Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 13:22   #1381
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
dziękuję moje kochaniutkie troche mnie uspokoilyscie tymi przykladami,wlasnie nie mam pojecia jak normy maja sie do realu,myslalam,ze zaraz go do szpitala wpakuja na lampy i glukoze dozylnie podaje mu glukoze ale raz dziennie moze powinnam czesciej.albo czesciej wychodzic dopiero 2x byl na dworku ze wzgledu na te pogody myslicie,ze to moze pomoc?

teraz ma brac witamine K iD ale to chyba wszystkie dzieci.

Sliczne mamy dziewczynki Zuzia i Gabrysia

juz bym chciala wrocic a musze do 15 czekac jakiegos doła zlapalam i jeszcze ta dr jakas dziwna.
10,7 to jest w normie.. u mnie w szpitlu zcazynali naswietlac jak dziecko mialo powyzej 15 takze powinno byc ok. a z tegoco wiem jasne swiatlo dziennie pomaga wiec moze sprobuj
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:34   #1382
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Boziu, jakie te córeczki śliczniusie I Gabrysia i Zuzia - aż chciałoby się zjeść

Oliwka - mój mały miał badania jeszcze w szpitalu i wyszło ponad 12 i neonatolog powiedziała, że nie jest źle i nas wypisali Także Słoneczko - uśmiechnij się do swojej pięknej dzidzi, bo nie ma powodu do troski.

Iguś coś dzisiaj nerwowy - zasypiał ponad 3 godz. i tylko przy mamie - jak schodziłam z łóżka budził się. Ale się udało i już jem śniadanie.
Aaa pokaże Wam go
Jakie to śliczności dzisiaj oglądamy pięknyno cudo
Megi już jesz śniadanie o 13, no ja to dzisiaj od 4 rano na nogach mały się obudził oczy jak 5 zł i rób z nim co chcesz, jak mi się udało przysnąć przed 7 to zaraz budzik dzwoni , bo starszy do szkoły
ech i co zrobić po południu sie nie zdrzemne bo planuje spacer pocieplało u nas

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
dziękuję moje kochaniutkie troche mnie uspokoilyscie tymi przykladami,wlasnie nie mam pojecia jak normy maja sie do realu,myslalam,ze zaraz go do szpitala wpakuja na lampy i glukoze dozylnie podaje mu glukoze ale raz dziennie moze powinnam czesciej.albo czesciej wychodzic dopiero 2x byl na dworku ze wzgledu na te pogody myslicie,ze to moze pomoc?

teraz ma brac witamine K iD ale to chyba wszystkie dzieci.

Sliczne mamy dziewczynki Zuzia i Gabrysia

juz bym chciala wrocic a musze do 15 czekac jakiegos doła zlapalam i jeszcze ta dr jakas dziwna.
Tak mój też bierze D i K kupuje w kapsułkach są droższe ale wygodniej
mi położna mówiła ,że dobrze łóżeczko koło okna postawić żeby słoneczko padało

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

A mój pączuś był dzisia ważony i waży 4700g, przybrał 1,5 kg w miesiąc bo przy wyjściu ze szpitala miał 3190g
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:00   #1383
sismuerte
Rozeznanie

Dzień dobry
Śliczne dzieciaczki tylko pozazdrościć, że już je macie przy sobie. Ja się oczywiście melduje w dwupaku
Czy któraś z mam wypakowanych mogłaby mi przybliżyć kwestię położnej Jak to jest, skąd się ją bierze itd od kiedy i przez jak długo ma ona przychodzić do domu?? Ja nic nie wiem w tej kwestii
Stary 2010-03-17, 14:00   #1384
drcron
Zakorzenienie

Megi ale Twoj synus to cudo

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:03   #1385
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja mam ochotę na ciasto domowej roboty a nie masówkę ze sklepu,
To zapraszam, pół blachy czekoladowego stoi i nie ma kto zjeść
Co prawda to nie sernik ale zawsze

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
PS. DO TYCH CO KOTKI MAJĄ... mój gówniarz dzis zaznaczył drzwi wyjściowe .. mama go wylukała.. czyli co zaczyna znaczyc teren w domu????? niedobrze.. ale pamietam chyba polecałyście kastracje tak????? to pomoże? i iole kosztuje
Koniecznie kastrować ( to też dla jego zdrowia ogromny plus) zanim ze znaczenia zrobi nawyk bo wtedy w niektórych przypadkach nawet kastracja nie pomoże.
Prawidłowo przeprowadzona kastracja eliminuje znaczenie u 95% kotów, u młodych to spokojnie mogę dać 100%.
Koszt zależy od weta ale jest to rutynowy zabieg, podzwoń po wetach w okolicy (chyba że masz swojego zaufanego), nie powinno to kosztować więcej jak 100 zł, no chyba że u jakiegoś mega drogiego weta np. w Warszawie
Sam zabieg trwa 5 min, oczywiście do tego dochodzi narkoza i wybudzenie także wychodzi jakieś 3h. Kot w ten dzień będzie pijany i powinien dostać lekkie jedzonko i siedzieć w cieple. Na drugi dzień nie będzie pamiętał, że była jakaś kastracja
Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania chętnie pomogę.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
madziwnia z tym kotem to lec wykastrowac-u nas to kosztuje ok 200zł,bo powiem Ci tak:ja mam kotke i nigdy żadnych problemów z nią(ale kotki nie znaczą),a mama dokupiła do mojej kota-bez sensu,bo ja i tak wysterylizowałam i mamy kot ma już prawie 2 lata i masakra-za przeproszeniem wali kupy,sika gdzie popadnie(kuweta czyściutka)a najbardziej lubi to robic na łóżko i pościel,mama już 2 łóżko kupiła-już siły nie ma na niego-zagapiła się z kastracją i to chyba między innymi przez to,bo niby wykastrowany nie znaczy,a piszę,że się zagapiła,bo według tego co nam wet powiedział to koty się kastruje to pół roku-tzn,że wtedy ta kastracja ma największy sens...
200 zł? Kastracja czy sterylizacja bo to wielka różnica?Jak sterylizacja to się zgodzę ale jak kastracja to zmień weta bo to naciągacz.

Wykastrowany kot może znaczyć jeśli ma taki nawyk tyle że jego mocz jest już "normalny" a nie naszpikowany hormonami czyli bardzo śmierdzący. Kota można wykastrować w każdym wieku, ciachałam 10-12 latki i normalnie reagowały na zabieg, pełen efekt.
Pół rocznego kotka absolutnie się nie powinno kastrować! Kastruje się kota, który osiąga dojrzałość płciową czyli mniej więcej 7 mies. Do tego czasu to kocie dziecko i ma nie w pełni rozwinięte narządy i tylko mu można zrobić krzywdę.

Anakazar - Kot Twojej mamy znaczy czy po prostu sika na różne rzeczy? Bo to różnica. Mogę spróbować Wam pomóc tylko musisz mi dokładnie napisać co i jak.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, czy to normalne, ze ja tak rzadko czuję typowe kopnięcia?? Ja już od jakiegoś czasu czuje raczej takie wypychania w brzuchu- brzuch mi tak mocno faluje. Albo takie wypychanie rączki lub nóżki z jednej strony (taka mała kulka ). Bo boję się, ze powinnam mimo wszystko odczuwać jeszcze kopniaki. A to już zdarza się rzadko
U mnie też już nic nie kopie za to główką się strasznie pod lewe żebro wbija i bardzo pręży i rozciąga.

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
kurcze dziewczynki co macie dzisiaj na obiad ?? bo ja nie mam pomyslu
Pomidorowa i bigos ponownie bo nagotowałam a trza go zjeść

Dzieciaki boskie

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:06   #1386
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja jak bylam na 2 ( i ostatnich) zajeciach na SR to babka mowila nam ze albo mozna oplacic sobie swoja polozna, albo jest to tak ze tatus idzie zapisac dzidziulka do przychodnii i z tej przychodni bedzie przychodzila raz na tydzien przez 6 tygodni, powinien tez raz lekarz przyjsc ale tylko powinien....
ewentualnie jakas szpitalna polozna, ale wtedy tez sie u nas ja oplaca;/

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

u nas za kastracje Mariana 100 zł zaplacilismy.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:10   #1387
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
10,7 to jest w normie.. u mnie w szpitlu zcazynali naswietlac jak dziecko mialo powyzej 15 takze powinno byc ok. a z tegoco wiem jasne swiatlo dziennie pomaga wiec moze sprobuj
acha,to moze ta babka z laboratorium niedoinformowana byla,bo to ona mi powiedziala ze wysoki poziom,ale mi dalyscie nadzieje

Libra ja tez mam te w kapsulkach,a powiedz mi-od razu podajesz jedna i druga witamine i czy po jedzeniu czy przed?ja narazie dzisiaj dalam pierwszy raz jedną z nich

sismuerte jak wychodzisz ze szpiatala musisz podac adres przychodni do ktorej dziecko bedzie nalezalo poniewaz oni tam wysylaja karte szczepien i w dzien wyjscia ze szpitala musisz poinformowac przychodnie ze wyszliscie ze szpitala,oni sami przydzielaja Ci polozną,póxniej ona do Ciebie dzwoni i się umawia na wizytę i odwiedza Was kilka razy.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:18   #1388
mloda1989
Zakorzenienie

musisz albo nie musisz...jesli chcesz to bedzie przychodzic...dla jednych to pomoc dla innych udreka ze ktos sie po domu kreci i sie czepia....ja jakies 2 miesiace temu bylam u poloznej tam gdzie jestem zapisana i jesli dzidzie tez tam zapisze to ona moglaby do mnie przyjsc...babka niby ok...tylko jakies takie przestarzale teorie miala..i nie wiem czy bede chciala zeby jakas do mnie przychodzila zwlaszcza ze mam mame polozna....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:19   #1389
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
To zapraszam, pół blachy czekoladowego stoi i nie ma kto zjeść
Co prawda to nie sernik ale zawsze

Koniecznie kastrować ( to też dla jego zdrowia ogromny plus) zanim ze znaczenia zrobi nawyk bo wtedy w niektórych przypadkach nawet kastracja nie pomoże.
Prawidłowo przeprowadzona kastracja eliminuje znaczenie u 95% kotów, u młodych to spokojnie mogę dać 100%.
Koszt zależy od weta ale jest to rutynowy zabieg, podzwoń po wetach w okolicy (chyba że masz swojego zaufanego), nie powinno to kosztować więcej jak 100 zł, no chyba że u jakiegoś mega drogiego weta np. w Warszawie
Sam zabieg trwa 5 min, oczywiście do tego dochodzi narkoza i wybudzenie także wychodzi jakieś 3h. Kot w ten dzień będzie pijany i powinien dostać lekkie jedzonko i siedzieć w cieple. Na drugi dzień nie będzie pamiętał, że była jakaś kastracja
Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania chętnie pomogę.

200 zł? Kastracja czy sterylizacja bo to wielka różnica?Jak sterylizacja to się zgodzę ale jak kastracja to zmień weta bo to naciągacz.

Wykastrowany kot może znaczyć jeśli ma taki nawyk tyle że jego mocz jest już "normalny" a nie naszpikowany hormonami czyli bardzo śmierdzący. Kota można wykastrować w każdym wieku, ciachałam 10-12 latki i normalnie reagowały na zabieg, pełen efekt.
Pół rocznego kotka absolutnie się nie powinno kastrować! Kastruje się kota, który osiąga dojrzałość płciową czyli mniej więcej 7 mies. Do tego czasu to kocie dziecko i ma nie w pełni rozwinięte narządy i tylko mu można zrobić krzywdę.

Anakazar - Kot Twojej mamy znaczy czy po prostu sika na różne rzeczy? Bo to różnica. Mogę spróbować Wam pomóc tylko musisz mi dokładnie napisać co i jak.

U mnie też już nic nie kopie za to główką się strasznie pod lewe żebro wbija i bardzo pręży i rozciąga.

Pomidorowa i bigos ponownie bo nagotowałam a trza go zjeść

Dzieciaki boskie
Uff madcat dobrze,że jesteś i to wszystko napisałaś.

Ja za sterylizacje zapłaciłam 200zł i byłam pewna,że kastracja chodzi po tyle samo-dlatego taką cenę podałam.

Tak 7 miesięczny kot-sterylka i kastracja,nie półroczne jak napisałam.

Hmm a co do mamy kota to on właśnie robi tak,że czasami jest długi okres,że nigdzie nie robi-ładnie do kuwety,ale bywa i tak,że nawet dwa razy dziennie walnie gdzie popadnie.
Robi to wszedzie-najczęściej łóżka i pościel,koce,ale nie pogardzi podłogą,czy pudłem z klockami siostry-jak ostatnio.

O a ja przeczytałam,że dorosłych kotów nie ma co kastrowac,bo to i tak już nic nie da i dlatego myślałyśmy z mamą,że nawet nie ma sensu iśc i pytac.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:19   #1390
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Megi-megi Twoj synus tez ma takie cudne dlugi wlosi meczyla Cie zgaga w ciazy?? bo mnie potwornie
W ogóle - nic a nic.

Wiecie - zrzucałam zdjęcia małego z aparatu i tam były też z porodu, które robił mój mąż - więc jakby co opisywać porodu nie muszę, bo ten cholernik ponagrywał filmiki - M.A.S.A.K.R.A
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:27   #1391
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

A mój pączuś był dzisia ważony i waży 4700g, przybrał 1,5 kg w miesiąc bo przy wyjściu ze szpitala miał 3190g
no to bardzo ladnie przybralpulpecik jeden

A wogole mam paczke 40 pieluch pampersow new baby nowa nie otwarta ktora mi zostala bo mala szybko nam podrosla jakby ktoras byla chetna to zapraszam na prive. Mam rowniez pol puszki NAN active 1 i zwykl cale opakowanie NAN 1. oczywiscie bez platnie

Tylkooliwka w laboratorium to one raczej sie nie znaja. Wazne jest to co Twoj pediatra powie daj znac 3mam kciuki oby nie wyslal do szpitala w co watpie

U mnie za kastracje 200 zl w wieku 8 miesiecy
Stary 2010-03-17, 14:27   #1392
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
acha,to moze ta babka z laboratorium niedoinformowana byla,bo to ona mi powiedziala ze wysoki poziom,ale mi dalyscie nadzieje

Libra ja tez mam te w kapsulkach,a powiedz mi-od razu podajesz jedna i druga witamine i czy po jedzeniu czy przed?ja narazie dzisiaj dalam pierwszy raz jedną z nich

sismuerte jak wychodzisz ze szpiatala musisz podac adres przychodni do ktorej dziecko bedzie nalezalo poniewaz oni tam wysylaja karte szczepien i w dzien wyjscia ze szpitala musisz poinformowac przychodnie ze wyszliscie ze szpitala,oni sami przydzielaja Ci polozną,póxniej ona do Ciebie dzwoni i się umawia na wizytę i odwiedza Was kilka razy.
Tylko ja mam taki problem, że należe do przychodni w innej dzielnicy, a mieszkam w innej. I np jak w ciąży byłam chora i mąż chciał wizytę domową to nikt do mnie nie przyszedł, bo moja przychodnia z Woli stwierdziła, że na Żoliborz nie przyjedzie, a z Żoliborza stwierdzili, że nie przyjdą, bo jestem zapisana do lekarza na Woli i nie wiem czy poprostu mam się teraz przepisywać czy co?? A ja lubie tam na Woli, bo tam od dziecka należe do lekarza
Stary 2010-03-17, 14:40   #1393
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Tylko ja mam taki problem, że należe do przychodni w innej dzielnicy, a mieszkam w innej. I np jak w ciąży byłam chora i mąż chciał wizytę domową to nikt do mnie nie przyszedł, bo moja przychodnia z Woli stwierdziła, że na Żoliborz nie przyjedzie, a z Żoliborza stwierdzili, że nie przyjdą, bo jestem zapisana do lekarza na Woli i nie wiem czy poprostu mam się teraz przepisywać czy co?? A ja lubie tam na Woli, bo tam od dziecka należe do lekarza
tez mialam taka sytuacje bo oboje bylismy zapisani do przychodni w innej dzielnicy i kazali chociaz jednemu z nas sie tutaj przepisac,ale wkoncu przepisalismy sie oboje bo bliziutko jest.Ale jeden z rodzicow musi byc zapisany,przynajmniej tutaj u mnie tak jest.

Asiuulka dam znac,obys miala rację,plisss
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:42   #1394
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zadzwon zapytaj
A.Camus
Stary 2010-03-17, 14:55   #1395
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Słuchajcie, mój lekarz do tej pory nic mi nie mówił o badaniu na paciorkowaca. Jutro mam wizytę więc spytam (chyba że sam powie) ale chciałabym sie dowiedzieć. Jak to badanie wygląda i kto je wykonuje? Mój gin to powinien zrobić??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:57   #1396
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchajcie, mój lekarz do tej pory nic mi nie mówił o badaniu na paciorkowaca. Jutro mam wizytę więc spytam (chyba że sam powie) ale chciałabym sie dowiedzieć. Jak to badanie wygląda i kto je wykonuje? Mój gin to powinien zrobić??
mozna samemu ale mi pobierala polozna to szybkie i bezbolesne.. ale kto pobiera to zalezy od lekarza

tylkoliwka
czekam
Stary 2010-03-17, 15:04   #1397
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Uff madcat dobrze,że jesteś i to wszystko napisałaś.

Ja za sterylizacje zapłaciłam 200zł i byłam pewna,że kastracja chodzi po tyle samo-dlatego taką cenę podałam.

Tak 7 miesięczny kot-sterylka i kastracja,nie półroczne jak napisałam.

Hmm a co do mamy kota to on właśnie robi tak,że czasami jest długi okres,że nigdzie nie robi-ładnie do kuwety,ale bywa i tak,że nawet dwa razy dziennie walnie gdzie popadnie.
Robi to wszedzie-najczęściej łóżka i pościel,koce,ale nie pogardzi podłogą,czy pudłem z klockami siostry-jak ostatnio.

O a ja przeczytałam,że dorosłych kotów nie ma co kastrowac,bo to i tak już nic nie da i dlatego myślałyśmy z mamą,że nawet nie ma sensu iśc i pytac.
Kastracja to jest dużo prostszy zabieg i wymaga podania mniejszej ilości leków, narkozy, nici itd stąd zawsze niższa cena.
Kastrować można w każdym wieku, oczywiście czym szybciej tym lepiej bo kot nie nabiera nawyku znaczenia, chociaż są też koty nie kastrowane które nie znaczą, to zależy od kota.
Kota można już co prawda wykastrować w wieku 8 tyg nawet ale nie jest to polecane na szeroką skalę, koty schroniskowe czy wolno żyjące owszem ale z domowym zdecydowanie lepiej poczekać.

Co do kota Twojej mamy to powiedz mi czy on dostaje karmę/pastę dla kastratów co jakiś czas?
Kot ( dotyczy tylko samców) kastrowany powinien dostawać suchą karmę lub specjalną pastę dla kastratów raz na jakiś czas żeby mu się piasek nie odkładał. Jeśli tego nie dostaje to być może go boli i on tym załatwianiem próbuje zwrócić na siebie uwagę (BARDZO częste przypadki, kot kastrowany zaczyna lać/srać lecimy do weta sprawdzić nerki, kotka niesterylizowana zaczyna lać/srać lecimy ciachać bo to przeważnie ropomacicze- w obu przypadkach te choroby nie leczone są śmiertelne dla kota).
Jeśli nie dostaje to masz odp - nerki. Trzeba lecieć z kotem do weta, u kota nerki, które raz przestaną działać już nigdy nie podejmą pracy i kot zdycha. Ale oczywiście można to wyleczyć a potem już tylko podawać preparaty dla kastratów żeby wszystko utrzymać w normie.
(Trochę chaotycznie to wszystko popisałam bo chciałam jak najprościej)

Cytat:
Wiecie - zrzucałam zdjęcia małego z aparatu i tam były też z porodu, które robił mój mąż - więc jakby co opisywać porodu nie muszę, bo ten cholernik ponagrywał filmiki - M.A.S.A.K.R.A
Haha!

Cytat:
U mnie za kastracje 200 zl w wieku 8 miesiecy
Bardzo dużo, to strach pomyśleć ile ten wet bierze za sterylke.
Wierz mi że koszt środków medycznych użytych do zabiegu to jest z tego jakieś 40 zł (max) a czas pracy to 15 min łącznie z przygotowaniem.
Także 160 zł to zarobek weta.

Stary 2010-03-17, 15:13   #1398
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dużo, to strach pomyśleć ile ten wet bierze za sterylke.
Wierz mi że koszt środków medycznych użytych do zabiegu to jest z tego jakieś 40 zł (max) a czas pracy to 15 min łącznie z przygotowaniem.
Także 160 zł to zarobek weta.
Prawdopodbnie. Ale ten wtwerynarz ogolnie jest bardzo drogi. Dlatego juz mienilismy na innego lepszego z powolania tyle ze nie mam pojecia ile TAM kosztuje kastracja.
Stary 2010-03-17, 15:18   #1399
MadCat
Raczkowanie

A tak w ogóle to dzwoniłam do szpitala gdzie mam rodzić się dowiedzieć co należy zabrać bo co szpital to co innego no i oczywiście trzeba zabrać wszystko. No ale w sumie byłam na to przygotowana więc nie o to chodzi. Najbardziej mnie rozbroiła babka, która kazała mi zgłosić dziecko do USC PRZED urodzeniem (bo z Tżem nie mamy ślubu) bo inaczej oni wpiszą moje nazwisko jako nazwisko dziecka a ojciec będzie nieznany
Podziękowałam za takie info i zadzwoniłam do USC, pani się z tego śmiała razem ze mną, powiedziała, że to ja mam racje a nie pani ze szpitala i powiedziała żeby ich nie słuchać w sprawach urzędowych bo oni wiedzą że dzwoni tylko nie wiedzą w którym kościele i często takie kwiatki wymyślają. W ogóle bardzo miła babeczka.

Ale za to się dowiedziałam, że u nas w szpitalu jak się przyjedzie do porodu to ich nie interesuje czy się pracuje czy nie i trzeba mieć tylko dowód i kartę ciąży ew. kartę czipową ale nie jest wymagana (kart Wy nie macie bo to tylko w woj. Śląskim).

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Prawdopodbnie. Ale ten wtwerynarz ogolnie jest bardzo drogi. Dlatego juz mienilismy na innego lepszego z powolania tyle ze nie mam pojecia ile TAM kosztuje kastracja.
I bardzo dobrze zrobiliście bo do weterynarza to trzeba mieć zaufanie. A niestety niektórzy to idą na te studia bo wiedzą, że to jest pewna praca i kasa i doją ile wlezie a powołania zero, oj znam takich
Na szczęście jest też kilku z wielkim serduchem i dzięki nim min. ja mogę robić swoją robotę z bezdomniakami i innymi potrzebującymi futrzakami.

Stary 2010-03-17, 15:24   #1400
mloda1989
Zakorzenienie

Madcat a odnosnie psa...tj. suki.... mozna ja wysterylizowac w wieku 5 lat?? pomoze to cos na jej ciaze urojone?? zmieni sie jakos zachowanie psa??
Stary 2010-03-17, 15:29   #1401
Darusiaaaa
Zakorzenienie

urojone ciaze u suki to tragedia moja spala z miśkami, nie kazala do nich podchodzic masakra....
A.Camus
Stary 2010-03-17, 15:31   #1402
mloda1989
Zakorzenienie

moja tez wlasnie te miski znosi a jak dorwie jakas piszczaca zabawke to juz wogole masakra...tylko przy tym wszytskim jest lagodna dla nas jak baranek...jak sie jej to zabiera to nie warknie..tylko tymi slepiami patrzy...ostatnio nawet butelke podbierala i doila.....
Stary 2010-03-17, 15:34   #1403
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no to tak samo moja miala, z piszczacymi zabawkami nawet na spacer szla trzymajac je w pysku, koszmarnie mi bylo jej szkoda, ale kiedy chcielismy ja dopuscic nie odpowiadal jej partner 1,2,3,4 i w koncu zrezygnowalismy a psy byly sliczne z rodowodem ona tez miala rodowod- bokser.
I nie mielismy w koncu szczeniakow.
A.Camus
Stary 2010-03-17, 15:39   #1404
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Madcat a odnosnie psa...tj. suki.... mozna ja wysterylizowac w wieku 5 lat?? pomoze to cos na jej ciaze urojone?? zmieni sie jakos zachowanie psa??
Tak!
Ciążę urojone powinny się skończyć bo i suka przestanie odczuwać potrzebę zajścia w ciążę i 'posiadania dzieci' - że tak powiem po naszemu
Jeśli suka jest zdrowa to można ciachać i 10 latkę spokojnie. Wiek tak na prawdę nie jest przeciwwskazaniem tylko stan zdrowia, przede wszystkim wet powinien posłuchać pracy serca.
Suka powinna stać się spokojniejsza, bardziej poukładana, posłuszna itd. Hormony już nie będą rządziły niektórymi jej reakcjami czy zachowaniem. Spodziewacie się dziecka także myślę że sterylka będzie tu też na plus bo suczkę wyciszy. Dodatkowo przedłużacie psu życie bo eliminujecie niektóre stresy (związane z szukaniem partnera i rozmnażaniem), eliminujecie ryzyko ropomacicza, raka itd.
Jak najbardziej polecam wyciachać suczkę.

Stary 2010-03-17, 15:39   #1405
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
ja jestem zapisana do przychodni w innym mieescie a dzidziulka bede zapisywala do przychodni przyszp[italnej tego szpitala co bede rodzila i tam polozna mi powiedziala ze ona bez problemu wsiadzie w auto i przyjedzie maja tam tez wizyty domowe dla dzieci wiec jak bedzie niunia chora to nie musze jej meczyc i jechac do lekarza tylko odrazu przyjada u nas na wiosce tez jest przychodnia ale ja tu nie chce chodzic jakos nie mam zaufania do tego lekarza
Cytat:
mi pobieral lekarz

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 15:51   #1406
dusiaka
Rozeznanie

Cześć brzuszki i maluszki

Wróciłam własnie od mojej gin. Niestety w wymazie wyhodowano jakieś grzyby: Enterococcus sp, Coryneforms i pojedyncze kolonie candida albicans. Czy któraś z Was posiada/ posiadała taki zestaw? Gin przepisała mi 6 globulek i maść, powiedziała, że to nic wielkiego, ale wiecie jak jest. Nie chcę, żeby te grzyby/ bakterie dotarły do małej. Zwłaszcza, że nareszcie szyjka zaczęła pracować, więc do dzidziulka droga wolna...Mam rozwarcie na jeden palec.

Mocz i morfologia wyszły ok, białka w moczu nie ma, ciśnienie 110/70. Do terminu mam jeszcze trzy tygodnie, ale dostałam już skierowanie do szpitala. Po południu muszę jeszcze podjechać na KTG. I tak oto zleciał cały dzień.
W temacie obiadku - dziś miałam jeszcze od wczoraj schabik ze śliwką ("pomysł na..."). Więc się nie narobiłam. Tylko ziemniaczki i suróweczka z kapusty pekińskiej.
Asiulek - moja Mała też już raczej nie kopie, tylko się przeciąga. Na tym etapie ciąży tak już jest. Mnie najczęściej wypina pupkę tak pośrodku brzucha (czasem bardziej z lewej, innym razem z prawej), a nóżkami przeciąga po moim prawym boku. Szkoda, że za te kilka tygodni zostaną mi z tego przeciągania już tylko wspaomnienia

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 15:51   #1407
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tak!
Ciążę urojone powinny się skończyć bo i suka przestanie odczuwać potrzebę zajścia w ciążę i 'posiadania dzieci' - że tak powiem po naszemu
Jeśli suka jest zdrowa to można ciachać i 10 latkę spokojnie. Wiek tak na prawdę nie jest przeciwwskazaniem tylko stan zdrowia, przede wszystkim wet powinien posłuchać pracy serca.
Suka powinna stać się spokojniejsza, bardziej poukładana, posłuszna itd. Hormony już nie będą rządziły niektórymi jej reakcjami czy zachowaniem. Spodziewacie się dziecka także myślę że sterylka będzie tu też na plus bo suczkę wyciszy. Dodatkowo przedłużacie psu życie bo eliminujecie niektóre stresy (związane z szukaniem partnera i rozmnażaniem), eliminujecie ryzyko ropomacicza, raka itd.
Jak najbardziej polecam wyciachać suczkę.
to jest bardzi grzeczny pies...on zostal z moimi rodzicami....na dzieci tez dobrze reaguje bo osttanio moja mama zajmowala sie 1,5 roczna dziewczynka i ona zapatrzona w nia strasznie byla...
na codzien jakby psa w domu nie bylo...to taki przytulak bardziej niz pies obronny...tylko przy tych ciazach tak mi jej szkoda.....
Stary 2010-03-17, 16:10   #1408
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Tylkoliwka moja mala miala 11,7 jak wychodzilam z nia ze szpitala i nie byla naswietlana.. Kazali mi ja dopajac glukoza i po 2 tygodniach zeszla sama. Beedzie dobrze tylko sie nie martw Jedna mamusia na styczniwolutoych odstawila za dwa dni piers (za zaleceniem pediatry) i malemu bardzo szybko spadla bilirubina amial wysoka ok 15. Takze glowa do gory.

Gratuluje nowym mamusiom wszytskie dzieciaczki sa sliczne.. a galeria to swietny pomysl

Madziwinia poklony za powadzenie listy i za galerie

Juz coraz wiecej mam mamy my w poniedzialek skonczylismy 5 tygodni i za tydzien wybieramy sie na szczepienie..

wogole widze ze nietylko ja sie mecze z hemoroidami rozstepami
Izumi nie martw sie wazne ze ebdziesz miala slicznego kochajacego synka.. a technika teraz idzie tak w gore ze niedlugo wymysla cos na znikniecie tych glupich rozstepow.. ja tez mam spore i walcze z nimi.. podobno zbladly ale ja tego nie widze

no i z racji teg o ze Zuzia juz duza i jako druga najstrasza pokazuje fotki
Śliczna

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Boziu, jakie te córeczki śliczniusie I Gabrysia i Zuzia - aż chciałoby się zjeść

Oliwka - mój mały miał badania jeszcze w szpitalu i wyszło ponad 12 i neonatolog powiedziała, że nie jest źle i nas wypisali Także Słoneczko - uśmiechnij się do swojej pięknej dzidzi, bo nie ma powodu do troski.

Iguś coś dzisiaj nerwowy - zasypiał ponad 3 godz. i tylko przy mamie - jak schodziłam z łóżka budził się. Ale się udało i już jem śniadanie.
Aaa pokaże Wam go
Ale ślicznie się uśmiecha, tylko pozazdrościć

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Za chwile wychodzę do SR a czuję się tak że tylko do łóżka i spać. Normalnie taki spadek energii. Muszę chyba jakąś małą kawusię sobie zapodać, bo tam usnę.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 16:12   #1409
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
to jest bardzi grzeczny pies...on zostal z moimi rodzicami....na dzieci tez dobrze reaguje bo osttanio moja mama zajmowala sie 1,5 roczna dziewczynka i ona zapatrzona w nia strasznie byla...
na codzien jakby psa w domu nie bylo...to taki przytulak bardziej niz pies obronny...tylko przy tych ciazach tak mi jej szkoda.....
Ja Ci napisałam ogólnie co się powinno zmienić u psa i co to da. Pies przestanie czuć presje rozmnażania i to na pewno na niego dobrze wpłynie. Charakteru mu nie zmieni tylko zlikwiduje wpływ hormonów.
Polecam ciachanie tak czy inaczej. Skoro pies ma ciążę urojone to znaczy że mu hormony szaleją w organizmie wiec jest większe ryzyko właśnie raka czy ropomacicza.

Stary 2010-03-17, 16:16   #1410
Darusiaaaa
Zakorzenienie

brzuszek z dzisiaj

Mad Cat dokladnie, moj bokser mial raka niestety....
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości