|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
jak leżałam z szpitalu to koło mnie leżała kobieta koło 30 ( czyli że chodzi mi że nie jakas "gówniara") syna miała 7 letniego i teraz już do porodu z 2 czekała. i mówiła że była się spowiadac i mówiła że w piatek jadła mięso i coś tam jeszcze że jej mąż w paryżu pracuje więc ona syna sama wychowuje ( tzn mąż przyjezdza ale tam pracuje) i ten na cały kościół sie na nią zacza drzeć że co ona sobie wyobraża że niby kim ona jest że może nie przestrzegac tego nie jedzenia mięsa że nie ma znaczenia czy jest w ciąży i wogóle to co oni sobie myslą z mężem ze on za granica jak oni wogole moga w taki sposób "bawić " się w rodzinę i tak ją zjechał że powiedziała że chyba pare lat nie pójdzie do spowiedzi ;/ normalnie sory za wyrażenie ale po... je ...by niektórzy księża są gratuluje chętnych na mieszkanie i trzymam kciuki za sprzedaż ![]() pilotka f16 na pewno nie jest za późno ja też w tym tygodniu zmieniłam gina a też jestem w 20 ![]() ![]() bassienkaw nie no nie wierze albo szef naprawde jest takim idiotą albo go z siebie robi no to powodzenia hahah jak tak nie widzi w czym problem to może zobaczy jak ci będzie płacić odszkodowanie heheh ![]() idealneciało jeżeli chodzi o znieczólenie zewnątrzoponowe to jest to w kręgosłup tak ? u nas w szpitalu już go nie można dostać nawet płacąć a jakby można było i tak bym się nigdy nie zgodziła. pare lat temu dziewczynie wstrzykneli jakąś złą dawke i do dzisiaj jest jak roslinka w śpiączce i nie do życia rodzice się nią zajmują bo mąż ją zaostawił nie wytrzymał psychicznie. i własnie po tej akcji wycofali ze szpitala. zresztą szpital teraz placi im strasznie duże odszkodowania ale co znaczy kasa w takim przypadku ;/ kashha no widzisz pewnie wczesniej miałaś wyidealizowany obraz maćka i wszystko zwalałas na siebie ;/ a teraz sie przekonujesz jaki jest naprawde ;/ nie wiem co ci mam powiedzieć bo on jest poprostu chyba gówniarzem i nie nadaje się ani na chłopaka ani na ojca :/ trzymam kciuki żeby ci się wszystko ułożyło zresztą na pewno będzie dobrze nic nie dzieje się przypadkiem ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-03-18 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
BAN stały
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Dopiero będę jeść śniadanie, długo nie mogłam zasnąć więc poleżałam sobie a co... nalezy mi się.
Zaraz nadrobię bo piszecie jak oszalałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to będize z odszkodowaniem, znowu muszę się do tej głupiej firmy dodzwonić i gadać z kadrową, czy słała już druk Z3 do ZUSu. Bo dzwoniłam do ZUSu by dowiedzieć się co teraz z L4, jak to mam wszystko rozegrać, bo nie mam pojęcia. Przedstawiłam swoją sytuację, ciągłość L4 (dodałam że ze względu na zagrożenie ciąży)... i jak lekarka teraz ma wystawić L4. No i dowiedziałam się, że L4 ma zostać wystawione nadal na pracodawcę, natomiast nie mam wysyłać L4 do firmy, tylko podjechać do ZUSu z L4, świadectwem pracy oraz wypełnić druk Z10.
A teraz muszę się wziąć za pisanie pozwu do Sadu Pracy i najlepiej jak bym go jutro zawiozła |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie bede sie meczyc z gosciem, ktory ma jakies problemy z komunikacja interpersonalna...pojde tylko jeszcze raz na 3/4d bo ma jedyne w mojej wsi i moge zmienic na innego fachowca, ktory mam nadzieje juz do konca mnie poprowadzi ![]() basienka nie zazdroszcze zamieszania, walcz o swoje! a co do kontroli pip, na ich stronie sa wzory pism w tym i wniosek o przeprowadzenie kontroli ![]() ![]() Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-03-18 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() Alguien lipa z tą nerką, ale dobrze, że udało się powstrzymać te skurcze i dzidzia zdrowa ![]() eleonoremio dobrze, że z dzidziusiem ok. A to, że może być troszkę mniejsze jak na ten tydzień ciąży to ja bym sie zbytnio nie przejmowała. Moja dzidzia też była mniejsza o tydzień, a teraz wszystko się wyrównało ![]() carmena witaj ![]() bassienka współczuję z ta pracą ![]() ![]() carmena na pewno każda z nas się boi o swoją dzidzię, ja denerwuję się bardzo przed każdą wizytą... jusdan z tego co ja wiem, to wszędzie każą się golić. Mam nadzieję, że do porodu pójdę przygotowana, bo nie wyobrażam sobie, żeby jakieś babsko mnie goliło :/ Moja siostra starsza mówiła, że golili ją brzytwą!! Ale to było 13 lat temu, więc może coś się zmieniło. Mam nadzieję, bo rodzę tam gdzie ona. abeta ja chodzę prywatnie i płacę za kazde badanie :/ carmena ja poczułam pierwsze ruchy w 17 tygodniu, więc może u Ciebie to jest to ![]() niezawsze a tym ksiedzem to ja bym sie nie przejmowala. Swoje musi powiedziec. Ja tez slubu nie mam, ale nie mam zamiaru go brac, dlatego ze ksiadz mi kaze i w zyciu bym czegos takiego nie podpisala. Wiele par chrzci u mojego ksiedza bez slubu. Zreszta dla mnie to nie jest sprawa najwiekszej wagi, moge ochrzcic nawet jak bedzie mialo 4 lata ![]() idealnecialo dobrze wiedziec o tej parafinie ![]() alguien masz rację, ostatnio stalam w kolejce w sklepie i jakas stara baba normalnie na mnie wchodzila! nie mialam sie gdzie przesunac bo przede mna ktos byl, a ona doslownie jezdzila mi po tylku rekami! Odwrocilam sie i zapytalam czy moglaby sie troche przesunac to miala mine jakbym jej pol rodziny margaryna wytrula! pilotka ja tam tez nie mam zamiaru dopuscic, zeby ktos obcy dotykal mojego brzucha! zabka sliczna karuzela ![]() ![]() ja dziś na obiad robię leczo, zawsze lazurowa mi ochoty na nie narobi. trudno, że mam po nim zgagę, ale tan smak... ![]() Przyszła moja sukienka i bluzka z allegro. Sukienka super na lato, jestem zadowolona. Bluzka tez bardzo mi sie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie.
Ja dzisiaj w jakimś dziwnym humorze jestem. Może jak wypiję kawkę to będzie lepiej. Muszę ogarnąć pokój, bo na 14:30 przychodzą dziewczyny na paznokcie (moja kuzynka i jej koleżanka). Cieszę się, bo miałam przestój i nie było chętnych. No i cieszę się, bo lubię to robić a teraz tak mało rzeczy sprawia mi przyjemność. Basiu współczuję Ci, że musisz się tak z firmą użerać. Ale prawo stoi po Twojej stronie i musisz im pokazać, że nie mogą tak ludźmi poniewierać.
#2407 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście na zywo duzo ladniej wygladaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
hehe nie udusil
![]() ![]() mnie juz wczoraj nie bylo bo doslownie padlam. tak sie te wasze dzidzie ruszaja, a moja sie chyba tylkiem wypiela, bo nie czuje jej od 2 dni ... ![]() basienka wspolczuje sytuacji w jakiej sie znalazlas... a ja mam takie pytanie do ciebie, nie przypieprza sie do ciebie za to ze gdy przyszlas do pracy bylas juz w ciazy ? bo z tego co pamietam do juz bylas ponad 10 tc, a z tego co wiem to zabezpieczeniem jest karta ciazy. tak jak np bylo u mnie. ja umowe mam podpisana od 1 grudnia, a karte ciazy mam zalozona od 7 tc, czyli 15 grudnia. takim sposobem nikt sie do mnie nie przychrzani, ze bylam juz w ciazy i takie tam ble blanie. no ale nie wiem. mam nadzieje ze wszystko sie u ciebie ladnie wyjasni, szkoda tylko ze musisz sie tak denerwowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
W ogóle sniło mi się dziś, że poroniłam. Ale to, co urodziłam, to nie było dziecko tylko mała rybka :/ Wciskałam ją sobie z powrotem do środka i krzyczałam: ja nie chce drug raz, dlaczego ja i ryczalam... jakie glupie sny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zadomowienie
|
vette a ile płacisz za 3/4 D ? bo ja w rzeszowie 200 zeta z płytką ;/ i wogóle koło jakiego większego miasta mieszkasz i gdzie będziesz rodzić bo się chyba pytałam kiedyś ale nie odpisałaś
![]() anuszka ładne cieszki zwłaszcza ta granatowa tunika słodka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
BAN stały
|
Ja ost płaciłam za usg z płytką 250zł i teraz 26 mnie czeka dokładne usg, a 23 normalna wizyta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anuszka ![]() ta czarna sukienka jaki rozmiar wzielas? pokaz się ![]() i w bluzce tez ![]() A mi wczoraj przyszły spodnie z h&m kupiłam na all za 9,90 i jestem bardzo zadowolona, gdyby nie fakt, ze musze kilka malych oczek przy pasie polapac (zreszta jakbym nie zlapala to nie bedzie widac, ale nie chce by mi sie popruly czy co)to wogole nie sa zniszczone a jeszcze dziewczyna mi dorzuciła takie buteleczki próbek szamponu. http://www.allegro.pl/item957698642_...ozmiar_40.html musze je tylko skrócić, ale przeważnie skracam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Rozeznanie
|
Ja tez blada jak corka mlynarza...Bardzo podoba mi sie ta bluzka w kolorze atramentu. Kochana ja to w ogole przez te czesc nocy, ktora udalo mi sie przespac to mialam takie sny, zwiazane z moim mezem, ze rano nie moglam na niego patrzec. Biedny niczemu winny facet, nie wiedzial o co chodzi, a ja mialam taka mine jakby nie wiadomo co mi zrobil. Jak wroci z pracy to musze mu to jakos wynagrodzic.
#2414 |
Zakorzenienie
|
właśnie barszczyk biały się robi ..daaawno nie jadłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Raczkowanie
|
anuszka fajna bluzka ,uwielbiam wszystkie te serie z buzkami ,stopkami i napisami o dzidziusiach
![]() ![]() papeteria dobrze ,ze uporalas sie z tym paciorkowcem i wykryli go tak wczesnie. Co do snow to ja tez mialam ostatnio straszny ,ale nie bede opowiadac. Niby nie martwie sie o porod bo bolu sie nie boje ,wiem po jakich przejsciach jest moj M. i jestem pewna ,ze moje bole beda 10 razy mniejsze od jego nieustannego bolu ,ktory przeszedl... No wlasnie niby sie nie boje ,a sny mam czasami straszne ,ostatnio przebudzilam sie i plakalam. Jedyne czego sie boje to zeby malenstwo urodzilo sie zdrowe o to sie najbardziej martwie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Raczkowanie
|
dziwczyny pomóżcie... bo chyba za tępa jestem. jak wstawić suwaczek do swojego profilu? suwaczek mam zrobiony, mam link i w ogóle. tylko co dalej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2418 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-03-18 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pytania nie zauwazylam bo czasami nie nadazam za watkiem ![]() Fajnie, ze jestes ![]() Cytat:
![]() ![]() a wracajac do tematu basi..nie ma ustawowego obowiazku informowania pracodawcy o ciazy... zasada jest jedna: umowa o praca przedluza sie do porodu w momencie gdy konczy sie po rozpoczeciu 3 miesiaca ciazy, ale to juz wiecie ![]() Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-03-18 o 11:53 Powód: literowka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
żabka no faktycznie zapowiadają się na wygodne, rozmiarowo dobre może uda mi się pochodzić do końca... kupiłam jeszcze sztruksy za 17,99 tez h&m ale nie przyszły jeszcze a jeansy kiedys za 36 tez z h&m ale juz powoli wyrastam z nich ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-18 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
nie daje rady was nadrobic dzisiaj. zaraz uciekam z psem do fryzjera a potem prosto na wizyte do gina. juz jestesmy praktycznie spakowani na szczescie. tylko kosmetyki zostaly. a na powrocie od gin zajade do kolezanki z pracy dac jej zwolnienie i odebrac bilety do kina. fajna ta firma na zwolnieniu siedze a dostaje premie i bilety do kina
![]() Basiu przykro mi ze tak wyszlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja musze w końcu kupić te leginsy, przypomnisz jakie polecasz i jaki rozmiar wziełaś? a sukienke chyba też kupie , podasz tylko namiary ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Zadomowienie
|
Wpadłam tylko na chwilkę i znwu lecę dalę jadę po mięsko z teściem
bassienkaw a to wieśniaki, żeby nie powiedziec inaczej, pamiętam sytuację w zeszłym roku u nas w firmie zwolnili gościa a on poszedło do Sądu Pracy i dostali wezwanie i tak pokombinowali, że gościu się wycofał bo zaczeli go szantarzować i wymyślać różne sytuacje, które miały miejsce u nas w pracy i ona się przestraszyl,że jak oni to zaczną wyciągać to przegra. Ale też mieli tupet gościu jednyny żywiciel rodziny żona i dwójka dzieci. Mam znajomego, który ma firmę i bardzo często jak mi opowiada o swoich pracownikach i jak ich traktuje to się zawsze kłócimy bo ja mam inne zdanie na ten temat i nie pochwalam jest podejścia do pracowników i mówie mu , że kawał kuta..... z niego a on ma zawsze jedno wytłumaczenie, że gdybym miała własną firmę to inaczej bym na to patrzyła, ale na szczęsie nie mam. Więc Basiu anuszka1401 no no jaki brzusio już duży ![]() ![]() ![]() papeteria bardzo fajne te bojówki ![]()
#2425 |
Zakorzenienie
|
No i jeszcze kupiłam dziś lody biszkoptowo- sernikowe z biszkoptami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | ||||||
Zakorzenienie
|
Kurcze połowa cytatów mi zniknęła.
Przepraszam, jeśli kogoś pomijam Cytat:
Cytat:
Nie dość, że potrafię być bardzo chamska i powiedzieć co myślę, to zwykle wystawiam łokieć i "przypadkiem" walę po żebrach ![]() A co do ciuchów- ja już zrobiłam przesiew w tych, które czekają do prasowania i od razu wrzuciłam te małe do worka i zamknęłam. A szafę boję się tknąć ![]() Cytat:
![]() Ja co noc wstaję przynajmniej raz. Ale zawsze tak było- bo źle rozkładam płyny w ciągu dnia. Cytat:
To się nazywa syndrom wicia gniazda ![]() Cytat:
![]() Ślicznie Ci w tej czarnej ![]() Cytat:
Pozdrowienia Mamuśki!!! Ja dziś spałam do 12 ![]()
![]() |
#2427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() leginsy: http://allegro.pl/item894783827_getr...ie_xl_164.html http://allegro.pl/item938151202_spod..._dlugie_l.html sukienka: http://allegro.pl/item963495456_uroc...xxl_tu_xl.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Raczkowanie
|
Na wizażu jest prośba, żeby nie wstawiać suwaczków tylko linki do nich, bo zaśmiecają i spowalniają forum.
![]() wkurzylam się. nie bede wstawiac ani linka ani nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Ja po wizycie u ginki. No więc wszystko jest w porządku, wszysrko pozamykane, czyste. 25 tydzień termin na 5 lipca. Zapiasła mi jakieś tabsy na to twardnienie brzuszka, poza tym luteine mam brać cały czas. Zero przytulanek,fantastycznie . Ale wszystko dla dzidzi!! Aha ma 700 gram, nie wiem czy na 25 to sie mieści w normie, ale gin nic nie mowila, Przesyłam wam najświeższe foto synka. Nie wiem czy widzicie jak ma główkę centralnie obrócona do przodu, że widać oczka i nosek. Akurat tak na USG sie obrócił ze wszystko było widać aaa i widziałam pisiorka, czyli nie ma pomyłki ze to nie facet Szkoda że foto czarno białe..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.