|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Toruń - NAPRAWDE dobry fryzjer???
hm.. od mojego ostatniego ciecia minęły prawie 3 miesiące i też rozmyślałam nad DAMIANO.
tyle, że spotkałam koleżankę- miała włosy do pasa. poszła do Damiana- zrobił jej klasycznego boba za ucho z grzywką. średnio twarzowo, mi się raczej nie podoba. pole do popisu miał duże- mógł wymyślić coś bardziej oryginalnego. a Marcina z Wizardu zdradziłam z pania zza rogu- chciałam tylko ściąć grzywkę. nie wiem dlaczego dla niektórych komenda "na prosto" to takie wyzwanie. i nie wyszło. szczęście całe, że za brwi, narazie upinam, mam w planach asymetrię. i chyba jednak wizyta w WIZARDZIE. swoja droga marzy mi sie taka fryzura jaka mam w awatarze. zreszta Marcin zawsze chcial ciąć na krótko. tylko jak pomysle ile czasu pochłonie odchodowanie.... Edytowane przez JakKazdaInna Czas edycji: 2010-03-01 o 00:46 |
|
|
|
|
#632 |
|
Przyczajenie
|
No więc.. byłam w Damiano.. Zachciało mi się powiewu wiosny i świeżości na głowie
Dziwiło mnie, że Pan chce uzyskać w miarę jednolity kolor jedną farbą, gdzie wiadomo, że odrosty miałam duuużo ciemniejsze od całej reszty. No cóż - pomyślałam - zna się na swojej robocie.. No niestety.. Odrosty mam w kolorze rudo-pomarańczowym, resztę włosów w kolorze szarym. Żałuję tylko, że nie mam tupetu tam wrócić i poprosić o zwrot pieniędzy. |
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
marguerite83 matko boska nie strasz .... ile cie za ten cud kolorówki skasował?
|
|
#634 |
|
Przyczajenie
|
Jedyną stówkę..
|
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
marguerite83 oj to nieciekawie
ja ostatnio miałam tez na jednolity, ale odrosty były farowane innym kolorem. powiem szczerze, że troszke mnie przestraszyłas. ja sie tam wybieram za jakies 2-3 tyg, a tez juz mam odrosty... może lepiej pojde wczesniej, bo to fryzura na wyjazd, żeby w razie czego miał czas poprawic. kurcze juz sama nie wiem, zniechecilas mnie
|
|
#636 |
|
Przyczajenie
|
india83 wiem, że Ty zawsze byłaś zadowolona z wizyt u tego Pana, no ja niestety nie mogę tego powiedzieć. Myślałam, że może jestem przewrażliwiona na punkcie włosów, ale każdy kogo spotykałam mówił w stylu: "ojj.. farbowałaś sama? jakiś rudy ci wyszedł", więc wiem, że to nie jest jakaś moja schiza, choć Pan Damian próbował mnie przekonać, że to "słoneczny, a nie rudy" i powinnam go mieć na całych włosach
|
|
|
|
|
#637 |
|
Przyczajenie
|
oj..wspolczuje pomaranczowych odrostow;/ mi tez kiedys "fryzjerka" 2 dni przed wigilią zafundowala egzotyczna pomarancze na odrostach, a na pozostalych wlosach piekny golebi blond
juz nie mowiac o tym, jak wielka bylam atrakcja w czasie swiat![]() ![]() szczerze mowiac, chcialam zrobic dokladnie to samo co Ty - przejsc z mocnego baleyagu do jednolitego blondu, ale na szczescie zrezygnowalam z Damiano i zapisalam sie do Feminarium, zobaczymy co z tego wyjdzie, chociaz nie wiem czy po prostu nie zostane przy bezpiecznej opcji po prostu odswiezenia baleyagu.. |
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przez "odświeżanie" balayage porobiły mi się schody z kolorów...Aby zrobić kolejny i mieć jednolity odcień balayage na długości włosa musiałabym robić dekoloryzację?
|
|
#639 |
|
Przyczajenie
|
mam ten sam problem ;/ kilka odcieni blondu na dlugosci wlosow;/ nie mialam nigdy dekoloryzacji, ale chyba nastepnym razem przy robieniu odrostu poprosze o przeciagniecie rozjasniacza po calosci wlosow .. nie chcialabym robic dekoloryzacji zeby nie zniszczyc wlosow, a znowu przy farbowaniu calosci boje sie pomaranczowych odrostow..
|
|
|
|
|
#640 |
|
Przyczajenie
|
btw. jest mi któraś z Was w stanie powiedzieć jak wygladają ceny u Pana Sławka w salonie ALICJA? : D
|
|
|
|
|
#641 |
|
Przyczajenie
|
Oj... Dziewczyny nie martwcie się bo do Torunia podobno wrócił Sebastian i ma otwierać salon a że jest już noc nie będę się rozpisywać ale wolałam jechać do Bydgoszczy do niego niż chodzić tu do pseudo fryzjerów. pa idę spać kiedyś jeszcze zajrzę....
|
|
|
|
|
#642 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Czytam wasze posty ale i tak nie mogę się zdecydować, więc może coś mi doradzicie... Mam dość cienkie włosy (takie piórka ), do ramion. Nie chcę ich farbować i ścinać (zależy mi na długości) a jedynie odrobinę podciąć, żeby fryzurka uzyskała jakiś ładny kształt, plus fajna grzywka. Byłam już w kilku salonach w Toruniu ale nigdy nie byłam w pełni zadowolona :/ Aha! lubię fryzury klasyczne, takie "grzeczne" :P Możecie mi kogoś polecić? Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
|
#643 |
|
Organizatorka
|
ja z czystym sumieniem moge polecic fryzjerke z salonu w Galerii Copernicus.
Bylam tam dwa tygodnie temu, chcialam balejaz cos a'la kolor wlosow Jennifer Aniston. Nie potrafilam tego do konca wytlumaczyc wiec powiedzialam o czyje wlosy mi chodzi i ze ona chyba ma taki ciemny blond i balejaz na to.Spedzilam tam trzy godzinki ale z efektu jestem naprawde zadowolona. moze nie jest to taki kolor jak ma aniston, ale kolor i tak jest sliczny. niby karmelowy niby blond. ejstem tym bardziej zadowolona, poniewaz mialam kladzione farby na nierowno pofarbowane wlosy. u nasady mialam jakies 6 cm odrostu potem mialam farby garniera i joanny a na samych koncowkach resztki pasemek, wiec wygladaly fatalnie i zadna farba nie chciala mi w calosci pokryc wlosow![]() teraz nawte jak sie ciut splukalo to farbowanie to i tak kolor jest super ![]() polecam !!
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Aerith - robiła ci jakimiś farbami czy tylko rozjaśniaczem? No i jak cenowo?
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
a ja bym chciała króciutka grzywkę na ukos (tylko żeby była na ukos a nie na pół okrąglo) nic podobnego w necie nie znalazłam, niestety. ale ma być krótko od ok. 2cm. włosy mam do ramion.
i szczerze nie chce mi się jechać do Wizardu po to żeby ściąć grzywkę, bo to prawie godzina w jedną stronę. a nie wiem czy gdzieś w okolicy ul. Gagarina jest ktoś godny polecenia? musi być dobre ciięcie, bo poźniej nie bede w stanie tego poprawic
Edytowane przez JakKazdaInna Czas edycji: 2010-03-15 o 15:25 |
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane orientujecie się gdzie w Toruniu farbują farbą Matrix Color Sync? Nie jestem z Torunia a u mnie niestety nie używają tych farb. Acha zależy mi także na cenie. Ile tak orientacyjnie kosztowałoby farbowanie? Domyslam się, że w Toruniu drożej niż u mnie
|
|
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
...
Edytowane przez JakKazdaInna Czas edycji: 2010-05-10 o 14:25 |
|
|
|
|
#649 |
|
Przyczajenie
|
prawdopodobnie reklama
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2010-03-20 o 12:08 |
|
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez JakKazdaInna Czas edycji: 2010-03-22 o 04:27 |
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
xxxxxxx
Twoje jedyne dwa posty dotyczą tylko tego fryzjera, który dopiero co otworzył salon i reklamuje się w gazetkach toruńskich...Czy to nie reklama?
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-03-20 o 19:30 Powód: usuniecie edytowanej wiadomosci |
|
|
|
|
#652 |
|
Organizatorka
|
dziewczyny przepraszam, ze dopiero teraz odpisuje, ale juz dwa rayz przymierzalam sie zeby odpoweidziec na posta ale ciagle mi cos wypadalo.
Wiec tak najpierw miala kladzione takie rudawe cos - farba prawdopodobnie, tylko ze, babka to jakos nazywala (coś na S czy jakos ) - nie pamietam, wybaczcie w kazdym razie ten rudy kolor w niczym nie przypominal stanu po wyjsciu od fryzjera, mial dac tylko jakby podtsawe do pozniejszego karmelu, inny odcien.potem mialam nakladane jasne pasemka, bardzo ceniutkie i po tym nalozono mi jeszcze inna farbe, ale nie wiem jaka -.- pewnie niezle namacilam, ale ja sie srednio znam nam tym, co mi fryzjerzy na glowie robia efekt mi sie podoba i to najwazniejsze.Fotki bym wkleila ale mam niziutki transfer i jak staram sie zalaczyc zdjecia, to caly wizaz mi sie wiesza
|
|
#653 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny kogo polecicie z salonu Sunflower?
|
|
|
|
|
#654 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny,co myślicie o fryzjerkach z feminarium? Którą mogłybyście polecić?Dodam,że marzy mi się zmiana kolorku i jakieś fajne cięcie,które pasowałoby do mojej twarzy
|
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Pan Sebastian z Kościuszki????????????.. błagam, dziewczyny... tyle o nim dobrego słyszałam, więc poszłam dziś... chciałam blond refleksy... mocno rozjaśnić włosy... i co??... mam rudo-czerwone włosy!!!!!... z pasemkami, których nie widać!!!!!!!... jestem załamana!!!!!!... on w ogóle nie słucha, co się do niego mówi, tylko realizuje swoje własne wizje...
w poniedziałek chcę poszukać fryzjera, który jakoś uratuje moje włosy, bo taki czerwień zupełnie do mnie nie pasuje... ![]() zastanawiam się nad salonem Feminarium?... ale już teraz sama nie wiem... czy któraś z Was może mi polecić fryzjera, który po wcześniejszym farbowaniu potrafi zmienić całkiem kolor nie niszcząc za bardzo włosów?... będę wdzięczna, bo czuję się fatalnie w tym, co mam na głowie teraz... aa... i jeszcze mam takie pytanie... jakiś czas temu w centrum miasta był salon Impressa.. zaraz obok Róży i Zen... tam pracowała cudowna fryzjerka, pani Daria... czy ktoś z Was ma na nią aktualne namiary?.. bo wiem, że ona na pewno by mi teraz pomogła... ehh...
Zuzka - ur. 19.11.2009 Julcia - II - 22.05.2014 Natalka - 28.01.2015 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2010-03-20 o 19:22 |
|
|
|
|
#656 |
|
Przyczajenie
|
"meire" kiedyś miałam podobną sytuacje do Twojej... Zmieniłam salon, od dłuższego czasu chodzę do Pani Karoliny ze studia expert i teraz jestem zadowolona za każdym razem
|
|
|
|
|
#657 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
), ale w porównaniu z tym co było przed wizytą u niej, to niebo a ziemia. Także myślę, że warto zaufać i pozwolić zrobić p. Karolinie z włosami, to co uważa za słuszne, bo rzeczywiście zna się na rzeczy. Naprawdę polecam!
|
|
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
moja koleżanka chodzi do P. Karoliny z Feminarium na ciecie i kolor i jest zadowolona
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny...
![]() tak zrobię, pójdę jutro zapisać się do Feminarium... może mnie uratuje, bo póki co, to ryczę już drugi dzień..
|
|
|
#660 |
|
Przyczajenie
|
no więc może i mi doradzicie
chciałabym obciąć włosy na krótko , krócej niż teraz mam..a mam ścięte tak na rihanne z przodu dłużej a z tyłu krócej i do tego pocieniowane bo mam bardzo gęste włosy. szukam dobrego fryzjera, który doradzi jaka fryzura będzie mi pasowała a nie tylko spyta jak bym chciała obciąć, bo sama nie wiem jak bo nie wiem co by mi pasowało (mam dość okrągłą twarz ale bez przesady ) no i dość wysokie czoło czyli powinnam mieć grzywke...w sumie fryyzura którą mam nie jest zła ale potrzebuje zmiany chodziłam do różnych fryzjerek ale tylko podciąć a tak na krótko to bym chciała iść do kogoś kto sie naprawde na tym zna i doradzi..znacie kogoś takiego? jaka by była mniej więcej cena za samo ścięcie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

Dziwiło mnie, że Pan chce uzyskać w miarę jednolity kolor jedną farbą, gdzie wiadomo, że odrosty miałam duuużo ciemniejsze od całej reszty. No cóż - pomyślałam - zna się na swojej robocie.. No niestety.. Odrosty mam w kolorze rudo-pomarańczowym, resztę włosów w kolorze szarym. Żałuję tylko, że nie mam tupetu tam wrócić i poprosić o zwrot pieniędzy.
ja ostatnio miałam tez na jednolity, ale odrosty były farowane innym kolorem. powiem szczerze, że troszke mnie przestraszyłas. ja sie tam wybieram za jakies 2-3 tyg, a tez juz mam odrosty... może lepiej pojde wczesniej, bo to fryzura na wyjazd, żeby w razie czego miał czas poprawic. kurcze juz sama nie wiem, zniechecilas mnie
juz nie mowiac o tym, jak wielka bylam atrakcja w czasie swiat

), do ramion. Nie chcę ich farbować i ścinać (zależy mi na długości) a jedynie odrobinę podciąć, żeby fryzurka uzyskała jakiś ładny kształt, plus fajna grzywka. 

w kazdym razie ten rudy kolor w niczym nie przypominal stanu po wyjsciu od fryzjera, mial dac tylko jakby podtsawe do pozniejszego karmelu, inny odcien.