo miejsca, a tak zawsze sie cos tam wrzuci a takie turystyczne mamcia juz kupila, gdy bratu urodzila sie cora z zastrzezeniem, ze to nie tylko dla niej, ale tez dla naszego Kacperka (bo jak bedzie synus to go nazwiemy Kacper)
Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Witamy i gratulujemy dwóch kresekŚliczny bobasekNo i współczuje z powodu taty

Cytat:
witajcie

Darus, najwazniejsze ze masz juz to za soba ... no i w sumie nie bylo tak zle jak sie obawialas a ja - no coz w koncu sie ujawnilam
Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Maggie1983 -super fotka

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n;17919913
[B
Maggie[/B] witaj, cieszę się Waszą radością
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości