Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-18, 11:40   #4081
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
u nas też niby 5% zniżki dają.. z tego co pamiętam 1650 z gondola plus torba 149..dużo bardzo mi sie wydaje..ale póki co nic tańszego mi sie mnie spodobało..a wiele naprawde wiele razy mialam okazje podotykac pojeździć innymi.pamiętasz jakie ceny u was?z gondolą i dodatki?
nie patrzyłam na cenę za całość, bo całość mnie nie interesuje. o torbie babka wspomniała, że 109zł, ale podejrzewam, że to też z poprzedniej kolekcji - z nowej nawet nie wiem czy są.
Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Mi też zeszła kolekcja się bardziej podoba Ta z 2010 wogole mi się nie podoba.. Jakaś taka dziwna jest
Ja mam zieloną spacerówkę. Gondolę bordową. i żałuje że wziełam ta bordową bo jakos mi się nie podoba już
ja z kolei będę korzystać z zielonej gondoli, a co do spacerówki, to jeszcze nie wiem. właściwie każdy kolor może być z tych starych, moze poza szarym i nie do końca też byłabym zachwycona pomarańczowym

dorwałam w końcu aparat.
fot 1 - licytowałam spodenki i sukienkę, reszta jest gratisem
fot2 - pajacyki 0-3m
fot 3- bodziaki
zdałam sobie sprawę, że mam mało ciuszków uniwersalnych i przy drugim dziecku, jeśli okaże się chłopcem, trzeba będzie robić nowe zakupy. ale to sama przyjemność

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2010-03-18 o 11:45
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:43   #4082
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
nie patrzyłam na cenę za całość, bo całość mnie nie interesuje. o torbie babka wspomniała, że 109zł, ale podejrzewam, że to też z poprzedniej kolekcji - z nowej nawet nie wiem czy są.

ja z kolei będę korzystać z zielonej gondoli, a co do spacerówki, to jeszcze nie wiem. właściwie każdy kolor może być z tych starych, moze poza szarym i nie do końca też byłabym zachwycona pomarańczowym
No nad pomarańczowym to też musiałabym się dlużej zastanowić
Ale teraz jak patrze na zieloną spacerówę i bordową gondole to ta zielona taka łaadnaa taka radosna, a ta bordowa taka ciemna i smutna

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:46   #4083
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
No nad pomarańczowym to też musiałabym się dlużej zastanowić
Ale teraz jak patrze na zieloną spacerówę i bordową gondole to ta zielona taka łaadnaa taka radosna, a ta bordowa taka ciemna i smutna
pomyśl, że to tylko na pół roku, a w wesołej spacerówce powozisz córcię znacznie dłużej

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-18, 11:48   #4084
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
pomyśl, że to tylko na pół roku, a w wesołej spacerówce powozisz córcię znacznie dłużej
No własnie też tak myślałam, że całe szczęscie że nie na odwrót

Stary 2010-03-18, 11:51   #4085
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
dorwałam w końcu aparat.
fot2 - pajacyki 0-3m
fot 3- bodziaki
zdałam sobie sprawę, że mam mało ciuszków uniwersalnych i przy drugim dziecku, jeśli okaże się chłopcem, trzeba będzie robić nowe zakupy. ale to sama przyjemność
Śliczne.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:53   #4086
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
To tak w okolicy 19 kwietnia Ci wychodzi ten termin jakoś?
Czy źle liczę?

Dwa tyg. po Tobie to akurat majowy weekend mi wypada. Fajnie.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A któraś już raz wykluta mi powie może gdzie się takie bóle konkretne już lokalizują? Że krzyżowe być mogą to wiem. A dalej? Dół brzucha, cały brzuch, szyjka??
w okolicach ja obstawiam 21-23 kwiecień więc u Ciebie 6-7 maj zobaczymy

bóle przepowiadające lokalizują się dokładnie tak jak bóle porodowe, dlatego często są mylone, mogą być nawet regularne i trwac np. całą noc
boli kręgosłup w okolicy krzyżowej i promieniuje na dół brzucha, dół brzucha... te bóle zdecydowanie przypominają bóle @; brzuch robi się cały napięty, twardy i wypycha się do przodu, wyglądamy jakbyśmy połknęły arbuza a czujemy jakbyśmy połknęły kamień; nawet jeśli ktoś nie ma okrągłego brzucha to przy skurczu nabiera on kształtu piłki. trzeba kontrolować te skurcze bo czasami prowadza do skracania szyjki i mogą rozpoczac akcję porodową... natomiast nie panikujemy... jeśli zaczynają się pojawiać kontrolujemy czas pomiędzy nimi... jeśli się nie skraca dramatycznie to jest ok, do szpitala jesli skurcze trwają ponad 12 h albo zaczyna zwiększać się ich częstotliwość...

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:58   #4087
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
są torby do kompletu z nowej kolekcji też..ale cena jest duża więc może inny sobie kupie z poprzedniej kolekcji

widze że nie podoba wam sie nowa kolekcja,mnie z kolei urzekła bardzo, będę w takim razie oryginalna na spacerze

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:10   #4088
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
A propo rozprawy o chusteczkach nasaczanych przypomnialo mi sie, jak mialam 16 lat i siora urodzila swoje pierwsze dziecko to ja te chusteczki podkradałam..do wycierania kurzow Ale dostałam bure jak sie zorientowala hehe...

O ja bym sie chyba wsciekla! jestem strasznie na tym punkcie przeczulona jak umyje podloge a ktos nie szanuje i włazi. Jak mieszkalam z rodzicami to mialam tak zawsze, bo moj tata uwazal ze w domu sprzata sie samo Ale ma juz 70 lat, wiec same wiecie inne pokolenie, inne myslenie. Tak go tlumacze przynajmniej. Chociaz małzowi tez sie zdarza wkroczyc w butach na umyta podloge, gonie go wtedy z mopem zeby po sobie umyl madrala jeden.

Dołaczam sie do dziewczyn majacych doła. U mnie jego przyczyna jest chyba strach przed zblizajacym sie porodem. Z jednej strony sie ciesze, bo juz niedlugo Milenka bedzie z nami, a z drugiej jak pomysle co bedzie ZANIM sie pojawi...brrr

do tych wypowiedzi podpisuje sie obiema rekami i sie zgadzam w 100%

a ja dzis jak nigdy nie miałam koszmaru snilo mi sie ze karmie moja malutka wiecie jaki to byl piekny sen normalnie czulam ja przy sobie ja chyba jak bede miala ja przy sobie tak naprawde ciagl ze szczescia bede ryczec

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
a teraz ja się pochwalę
dziś mialam wizytę u gina, Natalka rośnie i waży około 1200g już ułożyla się główka w dół, a ja ciągle mam wrażenie, że lezy poprzecznie szyjka zamknięta i trzyma, łożysko podniosło się i jest w koncu wyżej
lekarz powiedział, że będzie raczej drobnym dzieckiem i mało prawdopodobne, żeby dobiła do wagi 3,5 kg
no i od jutra jestem na L4 w związku z czym dziś miałam mase pracy, ledwo zdążyłam do lekarza byłam tak wykonczona tym całym dniem, że odpuściłam sobie zajęcia w szkole rodzenia, a były to już ostatnie zajęcia no cóż, może odrobię z następnym kursem

a więc od jutra odpoczywam

to sie cieszymy no i fajnie ze mala zdowa a co do wagi to nigdy nie wiadomo mojego tż bratowa z placzem wracala z wizyty bo kubus byl bardzo malutki a kiedy urodzila maly mial 3300 lekarz straszyl ze do 3000 nie dojdzie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:12   #4089
kardashi
Zakorzenienie

A własnie, miałam Wam się pochwalić, że mam nowego członka rodziny Wczoraj moja ciocia urodziła Kacperka prawie 4 kg i 60cm. I ubranka na 62 za małe I urodziła sama, szybko łatwo poszło
Tylko kurdę, w kogo on taki duży, jak w rodzinie wszyscy drobni

Stary 2010-03-18, 12:19   #4090
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
A własnie, miałam Wam się pochwalić, że mam nowego członka rodziny Wczoraj moja ciocia urodziła Kacperka prawie 4 kg i 60cm. I ubranka na 62 za małe I urodziła sama, szybko łatwo poszło
czyli kuzyn Ci sie urodził?
ja tez sie pochwale-we wtorek byliśmy odwiedzić już w domku koleżanke o której wspominałam ze synkowi jelitka sie nie wchłonęły-juz są w domu narazie wszystko ok, mały normalnie ssie pierś, robi kupki i pierdzioszki.sa przeszczęśliwi, a mały przecudownytaka miniaturka bobasa-urodził się 2700 i 43cm długi hihi

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:22   #4091
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Dziękuję za wszystkie pozdrowienia, kciuki i inne miłe słowa.
Powoli wracam do żywych.
Ściskam tymczasem i lepszych humorków życzę, bo widzę, że coś ciążowe stany psychiczne Was tu hurtem dopadają.

I witam nowe mamcie.

całe szczescie ze wracasz do żywych kuruj sie i nabieraj sił

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
dzieki Marta1122, staram się nie myslec o tym, ale czasami mnie tak nachodzi... tym bardziej ze nie mialam badania przeziernosci karkowej dziecka a nawet porzadnej fotki z usg gdzie by bylo widac kosc nosowa (maluszek sie tak ukladal)
ale wierze ze maluch zdrowiuteńki, tylko ja sie martwie na zapas!

wiesz jak sie to nazywa ?? to macierzynstwo przyzwyczaj sie bo od tej pory bedzie ci towarzyszyło przez całe zycie
tak to juz jest zaczynamy sie martwic jak nasze dzindziolki sa w brzuchach i martwimy sie do konca zycia nawet jak juz maja swoje domy - zony, mezów teraz dopiero wiemy co czuły nasze mamy jak bylismy na dyskotekach albo jak szlismy na imprezke

Stary 2010-03-18, 12:23   #4092
Dilayla
Zadomowienie

Witajcie...
A ja zastanawiam się nad kupnem tego wózkahttp://www.bubu.lodz.pl/SekaSmart.html , firmy seka i będzie to model Smart lub CarloII do tego drugiego nie mam linka....czekam na wasze sugestie i opinie
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:27   #4093
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Wszytsko będzie dobrze- nie ma co marwtic sie na zapas
Ja swoje 3 nfz-owskie usg będę miała w 32tc i mimo zapewnień lekarzy po każdym usg, że wszytsko jest w porządku- zawsze leże spięta podczas badania...tak to juz jest...
Wróce do tematu wóżków- bo pewnie jako jedna z niewielu jeszcze go nie kupiłam..Czy widziałyscie na żywo wózki Tako????Jesli tak, jakie wrażenia?
buziki i zyczę milllllego dnia!!

ja nie widziałam ale planuje w tym tyg wjechać do jakies hurtowni z wózkami i wymacać je mam 4 typy i zobaczymy który z nich bedzie tym najodpowiedniejszym

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
cześć moje Kochane Ciężaróweczki

dawno mnie tu nie było, ale niestety nawał pracy nas troszkę przytłoczył... już powolutku wychodzimy na prostą i się obrabiamy więc będę miała więcej czasu dla Was

Witam wszystkie nowe Mamusie , wszystkim gratuluję udanych wizyt u ginów i zdrowych maluszków

U nas ogólnie wszystko ok, Bruno rośnie, kręci się i obija mamę w środku dalej. We wtorek mamy wizytę i ustalamy dokładną datę cc , w każdym razie zostało nam w zasadzie 4,5 tygodnia do rozsypania... jeszcze chwila i Bruno będzie z nami, normalnie nie dociera to do mnie i z dnia na dzień co raz bardziej się boję...
zakupy w zasadzie zakończone, idę jeszcze upolować koszulę i szlafrok bo nie mam czegoś takiego

Ściskam Was mocno Słonka i będę się starała zaglądać na bieżąco

za bardzo prosze sie nie przepracowywać bo beda
bruno ty tam kohaniutki bądz grzeczny i mamusi ała nie rób no powiem ze czas leci jak nie wiem i jak sobie pomysle ze to blizej niz dalej to chetnie bym sie z kims zamieniła na ten dzien

Stary 2010-03-18, 12:32   #4094
velluto
Zadomowienie

Cytat:
pijesz tylko sok, czy bierzesz coś jeszcze? mnie gin wczoraj pytał, czy coś się dzieje, mówię, że nic, a nad ranem złapał mnie skurcz łydki...
lekarz kazał jeszcze brac potas. Kupiłam Kalivit.
Cytat:
34/35 tydzień dziś ma urodziny , a między terminem porodu Olimpii i Bruna mam dokładnie tydzień różnicy, więc w przyszły czwartek będzie dokładnie ten sam termin , ale mam nadzieję, że Bruno się powstrzyma przynajmniej do końca 36 tygodnia...
To najlepsze zyczenia dla córy
a Bruno niech siedzi w brzuszku, bo nie ma jak u mamy
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
to sie cieszymy no i fajnie ze mala zdowa a co do wagi to nigdy nie wiadomo mojego tż bratowa z placzem wracala z wizyty bo kubus byl bardzo malutki a kiedy urodzila maly mial 3300 lekarz straszyl ze do 3000 nie dojdzie

a z wagą to jest duża sznasa, że moja Natalka bedzie drobna. Ja jestem niska i drobna a po urodeniu wazylam 2700g. Mąz choć wysoki to szczupły No ale wszystko okaze sie po porodzie
Cytat:
gratulacje dla cioci
Ubranka 62 za male na dziecko 60 cm? To ja juz nic nie rozumiem...
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:40   #4095
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Co można dostać, z jakiego modelu, na kiedy itd. dowiesz się tu:

OMNIA TIM HURTOWNIA ARTYKUŁÓW DZIECIĘCYCH sklep Tup Tuś
Gliwice, pl.Inwalidów Wojennych
tel.: (32) 335-40-23

To dystrybutor regionalny X-Lander na okręg Gliwice.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
bóle przepowiadające lokalizują się dokładnie tak jak bóle porodowe, dlatego często są mylone, mogą być nawet regularne i trwac np. całą noc
boli kręgosłup w okolicy krzyżowej i promieniuje na dół brzucha, dół brzucha... te bóle zdecydowanie przypominają bóle @; brzuch robi się cały napięty, twardy i wypycha się do przodu, wyglądamy jakbyśmy połknęły arbuza a czujemy jakbyśmy połknęły kamień; nawet jeśli ktoś nie ma okrągłego brzucha to przy skurczu nabiera on kształtu piłki. trzeba kontrolować te skurcze bo czasami prowadza do skracania szyjki i mogą rozpoczac akcję porodową... natomiast nie panikujemy... jeśli zaczynają się pojawiać kontrolujemy czas pomiędzy nimi... jeśli się nie skraca dramatycznie to jest ok, do szpitala jesli skurcze trwają ponad 12 h albo zaczyna zwiększać się ich częstotliwość...
Ja się zgadzam na wszystko. Jeśli tylko nie są typowo szyjkowe - niech się dzieje wola nieba.

Stary 2010-03-18, 12:41   #4096
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje dla Cioci
Kacperek duzy i ciezki

hyhyhy, nie pytaj moze

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
czyli kuzyn Ci sie urodził?
ja tez sie pochwale-we wtorek byliśmy odwiedzić już w domku koleżanke o której wspominałam ze synkowi jelitka sie nie wchłonęły-juz są w domu narazie wszystko ok, mały normalnie ssie pierś, robi kupki i pierdzioszki.sa przeszczęśliwi, a mały przecudownytaka miniaturka bobasa-urodził się 2700 i 43cm długi hihi
Brawo, dzielny maluch

Daf, najlepszego dla cory

Margo, ciuszki sliczne

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:44   #4097
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
l
gratulacje dla cioci
Ubranka 62 za male na dziecko 60 cm? To ja juz nic nie rozumiem...
bo jest taki grubiutki, okrąglutki

A rozmiary rozmiarami

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Cioci
Kacperek duzy i ciezki

hyhyhy, nie pytaj moze

lepiej nie bede pytala

Stary 2010-03-18, 12:45   #4098
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Co można dostać, z jakiego modelu, na kiedy itd. dowiesz się tu:

OMNIA TIM HURTOWNIA ARTYKUŁÓW DZIECIĘCYCH sklep Tup Tuś
Gliwice, pl.Inwalidów Wojennych
tel.: (32) 335-40-23

To dystrybutor regionalny X-Lander na okręg Gliwice.
dzięki wielkie

czas powiesić pranie i pomachać trochę odkurzaczem. potem pomyślę o obiedzie

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-18, 12:49   #4099
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę chyba musze w koncu zostawić ten komputer i iść do sklepu po sok pomidorowy - już 2 razy złapały mnie dzis delikatne skurcze w łydkę
Co do zaparć to mój lekarz polecił mi wczoraj syrop Lactulose (ponoć bezpieczny dla kobiet w ciąży) pić 1 łyżke 3 razy dziennie przed posiłkami. Ja narazie daję radę bez wspomagaczy, ale może którejs z Was sie przyda

zycze szczescia przy Lactulose działa na drugi dzien
hmm w smaku to tak jakbys kubek glukozy wypiła

mam to pierunstwo przed sobą niestety nie moga tego brać kobiety które maja wysoki cukier lub cukrzyce

moja matuchna to zażywała po wlewach chemi kiedy miała zaparcia działała rewelacyjnie ale wypić to bleeeeeeeeeeeee jesli któras chce moge dać skosztować

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:

dorwałam w końcu aparat.
fot2 - pajacyki 0-3m
fot 3- bodziaki

: love:

Stary 2010-03-18, 12:50   #4100
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty. Do glukozy to temu ho ho ho albo i dalej. Słodkie, ale wolałabym trzy butle Lactulose niż jeden kubek glukozy.

Dla tych co nie mogą tego pić polecam płynną Parafinkę.

Stary 2010-03-18, 12:50   #4101
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

: oklaski: no wielki chłopak

Stary 2010-03-18, 13:27   #4102
bratkab
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
U nas też piękne wiosenne słoneczko. Och od razu chce się żyć

Cytat:
No co Ty. Do glukozy to temu ho ho ho albo i dalej. Słodkie, ale wolałabym trzy butle Lactulose niż jeden kubek glukozy.

Dla tych co nie mogą tego pić polecam płynną Parafinkę.
A wiecie ja długo szukałam naturalnego sposobu i znalazłam. Rano zawsze jem owsiankę a na kolację koktajl jogurtowy zmiksowany z suszonymi morelami i otrębami. A z zaparciami mam problem bo cały czas z powodu anemii pakuję żelazo w siebie.
Poza tym siedzę sobie od rana w pidżamce, a tu dzwonek na domofonie: Poczta. To ja biegiem z tym moim brzuchem szybciutko się przebrać, bo mu się w pidżamie nie pokażę i on nie przyszedł... Chyba tylko chciał się dostać do skrzynek...
Co do wózka to na się podoba Jedo Fyn 4DS. Chemy go sobie zamówić na początku kwietnia. Ponoć trzeba czekać ze 3 tygodnie na dostawę.
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 13:30   #4103
margo80
Zakorzenienie

czy któraś z Was posiada poradnik Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka" w formie pdfa?
szukam i szukam, nigdzie nie ma, w księgarniach brak, a na all osiąga koszmarne ceny w stosunku do wyjściowego 59zł.

kumpel ściągnął mi coś w wersji skróconej, ale to nie to. gdybyście chciały, to mogę się podzielić - są tam fotki, jak trzymać dzidka itp.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-18, 13:32   #4104
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
czy któraś z Was posiada poradnik Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka" w formie pdfa?
szukam i szukam, nigdzie nie ma, w księgarniach brak, a na all osiąga koszmarne ceny w stosunku do wyjściowego 59zł.

kumpel ściągnął mi coś w wersji skróconej, ale to nie to. gdybyście chciały, to mogę się podzielić - są tam fotki, jak trzymać dzidka itp.
Ja miałam kupić normalną książkę.. i jakos.. nie kupiłam..
Ale jeśli masz taką skróconą wersję to ja poproszę jeśli to nie kłopot

Stary 2010-03-18, 13:43   #4105
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam kupić normalną książkę.. i jakos.. nie kupiłam..
Ale jeśli masz taką skróconą wersję to ja poproszę jeśli to nie kłopot
piszcie swoje maile na pw to będę wysyłać.
to bardziej przypomina jakąś gazetkę informacyjną dla przyszłych rodziców niż porządny poradnik, ale lepsze to niż nic

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-18, 13:45   #4106
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
A wiecie ja długo szukałam naturalnego sposobu i znalazłam. Rano zawsze jem owsiankę a na kolację koktajl jogurtowy zmiksowany z suszonymi morelami i otrębami.
Jeśli to działa na Ciebie, to tylko się ciesz kochana, bo do moich zaparć to Tobie daleko.

Moje domowe metody:

- owsianka
- suszone owoce: morele, rodzynki, śliwki
- orzechy
- jogurty
- maślanka
- woda mineralna niegazowana
- woda z miodem
- otręby
- jabłka
- kiwi

Wszystkie działały przed ciążą. Teraz nie działa żadna.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Też szukałam w sieci i nie znalazłam.

Podobno w Empiku można zamówić.

Stary 2010-03-18, 13:57   #4107
bratkab
Zadomowienie

Ja mam płytkę...

Edytowane przez bratkab
Czas edycji: 2010-03-19 o 13:15
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 14:03   #4108
jamaicaP
Rozeznanie

jestem znowu

kasiaaX - wydaje mi sie ze jestem w tyle.. termin mam na 25 czerwca dopiero a tu juz sporo si edo porodu szykuje jak ten czas leci... wybieracie wozki materace....
a ja mam ledwie kilka spioszkow jak narazie! hehe chyba sie przejde po sklepach

edzia400 oj to dobrze wiesz... ze to instynkt matki sie zalacza....bo ni eche byc panikara!!!
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 14:09   #4109
velluto
Zadomowienie

Cytat:
bo jest taki grubiutki, okrąglutki

A rozmiary rozmiarami
no to teraz wszystko jasne
Cytat:

mam to pierunstwo przed sobą niestety nie moga tego brać kobiety które maja wysoki cukier lub cukrzyce

moja matuchna to zażywała po wlewach chemi kiedy miała zaparcia działała rewelacyjnie ale wypić to bleeeeeeeeeeeee jesli któras chce moge dać skosztować
ja na szczescie nie musze tego zażywać, działają na mnie domowe metody i oby jak najdłuzej
Cytat:
ja jestem chętna zaraz podesle maila na pw
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 14:13   #4110
jamaicaP
Rozeznanie

[QUOTE=kropka75;17971004]Jeśli to działa na Ciebie, to tylko się ciesz kochana, bo do moich zaparć to Tobie daleko.

Moje domowe metody:
- owsianka
- suszone owoce: morele, rodzynki, śliwki
- orzechy
- jogurty
- maślanka
- woda mineralna niegazowana
- woda z miodem
- otręby
- jabłka
- kiwi

Wszystkie działały przed ciążą. Teraz nie działa żadna.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

w moim przypadku z wymienionej listy nie dziala nic oprocz maslanki i ewentualnie otreby ....
ale sluchajcie, jest sposob rewelka
trzeba zmielic siemie lniane, no nie na pyl ale zmielic, mozna dodac do potraw, zjesc suche, albo zalac lyzke wrzatkiem i wypic...
ze 2 razy dziennie tylko nie doraznie ale codziennie sobie aplikowac i naprawde pomoze,
ewentualnie ale to juz jest ekstremalnie jak bardzo cierpimy.. olej rycynowy...jedna lyzka, dziala w 5 minut heheh naprawde.. ale niewiem czy przy ciazy mozna..
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości