Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-16, 11:45   #1021
Texasik
Rozeznanie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Daniel tez pomidorowa zajad ze smakiem, wczoraj robilam mu kalafiorowa no i zjadl ale zachwycony nie byl . Zobaczymy jak mu dzisij krupnik podejdzie.

Myslelismy z Tzem czy nie zrobic jakies wstawki do pierwszego tanca . Z jakimis smiechowymi wygibasami ale nie jestem pewna czy dam rade w mojej sukni , bo dosc "duza" jest na dole. Bo u nas duzo mlodziezy bedzie na weselu i chcielismy troche rozweselic towarzystwo.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:46   #1022
angy
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Wpadłam tylko na chwilę, przepraszam, ale mam straszne zaległości i pewnie będę mieć jeszcze większe.

Nastał dla nas trudny czas, wczoraj byliśmy na pogrzebie Dziadka Małża, poza tym mamy kłopoty . Nie będzie mnie na forum, nie mam do tego głowy. Postaram się odezwać w przyszłą środę po szczepieniu Kubusia.

Pozdrawiamy z Kubaskiem
Oby kłopoty minęły jak najszybciej.

Zapomniałam napisać, że zrobiłam ten deserek z przepisu Kasi z gruszkami, biszkoptami i kaszką manną. Nie nadążałam łyżką wiosłować, tak Zosi smakował! Dzisiaj musze jej zrobić znowu

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:48   #1023
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Miałam się Was zapytać, choć chyba już ten temat był na tapecie, jakiej firmy kupujecie/kupiłyście następne foteliki samochodowe. Mamy przypływ gotówki z chrzcin i możemy sobie pozwolić
My mamy Optima Espiro poki co jestesmy zadowoleni z zakupu.

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
gratuluje kolejnego spadku ja tez chce.
Lena tez kreci sie podczas jedzenia i lapie za miske. czasami jedzenie ma na calej buzce
Dziekuje
Troche silnej woli i napewno Tobie sie uda

Moj tez łapie za miske albo wkłada paluszki

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Zamawiałam ze sportsdirect.com (w sumie zamawiał mi brat, który jest w Anglii, ale paczka ze sklepu szła od razu do Polski)
zamawiałam te;
Buciki są przesliczne Wszystkie mi sie bardzo podobają.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
W zasadzie dziewczyny już odpowiedziały. Są specjalne joguciki dla takich maluszków

Cass idziesz jak burza. Pięknie Ci ta waga spada
Jeszcze raz

A może Kubuś tak zwraca na "ząbki"? Czytałam, że mogą być takie objawy
Kuba bardzo lubi Misiowy jogurcik z Nestle, znika z kubeczka w kilka sekund naprawde dobry

Dzieki Gargamelku

Tez biore pod uwage ząbki albo porostu za bardzo sie wierci podczas jedzenia?

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Co robicie dzisiaj na obiad? bo nie wiem co zrobic, czy cebularze czy kotlety ziemniaczane z fetą, czy może krokiety z pieczarkami...

podsuncie jakiś pomysł.... składników nie mam wiec i tak bede szla do sklepu
A ja dzisiaj nic nie gotuje bo TŻ nie bedzie, mama piecze udka wiec napewno cos mi sie tez dostanie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Wpadłam tylko na chwilę, przepraszam, ale mam straszne zaległości i pewnie będę mieć jeszcze większe.

Nastał dla nas trudny czas, wczoraj byliśmy na pogrzebie Dziadka Małża, poza tym mamy kłopoty . Nie będzie mnie na forum, nie mam do tego głowy. Postaram się odezwać w przyszłą środę po szczepieniu Kubusia.

Pozdrawiamy z Kubaskiem
Miramejku, mama nadzieje ze kłopoty szybko miną

I oczywiscie trzymam kciuki za szczepienie.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
dałam Amelce zupki ze słoiczka warzywna jakaś z kurczakiem i były tam kawałki makaronu i niechetnie ale zjadła trochę i ani razu nie miała odruchu wymiotnego chyba powoli przywyka do grubszych kawałków
Ja dzisiaj daje Kubie gotowy obiadek z ryżem, zobaczymy czy sobie poradzi.
Bo jak np.daje mu biszczkopta, dosc spory kawałek to ładnie obraca go jezyczkiem, gryzie dziasłami i dopiero połyka, czyli nie sprawia mu on trudnosci.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja tez ostatnio zrobilam malemu krupnik - ale rabal
smakowalo mu bardzo, dobrze bo duzo zamrozilam
Krupniczku jeszcze nie gotowałam

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Dziewczyny razem z Tz-em zastanawiamy sie nad piosenka na pierwszy taniec. Nie chcemy nic strasznie wolnego , ale tez nie bardzo szybkiego ( jakie wymagania) bo zdolnosci taneczne mojego Tza sa jakby to powiedziec-znikome . Macie jakies propozycje?
Kiedys miałam liste piosenek nadajacych sie na pierwszy taniec ale gdzies mi sie zapodziała musze poszukać.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-03-16 o 11:50
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:49   #1024
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
20 funtów (to akurat zasponsorował brat ) Przesyłka przyszła DHL-em. Wysłana w piątek rano dostarczona wczoraj przed 15.
Nie wiem po ile teraz funt stoi ale droga chyba ta przesylka wychodzi

Cytat:
Cześć dziewczyny

Pozdrawiamy z Kubaskiem
Wyrazy wspolczucia Trzyymam kciuki za szczepienie, oby bylo bezbolesne.

Chyba i ja skusze sie dzisiaj na krupniczek

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:55   #1025
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane, wracam skruszona Jestem, zyje, tylko mam spraw duzo na glowie z ta przeprowadzka. Co siade do kompa, to znowu cos musze zrobic. Mam nadzieje, ze niebawem to sie uspokoi

U nas wszystko ok, Ania rosnie niesamowicie, niemalze codziennie sie zmienia. A je tak, ze az uszy sie trzesa, az milo patrzec.
Dobrze, dzisiaj obiecuje juz zagladac
fajnie, ze się odezwałas
Cytat:
Mam pytanko:
Dziewczyny parowarowe Jakie macie parowary, tzn. których firm polecacie??? Też kupię, a co!

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

W kąciku kulinarnym dodałam przepis na sałatkę migdałową Polecam

Jakby co, to służe różnymi ciekawymi przepisami na sałatki. To jedno co mi wychodzi, hehe
hmmm ja mam parowar, nie wiem jakiej formy, ale lezy na strychu w pudełku ... muszę go w końcu wygrzebać i zrobić z niego urzytek

mmmm ... ja poproszę wszystkie przepisy na sałatki - uwielbiam
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Dzień dobry

No to brawa dla mamusi, że sobie poradziła w warunkach bojowych!
I gratulujemy 5 ząbka! myjesz je jakoś szczoteczką?ile razy dziennie?

Własnie zamwiłam szczoteczke na all ... jeszcze nie myłam
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
mam pytanie bo konczy sie wlasnie emulsja Oilatum do kapieli a drogie to cholerstwo jest Wercia juz nie ma szortskich lokci i krostek na raczkach , na nozkach tez wszystkie suche placki zniknely, smaruje ja pa kapieli emulsja specjalna Emolium i mysle ze ona wlasnie tak natluszcza

jakie polecacie plyny do kapieli zeby nie wysuszyly skory?? i tak dolewam parafiny bo fajna mieciutka skore zostawia
myslalam o nivea baby nutri sensitive -plyn z oliwka
Czekoladko jak wyglądała skóra Werci, a raczej te suche placki? Co na to lekarz?

Svinecko dla Marcelka - boski jest - to chyba żabka było

Cass za kolejne utracone kilogramy

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:55   #1026
angy
Zakorzenienie

A tak jeszzce apropos jedzenia, to gotowałam w weekend Zosi pomidorówke właśnie z ryżem. I strasznie ciężko jej było kupkę zrobić na drugi dzień... aż łeżki jej leciały tak stękała Tak myślę, że to po tym, bo nic innego nie mogło tak podziałać. Może za dużo tego ryżu dałam...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-03-16, 11:57   #1027
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Witam Was kochane

Nadrobiłam Was tak szybko
U nas ostanie dwie nocki super-dzisiaj np. wstawałam tylko raz i dość słabo to pamiętam, czyli Co prawda dałam Zosi Viburcol... Dzisiaj nie dam i zobaczymy jak będzie. Na razie dziąsła normalne, bezzębne (oprócz tej jednej jedynki na dole). Czyli jakoś tak dziwnie to u nas przebiega-dziąsła puchną na parę godzin, po czym odpuchają i wszystko się normuje

Wczoraj niania dostała żółta kartkę: juz wychodziłam do pracy i przygotowywała małej kleik, a kleik wiadomo na mleko. Nie spojrzała ile było wody w butelce, a miarki tojedna z czubem, druga do połowy... Pokazałam po raz kolejny, bo się okazało, że ciocia przytakuje, ale słabo słucha A może też trochę się przy mnie stresuje... Ale dzisiaj Zosia rano jadła mleko przygotowane przez mamę

Wczoraj byłam służbowo w Olsztynie i kupiłam sobie płaszczyk na wiosnę Do tego 3 pierścienie w H@M, w tym jeden taki duży motyl Strasznie mi się podobają

Miłego dzionka
gratuluję super nocki

niania sie nauczy - moze za duzo informacji na raz było

czekam na fotki - płaszczyka i pierścieni
Cytat:
Cześć.
Przyszły Kingi buciki i są rewelacyjne
Postaram się nadrobić kilka ostatnich stron wątkowych, żeby być na bieżąco.

I zapraszam do obejrzenia Kingi, która znalazła sobie najlepszy gryzak na świecie
http://www.youtube.com/watch?v=K8Un7B91zBQ
butki suuuuuper

a Kinia cudna i te śmiejace oczka gryzak też fajny!
Cytat:
Miałam się Was zapytać, choć chyba już ten temat był na tapecie, jakiej firmy kupujecie/kupiłyście następne foteliki samochodowe. Mamy przypływ gotówki z chrzcin i możemy sobie pozwolić
ja tez myslałam nad Maxi Cosi Tobi i Bebe Comfort ... zresztą czytałam + i - P4W
Jka dostane zwrot z US to kupuje ... tylko jeszcze nie wiem który
Cytat:
Moja w dzien tez pospi 20-30 min i to wszystkoChyba juz wolalabym zeby miala jedna porzadna drzemke niz dwie tak krotkie. Nic nie mozna zrobic
a mój Bartek ostatnio śpioch sie zrobił w dzień i śpi ok 11 godzinke a potem ok 15 - dwie godzinki, a nawet dłuzej
Cytat:
Cześć dziewczyny

Pozdrawiamy z Kubaskiem
przykro mi
zeby kłopoty szybko sobie poszły!

i dla Kubusia

......................... ...
dzien dobry dziewczynki
zim ciąg dalszy
na 15,30 idziemy do lekarza z tymi szorskimi plackami na skórze
Dzisiaj Bartosz pieknie przespał nockę - obudził się o 5, zjadł i dalej usnął.

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-03-16, 12:01   #1028
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
My mamy Optima Espiro poki co jestesmy zadowoleni z zakupu.
...
Dzięki, muszę wgłębić się w temat

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
...
hmmm ja mam parowar, nie wiem jakiej formy, ale lezy na strychu w pudełku ... muszę go w końcu wygrzebać i zrobić z niego urzytek

mmmm ... ja poproszę wszystkie przepisy na sałatki - uwielbiam
...
To do roboty

Ok, ja też uwielbiam i mam sporo przepisów w zanadrzu Postaram się czasem coś wrzucić.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:07   #1029
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
a mój Bartek ostatnio śpioch sie zrobił w dzień i śpi ok 11 godzinke a potem ok 15 - dwie godzinki, a nawet dłuzej
........
dzien dobry dziewczynki
zim ciąg dalszy

Ehh, jak ja ci zazdroszcze spiocha. Na noce nie narzekam bo mimi ze sie budzi to spi przewaznie od 19tej do 7mej wiec wysypiam sie, ale brakuje mi dluzszego spania w dzien.
Od zawsze tak ci spal czy moze teraz sie cos zmienilo? Moze i dla mnie jest nadzieja

Czekamy na wiesci od lekarza

Edytowane przez syla39
Czas edycji: 2010-03-16 o 12:08
Stary 2010-03-16, 12:13   #1030
Cassandra 23
Zakorzenienie

Narazie zmykam, mama z małym na spacerku a ja jade do solarium i moze wstąpie do Pepco i CCC

Milego popołudnia

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:19   #1031
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Narazie zmykam, mama z małym na spacerku a ja jade do solarium i moze wstąpie do Pepco i CCC

Milego popołudnia

fajnie się masz

już się nie mogę doczekać aż będzie cieplej, zniknie śnieg z chodników i ruszę z małą w teren..bez kombinezonów, kurtek i miliona kocy

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:19   #1032
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A tak jeszcze apropos stronki z butami. Droga trochę ta wysyłka, ale gdyba tak kilka osób było chetnych i byłby podział kosztami...hmmm...coś na zasadzie zamówień butowych, ale dla dzieci
Zamówić z tej strony można nie tylko buty, ale także odzież sportową dla siebie i dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
wszystkie?
te pumki

...:
Tak - wszystkie
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:19   #1033
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...ja tez myslałam nad Maxi Cosi Tobi i Bebe Comfort ... zresztą czytałam + i - P4W
Jka dostane zwrot z US to kupuje ... tylko jeszcze nie wiem który

......................... ...
dzien dobry dziewczynki
zim ciąg dalszy
Też się zastanawiam nad nimi i jeszcze nad maxi cosi Priori

za wizytę.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:24   #1034
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh, jak ja ci zazdroszcze spiocha. Na noce nie narzekam bo mimi ze sie budzi to spi przewaznie od 19tej do 7mej wiec wysypiam sie, ale brakuje mi dluzszego spania w dzien.
Od zawsze tak ci spal czy moze teraz sie cos zmienilo? Moze i dla mnie jest nadzieja

Powiem od siebie, że Zosi też się zmieniło niedawno-kiedyś w dzień też miała tylko 2-3 30 min drzemki. Teraz ma dwie, ale za to potrafi przespać nawet 2 h za jednym zamachem Więc nadzieja jest, a jakże

Aniu i trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-03-16, 12:24   #1035
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
A tak jeszcze apropos stronki z butami. Droga trochę ta wysyłka, ale gdyba tak kilka osób było chetnych i byłby podział kosztami...hmmm...coś na zasadzie zamówień butowych, ale dla dzieci
DOBRZE kombinujesz
Cytat:
To do roboty

Ok, ja też uwielbiam i mam sporo przepisów w zanadrzu Postaram się czasem coś wrzucić.

Cytat:

no wąłsnie dopiero od niedawan tak śpi, zawsze spał tak jak Lenka - pół godziny i tyle
Nawet musiałam mu drzemkę popołudniowa przesunąć, bo jak mi ostatnio zasnął o 16 to się obudził o 19,30

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-03-16, 12:26   #1036
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Dziewczyny razem z Tz-em zastanawiamy sie nad piosenka na pierwszy taniec. Nie chcemy nic strasznie wolnego , ale tez nie bardzo szybkiego ( jakie wymagania) bo zdolnosci taneczne mojego Tza sa jakby to powiedziec-znikome . Macie jakies propozycje?
a moze macie jakas wspolna piosenke, ktora by sie nadawala

nasza pionenka np jest "bo mam ciebie" - sumptuastic
i pewnie jak bedziemy brac slub to pomysle cos z nia
Cytat:
Svinecko dla Marcelka - boski jest - to chyba żabka było
dzieki
tak tak to jest zabka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:35   #1037
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Oby kłopoty minęły jak najszybciej.

Zapomniałam napisać, że zrobiłam ten deserek z przepisu Kasi z gruszkami, biszkoptami i kaszką manną. Nie nadążałam łyżką wiosłować, tak Zosi smakował! Dzisiaj musze jej zrobić znowu
a ja wczoraj zjadłam ostatnią gruszkę
zaraz poszukam tego przepisu - wstawiany był tu na forum?

Cytat:
Powiem od siebie, że Zosi też się zmieniło niedawno-kiedyś w dzień też miała tylko 2-3 30 min drzemki. Teraz ma dwie, ale za to potrafi przespać nawet 2 h za jednym zamachem Więc nadzieja jest, a jakże

u nas dokładnie tak samo - wcześniej spał co 3 razy po 30 min, a teraz zwykle raz albo 2 razy ale za to po 1,5 nawet do 2 godzin
myślę, że się trochę uspokoił, bo w nocy też śpi spokojniej

-----------------
dziewczyny praktycznie skończyłam karmić piersią - Tomuś w dzień jada posiłki stałe, a w nocy praktycznie się nie budzi, więc pokarmu mam już tylko na pociumkanie (tak potrzebuje, ze nawet jak nic nie leci albo po kropelkach to się domaga )
ale do rzeczy zaczęłam wybielać zęby i zasadziłam sobie największe stężenie i umieram - tak mnie masakrycznie bolą zęby - nawet przy aparacie tak nie bolalo - umieram
no ale jak jestem taka głupia i pazerna na biel to mam

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:40   #1038
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

p4w ja juz od dwoch tygodni nie karmie
wspolczuje bolu, ale za to bedziesz miec zabki jak perelki

ja jak wylecze zeby do konca to chce sobie kupic na probe te paski wybielajace Crest, te najsilniejsze - maja podobno stezenie tego srodka najwieksze dostepne w tego typu preparatach 14%

tylko boje sie bolu bo ja mam strasznie wrazliwe zeby
dlatego uzywam pasty do wrazliwych zebow
Stary 2010-03-16, 12:45   #1039
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
a ja wczoraj zjadłam ostatnią gruszkę
zaraz poszukam tego przepisu - wstawiany był tu na forum?

-----------------

ale do rzeczy zaczęłam wybielać zęby i zasadziłam sobie największe stężenie i umieram - tak mnie masakrycznie bolą zęby - nawet przy aparacie tak nie bolalo - umieram
Był ten przepis, ale jest tak prosty, że napiszę: gotujesz w wodzie gruszki do miękkości, blenderujesz, dodajesz pokruszone biszkopty (to też zblenderowałam), ja do 2 gruszek dałam 6 małych biszkptów i kaszkę manną na mleku do konsystencji jaką chcesz. Voila!

A bólu współczuję, ale trochę na własne życzenie go masz

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-03-16 o 12:47
Stary 2010-03-16, 12:59   #1040
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
I zapraszam do obejrzenia Kingi, która znalazła sobie najlepszy gryzak na świecie
Alez slodycz

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Co robicie dzisiaj na obiad? bo nie wiem co zrobic, czy cebularze czy kotlety ziemniaczane z fetą, czy może krokiety z pieczarkami...

podsuncie jakiś pomysł.... składników nie mam wiec i tak bede szla do sklepu
Ja robie makaron z sosem pomidorowym, nie mam natchnienia

Cytat:
Cześć dziewczyny

Pozdrawiamy z Kubaskiem
Miramejku

Cytat:
My tanczylismy do Bee Gees "How deep is your love"

Cytat:
dziewczyny praktycznie skończyłam karmić piersią - Tomuś w dzień jada posiłki stałe, a w nocy praktycznie się nie budzi, więc pokarmu mam już tylko na pociumkanie (tak potrzebuje, ze nawet jak nic nie leci albo po kropelkach to się domaga )
Wspolczuje bolu

My juz po pierwszym spacerze. Bylo pieknie, slonce mocno swieci, chyba jest z 10 stopni. Dzisiaj szykuje Ani Jej ulubiona zupke jarzynowa. A na deser bedzie jablko. Na jutro kupilam mango, wlasnie mi dojrzewa
Dziekuje za odpowiedzi w sprawie jogurtow
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:07   #1041
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
A tak jeszzce apropos jedzenia, to gotowałam w weekend Zosi pomidorówke właśnie z ryżem. I strasznie ciężko jej było kupkę zrobić na drugi dzień... aż łeżki jej leciały tak stękała Tak myślę, że to po tym, bo nic innego nie mogło tak podziałać. Może za dużo tego ryżu dałam...
Też musze zrobić zupkę z ryżem, a gotowałaś go osobno czy razem?
Myślę, że to przez ryż Zosia się męczyła

Cytat:

Milego popołudnia
Udanych zakupów

My po spacerze, zaraz zabieram się za zupke dla Bartka.
A u nas została wczorajsza ogórkowa i trochę gulaszu.Ale krokiety bym zjadła

A Katarzynka się dzisiaj odzywała?

Miramejku Przykro mi z powodu dziadka, a problem mam nadzieje, że szybko się rozwiąże

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/

Edytowane przez Sweet_21
Czas edycji: 2010-03-16 o 13:08
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:12   #1042
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
p4w ja juz od dwoch tygodni nie karmie
wspolczuje bolu, ale za to bedziesz miec zabki jak perelki

ja jak wylecze zeby do konca to chce sobie kupic na probe te paski wybielajace Crest, te najsilniejsze - maja podobno stezenie tego srodka najwieksze dostepne w tego typu preparatach 14%

tylko boje sie bolu bo ja mam strasznie wrazliwe zeby
dlatego uzywam pasty do wrazliwych zebow
ja nie mam wrażliwych zębów dlatego zasadziłam sobie ekstra stężenie, a co moze być u Ciebie to nawet nie chcę mysleć (a nie masz przypadkiem szyjek odsłoniętych)

ale my kobiety jesteśmy w stanie znieść chyba wszystko dla urody - wybielałam już zęby na ślub i wtedy nic mnie nie bolało, bo wzięłam to stężenie, które pacjentom polecam
małżowi też zrobiłam szyny i kupiłam żele, ale on po jednym razie powiedział, ze nigdy w życiu, ale on ma i tak białe zęby

Cytat:
Był ten przepis, ale jest tak prosty, że napiszę: gotujesz w wodzie gruszki do miękkości, blenderujesz, dodajesz pokruszone biszkopty (to też zblenderowałam), ja do 2 gruszek dałam 6 małych biszkptów i kaszkę manną na mleku do konsystencji jaką chcesz. Voila!

A bólu współczuję, ale trochę na własne życzenie go masz
dzięki za przepis - wypróbuję na pewno
a bólu nie ma co współczuć - głupia jestem to mam

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Wspolczuje bolu
dziękuję, ale jak już pisałam kto nie ma w głowie ten ma w zębach

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-16, 13:15   #1043
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

zapomnialam napisac - Cass co to za szkieletor w avie?
Stary 2010-03-16, 13:15   #1044
p4w
Zakorzenienie

zapomniałam się pochwalić - dziś u mnie obiad z dwóch dań
pomidorówka wg przepisu unholy (ugotowałam wczoraj i jeszcze zostało) i piekę właśnie karkówkę...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-16, 13:16   #1045
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
a moze macie jakas wspolna piosenke, ktora by sie nadawala

nasza pionenka np jest "bo mam ciebie" - sumptuastic
i pewnie jak bedziemy brac slub to pomysle cos z nia

dzieki
tak tak to jest zabka
Mamy taka piosenke ale ona akurat nie nadaje sie na pierwszy taniec , bo to hip hop .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:16   #1046
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

dziekuje, lejesz miod na moje serce. mam nadzieje ze mojej tez sie tak odmieni

Cytat:
No i znowu ominie mnie to co najlepsze

Cytat:
DOBRZE kombinujesz

no wąłsnie dopiero od niedawan tak śpi, zawsze spał tak jak Lenka - pół godziny i tyle
Nawet musiałam mu drzemkę popołudniowa przesunąć, bo jak mi ostatnio zasnął o 16 to się obudził o 19,30
alez sie ciesze. czekam dnia az Lenie sie odmieni

Cytat:
u nas dokładnie tak samo - wcześniej spał co 3 razy po 30 min, a teraz zwykle raz albo 2 razy ale za to po 1,5 nawet do 2 godzin
myślę, że się trochę uspokoił, bo w nocy też śpi spokojniej

-----------------
Kolejny dzieciaczek spi dluzej.
jakie jest najwieksze stezenie? zakladasz nakladki czy w jakis inny sposob. ja kiedys wybielalam zelem 12% i niby byl efekt ale jakis maly czy to znaczy ze nie da sie ich bardziej wybielic i po prostu mam taka kosc???

Stary 2010-03-16, 13:17   #1047
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ja nie mam wrażliwych zębów dlatego zasadziłam sobie ekstra stężenie, a co moze być u Ciebie to nawet nie chcę mysleć (a nie masz przypadkiem szyjek odsłoniętych)

ale my kobiety jesteśmy w stanie znieść chyba wszystko dla urody - wybielałam już zęby na ślub i wtedy nic mnie nie bolało, bo wzięłam to stężenie, które pacjentom polecam
małżowi też zrobiłam szyny i kupiłam żele, ale on po jednym razie powiedział, ze nigdy w życiu, ale on ma i tak białe zęby
nie mam odslonietych
ja zawsze mialam takie wrazliwe zeby

kiedys bywaly nawet takie momenty, ze jak w zimie wchodzilam z mrozu do cieplego pomieszczenia to mnie bolaly na maksa

slodycze jem rzadko a jak juz jem to staram sie jak najmniej gryzc je zebami bo umieram, to samo lody - nie ugryze bo umre chyba
Stary 2010-03-16, 13:24   #1048
morska
Zadomowienie

Hey
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
I tu się nie zgadzam Koniec kropka

A więc za pomyślne rozmowy z księdzem i aby nie było takiej kolejki.
Hehe, Sylko, Dobry Duszku Ale ja mogę być wredna, nie robi to na mnie wrażenia

Chcę się dzisiaj wybrać, ale nie wiem czy Mężowi uda się wyrwać z pracy, żeby zająć się Tymkiem

Cytat:
mój Tomuś jeździ w Bebe Comfort Iseos TT i Romer King Plus
jeśli chodzi o Maxi Cosi Tobi to też braliśmy pod uwagę
swego czasy stworzyłam porównanie tych trzech fotelików, ale to chyba było w poprzedniej części - wpisz tam któryś model, a na pewno znajdziesz moje wypociny
chyba z morską wtedy dyskutowałyśmy
Mam zapisany ten post p4w o fotelikach
W każdym razie mój wybór to ten sam, co jeden z fotelików p4w, czyli Römer. Jego jedyną wadą jest chyba tylko cena...

Cytat:
Jeśli ani szybko, ani wolno to może (jeśli z polskich) "Bo jesteś Ty" Krawczyka?

~~~~~~
Miramejku -
Stary 2010-03-16, 13:24   #1049
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

daj przepis
Na krupnik? Bo piersi w sosiku i pieczone ziemniaczki to żadne danie raczej

Cytat:
Zamówić z tej strony można nie tylko buty, ale także odzież sportową dla siebie i dzieciaczków
Wiem, wiem, ale wolę myśleć tylko o butach, bo jakbym zaczęła oglądać inne rzeczy, to bym z torbami poszła...

Cytat:
zapomniałam się pochwalić - dziś u mnie obiad z dwóch dań
pomidorówka wg przepisu unholy (ugotowałam wczoraj i jeszcze zostało) i piekę właśnie karkówkę...

Zupka przedszkolna furorę robi

Cytat:

No i znowu ominie mnie to co najlepsze
A może do Ciebie wysyłka jest tańsza i opłaca Ci się bez współpracy z nami

My po spacerku, ale super słońce, ale tak się wszytsko topi, ze przemokły mi buty
Musieliśmy wcześniej wrócić, bo juz mi zimno było. Woda nich pływała...

Zamieszczam podboje Antka w łóżeczku (Małż jeszcze nie opuścił materaca), a ja powiedziałam, że się sama za to nie biorę - chociaż raz niech sam zrobi
http://www.youtube.com/watch?v=W2tko4IdQI4

Idę sprzątać, bo Mama ma dzisiaj wpaść, a u nie sodoma i gomora...

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-03-16 o 13:25
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:24   #1050
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:

zięciunio zdolny i jak pięknie siada

technikę ma trochę inną niż Martynka - u nas króluje styl na kraula

u nas byłaby afera na maxa, Martynka wystarczy tylko że swoją miseczkę zobaczy i już krzyczy że mam się pospieszyć a co dopiero gotowa kaszka

gratulujemy ząbka

parowar ma taki: http://allegro.pl/item957334770_paro...u.html#gallery

jestem zadowolona, jedyny minus to ta stal nierdzewna na dole - wiecznie upaluchowana

przepisy przyjmuję w każdej ilości

mi się wydaje że jak na komunię to nie bardzo...taka w sumie zwykła zabawka edukacyjna...chociaż przyznaję że nie jestem jakoś specjalnie w temacie..

hmm, a może coś takiego:
http://allegro.pl/item948876158_apar...itty_nowy.html

tulipku, dobrze że się odezwałaś, tęsknimy za tobą no i za miramej...i megi

Dzień dobry
wyspałam się dzisiaj jak nigdy, TŻ iMartynka obudzili mnie o 8 dopiero, toż to rozpusta
fajowy ten aparacik

Cytat:
Cześć.
Przyszły Kingi buciki i są rewelacyjne
Postaram się nadrobić kilka ostatnich stron wątkowych, żeby być na bieżąco.

kinia slodka jak malina i gryzak bardzo ciekawy moja najbardziej lubi telefony i piloty gryźć

Cytat:
Zamawiałam ze sportsdirect.com (w sumie zamawiał mi brat, który jest w Anglii, ale paczka ze sklepu szła od razu do Polski)
zamawiałam te;
butki cudowne....pumacze mamy identyczne i bardzo wygodne do ubierania i myszce tez pasuja bo kupiłam takie trampki to sciąga

Cytat:
Siemka
Narazie bez cytowania, wpadłam sie przywitac.
Kuba pewnie zaraz sie obudzi a ja nawet sniadania nie zjadłam bo wziełam sie za sprzatanie.
W brzuchu burczy i dzisiaj stanełam na wadze a tam kolejne 0,5 kg spadło Narzekac nie moge, bo nie ukrywam bardzo sie z tego ciesze tylko zastanawia mnie dlaczego tak ładnie chudne? Wcale rygorystycznie nie trzymam sie diety, ONZ zakonczyłam w połowie bo juz nie miałam ochoty na jajka i wiesniaki
Pije cały czas ta wode z kropelkami i dodatkowo łykam CLA+zielona herbata(moze to na mnie tak działa). Oczywiscie zero słodyczy, chleba (jem tylko Wasa), ziemniaków, tłustego, i sporo sie teraz ruszam bo uganiam sie z Kuba

Dzisiaj mały znow zwymiotował rano kaszke Dałam mu zwykla ryzowa ktora bardzo lubi. Ale on podczas jedzenia niesamowicie sie wierci, o mało nie wypadnie z tego krzesełka, trzeba dac mu rozne zabawki zeby sie zajał i zjadł (wasze dzieci tez tak jedzą?).
Chyba w czwartek wybierzemy sie do pediatry.

Obudził sie...lece
avatorek cudowny, gratuluje wagi, kurcze jak ja bym chciała tez coś w koncu zgubic kupiłam z oriflamu ta skakankę i widze sloneczko za oknem to juz troszke mnie mbilizuje alekurde to ucho nie pozwala wyjść sobie poskakać

Cytat:
Cześć dziewczyny

Pozdrawiamy z Kubaskiem
oj kochana sciskam cię mocno i oby wszystkie kłopotki poszły sobie w dal....

Cytat:
o ja bym była bardzo chetna na takie zamówionko grupowe

maci przesłodki i tak slodko pełza, kurcze a ten mój grzmotek nie chce do przodu, jak jest na czworaka to dupsko do góry i sie podnosi zamiast pelzxać, jak mi sie uda to nagram co wyprawia i wam wrzuce

ale narazie pokarze jak tańczy do muzyki z telefonu jak tylko usłyszy że telefon dzwoni to juz dupcia skacze do gory :hahaha :
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości