Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 16:23   #1411
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Bry dziewczynki
Dzięki za słowa otuchy Jakoś lepiej od razu się czuję
Dziś miałam wizytę. Wsio gucio. Ja wyzamykana na 4 spusty. Dostałąm skierowanie do szpitala na poród na wszelki wypadek, skierowanie na ktg (mam tak wypisane, ze mogę co 2 dni chodzić nawet ) i jutro na posiew idę. (..)Michaś zdrowy. Wagę oszacowano na 2788g Natomiast dalej ma długie nogi i łepek mu urósł też xD. Brzuszek się zgadza - 36tydzień. A z główki i kości udowej termin mi wyszedł.... NA JUTRO! Hihi. Młody sobie do serca wziął chyba bo teraz tak kopie jak szalony tymi swoimi długimi nóżkami Potem się dziwić że pękam ehh
Udało mi się też dziś wreszcie te majtki kupić! 44 rozmiar ... ale podejrzewam że i tak w 46 czułabym się lepiej... . No cóż dobrze że są jakiekolwiek! No i stanik do karmienia kupiłam o taki - http://nefre.pl/galerie/b/biustonosz-mama-rose_194.jpg, firmy Alles. Trochę w sklepie kosztował ;/ 69zł ALE przynajmniej wiem że wygodny (a mierzyłam chyba z 10 różnych firm i w różnych rozmiarach i o różnych krojach) i rozmiar miseczki dobry. Teraz w razie czego będę już przez neta tej firmy zamawiać, bo jeden to chyba mało i tak .
(...) Aha! JUTRO WRACA MOJA MAMA W KOŃCU! ... prawie miesiąc mija jak ją do tego szpitala wywiało. Nie mogę się już doczekać

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Zuzia, Garbysia i Igorek -

Zuzanka faktycznie już wielka! Ehhh... dopiero pierwsza część wątku była, a tu już takie duuuże dzieci ... jak ten czas leci ...

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Darusia - kawał brzucha! To kiedy Kacper swoje lokum opuszcza w końcu?

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dokładnie
No dziewuszki, pisac, pisac

A ja mam pytanie. jak to się mówi- jesli u mnie teraz jest 35 tydzień i 6 dzień to jestem w 35 tygodniu czy w 36?? Jutro wchodzę w 36 czy 37?? Wiem głupie pytanie ale mam wrażenie, że każdy inaczej do tego podchodzi
A ja liczę tak. Termin mam na 16.04, więc 16-go = 40tc... i od tego odliczam. Czyli teraz jest 36 tydzień ... jeszcze . I nie piepszę się w te 36 + 1 itd. jest 36 tydzień i tyle! A od poniedziałku będę już liczyć że jest 37 tydzień (dla ułatwienia liczę nowy tydzień od poniedziałku). W kolejny poniedziałek 38 itd.... .

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2010-03-17 o 16:26
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 16:25   #1412
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no w sobote wizyta i szpital a plan jest taki ze w niedziele.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

izumi - duzo zdrowka dla mamy
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 16:27   #1413
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no w sobote wizyta i szpital a plan jest taki ze w niedziele.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

izumi - duzo zdrowka dla mamy

W NIEDZIELĘ?!?!?!?! Jak ja przespałam taką informację?

Dziękuję, oby tego zdrówka jak najwięcej było
Stary 2010-03-17, 16:31   #1414
Darusiaaaa
Zakorzenienie

oby zdrowko najwazniejsze!!!

tak kochana w ta, mam nadzieje ze te kropne infekcje przejda w zapomnienie, jesli nie to cc.
A.Camus
Stary 2010-03-17, 16:33   #1415
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
oby zdrowko najwazniejsze!!!

tak kochana w ta, mam nadzieje ze te kropne infekcje przejda w zapomnienie, jesli nie to cc.
Kochana, to miska z wodą, mydło i siedzieć dupskiem aż do niedzieli ... żartuję oczywiście To trzymam kciuku, żeby do niedzieli te paskudztwa Cię opuściły.
Stary 2010-03-17, 16:35   #1416
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no byloby super, najgorsza ta infekcja od nerek z tego co mowila, w piatek badania zobacymy efekty lekow i moze sie uda sn.
A.Camus
Stary 2010-03-17, 16:37   #1417
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam ponownie

Wróciłam z 8iasta u stomatologa zostawiłam 280 zł za dwa zeby zer znieczuleniem....
i wiecie co ledwo odratowane bo 5 i 6 po prawej na górze... i takie dziury glębokie że prawie kanałówka by była...a to koszt jednego zeba 600-700 zł ale postarał sie narazie zrobić bez kanałowego leczenia a że dziury głebokie to 35 minut az i robił a tak to zawsze 10-15.

tylko że jak by mnie bolały znowu to niestety ale czeka mnie kanałowe i kupa kasy !!! buuuuuuuuuuuuuuuuuu a znieczulenie mnie jeszcze trzyma i smiesznie mówę..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 16:39   #1418
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wspolczuje
A.Camus
Stary 2010-03-17, 16:44   #1419
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
wspolczuje
ale tylko wydanej kasy... bo tak to nie boało jak robił... super mi sie leżąo pawie zasnełam hihihi nawet Mała była grzeczna nie kopała

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-03-17, 16:46   #1420
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam ponownie

Wróciłam z 8iasta u stomatologa zostawiłam 280 zł za dwa zeby zer znieczuleniem....
i wiecie co ledwo odratowane bo 5 i 6 po prawej na górze... i takie dziury glębokie że prawie kanałówka by była...a to koszt jednego zeba 600-700 zł ale postarał sie narazie zrobić bez kanałowego leczenia a że dziury głebokie to 35 minut az i robił a tak to zawsze 10-15.

tylko że jak by mnie bolały znowu to niestety ale czeka mnie kanałowe i kupa kasy !!! buuuuuuuuuuuuuuuuuu a znieczulenie mnie jeszcze trzyma i smiesznie mówę..
Ja nie mogę, masakra. Dobrze że teraz tam trafiłaś, bo później to faktycznie byłoby już nieciekawie. Biedna Madzia <głasia po główce>. Dumnam żeś była dzielna!!!

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
ale tylko wydanej kasy... bo tak to nie boało jak robił... super mi sie leżąo pawie zasnełam hihihi nawet Mała była grzeczna nie kopała
To albo gość taki zarąbisty, ale z Ciebie masochistka W sumie lepiej jakby jednak to drugie, to na pewno będziesz poród miło wspominać .

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2010-03-17 o 16:56
Stary 2010-03-17, 16:55   #1421
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
ale tylko wydanej kasy...
No nie dziwię się bo trochę zapłaciłaś.
Ja tam chodzę do przychodni ale właśnie dlatego że mam tam super dentystkę która w ogóle nie przyjmuje prywatnie.
Też mam jeszcze jedną dziurkę do zrobienia ale nie mam weny żeby tam iść.

Aaaa skoro już o lekarzach - Byłyście po wpis od internisty dokarty ciąży?
Bo jak dla mnie to zawracanie d***. Nie mam ochoty w przychodni siedzieć 2 h żeby mnie jeszcze ktoś czymś zaraził. A szybciej się pewnie nie będzie dało bo te wszystkie hipochondryczki (starsze babcie) codziennie wysiadują pod gabinetami.
A poza tym nie wiem do czego ten wpis w karcie potrzebny.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 16:59   #1422
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Ja tam chodzę do przychodni ale właśnie dlatego że mam tam super dentystkę która w ogóle nie przyjmuje prywatnie.

Bo jak dla mnie to zawracanie d***. Nie mam ochoty w przychodni siedzieć 2 h żeby mnie jeszcze ktoś czymś zaraził. A szybciej się pewnie nie będzie dało bo te wszystkie hipochondryczki (starsze babcie) codziennie wysiadują pod gabinetami.

Do kogo??? Po co??? Mi dziś gin. NIC na wizycie nie mówił, żeby do kogoś iść O.o Tylko jutro do szpitala na posiew i tyle. ......
P.S. Chyba wszyscy tak te hipohondryczki uwielbiają (moja teściowa jest mistrzynią w tej dziedzinie ;]). Najbardziej mnie to autobusach wkurza. Siądą dwie takie. Wcale się nie znają i zaczynają się licytować która to bardziej umierająca. No i standardowe narzekanie na "młodzież" - że źle wychowana... cóż. Nie będe pokazywać palcem kto nas tak wychował
Stary 2010-03-17, 17:01   #1423
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to i tak dobrze

ja wlasnie prasuje reszte rzeczy mlodego i zerkam sobie do was

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

ja tez nic nie wiem zeby trzeba bylo isc.
A.Camus
Stary 2010-03-17, 17:07   #1424
Izumi
Wtajemniczenie

Mi właśnie ostatnia partia prasowania została.... hmm.. może się teraz za to wezmę... ? Hmmmm..........
Stary 2010-03-17, 17:08   #1425
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pwiedzcie mi, wyprowacie z wszystkich ciuszkow metki?
A.Camus
Stary 2010-03-17, 17:13   #1426
Izumi
Wtajemniczenie

Ja nie. Niektóre są na tyle niewielkie i z miłego materiału że myślę że nie ma sensu wszystkich wycinać.
Stary 2010-03-17, 17:16   #1427
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie tez ostatnia ale za to cale lozeczko wiec nie czekam bo nie zdaze
A.Camus
Stary 2010-03-17, 17:25   #1428
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Do kogo??? Po co??? Mi dziś gin. NIC na wizycie nie mówił, żeby do kogoś iść O.o Tylko jutro do szpitala na posiew i tyle. ......
No ja mam w karcie ciąży taką rubryczkę gdzie jest napisane "konsultacja z internistą" a druga z dentystą.
Mojej gince powiedziałam, ze ja nie idę do internisty żadnego bo nie będę się męczyła w przychodni i ryzykowała ze mnie ktoś czymś zarazi, niby nic nie powiedziała,że mam koniecznie iść ale powiedziała że gdybym miała wolną chwilę... (mhm jasne).
O dentyście to mi truje co wizytę ale powiedziałam wprost, że pójdę jak będę miała siłę bo niestety ciężko mi siedzieć dłużej niż 10 min i się boję ze mi wątrobę rozerwie jak będę musiała u dentystki na fotelu siedzieć. Poza tym to też w przychodni więc ten sam argument że się mogę od kogoś czymś zarazić.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 17:36   #1429
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja nie mam takich rubryczek w ksiazeczce i nie powiedziala ze gdzie kolwiek mam isc.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

mwilam juz ze nie znosze prasowania kaftanikow? nie?? to mowie!!:P
A.Camus
Stary 2010-03-17, 17:49   #1430
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
P.S. Chyba wszyscy tak te hipohondryczki uwielbiają (moja teściowa jest mistrzynią w tej dziedzinie ;]). Najbardziej mnie to autobusach wkurza. Siądą dwie takie. Wcale się nie znają i zaczynają się licytować która to bardziej umierająca. No i standardowe narzekanie na "młodzież" - że źle wychowana... cóż. Nie będe pokazywać palcem kto nas tak wychował
ja kiedys natrafilam na taka rozmowe ze babcia nazekala na mlodziez a dokladnie na dziewczyne ktora jej miejsca nie ustapila w autobusie a miala juz duzy brzuszek ale byla bardzo mloda w koncu nie wytrzymalam i wypalilam do babci ze narzeka na kobiete w ciazy a sama jaki przyklad daje ze z miejsca chce ja wywalic babcia nic nie powiedziala wiecej tylko przeszla do tylu autobusu a jak jestem w przychodni to u nas sa numerki i godziny i zawsze pytam na ktora godzine ludzie maja a jak mi jakas dewota wyskloczy ze wdlug tego jak kto przyjdzie to zawsze wchodze bez kolejki jak pacjent wyjdzie to wchodze do gabinetu i pytam czy moge wejsc bo mam na ta godzine i zawsze lekarka mowi ze tak a babcie lamentuja na korytarzu ale to nie moja wina ze one maja na 17 a przychodza na 10 rano jak maja tyle czasu to niech siedza i czekaja moj maz sie zawsze na mnie krzywi ze sie wpycham albo ze czasem jestem niemila dla starszych babc ale jak ktos jest niemily dla mnie to tez umie byc niemila
Cytat:
ja mam tez jeszcze jedna dziurke ale narazie mam w niej lekarstwo i po porodzie mam przyjsc jak juz bedzie mozna leczyc kanalowo ze znieczuleniem bo teraz lekarz nie chcial mi dac bo mowil ze to moze jakos zaszkodzic dziecku wiec nie ryzykowalismy
Cytat:
ja wyprowalam ze swoich rzeczy tez wyprowam bo mnie denerwuja

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
ja nie mam takich rubryczek w ksiazeczce i nie powiedziala ze gdzie kolwiek mam isc.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

ja mam takie rubryki i moj gin nic nie mowil ze mam gdzies isc ale jak ostatnio bylam u poloznej w osrodku na ktg to powiedziala z epowinnam podejsc i podbic to powiedzialam jej ze ja bylam u internisty jak bylam chora ale mi nie podbila a do dentysty chodze co 2 miesiace w ciazy by sprawdzic czy nie ma nowych ubytkow a ze chodze prywatnie to on tez mi nie podbije bo zawsze zapominam

Darusia dlatego ja nie kupowalam kaftanikow

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:35   #1431
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
ja wcale... tylko te długie czasami obcinam ale rozmiar zostawiam

A ja mam od wczoraj zachciewajki ciązowe serio....
kazałam kupić mojemu T. lody, Flipsy smakowe, jabłka mandarynki.. miałam robic spagethi bedzie dzis...
kisiel zjadłam ogórki.. wogóle czegos mi brakuje i nie wiem czego wiec jem wszystko... buuu

IZUMI. jak masz znieczulenie na zeby to nic nie boli ani troszke a że u niego w gabinecie fotel na leżąco sie rozkłada .. całkiem na płasko robiłmi zeby wiec dlatgeo taki błogi stan przedsnu mnie nawiedził hihi// ale pamietam jak raz mi kanałowo robił to 1,5 godziny trwało tez jak w SPA

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-03-17, 20:42   #1432
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Chwale sie !

Znów jasne wloski i znow krociutkie
Śliczne masz te włoski

Cytat:
aha tu foteczki naszej małej Gabi - córci TURKUSOWEJ -- mrowak *****
ale piekna do zjedzenia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
dziewczyny-ratunku tak bardzo sie boje,nie potrzebnie czytalam na necie o co moze chodzic.wczoraj mały mial pobieraną krew na poziom bilirubiny przez to ze jest jeszcze zazółcony,teraz dzwonilam o wyniki 10,7 powiedzieli ze to sporo po poludniu ide do pediatry,tak sie boje co powie
Nie panikuj bo to w miare dobry wynik. A jakby coś było nie tak to maluszka na solarkę skierują

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

no i z racji teg o ze Zuzia juz duza i jako druga najstrasza pokazuje fotki
Nastepny piękniaczek . śliczne nasze dzidziolki

Cytat:
Wstawiam zdjecia wozeczka, ktory dostalismy wczoraj
Bardzo fajny wózek i super firma . Napewno będziesz bardzo zadowolona z niego

Cytat:
dziękuję moje kochaniutkie troche mnie uspokoilyscie tymi przykladami,wlasnie nie mam pojecia jak normy maja sie do realu,myslalam,ze zaraz go do szpitala wpakuja na lampy i glukoze dozylnie podaje mu glukoze ale raz dziennie moze powinnam czesciej.albo czesciej wychodzic dopiero 2x byl na dworku ze wzgledu na te pogody myslicie,ze to moze pomoc?

teraz ma brac witamine K iD ale to chyba wszystkie dzieci.

.
D można sobie darowac za chwilkę bo jak się zrobi cieplej to wystarczy ok 20 min dziennie na słoneczko wystawiać gnoma i się samo wytwarza . od października się podaje znowu. ja małemu odkad skończył 7 miechów to tran podaje zamiast D i skubany to świństwo sam pije i przyłazi jak widzi łyżke a mi na sam widok niedobrze

Cytat:
ja jak bylam na 2 ( i ostatnich) zajeciach na SR to babka mowila nam ze albo mozna oplacic sobie swoja polozna, albo jest to tak ze tatus idzie zapisac dzidziulka do przychodnii i z tej przychodni bedzie przychodzila raz na tydzien przez 6 tygodni, powinien tez raz lekarz przyjsc ale tylko powinien....
ewentualnie jakas szpitalna polozna, ale wtedy tez sie u nas ja oplaca;/

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

u nas za kastracje Mariana 100 zł zaplacilismy.
To nieźle u was latają w wawie przychodza zwykle raz .. A do mnie nikt nie przyjdzie bo ja obcych bab w domu nie chce

Cytat:
sismuerte jak wychodzisz ze szpiatala musisz podac adres przychodni do ktorej dziecko bedzie nalezalo poniewaz oni tam wysylaja karte szczepien i w dzien wyjscia ze szpitala musisz poinformowac przychodnie ze wyszliscie ze szpitala,oni sami przydzielaja Ci polozną,póxniej ona do Ciebie dzwoni i się umawia na wizytę i odwiedza Was kilka razy.
To zalezy od szpitala ja dostałam karte szczepień i miałam ją oddać jak dotre do przychodni swojej . Położna to też jak się zadzwoniło zapisac dopiero

Cytat:

Nie mam wpisu i mieć nie musze ginka się śmieje że dziecinady odwalac nie będzie to samo z dentystą . Mówi że już ze mnie duża dziewczynka i nie trzeba mnie kontrolować czy chodze he he

A ja dzis u ginki byłam wsio jest ok . Pobrała mi wymaz i cała reszte tych badań co się je do porodu robi . I jeszcze takie na krzepnięcie krwi na wszelki wypadek bo na CC wkońcu idę a jakby coś się zaczeło to już będę miała .. Tyle mi tego nawypisywała że kurde upuszcza mi z pół litra jak tam trafie na to pobranie bbu
Stary 2010-03-17, 20:45   #1433
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ci napisałam ogólnie co się powinno zmienić u psa i co to da. Pies przestanie czuć presje rozmnażania i to na pewno na niego dobrze wpłynie. Charakteru mu nie zmieni tylko zlikwiduje wpływ hormonów.
Polecam ciachanie tak czy inaczej. Skoro pies ma ciążę urojone to znaczy że mu hormony szaleją w organizmie wiec jest większe ryzyko właśnie raka czy ropomacicza.

wlasnie tego ropomacicza boje sie najbardziej...
myslalam ze moze wplynac na jej charakter ze cos np moze jej odbic po czyms takim...a ostatnio zaczela strasznie duzo jesc....nie wiem czy to tez ma zwiazek z tym...ale cycuchy to odkad ja mamy ma takie duze jakby caly czas mleko w nich bylo...

a i jeszcze jedno mialas do czynienia z hondrokalem czy jakos tak to sie pisze to na stawy jest...polecasz??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 20:59   #1434
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Ja też nie usuwam jak izumi. W sumie jak zauważę że coś nie tak jest to usune
Stary 2010-03-17, 21:04   #1435
drcron
Zakorzenienie

MadCat ostatnio pisalas ze pozwalamy naszemu psiakowi uciekac na wioske moze masz jakis sposob by tego nie robil bo ja juz mam dsyc biegania za nim to jest taki cwaniak ze jak ktos tylko otworzy furtke i ja zle zamknie to dwie sekundy przeskakuje przez plot i przez furtke na wioske myka rozciagnelismy drut z kijkami na plocie to go zerwal jedynie co to latem nie skacze przez plot ale to dlatego ze tam roze rosna kolo plotu a na zime sa wykopywane

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 21:09   #1436
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Jakie cudne dzieciaczki Normalnie zakochać się można Zuzia jakie ma włoski cudne

Ja dzisiaj byłam na ktg i na pobraniu posiewu Ktg super, syn hasał w najlepsze i wcale póki co nie zbiera sił na poród Chciałam mieć zodiakalną rybkę, coby Hania nie była jedyna nierogata (waga), ale chyba do soboty mały nie wyskoczy No i to chyba tyle co u nas Ogólniej jestem strrrrrasznie senna I tak jak nigdy w dzień spać nie mogłam tak teraz ciągle bym mogła Dzisiaj koleżanka mi fotki robiła, jako że to być może moja ostatnia ciąża i nawet fajne wyszły Nie profesjonalne jak mlodej ale i tak fajna pamiątka

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 21:44   #1437
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja mam w karcie ciąży taką rubryczkę gdzie jest napisane "konsultacja z internistą" a druga z dentystą.
Mojej gince powiedziałam, ze ja nie idę do internisty żadnego bo nie będę się męczyła w przychodni i ryzykowała ze mnie ktoś czymś zarazi, niby nic nie powiedziała,że mam koniecznie iść ale powiedziała że gdybym miała wolną chwilę... (mhm jasne).
O dentyście to mi truje co wizytę ale powiedziałam wprost, że pójdę jak będę miała siłę bo niestety ciężko mi siedzieć dłużej niż 10 min i się boję ze mi wątrobę rozerwie jak będę musiała u dentystki na fotelu siedzieć. Poza tym to też w przychodni więc ten sam argument że się mogę od kogoś czymś zarazić.
Nieźle. U mnie na karcie nic takiego nie ma W ogóle z jakichkolwiek konsultacji to jedynie okulistyczna była zalecona, a to i tak tylko dlatego, że się przyznałam, że w ciąży gorzej widzę .. Cóż. Co kraj to obyczaj. Natomiast co do dentysty to położna tylko zapytała tylko czy mi zęby w ciąży nie dokuczają, bo ze względu an hormony bal bla bla... i że lepiej pójść w razie czego przed porodem, bo później to może czasu nie być . No ale bez wpisu od internisty i dentysty to chyba nie zabronią Ci urodzić co? ?

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:

A mnie tam nie przeszkadzają . W razie czego z chęcią poprasuję Ci WSZYSTKIE kaftaniki jeśli Ty mi wyprasujesz prześcieradła z gumką .
(...) A tak przy okazji.... SKOŃCZYŁAM prasowanie!!!
.... okazuje się że nie było tego wiele ... czyżby miało czegoś zbraknąć?
Stary 2010-03-17, 21:49   #1438
megi-megi
Zakorzenienie

A dziewczynki - jak to jest ze smoczkami uspokajającymi? Mają jakiś wpływ negatywny na dzidzię? A może jakoś źle wpływają na ssanie cycka?

Ja dzisiaj wymiękam - mały wisiał mi na cycku CAŁY DZIEŃ! Bez niego nie chciał zasnąć, a jak już mu się udało, to jak zabierałam, budził się. Wymiękam. Właśnie udało mi się coś zjeść od śniadania!

A taka dygresja związana z tż - dialog z rana:
On: Ale masz cycki - jak gwiazda porno.
(za chwilę)
On: No nie mogę, jakie one wielkie.
Ja: W ciąży nie pasuje, bo brzuch wielki. Po ciąży nie pasuje, bo cycki wielkie.
On: Nie - właśnie pasuje, ale mnie ściska, a do pracy muszę iść
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 21:51   #1439
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

no i wyladowalismy w szpitalu
ale na szczescie nas nie zostawli,zrobili mu RTG płucka czyste wątroba niepowiekszona,ale jest żółciutki,lekarz zalecił odstawic piers na 3 dni podawac modyfikowane,3x dziennie glukoza i przepisal czopki Luminal-jaka jazda,ide do apteki zeby wykupic recepte,a pani sie mnie wypytala ile dziecko ma latek do tego luminalu i od slowa do slowa zaczelysmy czytac ulotke i okazalo sie ze to podaja dzieciom dopiero po 30 miesiącu!!!!życia,wogole to jest lek psychotropowy i jeszcze inne rzeczy,ona mowi ze mi tego nie sprzeda dla mojego dobra a po za tym lekarz wypisal 6 czopkow a w op jest 10 i to ja zastanowilo bo takich lekow nie moze rozdzielic bo sie z tego musi wytlumaczyc i 10 tez mi nie moze sprzedac.Jak wrocilam dzwonie do tego lekarza do szpitala,on powiedzial ze podaja to dzieciom nawet w 2 dobie zycia(kto robi cos z żółtaczka w 2 dobie???)wkoncu powiedzial,ze jak chce to moge kupic 5 a jak nie to moge tego nie podawac,to mialo tylko przyspieszyc spadek tej bilirubiny no maskra jakas!!wszystkiego trzeba pilnowac,a jakbym to podala i cos by sie stalo
juz nie pisze bo musze sie uspokoic,mam nadzieje,ze samo odstawienie wystarczy bo jak w 5 dni nie przejdzie to wtedy juz napewno szpital

Czy ma któras moze mleko NAN1 bo ja wyrzucilam pudelko,wczesniej robilam na 90 ml 3 łyzeczki mleka a nie wiem na wieksze ilosci jakie sa proporcje,a nie moge znaleźc na necie

Kurcze dziewczyny ale jaja,zadzwonilam zrobilam jazde lekarzowi ze mi źle wypisal jakies psychotropy a teraz czytam ze sa 2 podobne leki wlasnie ta pani z apteki trzymala luminalum a nie luminal myslalam ze to to samo http://fakty.interia.pl/polska/news/...otropy,1153783
czyli gdyby ta w aptece sie nie kapnęła to tez by mi sprzedala luminalum-o boże!!!!!!!
za to grozi jak wtym artykule do 12 lat więzienia.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-03-17 o 21:58
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 22:04   #1440
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja kiedys natrafilam na taka rozmowe ze babcia nazekala na mlodziez a dokladnie na dziewczyne ktora jej miejsca nie ustapila w autobusie a miala juz duzy brzuszek ale byla bardzo mloda w koncu nie wytrzymalam i wypalilam do babci ze narzeka na kobiete w ciazy a sama jaki przyklad daje ze z miejsca chce ja wywalic babcia nic nie powiedziala wiecej tylko przeszla do tylu autobusu a jak jestem w przychodni to u nas sa numerki i godziny i zawsze pytam na ktora godzine ludzie maja a jak mi jakas dewota wyskloczy ze wdlug tego jak kto przyjdzie to zawsze wchodze bez kolejki jak pacjent wyjdzie to wchodze do gabinetu i pytam czy moge wejsc bo mam na ta godzine i zawsze lekarka mowi ze tak a babcie lamentuja na korytarzu ale to nie moja wina ze one maja na 17 a przychodza na 10 rano jak maja tyle czasu to niech siedza i czekaja moj maz sie zawsze na mnie krzywi ze sie wpycham albo ze czasem jestem niemila dla starszych babc ale jak ktos jest niemily dla mnie to tez umie byc niemila
Heh, no i słusznie. Strasznie mnie to denerwuje... STRASZNIE!!!! Jeszcze tutaj na Podkarpaciu... prowincja polski, wszystkie święto***liwe takie, a jak przyjdzie co do czego to masakra! Jakiś czas temu miałam sytuację, że wsiadam do autobusu.... PUSTKI, pełno siedzeń wolnych. Więc siadłam bądź gdzie. Na następnym przystanku wsiadły 2 babcie i jakiś dziadek. No i babcie spoko, sobie siadły, a dziadek podszedł do mnie i z mordą!!! Ja w ogóle szok o co kaman. A ten mi na nakleję na szybie pokazuje że to miejsce dla inwalidów, a ja na inwalidę nie wyglądam i że jestem niewychowana bo tam siedzą, a to on powinien i zaczyna mi truć jaki on to chory i biedny i zaczyna nawijać żeby mnie bozia nie pokarała takimi chorobami jak on ma... . Drugi szok mnie spotkał, bo tamte dwie babcie go zrąbały za mnie Było nas może w sumie może z 7 osób w busie, pełno wolnych miejsc (nawet blisko drzwi) ale on się uparł na tamto konkretne miejsce i ciul. No i babcie go zwyzywały ... Lol.. są jednak normalne staruszki jeszcze .... A poza tym... niestety ...patologia
Z resztą kiedyś pracowałam w dyskoncie odzieżowym (lumpie ;P) i tam sceny dantejskie się działy Ale to już opowieść na inny raz Powiem tylko tyle że nawet w gazetach o tym pisali co się tam wyprawiało - i oczywiście sprawcy - same babcie święto***liwe

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:

IZUMI. jak masz znieczulenie na zeby to nic nie boli ani troszke a że u niego w gabinecie fotel na leżąco sie rozkłada .. całkiem na płasko robiłmi zeby wiec dlatgeo taki błogi stan przedsnu mnie nawiedził hihi// ale pamietam jak raz mi kanałowo robił to 1,5 godziny trwało tez jak w SPA

Aha, no to nie miałam pojęcia Ja z tych dziwnych ludzi co wolą wyć z bólu niż dać się igiełką ukłuć raz i się znieczulić Min. dlatego i poród bez znieczulenia wolę .

Co do zachcianek ciążowych... ja wczoraj poczytałam coś co mnie zabiło normalnie. Miałam doła przez te rozstępy i zaczęłam szukać w necie. No i się okazało, że w ogóle ciało kobiety po ciąży to jedno wielkie TABU. Znalazłam jednak stronkę z artykułem gdzie właśnie było napisane żeby się nie wstydzić, były zdjęcia kobiet z rozstępami i luźną skórą - zrobione w sposób profeska - że to też może być piękne itd. . I wszystko byłoby dobrze dopóki nie doszłam do komentarzy pod artykułem. Kilku facetów żywcem obrażało Panie ze zdjęć, że to nie przez ciąże tak wyglądają tylko przez to że się zapuściły. Że się usprawiedliwiały ciążą jak miały smaki. Że żarły co popadło, że o siebie nie dbały, że nie używały kosmetyków, że jadły za dwoje itd itp. i że to tylko ich wina że tak wyglądają a nie ciąży i ogólnie, że wyglądają masakra i że na pewno jeśli je ich TŻ będą kochać to tylko jako matkę ich dzieci bo jako kobiety się takiego pociążowego paskudztwa kochać nie da. To że cycki po karmieniu "obwisują" to też nasza wina, więc ogólnie wychodzi na to, że kobieta ma facetowi dziecko urodzi i ma spadać na drzewo bo w tym potem jest mu już taka rozciapciana nie potrzebna. (...) No i tak dziś... na śniadanie miałam kanapkę z jajkiem, potem 30min smarowania brzucha, na obiad kurczak z ryżem, a na kolację chlebek tostowy z mlekiem, bo nic innego po tych komentarzach mi przez gardło nie przeszło ...... .

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam na ktg i na pobraniu posiewu Ktg super, syn hasał w najlepsze i wcale póki co nie zbiera sił na poród Chciałam mieć zodiakalną rybkę, coby Hania nie była jedyna nierogata (waga), ale chyba do soboty mały nie wyskoczy No i to chyba tyle co u nas Ogólniej jestem strrrrrasznie senna I tak jak nigdy w dzień spać nie mogłam tak teraz ciągle bym mogła Dzisiaj koleżanka mi fotki robiła, jako że to być może moja ostatnia ciąża i nawet fajne wyszły Nie profesjonalne jak mlodej ale i tak fajna pamiątka
Kurcze no... kiedy ten Zbysio wylezie ? Dobrze że KTG wyszło ok
A co do zdjęć... Ty nie powinnaś się chwalić że miałaś robione, tylko się NIMI chwalić no!

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A taka dygresja związana z tż - dialog z rana:
On: Ale masz cycki - jak gwiazda porno.
(za chwilę)
On: No nie mogę, jakie one wielkie.
Ja: W ciąży nie pasuje, bo brzuch wielki. Po ciąży nie pasuje, bo cycki wielkie.
On: Nie - właśnie pasuje, ale mnie ściska, a do pracy muszę iść

Nie no wypas To ja nie chce wiedzieć co się będzie działo jak Twój mąż z pracy wróci

Z tymi smoczkami to pojęcia nie mam. A to na pewno o cyca chodzi? Może po prostu chce być blisko mamusi??? ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości