|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie tak wiedzieć termin. Po Tobie, to już pomału wszystkie polecimy ![]() Cytat:
![]() Owinę materac folią i uduszę robale ![]() Cytat:
za kolejny tydzień.[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17966757] Ja dziś mam przymusowy urlop- Maksiu obudził się z 38,5 temperatury. Kaszle wciąż paskudnie... coś mi tu na oskrzela się zapowiada.... No i nie miałam serca zawozić go do babci. Dzisiaj na 17:45 mamy wizytę u pediatry. A teraz Maksiu śpi, położył się na kanapie i zasnął w momencie- taki słaby bidulek.[/QUOTE] Zdrówka dla Maksia życzę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Duży chłopak. kropko, cieszę się, że już dobrze z Tobą Witajcie wiosennie Zaliczyłam dzisiaj ponad godzinny spacer z psem. Poszłam po wyniki moczu - wszystko w normie Zrobiłam pranie i wywiesiłam na balkon, który wcześniej umyłam. Słonko mocno grzeje, to wysuszy trochę ciuchy i będą tak fajnie pachniały. Idę trochę poleżeć, bo padam.
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- |
|
|
|
|
#4113 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie listonosz przyniósł książkę, którą kupiłam małżowi na urodziny. jak dobrze, że go dzisiaj nie ma w domu
|
|
|
|
#4115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo ponoć mają takie działanie
|
|
#4116 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w weekend maz ogladal wędki w necie z rozmarzeniem juz chcial zamawiac ale szkoda mu bylo kaski wiec... madra zona zapamietala model i jesli sie uda to mu zamowie wlasnie takie ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() wlasnie ogladam wozki na stronkach... szczerze wam powiem ze troche mnie przerazaja trojkolowce.... |
||
|
|
|
#4117 |
|
Raczkowanie
|
ale piszecie z prędkością światła
![]() dla was i rosnących maluszkówco do humorków - może to pogoda bardziej nas tak rozstraja niz ciąża - ile może padac śnieg ![]() ja dzisiaj zaczęłam 28 tydz dzień mam skiepszczony przez glukoze 75 mg od razu i trzy kłócia-było okropnie ale dałam radęwózka łóżeczka i całego oprzyrządowania jeszcze nie mam ale widzę ze warto było się wstrzymać z zakupami bo mi się wiedza rozszerza a tak serio to nie mam miejsca żeby to sobie tak stało.....
|
|
#4118 |
|
Rozeznanie
|
a wiecie co....? moze za bardzo sie skupiamy na szczegolach... jak patrze na wozki materacyki..... wiekszosc funkcji jest dla lansu niz wygody, zwklaszcza wygody dziecka....
pozniej takie mamusie siadaja w parku czy w przychodni i licytuja sie ktora ma bardziej wypasione akcesoria... hehe ech... |
|
|
|
#4119 |
|
Rozeznanie
|
rozmawiałam z małżem przez tel. o wózkach i po pracy jedzie do sklepu zapytać jak to z tymi zamówieniami i jaka cena ostateczna by była
a taki był przeciwny mojemu wyborowi na samym początku..teraz twierdzi że lepszego nie widział ehh ci faceci..jamaica-faceci patrzą tylko na funkcjonalność,wiem coś o tym
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-03-18 o 15:27 |
|
|
|
#4120 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie - te nowe i te "stare"
Kropko, dobrze że u Ciebie lepiej ze zdrówkiem Daf, miło Cię widzieć Cytat:
, na pewno wszytsko ok Dziewczyny a ja mam wyrzuty sumienia związane z fenoterolem - wczoraj zadzwoniłam do ginki mówiąc, ze jednak wolałabym tego nie brac, że się boję itd. Palnełam też, że znajoma brała i czuła się jakby zaraz miała zejść z tego świata. Focha puściła, że podważam jej opinię konsultując się z koleżanką i że ona przepisała mi ten lek, bo gdyby teraz dzieciątku przyszło do głowy przyjść na świat mogłoby być niebezpiecznie. Ale stwierdziła, że zmuszać mnie nie będzie i zapisała luteinę+leżenie przez 2 tygodnie do następnej wizyty. A ja się teraz zastanawiam, czy dobrze robię. Twardnienie brzucha zdarza sie kilka razy w ciągu dnia, ale jest niebolesne, szyjka na 26 mm, zamknięta - intuicyjnie uznałam, że nie potrzebny mi tak silny lek, ale teraz sama nie wiem ![]() Co do wózków x-lander, mnie podoba się bardzo kolekcja 2010 Tyle, że mój faworyt - kolor energy - ma taką średnią tę gondolę, spacerówka za to piękna jest. Zdecydowanie bardziej odpowiada mi gondola 2009 raspberry i spróbuję pokombinować. |
|
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do zaparć, ja całe szczęście ich nie mam. ![]() Ale własnie w 'mam dziecko' pisali o zaparciach, że cierpi na nie ok 40% przyszłym mam.. ![]() i pisali jedynie żeby pić dużo płynów, codziennie jeść garść suszonych śliwek i fig, dużo warzyw i owoców oraz inne produkty bogate w błonnik i pić siemię lniane.. i nic więcej nie piszą..
|
|
|
|
|
#4122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do tego leku-moja bratowa brala no bo musiała żeby nie urodzić za wcześnie-serducho ponoć wali ale tylko na początku potem ok jest.no i tak psychicznie pamietam że byla spokojniejsza tez. o jak fajnie widze że jednak komus sie spodobał mój typ wózka lece do do domu odpoczywać,milego popołudnia
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
poradnik poszedł do tych, które się zgłosiły
|
|
|
|
#4125 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Daf witaj - stesknilam sie kropka witaj wsrod zywych ![]() margo-szkoda ze nie rozpakowalas ciuchatkow ale i tak widze ze pajacyki sliczne i bodziaki ladne kolory maja , takie jak lubie . ![]() kupilam, ostatnio kilka ciuszkow ale mi sie fotek nie chce robic a wiecej nie bede pisala bo mi sie juz nie chce , dola mam ciag dalszy ![]() jestem tak zrypana jak kon po westernie i mam zanik mocy - przesilenie ... do tego nie przyzwoicie cieplo i chyba to tak na mnie dziala - teraz 17 stopni
|
#4126 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
też bym tak chciała ![]() Cytat:
![]() a Twoja Blanka będzie będzie mieć wujcia rówieśnika ![]() Cytat:
![]() podobno jak jest dobrze zaprojektowany to jest i stabilny. ale jakoś tak im nie ufam, no i nie podobają mi się wizualnie. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
u Ciebie jest 17 stopni??? jeeej... ja też chcę... |
||||||
|
|
|
#4127 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem zdania, że Poczta Polska to jedna z tych instytucji, które powinno się "zaorać". I faktycznie jak masz poczucie misji, to wal wyżej, bo każdy dba o "swoje podwórko".Listonosz, który obsługuje firmę mojego tż, ma w zwyczaju zamieniać listy, tzn. u tż zostawia listy dla innych firm (nawet te polecone) a te które są dla nich często nie docierają... Próbowali interweniować, na co naczelnik poczty zapytała "czy wiedzą Państwo jak trudno znaleźć kogoś do pracy?"... ręce opadają, a listy jak ginęły, tak giną... Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno będzie dobrze
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1797629 1]
u Ciebie jest 17 stopni??? jeeej... ja też chcę...[/QUOTE] no teraz juz 16 ![]() i jak czlowiek ma funkcjonowac we wtorek jeszcze padal snieg . dzis po nim nie ma sladu goraco jak cholera a bedzie jeszcze cieplej ,a na mnie zaden wiosenny plaszczyk nie pasuje dzis tez szukalam , co z tego ze jest tego pelno i sa sliczne kolorki - ja sie mieszcze ale Gabryska juz nie
|
#4129 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() u mnie dzisiaj było 5 stopni... zimno i buro, cały dzień siwe chmury. ja też nie wiem w co się ubiorę jak u mnie się ciepło zrobi. w ramionach nadal rozmiar xs/s, a brzuchol dobił do 95cm w obwodzie. ciążowe ciuchy są koszmarne. jak coś na mnie pasuje w brzuszku, to powyżej wygląda jak wór na ziemniaki. ale zimowy paszczyk robi się przyciasny (był kupiony w normalnym sklepie, tyle że jest odcięty pod biustem). a teraz nic w sklepach mi się nie podoba. myślę, czy sobie nie kupić czegoś takiego... niby ponczo, albo szal, zakładać na sweterek póki nie będzie całkiem ciepło. bo już szkoda mi kasy na plaszcz który ponoszę może miesiąc, albo i nie - w naszym klimacie pogoda lubi skakać z zimy na lato, a po drodzę ze trzy dni wiosny... |
|
|
|
|
#4130 | |||
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17966757]
Ja dziś mam przymusowy urlop- Maksiu obudził się z 38,5 temperatury. Kaszle wciąż paskudnie... coś mi tu na oskrzela się zapowiada.... No i nie miałam serca zawozić go do babci. Dzisiaj na 17:45 mamy wizytę u pediatry. A teraz Maksiu śpi, położył się na kanapie i zasnął w momencie- taki słaby bidulek.[/QUOTE] Zdrówka dla Maksia Margo ładne te ciuszki, kupowałam tą samą serię w Tesco tylko w samochodziki, więc też niezbyt uniwersalne ![]() Puma ale masz ciśnienie, ja bym pewnie zeszła... Cytat:
Patrząc na moją wyprawkę mam nadzieję, że młody będzie miał trochę przyzwoitości i da szansę nacieszyć się mamie najmniejszymi ciuszkami ![]() Cytat:
![]() Nastawialiśmy się w razie czego na Carlo (widzę, że jest teraz taniej) mnie bardziej odpowiadał ze względu na gondolę. W tym, który pokazujesz jest wkład zamiast gondoli. Ja stwierdziłam, że latem będę dużo wychodzić z małym i gondola może być wygodniejsza. Poza tym w niektórych wózkach (nie pamiętam jak było w tym, o którym piszesz), gdzie jest nosidełko zamiast gondoli nie można odpiąć do końca tej góry od nosidełka (mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo) i trzeba byłoby ją podwijać, bo inaczej dziecku będzie za gorąco. Cytat:
|
|
#4131 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1797694 4]a weź nie marudź
![]() u mnie dzisiaj było 5 stopni... zimno i buro, cały dzień siwe chmury. [/QUOTE] Ja plaszczyk zimowy kupilam w styczniu i chodze do, dzics nie byl z zadnego sklepu dla ciezarnych ale rozmiar musial byc spory - fakt w ramionach lekko przyduzy ale na brzuchu do dzis mam jeszcze luz . No a teraz problem wszystko co jest to takie strasznie zwezane w talii , aja prawie nie mam talii . i tez nie chce mi sie kupowac niczego na wyrost , brzydko wyglada i szkoda kasy na 1-2 miesiace , tez mysle o jakims ponczo lub wiekszym swetrze takim plaszczykowym - dluzszym, juz sama nie wiem - ostatnio chodzenie po sklepach strasznie mnie meczy .W ciuchy wiosenno- letnie sie juz zaopatrzylam problem tylko z kurtka.ciuchy ciazowe sa nawet ladne w C&A z nowej kolekcji wiosennej , przynajmniej u mnie - kupilam kilka zeczy . ale staram sie kupowac w normalnych sklepach cos jak tuniki lub bluzki z karczkiem itp , na teraz super i po ciazy tez sie przydadza bo niektore maja wiazania z tylu i mozna je zwezic , i zauwazylam ze te same zeczy sa przenoszone do dzialu dla ciezarnych i od razu cena idzie w gore ![]() wczoraj kupilam w C&A dluzsza bluzke koszulowa ( jak bedzie moc to zrobie foto ) i dalam 15 euro , wieczorem w gazecie dla mamus ta sama bluzka polecana jako ciazowa za 120 zloty !!!
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
Hej ja też kupiłam wózek w Bubu, ale używany za 340 zł
![]() Nastawialiśmy się w razie czego na Carlo (widzę, że jest teraz taniej) mnie bardziej odpowiadał ze względu na gondolę. W tym, który pokazujesz jest wkład zamiast gondoli. Ja stwierdziłam, że latem będę dużo wychodzić z małym i gondola może być wygodniejsza. Poza tym w niektórych wózkach (nie pamiętam jak było w tym, o którym piszesz), gdzie jest nosidełko zamiast gondoli nie można odpiąć do końca tej góry od nosidełka (mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo) i trzeba byłoby ją podwijać, bo inaczej dziecku będzie za gorąco. No włąsnie ja ze wzgledu na gondole wybrałam Carlo II i fakt ze materiał,w wózku to bawełna a w smart chyba jakiś sztuczny,dla mnie oki koła i cała reszta i cenowo tez spoko,mieszkam na parterze więc nie będę musiała go taszczyc nigdzie( pozatym widzę teraz bardzo duzo tych wózków na ulicach) |
|
|
|
#4133 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ceny na zachodzie i w polsce... 15 euro kontra 120 zł... kosmos. ale nie wiem czy to kwestia bluzki "zwykłej" vs ciążowej czy zwyczajnie różnica relacji zarobków do ceny towarów tu i tam... no bo co to jest 15 euro dla mieszkańca europy zachodniej? pewnie tyle samo co dla mnie 15 zł... chociaż mogę się mylić... dobra, już nic nie mówię...
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.Wpadłam na chwile pochwalić się snem......
Całą noc sniłam,że zajmuję się swoją córcia.Przewijam,przytula m i karmię. Nad ranem,gdy karmiłam w pewnym momencie zadzwonił tel męża........ ![]() ZABIĆ TO MAŁO!!!! ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- [QUOTE=margo80;17968 dorwałam w końcu aparat. fot 1 - licytowałam spodenki i sukienkę, reszta jest gratisem fot2 - pajacyki 0-3m fot 3- bodziaki zdałam sobie sprawę, że mam mało ciuszków uniwersalnych i przy drugim dziecku, jeśli okaże się chłopcem, trzeba będzie robić nowe zakupy. ale to sama przyjemność [/QUOTE]---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-03-18 o 18:25 |
|
|
|
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1797771 5]na tym moim zadupiu niestety nie ma c&a...
a ceny na zachodzie i w polsce... 15 euro kontra 120 zł... kosmos. ale nie wiem czy to kwestia bluzki "zwykłej" vs ciążowej czy zwyczajnie różnica relacji zarobków do ceny towarów tu i tam... no bo co to jest 15 euro dla mieszkańca europy zachodniej? pewnie tyle samo co dla mnie 15 zł... chociaż mogę się mylić... dobra, już nic nie mówię... [/QUOTE]To przyklad zdzierstwa ![]() sama widzisz jaka roznica miedzy 15 euro a 120 zloty - dla mnie tez kosmos , nie jestem sknera ale i nie szastam pieniedzmi , mam do nich szacunek bo na drodze nie leza .I wiem ile moge za co dac , wczoraj pisalam o butach za prawie 100 euro - warto bylo( nie na wszystkim warto oszczedzac) , pomimo pechowej wady ( wymieni sie i w sumie nie ma tego zlego bo bede miala nowe z nowej kolekcji za friko) Ale npC&A nie ma wygorowanych cen i lubie tam robic zakupy bo fajne zeczy za przystepne ceny , wiec 15 euro za bluzke ( nie ciazowa ) to bardzo tanio tutaj , ale juz za ta sama bluzke(10 euro wiecej bo w dziale z ciuchami ciazowymi) i 120 zl w polsce bo niby ciazowa to juz zdzierstwo . W tym wypadku zawyzaja ceny - tak w polsce jak i tutaj - zeczy ciazowe ?? kupujesz za normalna cene w normalnym dziale w sklepie lub za cene wyzsza bo chcesz ja miec z dzialu dla ciezarowek![]() od maja zjezdzam do polski to bede tez liczyc zlotowki i pewnie nie raz sie zdziwie
|
#4136 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mój małż chyba najbardziej przeżywał ceny paliwa... ile tacy amerykanie płacą za galon, a ile my za litr? jakby przeliczyć wychodzi że amerykanin daje za litr paliwa coś niewiele ponad dwa zł... czyli prawie dwa razy mniej w dodatku przy ponad dwukrotnie wyższej płacy minimalnej za godzinę... ![]() i tak ja przeżywam ceny kosmetyków i ciuchów... a na cioci wiki jest fajna tabela, płaca minimalna w stosunku do ilości big maców jakie można za to nabyć ![]() ale zmieniając temat liwka nieźle mi daje popalić... chyba idę ją czymś nakarmić...
|
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1797629 1]
no duży, mój tż taki był ![]() a Twoja Blanka będzie będzie mieć wujcia rówieśnika ![]() u Ciebie jest 17 stopni??? jeeej... ja też chcę...[/QUOTE] A no bedzie miała I braciszka lub siostrzyczke pare tygodni młodszą I braciszka 2lata starszego Fajnie bedzie miała, jakieś rodzenstwo na rodzinnych imprezkach. Bo na rodzeństwo rodzone sobie jeszcze poczeka A np ja byłam zawsze wszędzie najstarsza jeśli chodzi o dzieci. Byłam ja i o 10 lat młodsi ![]() U kogo to 17 stopni ![]() u mnie dziś było 7 i się cieszyłam ![]() i czekam aż w końcu zrzucę ten zimowy płaszcz i założę wiosenną kurteczkę Co z tego ze się nie dopinam Ale w sumie to nigdy nie zapinałam wiosennej kurtki A nie zamierzam kupować kurtki na miesiąc bo jestem pewna ze jej nigdy nie założe Tak samo jak ciażowych ciuchów nie kupuje Jedynie dres który można pozniej zrobić na normalny
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie potem bym ich tak ładnie nie poskładała.no właśnie... pojechałam na 17 do mojego chrześniaka na lekcję angielskiego, a tu zonk, dzieciak padł i spał. nie wiadomo czy go jakaś choroba nie bierze... skoro już z domu wyszłam, to uznałam, że posiedzę chwilę z bratową. opowiedziała mi o swoim porodzie, celowo pomijając nieprzyjemne szczegóły
|
|
|
|
|
#4139 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dołuje mnie tylko to, że przez najbliższy tydzień będę w domu kiblować, bo Maksiu ma zapalenie oskrzeli. i chyba w związku z tym już od poniedziałku na L4 pójdę, żeby z nim w domu zostać. Zobaczę jeszcze czy mu się przez weekend poprawi... póki co jutro zostaję z nim w domu.
|
|||||
|
|
|
#4140 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Odpuściłam po tym, jak wczoraj dyra zrobiła nam konferencję od 16 do... 19:30 W pracy byłam od 8 rano, na nogach od 6. Cytat:
Akurat przed samym domem, super się je podgląda Cytat:
Cytat:
A ja wczoraj musiałam oglądać film o pierwszej pomocy, prawie sama krew ![]() 7 maja Może być ;>Cytat:
Od gina mam zalecenie dużo odpoczywać i leżeć. Brać nospę przy twardnieniu brzucha, a jakby był długo twardy i bardzo, to jakieś leki na receptę mam powstrzymujące przedwczesny poród. |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

, w każdym razie zostało nam w zasadzie 4,5 tygodnia do rozsypania... jeszcze chwila i Bruno będzie z nami, normalnie nie dociera to do mnie i z dnia na dzień co raz bardziej się boję...

za kolejny tydzień.
I urodziła sama, szybko łatwo poszło 
ale dałam radę

, na pewno wszytsko ok ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dzis tez szukalam , co z tego ze jest tego pelno i sa sliczne kolorki - ja sie mieszcze ale Gabryska juz nie