Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-16, 15:23   #3991
kilianna
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
i jak ten nerw jest uszkodzony to co wtedy zostane bez 7?
nie,nie, zależy jeszcze jaki nerw, bo nieraz może być taki uszkodzony, że na twarzy robi się dziwny grymas. U mnie tylko pobolało, ale jakoś rozeszło się po kościach, czasem tylko 7 daje się we znaki.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:25   #3992
zuczek2023
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze jedno pytanie :P czy jak mam nadwrazliwa 7 po leczeniu to to kiedys minie? i czy w takim wypadku moge np miec cos wogole na niej? np jak orto bedzie chciala pierscien tam zalozyc?
Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
AAAAAAAhahahahaha "kalosza jestem"
To jest eeee... postać z jednej mangi Zrobiona na kota :P (don't ask)
Ja po leczeniu miałam nadwrażliwą LG 5 po jakimś czasie przeszło. Co do Twojego stłoczenia- może jeszcze zanim będziesz mogła założyć aparat pomyśl o ekstrakcji? Tylko pójdź do ortodontki i się zapytaj, czy jakbyś chciała kiedyś założyć aparat to które zęby wyrwać, bo teraz szkliwo Ci pęka.

1000days ja wiem- to jest ten detektyw z death note
Stary 2010-03-16, 15:28   #3993
dzolerinka19872
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
zatem moja skromna rada taka - jeśli jesteś zadowolona z porcelany na górze, zameczki Ci się nie odbarwiły (co innego gumki - tu każdy wie jak jest ), i jeśli Cię stać - to bierz porcelanę. metal może być dla Ciebie małym szokiem

ja też mam - miałam - mały tyłozgryz (z cylku podobieńst na siłę wyszukiwania ciąg dalszy)
a z tym słitaśny - to się nie znam, kalosza jestem ale avek fajowy to kot jest??

mi się wydaje, że po prostu dwójka weszła do łuku, więc inne zęby musiały zrobić jej miejsce i się cofnęły. to jest normalne, no chyba że czegoś nie zauważyłam na tej fotce. ale zauważyłam piękne żółte gumeczki, jak chcesz to Ci wymienię I like it

i jeśli Cię stać na aparat na dół to pewnie, że zakładaj, im wcześniej tym lepiej. będziesz na pewno zadowolona.
no gumki zżółkły przez pepsi (leczyłam nią grypę żołądkową-coś za coś :/) muszę pogadać z moją orto, najlepiej to było by jej pokazać te fotki chyba..
dzolerinka19872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:30   #3994
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zuczek2023 Pokaż wiadomość

1000days ja wiem- to jest ten detektyw z death note
Wow! Dokładnie tak
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:30   #3995
dzolerinka19872
Raczkowanie

nosisz może łuk podniebienny lub maskę twarzową?- nie noszę.. a na czym to polega?
Stary 2010-03-16, 15:30   #3996
Wenja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
nie,nie, zależy jeszcze jaki nerw, bo nieraz może być taki uszkodzony, że na twarzy robi się dziwny grymas. U mnie tylko pobolało, ale jakoś rozeszło się po kościach, czasem tylko 7 daje się we znaki.

no mi sie tez daje 7 we znaki

Cytat:
Ja po leczeniu miałam nadwrażliwą LG 5 po jakimś czasie przeszło. Co do Twojego stłoczenia- może jeszcze zanim będziesz mogła założyć aparat pomyśl o ekstrakcji? Tylko pójdź do ortodontki i się zapytaj, czy jakbyś chciała kiedyś założyć aparat to które zęby wyrwać, bo teraz szkliwo Ci pęka.

do mojej ortodontki sie dlugo czeka jeszcze 2 miesiace i mnie zobaczy do tego czasu usunelam tylko gorne 8 bo rosly krzywo :p ale opisywalam swoja sytuacje juz dawno dawno temu :P

jak dlugo mialas ta 5 nadwrazliwa? ja nie moge ani pic ani jesc nic cieplego
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:31   #3997
rudo-zielona
Zadomowienie

Kobity ja tak z innej beczki.
Skoro już jestem taka piękna i prostuję zęby to jeszcze chciałabym sobie nos zmniejszyć..
Takie moje marzenie z dzieciństwa
Orientujecie się czy chodząc w drutach mogę mieć operację? Czy też powinnam poczekać aż mnie rozdrutują?
Jakby co szukam dobrego chirurga. Póki co obstawiam Łątkowskiego bądź Węgrzyna.
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:33   #3998
paula1980
Raczkowanie

mam poprostu takie gumki jak by to nazwac jak gumka do wlosow wygladam jak mowie jak by mi sie ciagla slina a fuj.....i po co mi to?
paula1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:33   #3999
dzolerinka19872
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
no ja bym nad dołem pomyślała. gdyż góra jak widzisz poszłą ci lekko w bok ta lewa strona, to się da skorygować. nosisz może łuk podniebienny lub maskę twarzową? jak założysz aparat na dół to po pierwsze będziesz miała proste zęby a po drugie pomożesz górnym zębom i np. tej lewej stronie poprzez wyciągi i wyciągniesz ją nieco do przodu.
czy mam do czynienia z fachowcem? bo tak to wygląda ))))))))))
Stary 2010-03-16, 15:38   #4000
paula1980
Raczkowanie

wklejam fote....po co te gumki?
Stary 2010-03-16, 15:45   #4001
dzolerinka19872
Raczkowanie

wydaje mi się że po to by że tak powiem dopasować do siebie górn,ą i dolna szczękę. żebyś miała ładny zgryz

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

czy któraś z was zakładała aparat w wadowicach?
Stary 2010-03-16, 15:46   #4002
201604190949
Konto usunięte

Dokładnie tak, już nie raz była o nich mowa. Zdjęcia też dziewczyny wrzucały.
Wyciągi mają różne zadania. Orto Ci nic nie mówiła? A Ty nie pytałaś??
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:48   #4003
Pipi180
Raczkowanie

a ja mam 8-mki...na dole schowane pod dziąsłem ... nie wyszły sobie;p...bo zahaczyły się o 7-mki . Orto moja mówiła na początku.. że je wyciągniemy... jakim sposobem->nie wiem , aż się boję. Chyba nie będą mi ich wyrywać? <krzyk> zależy co dla niej znaczy te "wyciągniemy"

AAaaAA ząbki mi się prostują widzę to po raz kolejny <hura> czas noszenia aparatu 1 miesiąc i 12 dni A JUZ SIĘ MARTWIŁAM ZE JAK ZĘBY NIE BOLĄ TO SIĘ NIE PROSTUJĄ!! ;D

Edytowane przez Pipi180
Czas edycji: 2010-03-16 o 15:57
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:56   #4004
paula1980
Raczkowanie

no zeby nachodzil zgryz jeden na drugi, wogole sama nie wiem chyba mam handre przez te zeby, ani jesc gumki wyskakuja wygladaja okropnie, masakra. za miesiac kontrola. ile wy to nosilyscie?
ale i tak sie ciesze lepszymi zebami niz przed tylko te pierscienie czy jak to nazwac robia sie zolte, ale ja nie mam jak niektorzy do wymiany tak zwanych gumek, czyli moge teraz chodzic z takimi zoltymi? no i ta jedynka taka dziwna, nie wiem czy to nie forma taka krzywa i musze spilowac? czy orto wam czysci zeby i piluje po zdjeciu?to jej obowiazek?
Stary 2010-03-16, 16:01   #4005
dzolerinka19872
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula1980 Pokaż wiadomość
no zeby nachodzil zgryz jeden na drugi, wogole sama nie wiem chyba mam handre przez te zeby, ani jesc gumki wyskakuja wygladaja okropnie, masakra. za miesiac kontrola. ile wy to nosilyscie?
ale i tak sie ciesze lepszymi zebami niz przed tylko te pierscienie czy jak to nazwac robia sie zolte, ale ja nie mam jak niektorzy do wymiany tak zwanych gumek, czyli moge teraz chodzic z takimi zoltymi? no i ta jedynka taka dziwna, nie wiem czy to nie forma taka krzywa i musze spilowac? czy orto wam czysci zeby i piluje po zdjeciu?to jej obowiazek?
paula masz podobną wadę do mnie.. tylko mi strasznie lewa str poszła do tyłu :/
Stary 2010-03-16, 16:01   #4006
dzolerinka19872
Raczkowanie

a to fotka
Stary 2010-03-16, 16:03   #4007
paula1980
Raczkowanie

ta jedynka to chyba do spilowania co?
Stary 2010-03-16, 16:04   #4008
paula1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzolerinka19872 Pokaż wiadomość
a to fotka
no rzeczywiscie! a co spodowalo ze poszly zabki lekko w lewa strone u ciebie?
Stary 2010-03-16, 16:09   #4009
dzolerinka19872
Raczkowanie

Cytat:
no rzeczywiscie! a co spodowalo ze poszly zabki lekko w lewa strone u ciebie?
nie wiem czym to jest spowodowane.. a ile nosisz aparat? ja bym chciała obie jedynki spiłować bo są wielkie ale o to już musisz pytać orto, co ona na to
Stary 2010-03-16, 16:11   #4010
paula1980
Raczkowanie

u gory nosze od maja 2009 a na dole od wrzesnia 2009. Ogolem to ja mialam straszna wade! zab czyli dwojke mialam do tylu calkowicie schowana a trojke jak by w dziasle u gory, katorga. teraz to w miare nawet wyglada.
Stary 2010-03-16, 16:13   #4011
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
elinka - mi orto powiedziała, że wyciąg 2 dni wytrzymuje
wielkie dzięki za info.
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 16:17   #4012
dzolerinka19872
Raczkowanie

Cytat:
u gory nosze od maja 2009 a na dole od wrzesnia 2009. Ogolem to ja mialam straszna wade! zab czyli dwojke mialam do tylu calkowicie schowana a trojke jak by w dziasle u gory, katorga. teraz to w miare nawet wyglada.
ja noszę górę od sierpnia a na dole nie mam i wogóle załamka ty masz lepiej wyprostowane niz ja
Stary 2010-03-16, 16:27   #4013
zuczek2023
Raczkowanie

Cytat:
no mi sie tez daje 7 we znaki

do mojej ortodontki sie dlugo czeka jeszcze 2 miesiace i mnie zobaczy do tego czasu usunelam tylko gorne 8 bo rosly krzywo :p ale opisywalam swoja sytuacje juz dawno dawno temu :P

jak dlugo mialas ta 5 nadwrazliwa? ja nie moge ani pic ani jesc nic cieplego
Tak mniej więcej ze 2 miechy- teraz czasami też się daje we znaki, ale to tylko jak zjem kwaśne kiwi :P
Stary 2010-03-16, 16:52   #4014
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
wielkie dzięki za info.
a proszę ale tu wyżej ktoś pisze, że musi zmieniać co 3 godziny, więc to chyba kwestia indywidualna...
też bym chciała sobie takie trójkąty robić, moje wyciągi wyglądają tak prostacko tylko od 6 do 3

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 17:02   #4015
MoniaT22
Raczkowanie

Witam Wszystkich Bardzo cieplutko. Dzisiejszy dzień jest dla mnie wyjątkowy, bo to właśnie od dziś nosze aparacik Jeszcze się nie mogę do niego przyzwyczaić, mam nadzieje, że po tygodniu noszenia nie będę już go czuć. Wybrałam sobie turkusowe gumeczki, za miesiąc może nad różem się zastanowie Drażnią mnie pierścienie na 6-kach, a i jedynki zaczynają mnie z lekka ciągnąć. Ale to nic, czego się nie robi, żeby ładnie wyglądać. Od roku czasu marzyłam o aparacie,ale dopiero teraz sytuacja finansowa pozwoliła mi na zafundowanie sobie go i jestem teraz mega szczęśliwa
MoniaT22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 17:06   #4016
Wenja
Zadomowienie

Cytat:
Tak mniej więcej ze 2 miechy- teraz czasami też się daje we znaki, ale to tylko jak zjem kwaśne kiwi :P

2 miesiacy?......no cyrk toz to nawet leczenie kanalowe nie bylo i tyle mam cierpiec? jeszcze jedna siodemka wyglada nienajciekawiej... to ja bede miala po 2 stronach taka nadwrazaliwosc to chyba jesc przestane
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 17:10   #4017
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
a proszę ale tu wyżej ktoś pisze, że musi zmieniać co 3 godziny, więc to chyba kwestia indywidualna...
też bym chciała sobie takie trójkąty robić, moje wyciągi wyglądają tak prostacko tylko od 6 do 3
ja wyciągi mam zakładać tylko na noc i wymieniać co 2-3dzień (dopytałam się dzisiaj orto.) moje wyciągi to koszmar, poplątane tragicznie,ale orto. powiedziała abym tylko pamiętała które ząbki, a już jak zaplącze to moja sprawa czy to aby było takie skuteczne?
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 17:11   #4018
paula1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzolerinka19872 Pokaż wiadomość
a to fotka
mysle poprostu ze nie moze lepiej ale mam inny zgryz, u ciebie poszly zebki leciutko w lewo ale to tak musialo byc, poniewaz z tego co widze one sie prostuja i ukladaja w luku pozniej bedzie napewno korygowac zgryz twoja orto juz szczegolowo. No jesli ci finansowa kieszen pozwala, zaloz sobie tez na dol aparacik a zobaczysz napewno roznice! nie martw sie te zalamki to ja mam tak raz na 2 miesiace)))
Stary 2010-03-16, 17:20   #4019
justyskaa00
Przyczajenie

siema ludzie;p tak myslalam sie wepchnac na jakies forum o aparatach xD to mowie a co mi tam napisze . Wiec no od piatku 19.03 tez bd aparatka;p mam juz te separatory nie jest zle. troche sie boje tego piatku jak ja bd wygladac ;O no wiem wiem ze trzeba pocierpiec. hmm zastanawiam sie nad wyborem koloru moich pierwszych gumek;p moze pomozecie?
justyskaa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 17:30   #4020
dzolerinka19872
Raczkowanie

Cytat:
mysle poprostu ze nie moze lepiej ale mam inny zgryz, u ciebie poszly zebki leciutko w lewo ale to tak musialo byc, poniewaz z tego co widze one sie prostuja i ukladaja w luku pozniej bedzie napewno korygowac zgryz twoja orto juz szczegolowo. No jesli ci finansowa kieszen pozwala, zaloz sobie tez na dol aparacik a zobaczysz napewno roznice! nie martw sie te zalamki to ja mam tak raz na 2 miesiace)))
dzięki umówię się na dodatkową wizytę i wypytwm o wszystko, czy kinieczne jest założenie dołu żeby mieć ładny zgryz. w sumie moja dwójka jeszcze nie weszła do łuku więc może gdy wejdzie to pociągnie za sobą cały tył??

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez justyskaa00 Pokaż wiadomość
siema ludzie;p tak myslalam sie wepchnac na jakies forum o aparatach xD to mowie a co mi tam napisze . Wiec no od piatku 19.03 tez bd aparatka;p mam juz te separatory nie jest zle. troche sie boje tego piatku jak ja bd wygladac ;O no wiem wiem ze trzeba pocierpiec. hmm zastanawiam sie nad wyborem koloru moich pierwszych gumek;p moze pomozecie?
może zacznij od perłowych? i przypominam sobie pierwsze odczucie jak mi założyła aparat.. że będę buzie rękoma zamykać ale to mija tak do góra dwóch tygodni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości