![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zadomowienie
|
Po waszych wpisach zmieniłam swoją kolację na jajecznice z 2 jajek + warzywa.
![]()
#303 |
Rozeznanie
|
U
czy ktoś to oceni?? bardzo proszę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Moje ostatnie domowe R/U. Od jutra dieta szpitalna.
I. Owsianka z czterech łyżek z jabłkiem, cynamonem, rodzynkami, migdałami i twarogiem, kawa z mlekiem. II. Grahamka z wędliną sojową, sałatą i papryką + serek wiejski ze szczypiorkiem. III. Mintaj smażony na oliwie z oliwek, kasza jęczmienna, surówka. IV. Kromka razowca z jajem na twardo, papryką i ogórkiem. Proszę o ocenę ![]()
#305 |
Rozeznanie
|
Moje R p.t "chce mi się słodkiegooo
![]() I. 3 kanapki z serkiem wiejskim light, pomidor, pół batona białkowego (czekoladowego, mniam) II.kawałek ciasta czekoladowo-cynamonowo-jabłkowego własnej roboty (mąka orkiszowa pełnoziarnista, błonnik w proszku, fruktoza zamiast cukru), jabłko III. Rosołek na piersi z kurczaka z marchewką, bez makaronu IV. sałatka: mix sałat, mięso z rosołu, cebula, korniszon, papryka, pomidor, sos z oliwy i octu V. kolejny kawałek ciasta tego co powyżej, wiem że węgle na podwieczorek niewskazane, ale nie mogłam się oprzec ![]() VI. 2 łyżki (łychy) pasty z makreli z cebulą, pieprzem i olejem lnianym Poza tym złym ![]()
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2010-03-16 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Jutrzejsze R (proszę o ocenę, ew. wniosę poprawki
![]() Śniadanie - owsianka (uzależniłam się) -> mleko 0,5%, jogurt 1,5% owoce leśne (w proporcji 2:1), 3 łyżki owsianych, wtarte jabłko II śniadanie - grahamka ze słonecznikiem, dwie połówki z serkiem wiejskim, pomidorem, 2 rzodkiewki, pół ogórka zielonego Obiad (w szkole) - risotto (postaram się zjeść jak najwięcej kurczaka, żeby było "przedtreningowo") 1,5h aerobiku Podwieczorek - schab z ryżem brązowym w sosie serowym ![]() Kolacja - serek wiejski z pomidorkiem, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką Wiem, że trochę za mało owoców, ale dzisiaj były 2 jabłka, kiwi, także jutro dodam więcej warzyw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
3 posiłki zamiast 5 albo chociaż 4. Śmieciowo nic praktycznie nie wnoszą one do org brak NNKT brak białka (oprócz jajka i serka chociaż to raczej nabiał) mało wegli złożonych brak obiadu, podwieczorku kolacja do bani żadnego pozytywu ![]() Zastanów się czy chcesz co chwile mdleć w szkole. Nie okłamuj się, że nie znasz powodu dlaczego tak było ostatnio Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zamierzam: Zdrowo się odżywiać Ograniczyć słodycze Edytowane przez wariatka345 Czas edycji: 2010-03-16 o 20:28 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
risotto to kurczak w czymś tam
![]() ten sos to w ramach 10% ![]() a czemu mleko 2% ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Rozeznanie
|
Może ten jadłospis zostanie oceniony
![]() P śniadanie: standardowo owsianka: ( 3 łychy płatków, pól activii naturalnej, garść suszonych bananów, żurawiny, suszona gruszka, morela, pół wielkiego banana, dwie duże garści musli lubelli jesiennej, całość posypana cynamonem ) IIśniadanie: dwie grube i ciężkie kromki domowego chleba żytniego na zakwasie z pestkami dyni i słonecznika, złożone - z masłem, sałatą, szynką drobiową, ogórkiem konserwowym - z masłem, sałatą, almette naturalnym, rzodkiewką, kiełkami, szczypiorkiem obiad: makaron chiński* z warzywami: marchewką, porem, pieczarkami, pietruszką podwieczorek: trzy naleśniki z mąki żytniej: - z twarożkiem domowym i kilkoma truskawkami, wiśniami, malinami, porzeczkami - z danio intenso kokosowym - z rozgniecionym bananem wszystkie posypane cynamonem dojedzona resztka danio kokosowego i zielone jabłko kolacja: bułka ciemna musli z: - masłem, twarożkiem domowym, rzodkiewką, szczypiorkiem - masłem, makrelą chwilę po, serek wiejski z probiotykiem poza tym mniej więcej 1.5 l wody i dwie herbaty z kopru włoskiego *http://a01.cdn.a.pl/Zdjecie-29011/Go...-250g-Full.jpg Bardzo mi zależy na waszej ocenie ![]()
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
j.w
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udko oczywiście bez skóry ![]()
![]() |
#312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Obserwuję i obserwuję i kojarzę,że na śniadanko tylko owsiana a na drugie jogurt z dodatkami. Nic w tym złego, najważniejsze że Ci smakuje.Sama mam tak,że przez dłuuugi czas mam jeden zestaw ![]() I ciut mało na kolację Panno, może chociaż ze dwie kromy? Ale co ja będę Ci wciskać, jakbyś miała ochotę/była głodna to byś zjadła. Bo jesz mądrze,wartosciowo i co najważniejsze luźno. ![]() Jak waga? Ps. Mam nadzieje,że egzaminy do przodu, pozdro ;*
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Raczkowanie
|
wczorajsze R:
I. 9.00 owsianka - 4 łyżki płatków zalane szklanką mleka 2 % z odrobiną cukru waniliowego, 3 suszonymi śliwkami i małym jabłkiem. zakupy 2 h - jabłko II. 13.30 gulasz wieprzowy z sosem bolońskim plus odrobina makaronu penne (ok 30 gram). (dużo mięska , mało dodatków ;P) III. 15.00 mały kawałek sernika bez dodatków i mandarynka IV. 18.30 2 jajka na twardo, 2 kromki małe chleba razowego z sałatą, szynką i ogórkiem, mandarynka wieczorem: pół jabłka, 6 suszonych śliwek. jak? ![]()
#314 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam kilka pytań.
1. Czy jest możliwe że jedząc dużo słodyczy przez kilka dni, wręcz opychając się nimi mogłam przytyć ok 2 kg? 2. Co zrobić by pozbyć się nadmiaru tłuszczyku z brzucha i boczków, które są pozostałością po owych słodkościach? 3. Ile kcal powinnam jeść żeby więcej nie przytyć? 4. Czy jedząc zdrowe rzeczy i raz w tygodniu pozwalając sobie na małę grzeszki mogę pozbyć się brzucha, jednocześnie nie ćwicząc? Błagam. Odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Przyczajenie
|
Witam! Jestem tu nowa. Na forum trafiłam przypadkiem i tak sobie buszuję i znalazłam ten wątek. Długi czas chorowałam na zabużenia odżywiania. Obecnie jest już dobrze fizycznie (tj mam wagę w normie i utrzymuję ją na stałym poziomie) i psychicznie (choć dalej uczęszczam na terapię i układam swoje sprawy
![]() ![]() Utrzymanie ![]() Śniadanko: owsiana (cały talerz): 4 czubate łyżki płatków, łyżeczka otrębów, szklanka mleka 2% + trochę wody, banan, łyżka pestek dyni, łyżka migdałów, 4 suszone morele, łyżeczka miodu i łyżeczka cynamonu, kubek herbaty (malina & cytryna) z plastrem cytryny, odrobiną cynamonu i miodu Przekąska: wielkie, twarde i słodziutkie jabłko ![]() Obiad: pół woreczka ryżu (paradolid & dziki), solidna porcja piersi kurczaka pokrojonej w paski podsmażanej na oliwie z czosnkiem, cebulą, papryką, pieczarką + przyprawy (odrobina sosu chili, curry, sól czosnkowa), duża porcja surówki z tartej marchwi z oliwą i sokiem z cytryny kubek kawy z chlustem mleka 2% Kolacja: grahamka (taka mała i okrągła) + sałatka wiosenna ![]() ![]() i ślicznie proszę o ocenę, wskazówki, rady ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
Rrr.
śniadanie: kromka chleba razowego ciemnego, sałata, szynka, ogórek zielony, jogurt regularis śliwkowy. IIśniadanie: wieśniak z miodem obiad: zupa ogórkowa na boczku(nie zabielana, czysta), bułka ciabata (65g) z szynką podwieczorek: pewnie jabłko, garść orzechów kolacja: omlet (2 jajka, łyżka mąki, łyżka jogurtu naturalnego, 3łyżki otrąb), posmarowane miodem i resztą jogurtu i jak ? ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez natul Czas edycji: 2010-03-17 o 13:11 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
![]()
Utrzymanie
![]() 1) musli owocowe (ok 7 łyżek), szklanka mleka 3,2 %, banan, łyżka rodzynek, łyżka ziaren słonecznika kawa z mlekiem 2) bułka z masłem, serem, szynką i ogórkiem, Kinder Bueno 3) wątróbka z cebulką, ziemniaki i dużo surówki z kapusty, marchewki i brokułów, Jogobella ananasowa kawa z mlekiem 4) Monte, chwilę potem serek wiejski i jabłko 5) 4 kromki , 2 z tuńczykiem i ogórkiem, dwie z masłem, pomidorem i cebulą, jabłko Uprzejmie proszę o ocenkę ![]()
#318 |
Raczkowanie
|
wstawiam moje P...( błaaagam oocenke
![]() I ; [ 7;00] owsianka - uzależnienie mniamciuuu!!![ 4łychy owsianych, 3 łychy otrab pszennych, 1łyżeczka lnu, półszklanki mleka 2 %, 3łyżki homo naturalnego, wciapany banan, garsc orzechów + troche żurawiny, 4łychy bran flakes,cynamon, łyżka granoli owocowej] jabłucho, herbata zielona uczelnia / zakupy II ; [ 11;00] bułka razowaz otrębami, z tartare ziołowym,polędwicąsopocką , rzodkiewką, paczkaLu Go kakaowych ( obrzydliwie słodkie bllleee!), sok pomaranczowy jedniodniowy 330ml powrót do domku/ stepper 30min III ; [15;30] woreczek kaszy gryczanej, pokrojona wkostkę piers z kuraka z mega ilościa ziół wymieszana z 1/3 warzyw na patelnie,, Bolero" kościół/ rekolekcje IV ; [ 18:00] jogo 300g eko z garscia orzechów przeróżniastych, wkrojone pół banana, jabłucho, kawa z mlekiem skondensowanym V ; [ 19;30] tuńczyk w sosie własnym, 2kromki razowegozbenecolemi jajcemna twardo i rzodkiewką, kawa z mlekiem zbożowa oceni ktosik ![]() p.s. taki małe pytanko: jak zrobic wieśniaka na ciepło???bo czytałam kilka jadłospisów i takie cos mi wpadło w oczka....w mikrofalówce??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byle do przodu Będziemy piękni jak dawniej,Byle do wiosny ![]() Będziemy działać sprawniej ![]() Edytowane przez Tula0 Czas edycji: 2010-03-17 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Rozeznanie
|
Moje lekkie Pee
I śniadanie buła pszenna; pół z masłem, serkiem president z suszonymi pomidorami, pomidorem i szczypiorkiem; pół z masłem i dżemem; kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie 3 kromki razowca; 2x z masłem, serkiem tym co na śniadanie i papryką, 1x z masłem i dżemem; herbata karmelowa; pomarańcza III śniadanie 300 ml maślanki truskawkowej, pasek czekolady z orzechami Obiad omlet: 3 jaja, plaster serka topionego z pieczarkami, 2xogórek kiszony, szczypiorek, 5 łyżek kukurydzy, przyprawy: ziarenka smaku, pieprz, curry, czosnek, bazylia, majeranek) usmażony na łyżce masła Kolacja 3 kromki razowca tak jak na II śniadanie po: mleko z łyżeczka masła orzechowego, 3 wafle ryżowe z dżemem Proszę bardzo o ocenkę, bardzo mi zależy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
dziekuje za ocene poprzedniego jadłospisu
![]() sniadanie; owsianka : 4 łyzki płatków,starte duze jabłko,cynamon,szklanka mleka 2% 2 sniadanie; 2 kromki chleba razowego z masłem,almette jogurtowym,ogorkiem i sałata pekinska cos; jabłko małe,kawa z automatu obiad; dwa zawijance z miesa i wsrodku jajko i ogorek,kasza jeczmienna podiweczorek; tu tez jakos jabłko bo mam chec, herbata owocowa kolacja; jogurt z musli albo twarozek z pietruszka,herbata pozdraaaawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze R , mam wrażenie że troszkę przydużo
Iśń: owsianka (4 łyzki płatków ) z jabłkiem i cynamonem, jogurt bez cukru z owocami IIśń: jabłko, marchewka, kawałek dietetycznego ciasta przekąska: jajko z odrobiną odtłuszczonego majonezu Obiad: miseczka makreli z cebulą, pieprzem i olejem lnianym, 2 pomarańcze (wybitnie nie chciało mi się gotować) Podwieczorek: 3 plastry polędwicy, kawałek papryki, herbata rumiankowa, resztka tego samego co wcześniej ciasta błonnikowego Kolacja: kawałek pieczonej piersi z indyka, mizeria z jogurtem greckim
#324 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
bardzo zależy mi dziś na waszej ocenie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
Moje U :
Sn: 100 g płatkow corn flakes z szklanka mleka 1,5 % , kromka razowca z dzemem jablkowym , pomaranczka , herbatka malinowa 2sn: drozdzowka z truskawkami i kruszonka , dan mleko ![]() O: caly woreczek kaszy jeczmiennej z sosem pieczarkowym , 4 ogorki kiszone P: grahamka z masełkiem : szyneczka , pomidorkiem i szczypiorkiem , dwie garscie mieszanki studenckiej K: serek wiejski 200g , dwie kromki razowca z masełkiem , almette smietankowym , papryka , szczypiorkiem , herbatka malinowa 2 jabluszka , pomaranczka i jak?
#326 |
Raczkowanie
|
No to teraz ja
![]() ![]() 1. Jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem ( na teflonie bez tluszczu), 2 kromki ciemnego chleba ze słonecznikiem 2. Wieśniak lekki z bananem, garść migdałów (oj jak ja uwielbiam migdały) ![]() 3. Sałatka z tuńczyka w sosie własnym, papryki, swiezego ogorka, kukurydzy i odrobiny dresingu jogurtowego do tego ciemna bułka ze słonecznikiem 4. Trochę barszczu ukraińskiego a raczej wybrałam z niego trochę ziemniaków. No to tak w sumie tyle... na kolację już nie mam ochoty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
R
I - placek owsiany+banan+jog nat II- jabłko+orzechy III - 2 kanapki z chlebem pełnoziarnistym+indyk pieczony+sałata+pomidor+k iełki IV - pół makreli wędzonej+pomidor V- 2 jajka gotowane+ 2 kromki chleba+warzywa i jak to wygląda? czy mogę jeść węgle na kolacje jeśli jest to też mój posiłek po treningu? |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze R:
I. owsianka - 4 łyżki płatków z szklanką mleka, 5 suszonych śliwek i połową jabłka plus odrobina cukru waniliowego II. kawałek pieczonej piersi kury plus activia śliwkowa i kawa III. garść makaronu penne z sosem bolońskim i mięsem wieprzowym (tym chudym z szynki ;P) IV. jajecznica z 2 jaj z połową cebulki i kawałkiem piersi kurczaka, kromka wieloziarniaka z margaryną, serem żółtym i ogórkiem. i właśnie upiekłam z kumpelą jabłka więc - 3 połówki jabłka zapieczone z miodem,rodzynkami i śliwkami , polane aktivią truskawkową plus kawa z miodem i cynamonem.. ![]() jaak? czy to nadaje się na R? chciałabym wreszcie schudnąć z 5 kilo.. :/
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
bardzo zależy mi dziś na waszej ocenie.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.