|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Ja 65 widzialam w Esotiqu- jest w Arenie. Sama kupowalam np 70 C, wiem ze nie taka wielka rozmiarowka i nie tak malo w biuscie ale wieksze tez mieli i z mniejszymi numerami...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
anuszka
dobry rozmiar potrafi zdzialac cuda ![]() vette ja nigdy nie mialam rozstepow, dopiero po pierwszej ciazy ![]()
#2073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to nawet jeszcze nie połowa ciąży... A w ogóle to muszę ponarzekać. Ł. spaliła się płyta główna na jego kompie. A że stary, to teraz już tylko kupić używaną ( jedną już mieliśmy i znowu się spaliła- poszło przepięcie po listwie) lub złożyć nowego kompa, czyli tak z 2 tysiaki lekką ręką. Smutno mi, że kasa tak nam przez ręce ostatnio leci. A jak tu informatyka bez komputera zostawić? Ech... Sorki, że tak smucę.
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
ide sie kapac i spac, dobranoc
![]()
#2075 |
Zakorzenienie
|
Dobra girls ide spać, bo mi się oczka kleją. Pośpię do 2 jak wróci mąż. Chociaż rozstaliśmy sie lekko pokłóceni. Ach te jego humorki
![]() Spokojnej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zadomowienie
|
Masz masz.. inne tez mają! Mowie ci! Uwierzcie!!!!!!!!!
W googlach wpiszcie stanikowania, potem wejdzie na biust na zywo to sie przekonacie!!!!!! LASKI! Macie takie biusty! A zobaczcie jak leżą G, H DD czy inne!!! Mnie samej nie bylo stac na wyprobowywanie biustonoszy, np na zamawianie z neta.. Choc mialam skromne 70C.. ale i tak w sklepach prawie nic dobrze leżących.. (choc przedtem by musialo to byc 80A, ktore nadjeżdzalo mi na cycki, gniotąc je, ciągle musialam pociągac w dol, a w miseczkach pusto, a to bułki pod pachami.. Teraz wprawdzie nie mam miekkiego, tylko usztywniany(ale juz bez zadnych push upow ktore deformują biust, i mam 70C. przynajmniej dobrze trzyma sie an miejscu i nic nie wychodzi na boki.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do prezentów to u nas akurat rzeczy do kuchni nam brakowało więc dogadałam się z siostrami że od nich je dostanę no i z porodem jestem tego samego zdania!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
lecę spać dziewczęta chyba bo ledwo n oczy patrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- omg!! wg tej stronki stanikowej wyszło mi 70F!!!! boziuniu, przecież normalnie miseczka C na mnie wisi!! gdzie tu F na moje ledwo widoczne cycki!!!!
![]() |
#2078 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() Sama nei wiem, moze uda mi sie wycisnac z niego co tak naprawde go odstrasza.. Wiesz dlaczego C ci wisi? bo masz za wielki obwód, a za male miseczki.. Mowie ci ja w A mam luzy.. A 70 C i lezy jak ulal, teraz juz sie nawet troche wylewa.. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Mój mały tez! Az juz mnie boli.. ten to ma siłe... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do pępkowego- mój tata, jak urodziła się moja starsza siostra, zniknął na 3 dni ![]() Za to Łukasz nie chce. On już jest tak niecierpliwy, że przypuszczam, że stanie na głowie, a w szpitalu zostanie razem z nami po porodzie. Bardzo chce być i czuć się Tatą. Ps. Mnie ostatniej nocy śniło się- chyba śniło- że poczułam pod ręką spore wybrzuszenie i zaraz potem wklęsło. A śpię z jedną ręką na dzidziusiu. Ciekawe czy to był sen, czy może rzeczywiście dzidziuś się zaparł i naprężył tak, że Mama poczuła.
![]() |
#2080 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- dobra teraz to już naprawdę lecę.. mąż czeka w łóżku na mnie a ja przed kompem ![]() ![]()
![]() |
#2081 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest cos w stylu jak to mowią "pomarańcza w szklance" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez przesady nie mozna byc takim zaborczym toz maz nie bedzie z Toba 24h w szpitalu niech sobie pije jak chce, swietuje to normalne ja jakbym mogla a on by rodzil to tez bym pila, ze mi dziecko urodzil, nie widze w tym niczego zlego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zadomowienie
|
To ja tez chyba mykam.. Mycie wlosow znow przesuwam na rano:/. A jutro gin wiec bedzie musssss.. Musze wstac chociaz o 9, bo 11:30 juz wyruszam..
Bede najpierw ogladac lozeczka z barierką dla starszej.. Ciekawe czy jakies beda, jak nie to z allegro zamowie. No a ginek na chyba 14:30.. nie wiem gdzie zapisalam :/ Slodkich snow dla tych co śpią i tych co zamierzaja spac... ![]() AAAAA i jutro pełne 24 tygodnie! Hmm ja czekam na 3 trymestr i 30 tydzien.. a potem z górki, choc wtedy to dopieeeeero zacznie sie dłuuuuuzyc.. Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-03-16 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zadomowienie
|
Nie bylo mnie tutaj przez dobrych kilka dni.
Pojechalismy w czwartek do tesciow i w piatek wyladowalam w szpitalu z masakrycznym bolem plecow. Dostalam tez skurczy przedporodowych, wiec wesolo nie bylo. Na szczescie powstrzymali wszystko i dzidzia ma sie dobrze. U mnie natomiast 2 mozliwosci byly - kamien w nerce lub infekcja nerki. Dopiero dzis wrocilam do domu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dobrze ze juz ok. A co ci dali na podtrzymanie? Kroplowki? A te skurcze to od tych kamieni? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ps. zjadłam fasolkę po bretońsku i teraz mam okropną zgagę.... drugi raz od początku ciąży dopiero... piecze i boli... nie lubiam tego ![]()
It's nice to be important but it's more important to be nice ![]() ![]() Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-03-16 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Rozeznanie
|
a to fotka z dzisiejszego spaceru w lesie niedaleko domu i oto co spotkalismy za mna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Zakorzenienie
|
ja zjadlam 3 miski zupki. Na zgage migdaly na prawde pomagaja! Od niedawna mam zgage i migdaly mam w pogotowiu caly czas
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() edit: heh znalazłam!!!!!! ![]() ![]()
It's nice to be important but it's more important to be nice ![]() ![]() Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-03-16 o 22:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale, ale, ale.. jak to przedporodowych?! Już?! W sensie, że już poród by się zaczął gdyby nie interwencja medyczna?! Czy, że te skurcze ,które pojawiają się jako trening macicy do porodu? ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Zadnych sygnalow ostrzegawczych, zadnej infekcji drog moczowych nie mialam, nic. Po prostu przyszlo nagle i tak zaatakowalo. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Alguien - cieszę się, że już wszystko dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
![]() i u mnie też tak bez ostrzeżenia... ale jest na to pewna teoria - prawdopodobnie (mówię o moim przypadku) mam kamień w nerce, i on mógłby sobie tam być na zawsze i nawet bym o tym nie wiedziała, gdyby nie ciąża i nacisk macicy na tą właśnie nerkę... zależy jeszcze od ułożenia maluszka, ale jak macica dorosła do "wysokości" nerki to zaczęło nap...dalać... nie wiem tylko dlaczego przestaje... może macica już przerosła i poszła wyżej?? ![]()
![]() |
#2095 |
Rozeznanie
|
hmm wlasnie weszlam na ta strone zeby wymierzyc jaki rozmiat biustonosza powinnam miec i wyszlo 70E i wlasnie taki mam zamiar kupic bo D juz za maly. wiec u mnie sie sprawdzilo.
jaszczka, alguien wspolczuje ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-03-16 o 23:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak wogóle to leżałam (heh no przez te 6 godzin "leżałam") na porodówce, przynajmniej sobie zobaczyłam jak to wygląda w tym moim szpitalu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ach i jeszcze lekarz (nie wiem skąd pochodził, ale taki ciemnoskóry) zagadywał do mnie troszkę po polsku i jak się potem okazało studiował w Łodzi ![]() ![]() uff ale się rozpisałam, jak nigdy :P ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- dobranoc!! (choć chyba już nikt tu i tak nie został...) rano jadę do Dublina moją mamcię z lotniska odebrać, zostaje z nami na prawie miesiąc ![]() ![]() pa!
![]() |
#2098 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item957046278_...lna_wybor.html
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi moje doświadczone Mamy kazaly smarować piersi aż z boku pod pachy, brzuch, uda i wewnątrz ud, pośladki i z tylu pleców tez - nie wiem jak Tobie ale mi zrobily się tam na poczatku ciąży takie fałdki (skóry? tłuszczu? ![]() ![]() Cytat:
uwazaj na siebie!! Cytat:
![]() Cytat:
reszta by była pewnie dobra no i mają spoooooro miejsca na brzuszek, tylko nie wiem czy nie szkoda zachodu z tym ścinaniem, bo jak szukalam sobie spodni to na Allegro 90% jeansów jest na dziewczyny o Twoim wzroście ech fajnie Wam z tymi spodniami bo skrócić zawsze można - a dosztukować jeansy nie bardzo ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
To my dzisiaj...Tz wstal lewa noga no i mnie wkurzyl....udusilabym go czasem, w sobote byl taki kochany a dzis....ach
Pilotka-Wystaw na tej stronie ![]() http://szafka.pl/ciaza-i-porod/
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-03-17 o 06:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.