|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
Dobra jesteś ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Dzisiaj już spadam, bo się wkurzyłam i good nastrój sobie poszedł. Jutro Wam napiszę o co chodzi. Pa
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
tak w skrócie: Cass, bardzo fajne zakupy Megi cieszę się, że wróciliście do domku, w końcu! Svi, Eryk już chyba lepiej, hm? U nas w porządku, właśnie Mały padł po zabawie, a ja lecę zrobić sobie kąpiel z bąbelkami (jadłam fasolówkeMam pytanko do Was, mam banana na stanie, a chciałam Małemu zrobić z niego podwieczorek, co mogę wymyślić z niego?Mam jeszcze biszkopty. Miłego wieczorku
|
#1264 |
|
Ola-Unhola
|
Fasolówka
Możesz podziabać banana, dokruszyć biszkopty i dolać mleka mod. np.
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet ja robię tak, że banana rozgniatam widelcem. W butelce mieszam mleko modyfikowane z kleikem ryżowym i dodaje do banana. Mała strasznie się tym zajada
|
|
|
|
#1266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie pomyślałam o dodaniu mleka
|
|
#1267 |
|
Rozeznanie
|
Mnie to chyba jakiś porzadny dolek bierze
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Marico co się dzieje?
|
#1269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty pytałaś o te rajtki co kiedyś wklejałaś z Disneya? bo jeśli tak to ja je dziś właśnie odebrałam, są bardzo ładnie wykonane, grube, dość długi ten rozm 80/86 jak na moje oko. Chyba wypiorę je w ręku żeby jutro ubrac już malucha ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1270 | |
|
Ola-Unhola
|
Mariś, co się dzieję?
Cytat:
Ooo, ile korzystających z moich linków ![]() dzięki za info. Ja chyba kupię 74/80 - takie wklejałam?
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Twojego drugego linka też skorzystałam - wklejałaś body i wypatrzyłam u tego sprzedawcy tez taką fajową miseczkę z BAbyOno, do któej wlewasz gorącą wodę, zakręcasz zaworek i jedzonko się ociepla, fajna sprawa gdzieś poza domem |
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
ja już wykąpana z maseczką na twarzy siedze
a mąż zmywa po obiado-kolacji ![]() Przesadziłam kwiatka bo już się prosił dawno o to, zrobiłam pranie, a poprasuje już jutro bo już dzisiaj nie chce mi sie. A i dostałam od męża dzisiaj tulipany lubie tak bez okazji.
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Dzisiaj dzien mi szybko zlecial. Bylismy u lekarza, na spacerze i zakupach. Nasza specjalistka jest bardzo zadowolona z postepow Antosia, pracowalismy glownie nad poprawieniem postawy i rownowagi. Powiedziala, ze jest zachwycona i omine nas fizjoterapeuta na razie. Oczywiscie bedzie nadal pod czujnym okiem - moim i jej. Nie miala zadnych uwag, ani zastrzezen do niego, powiedziala, ze jak na wczesniaka (o wadach nie wspominajac) rozwija sie bardzo fajnie Czeka nas jeszcze audiolog i okulista i to chyba na razie tyle. Do nastepnego razu ![]() U nas juz pieknie i wiosennie, az przyjemnie pospacerowac. Antosia juz mi kobiety zaczepiaja w wieku od kilku miesiecy do 80 lat . Sam Antos zachowuje sie jak prawdziwy mezczyzna - marudzi w kazdym sklepie i awanturuje sie jak za dlugo cos ogladam ![]() Zdolalam mu kupic kilka par skarpetek, czapki z daszkiem i stroj przeciwsloneczny (wiecie, u mnie wyspa i zwiekszona zachorowalnosc na raka skory, wiec sa specjalne stroje na plaze dla maluchow z SPF 50, znaczy nie przepuszczaja promieni slonecznych. Maly musi miec cala "zbroje" + czapka + krem z filtrem).
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-03-17 o 23:09 |
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
szukam torby dla mam, takiej wiecie pojemnej, z przegródkami różnymi na butelki itp. fajne są na tej stronie ale ceny dość wysokie podeslijcie jakies linki jak znadziecie ciekawe jakies w przystepnej cenie http://www.torbydlamam.pl/
|
|
|
|
#1275 |
|
Ola-Unhola
|
Svi, przypomniało mi się. Nie zwracaj mi tej kaki za skarpety. Będzie na ew. szare drewniaki lub coś na przyszłosć
Wojtusiu, fajnie tak dostac tulipany bez okazji ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Mariolu, cieszę się bardzo, że lekarka zadowolona z postępów Antosia. Fajnie, ze obędzie się bez fizjoterapii Ja wcale się nie dziwię, że Twojego Synalka zaczepiają wszystkie kobitki, bez względu na wiek. Taaakiego przystojniaka Wojtusiu, znalazłam kilka na all, ale nie wiem jakich kolorów szukasz http://www.allegro.pl/item944319784_..._do_wozka.html http://www.allegro.pl/item964614364_...ozka_oioi.html Eleganckie, sportowe, z motywami np.kubusia..
|
#1276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dom ogarnięty po szaleństwach pierworodnego, tenże śpi więc ze spokojnym sumieniem zasiadam i wybieram zaraz cichobiegi ![]() Kwiaty bez okazji to cudowny prezent Cytat:
a takie stroje to bardzo fajny pomysł, w zasadzie mogłyby być do dostania wszędzie, a u nas takich nie widziałam. Nie wszędzie świadomość zagrożeń dla skóry jest taka wysoka niestety :-( No i zazdraszczam pogody wiosennej ![]() Cytat:
Tobie zależy żęby była taka jak normalna-np.skórzana tylko miała dużą pojemność i przegródki czy taka profesjonalna z przewijakiem itp z materiału? |
|||
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Marico co się dzieje?
Cytat:
![]() Zdolnego masz synka ![]() Tak Wam zazdroszczę tej pogody, u nas dziś cały dzień padał śnieg a teraz mży i chlapa się zrobiła wrrr.
|
|
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolu, wspaniałe wieści na koniec dnia
Bartek już śpi od niecałej godziny, zaraz zrobię sobie maseczkę z glinki i poczekam oglądając "jezioro marzeń" (pamiętacie ten serial?Wylukałam online i przypominam sobie te lata kiedy byłam gówniarą i kochałam się w Pacey'im ) na YCD.
|
#1279 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja też lubię
tylko nigdy nie dostaję Cytat:
|
|
#1280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a słyszałas cenę? chyba od ok 800zł w górę. a Prokop na to, ze "to chyba niezbyt wygórowane ceny, tak mu sie wydaje....."Cytat:
cos własnie takiego potrzebuję, bo takie normalne pojemne to mam, chciałam cos bardziej takiego jak z tej strony co wstawiłam, albo własnie z tego linka Unholy a tulipany uwielbiam
|
||
|
|
|
#1281 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hehe dopiero jak mu powiedzialam to skojarzyl, ze rzeczywiscie byla taka sytuacja, a mowil, ze dosc szybko jechal i sie zatrzymywal na tym swietle (bo on zawsze tak jezdzi) i ze szla dziewczyna i tak patrzyla na niego myslal, ze przerazona hehe - mowi, ze bylas w jakiejs czapce
tak juz dobrze, byl dzis w przedszkolu - ale tesc mowi, ze jak byli pozniej na lyzwach to znowu kupke robil rzadka, wiec jeszcze cos ten zoladek nie do konca jest ok dziekuje, ze pytasz ![]() co sie dzieje? Cytat:
tylko sie przypomnij a co do skarpet - chyba nie masz czego zalowac, pija mnie miedzy palcami ![]() mariolu ciesze sie z postepow Antosia a ja bylam z kolezanka w centrum handlowym w poszukiwaniu spodni do stroju galowego dla Eryka bo mi wyrosl a jutro ida na dni otwarte do szkoly i musi miec. i kupilam w sumie takie zwykle proste szare, ma koszule w szare paski to bedzie pasowac kupilam jeszcze mu spodnie dresowe na wiosne w h&m i bluzke w rekids, a Marcelowi kupilam jeansy w h&m i czapke na wiosneaha i sobie spodnie w terranowie
|
|
|
#1282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Idę na chirurgów. Będę doglądać wątku tu i w klubie.
|
||
|
|
|
#1283 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie byly to wymioty tylko wlasnie ulewanie......i dostala krostek na buzce wiec cos ja uczulilo nie wiem moze koncentrat pomidorowy bo dalam troszkeCytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- marica Cytat:
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolu bardzo się cieszę z wieści!!
![]() Marica Lece na YCD Do jutra
|
#1285 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czeko jutro zrobie fotki
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czapaje mam zwykle fikuśne, bo na snowboardzie jeżdżę ale się uśmiałam
|
|
|
#1287 |
|
Rozeznanie
|
dobija mnie to, że trzeba chodzic do pracy i tylko popołudnia mam dla myszki do tego ta szkola i pisanie pracy no i jeszcze to prawko, a myszka tak szybko rośnie... te pare dni co byłam na chorobowym to było mi tak dobrze całe dnie z mysią a dziś 1 dzień po i od razu na popołudniu musiałam iść ;(, i w ogóle to srasznie tęsknię za moim kubulkiem, jak czytam i piszecie o swoich starszych dzieciaczkach, jak eryk svinecki tak się opiekuje marcelkiem to rycze jak bóbr bo moj synulek by w maju 3 latka skończył, a jest tylko straszny ból na serduchu.... no to się wypłakałam ;(
|
|
|
|
#1288 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() nie wiem co Ci napisac bo i tak Twoj bol zawsze bedzie w sercu moze Twoj Aniolek zeslal Ci mala zeby dala Ci szczescie w jego imieniu rowniez musisz wierzyc, ze jest szczesliwy tam na gorze, a kiedys wszyscy sie spotkacie
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marico nie wiem jak pocieszyć . To jest na pewno niesamowity ból, największy ze wszystkich .
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć i czołem
) dzisiaj tak w telegraficznym skrócie,bo jakoś nic mi się nie chce,kurcze jeszcze ta cholerna ręka tak boli póki co wydaje mi się że jest gorzej . Cass zakupki bardzo ładneMagi Marica ![]() Mariola ![]() Damian jutro jedzie na wycieczkę szkolną do kopalni soli w Wieliczce ![]() A ja już na zapas martwię się o drogę,żeby wszystko szczęśliwie się odbyło.Do tej pory jak zachodziła potrzeba to jechałam,jako opiekun,teraz siedzimy z Bartoszkiem w domu Jeszcze do klubu pasowałoby zajrzeć,bo tam nowe wątki a ja w lesie ale to już chyba jutroSpokojnej nocki Dobranoc. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

lubie tak bez okazji.

póki co wydaje mi się że jest gorzej