|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
kochana trzymaj się jakoś, jakbyś chciała pogadać to napisz na pw. nie cytuję więcej, bo nie mam czasu w sumie. mam duuużo do nauki, noc będzie moja. byłam u orto i się wkurzyłam, bo ona gadała coś o zdjęciu aparatu w maju bodajże, a moim zdaniem u góry jeszcze jeden ząb jest źle ustawiony, a to jedynka. Potem powiedziałam jej, że w lipcu i sierpniu mnie nie będzie, to stwierdziła, że zdejmie mi we wrześniu. Mam nadzieję, że przez ten czas to się wyprostuje. lecę zapłacić rachunki i do nauki. nie che mi się.
|
#842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
a ja zawsze będę trzymała się myśli, że dziecko, jeśli jest taka możliwość fizyczna, powinno mieć oboje rodziców, nawet gdy nie są razem. "poza tym, mama się zgadza na to? nie będzie chciała o niego walczyć? apropo naszej rozmowy, na polsacie w wiadomościach mówią o chłopcu, którego porwała matka od ojca... dobrze powiedzieli, że czasem rodzicom bardziej zależy na upokorzeniu partnera, czy zdobyciu dziecka za wszelką cenę, nie patrząc na to, czego pragnie dziecko i co jest ważne dla niego. wiadomo, że to bardzo jaskrawy przykład, ale nawet przy spokojnym rozstaniu i tak szkoda jest dzieci. trzymaj się Cytat:
nie ma w necie ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
wow, sama płacisz rachunki ?mi się też nie chce, głowyy nie mam do tegoooo ![]() po tej Częstochowie nikt jutro do szkoły nie idzie ![]() liczę po cichu że klasówki nie będzie
|
|||
|
|
|
#843 |
|
Rozeznanie
|
Chiddy napiszesz coś więcej o administracji? studiujesz na UŁ czy w prywatnej? wrażenia? z nieba mi spadłaś!
ekhm, ekhm... więc.. DOSTAŁAM 4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cm ok: Dziękuję bardzo wszystkim za kciuki, nie wierzę, nic do mnie nie dociera, chodzę jakaś opętana cały dzień, ale stało się! I to bardzo popycha mnie w stronę matury i w ogóle w ogóle.. Ahhh.. Aż mam chęć się uczyć ![]() PS i dostałam 5+ z prezentacji maturalnej, może to też dzięki kciukom. I miałam tylko 2 lekcje dziś, reszta wykłady w biblio. A jutro wydział prawa i administracji, więc może czegoś ciekawego się dowiem. Ogólnie wiosna idzie! Świat jest piekny! |
|
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
Czyżbyś też planowała prawo/administrację?
jak ci historia idzie?
|
|
#845 |
|
Rozeznanie
|
fatalnie.
nic a nic. zero. a szkoda, bo prawnikiem byłabym najlepszym, to zawód stworzony dla mnie. jednak długość edukacji i brak znajomości mnie przeraża. a administracja ma jakieś dziwne przedmioty, np. historia administracji.. ![]() i wydaje mi się nudna, ale nie wiem.. na pewno w porównaniu z prawem u mnie przegrywa ale pewnie i tak pójdę na politykę społeczną, żeby mieć mało zajęć(tak, leniwa jestem i to jak!) i przez to, że i tak chcę związać się z kosmetologią, na którą pójdę prywatnie, więc tak dla papiera idę z braku innych perspektyw ![]() PS w ogóle to mi się marzy europeistyka ostatnio, ale tam liczą hist, a nie geo, więc lipa... ;/ ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- czy ktoś mi wytłumaczy jak się ma w praktyce zarządzanie w administracji do administracji, jak europeistyka do stosunków międzynarodowych, jak kulturoznastwo z dziennikarstwem do dziennikarstwa ![]() im więcej czytam tym mniej wiem.. i jeszcze tej polityki społecznej w ogóle nie rozumiem ani nazwy, ani gdzie mnie z tym przyjmą do pracy.. |
|
|
|
#846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, ten reportaż to czasem nie był znowu o moim mieście?
jedna baba z mojego miasta "ukradła" dziecko ojcu, ale ona ma coś nie tak z psychiką ogólnie. Wyjechała do Niemiec, zaszła z kimś w ciąże, nie wie z kim, a ojciec dostał nakaz od sądu na odebranie jej dziecka. nie chcę nawet myśleć jaki szok musi przeżyć dziecko, kiedy policja wchodzi do domu i zabiera dzieciaka od matki, a dziecko nie wie co się dzieje. ![]() Martyna, trzymaj się ;*
|
#848 | ||||
|
Zadomowienie
|
obojętne, byle od Ciebie
nie ważne co, liczy się gest ;* ![]() Witamy wsparcie nam się przydaCytat:
.dzisiaj mieliśmy próbną z maty, jechałyśmy do domu i rozmawiałyśmy i powiedziała, że jak ją zda to będzie cud. odetchnęłam z ulgą, czyli na prawdę była trudna, a nie tylko mi się taka wydawała ![]() no ale wiadomo, skoro zadania wybierała moja jakże kochana i madra pani matematyczka rob iliśmy 3 arkusze ostatnio na lekcjach, powiedziała w klasie, że z nich będą te zadania, więc niektórzy(którzy chcieliby pokazać jacy to są inteligentni, chociaż w dzienniku rządek jedynek :|) uczyli się rozwiązań na pamięć. bez sensu moim zdaniem.Cytat:
współczuję i rozumiem przez co przechodzisz, moi rodzice się rozwiedli ![]() Cytat:
gratuluję świetnych ocen![]() kocham wiosnę )---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
|
#849 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się, Kochana. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja zdać, zdam na pewno, ale wynik nie będzie powalający. 2 zadań nie dokończyłam, jedno sobie strzeliłam [otwarte ]No ale cóż, właściwa taka nie będzie. Choć dziś czuję się tępa.
|
|
|
#851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja nie odsyłam
tzn tym, co już skończyły ![]() Jeszcze 2 okna, cegła i dachówka ![]() Cytat:
![]() Ale trzymaj się, teraz myśl o maturze Cytat:
![]() Mówię Wam, Ania ma wyrąbany plan ![]() Ja mam na jutro bibliografię pokazać ![]() Cytat:
![]() Weź, a coś mi Martyna wczoraj mówiła. O jakimś kolesie, co zgwałcił 15-latkę i się o ułaskawienie starał. Normalnie w rmfie mówili i tego głównego gwałciciela też jeszcze nie złapali ![]() Zrobiłam sobie ubiegłoroczną maturę z fizyki. 70% Z 5% mi poszło przez błędy rachunkowe i niesprawdzanie wyników 10 przez głupotę, jak coś odwaliłam, a reszty nie mieliśmy jutro będzie -> półprzewodniki po łepkach, mamy omawiać jeszcze, diagram Hertzsprunga-Russella (co to? Ogólnie teraz zaczynam robić ostro arkusze. Ze 2-3 w tygodniu, już sobie pościągałam z matematyki i fizyki
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-03-18 o 22:51 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#852 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=UnbelievableGirl;17 979588]Chiddy napiszesz coś więcej o administracji? studiujesz na UŁ czy w prywatnej? wrażenia? z nieba mi spadłaś!
Administrację studiuję na UŁ. Zdecydowałam się na drugi kierunek powiem wprost - ze swoich zbyt wygórowanych ambicji i z "nadmiaru" czasu , którego nie miałam tak naprawdę Ale lubię pracę pod presją czasu i idealnej organizacji dnia (walnięta jestem Powiedziałam DAM RADĘ! Co to dla mnie ![]() Ale... co do wrażeń : pierwszy rok był ciężki. Myślałam, że jakoś lajtowo sobie przebimbam z racji tego iż już miałam wprawę w studiowaniu ![]() Miałam masę zajęć. Między innymi : wstęp do prawoznawstwa, historię administracji, statystykę (KOSZMAR!! Pierwszy semestr potraktowałam sobie tak : Pffffff... ![]() Ręka odpadała od notowania. Ale myśl, że po zajęciach pójdzie się na piwo z nowymi znajomymi motywowała i mobilizowała ![]() Kiedy przyszła System Eliminacji Studentów Jest Aktywny ( ![]() :brzyda l: Siedziałam cały czas w książkach i w notatkach. Po prostu ostro zapier.dalałam :/ Wynik był taki, że miałam średnią semestru 4.2 ![]() :conf used:---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- rehab4181 Witamy wsparcie nam się przydawitam, witam ;* ja na próbną poszłam zestresowana jak patafian stwierdziłam, że mam masę zaległości i ogólnie jestem do niczego ![]() po wynikach okazało się, że polski zdałam najlepiej z klasy, angielski też a na próbną z wos-u nie poszłam, wolałam imprezę
|
#853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaka Ania ? Jak Ci się mój podoba ?
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Ola
nie bij ![]() Marzę, żeby mój tak wyglądał mniej więcej wiem, jak zacznę, skończę, co powiem, ale przeraża mnie omówienie obrazów |
|
|
|
#855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś na F?w kazdym razie koleś był niezły... uprawiał seks z córką, namawiał zone do robienia tego z synem, dzieci razem ze sobą mieli... ![]() i dostał... 8 lat?! a zona (pomagała mu) 4 lata <mdleje> 70% to dobrze, jak na to, że nie wszystko robiliście ![]() no, to rób arkusze, rób ja z chemii cisnę, a z biol... na razie na wiedzy się skupiłam ![]() mame musze wykorzystać, żeby mi podrukowała z matmy, bo wypadałoby cokolwiek powtórzyć do tej matury ![]() Cytat:
powiedz lepiej o tej filologii ![]() nie słuchałam gdzie ![]() |
||
|
|
|
#856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kocham angielski, kocham uczyć, od dziecka chciałam zostać nauczycielką, mnóstwo czasu spędziłam za dzieciaka na dodatkowych zajęciach, zdobywając kolejne certyfikaty, ale na studiach zabili we mnie wszystko co było możliwe. Studia filologiczne są dla wytrwałych, nie są łatwe, nie są piękne i urocze. Po pierwszych zajęciach byłam w takich szoku, że nie policzyłabym do dziesięciu po angielsku. Wyszłam z nich, zadzwoniłam do faceta i powiedziałam, że pomyliłam kierunek, że się nie nadaję, że co ja najlepszego zrobiłam, że ja tu nie pasuję i nie dam sobie rady. Wyłam całe popołudnie. On kazał mi isć na resztę zajęć. Na następnych było lepiej, ale po pierwszym dniu stwierdziłam, że MATURA w Polsce to PIKUŚ - Pan Pikuś )Teraz nie żałuję. Uczę obecnie w Prywatnej Szkole Języków Obcych i zarabiam. Robię to co kocham. Co zawsze chciałam robić. Gdybym jednak miała jeszcze raz zdecydować nie wybrałabym filologii. Oczywiście nie odradzam. To są moje osobiste przemyślenia. Mnie sporo nerw, wysiłku i pracy kosztowały te studia. Nadal kosztują. Rok temu wylądowałam, aż w szpitalu. Czasami człowiek na zajęciach czuje się jak debil. Pytają się go o coś i nie umie się odpowiedzieć. Trzeba być cały czas mocno skupionym. Nie ma spania na wykładach czy ćwiczeniach tym bardziej. Nie uważasz wylatujesz z wątku i możesz iść od razu do domu. Ilość literatury do przeczytania np. na literaturę amerykańską była porażająca. Mało tego, ja niektórych wierszy po polsku nie umiem zinterpretować, a co dopiero po angielsku kiedy większości słów po prostu się nie zna. Nie oszukujmy się nikt nie jest chodzącym słownikiem, ani encyklopedią. Moim przyjacielem był słownik rano, w południe i w nocy. Egzaminy ustne - NIENAWIDZĘ Mało tego, ja nigdy nie ćwiczyłam swojego języka ang. za granicą. Inni z mojego roku mieli rodziny w USA, mieszkali w Anglii kilka lat, pracowali gdzieś za granicą i byli ogólnie mówiąc : dziwni. Dlatego też gdy przeszłam 2-letni terror postanowiłam zmienić otoczenie i 'działalność' edukacyjną, bo stwierdziłam że jak jeszcze raz usłyszę wykład w tym języku to serdecznie zwymiotuję ![]() Tak jak wy macie teraz dość sprawdzianów, kartkówek, arkuszy i swoich prezentacji po dziurki w nosie tak ja mam na co dzień ![]() Ale Was pocieszyłam... Kochane, trzeba studiować to, co będzie przemyślaną decyzją (nie podjętą pod wpływem emocji czy z racji tego iż 'tu złożę, bo na pewno się dostanę'). To decyduje o Waszym całym życiu. Ja dopiero wybierając drugi kierunek mogę stwierdzić, że moje życie idzie w dobrym kierunku choć często jest po prostu okropnieeeee! Jeśli macie jakieś pytania, pytać śmiało Warto mieć starsze koleżanki wizażanki ![]() Aaa.. i mam pytanie Jak Wy to robicie, że cytujecie w jednym poście kilka osób bo ja umiem jedną, a później robi mi się edycja ![]() Wiem, że pytanie banalne, ale jestem nowa, dopiero obczajam i mam nadzieję że mi wybaczycie ![]() ;* muah
|
|
#857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Temat mam taki, że mogłam dużo rzeczy pod to podciągnąć, więc stwierdziłam, że wezmę książki, które i tak już czytałam, żeby się nie przemęczyć Nie podobają mi się te myślniki i gwiazdki, no ale mówiła, żeby tak robić. Dzisiaj oddałam i już mam spokój chociaż z tym.W ogóle dzisiaj na lekcji liczyłyśmy z koleżanką ile nam zostało francuskich do końca, no i naliczyłyśmy 4. No i na kolejnej lekcji był francuski na którym nauczycielka mówi tak "Mam taką propozycję, dzisiaj wystawię wam propozycje ocen, bo za tydzień mnie nie ma, za dwa są święta, a później chciałabym się w pełni poświęcić osobom, które zdają francuski." No i wystawiła nam oceny i nas puściła Tak się cieszę Idę spać. Pa Żbiczki ;****
|
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
|
#859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze przeraziłaś mnie tym postem ![]() Bo mam zamiar się wybrać na studia filologiczne Na początku chciałam iść na fotografię , ale rodzice mi stanowczo odradzali . Powiedzieli żebym najpierw skończyła jakiś kierunek który da mi pracę , a potem po 1 studiach mogę iść na fotografię ![]() I miałam ciężki orzech do zgryzienia na jakie studia iść I pozostała mi filologia bo w językach się dobrze czuję , o pozostałych przedmiotach szkoda gadać
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Z czego 'cha'? ![]() chiddy, jak wspomniałaś o prywatnej szkole językowej to przypomniałaś mi o takiej jednej su.ce. Przysięgam, że to taka rasowa, wredna, su.ka. Dziś na próbnej z matmy mnie pilnowała [uczy też w moim liceum], na samiuśkim początku matury zauważyłam, że bateria w kalkulatorze mi się rozlała i nie miałam drugiego kalkulatora. Pytam jej czy może są w sekretariacie [bo mają wszystko i można bez problemu pożyczać], a ona spojrzała takim zimnym wzrokiem i mówi 'no to trudno, piszesz bez kalkulatora'. Ale jedna dziewczyna mnie uratowała. Pożyczyła mi taki oczoje.bnie różowy kalkuator. ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- chiddy, co do cytowania to obok ikonki do normalnego cytowania masz ikonkę 'wielocytuj' i zaznaczasz sobie klikając na nią posty, które chcesz zacytować, a na końcu to normalne 'cytuj'. No to wyjaśniłam. Prościej aktualnie nie mogę, bo spać mi się chce. xD
|
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
chyba jednak nie opanuję sztuki cytowania
za trudne dla mnie jak na pierwszy raz musicie mi wybaczyć na jakiś czas ![]() Beas, staram się nie być su.ką ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- A ja jestem rześka po basenie, saunie i jacuzzi Pewnie pójdę późno spać
http://zakupoholizm-pelna-geba.blogspot.com Edytowane przez chiddy Czas edycji: 2010-03-18 o 23:49 |
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam instrukcję.
![]() o nie, zapomniłam o ikonce wizażu. już poprawiam.
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2010-03-19 o 00:02 |
|
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
Jesteś bOska! ;*
hihi nie od razu Karków zbudowano, potrenuję to wyćwiczę wiżasowskie umiejętności ![]() chyba, że mnie wcześniej zlinczujecie
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam się pożegnać
;*dzień dobry i miłego weekendu, do niedzieli mnie nie ma, wdycham jod nad Morzem. baja ;*
|
#865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zazdroszczem Chiddy kurcze... dzięki ;* fajnie jest Cię mieć ![]() chociaż teraz mam jeszcze więcej wątpliowości |
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Wstałam pełna energii i zapału do nauki, ponieważ wczoraj podczas rozmowy z Martą uświadomiłam sobie, że jestem już dobra z biologii. [nie ma to jak skromność No nieważne. Nie spiep.rzę tego. Miłego dnia. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Muszę się jeszcze podzielić czymś. ![]() Weszłam na nk, a tam kilku moich znajomych wstawiło zdjęcia, na których jest Paweł z 'Pierwszej miłości' i napis 'pozdrowienia do więzienia'. A pod spodem komentarze 'Paweł, trzymaj się'.
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień PRAWIE dobry xD
szczerze to Beata mnie z rana rozbawiła. Cytat:
zasapałam się przed komputerem. i przyszła do mnie paczka ze ********* (edit: nie wiedziałam, że wykropkowuje ale może to i lepiej ) i też się cieszę, aż z radości zaraz się umyję nowym żelem ![]() ale do nauki dalej nie mam ochoty ![]() nienawidzę tych dni, jestem taka... rozklapciocha. wyglądam dokładnie tak ->
Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-03-19 o 11:55 |
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry.
Napisałam PW. Cytat:
No cóż. W sumie nie wiem, po co jej 2 komputery, skoro początkowo pewnie nie będzie jej stać, by założyć sobie Internet. ![]() ![]() jesteś boska! Fajnie Ciii. Gdybym ja się myła tylko wtedy, gdy jestem szczęśliwa, to bym nie miała przyjaciół.. --- Wiecie co, podchodzę już w miarę z dytansem do sprawy. Jak któraś chce jeszcze coś napisać w tej sprawie --> PW. Tutaj wolałabym nie rozstrząsać już, nigdy nie wiadomo, kto tu dotrze. ![]() A, czytam książkę i przytoczę Wam jedno zdanie: Z powrotem wchodząc w tę rolę, którą pełnił z tytułu swego zawodu, zawiózł Humbertów do ich rezydencji, przez całą zaś drogę Waleria gadała, a Humbert Groźny naradzał sę z Humbertem Małym, czy Humbert Humbert powinien zabić ją czy raczej jej kochanka, czy też oboje, a może raczej nikogo. Myślałam, że ja bywam dziwna, ale to już ewidentnie razi. ;p
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-03-19 o 13:17 |
|
|
|
|
#869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
toś mnie teraz przeraziła, nie powiem że nie No ale w sumie nie Ty pierwsza mówisz/piszesz, że filologia to ciężki kierunek.. eh wiadomo że jest. Może to jeszcze zależy od atmosfery? Moja koleżanka jest na fil., ale gdzie indziej i mówiła, że ludzie są super. Bo ja niestety nie byłam nigdy na dłużej w anglii/ ameryce czy innym kraju anglojęzycznym No ale zdaje sobie sprawe z tego, że tam niestety trzeba cały czas coś robić. W każdym razie dzięki za taką obszeerną odpowiedź Ale ja dzisiaj miałam najwięcej w szkole punktów z konkursu z ang. Cytat:
Do krakowa czy rzeszowa?Heeeloo Ide sobie zjeść obiad, bo zaraz mi się wszystko przypali i będzie niemiło
|
|
|
#870 |
|
Konto usunięte
|
Bry
i znów miałam skrócone lekcje Moja szkoła zorganizowała dziś festyn charytatywny dla jakiejś chorej dziewczynki. Nauczycielki (w tym moja wychowawczyni Komentował facet od niemieckiego, normalnie myślałam, że tam padnę Z klasą dopingowałam wychowawczynię trzeba było nauczycieli podtrzymać na duchu Wygrały uczennice a komentator "Gratulacje dziewczyny, a w poniedziałek proszę się zgłosić na komisję wychowawczą" dałam radę z bibliografią Już myślałam, że zacznę wyrzucac wszystkie wiersze i będę pisała od nowa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

kochana trzymaj się jakoś, jakbyś chciała pogadać to napisz na pw.

?

.
gratuluję świetnych ocen
jutro będzie ->

Do krakowa czy rzeszowa?