|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
Cytat:
![]() dorwałam w końcu aparat. fot 1 - licytowałam spodenki i sukienkę, reszta jest gratisem fot2 - pajacyki 0-3m fot 3- bodziaki zdałam sobie sprawę, że mam mało ciuszków uniwersalnych i przy drugim dziecku, jeśli okaże się chłopcem, trzeba będzie robić nowe zakupy. ale to sama przyjemność
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-03-18 o 11:45 |
||
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz jak patrze na zieloną spacerówę i bordową gondole to ta zielona taka łaadnaa taka radosna, a ta bordowa taka ciemna i smutna
|
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc u Ciebie 6-7 maj zobaczymybóle przepowiadające lokalizują się dokładnie tak jak bóle porodowe, dlatego często są mylone, mogą być nawet regularne i trwac np. całą noc boli kręgosłup w okolicy krzyżowej i promieniuje na dół brzucha, dół brzucha... te bóle zdecydowanie przypominają bóle @; brzuch robi się cały napięty, twardy i wypycha się do przodu, wyglądamy jakbyśmy połknęły arbuza a czujemy jakbyśmy połknęły kamień; nawet jeśli ktoś nie ma okrągłego brzucha to przy skurczu nabiera on kształtu piłki. trzeba kontrolować te skurcze bo czasami prowadza do skracania szyjki i mogą rozpoczac akcję porodową... natomiast nie panikujemy... jeśli zaczynają się pojawiać kontrolujemy czas pomiędzy nimi... jeśli się nie skraca dramatycznie to jest ok, do szpitala jesli skurcze trwają ponad 12 h albo zaczyna zwiększać się ich częstotliwość...
|
|
#4087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widze że nie podoba wam sie nowa kolekcja,mnie z kolei urzekła bardzo, będę w takim razie oryginalna na spacerze
|
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tych wypowiedzi podpisuje sie obiema rekami i sie zgadzam w 100%a ja dzis jak nigdy nie miałam koszmaru snilo mi sie ze karmie moja malutka wiecie jaki to byl piekny sen normalnie czulam ja przy sobie ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
to sie cieszymy no i fajnie ze mala zdowa a co do wagi to nigdy nie wiadomo mojego tż bratowa z placzem wracala z wizyty bo kubus byl bardzo malutki a kiedy urodzila maly mial 3300 lekarz straszyl ze do 3000 nie dojdzie
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
A własnie, miałam Wam się pochwalić, że mam nowego członka rodziny
Wczoraj moja ciocia urodziła Kacperka prawie 4 kg i 60cm. I ubranka na 62 za małe I urodziła sama, szybko łatwo poszło ![]() Tylko kurdę, w kogo on taki duży, jak w rodzinie wszyscy drobni
|
|
|
|
#4090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli kuzyn Ci sie urodził? ja tez sie pochwale-we wtorek byliśmy odwiedzić już w domku koleżanke o której wspominałam ze synkowi jelitka sie nie wchłonęły-juz są w domu narazie wszystko ok, mały normalnie ssie pierś, robi kupki i pierdzioszki
|
|
#4091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe szczescie ze wracasz do żywych kuruj sie i nabieraj sił ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
wiesz jak sie to nazywa ?? to macierzynstwo przyzwyczaj sie bo od tej pory bedzie ci towarzyszyło przez całe zycie tak to juz jest zaczynamy sie martwic jak nasze dzindziolki sa w brzuchach i martwimy sie do konca zycia nawet jak juz maja swoje domy - zony, mezów teraz dopiero wiemy co czuły nasze mamy jak bylismy na dyskotekach albo jak szlismy na imprezke
|
|
#4092 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie...
A ja zastanawiam się nad kupnem tego wózkahttp://www.bubu.lodz.pl/SekaSmart.html , firmy seka i będzie to model Smart lub CarloII do tego drugiego nie mam linka....czekam na wasze sugestie i opinie
|
|
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie widziałam ale planuje w tym tyg wjechać do jakies hurtowni z wózkami i wymacać je mam 4 typy i zobaczymy który z nich bedzie tym najodpowiedniejszym ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
za bardzo prosze sie nie przepracowywać bo beda ![]() ![]() ![]() bruno ty tam kohaniutki bądz grzeczny i mamusi ała nie rób no powiem ze czas leci jak nie wiem i jak sobie pomysle ze to blizej niz dalej to chetnie bym sie z kims zamieniła na ten dzien
|
|
#4094 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a Bruno niech siedzi w brzuszku, bo nie ma jak u mamy Cytat:
a z wagą to jest duża sznasa, że moja Natalka bedzie drobna. Ja jestem niska i drobna a po urodeniu wazylam 2700g. Mąz choć wysoki to szczupły No ale wszystko okaze sie po porodzie ![]() Cytat:
![]() Ubranka 62 za male na dziecko 60 cm? To ja juz nic nie rozumiem...
|
||||
|
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OMNIA TIM HURTOWNIA ARTYKUŁÓW DZIECIĘCYCH sklep Tup Tuś Gliwice, pl.Inwalidów Wojennych tel.: (32) 335-40-23 To dystrybutor regionalny X-Lander na okręg Gliwice. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4096 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kacperek duzy i ciezki ![]() hyhyhy, nie pytaj moze ![]() Cytat:
![]() Daf, najlepszego dla cory Margo, ciuszki sliczne
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rozmiary rozmiarami ![]() lepiej nie bede pytala ![]()
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas powiesić pranie i pomachać trochę odkurzaczem. potem pomyślę o obiedzie
|
|
|
|
|
#4099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zycze szczescia przy Lactulose ![]() ![]() działa na drugi dzien hmm w smaku to tak jakbys kubek glukozy wypiła mam to pierunstwo przed sobą niestety nie moga tego brać kobiety które maja wysoki cukier lub cukrzyce moja matuchna to zażywała po wlewach chemi kiedy miała zaparcia działała rewelacyjnie ale wypić to bleeeeeeeeeeeee jesli któras chce moge dać skosztować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do glukozy to temu ho ho ho albo i dalej. Słodkie, ale wolałabym trzy butle Lactulose niż jeden kubek glukozy. ![]() Dla tych co nie mogą tego pić polecam płynną Parafinkę. |
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : oklaski: no wielki chłopak
|
|
#4102 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
U nas też piękne wiosenne słoneczko. Och od razu chce się żyć Cytat:
Poza tym siedzę sobie od rana w pidżamce, a tu dzwonek na domofonie: Poczta. To ja biegiem z tym moim brzuchem szybciutko się przebrać, bo mu się w pidżamie nie pokażę i on nie przyszedł... Chyba tylko chciał się dostać do skrzynek...Co do wózka to na się podoba Jedo Fyn 4DS. Chemy go sobie zamówić na początku kwietnia. Ponoć trzeba czekać ze 3 tygodnie na dostawę. |
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś z Was posiada poradnik Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka" w formie pdfa?
szukam i szukam, nigdzie nie ma, w księgarniach brak, a na all osiąga koszmarne ceny w stosunku do wyjściowego 59zł. kumpel ściągnął mi coś w wersji skróconej, ale to nie to. gdybyście chciały, to mogę się podzielić - są tam fotki, jak trzymać dzidka itp. |
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli masz taką skróconą wersję to ja poproszę jeśli to nie kłopot
|
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bardziej przypomina jakąś gazetkę informacyjną dla przyszłych rodziców niż porządny poradnik, ale lepsze to niż nic
|
|
|
|
|
#4106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje domowe metody: - owsianka - suszone owoce: morele, rodzynki, śliwki - orzechy - jogurty - maślanka - woda mineralna niegazowana - woda z miodem - otręby - jabłka - kiwi Wszystkie działały przed ciążą. Teraz nie działa żadna. ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() Podobno w Empiku można zamówić. |
||
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam płytkę...
Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-03-19 o 13:15 |
|
|
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
jestem znowu
![]() kasiaaX - wydaje mi sie ze jestem w tyle.. termin mam na 25 czerwca dopiero a tu juz sporo si edo porodu szykuje jak ten czas leci... wybieracie wozki materace....a ja mam ledwie kilka spioszkow jak narazie! hehe chyba sie przejde po sklepach ![]() edzia400 oj to dobrze wiesz... ze to instynkt matki sie zalacza....bo ni eche byc panikara!!!
|
|
|
|
#4109 | ||
|
Zadomowienie
|
no to teraz wszystko jasne
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4110 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kropka75;17971004]Jeśli to działa na Ciebie, to tylko się ciesz kochana, bo do moich zaparć to Tobie daleko.
Moje domowe metody: - owsianka - suszone owoce: morele, rodzynki, śliwki - orzechy - jogurty - maślanka - woda mineralna niegazowana - woda z miodem - otręby - jabłka - kiwi Wszystkie działały przed ciążą. Teraz nie działa żadna. ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- w moim przypadku z wymienionej listy nie dziala nic oprocz maslanki i ewentualnie otreby .... ale sluchajcie, jest sposob rewelka trzeba zmielic siemie lniane, no nie na pyl ale zmielic, mozna dodac do potraw, zjesc suche, albo zalac lyzke wrzatkiem i wypic... ze 2 razy dziennie tylko nie doraznie ale codziennie sobie aplikowac i naprawde pomoze, ewentualnie ale to juz jest ekstremalnie jak bardzo cierpimy.. olej rycynowy...jedna lyzka, dziala w 5 minut heheh naprawde.. ale niewiem czy przy ciazy mozna..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale ma juz 70 lat, wiec same wiecie inne pokolenie, inne myslenie. Tak go tlumacze przynajmniej. Chociaz małzowi tez sie zdarza wkroczyc w butach na umyta podloge, gonie go wtedy z mopem zeby po sobie umyl madrala jeden.
czyli kuzyn Ci sie urodził? 
, w każdym razie zostało nam w zasadzie 4,5 tygodnia do rozsypania... jeszcze chwila i Bruno będzie z nami, normalnie nie dociera to do mnie i z dnia na dzień co raz bardziej się boję...
za bardzo prosze sie nie przepracowywać bo beda 
Do glukozy to temu ho ho ho albo i dalej.