Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 16:31   #4981
0lkaa
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Trah, to po prostu stara kolekcja były też kiedyś Antoinette czarno-wrzosowe i czarno-czerwone.
0lkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 16:43   #4982
Trah
Rozeznanie

ehhhh
no cóż, będę szukać dalej. ale tracę już nadzieje, że znajdę coś pięknego białego lub ciemnego

Dziękuje Olu za info
Trah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 17:41   #4983
azure
Zadomowienie

GG do azure

Czy u Was w sklepach Esotiq sprzedają staniki z obwodem 65? I czy są różne rodzaje? Bo u mnie w Lublinie pytałam o 65 i pani stwierdziła, że normalnych kolekcji nie posiadają w takim obwodzie. Tylko najprostsze, bazowe modele

Co w ogóle myślicie o jakości tych staników?
azure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:03   #4984
19agusia91
Zakorzenienie

Ja sie juz martwię o strój kąpielowy, w zeszłym roku nigdzie nie mogłam znaleźć takiego, który leżałby dobrze. Nosze 32E.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 19:22   #4985
greenaurie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez azure Pokaż wiadomość
Czy u Was w sklepach Esotiq sprzedają staniki z obwodem 65? I czy są różne rodzaje? Bo u mnie w Lublinie pytałam o 65 i pani stwierdziła, że normalnych kolekcji nie posiadają w takim obwodzie. Tylko najprostsze, bazowe modele

Co w ogóle myślicie o jakości tych staników?
Jeśli zależy Ci na stacjonarnych zakupach, to w Lublinie mamy Body, na Kraśnickiej
Natomiast w Plazie w Esotiqu regularnie widuję 65c,d, ostatnio było też jakieś 4-5 modeli w 70f, więc może na jakąś niezorientowaną ekspedientkę trafilas?

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 19:57   #4986
Hebryka
Raczkowanie

miała któraś z Was do czynienia z panache venus? obecnie noszę rozmiar 32FF, jednak wolałabym ściśliejszy obwód, zastanawiam się, czy akurat z tego modelu celować w 30G?
Hebryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 20:05   #4987
coffee and cigarettes
Rozeznanie

Dziewczyny, ja mam wielką prośbę o pomoc w sprecyzowaniu moje rozmiaru. Przeczytałam właśnie, że bra-kalkulatory są z reguły bardzo mylące wolałabym się zdać na specjalistki.

Mam 22 lata, nie byłam w ciąży, moje wymiary to:

pod biustem [mierzone ciasno] - 76 cm
w biuście [mierzone luźno] - 88 cm.

Z góry bardzo dziękuję.
coffee and cigarettes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 20:10   #4988
24tusia24
Raczkowanie

cześć dziewczyny! uświadomiłam się noszę źle dobrany stanik, chyba jak wiekszość polskich kobiet Mam takie pytanie, przy wymiarach 67cm ciasno pod biustem i 82cm w biuście kalkulator pokazuje mi 28DD , ale nie stać mnie na staniki firmy Freya czy Panache więc szukam jakiegoś tańszego odpowiednika, czy przy moich wymiarach mogę spróbować biustonosz M&S 28D ?? dodam że to byłby mój pierwszy stanik z tak ciasnym obwodem , jak myślicie warto czy lepiej poszukać jakiejś okazji na coś innego w rozmiarze 28DD?
24tusia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 20:14   #4989
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coffee and cigarettes Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam wielką prośbę o pomoc w sprecyzowaniu moje rozmiaru. Przeczytałam właśnie, że bra-kalkulatory są z reguły bardzo mylące wolałabym się zdać na specjalistki.

Mam 22 lata, nie byłam w ciąży, moje wymiary to:

pod biustem [mierzone ciasno] - 76 cm
w biuście [mierzone luźno] - 88 cm.

Z góry bardzo dziękuję.
zacznij od 70D/32D rozmiar z tabelki/kalkulatora jest tylko wyjściowy i trzeba go sprawdzić nabiustnie, może się okazać że będzie za mały albo za duży, dużo też zależy od konkretnego modelu stanika.

polecam też instrukcję Jak założyć stanik?

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez 24tusia24 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! uświadomiłam się noszę źle dobrany stanik, chyba jak wiekszość polskich kobiet Mam takie pytanie, przy wymiarach 67cm ciasno pod biustem i 82cm w biuście kalkulator pokazuje mi 28DD , ale nie stać mnie na staniki firmy Freya czy Panache więc szukam jakiegoś tańszego odpowiednika, czy przy moich wymiarach mogę spróbować biustonosz M&S 28D ?? dodam że to byłby mój pierwszy stanik z tak ciasnym obwodem , jak myślicie warto czy lepiej poszukać jakiejś okazji na coś innego w rozmiarze 28DD?
28D będzie za mały. poszukaj lepiej 28DD albo ścisłego 30C. poza tym, nie musisz koniecznie kupować brytyjczyka, z polskich firm szukaj 60E i ścisłego 65C.
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 20:20   #4990
24tusia24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość

28D będzie za mały. poszukaj lepiej 28DD albo ścisłego 30C. poza tym, nie musisz koniecznie kupować brytyjczyka, z polskich firm szukaj 60E i ścisłego 65C.
Dziękuję! Właśnie tak myślałam że może być za mały, a więc poszukam czegoś innego no i oczywiście przejrzę oferty z rodzimego podwórka
Stary 2010-03-17, 20:30   #4991
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hebryka Pokaż wiadomość
miała któraś z Was do czynienia z panache venus? obecnie noszę rozmiar 32FF, jednak wolałabym ściśliejszy obwód, zastanawiam się, czy akurat z tego modelu celować w 30G?
Mam Panache Venus - jest rozciągliwa i bardzo zabudowana. Jak coś Cię jeszcze interesuje to pytaj. Jest piękna.
Stary 2010-03-17, 20:39   #4992
Hebryka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Mam Panache Venus - jest rozciągliwa i bardzo zabudowana. Jak coś Cię jeszcze interesuje to pytaj. Jest piękna.
Właśnie też mi się strasznie podoba trochę się obawiam, czy trafię z miseczkami, ale kliknęłam w końcu
Hebryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 20:48   #4993
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hebryka Pokaż wiadomość
Właśnie też mi się strasznie podoba trochę się obawiam, czy trafię z miseczkami, ale kliknęłam w końcu
Miseczka jest wg mnie standardowa - ja noszę 30F i venus też mam w ty mrozmiarze, tylko że ona jest jak pancernik taka wysoko zabudowana Nie jest moim ulubionym stanikiem z tego względu właśnie, ale sama w sobie jest prześliczna.
Stary 2010-03-17, 21:24   #4994
nadus
Raczkowanie

Dziewczyny, przyszła Georgiana. I nie wiem,zostawiać czy wymieniać

Moje wymiary to 70/85, więc wzięłam 65 DD .Obwód ok, natomiast miseczki odstają trochę

Jak jestem superwyprostowana, to niby jest ok, ale w innych pozycjach odstaje dość mocno.Wymieniłabym na 65 D, ale obawiam się znowu, że miseczka będzie za mała. Już sama nie wiem - co robić?

Pomóżcie
Stary 2010-03-17, 21:31   #4995
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez nadus Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przyszła Georgiana. I nie wiem,zostawiać czy wymieniać

Moje wymiary to 70/85, więc wzięłam 65 DD .Obwód ok, natomiast miseczki odstają trochę

Jak jestem superwyprostowana, to niby jest ok, ale w innych pozycjach odstaje dość mocno.Wymieniłabym na 65 D, ale obawiam się znowu, że miseczka będzie za mała. Już sama nie wiem - co robić?

Pomóżcie
a ramiaczka masz wyregulowane? (nie mylic z kamuflowaniem za duzej miski naciaganiem ramiaczek, do tego nie nawoluje ). jesli tak i w pozycji naturalnej miseczki odstaja - ja bym wymienila. w zaleznosci od tego czy sie robi maksymalny wyprost, czy przyjmuje pozycje naturalna - miska bedzie zawsze dobra albo w jednej, albo drugiej pozycji, a ta druga - naturalna, winna byc raczej wzornikiem, bowiem nie chodzisz caly czas baardzo wyprostowana, prawda?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 21:44   #4996
simeri
Wtajemniczenie

nadus, a wygarnęłaś? i założyłaś zgodnie z instrukcją?
Stary 2010-03-17, 22:31   #4997
nadus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a ramiaczka masz wyregulowane? (nie mylic z kamuflowaniem za duzej miski naciaganiem ramiaczek, do tego nie nawoluje ). jesli tak i w pozycji naturalnej miseczki odstaja - ja bym wymienila. w zaleznosci od tego czy sie robi maksymalny wyprost, czy przyjmuje pozycje naturalna - miska bedzie zawsze dobra albo w jednej, albo drugiej pozycji, a ta druga - naturalna, winna byc raczej wzornikiem, bowiem nie chodzisz caly czas baardzo wyprostowana, prawda?
Dzięki siarko .Ramiączka wyregulowane baaaardzo
Próbowałam nimi przykamuflować

W takim razie spróbuję wystawić na Allegro. Kupiłam od prywatnej osoby, więc zwrotu nie przyjmie

Zamówiłabym 30 D, ale obawiam się, że będzie za mały. Dziewczyny (siarko ) , duża jest różnica pomiędzy DD a D?

simeri wygarnęłam wszyściutko, założyłam zgodnie z instrukcją, zresztą nawet za dużo do wygarniania nie było, bo to takie maleństwa.

Edytowane przez nadus
Czas edycji: 2010-03-17 o 22:33
nadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:38   #4998
Elamiko
Przyczajenie

GG do Elamiko

Czytam, czytam i doczytać się nie mogę...
Zmierzyłam się i wyszło 72cm/82cm i z kalkulatora wychodzi, że mam mieć... 65B?!
A to ja się w tym nie uduszę?
Kiedyś kiedyś nosiłam przeklęte 75B, ale jakiś rok temu przestawiłam się na 70C i nie powiem, nawet nawet

Pewnie to już dla Was nudne, ale proszę doradźcie coś, bo tyle tego wszystkiego przeczytałam, że mam istny mętlik...
Elamiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 13:53   #4999
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elamiko Pokaż wiadomość
Czytam, czytam i doczytać się nie mogę...
Zmierzyłam się i wyszło 72cm/82cm i z kalkulatora wychodzi, że mam mieć... 65B?!
A to ja się w tym nie uduszę?
Kiedyś kiedyś nosiłam przeklęte 75B, ale jakiś rok temu przestawiłam się na 70C i nie powiem, nawet nawet

Pewnie to już dla Was nudne, ale proszę doradźcie coś, bo tyle tego wszystkiego przeczytałam, że mam istny mętlik...
kalkulator podaje tylko orientacyjny wynik, poza tym wg tabelki na 82 w biuście jest 65C ale jeśli dobre jest Ci 70C to miseczkowo odpowiada ono 65D przymierz taki rozmiar przy następnych zakupach. na pewno się nie udusisz, obwody są z gumy a nie ze sznurka na początku może być ciasny, ale po kilku założeniach się rozciągnie.

na pewno dobrze się zmierzyłaś w biuście? z miarką poziomo w całym obwodzie? bo jeśli na plecach miałaś ją niżej to mogło wyjść kilka cm mniej. zmierz się jeszcze w tzw zwisie czyli biust w pochyleniu. a i jeszcze, w biuście się mierzymy luźno, a pod biustem bardzo ciasno i na wydechu. wg tabelki 70C jest na 87 w biuście

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2010-03-18 o 13:56 Powód: dopisek
Stary 2010-03-18, 14:00   #5000
nadus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadus Pokaż wiadomość
Dzięki siarko .Ramiączka wyregulowane baaaardzo
Próbowałam nimi przykamuflować

W takim razie spróbuję wystawić na Allegro. Kupiłam od prywatnej osoby, więc zwrotu nie przyjmie

Zamówiłabym 30 D, ale obawiam się, że będzie za mały. Dziewczyny (siarko ) , duża jest różnica pomiędzy DD a D?

simeri wygarnęłam wszyściutko, założyłam zgodnie z instrukcją, zresztą nawet za dużo do wygarniania nie było, bo to takie maleństwa.
Dziewczyny heeelp
Stary 2010-03-18, 14:44   #5001
*kasieńka*
Zadomowienie

nadus - między D a DD jest taka sama różnica jak między innymi kolejnymi rozmiarami - jednej miseczki, czyli 2,5 cm w obwodzie biustu.

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 15:24   #5002
24tusia24
Raczkowanie

dziewczyny mam takie pytanie, które staniki w rozmiarze 65C należą do tych ciasnych??
a czy 65C to to samo co brytyjskie 30C ?
Stary 2010-03-18, 18:13   #5003
Elamiko
Przyczajenie

GG do Elamiko

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
kalkulator podaje tylko orientacyjny wynik, poza tym wg tabelki na 82 w biuście jest 65C ale jeśli dobre jest Ci 70C to miseczkowo odpowiada ono 65D przymierz taki rozmiar przy następnych zakupach. na pewno się nie udusisz, obwody są z gumy a nie ze sznurka na początku może być ciasny, ale po kilku założeniach się rozciągnie.

na pewno dobrze się zmierzyłaś w biuście? z miarką poziomo w całym obwodzie? bo jeśli na plecach miałaś ją niżej to mogło wyjść kilka cm mniej. zmierz się jeszcze w tzw zwisie czyli biust w pochyleniu. a i jeszcze, w biuście się mierzymy luźno, a pod biustem bardzo ciasno i na wydechu. wg tabelki 70C jest na 87 w biuście
oj tak, mierzyłam się z pięć razy
ale jeszcze zmierzę się tak jak zaproponowałaś, czyli w zwisie.
Jak się pomierzę wieczorkiem to wtedy zobaczymy
póki co ślicznie dziękuję, jesteś wielka Kobieto
Elamiko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 19:44   #5004
MsTseTse
Zadomowienie

dziewczynki a co polecacie na 68/86 ?
kupiłam freye darcey 30dd i jest OK.
teraz planuję kupić phoebe, ale boję się, że rozmiar może się różnić
MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 20:31   #5005
nadus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
nadus - między D a DD jest taka sama różnica jak między innymi kolejnymi rozmiarami - jednej miseczki, czyli 2,5 cm w obwodzie biustu.
thx kasieńko tylko nadal nie wiem, co robić dosyć duża różnica, więc obawiam się, że D będzie za małe, bo chyba jestem na pograniczu tych dwóch rozmiarów...
Stary 2010-03-18, 20:47   #5006
Barbie Killer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MsTseTse Pokaż wiadomość
dziewczynki a co polecacie na 68/86 ?
kupiłam freye darcey 30dd i jest OK.
teraz planuję kupić phoebe, ale boję się, że rozmiar może się różnić
Mam takie wymiary jak ty i sie zastanawiam nad obwodem...
Mam już stanik 65g, ale jest mi luźny w obwodzie troszkę... Choć jak kupowałam to był ok. No i jakoś mam wrażenie, że na daleko fiszbiny mi sięgają pod pachę... Muszę sobie zakupić stanik i kompletnie nie wiem jaki rozmiar... Niby brafitter wyliczył mi 60g/ 28e.... Pomożecie??
Stary 2010-03-18, 20:49   #5007
aniolusiek_
Zakorzenienie

agtę85 trzeba złapać żeby nam IV część otworzyła

co sądzicie o nowym modelu Effuniaka, Plunge Beżyk? myślałam, że beż będzie jasny pod białe bluzki, a ten jest dosyć ciemny i według mnie w żółć wpada ale hafty na miseczkach są super

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 21:20   #5008
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cześć Dziewczyny, Wyszło mi z waszych obliczeń kiedyś, że powinnam nosić 75G (zamist 85D). Napiszcie mi, czy na poczatek warto kupic za taka cene stanik??
http://www.allegro.pl/item940382317_...olory_75g.html

http://www.allegro.pl/item934779792_...olory_75g.html

Prosze o pomoc czy warto i czy brac

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 21:28   #5009
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Barbie Killer Pokaż wiadomość
Mam już stanik 65g, ale jest mi luźny w obwodzie troszkę... Choć jak kupowałam to był ok. No i jakoś mam wrażenie, że na daleko fiszbiny mi sięgają pod pachę... Muszę sobie zakupić stanik i kompletnie nie wiem jaki rozmiar... Niby brafitter wyliczył mi 60g/ 28e.... Pomożecie??

oo.. a mi przy wymiarach 68/86 wyliczył 65 DD

dziewczynki, poradźcie, 68/86 - jaki to rozmiar?
MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 21:43   #5010
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsTseTse Pokaż wiadomość
oo.. a mi przy wymiarach 68/86 wyliczył 65 DD

dziewczynki, poradźcie, 68/86 - jaki to rozmiar?
wg tabelki brytyjskie 65DD lub polskie 65E, ale rozmiar z tabelki czy kalkulatora jest tylko orientacyjny, więc nikt Ci nie zagwarantuje, że akurat taki z danego modelu będzie pasować, trzeba mierzyć.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Barbie Killer Pokaż wiadomość
65G to nie to samo co 60G 65G ma z 3 rozmiary większą miseczkę więc nie dziwię się, że sięga za daleko pod pachy jaki to model i jakiej firmy?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, Wyszło mi z waszych obliczeń kiedyś, że powinnam nosić 75G (zamist 85D). Napiszcie mi, czy na poczatek warto kupic za taka cene stanik??
http://www.allegro.pl/item940382317_...olory_75g.html

http://www.allegro.pl/item934779792_...olory_75g.html

Prosze o pomoc czy warto i czy brac
mi się wydaje, że są ok a w jakiej rozmiarówce wyszło to 75G? na pewno polskiej? może podaj jeszcze raz wymiary.

ja nie wiem czy przypadkiem Gaia nie jest ścisła, ktoś wie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości