Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-16, 11:40   #151
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Nadal szukamy mieszkania. Widzieliśmy 3 kolejne, ale same rudery. Przejściowe pokoje, jakieś kamienice z widokiem z okna zachęcajacym do skoku TŻ bez zmian. Zgodził się, ze pójdziemy jeszcze raz obejrzeć to pierwsze mieszkanie i porobimy fotki. Trzeba wycenić remont kuchni i łazienki. Pośrednik powiedział ze w tym tygodniu wywiesza baner
trzymam kciuki za mieszkanie... moze jak pojdziecie jeszcze raz to tz sie przekona.. my tez kupilismy pierwsze tre nam sie spodobalo
bedzie dobrze
Stary 2010-03-16, 11:40   #152
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

laski byłam teraz na miescie w drukarni i widziałam przepiekny wiane z bukszpanu bede robić na święta stroik

robiła któraś jajka zrobione metodą dekupażu? czy jak sie to nazywa.....

piekne są ale nei wiem jak sie za to zabrać

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:42   #153
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wkoncu dodzwonilam sie do zusu.... wyplala mojego wynagrodzenie jest przygotowana na 18 marca ale piojdzie poczta bo niemaja nr konta i musze jechac do niehc wypelnic kartke z numerem i od nastepnej wyplaty bedzie szlo na konto.... no i dstane kaze za okres 11 luty 26 luty bo nastepne l4 jest jeszcze niekompetne wiec pewnie dyra zapomniala pieczaki... a tu juz mam kolejne.. no nic pojda dwa naraz
tyle dobrze ze wiem ze do konca miesiaca powinna byc kasa bo juz wpadalam w paranoje...
Ja też ostatnio chwile grozy przeżywałam właśnie z powodu zusu, zamknęłam babci w PKO konto i otworzylam w ING i byłam z informacją, że proszę o zmianę rachunku. Zawsze renta do 11 była na koncie a tym razem 14 i tele echo, ale 15 już była

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
tak to już jest, że na pogrzebach się płacze, a na weselach tańczy to nie znaczy, że wtedy nie było im przykro że on odszedł. Moim zdaniem nie powinnaś na to ,,krzywo patrzeć"
Ale to co napisałaś o szukaniu kasy, to przesada więcej taktu i delikatnosci by im sie przydało

Nie wiem jakie to uczucie stracić mamę/tatę ale chyba bym poszła na oba wesela. Pewnie i tak nie potańczysz z brzuszkiem ale parze młodej będzie miło, że jesteś z nimi w tym dniu

Jestem tak zawalona robotą, że chyba od tygodnia tutaj nie zaglądałam...

Z tego co doczytałam to Anuli trzeba złozyć najlepsze życzenia więc składam

Agatko, ja też wybieram się do fryzjera, ale tylko na końcówki i wycieniowanie. A dzisiaj będę farbować na blond (ale taki raczej ciemny, poziom 7.0) zobaczymy co wyjdzie. Chcę sprawdzić jak mi będzie w zimnym odcieniu, bo do tej pory to leciałam ciepłymi 5.3, 6.3, 7.3

Nadal szukamy mieszkania. Widzieliśmy 3 kolejne, ale same rudery. Przejściowe pokoje, jakieś kamienice z widokiem z okna zachęcajacym do skoku TŻ bez zmian. Zgodził się, ze pójdziemy jeszcze raz obejrzeć to pierwsze mieszkanie i porobimy fotki. Trzeba wycenić remont kuchni i łazienki. Pośrednik powiedział ze w tym tygodniu wywiesza baner
Cześć pracusiu

mnie też podoba się zimny odcień blondu dlatego kupiłam szampon do blond pasemek, żeby niwelował żółty odcień za to mąż lubi właśnie cieplejsze tony blondu. Jak tak dalej pójdzie to pół głowy pofarbuję tonem cieplejszym a pół będzie w platynie

Gold może jak cykniecie fotki i wycenicie remont to Tż-et się przekona do mieszkania

Madzia dzięki za kciuki

Anula wszystkiego najlepszego
Stary 2010-03-16, 11:42   #154
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oo to już niedługo święta jajeczna zapomniałam o tym w ogóle. super wolny dzien w pracy

a własnie Iwka poniedziałek wielkanocny jest wolny i płatny, tak samo 30 kwietia urodziny królowej. co jeszcze w najbliższym czasie??

oni chyba coś jeszcze mają 5 maja

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:44   #155
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

kliwia-wykastrujesz?poczekaj jak zostaniesz mama ale dobre dobre

AgatkaL-u nas w kraku w sobote ma juz byc 12*C

Maggie-sliczne malenstwo,faktycznie niezle widac ale hmmmmmmm ja tam z tych rzeczy jaj jajca niewidzezreszta ja zdajac prawko i majac badania w tych kolorowych okularach nic niewidzialam na co pan :czy pani niewidzi tu kolek,kwadratow?na co ja jemu oooooo faktycznie saA twoj tz skoro widzial niepomylil zawodow

Tak zawsze mozecie isc i posiedziec,naprwno parze mlodej bedzie milo,wiem cos o tym.Niewiem czy pamietacie ale przed moim weselem tydzien umarl moj wujek czyli mamy brat i moja cala rodzina przyszla ale siostry jego a mo9je ciotki i mama niebawily sie.Bylam u ksiedza wtedy i pytalam co mam zrobic czy odwolac slub powiedzial mi ze to tragedia ze slub planowany wczesniej ale rodzina dostaje dyspenze na ten dzien choc moja rodzina tak jak pisalam niebawila sie

Co do ciotek to za przeproszeniem hu hu je to obchodzi czy jest kasa.Sorry ale ja takiej to dalabym w twarz mowiac tata jeszcze niepochowany a wy wscipskie o pieniadzach gadacie zreszta i tak was to niepowinno obchodzic wstydzcie sie

Z tego co doczytałam to Anuli trzeba złozyć najlepsze życzenia więc składam :win ko:

Anula-Końskiego zdrowia, Szczerego uśmiechu, Zgrabnego zadu, Generalnie czadu!!!
100 lat i Wszystkiego Najlepszego

gold-Tylko nie w kamienicy mieszkanko!!!-mialam i szybko ucieklam stamtad .Mieszkanie w kamienicy=wysokie rachunki,wilgoc a za tym idzie grzyb!!!!!!!

ząbale
KLIK PLISSS
http://[luksjab]471229[/luksjab]

Edytowane przez Riana
Czas edycji: 2010-03-16 o 12:47
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:57   #156
Rybulka
Zakorzenienie

Anulko, wszystkiego dobrego dla Ciebie! Zdrowia, szczęścia, radości, miłości niekończącej się, spełnienia marzeń i dużo uśmiechu!

Kilkadziesiąt minut temu wróciłam ze sklepu i śmiać mi się chciało, bo sprawdziło się to, o czym niedawno mówiła Martucha- sami emeryci w sklepie
Jeszcze kobiecina chciała się wepchać przede mną do ważenia warzyw, bezczelnie się na mnie patrząc. Gdyby ją obsłużyła ekspedientka przede mną, to powiedziałabym coś i jednej i drugiej Ale ekspedientka udawała, że emerytki nie widzi i mnie obsłużyła Normalnie kolejka do ważenia z pięć osób, a ta się centralnie wryła

A jak byłam na poczcie, to mi kobieta w okienku z uśmiechem powiedziała, że nie musze stać w kolejce i mam ten czas wykorzystywać Ale jakoś mi tak głupio zawsze

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
laski uwaga chwalę się
własnie wziełam ostatnia tabletę po 8 latach brania

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
(...)
a czy ja wam sie chwalilam, ze robie sobie tatuaz 8 kwietnia?
Ja, jak miałam paręnaście lat, to myślałam o tatuażu, ale dość szybko mi przeszło

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
(...)
bylismy wczoraj u doktorka i nasza dzidzia mierzy juz cale 46 mm i wazy 60 gram ma dwie raczki-ktore podnosilo do gory, dwie nozki i duzy brzuszek (obwod 58 mm) -duzy brzuszek to po tatausiu oczywiscie no i termin nam sie przesunal na 27.09.10 ale i tak narazie trzymamy sie pierwszej daty, bo to sie bedzie teraz zmieniac! Normalnie jestem spokojniejsza na kolejne 2 tygodnie, a tydzien przed kolejna wizyta znowu bede schizowac no i tatus oczywiscie stwierdzil ze on to juz widzi jajeczka..... wariat
Bardzo się cieszę Już się nie stresuj, bo widac, że maleństwo zdrowo rośnie
Foteczka śliczna, ale podziwiam, że TŻ dojrzał jajeczka

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
wpadlam sie przywitać i zmykam, jade do lekarza z tymi moimi korzonkami bo już dlużej nie wytrzymam tak mnie bolą a żadne tabletki i maści nie pomagają

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
(...)
My z mężem wczoraj byliśmy w Wodzisławiu w firmie, która pośredniczy w wyjazdach do Holandii. Bardzo miła Pani wszystko nam wytłumaczyła, my wypełniliśmy kilka stron papierków i czekamy

I właśnie tak jadąc wczoraj do Wodzisławia a konkretnie to już w nim będąc głowa mi się chciała urwać bo wypatrywałam naszej Rybulki kręciłam się jak szalona i w końcu Tż-et się pyta kogo ja tak wypatruje więc mu mówię, że koleżanki z wizażu na co on znowu się pyta czy się umawiałyśmy na spotkanie, a ja mu na to że nie i że liczę na szczęśliwy traf
śmiał się ze mnie i mówi, że wizaż jest wszechobecny

Rybulko my też wczoraj zatrzymywaliśmy się w Mc Donaldzie, przy rondzie i na przeciwko był sklep Billa, to gdzieś niedaleko Was?
w ogóle to rond i rondeczek w Wodzisławiu macie od groma i troszeczkę
łożeczko bardzo mi się podoba, kolor który jak Miłoszek dorośnie będzie praktyczniejszy niż jakiś jasny no i funkcjonalne jest bo ta szuflada naszym znajomym sprawdza się znakomicie a powiedz mi czy łózeczko ma funkcję kołyski?
za 14 kwietnia trzymam kciuki
(...)
Aniu, ale się uśmiałam Szczególnie, że wypatrywałaś mnie po płaszczyku
Niestety, nie miałaś szans mnie zobaczyć, bo wczoraj nawet nosa z domu nie wyściubiłam .
Byliście w tym samym Macu, co mój TŻ . Zresztą, w Wodzichu jest tylko jeden To całkiem niedaleko od nas, a jeszcze bliżej jest do biblioteki, w której pracuję
A o której byliście w tym Macu? Bo ja w sumie miałam jechać z TŻem, ale mi sie nie chciało
Taaak, rond mamy dużo Pewnie jechaliście przez to kształtem przypominające hmmm... podpaskę Martucha i Wojtas nie mogli się mu nadziwić
Ale jeszcze więcej rond jest w Rybniku, gdzie jeszcze do niedawna mieszkałam

Cieszę się, że łóżeczko się podoba Mamy nadzieję, że małemu też przypadnie do gustu Nie, nie ma funkcji kołyski Widziałam takie i tez to musi być fajna sprawa

Maggie, te Twoje ciotki, porażka
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:59   #157
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
oo to już niedługo święta jajeczna zapomniałam o tym w ogóle. super wolny dzien w pracy

a własnie Iwka poniedziałek wielkanocny jest wolny i płatny, tak samo 30 kwietia urodziny królowej. co jeszcze w najbliższym czasie??

oni chyba coś jeszcze mają 5 maja
W tym roku maj jest wyjątkowo szczęśliwy To święto 5 maja to święto wyzwolenia obchodzone co 5 lat, więc się wstrzeliliście
Tu masz pozostałe:
- 5 kwietnia - wielkanoc
- 30 kwietnia - dzień królowej
- 5 maja - dzień oswobodzenia
- 13 maja - dzień wniebowstąpienia
- 24 maja - zielone świątki
- 25 i 26 grudnia - gwiazdka

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 12:02   #158
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też ostatnio chwile grozy przeżywałam właśnie z powodu zusu, zamknęłam babci w PKO konto i otworzylam w ING i byłam z informacją, że proszę o zmianę rachunku. Zawsze renta do 11 była na koncie a tym razem 14 i tele echo, ale 15 już była
no ja mam nadzieje ze jak 18 wysla to do 25 bedzie
bo sie zeschizuje

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Kilkadziesiąt minut temu wróciłam ze sklepu i śmiać mi się chciało, bo sprawdziło się to, o czym niedawno mówiła Martucha- sami emeryci w sklepie
Jeszcze kobiecina chciała się wepchać przede mną do ważenia warzyw, bezczelnie się na mnie patrząc. Gdyby ją obsłużyła ekspedientka przede mną, to powiedziałabym coś i jednej i drugiej Ale ekspedientka udawała, że emerytki nie widzi i mnie obsłużyła Normalnie kolejka do ważenia z pięć osób, a ta się centralnie wryła

A jak byłam na poczcie, to mi kobieta w okienku z uśmiechem powiedziała, że nie musze stać w kolejce i mam ten czas wykorzystywać Ale jakoś mi tak głupio zawsze

Taaak, rond mamy dużo Pewnie jechaliście przez to kształtem przypominające hmmm... podpaskę Martucha i Wojtas nie mogli się mu nadziwić
Ale jeszcze więcej rond jest w Rybniku, gdzie jeszcze do niedawna mieszkałam :
co za baba.. a mowilam ze sami emeryci mowilam
a w kolejce! wykorzystuj!
aaaaaa wasze rondo podpaska jest super wlasnie mialam pisac xze w rybniku jest wiecej ale zapomnialam.. w tychach tez same ronda.. tylko z 5 duzych skrzyzowan a reszta to ronda
Stary 2010-03-16, 12:03   #159
Rybulka
Zakorzenienie

Ja dziś gotuję dla teścia i męża Teściowa pojechała na jakieś szkolenie do Krakowa na trzy dni . Dlatego musiałam zrobić dwudaniowy obiad, bo jak gotuję tylko dla mnie i TŻa, to robię albo zupę, albo drugie danie. Tak więc zupę już zrobiłam pomidorową- moja pierwsza w życiu Pyszniutka wyszła A na drugie naleśniki z pieczarkami, serem i kukurydzą W ogóle, coś się TŻ śmieje, że odkąd jestem w ciąży, ciągle kupuje pieczarki

Martuś, bo Rybnik jest zawsze lepszy od Wodzisławia (tu się odzywa mój lokalny patriotyzm)

Edytowane przez Rybulka
Czas edycji: 2010-03-16 o 12:05
Stary 2010-03-16, 12:05   #160
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też podoba się zimny odcień blondu dlatego kupiłam szampon do blond pasemek, żeby niwelował żółty odcień za to mąż lubi właśnie cieplejsze tony blondu. Jak tak dalej pójdzie to pół głowy pofarbuję tonem cieplejszym a pół będzie w platynie

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
Maggie-sliczne malenstwo,faktycznie niezle widac ale hmmmmmmm ja tam z tych rzeczy jaj jajca niewidzezreszta ja zdajac prawko i majac badania w tych kolorowych okularach nic niewidzialam na co pan :czy pani niewidzi tu kolek,kwadratow?na co ja jemu oooooo faktycznie saA twoj tz skoro widzial niepomylil zawodow
ale żeby się facet nie zdziwił, jakby te "jajka" okazały się jajnikami

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-03-16 o 12:07
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:08   #161
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś gotuję dla teścia i męża Teściowa pojechała na jakieś szkolenie do Krakowa na trzy dni . Dlatego musiałam zrobić dwudaniowy obiad, bo jak gotuję tylko dla mnie i TŻa, to robię albo zupę, albo drugie danie. Tak więc zupę już zrobiłam pomidorową- moja pierwsza w życiu Pyszniutka wyszła A na drugie naleśniki z pieczarkami, serem i kukurydzą W ogóle, coś się TŻ śmieje, że odkąd jestem w ciąży, ciągle kupuje pieczarki

Martuś, bo Rybnik jest zawsze lepszy od Wodzisławia (tu się odzywa mój lokalny patriotyzm)
hahahahahahhahaha pani napewno chce sie przeniesc z Rybnika do Wodzilwia? niech sie pani zastanowi
aaaaa zupa.. napewno pyszna.. nalesnikiiiii oooo musze zrobic niedlugo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 12:09   #162
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Uwielbiam naleśniki z takimi właśnie dodatkami
Stary 2010-03-16, 12:10   #163
kliwia
Zakorzenienie

Wiecie co, ja bylam w biedronce i byly 3 kasy z mega kolejka, i sami emeryci tez
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:12   #164
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hej kobity
melduję się i ja

Boże, umieram dzisiaj, haftuję od samego rana, nie dam rady jeśc, pić.... głowa tak mnie boli, ze zwariuję zaraz chyba

wczoraj byli u nas TZ-ta znajomi, zapraszali na wesele, zrobili sobie dzidziusia i ślub miał być w przyszłym roku, ale teraz jednak na szybko wszystko zorganizowali. Laska ma termin tydzien przede mna zreszta w ogóle jeszcze 2 laski z terminem na październik mają byc na tym weselu, więc nie będe jedynym grubasem

Anula - 100 lat kochana wszystkiego naj naj naj

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:13   #165
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

ale żeby się facet nie zdziwił, jakby te "jajka" okazały się jajnikami
zaczynają się tak samo "jaj..."

Stary 2010-03-16, 12:14   #166
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
hahahahahahhahaha pani napewno chce sie przeniesc z Rybnika do Wodzilwia? niech sie pani zastanowi
aaaaa zupa.. napewno pyszna.. nalesnikiiiii oooo musze zrobic niedlugo
Taaaak, nie do końca przemyślana decyzja
Ja to czasem lubię byc wyjątkiem- wszyscy wyjeżdżają z Wodzicha, a ja sie przyprowadzam Mało tego, od razu zadbałam o przyrost naturalny

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Uwielbiam naleśniki z takimi właśnie dodatkami
Mojej teściowej kojarzą sie tylko naleśniki na słodko, dlatego jak jej coś tam kiedyś mówiłam o tych z pieczarkami, zdębiała

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja bylam w biedronce i byly 3 kasy z mega kolejka, i sami emeryci tez
Oni są wszędzie!
Stary 2010-03-16, 12:17   #167
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Anulko, wszystkiego dobrego dla Ciebie! Zdrowia, szczęścia, radości, miłości niekończącej się, spełnienia marzeń i dużo uśmiechu!

(...)

Aniu, ale się uśmiałam Szczególnie, że wypatrywałaś mnie po płaszczyku
Niestety, nie miałaś szans mnie zobaczyć, bo wczoraj nawet nosa z domu nie wyściubiłam .
Byliście w tym samym Macu, co mój TŻ . Zresztą, w Wodzichu jest tylko jeden To całkiem niedaleko od nas, a jeszcze bliżej jest do biblioteki, w której pracuję
A o której byliście w tym Macu? Bo ja w sumie miałam jechać z TŻem, ale mi sie nie chciało
Ale jeszcze więcej rond jest w Rybniku, gdzie jeszcze do niedawna mieszkałam

Cieszę się, że łóżeczko się podobaMamy nadzieję, że małemu też przypadnie do gustu Nie, nie ma funkcji kołyski Widziałam takie i tez to musi być fajna sprawa

Maggie, te Twoje ciotki, porażka
Rybulko na emerytów nie ma mocnych dla nich ciąża nie jest przywilejem, takie starsze osoby potrafią być czasem bezczelne, nie wszystkie oczywiście. Raz będąc w sklepie w kolejce stała młoda dziewczyna w ciąży i pyta się czy może stanąć jako pierwsza więc ją przepuściłam, na co jedna babcia się pyta co jej jest, że ma być pierwsza, wiec dziewczyna odpowiada, że jest w ciąży, na co babcia, że ma przepukline i chore nogi wtrąciła sie eskpedientka bo babcinka nie chciała dać za wygrana oczywiście na koniec dodała, że dzisiejsza młodzież jest niewychowana..
walcz w kolejkach o swoje

a Macu byliśmy coś ok. 12 - 13 biblioteki też szukałam, ale maż za szybko jechał i zaczęło mi się kręcić w głowie od przemykającego krajobrazu

rondo podpaska umarłam, ale rzeczywiście ona ma taki kształt

kurcze my też przez Rybnik jechaliśmy więc to w Rybniku tyle kołowania, swoją drogą to miło było "wrócić" w te strony rok temu przed świętami w Pszowie kupiliśmy auto

Cytat:
no ja mam nadzieje ze jak 18 wysla to do 25 bedzie
bo sie zeschizuje

co za baba.. a mowilam ze sami emeryci mowilam
a w kolejce! wykorzystuj!
aaaaaa wasze rondo podpaska jest super wlasnie mialam pisac xze w rybniku jest wiecej ale zapomnialam.. w tychach tez same ronda.. tylko z 5 duzych skrzyzowan a reszta to ronda
Myślę, że do 25 spokojnie dotrą tyle, że poczta potrąci dla siebie parę groszy

rondo podpaska muszę powidzieć Tż-etowi, myśmy doszli do wniosku, że ktoś popłynął przy jego aranżacji
Stary 2010-03-16, 12:21   #168
iwka28
Wtajemniczenie

Jak chcecie zobaczyć emerytów w ilościach ogromnych to zapraszam do mnie w godzinach pracy tylko ich widać na ulicach plus arabskie kobiety z dziećmi Tu emeryci nie siedzą w domach, obsługa jest dla nich bardzo miła i pomocna. Od służby zdrowia dostaje się w przypadku problemów z chodzeniem takie balkoniki albo w ogóle wózki elektroniczne i pomykają.

Stary 2010-03-16, 12:25   #169
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

kliwia-emeryci sa wszedzie,sa upierdliwi i ile maja do gadania sprobuj sie odezwac a cie
nie no co wy jeszcze niewymyslicie jestescie boskie

A ze tak zapytam Czy ktoras z was wie jak wyglada macica jak jest sie zafasolkowanym?Czy jest roznica w przytulankach? Kurcze bola mnie sutki dzis i czuje jakbym sie posikala

ząbale
KLIK PLISSS

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 12:25   #170
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytowalam Wasze posty, ale jest ich bardzo duzo, wiec odpowiem tak ogolnie

one dokladnie wiedza, ze do nic im do tej kasy, ale mi sie wydaje, ze to bylo takie zagranie typu "idz szukac to odrazu zobaczymy ile zostawil" bo jak nie poszukasz teraz to mozemy sie juz nie dowiedziec ile zostawil, bo przeciez nie powiesz je wiecie zazdrosc zzera, bo wszyscy wiedza, ze tata chcial kupic samochod, wiec kasa byla, a najbardziej je boli to, ze to my te pieniadze przejelismy ale to chyba normalne gdyby tata chcial to by zrobil tak, ze to one by je dostaly, ale testamentu nie ma, a do wszystkich bankow ja bylam upowazniona odkad tylko skonczylam 18 lat-wtedy wycofal pelnomocnictwa ciotek i upowaznil mnie. Tata na pare m-cy przed smiercia sciagnal mnie do siebie i kazal powtarzac, w ktorych bankach, co ma ulokowane, zebym wiedziala, jak cos sie stanie i zaczela dzialac. Pokazal mi tez taka kasetke, gdzie byly wazniejsze dokumenty i gdzie jest kluczyk-mowie Wam on normalnie cos czul, a ja pamietam wtedy, ze jak tak gadal to mialam na niego nerwy, ze tak mowi i az ciary mnie przeszly i te ciotki jak na mnie naskoczyly, ze w domu musi byc kasa to powtarzaly, ze tata zawsze mowil, ze Madzia wszystko wie co i jak i to je chyba bolalo, ze nie one
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:29   #171
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
W tym roku maj jest wyjątkowo szczęśliwy To święto 5 maja to święto wyzwolenia obchodzone co 5 lat, więc się wstrzeliliście
Tu masz pozostałe:
- 5 kwietnia - wielkanoc
- 30 kwietnia - dzień królowej
- 5 maja - dzień oswobodzenia
- 13 maja - dzień wniebowstąpienia
- 24 maja - zielone świątki
- 25 i 26 grudnia - gwiazdka
tak, aż tyle i wszytskie są dniami wolnymi od pracy ?? i jeszcze jak do tego płatnymi tak jak święta, dzien królowej i to 5 maja, to jestem w 7 niebie

a 24 maja są moje urodziny

Stary 2010-03-16, 12:29   #172
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Rybulko na emerytów nie ma mocnych dla nich ciąża nie jest przywilejem, takie starsze osoby potrafią być czasem bezczelne, nie wszystkie oczywiście. Raz będąc w sklepie w kolejce stała młoda dziewczyna w ciąży i pyta się czy może stanąć jako pierwsza więc ją przepuściłam, na co jedna babcia się pyta co jej jest, że ma być pierwsza, wiec dziewczyna odpowiada, że jest w ciąży, na co babcia, że ma przepukline i chore nogi wtrąciła sie eskpedientka bo babcinka nie chciała dać za wygrana oczywiście na koniec dodała, że dzisiejsza młodzież jest niewychowana..
walcz w kolejkach o swoje

a Macu byliśmy coś ok. 12 - 13 biblioteki też szukałam, ale maż za szybko jechał i zaczęło mi się kręcić w głowie od przemykającego krajobrazu

kurcze my też przez Rybnik jechaliśmy więc to w Rybniku tyle kołowania, swoją drogą to miło było "wrócić" w te strony rok temu przed świętami w Pszowie kupiliśmy auto

rondo podpaska muszę powidzieć Tż-etowi, myśmy doszli do wniosku, że ktoś popłynął przy jego aranżacji
Widzisz, właśnie z takich powodów obawiam się walczyć o swoje w kolejkach. Ludzie potrafią być naprawdę okropni... I jeszcze o tej niewychowanej młodzieży mieliby zawsze coś do powiedzenia...

Widzę, że obracasz się po moich stronach i nic nie gadasz!

Tu wszyscy na to rondo podpaska mówią To rondo jest rozpoznawane u nas, jak Wawel w Krakowie
Stary 2010-03-16, 12:32   #173
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Jak chcecie zobaczyć emerytów w ilościach ogromnych to zapraszam do mnie w godzinach pracy tylko ich widać na ulicach plus arabskie kobiety z dziećmi Tu emeryci nie siedzą w domach, obsługa jest dla nich bardzo miła i pomocna. Od służby zdrowia dostaje się w przypadku problemów z chodzeniem takie balkoniki albo w ogóle wózki elektroniczne i pomykają.
Czyli pełna motoryzacja
powiem Wam dziewczyny, że mnie starsze pokolenie czasem bardzo wkurza i irytuje, ale jak zobaczę małżeństwo które na oko ma ze 40-50 lat małżeństwa za sobą idą trzymając się za rękę, śmieją się, albo biegają czy jeżdżą na rowerze to jakoś mnie to uspokaja, że starość wcale nie musi być taka zniedołężniała. Niestety nie wszystkim to jest pisane

Cytat:

one dokladnie wiedza, ze do nic im do tej kasy, ale mi sie wydaje, ze to bylo takie zagranie typu "idz szukac to odrazu zobaczymy ile zostawil" bo jak nie poszukasz teraz to mozemy sie juz nie dowiedziec ile zostawil, bo przeciez nie powiesz je wiecie zazdrosc zzera, bo wszyscy wiedza, ze tata chcial kupic samochod, wiec kasa byla, a najbardziej je boli to, ze to my te pieniadze przejelismy ale to chyba normalne gdyby tata chcial to by zrobil tak, ze to one by je dostaly, ale testamentu nie ma, a do wszystkich bankow ja bylam upowazniona odkad tylko skonczylam 18 lat-wtedy wycofal pelnomocnictwa ciotek i upowaznil mnie. Tata na pare m-cy przed smiercia sciagnal mnie do siebie i kazal powtarzac, w ktorych bankach, co ma ulokowane, zebym wiedziala, jak cos sie stanie i zaczela dzialac. Pokazal mi tez taka kasetke, gdzie byly wazniejsze dokumenty i gdzie jest kluczyk-mowie Wam on normalnie cos czul, a ja pamietam wtedy, ze jak tak gadal to mialam na niego nerwy, ze tak mowi i az ciary mnie przeszly i te ciotki jak na mnie naskoczyly, ze w domu musi byc kasa to powtarzaly, ze tata zawsze mowil, ze Madzia wszystko wie co i jak i to je chyba bolalo, ze nie one
Maggie nie myśl o tym, bo tylko się denerwujesz. Tak jak napisałaś gdyby Tata chciał im coś zostawić to znalazłoby się to w testamencie, a skoro nie ma testamentu to niech przestaną gdybać. Niestety są i tacy ludzie, dla których śmierć ma wymiar przypływu dodatkowej kasy

Cytat:
Widzisz, właśnie z takich powodów obawiam się walczyć o swoje w kolejkach. Ludzie potrafią być naprawdę okropni... I jeszcze o tej niewychowanej młodzieży mieliby zawsze coś do powiedzenia...

Widzę, że obracasz się po moich stronach i nic nie gadasz!

Tu wszyscy na to rondo podpaska mówią To rondo jest rozpoznawane u nas, jak Wawel w Krakowie
Niestety są ludzie i ludziska.
Następnym razem jak się będziemy wybierać do Wodzisławia to zamelduję

dziewczyny lecę sprzątać i gotować obiad, będę z doskoku

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-03-16 o 12:36
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:33   #174
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej teściowej kojarzą sie tylko naleśniki na słodko, dlatego jak jej coś tam kiedyś mówiłam o tych z pieczarkami, zdębiała
a ja lubie nalesniki inne nie tylko na slodko

Cytat:
niech potraca byle by bylo

Cytat:

zabrezmialo to jak saga don corleone wiem glupi zart ale tak mi sie skojarzylo... tata widocznie cos czul i wolal zebys ty o to zadbala... a masz rodzensto tak tylko zpaytam? mamy nie upowaznil?
Stary 2010-03-16, 12:33   #175
Rybulka
Zakorzenienie

Tutaj macie to sławetne rondo:
Stary 2010-03-16, 12:34   #176
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maggie a co się dokładnie towjemu tacie stało?? jesli nie chcesz, nie odpowiadaj, zrozumiem

Stary 2010-03-16, 12:36   #177
Rybulka
Zakorzenienie

Martuś, ja to lubię naleśniki z białym serem, albo z dżemem, ale uwielbiam właśnie naleśniki na inne sposoby. Robię też takie z mięsem, na ostro Chyba się meksykańskie nazywają

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 12:39   #178
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
Tutaj macie to sławetne rondo:
faktycznie allways ubogie bez skrzydelek:hahaha :

ząbale
KLIK PLISSS
Stary 2010-03-16, 12:47   #179
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
a ja lubie nalesniki inne nie tylko na slodko

niech potraca byle by bylo

zabrezmialo to jak saga don corleone wiem glupi zart ale tak mi sie skojarzylo... tata widocznie cos czul i wolal zebys ty o to zadbala... a masz rodzensto tak tylko zpaytam? mamy nie upowaznil?
no mowie Ci normalnie saga rodzice sa po rozwodzie, mam brata i podzielilismy sie wszystkim na pol co do grosza! dom bedzie na mnie, a on sie wszystkiego zrzeknie, bo tak wszyscy cala czworka ustalilismy-jeszcze jak tata zyl to wiedzial, ze ja i maz chcemy sie budowac, wiec mielismy zrobic przepisanie na mnie z jego dozywociem i tata od slubu, a szczegolnie w ostatnim miesiacu wydzwanial, kiedy umowie notariusza, ale ja chcialam zaliczyc spokojnie sesje wiec teraz bedzie postepowanie spadkowe! Tata wiedzial, ze jak brat sie zrzeknie tego domu to ja sie zrzekne mieszkania po mamie i tak zadne nigdy nie bedzie mialo do drugiego pretensji! Nawet wiecie spotkalam taty sasiadke raz na cmentarzu i ona do mnie mowi: "dziecko, czemu Ty tak zwlekalas z tym notariuszem?" i ze tata tak bardzo chcial wszystko przepisac i zebysmy zaczeli sie budowac i ze nawet go zapytala, a co z moim bratem i tata jej powiedzial, ze Madzia nie da zrobic krzywdy bratu!
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Maggie a co się dokładnie towjemu tacie stało?? jesli nie chcesz, nie odpowiadaj, zrozumiem
nie chcielismy sekcji zwlok, bo co do tego ze umarl naturalnie nie ma watpliwosci-byl zamkniety od srodka w domu i znalezlismy go w lazience, wiec pewnie zawal lub wylew
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:15   #180
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Madziu

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości