|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |||||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Hehe a widzisz jak zle ci sie wydawalo:P F przy moim skromnym C:P
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Co do OLIWEK, duzo dzieci moze miec na nie uczulenie, na zapach i inne srodki dodatkowe. Najlepsza jest zwykla PARAFINA do kupienia za pare zl w aptece. Ona jest w skladzie wszystkich oliwek, tylko ze oliwki maja duzo chemikaliow i zapachow w sobie.. A czysta parafina u nas przez 3 lata sprawdza sie wspaniale! ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
Ale nie mozna u nas miec;/ pytalam sie mojego gina. Powiedzial ze "szef" zabrania, ze dba o to by wszystkimi zajmowac sie równie dobrze, i o wszytkie kobitki dbały polozne/pielegniarki itp.. Ale rzeczywistosc jest INNA! i dzis sie o tym dowiedzial.. oj wysluchal sporo od mojej mamy+ ode mnie+ ja przy tej rozmowie caly czcas plakalam :/ ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
![]() I kurcze szczerze to na samą akcję wychodzenia dzidzi z brzucha to ok, moze wyjsc za drzwi.. ale zanim to sie zacznie niech jest przy mnie ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
JA wlasnie TAM rodzilam! W strzelcach! Wiesz samo rodzenie dziecka nie bylo traumatyczne, nawet prawie nie pamietam. Bole parte, wychodzenie dzidzi, zszywanie.. To dla mnie chyba byl "najprzyjemniejszy" moment porodu. Najgorzej znosilam skurcze te normalne.. ktore trwaly trzy dni ![]() Ale reszta babek znosila je b.dobrze! To tylko ja taka jestem. One naprawde super.. troche uf uf eh eh i bylo ok.. Ja to jakas innaa. ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
Hmm 1 cm na tydzien powiadasz.. i ze tak niby do konca ciąży???????????? Kurcze mole.. ja mam dzis 101cm! zostało mi.. prawie 16 tygodni... juz nie licze ze pewnie przeciągne po terminie.. W kazdym razie jeszcze 16 cm?! łoooo kurcze! ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- A wy juz spicie czy jak??????!!!!!!!!! Ok ja tez ide, bo odpisywalam wam pol dnia w doskokach ![]() Aha WIZYTA dzisiejsza! Dzidzia nadal jest chłopczykiem ![]() ![]() Wszystko pozamykane, z malym tez ok. Cos wspomnial ze ulozenie miednicowe.. No i jak wspomniałam dzis u gina DUUUUZO popłakałam, az sie trzęsłam i głupio mi było.. Po krótce.. po witycie wychodze a moja mama sie ładuje do srodka ciągnąc mnie ze sobą i mowi ze jeszcze cos chciala zapytac... I zaczela.. ze ona jest przerazona tym jak ja to przezywam, jak sie boje.. Zaczela opowiadac co sie wydarzylo w szpitalu, co mowili, jak mnie traktowali, ja dopowiadlam co nie co. Ale ja zapłakana od razu- nie szlo zatrzymac tych emocji ktore ciagle we mnie sa po 3 latach.. Ona sama tez miala łzy w oczach... Ginek wysluchal- pewnie nie bylo mu milo, bo to szpital gdzie pracuje, i zna ludzi, a padlo pare nazwisk... Ale mama chciala mu naswietlic ze przy porodzie jak cos to bedziemy do niego wydzwaniac o pomoc.. No i po wygadaniu ginek powiedzial, ze nie mam sie martwic, ze jak bedzie tak daleko to "jakos" to załatwimy, cos wspomnial o znieczuleniu-ale nie wiem o jakie mu chodzilo, wspomnial ze jeszcze przed pojsciem do szpitala na ktg sie wstawie to sie umowimy gdy on bedzie mial dyzur.. I ciagle mowil ze cos poradzimy.. Trzymam go za slowo.. Sadze ze do niego dotarlo.. Mnie pamieta, moja mame tez, wiec licze ze jak kolejne razy bede u niego to sobie przypomni nasze słowa...i bedzie pamietał ze obiecał.. (choc wlasciwie nie wiem co mi obiecal, ale chyba starac sie bedzie).. Wiec ja mialam dzis takie traumatyczne przezycie.. Nie bylo to za mile vo wszystko wrocilo z jeszcze wieksza silą.. Ehh.. i do tej pory odczuwam skutki tego stresu i strachu dzisiejszego- zaciska mnie w gardle z nerwow, jakby chcialo udusic.. ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- No i jeszcze DOBREJ NOCKI!!!!!!!! ![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
wiec na obiad byly wlasnorecznie robione tacos
![]() Calkiem pracowity dzien dzisiaj ![]() ![]() ![]() A z ta uprzejmoscia i troska innych ludzi, to basia84 masz racje. Zauwaz tez, ze tu u nas ludzie maja wieksza personal space, nikt w nikogo nie wchodzi, w sklepach odsuwaja sie nawet, jak sa zbyt blisko i moga przeszkadzac. A w Polsce notorycznie mi sir zdarzalo, ze np na ulicy ktos przechodzac zahacza o mnie lokciem np. |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() Spałam od 23:00 do 2:15 i po spaniu ![]() Muszę grzecznie przesypiać całą noc co by dziecko później grzecznie spało w nocy ![]() Wczoraj robiłam próbny makijaż kuzynce i powiem wam , że o niebo lepiej mi się maluje kogoś niż siebie ![]() A teraz nadrabiam to co naskrobałyście ... ćwierkają wróbelki czuje wiosne... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzis do pracy ide, to troszke bedzie lepiej, a po tem jedziemy po tego BOLDERA, maz mowil ze bierzemy ![]() Mala miala czkawke o 6 rano ale latala po brzuszku ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Zakorzenienie
|
eleonormio dobrze, że wszystko ok i gratulacje
![]() farminka ładny mały brzuś ania to fajny teść co ciasta piecze ![]() ...to już wiem czemu nie mogliśmy spać ![]() carmena witaj ![]() ![]() basienkaw co za kanalie ![]() ![]() ja już korzystam z lusterka ![]() żabka szybko ci poszło z tym nowym kompem ![]() niezawsze zaciekawiły mnie te fugi ![]() basia84 ja nie znosze jak ktoś stoi za mną np w kolejce i czuje jego oddech na plecach |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pod tym wzgledem uwielbiam ten kraj, a w polsce notorycznie ktos mnie "depta" czy to w kolejce czy w rozmowie...ludzie tu chyba nie znaja tego pojecia. A ja jestem strasznie na to wyczulona i potrafie w supermarkecie sie odwrocic i popatrzec wymownie na ta osobe, ktora prawie na mnie wlazi ... jak mloda to zrozumie, jak starsza niestety nie.. Strasznie irytujace. basienka trzymam kciuki za pozytywny final alquien ciesze sie, ze juz do nas wrocilas ![]() basia, idealnecialo super, ze wizyty udane ![]() Lece do pracy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki! Wcinam sobie śniadanko- chleb z powidłami i kakao. Zaraz sie zbieram do pracy.
Wasza maluszki takie ruchliwe a moje nie. Czuje go owszem, ale nie lata mi po brzuchu, nie kobie za mocno. Czy powinnam sie martwic? |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a potem dopiero patrze ze to nie PL ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do golenia to no comment ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i Witaj! ![]() Cytat:
![]() ze najwiecej zuzywala do karmienia na poczatku jak mleko sikalo jej na kazdą strone ![]() ja kupie na wszelki wypadek na poczatek 20 a w razie kryzysu Maz dokupi szybko pozostale ![]() Cytat:
![]() moze serio pomysl o tej poloznej prywatnie - zapytaj Gina wprost, zeby po Twoich doswiadczeniach Ci polecił i zalatwił skoro pracuje na oddziale, zeby mogla byc przy Tobie - moim zdaniem nalezy Ci sie to od niego! I nie ma, że nie wolno - wszystko wolno jak sie dobrze dogadasz i jesli polożna pracuje na oddziale to przeciez jej nie wywalą... Ale musialabys sie porzadnie dogadac wczesniej z tą polozną - opowiedziec jej jak przezylas pierwszy porod i czego od niej oczekujesz i żeby byla tylko dla Ciebie przede wszystkim! moim zdaniem musisz sie czuć bezpiecznie podczas porodu i miec ten komfort psychiczny ze ktoś doświadczony nie da Ci zrobic krzywdy i pomoze... a co do meza mysle, ze panikuje i tak samo jak Ty tez ma uraz...ale jak przyjdzie co do czego mysle, ze stanie na wysokosci zadania i bedzie przy Tobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moze dziwna jestem ale normalnie czasem az mam ochote dać po łapach ghhhhh chociaz by sie zapytali czy nie mam nic przeciwko rozumiem siostra, mama czy kolezanki bliskie - ale takie 'macanie' przez przypadkowo spotkanych znajomych 'znajomych' to przesada :/ Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-03-18 o 13:54 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- idea;ne te c nosisz czy wyszlo ci w kalkulatorze??bo ja nosilam b dotychczas :P a ja chce juz poludnie i poznac wyniki malego, potem ginek, polowkowe!!! i do pl ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
Muminku chodziło mi o smarowanie calusieńkiego dziecka jak to robi większość matek... po kąpieli, bo ładnie pachnie, bo coś tam... a nei ma co przyzwyczajać skóry dziecka!
Ja jak zjem śniadanko to będę zbierać się do rozmowy z tą głupią sraką! Zobaczymy co tam wielka Pani kadrowa wymyśli, którą i tak wydudkali... wrrr. A potem bede musiala sie uzbroic w cierpliwosc i dzwonic do PIPu, a tam to sie czeka i czeka i sie dodzwonci nie mozna |
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zadomowienie
|
Cześc mamuśkino normalnie to jakaś masakra wogóle nie mogę spać. Usypia 12.00 1.00 w nocy a potem 4.00 i już się budzę i tak z boku na bok tak się przemęcze aż M o 6.30 do pracy wyjdzie i potem 7.00 wstaję i sprzątam bo co mam robić a najgorse to to , że w ciągu dnia też mi się spać nie chce co jest???
marta_d1 kochana nic się nie martw, moja np. w poniedziałek strasznie buszowała a od wtorku to jak jej się chce i co i znowu się matrwię również ale już tak miałam więc mam nadzieję, że to normalne ona raz buszuje a raz ma odpoczynek. pilotka f16 a co to za klinkia i gdzie??? Skoro w tobie tyle niepewności i zmartwień to powinnaś zmienić lekarza bo się kobito wykończysz tym zamatrwianiem, może jest inny lekarz co przyjmuje w swoim gabinecie a pracuje w tej klinice??? Ja chodzę do gina też do prywatnej kliniki i każda wizyta 200zł kosztuje ale ja zawsze mogę do niego zadzwonić i zawsze stara się pomóc nawet jak jest za granicą to odbierze tel. Poród jest bezpłatny bo mają podpisaną umowę z kasą chorych także porody i inne zabiegi są darmowe.
#2385 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za Twoja rozmowe!!!Powodzenia!!! ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Wiosna zaglada przez okienko, chce sie zyc. Dzis chyba zaczne porzadkowac moje rzeczy w szafie. Te w ktore sie nie mieszcze trzeba schowac gleboko w szafie. Wpadne pozniej z kawka i ciasteczkiem.
25.02.1997 ![]() 20.06.2009 ![]() Edytowane przez alutka78 Czas edycji: 2010-03-18 o 08:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Raczkowanie
|
idealnecialo wspolczuje Ci porodu jaki przeszlas ,3 dni ze skurczami :/ Ale naprawde wydaje mi sie ,ze nastepny porod bedzie o wiele lzejszy i tego Ci zycze! Ja rowniez slyszalam ,ze zawsze pierwszy jest gorszy od drugiego. A komentarze poloznej przy porodzie.. zbulwersowalam sie strasznie jak to przeczytalam ,nie wiem co bym takiej zrobila :/
hd2005 z niecierpliwoscia czekam na efekt koncowy wieszaczka z misiami ![]() niezawsze dobrze ,ze masz kupcow i trzymam kciuki za to zeby bank przyznal im kredyt ![]() Misiulka jak dla mnie to swietnie wygladasz w blond wloskach Ja wlasnie zjadlam sniadanko pomidorki z mozzarela,a na obiad bedzie chyba pieczen rzymska ,to cos takiego jak pawie oczka o ktorych ktos wczesniej pisal. ![]() Znacie moze jakies duze sklepy w Warszawie z wozkami i innymi artykulami dla dzieci? Zalezy mi najbardziej na duzym wyborze wozkow. I jeszcze jedno.. mialyscie moze robiony posiew lub planujecie wykonac? Ja pamietam ,ze jak bylam mloda to mialam robione to badanie i wyszlo tylko ,ze mam oslabiona flore bakteryjna, przydalo by sie jednak powtorzyc to badanie przed porodem. Z tego co czytalam w internecie to wykonuje sie je zwykle po 34 tyg. ciazy. Ostatnio dostalam od mojej firmy bon na Swieta i kupilismy karuzele Szymkowi nad lozeczko ,o cos takiego : http://allegro.pl/item947666688_fish...ca_nowosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Raczkowanie
|
niezawsze ja tam zawsze byłam zawsze sceptyczna do księży. Twój się okazał w miare w porządku, ale koleżance odmówił chrztu ze względu na brak ślubu. Jak by to powiedział jeszcze normalnie to już kołek mu w oko, ale on nawrzeszczał i zwyzywał
![]() ![]() Basia84 jak dziwnie ![]() ![]() papeteria miło mi ![]() pilotka f16 wybacz ale jak czytałam o tym Twoim ginekologu to sobie wyobraziłam jak rodzisz i się go pytasz czy masz przeć a on "A jak pani woli?" ![]() ![]() ![]() ![]()
#2388 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja ostatnio więcej podczytuje niż piszę... od niedzieli nie mogę uporządkować myśli... Jak zwykle chodzi o M. ... w skrócie, powiedział rodzicom, że z kimś się spotyka, że mu zależy na tej osobie bla bla bla, wiem, że dziewczyna ma na imię Ola, ale nie ważne, ma prawo podejmować decyzje że chce z kimś być... ale właśnie w niedzielę dowiedziałam się, że pomimo Oli i tego że "tak mu na niej zależy" wysyła niewybredne, dwuznaczne smsy z podtekstem... Wiem, że to z jednej strony nie moja sprawa, ale... myślałam, że to, że on w podobny sposób był nie w porządku w stosunku do mnie, to moja wina, a M. skutecznie mnie w tym utwierdzał... a teraz widzę, że nie, że to z nim jest jakiś problem!! To już nie chodzi o wyższe uczucia do mnie czy do jakiejkolwiek innej dziewczyny, ale o szacunek, nie szanował mnie, ale innej też nie szanuje!! Nie poznaje go, czy on mógł się aż tak zmienić?? Strasznie mnie to ruszyło, bardzo to przeżywam, odkryłam jego gorszą stronę, o którą do tej pory obwiniałam siebie? Dziś mam się z nim spotkać... nie wiem jak ja będę z nim rozmawiać. Nie umiem o nim dobrze myśleć, jestem tak negatywnie do tego spotkania nastawiona, że momentami zastanawiam się czy warto na nie iść... Ech... narazie kawka z psiapsiłółami, może one coś poradzą, ale na Was też liczę ![]()
![]() |
#2389 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2390 |
Raczkowanie
|
pilotka16 ja bym na twoim miejscu zmienila lekarza zeby miec pewnosc i mniej stresow przed porodem. Zdecydowanie nie jest za pozno na zmiane ,masz przeciez karte ciazy i wyniki badan.
Ja tu w Norwegii mam bardzo dobra lekarka i mimo ,ze wszystkie badania ,wizyty itp. mam za darmo to czuje niedosyt. ja bym chciala miec wszystko pewne ,ze nie mam cukrzycy ,paciorkowca czy innego cholerstwa. Nie chce zdawac sie tylko na nature i szczescie bo moge sie zawiesc ,a na tym moze bardzo ucierpiec moje dziecko dlatego tez przyjezdzam do Polski i chce porobic wszystkie dodatkowe badania. Mam ostatnio super rozrywke.. klade sie na plecach i obserwuje moj podskakujacy i falujacy brzuszek ,to jest wspaniale ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie będę dzwoniła wkońcu do firmy... bo cały czas coś. Teraz mam spokój, teście posiedzieli i zabrali Łucję... więc mogę spokojnie dzwonić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Rozeznanie
|
Widzę, że nie tylko ja mam problemy ze snem. Nie potrafię się ostatnio ułożyć, niekiedy mi się wydaje, że dzidziola gniotę, ale to chyba niemożliwe śpiąc na boku, bo jak leżę na plecach to mnie w krzyżu łupie. A najbardziej męczy mnie wstawanie do kibelka już 2 razy w nocy
![]() Basiu koniecznie daj znać jak rozmowa poszła Moje dziecko dzisiaj leniwe, wczoraj szalał jak mały wariat, a dzisiaj raz na jakiś czas zastuka. Dzisiaj u mnie 13 stopni i słoneczko się przebija chyba ruszę dupkę i na spacer pójdę |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale dzis marna pogoda, nic sie nie chce... kiedy przyjedzie ta wiosna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
Jestem po rozmowie, ciśnienie mam całkiem fajne bo 170 na 99. Więc czas iść po melisę i położyć się z książką choć na chwilę.... no i próbować się dodzwonić do PIPu.
Zadzwoniłam do kadrowej, miła, uśmiechnieta, normalnie jak dobra kumpela... mówi, że świadectwo mam sobie zachować, ze to dokument dla mnie, jak zapytałam co to oznacza... no to ze dla mnie to ja wiem, ale wiem tez ze nie powinnam go dostac. A ona,ze ona nie jest osoba kompetentna zeby udzielic mi informacji itd. Ze mam zadzwonić do szefa. Dzwonie do szefa, pytam się o świadectwo pracy, a ten, że przecież umowa dobiegła moja końca, z dniem 10 marca i się sama rozwiązała. No to mówię jak to, że zgodnie z Kodeksem Pracy, tym i tym artykułem, paragrafem to jest niezgodne z prawem, że ta umowa powinna automatycznie zostać przedłużona do dnia porodu i że z tego co mi wiadomo to nie pracodawca przedłuża w takim przypadku umowę - a przedłużenie umowy następuje z mocy prawa. A on, że nic o tym nie wie, że pierwsze słyszy, że nie słyszał o czymś takim. To mówię, że rozmawiałam z prawnikiem i z PIPem, a on, że on też rozmawiał z prawnikiem i nie wie o co mi chodzi. Głupka, debila i nie wiem co jeszcze ze mnie robią... no to mówię, że będę musiała to zgłosić do PIP, to też wielce zdziwiony, i mówi że mam se zgłosić, jak tak uważam... ale on nie wie w czym kłopot! |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Raczkowanie
|
caprica6 hej
![]() ![]() u mnie śnieg stopniał i miejmy nadzieję że już nie wróci. zima fuj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- bassienkaw ![]() ![]() ![]() ![]()
#2396 |
Zakorzenienie
|
pilotka dokładnie mi szwagierka i bratowa powiedziały, że minimum 25 tetrowych.
a z tym doktorkiem to faktycznie ![]() żabka ja miałam posiew na poczatku (bo mnie piekło podczas badania o czym powiedziałam ginowi) i wyszedł mi paciorkowiec (bakteria)ale brałam antybiotyki i przepłoszyłam dziada.Teraz pod koniec też będe miec posiew .Poza tym do konca mam brac gynoflor raz na trzy dni dopochwowo(kwas mlekowy) alutka mnie tez ostatnio na porzadki wzielo, chyba taka pora marta napewno wszystko dobrze kasha no oczywiście że z nim coś nie tak co było wiadomo od początku ![]() ![]() basienkaw daj im bobu i badz pewna siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Rozeznanie
|
Basienka a to du..pek, chyba większość szefów myśli, że pracownicy są tępakami i na niczym się nie znają. Mam nadzieję, że uda ci się do pipy dodzwonić i będziesz spokojniejsza. Zmykam się przewietrzyć.
Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-03-18 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 |
Zakorzenienie
|
basienkaw chyba blefował
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
Kurde dodzwoniłam się do PIPu i mam wrażenie, że ta kobieta nie wie co i jak... ale może akurat... wszędzie słyszę, że mam to zgłaszać do PIPu najpierw... a tutaj ona mi mówi, że od razu do Sądu Pracy. No dobra, dzwonię do Sądu Pracy jak to ma wyglądać, co mam zrobić, jak złożyć dokumenty, i do ZUSu chyba będę musiała zadzwonić dowiedzieć się co mam zrobić z L4
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.