Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-16, 13:45   #4111
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Mpik, fryzurka bardzo łada, ale się dziewczyno przewróciłam normalnie na widok twojej sesji ślubnej Klimatyczna, piękna...Zawsze jak widzę takie śliczne sesje to żałuję, że my nie mieliśmy profesjonalnej.
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
... po prostu padłam, Mpiczku pięęękna sesja, a fotka z konikami i z wodą, wymiękłam
Fajna fryzurka, ciekawy odcień (jaki to?) i masz piękny kolor oczu
Dziękuje dziewczynki za miłe słowa My mieliśmy tylko fotografa, nie braliśmy kamerzysty, bo potem i tak tego nikt nie ogląda, a i mój Pawcio kategorycznie sie nie chciał zgodzić.

CO do moich oczek Niczko, to takie zwykłe są, na zdjęciu rzeczywiście ładniejsze wyszły niż w rzeczywistości ehhe-takie blado niebieskie

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
A ja jak zwykle nie mogę znaleźć albumu
Kochana wysłałam ci zaproszenie, jak już mnie przyjmiesz do znajomych to zobaczysz w moim profilu.
Stary 2010-03-16, 13:58   #4112
czita18
Raczkowanie

GG do czita18
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Witam was wszystkie po długiej przerwie... cały czas czytałam na bieżąco co się u was dzieje, ale jakoś tak... nie miałam nic do powiedzenia.
Doskwiera mi senność i mdłości (jak narazie bezefektowe naszczęście)
No a z pozytywnych wieści to mam już kolejne rzeczy dla Kropki
Znajomi podarowali nam używane lecz kompletnie niezniszczone leżaczek, wanienkę, karuzelę na łóżeczko, podgrzewacz do butelek, sterylizator i wieeelkąąą torbę ciuszków rozmiary 52-64 czy jakoś tak Więc ja już chyba żadnych ciuszków tych malusich nie kupię
Wczoraj popołudniu byliśmy u Gina. Kropka podrosła nam troszkę, widziałam bijące serduszko
Dla zainteresowanych króciutki filmik
http://marcin.org.pl/kropka/

Pozdrawiam was wszystkie i obiecuję się częściej odzywać
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 14:47   #4113
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Bluex Pokaż wiadomość
Tak jak pisaly dziewczyny polowkowe robi sie miedzy 18 a 22 tc, a jak sie maluszek ladnie ulozy to i plec poznacie A tak w ogole to lekarze u ktorych bylam nie znosza okreslenia "genetyczne"
To super, bo obliczyłam sobie, że wtedy co zamierzam iść na to usg to będzie połowa 21tc, więc chyba akurat

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Co do brzuchów - wklejam zdjęcia mojego od razu w tej ciążowej spódniczce, powiem wam, że jest na prawdę śliczna, wygodna i dobrze zrobiłam, że wzięłam M-kę, bo L-ka była by za duża.
Super spódniczka
Ja też niedługo wkleję zdjęcie brzuszka, może w weekend mężuś znajdzie czas na jakąś sesję

Cytat:
Lenka, a kiedy musisz oddać pracę mgr?
Teoretycznie do końca maja, bo w czerwcu obrony, ale wątpię czy w maju będzie mi się chciało cokolwiek pisać :/

Cytat:
Natomiast powiem wam, że mam "problem" z moim mężem. Otóż odkąd Dzidek jest w drodze mój mąż traktuje mnie jakoś inaczej, ostatnio mierzyłam w sklepie szpilki i dostałam wielkie kazanie, że jak to (?!) w ciąży chcę w takich butach chodzić... Oczywiście popiera go moja mama z twierdzeniami, że kręgosłup mi padnie itd. Nie jestem głupia, nie zamierzam chodzić w 9 m-cu w szpilkach po 12 godzin dziennie, ale ciąża chyba nie oznacza, że nie można sobie fajnych butów kupić Przecież buty zostaną mi na po ciąży a nie chcę baletek na wiosnę. Mam duże stopy a jestem niewysoka i w płaskich butach wyglądam jak kaczka. Nie mówię o jakichś ekstremalnych szpilkach 12 cm, ale takie powiedzmy 5-7 cm to wg mnie normalne buty...

Ja właśnie zapomniałam zapytać ginki o ten seks w ciąży w te niby "miesiączkowe dni" ale strasznie się boję, zresztą wiecie, że ja jestem mega zeschizowana, najchętniej bym robiła usg co 3 dni żeby się upewnić...
Ja też nie znoszę płaskich butów i kupuję zawsze wyższe, od kilku lat nie nosiłam płaskich butów, czasem japonki, np na wakacjach, ale nigdy do pracy czy na uczelnię Teraz też chodzę w wysokich butach i jest to strasznie męczące, bo jak np. jestem na stojąco na ćwiczeniach w laboratorium przez 8 godzin to strasznie mnie nogi bolą:/ Dlatego nie wiem co na wiosnę kupić.. ale może jednak jakiś mały obcasik..

A co do seksu w takie dni, to ja się tym w ogóle nie przejmuję, bo miałam 40-60 dniowe cykle, więc skąd mam niby wiedzieć kiedy by była @....

Cytat:
Dziewczyny, ja to mam wrażenie, że brzuch czasem tam mi się rano zmniejsza, że to aż niesamowite!
Ja też czasem mam rano taki troszkę mniejszy, ale od śniadania znowu rośnie Mi się to baardzo podoba, bo wszyscy na uczelni mnie już wypytują czy przypadkiem w ciąży nie jestem

Maggie, przepiękny maluszek, gratulacje

IlonaN2, trzymam kciuki za usg. A co do snów... Mi się prawie codziennie śni mały chłopiec! Noszę go na rękach, bawię się z nim, a wczoraj mi się śniło, że go karmię A poza tym też mi się śnią różne głupoty i erotyczne sny

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-03-16 o 14:49
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 14:53   #4114
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość

Ja też nie znoszę płaskich butów i kupuję zawsze wyższe, od kilku lat nie nosiłam płaskich butów, czasem japonki, np na wakacjach, ale nigdy do pracy czy na uczelnię Teraz też chodzę w wysokich butach i jest to strasznie męczące, bo jak np. jestem na stojąco na ćwiczeniach w laboratorium przez 8 godzin to strasznie mnie nogi bolą:/ Dlatego nie wiem co na wiosnę kupić.. ale może jednak jakiś mały obcasik..
Nie ma nic gorszego, niż nosząc przez długi czas wysokie buty, nagle się na płaskie przerzucić... boli kręgosłup, łydki i niektórym nawet kostki puchną... Ale proponuję kupić na wiosnę koturenki- nie za wysokie, ale też noga nie będzie na płasko, więc nie powinnaś tak bardzo tej różnicy Lenuś odczuć
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:08   #4115
gabisun
Zakorzenienie

Ja tam wolę łazić w płaskich niż potem męczyć się z obrzękami czy żylakami. W płaskich łaże do szkoły, a na jakieś większe wyjścia założe coś na obcasie ale to jest góra 1 godz. na stojaco w tych butach inaczej bym nie ryzykowała. I tu się nie zgodze że nie można przejść w wysokich butów na płaskie przecież i tak w domu na pewno chodzi na płasko więc nie jest to znowu jakaś ekstremalna zmiana, a dla nóg duza ulga moja koleżanka całe dorosle życie przechodziła w obcasach i teraz ma haluksy identyczne jak moja babcia, więc dziewczyny trzeba dbać o stopy, nogi i kręgosłup zwłaszcza teraz kiedy są najbardziej obciążone

Lenka 8 godzin na stojąco w obcasach chociaż na te zajęcia kiedy musisz długo stać chodź w niskich butach, może tak jak pisze Nika jakieś koturny?

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-03-16 o 15:10
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:11   #4116
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Wiadomo, że ekstremalnie wysokie szpilki na co dzień się nie sprawdzą, ale od czasu do czasu można zaszaleć Ja bym chciała jakieś zgrabne obcasy, w razie czego mam z zeszłego roku butki na niewysokiej koturnie, więc jak nie dam rady chodzić w obcasach to tamte butki mnie podratują. Ale powiem wam, że o ile mam obcas typu klocek to nie czuję różnicy między płaskimi a wysokimi - w ogóle mi się stopy nie męczą.
Stary 2010-03-16, 15:14   #4117
dash
Raczkowanie

Czita super masz te rzeczy i jeszcze ciuszki dostałaś, super! My z TŻ-tem będziemy musieli raczej kupić wszystko, zaczęłam się powoli rozglądać za wózkiem, łóżeczkiem, komodą... ale tyle tego wszystkiego a jakie ceny... A wy dziewczyny kupujecie komodę z przewijakiem? czy może już macie? a macie coś na oku? Jak tak to wklejajcie zdjęcia, może podpatrzę coś od Was
aaa jeszcze co do brzucha to ja mam tak, że rano mam mniejszy, największy jest wieczorem... nie mam pojęcia dlaczego (?) ale rośnie, może jutro kupię sobie jakieś getry albo spodnie

draTy się nie przejmuj bo teraz tak gadają a jak dzidziuś się urodzi to nie będą świata poza nim widzieć! Widzisz, czasami rodzice tak mają, że muszą pogadać, zdołować Cię i tyle, ale później będą najlepszymi dziadziusiami trzymaj się!!!
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:17   #4118
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ja tam wolę łazić w płaskich niż potem męczyć się z obrzękami czy żylakami. W płaskich łaże do szkoły, a na jakieś większe wyjścia założe coś na obcasie ale to jest góra 1 godz. na stojaco w tych butach inaczej bym nie ryzykowała. I tu się nie zgodze że nie można przejść w wysokich butów na płaskie przecież i tak w domu na pewno chodzi na płasko więc nie jest to znowu jakaś ekstremalna zmiana, a dla nóg duza ulga moja koleżanka całe dorosle życie przechodziła w obcasach i teraz ma haluksy identyczne jak moja babcia, więc dziewczyny trzeba dbać o stopy, nogi i kręgosłup zwłaszcza teraz kiedy są najbardziej obciążone

Lenka 8 godzin na stojąco w obcasach chociaż na te zajęcia kiedy musisz długo stać chodź w niskich butach, może tak jak pisze Nika jakieś koturny?

gabisunku dla mnie wysokie buty to też udręka

Moja kumpela jest wziętą, naprawdę wziętą (pracuje po 14H!!!) kosmetyczką i "obrabia" klientki w swoim salonie jeszcze przed otwarciem i długgggo po zamknięciu... W zeszłym roku zaszła w ciążę, a że jest elegancką kobitą (czasem do przesady- robi np. zabiegi w białej eleganckiej bluzce )- nosiła baaardzo wysokie szpile. Namówiłam Ją, żeby zmieniała na czas ciąży chociaż obuwie w pracy, na te kilkanaście godzin. Skończyła u lekarza, z takimi bólami kręgosłupa i łydek, że szok.
Ona w domu nosiła takie eleganckie paputki na obcasie...

Moja mamcia z kolei całe życie nosiła wysokie buty, bardzo ciężko było Jej się przerzucić na płaskie (miała podobne objawy co kumpela), a nawet kapcie domowe nosiła takie na wysokim klinie
Teraz nie wyobraża sobie wysokich butów, odkąd pokochała cichobiegi, mówi, że wysokie buty to masakra
I tak, jak całe życie miała wąską stópkę, tak teraz ma o wiele szersze i sądzi, że to od tych obcasów właśnie...

Ja najchętniej biegałabym boso, w japonkach i już
Stary 2010-03-16, 16:09   #4119
czarnaelizabeth
Raczkowanie

ja nie potrafię chodzić na obcasach, buty mam z 12 lat jakby zliczyć ile razy w nich byłam, to może uzbierałoby sie z 8-9 razy przeraża mnie fakt, ze czekają nas od czerwca do sierpnia 4 wesela ... a wtedy pasowałoby ząłożyć eleganckie buty, te moje mają z 6 cm obcas, ale jak dla mnie za wysoko

Czita - przepiękne maluszkowe rzeczy

Dash - nie nigdy nie miałam przewijaka ani komody, dla czwartego raczej nie bedzie sensu kupować,bo miejsca mamy niewiele w mieszkaniu.Jak coś, to komoda najlepsza jest z przewijakiem, który demontujesz-widziałam u koleżanki takie cudo
czarnaelizabeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 16:39   #4120
Jaga1111
BAN stały

Witam wszytskieNowe Mamusie!!

Witajcie ja szyciorkiem....

bylam dzis na badaniach i USG.. i co....sa i to

Bliżniaki!!!! : jupi:

jestem szczesliwa i przerazona.... i co z moja corcia...jak ona taka mala jeszcze....ehhe

dobra lece...buzka odezwe sie jutro
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 16:43   #4121
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość

jestem szczesliwa i przerazona.... i co z moja corcia...jak ona taka mala jeszcze....ehhe

Ogromne, podwójne gratulacje : jupi:
Stary 2010-03-16, 16:50   #4122
gabisun
Zakorzenienie

Jaga wow gratulacje oj to już niedługo pewnie bedziesz się chwalić brzucholkiem

Stary 2010-03-16, 17:17   #4123
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
wklejam zdjęcia mojego od razu w tej ciążowej spódniczce,
Fajna spódniczka, no i brzuszek już faktycznie troszkę widoczny

Cytat:
nie zamierzam chodzić w 9 m-cu w szpilkach po 12 godzin dziennie, ale ciąża chyba nie oznacza, że nie można sobie fajnych butów kupić Przecież buty zostaną mi na po ciąży a nie chcę baletek na wiosnę. Mam duże stopy a jestem niewysoka i w płaskich butach wyglądam jak kaczka. Nie mówię o jakichś ekstremalnych szpilkach 12 cm, ale takie powiedzmy 5-7 cm to wg mnie normalne buty...
.
No właśnie sama mam problem z butami na wiosnę, na co dzień chodzę w butach wysokich tzn. ok. 8 cm, staram się wybierać stabilne obcasy ale ma też kilka par szpilek. Ubieram się raczej elegancko, zazwyczaj noszę spódnice o ołówkowym kroju i jakoś nie widzę się w butach na płaskim do takiego stroju. No ale ze względu na ciąże i perspektywę rosnącego brzuszka a także pchania wózka jesienią postanowiłam zmienić zasady i poszukać czegoś eleganckiego ale bez obcasa. Pobiegałam po sklepach....Ale.... nic mi się nie podoba, albo po prostu nie umiem nic wybrać, wydaje mi się że noga wygląda śmiesznie i nieelegancko. No i koszłam do wniosku, że kupię coś pół-na pół czyli jakieś obcasik 4-5 cm, w sumie to prawie płasko i chyba noga nie będzie się męczyć? Całe szczęście latem nie mam takich problemów, są ładne płaskie sandałki i sandałki na koturnie.

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
No dobrze, czas wyjsc z ukrycia

Witam Was Mamuski
Serdecznie witamy na wątku. Super Maleństwo

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
[B]dziś postanowiłam sie odezwać i pochwalić brzuszkiem Jeszcze maleńki, ale powoli coraz bardziej widoczny nawet w ubraniach ^^
Maleńki ale już widać, że ciążowy Fajniusi.

Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
Znajomi podarowali nam używane lecz kompletnie niezniszczone leżaczek, wanienkę, karuzelę na łóżeczko, podgrzewacz do butelek, sterylizator i wieeelkąąą torbę ciuszków rozmiary 52-64 czy jakoś tak Więc ja już chyba żadnych ciuszków tych malusich nie kupię
Ale Wam fajnie, tyle prezentów, to już o wiele łatwiej. No i własną kaskę można przeznaczyć na inne potrzebne rzeczy

Jaga1111 no to podwójne gratulacje!!! Niesamowite Jesteś już drugą mamusią na wątku w "trójpaku", tylko ta pierwsza mama ostatnio się nie odzywa :-(

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-03-16 o 17:20
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 17:19   #4124
NIKaP-n
BAN stały

Jaga stokrotne gratulacje
ale superrrrrr
Stary 2010-03-16, 17:24   #4125
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
(...)aaa jeszcze co do brzucha to ja mam tak, że rano mam mniejszy, największy jest wieczorem... nie mam pojęcia dlaczego (...)
dash, mam tak samo i wynika to chyba z tego, że w nocy nie jesz
Ja jak rano wstanę mam płaściutki brzuszek (17t 2d), a po południu, szczególnie jak zjem cos ciężejstrawnego wyglądam jakbym za miesiąc miała rodzić. To pracujące jelita wypychają powłoki brzuszne

Jaga1111 - gratuluję, to wspaniała wiadomość. Dziewczyny zazwyczaj nie cieszą się zbytnio z tego, że w ich brzuszkach biją 2 serduszka.

Dziewczyny, przyznacie się, jeśli nie jest to dla was problemem, która ma zalecenie na cc i czemu?

Odnośnie wysokich obcasów - również byłam zdziwiona jak przestawiłam się na płaskie buty, że mój kręgosłup zreagował o wiele większym bólem. Rehabilitant poinformaował mnie, że kręgosłup musi sie po prostu przyzwyczaić do innego ustawienia.
Sama śmigam na stabilnym 5-6cm obcasie i z całego serca polecam wam buty Ryłko (ma na razie jedne jesienne i drugie na koturnie wiosenno-letnie). Są mega wygodne, solidne i stopa w nich odpoczywa.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2010-03-16 o 17:28
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 17:25   #4126
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:

ALE FAJANIE;-) Gratuluje serdecznie
Podwójna radość
Stary 2010-03-16, 17:26   #4127
szokoladka74
Raczkowanie

Pozdrawiam nowe mamy
ycnan, klarissa, super macie brzusie

Jaga1111 Gratulu ję podwójnego szczęścia !

Z tego co pamiętam któraś jeszcze dużo wcześniej wspominała,że ma mieć bliźniaki (zapomniałam kto), ale to niesamowite. Sama bym chciała

elenka śliczna sesja

Ja brałam ślub 2 sierpnia 97, czyli idealnie w środku powodzi we Wrocławiu. Mój dom i męża były zalane. Do niego dopływało się łodzią, a u mnie był tyko metr, więc jakoś się brodziło. Nie mieliśmy wesela ( nie było gdzie, sale też zalane) tylko obiad w restauracji. Ale to przecież nie najważniejsze. Szczęśliwie znosimy się do dziś dnia, mamy cudnych 2 synków i mamy nadzieję, że teraz uwieńczymy wszystko córką

Muszę niestety dużo leżeć (za dużo skurczy), ale co tam,

byle do wiosny

a to mój 15 tyg. brzuchol

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 17:49   #4128
gabisun
Zakorzenienie

Szokoladko super brzusio a ty jak na mamusię dwóch dzieciaczków to super laska jesteś, figurka niezła

Stary 2010-03-16, 18:03   #4129
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przyznacie się, jeśli nie jest to dla was problemem, która ma zalecenie na cc i czemu?

.
mnie dwa razy nie uwzględnili w szpitalu zalecenia wykonania cc... raz urodziłam na izbie a ostatniego rodziłam 11 godsizn i 45 minut, zaklinował się...

Poszła mi koszmarnie wada wzroku - pierwszą ciażę zaczynałam zz wadą -2,5 d, teraz mam -9d. Moja lekarka mówi, że nie wolno mi normalnie rodzić, mam stawac na głowie u okulisty, ma mi pisac, zalecenie cc. mam jeszcze oprócz tego mocne tyłozgięcie i jestem, co tu owijać w bawłenę, starsznie poszarpana na szyjce od poprzednich porodów.Poza tym mam schorzenia kręgosłupa, które bólami przypominaj.a te krzyżowe przy porodzie, wiec moze tym razem uda mi się z tym cc, boję sie stracić wzroku...

Szokoladko - śliczny brzusio
Stary 2010-03-16, 18:11   #4130
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Ja już po USG Dzidzia rozwija się cudnie ma dziś 2,5 cm machała do mamusi rączką w trakcie usg i ssała rączkę. Według USG termin mi się przesunął ale na razie nic nie zmieniam. Jeszce 7.04 ma to USG 3D genetyczne więc poczekamy.
Jaka jetem szczęśliwa a tu zdjęcie 10tc
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 18:38   #4131
NIKaP-n
BAN stały

Szokoladko piękny brzuchalek

Ilona
cudne Maleństwo
Stary 2010-03-16, 18:45   #4132
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
A co do snów... Mi się prawie codziennie śni mały chłopiec! Noszę go na rękach, bawię się z nim, a wczoraj mi się śniło, że go karmię A poza tym też mi się śnią różne głupoty i erotyczne sny
A mi się, kurna, od dawna nic nie śniło :/ Ale ja jakaś dziwna jestem bo zawsze jak już mi się coś śni to na kolorowo, a podobno sny są normalnie black&white...
Cytat:

jestem szczesliwa i przerazona....
PODWÓJNE GRATULACJE!! Super! Też mi się zawsze marzyły dwa serca pod sercem ^^
Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
ycnan, klarissa, super macie brzusie
Dziękuję, Twój też super i już taki okrąglutki
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ja już po USG Dzidzia rozwija się cudnie ma dziś 2,5 cm machała do mamusi rączką w trakcie usg i ssała rączkę. Według USG termin mi się przesunął ale na razie nic nie zmieniam. Jeszce 7.04 ma to USG 3D genetyczne więc poczekamy.
Kochana, na usg 3d się nie zmierzy przeziernosci chyba... Ale zawsze chyba aplikują pakiet 2d+3d/4d więc spoko

A ja mam jutro o 17:30 wizytę i już mam motylki w brzuchu z podekscytowania Zobaczę moje maleństwo ...dopiero po raz drugi (w zasadzie trzeci, ale za pierwszym razem był tylko pęcherzyk) Mężuś niestety musi pracować (mam ochotę kierownika ), ale też się doczekać nie może Dostałam misję przyniesienia nie tylko zdjęcia, ale też filmu z usg...

czita18, może ja ślepa jestem, ale na tym filmiku coś/ktoś tam jeszcze w tle jest... czy to może Twoja Kropka się tak zgięła w pół? ^^

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-03-16 o 18:51
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 18:55   #4133
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Ktos wczesniej pisal, ze mozna w ciazy syrop Stodal. Zle sie dzisiaj czuje, moge go wziac bez konsultacji z lekarzem?
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 19:01   #4134
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Ktos wczesniej pisal, ze mozna w ciazy syrop Stodal. Zle sie dzisiaj czuje, moge go wziac bez konsultacji z lekarzem?

Możesz skonsultowałam z ginem, zaleciła mi ogólna. I my z juniorkiem bierzemy, to lek homeopatyczny
Stary 2010-03-16, 19:07   #4135
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
możesz spokojnie, to homeopatia

IlonaN2 - przefajne maleństwo

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

ja do 14 tygodnia w ciąży ze średnim miałam dwa maluszki, potem jeden się "wchłonął" To znaczy na usg w 14 tygodniu był duuuuuuuużo mniejszy, niż drugi, potem nie było go wcale a że bedą dwa dowiedziałąm się w 7 tygodniu, z tym,ze od początku jeden był większy, drugi mniejszy i lekarka mówiła,że natura zdecyduje i żebym się nie przyzwyczajała za bardzo.
Stary 2010-03-16, 19:22   #4136
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 19:25   #4137
martynka81
Rozeznanie

Jaga GRATULCJE!!!!!!!!!!!!!!:j upi:
Dziewczyny śliczne te wasze brzusie mi też jakoś tak ostatnio wyskoczył
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 19:31   #4138
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

Kochana, na usg 3d się nie zmierzy przeziernosci chyba... Ale zawsze chyba aplikują pakiet 2d+3d/4d więc spoko
No może tak ja się nie znam Tylko pyta la się czy chce też na 3d iśc wiec oczywiście się zgodziłam.
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 19:38   #4139
ninaad
Wtajemniczenie

JAga gratulacje To jesteś tu już chyba druga na tym forum z bliźniakami

wreszcie byłam na usg. Wygląda na to, że maluch rozwija się prawidłowo, serduszko bije, łapki i nóżki są Dostałam też filmik dla TŻta- niech też sobie poogląda

No i byłam u internisty po pieczątkę w karcie ciąży i żeby mnie osłuchała (eh...ten kaszel) - mam lekkie zapalenie tchawicy i oskrzeli Póki co mam pić syropek i wapno z witaminą C- i liczyć, że przejdzie
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 19:47   #4140
Bluex
Raczkowanie

Cytat:

Wow! Gratki
Z niecierpliwością czekamy na jakieś zdjątko z USG !

Ninaad, super, ze u Dzidzi wszystko oki !

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Jaka jetem szczęśliwa a tu zdjęcie 10tc
Dzidzia śliczna !

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość

Słodkie brzucho !

A moje brzucho poniżej: pierwsze zdjęcie w 7 tc (+ kilka dni) a drugie z dzisiaj (czyli 14,5 tc).
Straaaasznie mnie wywaliło z tydzien temu i tak zostalo - moze znowu wzdecia ? Zobaczymy, ale jest zabawnie, bo zawsze mialam b. plaski brzuch jak deske a teraz wyglada jak w 5-tym miesiacu he he

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości