|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() ![]() I tak siedzę i kombinuje jak rozłożyć posiłki mojemu synkowi ![]() Ma jeść 5 x dziennie Zazwyczaj zasypia po butelce [mleko jeszcze początkowe (walnęłam się w obliczeniach ![]() potem ok 11 obiadek; 14 - mleko, 17 - deserek no i po 19 - mleko... jak wy rozdzieliłyście te posiłki swoim pociechom?? bo ja już zgłupiałam ![]() ![]() bo wg schematu żywienia 7mio miesięczne dziecko ma jeść 5 x -> 1 x mleko następne z dodatkiem kaszki zbożowej glutenowej (tu chyba moge mu dać pyszne śniadanko albo mleczną kaszkę manne ?? łyżeczką) -> 2 x mleko następne z dodatkiem bezglutenowego kleiku ->1 x kaszka na mleku następnym (czyli co??) lub deser mleczno owocowy (i wtedy mam zrezygnować z normalnego deserku np. musu z owoców??) ->1 x zupka i deser traktowany jest chyba jako extras... jakoś ciężko mi się połapać jeśli chodzi o to rozszerzanie diety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
![]() sylka,dziekuję za olśnienie odnośnie przepisu ![]() unholly, jestem w szoku jak Antoś stoi ![]() ![]() Svi, Marcelek uroczy ![]() Marico,Martynka poczucie rytmu pierwsza klasa ![]() Adaikaka, ja na początku też bardzo przejmowałam się schematem karmienia ale wierz mi - szybciej zwariujesz niż będziesz się dokładnie stosować ![]() Ja staram się zeby zgadzała mi się ilość porcji i mniej więcej ilości jakie mała zjada (bo moja to akurat obżartusek ![]() 6.30 - mleko 180 ml 10.00 - kaszka na mleku lub kleik z owocami 13.30 - obiadek 16.30 - deserek (jeżeli rano nie było owocków) 19.00 -mleczko 180 ml nie dodaję do mleka kleików ani kaszek, pamiętam tylko o mannej do obiadku (gluten) i żółtko co 2-gi dzień (1/2) czasem końcowe mleko nam odpada, zależy o której mała wstanie megi, cieszę się bardzo że szpital już za wami, zdrówka, zdrówka, zdrówka ![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-03-17 o 05:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak podane bylo w przepisie A kluseczki na mleku mod to juz w ogole jest ze na gotujace mleko "rzucac" Cytat:
dawaj dziecku tak jesc jakie ma potrzeby Ja nie studiowalam zadnego schematu.Daje wg. Laury potrzeb 6:00 mleko 240ml 10:00 kaszka z 210ml wody 12-13 deser ok190ml 15obiad ok 190ml 19 mleko z kleikiem ryzowym 240ml Jade dzis do ginka, no i musze zabrac mala ![]() Jade tylko po zwolnienie ale do gabinetu wejsc musze. Ta znajoma położna co pracuje w recepcji powiedziala ze ona sie nia zajmie, ale ona moze nie chciec ![]() Obiadu nie robie, nikt nie zasłużył. Witam sie wyspana.z 2,3 pobudki kolo 2 byly, ale smoczus uratowal sytuacje.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Normalnie wpadłam w panikę, ale skoro mówicie, że mam się dostosować do potrzeb Przemka... Tak właśnie analizowałam ten schemat i się zastanawiałam jak on to wszystko pomieści ![]() Co do ginka ![]() A jeśli to ginek ktory prowadził Twoją ciążę to przynajmniej zobaczy kogo tak doglądał ![]() No chyba, że nie możesz z nią wejść. No ale ludzie... jesteśmy matkami i tak to już jest że raczej przemieszczamy się z dziećmi. I jeszcze jedno pytanko... Jak np. na śniadanie dostanie kaszkę Pyszne śniadanko 3 owoce to mam później zrezygnować z owocowego deserku?? albo w ogóle jak mu dam kaszkę z bananem itp?? Czy to się nie liczy I drugie ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-03-17 o 06:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Unholy, Svi, Marica cudne te Wasze dzieciaki ![]() Marica podziwiam, ze przy takim malym dziecku potrafisz utrzymac taki manicure ![]() Cytat:
![]() Dzien dobry mamusie! Nie znalazlam u nas tych jogurtow. Musze zapytac lekarke, co w takim razie dawac Ani. Co do schematu zywienia, u nas jeszcze cys na przemian z butelka plus obiad, plus owoce. Kaszki Ani nienawidzi ![]() Dzisiaj ide do fryzjera, robie cos zupelnie innego ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Moc zyczen dlaGabrysi i Gabriela (alez sie dobrali ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1117 |
BAN stały
|
hej mamusie
![]() dla Gabrysi ![]() ![]() Tuli, ścinasz włoski czy farbujesz?? ja musiałabym coś ze swoimi zrobić ale nie mam kompletnie pomysłu ![]() ![]() Amelka chlebek wcina od jakiegoś miesiąca raz na jakiś czas dam z pół kromki muszę uciekać bo Amelka wspina się po mnie i pisać nie daje - albo maszeruje na koniec kanapy - muszę ją na ziemie ściągnąć miłego dnia ![]() Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-03-17 o 07:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Koniecznie sie potem pokaż!
![]() Dzień dobry! Nocka dobra, Zosia po wtrąbieniu 200 ml manny spała jak zabita ![]() Dzień dzisiaj jakiś smętny, nie ma słońca i zimno... brrr... Laski powiedzcie mi szczerze co myślicie na temat tego płaszcza, bo mam mieszane uczucia... Jeszcze mogę go oddać, a im dłużej na niego patrzę to coraz bardziej kojarzy mi się z fartuchem roboczym... ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
2) Tak, tzn. gluten obojętnie w jakiej postaci pozostaje glutenem ![]()
![]() |
#1119 |
Zadomowienie
|
Hejuszka
![]() Siedzę w pracy nic mi się nie chce, chyba dopadło mnie przesilenie wiosenne ![]() Jutro mam mieć lekarkę do Majeczki. Sprawdzi czy wszystko jest oki no i rozszerzy mi dietę. A i zapomniałam mamy drugiego ząbka ![]() Dobra spadam popracować.
#1120 |
Ola-Unhola
|
Witajcie
![]() Ja tylko na chwilkę, bo idę Antosia spa położyć, bo wstał o 6 i juz pokłada się. Kasiu, Sylko nie martwcie się. Materac mam nadzieję, ze na dniach Małz obniży. Jednak samego go w łóżeczku nie zostawiam, a jak śpi w dzień jet włączona niania i zaglądam często, żeby sprawdzić czy przypadkiem się nie obudził i nie wędruje po łóżeczku. Pilnuję go ![]() Angy, bardzo fajne zakupy ![]() Dzięki za pochwały mojego rozrabiaki ![]() Lecę na razie, bo Antek marudzi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1121 |
Raczkowanie
|
Dziękujemy ![]() -------------- Wybaczcie proszę, że tak wpadam. Kiedyś przez chwilę się udzielałam, Chciałabym znów do was dołączyć. Zamierzam się z tym już od jakiegoś czasu, ale trudno się przemóc w tak dobranym i uzupełniającym się towarzystwie. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ![]()
![]() ![]() Nasz największy skarb Edytowane przez cokacabanka Czas edycji: 2010-03-17 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() ![]() Co do naszego menu dziennego: ok 7 - mleko z 210ml wody 10 - kaszka mleczno-ryżowa ze 160ml wody 13.30 - obiadek 17 - deserek 19.40/20 - kaszka "zdrowy brzuszek 5 zbóż z lipą" glutenowa 160ml wody plus 90ml mleka. O matko idę, bo się syrena na maksa włączyła.... ![]() Edytowane przez truheart Czas edycji: 2010-03-17 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Zakorzenienie
|
Sylko dziękuję. Pomogłaś z tym budyniem.
Ale tak jak napisała Katarzynka lane kluseczki wrzuca się na wrzące mleko i tu nie da się inaczej. Nie będę ich narazie robiła. Zuzia jadła to raz. Cytat:
![]() Dzięn dobry ![]() Idę poczytać co tam wczoraj stworzyłam i jadę zawieźć ten pozew. Muszę wziąć ze sobą Zuzię bo nie mam dziś z kim jej zostawić a na jutro na ostatni dzień nie chcę tego zostawiać. Była wczoraj u nas niania Zuzi i mówiła, że ona może z Zuzią posiedzieć ale jakoś tak mi głupio choć wiem, że chętnie by to zrobiła. Po cichu liczę, że jak wrócę do pracy to zajmie się małą. Milego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tulipku, coś takiego znalazłam: 4. Kiedy można zacząć podawać dzieciom jogurt? Czy jest on bezpieczny u dzieci z alergią na mleko? W wielu krajach europejskich jogurty są wprowadzane do diety dzieci stopniowo między 6. a 9. miesiącem życia. W Polsce zaleca się podawanie jogurtu (lub kefiru) od 10. -11. miesiąca życia, początkowo w niewielkich porcjach, 1-2 razy w tygodniu. Najlepiej jest podawać jogurty zawierające tylko naturalne składniki, bez konserwantów. Jogurtów (ani kefirów) nie należy podawać dzieciom, które obowiązuje dieta bezmleczna (tzn. uczulonych na białko mleka krowiego). całość tutaj http://www.mp.pl/artykuly/index.php?...4AD03D78DF2D87 Najlepszy jest jogurt naturalny z dodatkiem np. owocków ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() unholly, o przepis na krupniczek mi chodziło (tylko bardzo bym prosiła tak łopatologicznie bo ja nawet takiego dla dorosłych nigdy nie gotowałam ![]()
![]() |
#1125 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-03-17 o 07:55 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Bartosz przeważnie je co 3 godziny,oprócz tego rano podaję mu kaszkę na mleku,koło 10.30-11.00 deserek,cycuś i ok.14.00-14.30 zupka(co drugi dzień pół żółtka do zupki),cycuś,ok.17 kaszkę na mleku no i później już cycuś ![]() Cytat:
![]() Jeżeli zje zupkę z glutenem,to nie musisz już podawać kaszki z glutenem(ja juz gluten podaję długo,więc już raczej nie zwracam uwagi,że np.zjadł w deserku i w zupce ![]() Pochwalisz się jak wrócisz? ![]() Dzień dobry mamusie!!! ![]() Bartosz nie spał tej nocy najlepiej(a ja z nim ![]() ![]() ![]() ![]() Idę na płatki z mlekiem ![]() Miłego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podjęłam decyzję-oddaję ten płaszczyk ![]() ![]()
![]() |
#1128 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Wszystkie Mamy sa mile widziane ![]() Cytat:
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a płaszcz - na żywo moze wyglądać inaczej niż na zdjęciach, sporo zależy od tkaniny, której na zdjęciach nie widać ale jak masz wątpliwości to ja bym oddała, bo potem i tak nie będziesz lubiła go nosić ![]() a pierścionki gdzie kupiłaś? ja oczywiście nie noszę biżuterii, bo w pracy musiałabym zdejmować i boję się, ze zgubię - nawet obrączki i pierścionka zareczynowego nie noszę odkąd zdjęłam go z rękawiczkami i szukałam ich w śmietniku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zaczynam się martwić. Moje dziecko bardzo mało je
![]() Jak wasze maleństwa na kolację jedzą po 210 lub więcej kaszki to Mai ledwo wcisnę 120. 150 to jest święto ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA GABRYSI I GABRYSIA ![]()
#1131 | |||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() A więc ![]() Na zimną wodę wrzucam kawałek mięska, 2 marchewki, pietruszkę, kawałek selera i pora, dwa ziemniaczki i pól szklanki kaszy jęczmiennej (rozm. średni). Z kaszą trzeba uważać, bo wiadomo, że pęcznieje, więc lepiej dać mnie na początku, jak nie wiadomo ile jej wrzucić, a potem najwyżej w innym garnuszku dogotować i dodać do zupki, jak ta będzie za rzadka. Ew. zagęścić kleikiem. Odrobinkę solę i daję liść laurowy. Jak się wszystko zagotuję, to miksuję ![]() i gotowe ![]() Cytat:
![]() Dobrze, ze juz ból minął. Ja też kilka razy miałam z tym dodatkiem , który opisujesz ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie zjadłam kanapeczki z twarożkiem z rzodkiewką ![]() Chyba zrobię sobie kawę light, bo mnie spanie bierze. ![]() Myślicie, że same prywatnie mogłybyśmy sobie zrobić zakupy hurtowe w tym sklepiku z bucikami dla dzieci ![]() Tak tutaj między sobą? Svi, wypowiedz się. Można tak?
![]() |
#1132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Już napisałam-oddaję ![]() A pierścionki są z H@M. Ja też nie noszę do pracy, chociaż nie musze zakładać rękawiczek ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-03-17 o 08:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spróbuję jutro ![]()
![]() |
#1134 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szczerze...hm mi się średnio widzi,ale to co podoba się Tobie,nie musi mnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pisz z nami kiedy tylko masz czas i ochotę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Miłego dnia ![]() Cytat:
![]() Wiem,że te jogurty z Nestle są na mleku modyfikowanym,nie wymagaja trzymania w lodówce.Tak czytałam.Ciężko je kupić,muszę przejśc do Rossmana-tylko tak mi nie po drodze ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() te z nestle u nas są jeszcze w tesco i auchan, stoją na półkach ze słoiczkami ![]()
![]() |
#1137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój ma bardzo duży apetyt (co z resztą widać), a jednorazowo nigdy nie zjada więcej niż 120-130 ml mleka z kaszką ![]() myślę, ze apetytem nie musisz się martwić jeśli maja przybiera na wadze Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Koleżanka mi opowiadała, że na stażu lekarskim miała uczestniczyć w jakiejś operacji, zdjęła więc obrączkę i pierścionek i dała jakiejś siostrze do kieszonki, potem miała schiza, że ta siostra nachyli się nad otwartym pacjentem i trzeba będzie potem w brzuchu szukać obrączki ![]() Cytat:
![]() http://www.sportsdirect.com/reebok-n...ii-baby-029085 akurat Adaś ma czerwono-granatową kurteczkę na wiosnę ![]() albo: http://www.sportsdirect.com/lonsdale...infants-025024 ewentualnie: http://www.sportsdirect.com/adidas-s...-infant-025042 http://www.sportsdirect.com/nike-tot...fant-tf-027050 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
Sylko pewnie masz rację. Dzięki za kolejną radę
![]() Kurcze tak czytam to pismo i sama nie wiem czy je dobrze napisałam. A jakiego odszkodowania zażyczyłam sobie ![]() ![]() Jakiegoś stracha mam, nie wiem dlaczego ![]() ![]() Lecę dalej się szykować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
Angy szczerze zazdroszczę pracy!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.