|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
![]() tez sie ciesze ![]() Cytat:
i mimo ze mam 18.5 i to dalej 18.5 ja mowie ze to 19 juz koncowka ![]() Maggie1983 no nareszcie jestes ![]() ![]() ![]() ![]() witaj z nami zastanawialam sie kiedy tu sie pojawisz a dzidziolek jak juz pisalam na zonkach boski
|
|
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Mój z niechęcią odnosi się do nowych ciuszków ![]() Natomiast co do zmniejszenia brzucha to normalne. Ja kiedyś czytałam, że rano mamy małe brzuchy bo żołądek nam się kurczy i opróżnia podczas snu - potem siku, kupka i brzuszek płaski. Ale w ciągu dnia zapchamy go znowu. Jednak to właśnie brzuszek w sensie żołądka nam maleje, brzuszek ciążowy zostaje. Mnie już w sumie rano też sterczy, a jeszcze do niedawna rano w ogóle nic nie było widać ![]() Cytat:
![]() Dziękuję
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa, no mój rano nie jest na pewno płaski, sterczy jak rakieta
) już zobaczyła pod kurtką, że w ciąży jestem - byłam w szoku! Fakt, że mam taką przylegającą kurtkę, ale ja bym chyba sama nie zauważyła brzuszka pod nią Zebrałam się w sobie i wstawiła zupę - normalnie rekord świata w szybkim ruszaniu się |
|
|
|
#4084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze dzieki Karolince malej chorej, po drugie ja sie udzialalam na Planowanie dzidzi na 2009m (teraz walczymy o marzenia), a was "weteranki" czesto podczytywalam i sledzilam losy Twoje, konczitki i kropki wiec moze gdzies sie na mnie natknelas dziekuje za dopiske do listy Cytat:
wogole to przeraza mnie tu biala lista, ktora jest chyba najdluzsza w porownaniu na innych watkach mamusiowych ![]() Cytat:
w kazdym razie wolalabym wrzesien, bo na koniec pazdziernika mamy wesele najlepszego przyjaciela i chcialabym dzidzie tak juz troszke odchowac a nie taka kruszynke zostawic z mama dobrze, ze od mamy do sali weselnej mam 5 min
|
|||
|
|
|
#4085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Maggie1983, piękny Maluszek ! Dziewczyny, tak strasznie Wam wspolczuje tych wymiotow... ja mialam tylko mdlosci i zgage i od 12 tyg jak reka odjal uff! Trzymam kciuki, zeby Wam tez przeszlo, bo to meka jakas...
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez jestem ta szczesciara, ktora do tej pory nie zagladala do porcelany mam tylko mdlosci-czasem, ktore sa do wytrzymania i czasem leciusienka zgage
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Zadomowienie
|
Klarissa, spódniczka naprawdę fajna, a i brzusio sterczy ładnie
Ja coś ostatnio nie mam weny na pisanie, więc tylko podczytuję, ale dziś postanowiłam sie odezwać i pochwalić brzuszkiem Jeszcze maleńki, ale powoli coraz bardziej widoczny nawet w ubraniach ^^P.S.: Wybaczcie scenerię, ale mężuś jeszcze spał i musiałam się z rańca przebierać w łazience. Rajtki zsunęłam by brzuszek był bardziej widoczny Mamcia moja jest zachwycona ![]() 13t1d (początek 14 tygodnia - ja tak liczę ^^) |
|
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
U mnie leci 10tc i dziś USG już się nie moge doczekać a ono jest o 16 Straszne głupoty mi się śnią wrrr nie lubię takich snów ale chyba za dużo myslę. Piszecie o brzuszkach U mnie tak jak pisałam 10 tc a już widać mi brzuch i tak się zastanawiam czy to nie za szybko kurczeklka Tylko ze ja w ogóle duża baba jestem (wysoka) więc może jest to m spowodowane ?? Dziś na uczelni mam sweterek i jedna znajoma zapytał się wprost czy w ciąży nie jestem bo mi brzuch wystaje. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Ja mam taki w 10tc Ale Ty szczuplutka jesteś
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie już kości miednicy prawie nie widać No i zrobiły mi się leciutkie "boczki". Ale nie objadam się i liczę na to, że nie spasę się jak prosiaczek Zresztą zrobię zdjątko samego gołego brzuszka, tylko tż trochę dziwnie na mnie patrzy. Wczoraj porobił mi zdjęcia w spódniczce ale był zaskoczony, że chcę je wkleić na forum bo ja raczej niechętna jestem do obnażania się w necie
|
|
#4090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a biala lista... wszytko co zle juz zostalo wyczerpane ![]() brzusio super ![]() Cytat:
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie, to już cię kojarzę od Karolci pewnie
Ycnan, brzuszek śliczny, taki filigranowy - ty to chyba szczuplutka babeczka jesteś? Ilonko, mi to się bardzo wybił tak właśnie koło 10tc, a potem się schował |
|
|
|
#4092 |
|
Zadomowienie
|
No też tym myślałam. No pochwaliłam się bo stwiedziałam ze bez sensu kłamac ją.
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
155cm wzrostu mam to nie mogę mieć "normalnych" wymiarów, bo bym jak pączuś wyglądała ^^Pomi, już chciałam sobie kliknąć na Ciebie (konkurs), a tu głosowanie zakończone :/
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-03-16 o 11:37 |
|
|
|
|
#4094 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja ma tydzień do przodu i jeszcze nie mam takiego Pewnie dlatego, ze jestem troszke tłuściutka i brzuszka nie widać, tak jak u was szczuplutkich, malutkich dziewuszek.Cytat:
Cytat:
Pewnie, ze Cie przygarniemy- u Nas fajnie jest;-) eh
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomi to nie są do końca plotki z tymi szczepionkami, badania naukowe na ten temat są, też miałam zajęcia z pedagogiki specjalnej z babką która się zajmuje dziećmi z autyzmem i nie tylko. nie pisze się o tym żeby kogoś wystraszyc, bo zdrowemu dziecku taka szczepionka nic nie zaszkodzi, ale jak już pisałam dziecko rodzi się z wadą która tak jakby aktywuje szczepionka, dlatego dziecko po urodzeniu rodzi się jako zdrowe a potem dopiero ujawnia się autyzm. Nie ma się co bać szczepionek bo wiadomo są konieczne ogładałam tez program o szczepionce przeciw wirusowi raka szyjki macicy, zajecają szczepić wszystkie dziewczynki a tak naprawdę dopiero za 10, 20 lat okaże się czy szczepionka jest skuteczna,a jaki jest jej koszt pewnie każda wie ![]() Ycan, Klarissa śiczne brzusie Maggie witaj Ja wczoraj segregowałam ciuszki, zmęczyłam się strasznie
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dopiero zauważyłam, że wcześniej zeżarło mi część cytatów
![]() Mpik, nie napisałam,że jestem ciekawa twojej fryzurki A łóżeczko bardzo ładne, tez chcemy kupić z szufladą. Co do turystycznego, to do mieszkania kupują takie łóżeczko moi rodzice, to jak będziemy wyjeżdżać to od nich weźmiemy ![]() Abz, mi tez założył późno kartę ciąży, bo na przełomie 10 i 11 tc. Teraz na pewno ci założy. Gabisun,Tym dzieciom i tak uaktywniłby się autyzm, jeżeli miały ubytki już na wstępie. Nie ma znaczenia szczepionka, podziałała jak katalizator, ale to by i tak się stało. a co szczepienia na wszystko, to tez jestem przeciwniczką - nigdy np. nie szczepiłam się na grypę. Dla mnie to bzdura i wyciąganie pieniędzy. |
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra idę coś robić bo odkąd wstałam to leżę no z małą przerwą na śniadanko, jak mi się nic nie chce, masakra
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() mój gin też liczy skończone tygodnie, więc pewnie co lekarz, to inna szkoła. tak naprawdę to pewnie ma znaczenie tylko dla nas, bo chcemy być w tej ciąży już jak najdłużej i jak najbliżej spotkania twarzą w twarz ![]() obejrzałam tydzień młodszy brzuszek Ycnan i aż wstałam do lustra, żeby mój obadać, bo mi się taki duży nie wydaje. jest już widoczny, ale sama nie wiem, czy to jednak nie warstwa tłuszczu schudłam co prawda jak na razie 4 kilo, ale każdy mówi, że zmarniałam na buzi i nawet nogi mi schudły, a tłuszczyk na brzuchu został |
|
|
|
|
#4099 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
napisz jak wrócisz od lekarzaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
napisz jak wrócisz
|
||||
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
po wczorajszej wizycie wszytsko ok zdjecia nie mam,ale usg miałam dzidzia spokojna trzymała rączke koło buzi i raz fikła ale super to wyglądało i przeciągała się ah cudny widok ![]() aaa w końcu powiedziałam rodzica,troche brat mnie wyręczył zaniusł prezent rodzica w postaci zdjcia i śpioszkuw kocham dziadka i babcie i szok,matka gedrała,ze co rodzina teraz bedzie gadac ona babcia za mloda,ale spokojnie to gadala,bez wielkiego ale wiec przezyłam,ojciec nic cisza,pewnie sobie duzo myslał,ale nic nie powiedzial dobra lece was doczytac co napisałyscie
|
#4101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wrzuciłam fotki fryzurki do albumu nie chce na forum pokazywać buźki mi_kado twoj nick kojarzy mi się cały czas z wózkiem jaki wybrałam- własnie firmy mikado eheh ![]() Bidulko Ty schudłaś 4kg a ja przytyłam juz 3 i waże 72 przy wzroście 170cm i na brzuszku tez tluszczyk... jestem teraz w 14tc6dniu...
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-03-16 o 12:34 |
|
|
|
|
#4102 |
|
Raczkowanie
|
Maggie1983 -super fotka
![]() mi_kado - fajnie, że masz podobne zdanie o szczepionkach Klarissa - śliczny maleńki brzuszek i spódniczka a tę gumę-pas zawsze przecież możesz zawinąć na pódniczkę, lub w połowie ![]() jak mnie wena najdzie i mdłości z wymiotami miną, to uszyję sobie jakieś psodnie(typowo ciażowej odieży nigdy nie miałam), takie zwykłe, lniane na cieplejsze dni - bo przecież w końcu musi być ciepło i wiosna
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik, fryzurka bardzo łada, ale się dziewczyno przewróciłam normalnie na widok twojej sesji ślubnej
Dra, chociaż nie gadali za bardzo i bardzo dobrze. Fajnie, ze maluszek zdrowo rośnie Mi_kado, może to nie tłuszczyk na brzuchu został... ![]() A mnie dziś muli znowu, ale poczekam do obiadu z Torecanem, dam radę. |
|
|
|
#4104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież to twój Maluszek nie rodziców a będą gadać Ci, co im sie nudzi :P bądź zazdroszczą. U mnie o ciazy wie mama, ale ona uważa, że w ogóle posiadanie dziecka to wstyd i patologia, więc przyzwyczajona do tego jestem i zlewam wszystko. Przyzwyczają się i na pewno bedą szaleć za Maluszkiem
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
nosz kurcze laptop sie mi zacial i wszytskie posty zrzarło
wiec tak ogolnie śliczne dziewczyny brzuskzi juz sie wybijaja ![]() Maggie w koncu jestes sliczna dzidziaPomidora ano aby to przeszlo tylko aha ja mam bakterie w moczu dostalam leki tak myslalam,ze nie jest za ciekawie,ale przed ciaza mialam problemy i teraz lekko tez mam,a inne wyniki dobre ![]() a co do wymiotowania lekarz nie chce dawac lekow jak wymiotuje raz dziennie,ze mam wypoczywac,jakbym wymiotowala z 4 razy dziennie to inna sprawa i powinno mijac powoli i zeby poczekac,wiec dalej sie pomecze oby nie za dlugo dzis nawet dobrze sie czuje
|
#4107 |
|
BAN stały
|
... po prostu padłam, Mpiczku
pięęękna sesja, a fotka z konikami i z wodą, wymiękłam ![]() Fajna fryzurka, ciekawy odcień (jaki to?) i masz piękny kolor oczu Ycnan super brzusiek ![]() Maggie witaj, cieszę się Waszą radością ![]() Kasiu ja też nie miałam sesji, tzn my nie mieliśmy w ogóle sesji... Pomijam, że nie było pleneru, bo szkoda nam było pieniążków- mieliśmy akurat inne wydatki, ale nie mieliśmy też fotografa na ślubie, a wszystkie zdjęcia, zrobili nam znajomi. Powiem Wam szczerze, że moje zdanie na temat szczepionek jest bardzo mało "wyrobione" ;D targają mną sprzeczne odczucia... Jak choćby szczepionka p. grypie. Zawsze byłam przeciwna tego typu akcjom, ale mój małżonek miał co roku w pracy przykaz i darmowe szczepienie. Ja zawsze to bojkotowałam, że nie ma robić, że nie mogą Go zmusić, etc. No i w zeszłym roku nie zrobił, pierwszy raz od 6 lat. Jak zachorował, to nie dość, że najpierw miał tradycyjną grypę i prawie 40stopni temp, to z dwa tygodnie po rzekomym wykurowaniu się, dopadła nas jelitówka i przez 2 dni żadne z nas z łóżka nie wstało. Przez poprzednie 6 lat- raz dopadło Go coś w rodzaju przeziębienia, mimo iż ja co roku grypsko i wspólne spanie... Także już mi nie ufa w kwestii szczepień Ja zaczęłam myśleć teraz o tych cholernych pneumokokach. W zeszłym roku moja znajoma tak wyzywała, że zdzierstwo, że znów jakiś koncern chce zarobić...że przecież nigdy nie słyszało się o żadnych pneumo... aż zachorowała Jej córeczka, a potem synek. Lekarze orzekli, że to choroba (nie pamiętam chyba zapalenie oskrzeli lub płuc- ja kiepska w chorobach jestem) wywołana przez pneumokoki i od zeszłego roku dzieciaczki co jakis czas lądują w szpitalu. Tak samo w zeszłym miesiącu, kumpela po nocy jeździła, aby pożyczyć od kogoś karimatę, żeby z dzieckiem móc zostać w szpitalu. Od ponad roku tak wygląda ich życie, do tego Ona pracuje w banku (gdzie opieka jest niewskazana), mają duży kredyt na dom, więc pracy rzucić nie może, a Jej mąż ma swoją firmę i dzięki temu, że ją zaniedbuje jakoś dają radę... Także moje stanowiko dot. szczepień ewoluuje. Prawda, że wirusy sie zmieniają, mutują etc. Ale prawdą jest też fakt, że jakieś składowe się nie zmieniają i po szczepieniu jeśli nawet zachorujesz, to z reguły przechodzisz stan chorobowy lżej. Nie znaczy to, że zaszczepimy dziecko wszystkim, czym się da. Muszę po prostu poświęcić trochę czasu na przeanalizowanie możliwych za i przeciw. Co do butów, dostałam wykład od mojej siostry, jak wysokie szkodzą i mnie i dziecku także grzecznie zrezygnowałam z pięknych (ale też 10zm) platformt i zamówiłam...balerinki...Ale na Święta chciałabym jakieś małe szpileczki ![]() I wracam do stanu "spoczynku", nadal leci mi strasznie z noska i oczu... ps: wyszło słonko |
|
|
|
#4108 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Rozeznanie
|
A ja jak zwykle nie mogę znaleźć albumu
|
|
|
|
#4110 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a takie turystyczne mamcia juz kupila, gdy bratu urodzila sie cora z zastrzezeniem, ze to nie tylko dla niej, ale tez dla naszego Kacperka (bo jak bedzie synus to go nazwiemy Kacper) ![]() Cytat:
Cytat:
a ja - no coz w koncu sie ujawnilam ![]() Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

?Chyba każdy lekarz liczy inaczej.

) już zobaczyła pod kurtką, że w ciąży jestem - byłam w szoku! Fakt, że mam taką przylegającą kurtkę, ale ja bym chyba sama nie zauważyła brzuszka pod nią
wogole to przeraza mnie tu biala lista, ktora jest chyba najdluzsza w porownaniu na innych watkach mamusiowych 

napisz jak wrócisz od lekarza
pięęękna sesja, a fotka z konikami i z wodą, wymiękłam