|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
u mnie własnie w szpitalu nie można było odwiedzać na oddziale bo wirus panuje. |
|
|
|
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj 1 moje tp tez było na 11 maj teraz jest na 7 ale po wizycie gin chyba nastapi to wczesniej bo moja córeczka to rzobrykany diabełek i tez po tatusiu :P---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
dokladnie a jakbys tak chwile poczekała i nie szła do wc bol jest okropny ze w pol schyloną trzeba isc ja do tego mam jeszcze bóle szyjki brzuch mi twardnieje nie tylko przy checi siusiania
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
pod prześcieradłem miałam tylko podkład Seni
Kardashi-ja bardzo lubiłam Pampersowe chusteczki a jakie są w promocji-zwykłe czy sensitive? Bardzo fajne są te rosmanowskie babydream A na początku jak byłam w domu to przemywałam zwykłą wodą albo wodą+mydełko/oilatum |
|
|
|
#3994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki za podpowiedź, bo kupilam ceratke i wydaje mi sie taka sztuczna..kupie podkłady co do chusteczek-mam pampersa ale w domu mam zamiar używać wody ciepłej z gazikiem,tylko na wyjście chusteczki nawilżające
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomniałam dodać, że moja córcia dziś przy badaniu miała pozycję nietoperka, ale podejrzewam, ze jeszcze jej tak nie zostanie na stałe. ma tendencje do obracania się w poprzek ciągle. co do mokrych chusteczek, to ja mam na razie 4-pak "dada" z biedronki. one idą jak woda, więc stwierdziłam, ze na pewno je wykorzystam (kosztowały 11,99 jak się nie mylę). jedną paczkę zabiorę do szpitala, przecież nie muszę im zostawiać jakichś najlepszych Cytat:
też miałam HBS, chyba na wynik czeka się jak na morfologię, czyli niedługo
|
||
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi bambino nie podchodzi zapach. Jakiś taki gryzący jest ![]() i tak się zastanawiam Pampers czy Nivea
|
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
na materac daje podkład i przescieradło frotowe z zycia wiem ze dzidki lubią siusiać gdzie nie trzeba kiedy nie trzeba itp a szkoda by mi było materaca to po 1 po 2 tak wypiore tylko przescieradło a tak musiałabym chyba i wietrzyc materac ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Nie wiem jaokos nad takimi badaniami których sie przewaznie nie robi mam stracha bo co bedzie jak sie okaze ze wyjdzie +
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka napisała, że żyje
|
|
|
|
#4000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do grzybka-jak to kobieta w ciazy mialam, łącze sie w bolu. Tez mialam przepisany pimafucin, poskutkowal. Lekarz po zakonczonej kuracji kazal mi uzywac pimafucinu profilaktycznie raz na kilka dni, zeby uniknac dodatkowych atrakcji.Witam nowe mamusie na watku ![]() Dzs zakupila 3 pary spioszkow dla malej, akurat w tesco promocja byla. 23 zl za 3 pary. Szkoda, ze tylko 1 wzor bo bym wiecej kupila |
|
|
|
|
#4001 | |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
![]() Cytat:
ale najbardziej żal mi herbaty z cukrem, 1 taka i mogę już śniadania nie jeść. Taka herbata ma tyle wymienników węglowodanowych co całe śniadanie, które mogę zjeść. Muszę pomyśleć o tych szaszłykach .W moim przypadku najlepsze jest to, że całą ciążę przed dietą jakoś niespecjalnie ciągnęło mnie do słodyczy, a teraz jak ich nie mogę to marze o nich całymi dniami ![]() Jeśli chodzi o mojego lekarza to chodzę prywatnie do dr Wioletty Meissner - przyjmuje w Skórzewie. A poza tym co tydzień odwiedzam poradnie na Polnej, gdzie mam robione bezpłatnie KTG - fajnie tak słuchać tego malutkiego serduszka, szkoda tylko, że z takich niesprzyjających powodów. Edytowane przez milanka1985 Czas edycji: 2010-03-17 o 14:06 |
|
|
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
Kees, dziękujemy z Amelką
Kardashi, chusteczki z pampersa są super, tylko musisz wiedzieć czy ci zapach odpowiada. Ja używałm tylko tych zwykłych, bo reszta była dla mnie okropna, szczególnie lawendowe. Teraz używamy też tych pomarańczowych cleen&play, ale są one mniejsze od tych zwykłych. Bratkab, Milanka, witajcie Milanka, a w którym szpitalu rodzisz? Ja też z pozniania i termin mam na 13 maja. Może się spotkamy na porodówce ![]() Dzięki dziewczyny, za odpowiedzi w sprawie tego walącego serca.
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Milanko-jedna z poznańskich dziewczyn też chodzi do p.Wioletty(Kees?) to pewnie na Polnej będziesz rodzić?
szkoda,że wcześniej ode mnie,bo może byśmy się spotkały ![]() chyba,że ja się pospieszę a Ty przenosisz ![]() Margo-moja własnie w 28tyg.miała podobną wagę dobrze,że Kropka dała znak życia
|
|
|
|
#4004 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A Ty się oszczędzaj i zadzwoń do ginki spytać o to lekarstwwo, powiedz o swoich obawach... Cytat:
czyli bombowo. ![]() Cytat:
![]() Podaj pełne dane do listy na pierwszej stronie, to Cię (Was) dopiszę. Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jakiś miesiąc temu jakiegoś "zarazka" miałam. ale 10-dniowa kuracja dowcipna wytępiła wszystko i teraz jest oki. Cytat:
![]() kropka, wracaj szybciutko do formy. Buziole. |
||||||
|
|
|
#4005 |
|
Konto usunięte
|
w skrócie:
![]() dzień dobry witam nowe mamuśki dzięki za kciukasy dla małża. ale wiecie że macie tak do piątku ściskać? ![]() mój humor już lepszy ale właściwie to chyba sztucznie wywoływany... znaczy się cukierasami i ciastem ![]() dzisiaj byłam na pobieraniu krwi (morf. i właśnie ten hbs), wyjątkowo nie miałam ochoty zemdleć ani nic ![]() fluidy do Kropki coby do zdrowia wracała
|
|
|
|
#4006 |
|
Rozeznanie
|
heej ale Was tu duzo dizewczyny
![]() dziekuje za mile przyjecie ![]() ![]() emerald sea, ja tez mam napady zlego nastroju co jakis czas... płaczę łażę jak struta.. na poczatku ciazy mialam tak caly czas, poza tym innych dolegliwosci nei mialam ale okropnie sie meczylam z tym.... na szczescie teraz rzadko sie to zdarza
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-03-17 o 15:10 |
|
|
|
#4007 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wcześniej tak nie miałam. ale żeby za dobrze nie było, teraz chyba nadrabiam ciążowe humorki
|
|
|
|
|
#4008 |
|
Rozeznanie
|
maż się złości kiedy tak mam... a to tylko pogarsza sprawe...
ale i tak dobrze znosze ciaze ![]() w przyszlym tygodniu ide na glukoze 50g a wogole dziewczyny w ktorym tygodniu mialyscie trzecie usg? tzn to kolejne po polowkowym..? |
|
|
|
#4009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a w 28 tc zrobiłam sobie u innego gina usg 4d.
|
|
#4010 |
|
Konto usunięte
|
ja będę miała w 34. to jeśli chodzi o jedno z trzech usg państwowych.
|
|
|
|
#4011 |
|
Rozeznanie
|
dzieki, pytam bo nie znamy jeszcze plci i znowu nie moge si edoczekac
1.04 mam wizte i pewnie dostane skierowanie bo chodze panstwowo
|
|
|
|
#4012 |
|
Zadomowienie
|
Hej wlasnie zjadlam wielkiego loda i juz mi lepiej
![]() Od wczoraj mam wielkiego focha , stresa i marudna jestem ![]() Moj ma mnie juz chyba dosc - ale czy zawsze musze byc mila ![]() niech zobaczy wreszcie co to sa hormony ciazowe ![]() dzis dobila mnie pogoda - mianowicie pieknie slonce swieci , cieplo i bedzie jeszcze cieplej a ja mam tylko plaszczyk zimowy i nachodzilam sie dzis po sklepach naprzymiezalam i nic nie kupilam bo we wszystkim wygladam jak wielka foka . Naprzymiezalam sie tez biustonoszy i jedyne ktore na mnie pasuja to te do karmienia ( kupilam jeden w H&M bo nie mialam wyjscia) Wiosna idzie a ja sie taka niezgrabna robie i jak tu sie cieszyc .A moje malenstwo juz druga noc mnie budzi kopniakami tak o 3.30-4.00. Dzis snilo mi sie ze jestem w ciazy i mnie dzidek kopie i tak mocno kopala ze sie obudzilam i dalej czulam kopanie - normalnie sen na jawie . Mala uparla sie zeby mnie obudzic i robila to z taka zaciekloscia , ze sie zdziwilam ile takie malenstwo moze miec energii .![]() Do tego bylam jeszcze buty reklamowac i chociaz tu mi sie humor poprawil - pol roku temu kupilam buty sportowe GEOX za prawie stowe euro i ostatnio przez te ich fantastyczne dziurki w podeszwach zaczela mi woda podchodzic Wystarczyl maly desz i w butach mokro Buty fantystaczne i warte ceny ale najwyrazniej mi sie jakies trefne trafily - wada fabryczna czy co![]() Bylam, powiedzialam i gdyby nie to ze kasa od wczoraj zepsuta i czekaja na serwis to bym juz w nowych butach wyszla ![]() co do husteczek nawilzanych , nie moge sie zdecydowac jeszcze - kupilam na razie2 paczki z penaten i zobaczymy - z pampers nie moge zniesc zapachu . jestem na etapie poszukiwan jeszcze . oki spadam bo sie tak dalej bede zalic i mnie przegonicie ![]() mam jakis baby blues czy cos
|
#4013 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy wszystkim za miłe powitanie
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17947841] witaj. ![]() Podaj pełne dane do listy na pierwszej stronie, to Cię (Was) dopiszę. [/QUOTE] Już podaję: bratkab(21.07.78) tp. 22.05 Boguś Cytat:
![]() To wam się pochwalę. Byliśmy w poniedziałek na ostatnim USG prenatalnym i badanie wyszło super. Dzidek ma wszystko na swoim miejscu i lekarka oszacował że może mieć coś koło 1,5kg. Szkoda tylko że musimy leżeć. A u mnie na ostatniej wizycie u ginki 2 tyg. temu wyszło 12kg na plusie. Troszkę tego jest. Najgorsze że najwięcej poszło w uda Najlepszego w ten pochmurny dzień dla wszystkich |
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4015 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a moja mała też szleje. całą dobę. ja nie wiem jak miałabym liczyć ruchy, jeśli one trwają praktycznie cały dzień, z niedługimi przerwami. czasem też budzą mnie w nocy. i tak najlepsze jest jak przesuwa czymś wzdłuż albo w poprzek tak, że widać wielkie przemieszczające się wybrzuszenie. i te kopniaki prosto w żebra... mmm...
|
|
|
|
|
#4016 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i pewnie przoduję też w wadze wyjściowej i wadze ciążowej Także dziewczyny cieszyć się z tego co jest, bo są osoby których jest więcej i jest im "ciężej" Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W realu do dzisiaj promocja jest na 6 paki tych chusteczek po 22,95 zł....Na trochę mi to chyba starczy ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę, a moge iść tak do sklepu i powąchac te chusteczki
? Czy one sa jakoś zapakowane, czy coś.. ? wiem że nivea ładni pachną.. ale nigdzie nie widzialam jakiejś promocji na nie ![]() i miałam coś jeszcze napisac i zapomniałam.. ;] |
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
widze ze wszystkie nas pomalu lapie takie rozmemlanie wiosenne
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
ojj taaak
![]() Najgorzej jak mam iść na zakupy ![]() Wchodzę do sklepu i sie pałetam nie wiedząc co mam kupić ![]() Kurdę, boli mnie strasznie podbrzusze.. jak na @..
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi z tym hbs w piatek ide (mam czas ale im szybciej zrobie bede spokojniejsza)
co do usg ja nie wiem jak panstwowo ja mam usg co wizyte i co wizyte mnie bada na samolocie jedynie czego nie miałam to ktg
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

Mam na imię Ania skończone 25 wiosen, nie wiem kiedy to minęło
, potem w 6 miesiącu mały śpieszący na świat, napierający na szyjkę no i nakaz leżenia (po 4 tyg. na szczęście mu się odwidziało
), następnie badanie obciążenia glukozą i piorunujące wyniki włączające mnie do słodkich mamuś (mój synuś to taka słodka dupka z dużymi stopami
i zastanawiam się co może mnie jeszcze spotkać.
? czy dał też jakiś konkretny powód 

. Naprzymiezalam sie tez biustonoszy i jedyne ktore na mnie pasuja to te do karmienia
( kupilam jeden w H&M bo nie mialam wyjscia) Wiosna idzie a ja sie taka niezgrabna robie i jak tu sie cieszyc .
A u mnie na ostatniej wizycie u ginki 2 tyg. temu wyszło 12kg na plusie. Troszkę tego jest. Najgorsze że najwięcej poszło w uda 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)