Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-18, 10:12   #2401
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja po wizycie kasiedza. Tz musial wyjsc i sama z piesem zostalam. Hmm dziwnie bylo ksiaz powiedzial, ze sie pograzam tym, ze planowane dzidzi a slubu brak, przejzal notes powiedzial, ze nigdy tu nie byl i ze w kosciele tez nas nie widzial, ale stwierdzil, ze dobrze, ze go przyjelam to ochrzci dziecko jak mu jeszcze podpiszemy, ze w ciagu roku wezmiemy slub ;P Najlepszy byl moj pies, ktory przy modlitwie pod sutanne malo co nie wszedl

AAA i najlepsze znalezli sie kupcy w poniedzialek przychodza podpisac umowe przedwstepna mam nadzieje, ze beda mieli zzdolnosc kredytowa tylko bo to roznie bywa nie wystarczy chciec kupic m.
A ja znalazlam przesliczne fugi z efektem brokatu do mojej nowej slicznej lazienki
aaa skręca mnie jak coś takiego słysze co on ci będzie łaske robil że dziecko ochrzci i warunki stawiał ? dlatego właśnie ja mam w d...pie kościół i wszystkich tych uczonych żyć będe tak jak mi się podoba a nie jak im ;/
jak leżałam z szpitalu to koło mnie leżała kobieta koło 30 ( czyli że chodzi mi że nie jakas "gówniara") syna miała 7 letniego i teraz już do porodu z 2 czekała. i mówiła że była się spowiadac i mówiła że w piatek jadła mięso i coś tam jeszcze że jej mąż w paryżu pracuje więc ona syna sama wychowuje ( tzn mąż przyjezdza ale tam pracuje) i ten na cały kościół sie na nią zacza drzeć że co ona sobie wyobraża że niby kim ona jest że może nie przestrzegac tego nie jedzenia mięsa że nie ma znaczenia czy jest w ciąży i wogóle to co oni sobie myslą z mężem ze on za granica jak oni wogole moga w taki sposób "bawić " się w rodzinę i tak ją zjechał że powiedziała że chyba pare lat nie pójdzie do spowiedzi ;/
normalnie sory za wyrażenie ale po... je ...by niektórzy księża są
gratuluje chętnych na mieszkanie i trzymam kciuki za sprzedaż

pilotka f16 na pewno nie jest za późno ja też w tym tygodniu zmieniłam gina a też jestem w 20 jeżeli tylko masz jakieś wątpliwości co do tego to idz do innego i się przekonasz czy lepiej będzie

bassienkaw nie no nie wierze albo szef naprawde jest takim idiotą albo go z siebie robi no to powodzenia hahah jak tak nie widzi w czym problem to może zobaczy jak ci będzie płacić odszkodowanie heheh

idealneciało jeżeli chodzi o znieczólenie zewnątrzoponowe to jest to w kręgosłup tak ? u nas w szpitalu już go nie można dostać nawet płacąć a jakby można było i tak bym się nigdy nie zgodziła. pare lat temu dziewczynie wstrzykneli jakąś złą dawke i do dzisiaj jest jak roslinka w śpiączce i nie do życia rodzice się nią zajmują bo mąż ją zaostawił nie wytrzymał psychicznie. i własnie po tej akcji wycofali ze szpitala. zresztą szpital teraz placi im strasznie duże odszkodowania ale co znaczy kasa w takim przypadku ;/

kashha no widzisz pewnie wczesniej miałaś wyidealizowany obraz maćka i wszystko zwalałas na siebie ;/ a teraz sie przekonujesz jaki jest naprawde ;/ nie wiem co ci mam powiedzieć bo on jest poprostu chyba gówniarzem i nie nadaje się ani na chłopaka ani na ojca :/ trzymam kciuki żeby ci się wszystko ułożyło zresztą na pewno będzie dobrze nic nie dzieje się przypadkiem

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-03-18 o 10:15
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:23   #2402
Zuziunia
BAN stały

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Dopiero będę jeść śniadanie, długo nie mogłam zasnąć więc poleżałam sobie a co... nalezy mi się.

Zaraz nadrobię bo piszecie jak oszalałe
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:25   #2403
bassienkaw
Zakorzenienie

Nie wiem jak to będize z odszkodowaniem, znowu muszę się do tej głupiej firmy dodzwonić i gadać z kadrową, czy słała już druk Z3 do ZUSu. Bo dzwoniłam do ZUSu by dowiedzieć się co teraz z L4, jak to mam wszystko rozegrać, bo nie mam pojęcia. Przedstawiłam swoją sytuację, ciągłość L4 (dodałam że ze względu na zagrożenie ciąży)... i jak lekarka teraz ma wystawić L4. No i dowiedziałam się, że L4 ma zostać wystawione nadal na pracodawcę, natomiast nie mam wysyłać L4 do firmy, tylko podjechać do ZUSu z L4, świadectwem pracy oraz wypełnić druk Z10.

A teraz muszę się wziąć za pisanie pozwu do Sadu Pracy i najlepiej jak bym go jutro zawiozła

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:57   #2404
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
na pewno nie jest za późno ja też w tym tygodniu zmieniłam gina a też jestem w 20 jeżeli tylko masz jakieś wątpliwości co do tego to idz do innego i się przekonasz czy lepiej będzie
ja tez zmieniam teraz gina, po raz drugi
Nie bede sie meczyc z gosciem, ktory ma jakies problemy z komunikacja interpersonalna...pojde tylko jeszcze raz na 3/4d bo ma jedyne w mojej wsi i moge zmienic na innego fachowca, ktory mam nadzieje juz do konca mnie poprowadzi

basienka nie zazdroszcze zamieszania, walcz o swoje! a co do kontroli pip, na ich stronie sa wzory pism w tym i wniosek o przeprowadzenie kontroli zafunduj swojemu blyskotliwemu pracodawcy fun

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-03-18 o 11:03
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:07   #2405
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Witajcie dziewczyny U mnie normalnie wiosna za oknem i na sercu jakoś lżej się zrobiło Spróbowałam Was nadrobić od wczoraj

Alguien lipa z tą nerką, ale dobrze, że udało się powstrzymać te skurcze i dzidzia zdrowa
eleonoremio dobrze, że z dzidziusiem ok. A to, że może być troszkę mniejsze jak na ten tydzień ciąży to ja bym sie zbytnio nie przejmowała. Moja dzidzia też była mniejsza o tydzień, a teraz wszystko się wyrównało
carmena witaj
bassienka współczuję z ta pracą Tez juz sporo stresów przeszłam więc wyobrażam sobie co czujesz... To jest chamstwo, a tyle się mówi, żeby pomagać kobietom w ciązy, a te skur.... tylko nam utrudniają!! mam tylko nadzieję, że kiedys to się odwróci i spadnie na nich jak jakaś plaga hehe Myśl pozytywnie, na pewno wszystko się ułoży tak jak i u mnie. A ta Twoja kadrowa to nie tylko sraka ale i kawał wrednej suki, sorki za wyrażenie ale po prostu nie moge znieść, jak kobieta kobiecie może tak pod górke robić!! Walcz o swoje!!
carmena na pewno każda z nas się boi o swoją dzidzię, ja denerwuję się bardzo przed każdą wizytą...
jusdan z tego co ja wiem, to wszędzie każą się golić. Mam nadzieję, że do porodu pójdę przygotowana, bo nie wyobrażam sobie, żeby jakieś babsko mnie goliło :/ Moja siostra starsza mówiła, że golili ją brzytwą!! Ale to było 13 lat temu, więc może coś się zmieniło. Mam nadzieję, bo rodzę tam gdzie ona.
abeta ja chodzę prywatnie i płacę za kazde badanie :/
carmena ja poczułam pierwsze ruchy w 17 tygodniu, więc może u Ciebie to jest to
niezawsze a tym ksiedzem to ja bym sie nie przejmowala. Swoje musi powiedziec. Ja tez slubu nie mam, ale nie mam zamiaru go brac, dlatego ze ksiadz mi kaze i w zyciu bym czegos takiego nie podpisala. Wiele par chrzci u mojego ksiedza bez slubu. Zreszta dla mnie to nie jest sprawa najwiekszej wagi, moge ochrzcic nawet jak bedzie mialo 4 lata
idealnecialo dobrze wiedziec o tej parafinie
alguien masz rację, ostatnio stalam w kolejce w sklepie i jakas stara baba normalnie na mnie wchodzila! nie mialam sie gdzie przesunac bo przede mna ktos byl, a ona doslownie jezdzila mi po tylku rekami! Odwrocilam sie i zapytalam czy moglaby sie troche przesunac to miala mine jakbym jej pol rodziny margaryna wytrula!
pilotka ja tam tez nie mam zamiaru dopuscic, zeby ktos obcy dotykal mojego brzucha!
zabka sliczna karuzela moje siostry mowia, zebym nie kupowala karuzel, mat edukacyjnych, lezaczkow czy krzeselek, bo co beda mi kupowac jak urodze?

ja dziś na obiad robię leczo, zawsze lazurowa mi ochoty na nie narobi. trudno, że mam po nim zgagę, ale tan smak...

Przyszła moja sukienka i bluzka z allegro. Sukienka super na lato, jestem zadowolona. Bluzka tez bardzo mi sie podoba
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:10   #2406
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Witajcie mamusie.

Ja dzisiaj w jakimś dziwnym humorze jestem.
Może jak wypiję kawkę to będzie lepiej.
Muszę ogarnąć pokój, bo na 14:30 przychodzą dziewczyny na paznokcie (moja kuzynka i jej koleżanka).
Cieszę się, bo miałam przestój i nie było chętnych.
No i cieszę się, bo lubię to robić a teraz tak mało rzeczy sprawia mi przyjemność.

Basiu współczuję Ci, że musisz się tak z firmą użerać. Ale prawo stoi po Twojej stronie i musisz im pokazać, że nie mogą tak ludźmi poniewierać.
Stary 2010-03-18, 11:17   #2407
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Oczywiście na zywo duzo ladniej wygladaja Jaka ja blada, fuj...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 11:20   #2408
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
jak tam Bajka? mąż nie udusił??
hehe nie udusil ale byl zdziwniony co mozna robic przez 3 h na szkole rodzenia
mnie juz wczoraj nie bylo bo doslownie padlam.

tak sie te wasze dzidzie ruszaja, a moja sie chyba tylkiem wypiela, bo nie czuje jej od 2 dni ... ale moze faktycznie obrocila sie przodem do kregoslupa.

basienka wspolczuje sytuacji w jakiej sie znalazlas... a ja mam takie pytanie do ciebie, nie przypieprza sie do ciebie za to ze gdy przyszlas do pracy bylas juz w ciazy ? bo z tego co pamietam do juz bylas ponad 10 tc, a z tego co wiem to zabezpieczeniem jest karta ciazy. tak jak np bylo u mnie. ja umowe mam podpisana od 1 grudnia, a karte ciazy mam zalozona od 7 tc, czyli 15 grudnia. takim sposobem nikt sie do mnie nie przychrzani, ze bylam juz w ciazy i takie tam ble blanie. no ale nie wiem. mam nadzieje ze wszystko sie u ciebie ladnie wyjasni, szkoda tylko ze musisz sie tak denerwowac
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:21   #2409
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

W ogóle sniło mi się dziś, że poroniłam. Ale to, co urodziłam, to nie było dziecko tylko mała rybka :/ Wciskałam ją sobie z powrotem do środka i krzyczałam: ja nie chce drug raz, dlaczego ja i ryczalam... jakie glupie sny
Stary 2010-03-18, 11:26   #2410
wiolek1
Zadomowienie

vette a ile płacisz za 3/4 D ? bo ja w rzeszowie 200 zeta z płytką ;/ i wogóle koło jakiego większego miasta mieszkasz i gdzie będziesz rodzić bo się chyba pytałam kiedyś ale nie odpisałaś

anuszka ładne cieszki zwłaszcza ta granatowa tunika słodka sama myślałam żeby kupić bo chyba jeszcze takie koszulki sa i napis wychodze latem tylko minusem jest że potem po ciąży to nie pochodzi już heh
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:33   #2411
Zuziunia
BAN stały

Ja ost płaciłam za usg z płytką 250zł i teraz 26 mnie czeka dokładne usg, a 23 normalna wizyta.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 11:36   #2412
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
basienka nie zazdroszcze zamieszania, walcz o swoje! a co do kontroli pip, na ich stronie sa wzory pism w tym i wniosek o przeprowadzenie kontroli zafunduj swojemu blyskotliwemu pracodawcy fun

anuszka dobre z tą margaryną
ta czarna sukienka jaki rozmiar wzielas? pokaz się
i w bluzce tez edit: widze że już wkleiłaś...super
A mi wczoraj przyszły spodnie z h&m kupiłam na all za 9,90 i jestem bardzo zadowolona, gdyby nie fakt, ze musze kilka malych oczek przy pasie polapac (zreszta jakbym nie zlapala to nie bedzie widac, ale nie chce by mi sie popruly czy co)to wogole nie sa zniszczone a jeszcze dziewczyna mi dorzuciła takie buteleczki próbek szamponu.
http://www.allegro.pl/item957698642_...ozmiar_40.html

musze je tylko skrócić, ale przeważnie skracam.
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:38   #2413
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Oczywiście na zywo duzo ladniej wygladaja Jaka ja blada, fuj...

Ja tez blada jak corka mlynarza...Bardzo podoba mi sie ta bluzka w kolorze atramentu.

Cytat:
W ogóle sniło mi się dziś, że poroniłam. Ale to, co urodziłam, to nie było dziecko tylko mała rybka :/ Wciskałam ją sobie z powrotem do środka i krzyczałam: ja nie chce drug raz, dlaczego ja i ryczalam... jakie glupie sny
Kochana ja to w ogole przez te czesc nocy, ktora udalo mi sie przespac to mialam takie sny, zwiazane z moim mezem, ze rano nie moglam na niego patrzec. Biedny niczemu winny facet, nie wiedzial o co chodzi, a ja mialam taka mine jakby nie wiadomo co mi zrobil. Jak wroci z pracy to musze mu to jakos wynagrodzic.
Stary 2010-03-18, 11:38   #2414
papeteria
Zakorzenienie

właśnie barszczyk biały się robi ..daaawno nie jadłam
Stary 2010-03-18, 11:38   #2415
żabka19
Raczkowanie

anuszka fajna bluzka ,uwielbiam wszystkie te serie z buzkami ,stopkami i napisami o dzidziusiach Ja tez bym pewnie nie kupowala tej karuzeli ,ale obiecalam malemu ,ze mu kupie po badaniu (USG) ,no wiec nie moglam odmowic Psu kupuje cos po kazdej wizycie u weta ,a dziecku bym nie kupila;D
papeteria dobrze ,ze uporalas sie z tym paciorkowcem i wykryli go tak wczesnie.
Co do snow to ja tez mialam ostatnio straszny ,ale nie bede opowiadac.
Niby nie martwie sie o porod bo bolu sie nie boje ,wiem po jakich przejsciach jest moj M. i jestem pewna ,ze moje bole beda 10 razy mniejsze od jego nieustannego bolu ,ktory przeszedl... No wlasnie niby sie nie boje ,a sny mam czasami straszne ,ostatnio przebudzilam sie i plakalam. Jedyne czego sie boje to zeby malenstwo urodzilo sie zdrowe o to sie najbardziej martwie.
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:42   #2416
belunia1985
Raczkowanie

dziwczyny pomóżcie... bo chyba za tępa jestem. jak wstawić suwaczek do swojego profilu? suwaczek mam zrobiony, mam link i w ogóle. tylko co dalej?
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:42   #2417
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

A mi wczoraj przyszły spodnie z h&m kupiłam na all za 9,90 i jestem bardzo zadowolona, gdyby nie fakt, ze musze kilka malych oczek przy pasie polapac (zreszta jakbym nie zlapala to nie bedzie widac, ale nie chce by mi sie popruly czy co)to wogole nie sa zniszczone a jeszcze dziewczyna mi dorzuciła takie buteleczki próbek szamponu.

Ja w styczniu kupilam w lumpeksie spodnie dzinsowe, ciazowe z H@M uwaga za 12 zl, bylam w zeszly weekend w H@M i wyobrazcie sobie ten sam model dopiero wszedl do kolekcji wiosennej w polskich sklepach i kosztuja 179 zl. Dodam, iz moje moze ktos zalozyl kilka razy, bo nawet nie sa sprane.
Stary 2010-03-18, 11:46   #2418
żabka19
Raczkowanie

Cytat:

Kurcze ja mam takie same!! Sa swietne ,naprawde polecam cieple ,wygodne ,nie niszcza sie tak! Tylko ,ze ja dalam za nie tutaj ,o zgrozo 150 zl Jestem z nich bardzo zadowolona i na bank kupie jeszcze jakies z tej serii. O dziwo mojemu tz-owi tez sie bardzo podobam w tych spodniach. A kupilam takie 2 pary materialowych z mother care to przy domu az wstyd je nosic ,takie szmaciane sie porobily.

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-03-18 o 11:48
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:47   #2419
vette
Zadomowienie

Cytat:
vette a ile płacisz za 3/4 D ? bo ja w rzeszowie 200 zeta z płytką ;/ i wogóle koło jakiego większego miasta mieszkasz i gdzie będziesz rodzić bo się chyba pytałam kiedyś ale nie odpisałaś
180 z plytka, cena z krosna a porod:waham sie miedzy leskiem a strzyzowem...bo w krosnie raczej nie, tam nawet anestezjologa nie ma ;/
pytania nie zauwazylam bo czasami nie nadazam za watkiem
Fajnie, ze jestes podkarpacie ma juz swoja reprezentacje

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tak sie te wasze dzidzie ruszaja, a moja sie chyba tylkiem wypiela, bo nie czuje jej od 2 dni ... ale moze faktycznie obrocila sie przodem do kregoslupa.
moje malenstwo juz od tygodnia systematycznie puka jakie to fajne uczucie!

a wracajac do tematu basi..nie ma ustawowego obowiazku informowania pracodawcy o ciazy...
zasada jest jedna: umowa o praca przedluza sie do porodu w momencie gdy konczy sie po rozpoczeciu 3 miesiaca ciazy, ale to juz wiecie

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-03-18 o 11:53 Powód: literowka
vette jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 11:49   #2420
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Ja w styczniu kupilam w lumpeksie spodnie dzinsowe, ciazowe z H@M uwaga za 12 zl, bylam w zeszly weekend w H@M i wyobrazcie sobie ten sam model dopiero wszedl do kolekcji wiosennej w polskich sklepach i kosztuja 179 zl. Dodam, iz moje moze ktos zalozyl kilka razy, bo nawet nie sa sprane.
super, moje gdyby nie te kilka oczek to też bym nie powiedziała że używane
żabka no faktycznie zapowiadają się na wygodne, rozmiarowo dobre może uda mi się pochodzić do końca... kupiłam jeszcze sztruksy za 17,99 tez h&m ale nie przyszły jeszcze a jeansy kiedys za 36 tez z h&m ale juz powoli wyrastam z nich

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-03-18 o 11:51
Stary 2010-03-18, 11:54   #2421
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:

anuszka ładne cieszki zwłaszcza ta granatowa tunika słodka sama myślałam żeby kupić bo chyba jeszcze takie koszulki sa i napis wychodze latem tylko minusem jest że potem po ciąży to nie pochodzi już heh
Ja mam z napisem wychodzę latem czarną bluzkę jak szaleć to szaleć

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:

oczywiście XL a bluzki 40 czyli L

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
super, moje gdyby nie te kilka oczek to też bym nie powiedziała że używane
żabka no faktycznie zapowiadają się na wygodne, rozmiarowo dobre może uda mi się pochodzić do końca... kupiłam jeszcze sztruksy za 17,99 tez h&m ale nie przyszły jeszcze a jeansy kiedys za 36 tez z h&m ale juz powoli wyrastam z nich
fajne te spodnie ale ja jak juz wczesniej mowilam chodze w leginsach
Stary 2010-03-18, 11:56   #2422
aniaa22
Zakorzenienie

nie daje rady was nadrobic dzisiaj. zaraz uciekam z psem do fryzjera a potem prosto na wizyte do gina. juz jestesmy praktycznie spakowani na szczescie. tylko kosmetyki zostaly. a na powrocie od gin zajade do kolezanki z pracy dac jej zwolnienie i odebrac bilety do kina. fajna ta firma na zwolnieniu siedze a dostaje premie i bilety do kina

Basiu przykro mi ze tak wyszlo teraz troche nerwow pewnie cie czeka ale na pewno wygrasz
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:56   #2423
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:

oczywiście XL a bluzki 40 czyli L

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

fajne te spodnie ale ja jak juz wczesniej mowilam chodze w leginsach
nie wiem anuszka czy to takie oczywiste
ja musze w końcu kupić te leginsy, przypomnisz jakie polecasz i jaki rozmiar wziełaś? a sukienke chyba też kupie , podasz tylko namiary
Stary 2010-03-18, 11:57   #2424
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Wpadłam tylko na chwilkę i znwu lecę dalę jadę po mięsko z teściem
bassienkaw a to wieśniaki, żeby nie powiedziec inaczej, pamiętam sytuację w zeszłym roku u nas w firmie zwolnili gościa a on poszedło do Sądu Pracy i dostali wezwanie i tak pokombinowali, że gościu się wycofał bo zaczeli go szantarzować i wymyślać różne sytuacje, które miały miejsce u nas w pracy i ona się przestraszyl,że jak oni to zaczną wyciągać to przegra. Ale też mieli tupet gościu jednyny żywiciel rodziny żona i dwójka dzieci. Mam znajomego, który ma firmę i bardzo często jak mi opowiada o swoich pracownikach i jak ich traktuje to się zawsze kłócimy bo ja mam inne zdanie na ten temat i nie pochwalam jest podejścia do pracowników i mówie mu , że kawał kuta..... z niego a on ma zawsze jedno wytłumaczenie, że gdybym miała własną firmę to inaczej bym na to patrzyła, ale na szczęsie nie mam. Więc Basiu anuszka1401 no no jaki brzusio już duży superowa ta ostatnia bluzeczka
papeteria bardzo fajne te bojówki

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:58   #2425
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

No i jeszcze kupiłam dziś lody biszkoptowo- sernikowe z biszkoptami Bedę miała na deser, mniam. Już dziabnęłam paluchem i pyszne. Kupiłam litrowe, więc jak tż bedzie grzeczny to też dostanie
Stary 2010-03-18, 12:00   #2426
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kurcze połowa cytatów mi zniknęła.
Przepraszam, jeśli kogoś pomijam

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki! Wcinam sobie śniadanko- chleb z powidłami i kakao. Zaraz sie zbieram do pracy.
Wasza maluszki takie ruchliwe a moje nie. Czuje go owszem, ale nie lata mi po brzuchu, nie kobie za mocno. Czy powinnam sie martwic?
Mój niee... No, ale ja jestem jedną z najpóźniejszych mamuś.

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Tez spotkalam sie z takim zachwaniem. Czasem mam ochote pociagnac z lokcia.

Wiosna zaglada przez okienko, chce sie zyc. Dzis chyba zaczne porzadkowac moje rzeczy w szafie. Te w ktore sie nie mieszcze trzeba schowac gleboko w szafie. Wpadne pozniej z kawka i ciasteczkiem.
JA nie mam ochoty- ja to robię. Nienawidzę, kiedy mnie ktoś trąca torebką, jest za szeroki, albo mu się zdaje, że cały świat należy do niego.
Nie dość, że potrafię być bardzo chamska i powiedzieć co myślę, to zwykle wystawiam łokieć i "przypadkiem" walę po żebrach

A co do ciuchów- ja już zrobiłam przesiew w tych, które czekają do prasowania i od razu wrzuciłam te małe do worka i zamknęłam.
A szafę boję się tknąć
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
niezawsze dobrze ,ze masz kupcow i trzymam kciuki za to zeby bank przyznal im kredyt
Ja też trzymam kciuki!! i mówiłam, że szybko będzie po sprawie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
. A najbardziej męczy mnie wstawanie do kibelka już 2 razy w nocy
Ja co noc wstaję przynajmniej raz. Ale zawsze tak było- bo źle rozkładam płyny w ciągu dnia.

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Jestem po rozmowie, ciśnienie mam całkiem fajne bo 170 na 99. Więc czas iść po melisę i położyć się z książką choć na chwilę.... no i próbować się dodzwonić do PIPu.
Zadzwoniłam do kadrowej, miła, uśmiechnieta, normalnie jak dobra kumpela... mówi, że świadectwo mam sobie zachować, ze to dokument dla mnie, jak zapytałam co to oznacza... no to ze dla mnie to ja wiem, ale wiem tez ze nie powinnam go dostac. A ona,ze ona nie jest osoba kompetentna zeby udzielic mi informacji itd. Ze mam zadzwonić do szefa. Dzwonie do szefa, pytam się o świadectwo pracy, a ten, że przecież umowa dobiegła moja końca, z dniem 10 marca i się sama rozwiązała. No to mówię jak to, że zgodnie z Kodeksem Pracy, tym i tym artykułem, paragrafem to jest niezgodne z prawem, że ta umowa powinna automatycznie zostać przedłużona do dnia porodu i że z tego co mi wiadomo to nie pracodawca przedłuża w takim przypadku umowę - a przedłużenie umowy następuje z mocy prawa. A on, że nic o tym nie wie, że pierwsze słyszy, że nie słyszał o czymś takim. To mówię, że rozmawiałam z prawnikiem i z PIPem, a on, że on też rozmawiał z prawnikiem i nie wie o co mi chodzi. Głupka, debila i nie wiem co jeszcze ze mnie robią... no to mówię, że będę musiała to zgłosić do PIP, to też wielce zdziwiony, i mówi że mam se zgłosić, jak tak uważam... ale on nie wie w czym kłopot!
Basiu ja myślę, że on Cię robił w konia. Myślę, że chciał Cię wyprowadzić z równowagi i przekabacić, że nie masz racji. A absolutnie masz i musisz o to walczyć.

Cytat:
alutka mnie tez ostatnio na porzadki wzielo, chyba taka pora
To się nazywa syndrom wicia gniazda

Cytat:

Przyszła moja sukienka i bluzka z allegro. Sukienka super na lato, jestem zadowolona. Bluzka tez bardzo mi sie podoba
Moje powinny przyjść dzisiaj... Już nie mogę się doczekać
Ślicznie Ci w tej czarnej .

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
dziwczyny pomóżcie... bo chyba za tępa jestem. jak wstawić suwaczek do swojego profilu? suwaczek mam zrobiony, mam link i w ogóle. tylko co dalej?
Na wizażu jest prośba, żeby nie wstawiać suwaczków tylko linki do nich, bo zaśmiecają i spowalniają forum.

Pozdrowienia Mamuśki!!! Ja dziś spałam do 12 .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:01   #2427
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
nie wiem anuszka czy to takie oczywiste
ja musze w końcu kupić te leginsy, przypomnisz jakie polecasz i jaki rozmiar wziełaś? a sukienke chyba też kupie , podasz tylko namiary
No jak nie oczywiste, słonie kupują tylko XL hahaah całe życie kupowałam XL albo w porywach L Już Ci podaję:
leginsy:

http://allegro.pl/item894783827_getr...ie_xl_164.html

http://allegro.pl/item938151202_spod..._dlugie_l.html

sukienka:

http://allegro.pl/item963495456_uroc...xxl_tu_xl.html
Stary 2010-03-18, 12:03   #2428
belunia1985
Raczkowanie

Na wizażu jest prośba, żeby nie wstawiać suwaczków tylko linki do nich, bo zaśmiecają i spowalniają forum.

linka tez nie wiem gdzie i jak wstawic..

wkurzylam się. nie bede wstawiac ani linka ani nic.
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:04   #2429
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Moje powinny przyjść dzisiaj... Już nie mogę się doczekać
Ślicznie Ci w tej czarnej .
Dziękuję
Stary 2010-03-18, 12:04   #2430
Linka24
Wtajemniczenie

Dzień dobry! Ja po wizycie u ginki. No więc wszystko jest w porządku, wszysrko pozamykane, czyste. 25 tydzień termin na 5 lipca. Zapiasła mi jakieś tabsy na to twardnienie brzuszka, poza tym luteine mam brać cały czas. Zero przytulanek,fantastycznie . Ale wszystko dla dzidzi!! Aha ma 700 gram, nie wiem czy na 25 to sie mieści w normie, ale gin nic nie mowila, Przesyłam wam najświeższe foto synka. Nie wiem czy widzicie jak ma główkę centralnie obrócona do przodu, że widać oczka i nosek. Akurat tak na USG sie obrócił ze wszystko było widać aaa i widziałam pisiorka, czyli nie ma pomyłki ze to nie facet Szkoda że foto czarno białe..
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości