Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 13:24   #3991
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Margo-oj biedna Kropka,ja złapałam jelitówkę w zeszłym tyg.więc wiem jak się czuje.Nie zazdroszczę Napisz jej może,że mnie pomógł Enterol na zmianę z Dicoflorem.MOże i jej skróci męki.Podobno jelitówka nieźle szaleje w Polszy i całej Europie

Edzia-ja teraz robiłam HBS wyszedł ujemny,a czemu się boisz?
A szaleje podobno
u mnie własnie w szpitalu nie można było odwiedzać na oddziale bo wirus panuje.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:30   #3992
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milanka1985 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie podczytuję Was już dosyć długo i jeśli przyjmiecie mnie do swego grona to chętnie dołączę Mam na imię Ania skończone 25 wiosen, nie wiem kiedy to minęło, od trzech lat mężatka i aktualnie w pierwszej ciąży.

W moim brzuszku rośnie mały temperamentny chłopiec, aktywność odziedziczył po tatusiu (to dobrze nie będzie taki nudny jak ja). Wczoraj skończyliśmy 32 tydzień, więc dziś mamy 32+1, synuś rozwija się zdrowo, co mnie bardzo cieszy, bo ja niestety mam coraz to nowe dolegliwości. Najpierw anemia, która ciągnie się za mną nadal jak smród, potem w 6 miesiącu mały śpieszący na świat, napierający na szyjkę no i nakaz leżenia (po 4 tyg. na szczęście mu się odwidziało), następnie badanie obciążenia glukozą i piorunujące wyniki włączające mnie do słodkich mamuś (mój synuś to taka słodka dupka z dużymi stopami). Jestem więc na diecie bez cukrowej, liczę jakieś wymienniki węglowodanowe i mierzę cukier 4 x dziennie, męczące to, ale dla mojego dziecka jetem w stanie zrobić wszystko, byle tylko przeżyło... bo ta cukrzyca dla mnie groźna nie jest natomiast niekontrolowana może mieć tragiczne skutki dla dziecka. Dlatego narazie dodatkowo raz w tygodniu KTG, no i obowiązkowe liczenie ruchów 2 x dziennie - to akurat z moim maluchem trudne nie jest

Ojej, ale się rozpisałam to teraz już króciutko, aktualnie znowu odpoczywam, z tego samego powodu co w 6 miesiącu i zastanawiam się co może mnie jeszcze spotkać.

Mam nadzieję, że przybliżyłam Wam troszkę siebie, pisać mogę jeszcze więcej

Pozdrawiam Was gorąco

ech nie napisałam, żem z Poznania, a dla Leiur. 7.03.1985 t.p. 11 maj 2010, syn Adrian

witaj 1 moje tp tez było na 11 maj teraz jest na 7 ale po wizycie gin chyba nastapi to wczesniej bo moja córeczka to rzobrykany diabełek i tez po tatusiu :P

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witajcie,

Witam nowe mamusie -bratkab, milanka1985, jamaica .

Mnie się coś nie podoba.Wczoraj wiele razy brzuch mi twardniał, nawet jak leżałam i ogladałm tv to potrafił sie napręzyć.Już rozpoznaję jak mi się macica stawia.
Czy wy jak wstajecie w nocy na siku też macie taki twardy brzuch? Ja mam wrażenie ze mała sie spina w kulkę i naciska na dół z całej siły.

dokladnie a jakbys tak chwile poczekała i nie szła do wc bol jest okropny ze w pol schyloną trzeba isc ja do tego mam jeszcze bóle szyjki brzuch mi twardnieje nie tylko przy checi siusiania

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:30   #3993
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
a na materac kładziesz ceratke jakąś? czy tylko podkład jakiś?
pod prześcieradłem miałam tylko podkład Seni

Kardashi-ja bardzo lubiłam Pampersowe chusteczki ale po jakimś czasie nie mogłam znieść zapachu a jakie są w promocji-zwykłe czy sensitive? Bardzo fajne są te rosmanowskie babydream też czasem można 4paki w promocji ustrzelić za 14zł chyba.Bambino lubię i Penaten.
A na początku jak byłam w domu to przemywałam zwykłą wodą albo wodą+mydełko/oilatum można też w aptece kupić takie chusteczki nie nasączone,bardzo fajnie się sprawdzały.

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:36   #3994
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:

Kardashi-ja bardzo lubiłam Pampersowe chusteczki ale po jakimś czasie nie mogłam znieść zapachu a jakie są w promocji-zwykłe czy sensitive? Bardzo fajne są te rosmanowskie babydream też czasem można 4paki w promocji ustrzelić za 14zł chyba.Bambino lubię i Penaten.
A na początku jak byłam w domu to przemywałam zwykłą wodą albo wodą+mydełko/oilatum można też w aptece kupić takie chusteczki nie nasączone,bardzo fajnie się sprawdzały.

dzięki za podpowiedź, bo kupilam ceratke i wydaje mi sie taka sztuczna..kupie podkłady

co do chusteczek-mam pampersa ale w domu mam zamiar używać wody ciepłej z gazikiem,tylko na wyjście chusteczki nawilżające

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:36   #3995
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
materac mam pianka-kokos-pianka,sprawdził się znakomicie,wygląda jak nowy

Edzia-ależ Ty wiosenna!
bo mam dosyc tego co sie za oknem dzieje wrrrrr
Dziekuje

Stary 2010-03-17, 13:36   #3996
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
To moja ważyła tyle samo w 28 tygodniu
i super że wszystko ok

I Kropkę pozdrów!

A ojciec tylko kręcił głową że nie ? czy dał też jakiś konkretny powód ?
Ja to się najbardziej boje tych starszych babek w kolejkach, nawet jeśli ktoś mnie przepuszcza. Jak widzę ich wzrok too..

A ja od kilku dni czuje takie 'parcie' na szyjkę.. Takie bolące.

A kupowałyście może mokre chusteczki ?
Bo w rossmanie są 4 paki po 72 szt chusteczek Pampersa. I tak pytam czy może wiecie jak one się sprawdzają

I witam nowe mamusie
ojciec coś tam zaczął mamrotać, ale nie zrozumiałam, bo syn mu przerwał. nie wiem, jak ja bym wytrzymała stojąc w tej kolejce. tam co druga osoba sprawiała wrażenie menela, któremu odcięli licznik. bród i smród. nawet siedząc na krzesełku czułam, ze robi mi się słabo...

zapomniałam dodać, że moja córcia dziś przy badaniu miała pozycję nietoperka, ale podejrzewam, ze jeszcze jej tak nie zostanie na stałe. ma tendencje do obracania się w poprzek ciągle.

co do mokrych chusteczek, to ja mam na razie 4-pak "dada" z biedronki. one idą jak woda, więc stwierdziłam, ze na pewno je wykorzystam (kosztowały 11,99 jak się nie mylę). jedną paczkę zabiorę do szpitala, przecież nie muszę im zostawiać jakichś najlepszych
Cytat:
Margo-oj biedna Kropka,ja złapałam jelitówkę w zeszłym tyg.więc wiem jak się czuje.Nie zazdroszczę Napisz jej może,że mnie pomógł Enterol na zmianę z Dicoflorem.MOże i jej skróci męki.Podobno jelitówka nieźle szaleje w Polszy i całej Europie

poczekam, czy Kropka mi odpisze, co jej właściwie jest i w razie czego przekażę jej Twoją radę.

też miałam HBS, chyba na wynik czeka się jak na morfologię, czyli niedługo

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:37   #3997
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

Są zwykłe i lawendowe Tylko własnie się zastanawiam czy takie 4 paczki to nie bedzie za dużo na raz, bo wlasnie jak mi nie podpasują czy coś
Mi bambino nie podchodzi zapach. Jakiś taki gryzący jest
i tak się zastanawiam Pampers czy Nivea

Stary 2010-03-17, 13:39   #3998
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
a na materac kładziesz ceratke jakąś? czy tylko podkład jakiś?

na materac daje podkład i przescieradło frotowe z zycia wiem ze dzidki lubią siusiać gdzie nie trzeba kiedy nie trzeba itp a szkoda by mi było materaca to po 1 po 2 tak wypiore tylko przescieradło a tak musiałabym chyba i wietrzyc materac

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:

Nie wiem jaokos nad takimi badaniami których sie przewaznie nie robi mam stracha
bo co bedzie jak sie okaze ze wyjdzie +

Stary 2010-03-17, 13:55   #3999
margo80
Zakorzenienie

Kropka napisała, że żyje

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:03   #4000
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość

Ja miałam dokładnie to samo po glukozie 75g. Po kilku godzinach od wypicia dostałam normalnie takiej chcicy na słodkie, że szok A myślałam, że nie będę mogła nawet spojrzeć...

Miała może któraś grzybka?
No widzisz nasze dzieci beda chyba łase na słodkie Co do grzybka-jak to kobieta w ciazy mialam, łącze sie w bolu. Tez mialam przepisany pimafucin, poskutkowal. Lekarz po zakonczonej kuracji kazal mi uzywac pimafucinu profilaktycznie raz na kilka dni, zeby uniknac dodatkowych atrakcji.

Witam nowe mamusie na watku

Dzs zakupila 3 pary spioszkow dla malej, akurat w tesco promocja byla. 23 zl za 3 pary. Szkoda, ze tylko 1 wzor bo bym wiecej kupila
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:03   #4001
milanka1985
Przyczajenie

Dziękuję za miłe przyjęcie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Ale z tego co wiem to właśnie ziemniaki mają dosyć wysoki indeks glikemiczny więc ja już właściwie z ziemniaków zrezygnowałam na rzecz kasz, makaronów razowych i brązowego ryżu. A jak już jakieś ciastko piekę to na razowej mące.
A tak w ogóle to polecam Wam np. szaszłyki zrobione w piekarniku. Ja dziś będę miała. Tż przygotował. Jak wróci z pracy to się będziemy delektować.
Właśnie ziemniaki to taka bomba węglowodanowa, dlatego przy cukrzycy ciążowej tak ograniczono ich ilość (4 małe szt.), ja już naprawdę wolę ryż albo kaszę gryczaną, wtedy to chociaż najedzona jestem ale najbardziej żal mi herbaty z cukrem, 1 taka i mogę już śniadania nie jeść. Taka herbata ma tyle wymienników węglowodanowych co całe śniadanie, które mogę zjeść. Muszę pomyśleć o tych szaszłykach.

W moim przypadku najlepsze jest to, że całą ciążę przed dietą jakoś niespecjalnie ciągnęło mnie do słodyczy, a teraz jak ich nie mogę to marze o nich całymi dniami

Cytat:
Darianna-też tak mam i myslę,że wynika to po prostu z dłuższego leżakowania maleństwa w jednym miejscu ale może się mylę

witam nowe mamuśki
Milanko- do kogo chodzisz? jest tu kilka poznanianek
ja też Anna,z 6 marca i mam męża Adriana
tyle,że rocznik trochę starszy
Jeśli chodzi o mojego lekarza to chodzę prywatnie do dr Wioletty Meissner - przyjmuje w Skórzewie. A poza tym co tydzień odwiedzam poradnie na Polnej, gdzie mam robione bezpłatnie KTG - fajnie tak słuchać tego malutkiego serduszka, szkoda tylko, że z takich niesprzyjających powodów.

Edytowane przez milanka1985
Czas edycji: 2010-03-17 o 14:06
milanka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:33   #4002
Puma13
Zadomowienie

Kees, dziękujemy z Amelką

Kardashi, chusteczki z pampersa są super, tylko musisz wiedzieć czy ci zapach odpowiada. Ja używałm tylko tych zwykłych, bo reszta była dla mnie okropna, szczególnie lawendowe. Teraz używamy też tych pomarańczowych cleen&play, ale są one mniejsze od tych zwykłych.

Bratkab, Milanka, witajcie

Milanka, a w którym szpitalu rodzisz? Ja też z pozniania i termin mam na 13 maja. Może się spotkamy na porodówce

Dzięki dziewczyny, za odpowiedzi w sprawie tego walącego serca.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:41   #4003
annLee
Zakorzenienie

Milanko-jedna z poznańskich dziewczyn też chodzi do p.Wioletty(Kees?) to pewnie na Polnej będziesz rodzić?
szkoda,że wcześniej ode mnie,bo może byśmy się spotkały
chyba,że ja się pospieszę a Ty przenosisz

Margo-moja własnie w 28tyg.miała podobną wagę dobrze,że Kropka dała znak życia

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:47   #4004
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Tymczasem spieszę z nowinami po dzisiejszej wizycie.
Z Leną wszystko ok - to zawsze jest dla mnie najważniejsze. Ma sporo włosków (może stąd u mnie zgagi )Waży ok. 1600-1700 gram (30 tc+ 6dzień), ale nadal jej główka jest niziutko, tuż przy szyjce.
dobrze, że z malutką wsio ok.
A Ty się oszczędzaj i zadzwoń do ginki spytać o to lekarstwwo, powiedz o swoich obawach...

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Ogladalam moje malenkie Cudo na USG. Jest dosc spory, wazy 1650 g, ginek mowi, ze chlop jak dab takze czuje, ze te pare ciuszkow na 50 cm moge schowac juz do szafy

A z reszty spraw to 14 kg na plusie, wygladam jak bombowiec - tak nazwala mnie mama.
dobrze, że malutki rośnie zdrowo.
czyli bombowo.

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! To jak mogę to ja też do Was się dołączę. Teraz powoli kończy nam się 31tc. Czekamy na małego Bogusia. Termin mamy na 22 maja. Poza tym od dłuższego czasu leżymy ze względu na szyjkę - niestety ma tendencję do skracania.
witaj. miło widziec kolejną ciężarówkę.
Podaj pełne dane do listy na pierwszej stronie, to Cię (Was) dopiszę.

Cytat:
Witam wszystkie mamusie podczytuję Was już dosyć długo i jeśli przyjmiecie mnie do swego grona to chętnie dołączę Mam na imię Ania skończone 25 wiosen, nie wiem kiedy to minęło, od trzech lat mężatka i aktualnie w pierwszej ciąży.

ech nie napisałam, żem z Poznania, a dla Leiur. 7.03.1985 t.p. 11 maj 2010, syn Adrian
witaj. Zaraz dopisuję Was do listy.

Cytat:
A teraz wieści z mojej wczorajszej wizyty u gina. Generalnie wszystko ok z Małym, waży 2000 g. Tylko u mnie nie do końca, bo dorobiłam się infekcji grzybiczej... Nigdy nie miałam takich atrakcji przed ciążą, w ciąży też się cieszyłam, że mnie omijają, no i teraz pod koniec takie numery... Gin pobrał wymaz z szyjki na posiew i się okaże czy jeszcze czegoś tam nie wyhodują... Narazie dostałam Pimafucin w czopkach i zobaczymy...
Miała może któraś grzybka?
grunt, ze z Małym wszystko dobrze.
Ja też jakiś miesiąc temu jakiegoś "zarazka" miałam. ale 10-dniowa kuracja dowcipna wytępiła wszystko i teraz jest oki.

Cytat:
Bo w rossmanie są 4 paki po 72 szt chusteczek Pampersa. I tak pytam czy może wiecie jak one się sprawdzają
przy Maksiu przerobiłam chyba wszystkie firmy- pamiętam, że Huggisy mi się nie podobały.. a poza tym wsio jedno- zależy jakie akurat były w promocji.

kropka, wracaj szybciutko do formy. Buziole.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 15:01   #4005
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

w skrócie:

dzień dobry

witam nowe mamuśki

dzięki za kciukasy dla małża. ale wiecie że macie tak do piątku ściskać?

mój humor już lepszy ale właściwie to chyba sztucznie wywoływany... znaczy się cukierasami i ciastem

dzisiaj byłam na pobieraniu krwi (morf. i właśnie ten hbs), wyjątkowo nie miałam ochoty zemdleć ani nic

fluidy do Kropki coby do zdrowia wracała
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 15:07   #4006
jamaicaP
Rozeznanie

heej ale Was tu duzo dizewczyny
dziekuje za mile przyjecie

emerald sea, ja tez mam napady zlego nastroju co jakis czas... płaczę łażę jak struta.. na poczatku ciazy mialam tak caly czas, poza tym innych dolegliwosci nei mialam ale okropnie sie meczylam z tym....
na szczescie teraz rzadko sie to zdarza

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-03-17 o 15:10
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 15:15   #4007
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
...
emerald sea, ja tez mam napady zlego nastroju co jakis czas... płaczę łażę jak struta.. na poczatku ciazy mialam tak caly czas, poza tym innych dolegliwosci nei mialam ale okropnie sie meczylam z tym....
na szczescie teraz rzadko sie to zdarza
a mi się właśnie teraz porobiło coś z głową

wcześniej tak nie miałam. ale żeby za dobrze nie było, teraz chyba nadrabiam ciążowe humorki
Stary 2010-03-17, 15:18   #4008
jamaicaP
Rozeznanie

maż się złości kiedy tak mam... a to tylko pogarsza sprawe... ale i tak dobrze znosze ciaze
w przyszlym tygodniu ide na glukoze 50g

a wogole dziewczyny w ktorym tygodniu mialyscie trzecie usg? tzn to kolejne po polowkowym..?
Stary 2010-03-17, 15:21   #4009
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
maż się złości kiedy tak mam... a to tylko pogarsza sprawe... ale i tak dobrze znosze ciaze

a wogole dziewczyny w ktorym tygodniu mialyscie trzecie usg? tzn to kolejne po polowkowym..?
ja będe miała w piątek czyli w 32 tc i 4 dni
a w 28 tc zrobiłam sobie u innego gina usg 4d.

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 15:23   #4010
Konto usunięte

Cytat:

ja będę miała w 34. to jeśli chodzi o jedno z trzech usg państwowych.
Stary 2010-03-17, 15:25   #4011
jamaicaP
Rozeznanie

dzieki, pytam bo nie znamy jeszcze plci i znowu nie moge si edoczekac
1.04 mam wizte i pewnie dostane skierowanie bo chodze panstwowo
Stary 2010-03-17, 15:52   #4012
Silpe
Zadomowienie

Hej wlasnie zjadlam wielkiego loda i juz mi lepiej
Od wczoraj mam wielkiego focha , stresa i marudna jestem
Moj ma mnie juz chyba dosc - ale czy zawsze musze byc mila
niech zobaczy wreszcie co to sa hormony ciazowe
dzis dobila mnie pogoda - mianowicie pieknie slonce swieci , cieplo i bedzie jeszcze cieplej a ja mam tylko plaszczyk zimowy i nachodzilam sie dzis po sklepach naprzymiezalam i nic nie kupilam bo we wszystkim wygladam jak wielka foka . Naprzymiezalam sie tez biustonoszy i jedyne ktore na mnie pasuja to te do karmienia ( kupilam jeden w H&M bo nie mialam wyjscia) Wiosna idzie a ja sie taka niezgrabna robie i jak tu sie cieszyc .
A moje malenstwojuz druga noc mnie budzi kopniakami tak o 3.30-4.00. Dzis snilo mi sie ze jestem w ciazy i mnie dzidek kopie i tak mocno kopala ze sie obudzilam i dalej czulam kopanie - normalnie sen na jawie . Mala uparla sie zeby mnie obudzic i robila to z taka zaciekloscia , ze sie zdziwilam ile takie malenstwo moze miec energii .

Do tego bylam jeszcze buty reklamowac i chociaz tu mi sie humor poprawil - pol roku temu kupilam buty sportowe GEOX za prawie stowe euro i ostatnio przez te ich fantastyczne dziurki w podeszwach zaczela mi woda podchodzic Wystarczyl maly desz i w butach mokroButy fantystaczne i warte ceny ale najwyrazniej mi sie jakies trefne trafily - wada fabryczna czy co
Bylam, powiedzialam i gdyby nie to ze kasa od wczoraj zepsuta i czekaja na serwis to bym juz w nowych butach wyszla

co do husteczek nawilzanych , nie moge sie zdecydowac jeszcze - kupilam na razie2 paczki z penaten i zobaczymy - z pampers nie moge zniesc zapachu . jestem na etapie poszukiwan jeszcze .

oki spadam bo sie tak dalej bede zalic i mnie przegonicie
mam jakis baby blues czy cos

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 16:13   #4013
bratkab
Zadomowienie

Dziękujemy wszystkim za miłe powitanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17947841]
witaj. miło widziec kolejną ciężarówkę.
Podaj pełne dane do listy na pierwszej stronie, to Cię (Was) dopiszę.
[/QUOTE]

Już podaję: bratkab(21.07.78) tp. 22.05 Boguś

Cytat:
Właśnie ziemniaki to taka bomba węglowodanowa, dlatego przy cukrzycy ciążowej tak ograniczono ich ilość (4 małe szt.), ja już naprawdę wolę ryż albo kaszę gryczaną, wtedy to chociaż najedzona jestem ale najbardziej żal mi herbaty z cukrem, 1 taka i mogę już śniadania nie jeść. Taka herbata ma tyle wymienników węglowodanowych co całe śniadanie, które mogę zjeść. Muszę pomyśleć o tych szaszłykach.
Jak lubisz słodkie to może warto spróbować fruktozy - jest słodsza od cukru i dozwolona. Ja ją dodaje gdzie trzeba zamiast cukru właśnie.

To wam się pochwalę. Byliśmy w poniedziałek na ostatnim USG prenatalnym i badanie wyszło super. Dzidek ma wszystko na swoim miejscu i lekarka oszacował że może mieć coś koło 1,5kg. Szkoda tylko że musimy leżeć. A u mnie na ostatniej wizycie u ginki 2 tyg. temu wyszło 12kg na plusie. Troszkę tego jest. Najgorsze że najwięcej poszło w uda Tak czuję.
Najlepszego w ten pochmurny dzień dla wszystkich
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 17:10   #4014
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Hej wlasnie zjadlam wielkiego loda i juz mi lepiej
Od wczoraj mam wielkiego focha , stresa i marudna jestem
Moj ma mnie juz chyba dosc - ale czy zawsze musze byc mila
niech zobaczy wreszcie co to sa hormony ciazowe
dzis dobila mnie pogoda - mianowicie pieknie slonce swieci , cieplo i bedzie jeszcze cieplej a ja mam tylko plaszczyk zimowy i nachodzilam sie dzis po sklepach naprzymiezalam i nic nie kupilam bo we wszystkim wygladam jak wielka foka . Naprzymiezalam sie tez biustonoszy i jedyne ktore na mnie pasuja to te do karmienia ( kupilam jeden w H&M bo nie mialam wyjscia) Wiosna idzie a ja sie taka niezgrabna robie i jak tu sie cieszyc .

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:22   #4015
Konto usunięte

Cytat:
...

oki spadam bo sie tak dalej bede zalic i mnie przegonicie
mam jakis baby blues czy cos
eee, no to witaj w klubie

a moja mała też szleje. całą dobę. ja nie wiem jak miałabym liczyć ruchy, jeśli one trwają praktycznie cały dzień, z niedługimi przerwami. czasem też budzą mnie w nocy. i tak najlepsze jest jak przesuwa czymś wzdłuż albo w poprzek tak, że widać wielkie przemieszczające się wybrzuszenie. i te kopniaki prosto w żebra... mmm...
Stary 2010-03-17, 18:22   #4016
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Yola jeśli chodzi o obwód brzuszka to chyba jesteś liderką na naszym wątku
ano i pewnie przoduję też w wadze wyjściowej i wadze ciążowej Także dziewczyny cieszyć się z tego co jest, bo są osoby których jest więcej i jest im "ciężej"
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
a Kropka chyba ma jakieś zatrucie. tak przynajmniej odebrałam jej smsa wczoraj, że całą noc całowała kibel...
o rany! to współczuję, bidulka
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któras z was juz miała albo bedzie robiła hbs powiem wam ze 1 raz sie boje isc na badanie ile kosztuje u was i czy długo sie czeka a to ze musi być wynik ujemny to wiem
Ja miałam Hbs i na wynik czekałam tak samo jak na morfologię...nie wiem ile to kosztuje bo na nfz robiłam

Cytat:
Ja mam już ich spory zapas: trzy mega opakowania, które zawiera sześć paczuszek po około 70 chusteczek (mam Pampersa sensitiv i baby fresh) W realu do dzisiaj promocja jest na 6 paki tych chusteczek po 22,95 zł....Na trochę mi to chyba starczy

Cytat:
Ja miałam w 32 tygodniu i to chyba już ostatnie było

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:43   #4017
kardashi
Zakorzenienie

Kurdę, a moge iść tak do sklepu i powąchac te chusteczki ? Czy one sa jakoś zapakowane, czy coś.. ?
wiem że nivea ładni pachną.. ale nigdzie nie widzialam jakiejś promocji na nie

i miałam coś jeszcze napisac i zapomniałam.. ;]

Stary 2010-03-17, 18:54   #4018
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

i miałam coś jeszcze napisac i zapomniałam.. ;]
widze ze wszystkie nas pomalu lapie takie rozmemlanie wiosenne

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:58   #4019
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
widze ze wszystkie nas pomalu lapie takie rozmemlanie wiosenne
ojj taaak
Najgorzej jak mam iść na zakupy
Wchodzę do sklepu i sie pałetam nie wiedząc co mam kupić

Kurdę, boli mnie strasznie podbrzusze.. jak na @..

Stary 2010-03-17, 18:59   #4020
Edzia400
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi z tym hbs w piatek ide (mam czas ale im szybciej zrobie bede spokojniejsza)
co do usg ja nie wiem jak panstwowo ja mam usg co wizyte i co wizyte mnie bada na samolocie

jedynie czego nie miałam to ktg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości