Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-18, 14:19   #1531
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
matko boska ryczec mi sie chce tak sie porzygał i po glukozie i po mleku ze zadzwonilam po polozna zeby poradzila co robic,narazie mam go przeglodzic 2,5h i jeszcze raz sprobowac a jak nie to tak jak drcron pisala sprobowac z tym mlekiem dla dzieci ulwajacych no i nie podgrzewac w mikrofali wody a ja tak robilam,no masakra a on mi placze bo jest głodny,to jest straszne.
Mój synek jak był mały to wymiotował po sztucznym mleku(a dostawał sporadycznie jak wychodziłam). Lekarka mu zapisywała takie na receptę z apteki i było lepiej, tylko moim zdaniem paskudnie smakowało.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 15:00   #1532
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
hej... przepraszam dziewczyny ale nie mam nawet siły nadrabiać wszytkich stron... przyszłam tylko pochwalić si moją buła oto Kalina szpitalna 13-ka
słodziutka jest taki pączuś kochaniutki

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mój synek jak był mały to wymiotował po sztucznym mleku(a dostawał sporadycznie jak wychodziłam). Lekarka mu zapisywała takie na receptę z apteki i było lepiej, tylko moim zdaniem paskudnie smakowało.
moze sie uda,narazie jest 20 minut po jedzeniu i jeszcze twu twu odpukac nic sie nie dzieje,moze poskutkowalo,zrobilam to mleczko z taka świeżo ugotowana i ostudzoną wodą,moze tu byl problem,narazie czekam,boje sie go ruszyc
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 15:05   #1533
JoannM
Zadomowienie

Hejka
po 4 dniach w szpitalu puscili mnie do domu, na ktg wychodzily nawet jakies skurcze, ale rozwarcie sie nie powiekszalo (mialam 1 cm)od poniedzialku wiec wypuscili mnie do domu. a za tydzien mam sie zglosic na ktg.
Naogladalam sie tych malenkich dzieciaczkow,nasluchalam jak placza, ale na swoje musze jeszcze poczekac

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 15:08   #1534
anakazar
Zakorzenienie

U mnie taka wiosenna pogoda,że z tej radości poszłam taras posprzątac i już w połowie nie miałam siły-kręgosłup łupał;/czuję się jak stara babcia;/a mój kot jaki był szczęśliwy,bo po latała po tarasie,ale taka biedna wystraszona-na podmuch wiatru,szelest liści podskakiwała.

Kalinka cudownaśliczna jest.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
Hejka
po 4 dniach w szpitalu puscili mnie do domu, na ktg wychodzily nawet jakies skurcze, ale rozwarcie sie nie powiekszalo (mialam 1 cm)od poniedzialku wiec wypuscili mnie do domu. a za tydzien mam sie zglosic na ktg.
Naogladalam sie tych malenkich dzieciaczkow,nasluchalam jak placza, ale na swoje musze jeszcze poczekac
to fajnie,że już jesteśjak Ci się podoba szpital?dalej chcesz tam rodzic?a ile Ci w ogóle zostało dni-tygodni do rozwiązania?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 15:43   #1535
monix0
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
Wszystkim mamusiom rozpakowanym serdecznie gratuluje!dzieci aczki Wasze są piękne.
Nierozpakowanym życzę lekkich porodów i zdrowych dzieciaczków

Mamusia marcowo-kwietniowa 2009
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 15:57   #1536
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dziekuje za porade
ale o zmianei ogrodzenia nei ma mowy zbyt duzy teren a jak sie podwyzszy to nic nei bedzie widac ogrodzenie ma juz 1,70 a on i tak wskakuje na plot i je omija od cieplej wiosny do poznej jesieni puki jest cieplo siedzi w kojcu ten ma 2,5m wysokosci to nie ucieka bo jest cay ze siatki ale on zwiewa tylko wtedy jak meza nie ma w domu bo do neigo czuje jakis respekt a ja go rozpuscilam i teraz mam za swoje kurcze mowisz kastracja a jesli to nic nie da ?? on nie ucieka do suk tylko ucieka i dwa domy dalej sie zatrzymuje i stoi patrzy czy ktos po niego idzie tak jakby z nas drwil niedobry a i on ucieka tylko zima latem caly dzien biega po ogrodzie no chyba ze goscie do nas jacys przyjezdzaja to wyedy w tym kojcu ale musimy zrobic jakies zadaszenie tam chyba bo ma bude taka duza to jak pada to nie chce do niej wejsc bedzie stal na deszczu ale nie wejdzie do srodka i wtedy jak zaczyna padac to wedruje do domu

a i jeszcze jedno dosc czesto wyje staje przy plocie i wyje co moze byc przyczyna ?? doprowadza mnie to do szalu czasami
W takim razie wyprowadzać na smyczy zimą. Można zakupić taką dłuższą żeby miał więcej swobody.
Może tak to wygląda ze do suk nie ucieka ale to hormony go gnają w świat w dużej mierze. Pies po kastracji zrobi się spokojniejszy,bardziej przywiązany do ludzi i posłuszny. U nas w schronisku takie psy się kastruje w pierwszej kolejności i wierz mi że przypadki kiedy to nie daje efektu mogę policzyć na palcach jednej ręki.
Na Waszym miejscu bym się nie zastanawiała.
Buda mu widać nie odpowiada, to jest jego buda czy po innym psie? Może mu tam jakiś kotek obsikał np albo coś mu tam nie pasuje.
Wyje najprawdopodobniej dlatego, że mu się nudzi. Jak masz czas to pobaw się z nim trochę, nie musisz się bardzo angażować w taką zabawę,wystarczy mu rzucać patyk czy piłkę.

Mróweczko jak tam stosunki na linii Gabi-koty? Bom bardzo ciekawa.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A mój nowy syn jest po prostu śmieszmy. Straszny głodomor, je wszystko a najlepiej jak sam to wygrzebie ze śmietnika.
Typowe u psów poschroniskowych, jak przekona się, ze nie ma konkurencji i to jest jego micha w dodatku zawsze pełna to mu przejdzie.
A jak reaguje na Oliwkę?

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 16:14   #1537
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
hej... przepraszam dziewczyny ale nie mam nawet siły nadrabiać wszytkich stron... przyszłam tylko pochwalić si moją buła oto Kalina szpitalna 13-ka
cudna Buła przesliczna

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

MadCat dziekuje a to jego buda koty tam nie podchodza bo sie go boja jedyne co to < na zime drzwi do kojca sa otwarte > i tam kura spala to wszedl do budy i ja wygonil i do kurnika lapami popychal smiesznie to wyglada on w ogole trzyma pozadek na podworku jak kury zaczynaja sie zabardzo panoszyc to je lapa przewraca albo jak babci kaczce dokuczaja to na nie szczeka
a wykastrowac wykastruje go ale jak moj maz pojedzie na jakies szkolenie zeby nie widzial bo jak mu wczoraj powiedzialam to sie obuzyl strasznie hehe

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 16:28   #1538
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
a wykastrowac wykastruje go ale jak moj maz pojedzie na jakies szkolenie zeby nie widzial bo jak mu wczoraj powiedzialam to sie obuzyl strasznie hehe
Typowe u facetów.
Wytłumacz mu, że pies nie odczuwa przyjemności z "seksu" tylko jedynie przymus rozmnażania (zapładniania) i pies niekastrowany żyje w większym stresie jeśli nie może zapładniać a wykastrowany jest spokojniejszy = szczęśliwszy bo go to nie gnębi i może się zająć tym co mu sprawia przyjemność zamiast żyć pod dyktando hormonów co nie jest dla niego miłe.
Jednym słowem pies będzie dużo szczęśliwszy bez jajek, odwrotnie niż facet

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 16:39   #1539
drcron
Zakorzenienie

moj maz uwaza ze rasowy pies bez jajek to kundel ale ja i tag go ciachne moze wtedy tez nie bedzie sie rzucal na ludzi < jest kilka osob ktore przychodza do tescia do kancelarii i on ja tylko wyczuje ich zapach to szalu dostaje najchetniej to by wyszedl z drzwiami ze swojego pokoju > a tak to bedzie spokojniejsy i bedzie po domu mogl biegac

Stary 2010-03-18, 16:41   #1540
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
acha,no dobra to tak zrobie,tylko ze on to mleko pil wczesniej i w szpitalu i w domu i bylo dobrze,a butelke mam fisher price,na czubku smoczka jest jedna dziurka reszte zakryte
http://www.lapetit.pl/karmienie-bute..._l_2_1438.html

sprobuje jeszcze raz teraz jedno karmienie i tak jak piszesz ze po trochu mu bede dawac,odstawie na chwile zeby zlapal oddech i kolejne podejscie
dobrze,ze piszesz o tej zmianie stopniowej,bo ja bym pewni od razu zmienila,dzieki wielkie
Nie mam za co daj znac jak poszło

Cytat:
Piękna a 13stka to szczęśliwa liczba dla mnie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
He he pewnie jakiś bebilon pepti one smakują i pachną jak zepsute ziemniaki.

Cytat:
Hejka
wojemu dzieciątku dobrze jest w brzuszku co się będzie pchało czeka aż się cieplej zrobi he he .

Ja byłam z małym na spacerku ciepło jest tylko cholerka niech już to bajoro zejdzie bo normalnie slalom miedzy kałużami mam pod domem

T
Stary 2010-03-18, 17:01   #1541
mloda1989
Zakorzenienie

no dzisiejsza pogoda wymiata...tak cieplutko ze masakra w szoku bylam jak na dwor wyszlam...w cieniu 15 stopni oby juz tylko cieplej bylo

dzidzia sliczniutka

i kolejne gratulacje
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 17:04   #1542
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja u mamy w pracy w biurze siedze przyjechalam po nia bo jerdziemy do krawcowej i teoretycznie konczy prace o 17 ale ma jeszcze 3 osoby wiec na bank troszke to potrwa

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

dzisiaj czytalam ze w niedziele ma byc cudny 1 dzien wiosny- oby te cudne dni zostaly juz z nami i ZERO ŚNIEGU
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 17:19   #1543
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No, ma być bardzo ładny weekend. Szkoda tylko, że ja nie mogę wychodzić, tylko leżeć, leżeć, leżeć... Chyba sobie wyniosę leżak na balkon i tam będę się wietrzyć

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 17:22   #1544
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja juz chce LATOOOOOOOOOO albo chociaz piekna Polską Wiosenke

Juz mi sie tam marzy wyjsc na ogrod usiasc pic sobie soczek z lodem lub wode na takim ciepelku w cieniu pod orzechem i mlody bedzie sobie na ciepelku na powietrzy spal...ahhhhhhhhhhhhhhhhh hhh
A.Camus
Stary 2010-03-18, 17:27   #1545
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No, ma być bardzo ładny weekend. Szkoda tylko, że ja nie mogę wychodzić, tylko leżeć, leżeć, leżeć... Chyba sobie wyniosę leżak na balkon i tam będę się wietrzyć
Eh ja teżale dzisiaj nie wytrzymałam i wyszłam na taras i tak będę robic-leżaczek,kocyk,książka,he rbatka i już

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-03-18, 17:43   #1546
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Eh ja teżale dzisiaj nie wytrzymałam i wyszłam na taras i tak będę robic-leżaczek,kocyk,książka,he rbatka i już
hehe ja robie tak samo ale robilam tak tez w zimie bralam lezaczek szlam za dom i kocem sie nakrywalam do tego ksiazka i tak lezakowalam jak lekarz zabranial chodzic ale teraz tez tak bede robila tylko u mnie herbatka odpada bo nasz cielak zaraz ja wywali

a mnie dzisiaj maz zabral na spacer do lasu tak pieknie juz oachnialo wiosna i ptaszki spiewaly tylko wjechalismy samochodem do samego lasu i pochodzilismy troszke bo ja juz nie mialam sily tuptac od drogi staruszka sie ze mnie zrobila

jak jutro bedzie taka ladna pogoda to umyje okno od kuchni bo tam wiecznie zachlapane

Stary 2010-03-18, 18:39   #1547
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

U mnie też okno w kuchni zapaćkane, no i w sypialni tak samo, chyba się jutro za to wezme, małe okienka to 5 min roboty

Stary 2010-03-18, 18:47   #1548
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Hej dziewczyny nie było mnie bo nie miałam neta a po drugie leżałam w łózku zeby wyleczyc moje chorubsko. Z katarem juz troche lepiej ale całkowicie nie zniknął. Za dwa dni termin a jutro na kontrole do lekarza. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
magda3456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 18:47   #1549
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja robie tak samo ale robilam tak tez w zimie bralam lezaczek szlam za dom i kocem sie nakrywalam do tego ksiazka i tak lezakowalam jak lekarz zabranial chodzic ale teraz tez tak bede robila tylko u mnie herbatka odpada bo nasz cielak zaraz ja wywali

a mnie dzisiaj maz zabral na spacer do lasu tak pieknie juz oachnialo wiosna i ptaszki spiewaly tylko wjechalismy samochodem do samego lasu i pochodzilismy troszke bo ja juz nie mialam sily tuptac od drogi staruszka sie ze mnie zrobila

jak jutro bedzie taka ladna pogoda to umyje okno od kuchni bo tam wiecznie zachlapane
ja też już jak staruszka

a moje okna od kuchni i jadalni to brudna maskara-kocurki mi tak brudzą,ale ktoś ma przyjechac i pomyc

Stary 2010-03-18, 19:42   #1550
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Madziwnia napisz proszę raz jeszcze co to za cudowny tusz do rzęs odkryłaś bo akurat mi się skończył i muszę coś zakupić
i nadal P{olecam :
http://glameyes.rimmellondon.com.pl/

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Hejka
witaj!! Fajnie że cie juz wypuścili... ciesz sie spookojem w domku bo juz niedługo... bedzie ci go brakowac

Baobabku... boziu jedyny... jaki piekny opis całej akcji.. az sie popłakałam!!! cudownie! Dzielna babeczka z ciebie!
i zazdroszcze opieki!!

machaj alez Kalinka jest słodka!!!

MŁODA widziałam focie na NK........... zakochałam sie...... brak sów1 boskie!

lawenda... tobie brzus juz tez chyba opadł .. a dzik super hihihi

a ja byłam dzis u gina na wizycie.. było badanko i NIESTETY SZYJKA CAŁA ROZWARCIA ZERO.. szybko sie nie szykuje niby... buuuuuuu i jakby sie o tydzien spóxniła to czeka mnie poród na swieta za***i....cie

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 19:50   #1551
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
MŁODA widziałam focie na NK........... zakochałam sie...... brak sów1 boskie!
o jej dziekuje kochana jestes
Stary 2010-03-18, 20:04   #1552
ita83
Wtajemniczenie

hejka dziewczyny....ja znow po nieprzespanej nocy - smieje sie do meza ze jeszcze kilka takich a nie bede miala sily przec hehehe
skurcze sa coraz czestsze a ja mam coraz mniej sily.......mam nadzieje ze dam rade......postaram sie was teraz troszke nadgonic
Stary 2010-03-18, 20:31   #1553
P0P70
Zakorzenienie

Mrowak – dla mnie tak jak i dla Izumi zawsze już zostaniesz TURKUSOWA. I pamiętam jak się cieszyłaś jakiś czas temu z zakupu tego płaszczyka.
No i dzisiaj też piłam wino. Bo ja uwielbiam wino do obiadu. A nauczyłam się go pić parę lat temu gdy byłam kilka miesięcy we Włoszech na stażu. JA Włochy uwielbiam.
A jeżeli chodzi o pieluchowanie to ja jak na razie nie pieluchuję. Poczekam na USG bioderek i decyzję lekarza.

Izumi, Darusia – no jestem pod wrażeniem waszych szaf.
Ja dziecko przykrywam kocykiem bo jest bardziej plastyczny od kołdry. Kołdra jakaś taka sztywna. Zaduszenia się nie boję bo mam maty i nawet w nocy kładziemy mała na brzuszku.

A my dzisiaj mamy ciężki dzień za sobą:
8.00 – morfologia (pobieranie krwi z paluszka)
8.30 – ważenie i mierzenie w przychodni wcześniaka ( aktualna waga 3,670 kg)
9.00- neurolog . Ogólne badanie rozwoju dziecka. Rozwój prawidłowy jak na 2 tygodnie życia (bo neurologicznie będziemy liczyć od daty planowanej). Trochę zaniedbana lewa strona.

9.40 – wizyta u rehabilitantki. Jak na razie tylko rehabilitacja pielęgnacyjna. Okazało się że źle trzymamy dziecka, źle je karmimy itp. Itd. I za często wszystko na prawą stronę. I że ma słabe mięsnie brzucha ale to normalne u noworodka i musimy uważać na to.
10.30 – badanie słuchu. Pierwsze badanie było jeszcze w szpitalu a to było drugie. Słuch w normie więc jest OK.
11.30 – badanie u logopedy. Jednak mała trochę źle ssie. Musimy ją stymulować najpierw zewnętrznie (uciskanie całego ciała) a potem przejdziemy do wewnątrz (jeszcze nie wiem co to znaczy zobaczymy za tydzień przy następnej wizycie).
12.30 – Pediatra. Badanie ogólne.
Prawdziwy maraton.

A jeżeli chodzi o witaminy to my podajemy witaminę D, żelazo (hemofer), witaminę C (cebion) i kwas foliowy.

A i od dzisiaj możemy zacząć przechodzić na mleczko dla dorosłych czyli NAN 1. Jak na razie zaczynamy od jednego posiłku 50/50 starego i nowego. Czyli mieszamy tak jak Ania pisała.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 20:47   #1554
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Mrowak – dla mnie tak jak i dla Izumi zawsze już zostaniesz TURKUSOWA. I pamiętam jak się cieszyłaś jakiś czas temu z zakupu tego płaszczyka.
No i dzisiaj też piłam wino. Bo ja uwielbiam wino do obiadu. A nauczyłam się go pić parę lat temu gdy byłam kilka miesięcy we Włoszech na stażu. JA Włochy uwielbiam.
A jeżeli chodzi o pieluchowanie to ja jak na razie nie pieluchuję. Poczekam na USG bioderek i decyzję lekarza.

Izumi, Darusia – no jestem pod wrażeniem waszych szaf.
Ja dziecko przykrywam kocykiem bo jest bardziej plastyczny od kołdry. Kołdra jakaś taka sztywna. Zaduszenia się nie boję bo mam maty i nawet w nocy kładziemy mała na brzuszku.

A my dzisiaj mamy ciężki dzień za sobą:
8.00 – morfologia (pobieranie krwi z paluszka)
8.30 – ważenie i mierzenie w przychodni wcześniaka ( aktualna waga 3,670 kg)
9.00- neurolog . Ogólne badanie rozwoju dziecka. Rozwój prawidłowy jak na 2 tygodnie życia (bo neurologicznie będziemy liczyć od daty planowanej). Trochę zaniedbana lewa strona.
9.40 – wizyta u rehabilitantki. Jak na razie tylko rehabilitacja pielęgnacyjna. Okazało się że źle trzymamy dziecka, źle je karmimy itp. Itd. I za często wszystko na prawą stronę. I że ma słabe mięsnie brzucha ale to normalne u noworodka i musimy uważać na to.
10.30 – badanie słuchu. Pierwsze badanie było jeszcze w szpitalu a to było drugie. Słuch w normie więc jest OK.
11.30 – badanie u logopedy. Jednak mała trochę źle ssie. Musimy ją stymulować najpierw zewnętrznie (uciskanie całego ciała) a potem przejdziemy do wewnątrz (jeszcze nie wiem co to znaczy zobaczymy za tydzień przy następnej wizycie).
12.30 – Pediatra. Badanie ogólne.
Prawdziwy maraton.

A jeżeli chodzi o witaminy to my podajemy witaminę D, żelazo (hemofer), witaminę C (cebion) i kwas foliowy.

A i od dzisiaj możemy zacząć przechodzić na mleczko dla dorosłych czyli NAN 1. Jak na razie zaczynamy od jednego posiłku 50/50 starego i nowego. Czyli mieszamy tak jak Ania pisała.
No faktycznie niezły maraton po specjalistach. Ale pewnie lepiej że wszystko jednego dnia załatwione. Oby coraz mniej takich wizyt

Stary 2010-03-18, 20:58   #1555
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny....ja znow po nieprzespanej nocy - smieje sie do meza ze jeszcze kilka takich a nie bede miala sily przec hehehe
skurcze sa coraz czestsze a ja mam coraz mniej sily.......mam nadzieje ze dam rade......postaram sie was teraz troszke nadgonic
Oj kobito dasz rade !! Muisz

Cytat:

To maraton niezły a co do mleczka to dajesz zwykły ? Bo jest bardzo dobry Nan active 1 on ma probiotyki i jednak jest lepszy składowo od mleczek tych w kartonikach
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=2910
jest tez w dużych puszkach po 800 g co przy butlowym karmieniu jednak ekonomiczniej wychodzi . Ja tym karmiłam po bebilonie bo w pewnym momencie młody nie chciał bebilonu wogóle i przeszłam na to.
A co do tej lewej strony to kładz ją prawą do ściany tak zeby pokój był dla niej widziany z lewej i wasze głosy tez słyszane z lewej . Jak ją karmisz to samo tak kładz żeby zmuszać do odwracania się w lewo itp. Szymek miał asymetrie i tak go musiałam oszukiwać troszkę . To samo z podchodzeniem raczej z lewej itp. Jak zacznie zwracac uwagę na zabawki możesz jej coś tam dać na szczebelki. Ogólnie te wszystkie prawo lewo stronne różnice zacierają sie tak do końca jak dziecie zaczyna siedzieć

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2010-03-18 o 21:04
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 21:33   #1556
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
moze sie uda,narazie jest 20 minut po jedzeniu i jeszcze twu twu odpukac nic sie nie dzieje,moze poskutkowalo,zrobilam to mleczko z taka świeżo ugotowana i ostudzoną wodą,moze tu byl problem,narazie czekam,boje sie go ruszyc
A na jakiej wodzie robisz to mleczko. Bo my tylko i wyłącznie na mineralnej Żywiec Zdrój. I ja skorzystałam z rady Ani i po ugotowaniu wlewam do termosu i mam gorącą przez jakiś czas i na bieżąco mieszam z mleczkiem.

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Typowe u psów poschroniskowych, jak przekona się, ze nie ma konkurencji i to jest jego micha w dodatku zawsze pełna to mu przejdzie.
A jak reaguje na Oliwkę?
Oliwkę to najchętniej wylizał by całą ale tłumaczymy mu że nie może.
Najfajniej jest jak dajemy jedzenie to jemu bardziej pasuje to kocie i nawet woda z miski Igora jest smaczniejsza niż z jego. No i oczywiście miskę ma cały czas pełną. TZ trochę się wścieka na te miski bo Igor ma 3 i Vasco też 3, więc mamy aktualnie co najmiej 6 misek na podłodze.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
To maraton niezły a co do mleczka to dajesz zwykły ? Bo jest bardzo dobry Nan active 1 on ma probiotyki i jednak jest lepszy składowo od mleczek tych w kartonikach
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=2910
jest tez w dużych puszkach po 800 g co przy butlowym karmieniu jednak ekonomiczniej wychodzi . Ja tym karmiłam po bebilonie bo w pewnym momencie młody nie chciał bebilonu wogóle i przeszłam na to.
A co do tej lewej strony to kładz ją prawą do ściany tak zeby pokój był dla niej widziany z lewej i wasze głosy tez słyszane z lewej . Jak ją karmisz to samo tak kładz żeby zmuszać do odwracania się w lewo itp. Szymek miał asymetrie i tak go musiałam oszukiwać troszkę . To samo z podchodzeniem raczej z lewej itp. Jak zacznie zwracac uwagę na zabawki możesz jej coś tam dać na szczebelki. Ogólnie te wszystkie prawo lewo stronne różnice zacierają sie tak do końca jak dziecie zaczyna siedzieć
Oczywiście że dajemy NAN active 1.

JoannaM- witaj po przerwie. Dobrze że Cie puscili.

Minka - gratulacje dla Ciebie i dla Amelki

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-03-18 o 21:36
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 22:30   #1557
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Madziwnia dziękuję za namiar na tusz, jutro muszę zakupić

mloda zdjęcia F A N T A S T Y C Z N E

PoP Oliwcia już ma przepiękną wagę Takim dzieckiem to pewnie o niebo łatwiej się zajmować

machaj Kalina przecudna

Nogi mi spuchły Czy z tym coś trzeba zrobić czy takie uroki końcówki ciąży?? Ale by było wspaniale jakby mój syn się jutro zdecydował Ale coś czuje że jemu dobrze u mamy i jeszcze posiedzi

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 22:57   #1558
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

mloda zdjęcia F A N T A S T Y C Z N E
dziekuje
Stary 2010-03-18, 23:01   #1559
sismuerte
Rozeznanie

Hej
Ja się melduje w dwupaku. Dziś byłam na usg i Antoś niestety dalej jest w położeniu miednicowym Jutro jeszcze jadę do szpitala na Madalińskiego na usg na lepszym sprzęcie. Aha bo dodam, że dziś to poszłam prywatnie, a nie do swojego szpitala, bo chciałam wiedzieć jak tam się sprawy mają I zobacze co tam będzie dalej. A tak przy okazji to czy któraś z Was (zwłaszcza z Warszawy) zna ten szpital na Madalińskiego?? Bo może będę jednak tam rodzić, więc tak się wolę podpytać.
Stary 2010-03-18, 23:06   #1560
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wlasnie sknczylam projekt do szkoly robic
ufffff.....
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości