Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-18, 14:21   #4111
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość

i jeszcze mam taką glupawke.... niewiem czy to typowe czy przesadzam....
ale czy wy takze macie jakies takie mysli czasem na temat zdrowia maluszka?
.
Też tak mam, a najbardziej po jakiś głupich koszmarach

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Wróce do tematu wóżków- bo pewnie jako jedna z niewielu jeszcze go nie kupiłam..Czy widziałyscie na żywo wózki Tako????Jesli tak, jakie wrażenia?
buziki i zyczę milllllego dnia!!
Też jeszcze nie mamy, ale upatrzony już jest. Kupimy po świętach, bo teraz remont będzie

Cytat:
no ładnie, miałam myc dzis okna... a tu deszcz zaczal padac w sumei dobrze.. bo niespecjanlnie mi sie chcialo.. leniuszek
.
Ja sobie daję spokój w tym roku z oknami. Umyję po porodzie.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

małż pojeździł po sklepie chwilkę i zachwycił się - dotarł do niego fakt, że już niedługo będzie mógł chodzić na spacerki z wózkiem
Mnie sie podobają młodzi tatusiowie z wózkami, fajnie wyglądają

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość

U nas ogólnie wszystko ok, Bruno rośnie, kręci się i obija mamę w środku dalej. We wtorek mamy wizytę i ustalamy dokładną datę cc , w każdym razie zostało nam w zasadzie 4,5 tygodnia do rozsypania... jeszcze chwila i Bruno będzie z nami, normalnie nie dociera to do mnie i z dnia na dzień co raz bardziej się boję...
zakupy w zasadzie zakończone, idę jeszcze upolować koszulę i szlafrok bo nie mam czegoś takiego

Ściskam Was mocno Słonka i będę się starała zaglądać na bieżąco
Miło widzieć Twoje literki
Fajnie tak wiedzieć termin.
Po Tobie, to już pomału wszystkie polecimy

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

I najważniejsze, co mnie od niego odrzuciło na km - przy każdym materacu z gryką powinnyśmy domagać się atestów i certyfikatów do łapki. A to z tej przyczyny, że tani materac gryczany zwykle ma łuskę gryki byle jaką, źle oczyszczoną, może zawierać różne uczulające nasiona i trawy, a przy okazji tych domieszek także larwy owadów, z których potem, w domowym ciepełku wylęgnie nam się robactwo!!!

O kurcze, nie czytałam żadnych info o tym materacu. Kuzynka ma taki i jest zadowolona. To mnie nastraszyłaś
Owinę materac folią i uduszę robale

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie.

A ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi. Odpoczęłam sobie chwilkę, bo byłam kilka minut przed czasem w laboratorium. Kilka osób już było, ale ze względu na brzuszek weszłam pierwsza. Babka wkłuwa mi igiełkę, a z mojej żyły poszła fontanna wyżej niż moja głowa ale miała sprzątania przeze mnie

A tak w ogóle to zaczynamy dzisiaj 33 tydzień
Atrakcje od rana miałaś.
za kolejny tydzień.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17966757]

Ja dziś mam przymusowy urlop- Maksiu obudził się z 38,5 temperatury. Kaszle wciąż paskudnie... coś mi tu na oskrzela się zapowiada....
No i nie miałam serca zawozić go do babci.
Dzisiaj na 17:45 mamy wizytę u pediatry.
A teraz Maksiu śpi, położył się na kanapie i zasnął w momencie- taki słaby bidulek.[/QUOTE]

Zdrówka dla Maksia życzę

Cytat:
dorwałam w końcu aparat.
fot 1 - licytowałam spodenki i sukienkę, reszta jest gratisem
fot2 - pajacyki 0-3m
fot 3- bodziaki
zdałam sobie sprawę, że mam mało ciuszków uniwersalnych i przy drugim dziecku, jeśli okaże się chłopcem, trzeba będzie robić nowe zakupy. ale to sama przyjemność
Śliczności

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A własnie, miałam Wam się pochwalić, że mam nowego członka rodziny Wczoraj moja ciocia urodziła Kacperka prawie 4 kg i 60cm. I ubranka na 62 za małe I urodziła sama, szybko łatwo poszło
Tylko kurdę, w kogo on taki duży, jak w rodzinie wszyscy drobni
Gratulacje
Duży chłopak.

kropko, cieszę się, że już dobrze z Tobą

Witajcie wiosennie

Zaliczyłam dzisiaj ponad godzinny spacer z psem. Poszłam po wyniki moczu - wszystko w normie

Zrobiłam pranie i wywiesiłam na balkon, który wcześniej umyłam. Słonko mocno grzeje, to wysuszy trochę ciuchy i będą tak fajnie pachniały.

Idę trochę poleżeć, bo padam.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 14:32   #4112
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
ewentualnie ale to juz jest ekstremalnie jak bardzo cierpimy.. olej rycynowy...jedna lyzka, dziala w 5 minut heheh naprawde.. ale niewiem czy przy ciazy mozna..
Nie można.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
kropko, cieszę się, że już dobrze z Tobą

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 14:41   #4113
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Nie można.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

tak myslalam.... wiecej sposobow nie znam bo nie mam problemu z zaparciami, podawalam takei ktore stosowala moja siostra po pobycie w szpitalu...
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 14:46   #4114
margo80
Zakorzenienie

właśnie listonosz przyniósł książkę, którą kupiłam małżowi na urodziny. jak dobrze, że go dzisiaj nie ma w domu

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 14:48   #4115
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
tak myslalam.... wiecej sposobow nie znam bo nie mam problemu z zaparciami, podawalam takei ktore stosowala moja siostra po pobycie w szpitalu...
no chyba ze zależy ci na akcji porodowej po nich bo ponoć mają takie działanie

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 15:10   #4116
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
właśnie listonosz przyniósł książkę, którą kupiłam małżowi na urodziny. jak dobrze, że go dzisiaj nie ma w domu
super, co do prezentow to zawsze mam mase pomyslow na prezent dla meza, a w tym roku szczegolnie
w weekend maz ogladal wędki w necie z rozmarzeniem juz chcial zamawiac ale szkoda mu bylo kaski
wiec... madra zona zapamietala model i jesli sie uda to mu zamowie wlasnie takie

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
no chyba ze zależy ci na akcji porodowej po nich bo ponoć mają takie działanie
nie badzmy tacy doslowni...po prostu powiedzmy sobie szczerze ze tylko regularna i urozmaicona dieta pomoze, zadne sztuczki-magiczki

wlasnie ogladam wozki na stronkach... szczerze wam powiem ze troche mnie przerazaja trojkolowce....
Stary 2010-03-18, 15:17   #4117
tygrysek99
Raczkowanie

ale piszecie z prędkością światła

dla was i rosnących maluszków

co do humorków - może to pogoda bardziej nas tak rozstraja niz ciąża - ile może padac śnieg

ja dzisiaj zaczęłam 28 tydz
dzień mam skiepszczony przez glukoze 75 mg od razu i trzy kłócia-było okropnie ale dałam radę

wózka łóżeczka i całego oprzyrządowania jeszcze nie mam ale widzę ze warto było się wstrzymać z zakupami bo mi się wiedza rozszerza a tak serio to nie mam miejsca żeby to sobie tak stało.....
Stary 2010-03-18, 15:25   #4118
jamaicaP
Rozeznanie

a wiecie co....? moze za bardzo sie skupiamy na szczegolach... jak patrze na wozki materacyki..... wiekszosc funkcji jest dla lansu niz wygody, zwklaszcza wygody dziecka....
pozniej takie mamusie siadaja w parku czy w przychodni i licytuja sie ktora ma bardziej wypasione akcesoria... hehe ech...
Stary 2010-03-18, 15:25   #4119
Marta1122
Rozeznanie

rozmawiałam z małżem przez tel. o wózkach i po pracy jedzie do sklepu zapytać jak to z tymi zamówieniami i jaka cena ostateczna by była
a taki był przeciwny mojemu wyborowi na samym początku..teraz twierdzi że lepszego nie widział ehh ci faceci..

jamaica-faceci patrzą tylko na funkcjonalność,wiem coś o tym

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-03-18 o 15:27
Stary 2010-03-18, 15:34   #4120
kees26
Rozeznanie

Witajcie mamusie - te nowe i te "stare"

Kropko, dobrze że u Ciebie lepiej ze zdrówkiem

Daf, miło Cię widzieć , czekamy z niecierpliwoscią aż wyznaczą Ci datę.

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
a jutro wizyta u gina. już nie moge sie doczekać.mam mieć usg.trzymajcie kciuki żeby wszytko ok było z Haniutką.
..
Trzymam mocno , na pewno wszytsko ok

Dziewczyny a ja mam wyrzuty sumienia związane z fenoterolem - wczoraj zadzwoniłam do ginki mówiąc, ze jednak wolałabym tego nie brac, że się boję itd. Palnełam też, że znajoma brała i czuła się jakby zaraz miała zejść z tego świata. Focha puściła, że podważam jej opinię konsultując się z koleżanką i że ona przepisała mi ten lek, bo gdyby teraz dzieciątku przyszło do głowy przyjść na świat mogłoby być niebezpiecznie. Ale stwierdziła, że zmuszać mnie nie będzie i zapisała luteinę+leżenie przez 2 tygodnie do następnej wizyty. A ja się teraz zastanawiam, czy dobrze robię. Twardnienie brzucha zdarza sie kilka razy w ciągu dnia, ale jest niebolesne, szyjka na 26 mm, zamknięta - intuicyjnie uznałam, że nie potrzebny mi tak silny lek, ale teraz sama nie wiem

Co do wózków x-lander, mnie podoba się bardzo kolekcja 2010
Tyle, że mój faworyt - kolor energy - ma taką średnią tę gondolę, spacerówka za to piękna jest. Zdecydowanie bardziej odpowiada mi gondola 2009 raspberry i spróbuję pokombinować.
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 15:38   #4121
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
piszcie swoje maile na pw to będę wysyłać.
to bardziej przypomina jakąś gazetkę informacyjną dla przyszłych rodziców niż porządny poradnik, ale lepsze to niż nic
To już wysyłam

A co do zaparć, ja całe szczęście ich nie mam.
Ale własnie w 'mam dziecko' pisali o zaparciach, że cierpi na nie ok 40% przyszłym mam..
i pisali jedynie żeby pić dużo płynów, codziennie jeść garść suszonych śliwek i fig, dużo warzyw i owoców oraz inne produkty bogate w błonnik i pić siemię lniane.. i nic więcej nie piszą..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 15:39   #4122
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie - te nowe i te "stare"

Kropko, dobrze że u Ciebie lepiej ze zdrówkiem

Daf, miło Cię widzieć , czekamy z niecierpliwoscią aż wyznaczą Ci datę.

Trzymam mocno , na pewno wszytsko ok

Dziewczyny a ja mam wyrzuty sumienia związane z fenoterolem - wczoraj zadzwoniłam do ginki mówiąc, ze jednak wolałabym tego nie brac, że się boję itd. Palnełam też, że znajoma brała i czuła się jakby zaraz miała zejść z tego świata. Focha puściła, że podważam jej opinię konsultując się z koleżanką i że ona przepisała mi ten lek, bo gdyby teraz dzieciątku przyszło do głowy przyjść na świat mogłoby być niebezpiecznie. Ale stwierdziła, że zmuszać mnie nie będzie i zapisała luteinę+leżenie przez 2 tygodnie do następnej wizyty. A ja się teraz zastanawiam, czy dobrze robię. Twardnienie brzucha zdarza sie kilka razy w ciągu dnia, ale jest niebolesne, szyjka na 26 mm, zamknięta - intuicyjnie uznałam, że nie potrzebny mi tak silny lek, ale teraz sama nie wiem

Tyle, że mój faworyt - kolor energy - ma taką średnią tę gondolę, spacerówka za to piękna jest. Zdecydowanie bardziej odpowiada mi gondola 2009 raspberry i spróbuję pokombinować.
dziekuje
co do tego leku-moja bratowa brala no bo musiała żeby nie urodzić za wcześnie-serducho ponoć wali ale tylko na początku potem ok jest.no i tak psychicznie pamietam że byla spokojniejsza tez.
o jak fajnie widze że jednak komus sie spodobał mój typ wózka

lece do do domu odpoczywać,milego popołudnia

Stary 2010-03-18, 15:51   #4123
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
...

Ja miałam chętkę na rasberry. Ale jak zamawiałam gondolę to nie mialam tak potwierdzonej płci.. i tak myślałam że zamówię różowa a tu chłopak

Stary 2010-03-18, 16:06   #4124
margo80
Zakorzenienie

poradnik poszedł do tych, które się zgłosiły

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-18, 17:11   #4125
Silpe
Zadomowienie

Witam
Daf witaj - stesknilam sie
kropka witaj wsrod zywych

margo-szkoda ze nie rozpakowalas ciuchatkow ale i tak widze ze pajacyki sliczne i bodziaki ladne kolory maja , takie jak lubie .

kupilam, ostatnio kilka ciuszkow ale mi sie fotek nie chce robic

a wiecej nie bede pisala bo mi sie juz nie chce , dola mam ciag dalszy
jestem tak zrypana jak kon po westernie i mam zanik mocy - przesilenie ... do tego nie przyzwoicie cieplo i chyba to tak na mnie dziala - teraz 17 stopni

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 17:16   #4126
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...
Pamiętacie, jak pisałam skargę na listonosza? Dzisiaj dostałam odpowiedź, z której wynika, że to ja jestem winna, bo na pewno nie było mnie w domu Niby pani naczelnik rozmawiała z listonoszem i on twierdzi, że wszystko z jego strony było ok. To ja się pytam, który się przyzna, że mu się po schodach nie chce wchodzić? No to teraz się zacznie, nie popuszczę. Dalej będę pisemka pisać, a niech odpowiadają Będę upierdliwa jak nigdy.
...
nie odpuszczaj. pamiętam, że kiedyś u nas też był taki niemota. paczek mu się w ogóle nie chciało nosić i tylko awizo zawsze zostawiał. oczywiście nikt z poczty nie wierzył. do czasu aż ktoś z sąsiadów go na tym przyłapał przy skrzynce. no to się już nie umiał wytłumaczyć.

Cytat:
...
Wróce do tematu wóżków- bo pewnie jako jedna z niewielu jeszcze go nie kupiłam..Czy widziałyscie na żywo wózki Tako????Jesli tak, jakie wrażenia?
...
też się cały czas motam między tymi dwoma. już byłam za x-landerem, ale znowu zobaczyłam gdzieś tako no i nie wiem... ale widzę, że nie jestem jedyna... x lander xa czy tako jumper x? no kurde chyba każę tż'towi zdecydować. jakby co będzie na niego
Cytat:
...
U nas ogólnie wszystko ok, Bruno rośnie, kręci się i obija mamę w środku dalej. We wtorek mamy wizytę i ustalamy dokładną datę cc , w każdym razie zostało nam w zasadzie 4,5 tygodnia do rozsypania... jeszcze chwila i Bruno będzie z nami, normalnie nie dociera to do mnie i z dnia na dzień co raz bardziej się boję
...
ale fajnie... tak znać termin co do dnia i godziny też bym tak chciała
Cytat:
A własnie, miałam Wam się pochwalić, że mam nowego członka rodziny Wczoraj moja ciocia urodziła Kacperka prawie 4 kg i 60cm. I ubranka na 62 za małe I urodziła sama, szybko łatwo poszło
no duży, mój tż taki był

a Twoja Blanka będzie będzie mieć wujcia rówieśnika
Cytat:
...

wlasnie ogladam wozki na stronkach... szczerze wam powiem ze troche mnie przerazaja trojkolowce....
nie tylko Ciebie
podobno jak jest dobrze zaprojektowany to jest i stabilny. ale jakoś tak im nie ufam, no i nie podobają mi się wizualnie.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
...

jestem tak zrypana jak kon po westernie i mam zanik mocy - przesilenie ... do tego nie przyzwoicie cieplo i chyba to tak na mnie dziala - teraz 17 stopni

u Ciebie jest 17 stopni??? jeeej... ja też chcę...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 17:16   #4127
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
a teraz ja się pochwalę
dziś mialam wizytę u gina, Natalka rośnie i waży około 1200g już ułożyla się główka w dół, a ja ciągle mam wrażenie, że lezy poprzecznie szyjka zamknięta i trzyma, łożysko podniosło się i jest w koncu wyżej
lekarz powiedział, że będzie raczej drobnym dzieckiem i mało prawdopodobne, żeby dobiła do wagi 3,5 kg
no i od jutra jestem na L4 w związku z czym dziś miałam mase pracy, ledwo zdążyłam do lekarza byłam tak wykonczona tym całym dniem, że odpuściłam sobie zajęcia w szkole rodzenia, a były to już ostatnie zajęcia no cóż, może odrobię z następnym kursem

a więc od jutra odpoczywam
Super że z małą ok

Cytat:

Pamiętacie, jak pisałam skargę na listonosza? Dzisiaj dostałam odpowiedź, z której wynika, że to ja jestem winna, bo na pewno nie było mnie w domu Niby pani naczelnik rozmawiała z listonoszem i on twierdzi, że wszystko z jego strony było ok. To ja się pytam, który się przyzna, że mu się po schodach nie chce wchodzić? No to teraz się zacznie, nie popuszczę. Dalej będę pisemka pisać, a niech odpowiadają Będę upierdliwa jak nigdy.

Dobranoc kochane
Powodzenia w krucjacie Ja jestem zdania, że Poczta Polska to jedna z tych instytucji, które powinno się "zaorać". I faktycznie jak masz poczucie misji, to wal wyżej, bo każdy dba o "swoje podwórko".

Listonosz, który obsługuje firmę mojego tż, ma w zwyczaju zamieniać listy, tzn. u tż zostawia listy dla innych firm (nawet te polecone) a te które są dla nich często nie docierają... Próbowali interweniować, na co naczelnik poczty zapytała "czy wiedzą Państwo jak trudno znaleźć kogoś do pracy?"... ręce opadają, a listy jak ginęły, tak giną...

Cytat:
Hej.
Dziękuję za wszystkie pozdrowienia, kciuki i inne miłe słowa. Powoli wracam do żywych.
Dobrze, że już lepiej z Tobą

Cytat:

i jeszcze mam taką glupawke.... niewiem czy to typowe czy przesadzam....
ale czy wy takze macie jakies takie mysli czasem na temat zdrowia maluszka?
lekarz prowadzacy i ten ktory robi mi usg mowia ze jest wszystko w porzadku, wyniki mam swietne, ale ja i tak sie martwie czy dziecko na pewno jest zdrowe..
szczegolnie wady genetyczne mnie niepokoja, niewiem dlaczego... ...

glupia baba ze mnie....
A ja jestem spokojna. Generalnie jestem optymistką i nie mam zwyczaju martwić się na zapas Na pewno będzie dobrze
Stary 2010-03-18, 17:32   #4128
Silpe
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1797629 1]

u Ciebie jest 17 stopni??? jeeej... ja też chcę...[/QUOTE]

no teraz juz 16
i jak czlowiek ma funkcjonowac we wtorek jeszcze padal snieg . dzis po nim nie ma sladu goraco jak cholera a bedzie jeszcze cieplej ,a na mnie zaden wiosenny plaszczyk nie pasuje dzis tez szukalam , co z tego ze jest tego pelno i sa sliczne kolorki - ja sie mieszcze ale Gabryska juz nie

Stary 2010-03-18, 17:39   #4129
Konto usunięte

Cytat:
no teraz juz 16
i jak czlowiek ma funkcjonowac we wtorek jeszcze padal snieg . dzis po nim nie ma sladu goraco jak cholera a bedzie jeszcze cieplej ,a na mnie zaden wiosenny plaszczyk nie pasuje dzis tez szukalam , co z tego ze jest tego pelno i sa sliczne kolorki - ja sie mieszcze ale Gabryska juz nie
a weź nie marudź
u mnie dzisiaj było 5 stopni... zimno i buro, cały dzień siwe chmury.

ja też nie wiem w co się ubiorę jak u mnie się ciepło zrobi. w ramionach nadal rozmiar xs/s, a brzuchol dobił do 95cm w obwodzie. ciążowe ciuchy są koszmarne. jak coś na mnie pasuje w brzuszku, to powyżej wygląda jak wór na ziemniaki. ale zimowy paszczyk robi się przyciasny (był kupiony w normalnym sklepie, tyle że jest odcięty pod biustem). a teraz nic w sklepach mi się nie podoba. myślę, czy sobie nie kupić czegoś takiego... niby ponczo, albo szal, zakładać na sweterek póki nie będzie całkiem ciepło. bo już szkoda mi kasy na plaszcz który ponoszę może miesiąc, albo i nie - w naszym klimacie pogoda lubi skakać z zimy na lato, a po drodzę ze trzy dni wiosny...
Stary 2010-03-18, 17:51   #4130
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17966757]
Ja dziś mam przymusowy urlop- Maksiu obudził się z 38,5 temperatury. Kaszle wciąż paskudnie... coś mi tu na oskrzela się zapowiada....
No i nie miałam serca zawozić go do babci.
Dzisiaj na 17:45 mamy wizytę u pediatry.
A teraz Maksiu śpi, położył się na kanapie i zasnął w momencie- taki słaby bidulek.[/QUOTE]

Zdrówka dla Maksia

Margo ładne te ciuszki, kupowałam tą samą serię w Tesco tylko w samochodziki, więc też niezbyt uniwersalne

Puma ale masz ciśnienie, ja bym pewnie zeszła...

Cytat:
To niespodzianka.
Patrząc na moją wyprawkę mam nadzieję, że młody będzie miał trochę przyzwoitości i da szansę nacieszyć się mamie najmniejszymi ciuszkami

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Witajcie...
A ja zastanawiam się nad kupnem tego wózkahttp://www.bubu.lodz.pl/SekaSmart.html , firmy seka i będzie to model Smart lub CarloII do tego drugiego nie mam linka....czekam na wasze sugestie i opinie
Hej ja też kupiłam wózek w Bubu, ale używany za 340 zł
Nastawialiśmy się w razie czego na Carlo (widzę, że jest teraz taniej) mnie bardziej odpowiadał ze względu na gondolę. W tym, który pokazujesz jest wkład zamiast gondoli. Ja stwierdziłam, że latem będę dużo wychodzić z małym i gondola może być wygodniejsza. Poza tym w niektórych wózkach (nie pamiętam jak było w tym, o którym piszesz), gdzie jest nosidełko zamiast gondoli nie można odpiąć do końca tej góry od nosidełka (mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo) i trzeba byłoby ją podwijać, bo inaczej dziecku będzie za gorąco.

Cytat:
czy któraś z Was posiada poradnik Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka" w formie pdfa?
szukam i szukam, nigdzie nie ma, w księgarniach brak, a na all osiąga koszmarne ceny w stosunku do wyjściowego 59zł.

kumpel ściągnął mi coś w wersji skróconej, ale to nie to. gdybyście chciały, to mogę się podzielić - są tam fotki, jak trzymać dzidka itp.
Też szukałam, ale wszędzie pisze, że nakład wyczerpany
Stary 2010-03-18, 17:58   #4131
Silpe
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1797694 4]a weź nie marudź
u mnie dzisiaj było 5 stopni... zimno i buro, cały dzień siwe chmury.
[/QUOTE]

Ja plaszczyk zimowy kupilam w styczniu i chodze do, dzics nie byl z zadnego sklepu dla ciezarnych ale rozmiar musial byc spory - fakt w ramionach lekko przyduzy ale na brzuchu do dzis mam jeszcze luz .
No a teraz problem wszystko co jest to takie strasznie zwezane w talii , aja prawie nie mam talii . i tez nie chce mi sie kupowac niczego na wyrost , brzydko wyglada i szkoda kasy na 1-2 miesiace , tez mysle o jakims ponczo lub wiekszym swetrze takim plaszczykowym - dluzszym, juz sama nie wiem - ostatnio chodzenie po sklepach strasznie mnie meczy .W ciuchy wiosenno- letnie sie juz zaopatrzylam problem tylko z kurtka.
ciuchy ciazowe sa nawet ladne w C&A z nowej kolekcji wiosennej , przynajmniej u mnie - kupilam kilka zeczy .
ale staram sie kupowac w normalnych sklepach cos jak tuniki lub bluzki z karczkiem itp , na teraz super i po ciazy tez sie przydadza bo niektore maja wiazania z tylu i mozna je zwezic , i zauwazylam ze te same zeczy sa przenoszone do dzialu dla ciezarnych i od razu cena idzie w gore
wczoraj kupilam w C&A dluzsza bluzke koszulowa ( jak bedzie moc to zrobie foto) i dalam 15 euro , wieczorem w gazecie dla mamus ta sama bluzka polecana jako ciazowa za 120 zloty !!!

Stary 2010-03-18, 18:01   #4132
Dilayla
Zadomowienie

Hej ja też kupiłam wózek w Bubu, ale używany za 340 zł
Nastawialiśmy się w razie czego na Carlo (widzę, że jest teraz taniej) mnie bardziej odpowiadał ze względu na gondolę. W tym, który pokazujesz jest wkład zamiast gondoli. Ja stwierdziłam, że latem będę dużo wychodzić z małym i gondola może być wygodniejsza. Poza tym w niektórych wózkach (nie pamiętam jak było w tym, o którym piszesz), gdzie jest nosidełko zamiast gondoli nie można odpiąć do końca tej góry od nosidełka (mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo) i trzeba byłoby ją podwijać, bo inaczej dziecku będzie za gorąco.

No włąsnie ja ze wzgledu na gondole wybrałam Carlo II i fakt ze materiał,w wózku to bawełna a w smart chyba jakiś sztuczny,dla mnie oki koła i cała reszta i cenowo tez spoko,mieszkam na parterze więc nie będę musiała go taszczyc nigdzie( pozatym widzę teraz bardzo duzo tych wózków na ulicach)...bo w sumie 16kg..
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 18:12   #4133
Konto usunięte

Cytat:

Ja plaszczyk zimowy kupilam w styczniu i chodze do, dzics nie byl z zadnego sklepu dla ciezarnych ale rozmiar musial byc spory - fakt w ramionach lekko przyduzy ale na brzuchu do dzis mam jeszcze luz .
No a teraz problem wszystko co jest to takie strasznie zwezane w talii , aja prawie nie mam talii . i tez nie chce mi sie kupowac niczego na wyrost , brzydko wyglada i szkoda kasy na 1-2 miesiace , tez mysle o jakims ponczo lub wiekszym swetrze takim plaszczykowym - dluzszym, juz sama nie wiem - ostatnio chodzenie po sklepach strasznie mnie meczy .W ciuchy wiosenno- letnie sie juz zaopatrzylam problem tylko z kurtka.
ciuchy ciazowe sa nawet ladne w C&A z nowej kolekcji wiosennej , przynajmniej u mnie - kupilam kilka zeczy .
ale staram sie kupowac w normalnych sklepach cos jak tuniki lub bluzki z karczkiem itp , na teraz super i po ciazy tez sie przydadza bo niektore maja wiazania z tylu i mozna je zwezic , i zauwazylam ze te same zeczy sa przenoszone do dzialu dla ciezarnych i od razu cena idzie w gore
wczoraj kupilam w C&A dluzsza bluzke koszulowa ( jak bedzie moc to zrobie foto) i dalam 15 euro , wieczorem w gazecie dla mamus ta sama bluzka polecana jako ciazowa za 120 zloty !!!
na tym moim zadupiu niestety nie ma c&a...

a ceny na zachodzie i w polsce... 15 euro kontra 120 zł... kosmos. ale nie wiem czy to kwestia bluzki "zwykłej" vs ciążowej czy zwyczajnie różnica relacji zarobków do ceny towarów tu i tam... no bo co to jest 15 euro dla mieszkańca europy zachodniej? pewnie tyle samo co dla mnie 15 zł... chociaż mogę się mylić... dobra, już nic nie mówię...
Stary 2010-03-18, 18:28   #4134
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

czesc dziewczyny.Wpadłam na chwile pochwalić się snem......
Całą noc sniłam,że zajmuję się swoją córcia.Przewijam,przytula m i karmię.
Nad ranem,gdy karmiłam w pewnym momencie zadzwonił tel męża........
ZABIĆ TO MAŁO!!!!

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

[QUOTE=margo80;17968

dorwałam w końcu aparat.
fot2 - pajacyki 0-3m
fot 3- bodziaki
zdałam sobie sprawę, że mam mało ciuszków uniwersalnych i przy drugim dziecku, jeśli okaże się chłopcem, trzeba będzie robić nowe zakupy. ale to sama przyjemność [/QUOTE]
ale różowo

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
a teraz ja się pochwalę
dziś mialam wizytę u gina, Natalka rośnie i waży około 1200g już ułożyla się główka w dół, a ja ciągle mam wrażenie, że lezy poprzecznie szyjka zamknięta i trzyma, łożysko podniosło się i jest w koncu wyżej
lekarz powiedział, że będzie raczej drobnym dzieckiem i mało prawdopodobne, żeby dobiła do wagi 3,5 kg

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2010-03-18 o 18:25
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 18:30   #4135
Silpe
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1797771 5]na tym moim zadupiu niestety nie ma c&a...

a ceny na zachodzie i w polsce... 15 euro kontra 120 zł... kosmos. ale nie wiem czy to kwestia bluzki "zwykłej" vs ciążowej czy zwyczajnie różnica relacji zarobków do ceny towarów tu i tam... no bo co to jest 15 euro dla mieszkańca europy zachodniej? pewnie tyle samo co dla mnie 15 zł... chociaż mogę się mylić... dobra, już nic nie mówię... [/QUOTE]

To przyklad zdzierstwa
sama widzisz jaka roznica miedzy 15 euro a 120 zloty - dla mnie tez kosmos , nie jestem sknera ale i nie szastam pieniedzmi , mam do nich szacunek bo na drodze nie leza .I wiem ile moge za co dac , wczoraj pisalam o butach za prawie 100 euro - warto bylo( nie na wszystkim warto oszczedzac) , pomimo pechowej wady ( wymieni sie i w sumie nie ma tego zlego bo bede miala nowe z nowej kolekcji za friko)
Ale npC&A nie ma wygorowanych cen i lubie tam robic zakupy bo fajne zeczy za przystepne ceny , wiec 15 euro za bluzke ( nie ciazowa ) to bardzo tanio tutaj , ale juz za ta sama bluzke(10 euro wiecej bo w dziale z ciuchami ciazowymi) i 120 zl w polsce bo niby ciazowa to juz zdzierstwo .
W tym wypadku zawyzaja ceny - tak w polsce jak i tutaj - zeczy ciazowe ?? kupujesz za normalna cene w normalnym dziale w sklepie lub za cene wyzsza bo chcesz ja miec z dzialu dla ciezarowek

od maja zjezdzam do polski to bede tez liczyc zlotowki i pewnie nie raz sie zdziwie

Stary 2010-03-18, 18:52   #4136
Konto usunięte

Cytat:
...
od maja zjezdzam do polski to bede tez liczyc zlotowki i pewnie nie raz sie zdziwie
lepiej nie, w paranoję można popaść

mój małż chyba najbardziej przeżywał ceny paliwa... ile tacy amerykanie płacą za galon, a ile my za litr? jakby przeliczyć wychodzi że amerykanin daje za litr paliwa coś niewiele ponad dwa zł... czyli prawie dwa razy mniej w dodatku przy ponad dwukrotnie wyższej płacy minimalnej za godzinę...

i tak ja przeżywam ceny kosmetyków i ciuchów...

a na cioci wiki jest fajna tabela, płaca minimalna w stosunku do ilości big maców jakie można za to nabyć

ale zmieniając temat liwka nieźle mi daje popalić... chyba idę ją czymś nakarmić...
Stary 2010-03-18, 19:01   #4137
kardashi
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1797629 1]

no duży, mój tż taki był

a Twoja Blanka będzie będzie mieć wujcia rówieśnika

u Ciebie jest 17 stopni??? jeeej... ja też chcę...[/QUOTE]

A no bedzie miała I braciszka lub siostrzyczke pare tygodni młodszą I braciszka 2lata starszego Fajnie bedzie miała, jakieś rodzenstwo na rodzinnych imprezkach. Bo na rodzeństwo rodzone sobie jeszcze poczeka A np ja byłam zawsze wszędzie najstarsza jeśli chodzi o dzieci. Byłam ja i o 10 lat młodsi

U kogo to 17 stopni
u mnie dziś było 7 i się cieszyłam
i czekam aż w końcu zrzucę ten zimowy płaszcz i założę wiosenną kurteczkę Co z tego ze się nie dopinam Ale w sumie to nigdy nie zapinałam wiosennej kurtki A nie zamierzam kupować kurtki na miesiąc bo jestem pewna ze jej nigdy nie założe
Tak samo jak ciażowych ciuchów nie kupuje Jedynie dres który można pozniej zrobić na normalny

Stary 2010-03-18, 19:15   #4138
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
margo-szkoda ze nie rozpakowalas ciuchatkow ale i tak widze ze pajacyki sliczne i bodziaki ladne kolory maja , takie jak lubie .
nie chciało mi się pewnie potem bym ich tak ładnie nie poskładała.
Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość
Też szukałam, ale wszędzie pisze, że nakład wyczerpany
no właśnie...

pojechałam na 17 do mojego chrześniaka na lekcję angielskiego, a tu zonk, dzieciak padł i spał. nie wiadomo czy go jakaś choroba nie bierze...
skoro już z domu wyszłam, to uznałam, że posiedzę chwilę z bratową. opowiedziała mi o swoim porodzie, celowo pomijając nieprzyjemne szczegóły

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-18, 19:42   #4139
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:

A któraś już raz wykluta mi powie może gdzie się takie bóle konkretne już lokalizują? Że krzyżowe być mogą to wiem. A dalej? Dół brzucha, cały brzuch, szyjka??
ja miałam krzyżowe i takie jak na @.

Cytat:
dorwałam w końcu aparat.
fot2 - pajacyki 0-3m
fot 3- bodziaki
zdałam sobie sprawę, że mam mało ciuszków uniwersalnych i przy drugim dziecku, jeśli okaże się chłopcem, trzeba będzie robić nowe zakupy. ale to sama przyjemność
śliczne ubranka.

Cytat:
gratulujemy cioci.

Cytat:
a z wagą to jest duża sznasa, że moja Natalka bedzie drobna. Ja jestem niska i drobna a po urodeniu wazylam 2700g. Mąz choć wysoki to szczupły No ale wszystko okaze sie po porodzie
ja też jestem mała, i lekka, TŻ wysoki- 180cm, ale lekki- 65kg. A Maksiu miał 3650..

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj zaczęłam 28 tydz

Cytat:
Ty się ciesz, że ciepło. Ja się przynajmniej cieszę, jak termometr na zewnątrz 15 stopni pokazuje.

Dołuje mnie tylko to, że przez najbliższy tydzień będę w domu kiblować, bo Maksiu ma zapalenie oskrzeli. i chyba w związku z tym już od poniedziałku na L4 pójdę, żeby z nim w domu zostać. Zobaczę jeszcze czy mu się przez weekend poprawi... póki co jutro zostaję z nim w domu.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 19:46   #4140
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
no i od jutra jestem na L4 w związku z czym dziś miałam mase pracy, ledwo zdążyłam do lekarza byłam tak wykonczona tym całym dniem, że odpuściłam sobie zajęcia w szkole rodzenia, a były to już ostatnie zajęcia no cóż, może odrobię z następnym kursem

a więc od jutra odpoczywam
Ja od jutra Odpuściłam po tym, jak wczoraj dyra zrobiła nam konferencję od 16 do... 19:30 W pracy byłam od 8 rano, na nogach od 6.

Cytat:

Widziałam jak sroki gniazdko sobie wiły, ale jakoś wiosny nie czuję. Wiało u nas mocno, ale podobno od jutra ma być już cieplej

U nas sroki gniazdo od kilku tygodni tworzą Akurat przed samym domem, super się je podgląda

Cytat:
Wróce do tematu wóżków- bo pewnie jako jedna z niewielu jeszcze go nie kupiłam..
Też nie kupiłam

Cytat:
Tak, chodzę do pracy, bo czekam na stażystkę. Wczoraj dopiero PUP nam wysłał kilka sztuk. Jedną wybraliśmy, ale musi przejść badania wstępne, a to załatwia PUP, pewnie znowu im trochę z tym zejdzie...
Ja się obawiam, że dyra oleje i nie da mojej klasie żadnego zastępstwa

Cytat:
w takiej sytuacji na pewno bym zemdlała...
A ja wczoraj musiałam oglądać film o pierwszej pomocy, prawie sama krew

Cytat:
Ale Ci fajnie... też bym chciała wiedzieć kiedy.
7 maja Może być ;>

Cytat:

bóle przepowiadające lokalizują się dokładnie tak jak bóle porodowe, dlatego często są mylone, mogą być nawet regularne i trwac np. całą noc
boli kręgosłup w okolicy krzyżowej i promieniuje na dół brzucha, dół brzucha... te bóle zdecydowanie przypominają bóle @; brzuch robi się cały napięty, twardy i wypycha się do przodu, wyglądamy jakbyśmy połknęły arbuza a czujemy jakbyśmy połknęły kamień; nawet jeśli ktoś nie ma okrągłego brzucha to przy skurczu nabiera on kształtu piłki. trzeba kontrolować te skurcze bo czasami prowadza do skracania szyjki i mogą rozpoczac akcję porodową... natomiast nie panikujemy... jeśli zaczynają się pojawiać kontrolujemy czas pomiędzy nimi... jeśli się nie skraca dramatycznie to jest ok, do szpitala jesli skurcze trwają ponad 12 h albo zaczyna zwiększać się ich częstotliwość...
Znając siebie, panikować nie będę, ale przy pierwszych skurczach albo do szpitala pojadę, albo wcale ich nie rozpoznam

Od gina mam zalecenie dużo odpoczywać i leżeć. Brać nospę przy twardnieniu brzucha, a jakby był długo twardy i bardzo, to jakieś leki na receptę mam powstrzymujące przedwczesny poród.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości