|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios
Ja juz po operacji. Poszlo wiecej niz myslalam. Jeszcze tylko 1 ciecie za pare miesiecy i pozbede sie stopniowania i farby
A zaraz bede wcierac rzepke
|
|
|
|
#4743 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o bierzmowanie to w pewnym sensie zgodzę sie z Chatul.
Jeśli ktoś jest katolikiem i traktuje bierzmowanie jako sakrament a nie papier który się przyda, to będzie przestrzegał zasad i gorliwie zbierał podpisy. Z drugiej strony obecnie religia przypomina czasy inkwizycji i ludzi niemalże się do niej zmusza. Moja siostra szła do bierzmowania w 8 klasie. Przygotowanie odbywało sie tylko na lekcjach religii. Za chodzenie do kościoła nikt podpisów nie zbierał. Uczniów traktowano jak świadomych odpowiedzialnych ludzi. Jeśli ktoś nie poszedł do kościoła, czy spowiedzi to była sprawa miedzy nim a Bogiem. Jeśli skłamał to jego sakrament jest nie ważny i bedzie sie smażył w piekle i księdzu nic do tego. Wg mojego rozumowania chodzenie do spowiedzi czy kościoła na przymus też nie jest ważne w oczach Boga i automatycznie unieważnia wartość sakramentu. Ja już szłam w 2 kl LO bo podnieśli wiek. Musiałam latać i zbierać podpisy przez 10 miesięcy. Połowę podrobiłam i mówiłam że byłam w kościele u np. cioci, albo szlam tylko na koniec mszy na zakrystię po podpis. Wtedy juz od wielu lat byłam zagorzałą ateistką ale rodzice kazali mi iść do bierzmowania. Teraz z kolei przygotowanie trwa 2 lata i podpisy trzeba mieć tylko z własnej parafii, więc jest się udupionym i przez cały ten czas nawet na weekend nie można wyjechać. Jak już pisałam wydaje mi sie że przyjmowanie sakramentów powinno być sprawą jedynie miedzy człowiekiem, jego sumieniem i Bogie, a nie jeszcze gestapo po środku. W przypadku mojej siostry w sytuacji kiedy ich nikt nie zmuszał nikomu nie przyszło by do głowy żeby opuścić, jakieś zajęcia czy spotkanie. I nikt ich nie traktował jak grzeszników i oszustów skazanych na ogień piekielny. A potem ktoś sie dziwi ze ludzie odwracają sie od wiary. I jeszcze szlag mnie trafia jak czytam w tutejszych gazetach "Poland is a strict Roman Catholic country"
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4746 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I żeby nie było - to był czysty przymus
|
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Bylam w Wiedniu, praktycznie bez dostepu do internetu, nie ma szans, nie nadrobie wszystkiego. A ze tak sie troche wtrace do dyskusji o wege-niewege, nigdy nie jarzylam tak do konca, dlaczego ludzie jedzacy ryby (czy inne owoce morza) okreslani sa jako "wege"
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
A co takiego robilas w Wiedniu?
|
|
|
|
#4751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak poważnie to 38 to ang 5 i 1/2, a 39 to ang 6. Cytat:
Ja raczej popieram wspieranie farm przyjaznych zwierzętom tzw free range, niż całkowita ich likwidacja bo to oznaczałoby tragedię dla środowiska naturalnego. Gdyby nie szkockie farmy łososiowe to łosoś już dawno by wyginął. Jestem przeciwniczką sprzedaży żywych karpi, ale śmieszy mnie argument, "jedzmy na wigilię inną rybę bo karp musi cierpieć jak zdycha w domu". A czy inna ryba nie cierpi jak zdycha? Mintaj też musi sam zdechnąć zanim dotrze do sklepu. A Marc Pol w moim mieście w tym roku zgłosiliśmy do sanepidu. Mam nadzieję ze słono beknęli. W akwarium było tyle ryb,że nawet nie mogły się poruszać. Na ścisk były upchnięte Ale karpia i tak nie jadam
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2010-03-16 o 22:07 |
||
|
|
|
#4752 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Gdzieś musiałam tę granicę przeprowadzić. Stanęło na ssakach. Bo równie dobrze nie mogłabym zabić komara, to też zwierzę w końcu. Wiem, moje rozwiązanie nie jest idealne, ale za to zgodne z moimi przekonaniami.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bierzmowanie to nie tylko kwestia wiary, ale też i wiedzy o religii. Co z tego, że umiesz dobrze jeździć samochodem- znaki drogowe w teorii też musisz znać. Nie tylko praktyka, ale i teoria się liczy. Zasada dobra, gorsze wykonanie ze strony KK.
|
|
#4753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było tych programów parę i może mi się coś mylić. Cytat:
Jako zdeklarowana ateistka. Może nawet niedługo apostatka. Tego to już moja rodzina hipokrytów nie przeżyje.Moja mamusia do tej pory myśli że ja mówię ze jestem ateistka żeby się popisać .Ale to już moja rodzina. Wg. nich ja w ogóle chyba nie posiadam osobowości tylko cale życie próbuję komuś zaimponować
|
|
#4754 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
(Przy okazji- po skrócie "wg" nie ma kropki- to dlatego, że skrót kończy się na literę, na którą kończy się całe słowo)
|
|
#4755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście istnieją przypadki takie jak np. Hiszpanie (chyba), którzy popłynęli łowić ryby na wody terytorialne Kanady bez pozwolenia i to nie w sezonie łownym danego gatunku, przez co bardzo mu zaszkodzili Ale mam nadzieję, że mniej będzie takich sytuacji, w końcu przepisy po coś są. Cytat:
Nam xiądz zadał chyba koło 20 , w każdym razie już nic z tego nie pamiętam
|
||
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, na ile w Polsce jest w tej chwili o tym glosno (albo czy w ogole gdzies w mediach choc o tym wspomnieli), ale "o tym sie teraz mowi" miedzy studentami i nie tylko. Bylam na szeroko rozumianych protestach (w tym ogromnej demonstracji)) z okazji 10 rocznicy podpisania Deklaracji Bolonskiej (mam nadzieje, ze wlasnie tak to sie pisze po polsku).
Ale co ja sie tu bede produkowac, zaintersowane odsylam na BolognaBurns Mam pytanie, czy w Polsce cos sie w ogole o tym mowi? O protestach, manifestacjach (mam na mysli nie tylko ostatnie wydarzenia w Wiedniu)... |
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na mnie matka nawrzeszczała jak jej oznajmiłam, że chcę być świadkiem apostazji przyjaciółki Traktują Cię trochę jak 13-latkę, która na złość mamie będzie nosić tylko czarne rzeczy, tylko dlatego, że się najgorzej piorą ![]() Rodziny dziwne czasem są
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli będziesz miała jakieś nurtujące Cie pytania dotyczące apostazji, wal śmiało , ja jako apostatka
|
|
|
|
|
#4759 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Skoro mają okna uchylane ku dołowi, to i te buty by mnie nie zdziwiły :P
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4760 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czasem mam wrażenie, że moja mama i jej siostra (bo z ojcem to idzie się dogadać), nie potrafią zauwazyc,że juz od łądnych paru lat jestem dorosłą, niezależną osobą. Jestem najmłodsza w rodzinie i zawsze dla wszystkich byłąm mała i głupia i chuba w ich mózgach tak na stałe zostało. Wszyscy dorośli a ja jestem dalej mała i głupia i nic nie wiem o życiu. A ja mimo że jestem najmłodsza mam największy bagaż doświadczeń z całego rodzeństwa (mam tu na myśli moją siostre i rodzeństwo cioteczne). Ja jestem nadal traktowana wg zasady "ryby i dzieci głosu nie mają". W zamian jestem bardzo przykra dla nich. Jak byłam miła to nikt tego nie doceniał. ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie tykam pangi ani tilapi bo to są dopiero ryby z intensywnych farm. Nie dość że jest ich tam więcej niż wody to jeszcze są hodowane w ściekach. A tilapia sama z siebie jest bardzo niezdrowa, nawet gdyby żyła w czystym jeziorze. ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
Na ten temat też niedawno oglądałam program.
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Szmyrku nie wiem czy stety czy niestety, ale u nas cisza o tej sprawie.
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu sie nagle tak cicho zrobiło?
Zmonopolizowałam wątek i piszę sama do siebie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Ja też nawet TŻta pytałam, bo on bez przerwy BBC NEWS ogląda, ale nic nie słyszał
|
#4763 |
|
ma zielone pojęcie
|
Powinnam się zbierać spać...
Wybaczę. Kwestia kropek i ich braku z skrótach jest dla mnie drugorzędna :P
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo poczytałam tą stronkę i nic się nie dowiedziałam. ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Spać
|
|
#4765 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda, ze Ci sie ta strona nie otwiera, moze sprobuj wpisac w przegladarke po prostu www.bolognaburns.org bo to na prawde duzo mozna by pisac a ja nie mam ani sily ani czasu Raczej bardzo niestety ![]() [QUOTE=kocurzyca;17936160]W Anglii cisza. Cytat:
O tu i tu .---Dopisane chwile pozniej--- Przepraszam, jest tego troche wiecej -http://odzyskajedukacje.wordpres s.com/2010/03/01/spal-traktat-bolonski/ Pisza o tym takze na stronach ZSP (np. tutaj ) To tak na szybko, pewnie jest tego troche wiecej ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
Oczywiscie, ze sprzeciwiac, nie wiem, jak Ty czytalas ![]() Acha i oczywiscie nie chodzi o tylko jedna "akcje"
|
||||
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Już wszystkie śpicie?
Ja oglądałam ciekawy film, "Siedem Mieczy", chiński, uwielbiam chińskie filmy![]() Trochę co prawda miałam problem z rozróżnieniem bohaterów i zapamiętaniem ich imion, ale w końcu się udało, akurat na koniec filmu Idę spać, chociaż pewnie nie zasnę z wrażenia Dobranoc |
|
|
|
#4767 |
|
ma zielone pojęcie
|
Właśnie wstałam. Witam
![]() Włosy mam bardzo ładne dzisiaj
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie spię od 4:50
Wczoraj czytałam książkę "Byłąm z księdzem" Marty Koch. Ogólnie napisana beznadziejnie, ale współczuję księżom celibatu, to jest nieludzkie.
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Uch. Niedawno wstałam, jem sobie kisiel i Was nadrabiam. Dopiero tą stronę przeczytałam :P Tak co do wege - ja nie jadam innych mięs niż białe (indyk, kurczak), bo poprostu mi nie smakują, nawet białe jadam może 4 razy w miesiącu. Za rybami nie przepadam, jeśli już to jem tuńczyka (ale mało, bo można jeść tylko puszkę miesięcznie) i śledzie
za to badania to cacko. Próbowałam przejść w ogóle na wege, ale za bardzo mnie ciągnie, żeby czasami mięska zjeść
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
wczoraj przyjechali znajomi z zagranicy i bardzo ostro pochlalismy na dodatek spaliłam parę fajek i czuje się baaardzo nie teges
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013

.