Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie? - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-18, 19:04   #841
effciaa16
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wparcie, dużo to dla mnie znaczy, naprawdę.
kochana trzymaj się jakoś, jakbyś chciała pogadać to napisz na pw.
nie cytuję więcej, bo nie mam czasu w sumie. mam duuużo do nauki, noc będzie moja.

byłam u orto i się wkurzyłam, bo ona gadała coś o zdjęciu aparatu w maju bodajże, a moim zdaniem u góry jeszcze jeden ząb jest źle ustawiony, a to jedynka. Potem powiedziałam jej, że w lipcu i sierpniu mnie nie będzie, to stwierdziła, że zdejmie mi we wrześniu. Mam nadzieję, że przez ten czas to się wyprostuje.

lecę zapłacić rachunki i do nauki. nie che mi się.

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 19:09   #842
blue_apple
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Dziękuję
No Junior ma 10 lat, jeśli wszystko się ułoży po naszej myśli to zostanie z tatą i będzie mu dobrze, także.. byleby to przetrwać. Moi rodzice nie rozstają się w sumie w kłótni, bo razem teraz pakują rzeczy, tata mamie pomógł znaleźć mieszkanie, opłacił za pierwszy miesiąc, od 1 kwietnia już jest dyspozycyjne. A rozwód jest polubownie, bez orzeczenia o winie, bo zależy im, by szybko to się skończyło.. jednak to mama zawiniła. No, ale już w szczegóły wdawać się tu nie będę
aha, czyli nie tak źle. ale to i tak trudna sytuacja, bo... troche tak, jakby trzeba było wybierać którego rodzica się woli.
a ja zawsze będę trzymała się myśli, że dziecko, jeśli jest taka możliwość fizyczna, powinno mieć oboje rodziców, nawet gdy nie są razem.

"poza tym, mama się zgadza na to? nie będzie chciała o niego walczyć?

apropo naszej rozmowy, na polsacie w wiadomościach mówią o chłopcu, którego porwała matka od ojca... dobrze powiedzieli, że czasem rodzicom bardziej zależy na upokorzeniu partnera, czy zdobyciu dziecka za wszelką cenę, nie patrząc na to, czego pragnie dziecko i co jest ważne dla niego.
wiadomo, że to bardzo jaskrawy przykład, ale nawet przy spokojnym rozstaniu i tak szkoda jest dzieci.

trzymaj się

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
dziewczyny! ma któraś tomik poezji Gajcego, ewentualnie w jakimś podręczniku jego wiersze (wczorajszemu, żegnając się z matką) ?
Błagam, poratujcie mnie
ja nie
nie ma w necie

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
byłam u orto i się wkurzyłam, bo ona gadała coś o zdjęciu aparatu w maju bodajże, a moim zdaniem u góry jeszcze jeden ząb jest źle ustawiony, a to jedynka. Potem powiedziałam jej, że w lipcu i sierpniu mnie nie będzie, to stwierdziła, że zdejmie mi we wrześniu. Mam nadzieję, że przez ten czas to się wyprostuje.

lecę zapłacić rachunki i do nauki. nie che mi się.
na pewno wyprostuje, ona wie co robi

wow, sama płacisz rachunki ?
mi się też nie chce, głowyy nie mam do tegoooo

po tej Częstochowie nikt jutro do szkoły nie idzie a ja pójdę, a co
liczę po cichu że klasówki nie będzie
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 19:29   #843
UnbelievableGirl
Rozeznanie

GG do UnbelievableGirl

Chiddy napiszesz coś więcej o administracji? studiujesz na UŁ czy w prywatnej? wrażenia? z nieba mi spadłaś!

ekhm, ekhm...

więc..

DOSTAŁAM 4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cm ok::cmo k:

Dziękuję bardzo wszystkim za kciuki, nie wierzę, nic do mnie nie dociera, chodzę jakaś opętana cały dzień, ale stało się!

I to bardzo popycha mnie w stronę matury i w ogóle w ogóle.. Ahhh.. Aż mam chęć się uczyć

PS i dostałam 5+ z prezentacji maturalnej, może to też dzięki kciukom.
I miałam tylko 2 lekcje dziś, reszta wykłady w biblio.
A jutro wydział prawa i administracji, więc może czegoś ciekawego się dowiem.
Ogólnie wiosna idzie! Świat jest piekny!
UnbelievableGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 19:33   #844
expectation
Zadomowienie

Czyżbyś też planowała prawo/administrację? jak ci historia idzie?

A Bóg map nie rozdaje, nie wiesz dokąd iść...

expectation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 20:00   #845
UnbelievableGirl
Rozeznanie

GG do UnbelievableGirl

fatalnie.
nic a nic. zero.

a szkoda, bo prawnikiem byłabym najlepszym, to zawód stworzony dla mnie.
jednak długość edukacji i brak znajomości mnie przeraża.

a administracja ma jakieś dziwne przedmioty, np. historia administracji..
i wydaje mi się nudna, ale nie wiem.. na pewno w porównaniu z prawem u mnie przegrywa

ale pewnie i tak pójdę na politykę społeczną, żeby mieć mało zajęć(tak, leniwa jestem i to jak!) i przez to, że i tak chcę związać się z kosmetologią, na którą pójdę prywatnie, więc tak dla papiera idę z braku innych perspektyw

PS w ogóle to mi się marzy europeistyka ostatnio, ale tam liczą hist, a nie geo, więc lipa... ;/

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

czy ktoś mi wytłumaczy jak się ma w praktyce zarządzanie w administracji do administracji, jak europeistyka do stosunków międzynarodowych, jak kulturoznastwo z dziennikarstwem do dziennikarstwa

im więcej czytam tym mniej wiem..

i jeszcze tej polityki społecznej w ogóle nie rozumiem ani nazwy, ani gdzie mnie z tym przyjmą do pracy..
Stary 2010-03-18, 20:06   #846
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chiddy Pokaż wiadomość
Studiuję filologię angielską 3 rok, oraz administrację publiczną rok 2 w Łodzi
O jej jak super, mozesz napisać jak jest na filologii ?
Stary 2010-03-18, 20:14   #847
mtynai
Zakorzenienie

Marta, ten reportaż to czasem nie był znowu o moim mieście?

jedna baba z mojego miasta "ukradła" dziecko ojcu, ale ona ma coś nie tak z psychiką ogólnie. Wyjechała do Niemiec, zaszła z kimś w ciąże, nie wie z kim, a ojciec dostał nakaz od sądu na odebranie jej dziecka.

nie chcę nawet myśleć jaki szok musi przeżyć dziecko, kiedy policja wchodzi do domu i zabiera dzieciaka od matki, a dziecko nie wie co się dzieje.

Martyna, trzymaj się ;*

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 20:32   #848
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
spoko ;d chcesz kartkę z mojego miasta nocą czy anne geddes?
obojętne, byle od Ciebie nie ważne co, liczy się gest ;*
Cytat:
witam Was drogie Wizażanki
Witamy wsparcie nam się przyda
Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Czyli w mojej klasie jestem wyznacznikiem trudności zadań matematycznych.
jesteś jak moja E. .
dzisiaj mieliśmy próbną z maty, jechałyśmy do domu i rozmawiałyśmy i powiedziała, że jak ją zda to będzie cud. odetchnęłam z ulgą, czyli na prawdę była trudna, a nie tylko mi się taka wydawała
no ale wiadomo, skoro zadania wybierała moja jakże kochana i madra pani matematyczkarob iliśmy 3 arkusze ostatnio na lekcjach, powiedziała w klasie, że z nich będą te zadania, więc niektórzy(którzy chcieliby pokazać jacy to są inteligentni, chociaż w dzienniku rządek jedynek :|) uczyli się rozwiązań na pamięć. bez sensu moim zdaniem.
Cytat:
No Junior ma 10 lat, jeśli wszystko się ułoży po naszej myśli to zostanie z tatą i będzie mu dobrze, także.. byleby to przetrwać. Moi rodzice nie rozstają się w sumie w kłótni, bo razem teraz pakują rzeczy, tata mamie pomógł znaleźć mieszkanie, opłacił za pierwszy miesiąc, od 1 kwietnia już jest dyspozycyjne. A rozwód jest polubownie, bez orzeczenia o winie, bo zależy im, by szybko to się skończyło.. jednak to mama zawiniła. No, ale już w szczegóły wdawać się tu nie będę
:
współczuję i rozumiem przez co przechodzisz, moi rodzice się rozwiedli

Cytat:
Napisane przez UnbelievableGirl Pokaż wiadomość

gratuluję świetnych ocen

kocham wiosnę przyszłam na świat wiosną. ahh jaka to piękna pora roku(oprócz tegoroczny maj)

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
jedna baba z mojego miasta "ukradła" dziecko ojcu, ale ona ma coś nie tak z psychiką ogólnie. Wyjechała do Niemiec, zaszła z kimś w ciąże, nie wie z kim, a ojciec dostał nakaz od sądu na odebranie jej dziecka.

nie chcę nawet myśleć jaki szok musi przeżyć dziecko, kiedy policja wchodzi do domu i zabiera dzieciaka od matki, a dziecko nie wie co się dzieje.
Ty to masz przeżycia w swoim mieście

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 20:35   #849
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
ja nie
nie ma w necie

niby jest, ale potrzebuję z książki.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 21:44   #850
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Nie wiedziałam, że to aż taka poważna sprawa.
Trzymaj się, Kochana.

Cytat:

PS i dostałam 5+ z prezentacji maturalne

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
jesteś jak moja E. .
dzisiaj mieliśmy próbną z maty, jechałyśmy do domu i rozmawiałyśmy i powiedziała, że jak ją zda to będzie cud. odetchnęłam z ulgą, czyli na prawdę była trudna, a nie tylko mi się taka wydawała
no ale wiadomo, skoro zadania wybierała moja jakże kochana i madra pani matematyczkarob iliśmy 3 arkusze ostatnio na lekcjach, powiedziała w klasie, że z nich będą te zadania, więc niektórzy(którzy chcieliby pokazać jacy to są inteligentni, chociaż w dzienniku rządek jedynek :|) uczyli się rozwiązań na pamięć. bez sensu moim zdaniem.
Zadania na tę maturę wybierała jedna z matematyczek, była wicedyrektor. Nic dziwnego, że kosmiczny poziom był. Osoby, które nie są złe z matmy, miały po 70% z próbnej z cke, a teraz boją się czy tę zdadzą.
Ja zdać, zdam na pewno, ale wynik nie będzie powalający. 2 zadań nie dokończyłam, jedno sobie strzeliłam [otwarte ja to potrafię ]
No ale cóż, właściwa taka nie będzie.
Choć dziś czuję się tępa.

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 22:50   #851
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
a mi nie odsyłajcie tych dachówek i desek bo już mam chatkę.
Ja nie odsyłam tzn tym, co już skończyły
Jeszcze 2 okna, cegła i dachówka
Cytat:
Potrzebuje, bo gra na giełdzie, no ale co ją to obchodzi.. zażądała dwóch komputerów w ramach podziału majątku i nie ma zmiłu. Tak, oboje z tatą (o ile nie zmieni zdania i nie będzie walczyć o Juniora).
Ale dzieciom zostawić...
Ale trzymaj się, teraz myśl o maturze
Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
dziewczyny! ma któraś tomik poezji Gajcego, ewentualnie w jakimś podręczniku jego wiersze (wczorajszemu, żegnając się z matką) ?
Błagam, poratujcie mnie
W moim świetnym podręczniku jest o nim opisane, ale żadnego wiersza nie ma
Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
daj maila
Mówię Wam, Ania ma wyrąbany plan
Ja mam na jutro bibliografię pokazać a literaturę podmiotu mam, powiedzmy, ze nie do końca zrobioną
Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
Mówiłaś jej to?
Cytat:
Weź, a coś mi Martyna wczoraj mówiła. O jakimś kolesie, co zgwałcił 15-latkę i się o ułaskawienie starał. Normalnie w rmfie mówili i tego głównego gwałciciela też jeszcze nie złapali

Zrobiłam sobie ubiegłoroczną maturę z fizyki. 70% Z 5% mi poszło przez błędy rachunkowe i niesprawdzanie wyników 10 przez głupotę, jak coś odwaliłam, a reszty nie mieliśmy jutro będzie -> półprzewodniki po łepkach, mamy omawiać jeszcze, diagram Hertzsprunga-Russella (co to? )
Ogólnie teraz zaczynam robić ostro arkusze. Ze 2-3 w tygodniu, już sobie pościągałam z matematyki i fizyki mam kopa do nauki

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2010-03-18 o 22:51
parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 23:06   #852
chiddy
Zadomowienie

[QUOTE=UnbelievableGirl;17 979588]Chiddy napiszesz coś więcej o administracji? studiujesz na UŁ czy w prywatnej? wrażenia? z nieba mi spadłaś!

Administrację studiuję na UŁ. Zdecydowałam się na drugi kierunek powiem wprost - ze swoich zbyt wygórowanych ambicji i z "nadmiaru" czasu , którego nie miałam tak naprawdę Ale lubię pracę pod presją czasu i idealnej organizacji dnia (walnięta jestem )
Powiedziałam DAM RADĘ! Co to dla mnie
Ale... co do wrażeń : pierwszy rok był ciężki. Myślałam, że jakoś lajtowo sobie przebimbam z racji tego iż już miałam wprawę w studiowaniu
Miałam masę zajęć. Między innymi : wstęp do prawoznawstwa, historię administracji, statystykę (KOSZMAR!! bo nienawidzę czegokolwiek z cyframi związanego i z matematyką, z której jestem lewa do bólu ), zarządzanie, techniki negocjacji, informatykę, technologię, organizację w administracji publicznej, socjologię, demografię, prawo konstytucyjne, ekonomię, psychologię, naukę administracji, oraz lektorat.
Pierwszy semestr potraktowałam sobie tak : Pffffff...
Ręka odpadała od notowania. Ale myśl, że po zajęciach pójdzie się na piwo z nowymi znajomymi motywowała i mobilizowała
Kiedy przyszła System Eliminacji Studentów Jest Aktywny () przeraziłam się :brzyda l: Siedziałam cały czas w książkach i w notatkach. Po prostu ostro zapier.dalałam :/ Wynik był taki, że miałam średnią semestru 4.2 Nazwali mnie kujonem :conf used:

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

rehab4181 Witamy wsparcie nam się przyda

witam, witam ;*

ja na próbną poszłam zestresowana jak patafian
stwierdziłam, że mam masę zaległości i ogólnie jestem do niczego
po wynikach okazało się, że polski zdałam najlepiej z klasy, angielski też
a na próbną z wos-u nie poszłam, wolałam imprezę
chiddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 23:18   #853
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Ja nie odsyłam tzn tym, co już skończyły
Jeszcze 2 okna, cegła i dachówka

Ale dzieciom zostawić...

W moim świetnym podręczniku jest o nim opisane, ale żadnego wiersza nie ma

Mówię Wam, Ania ma wyrąbany plan
Ja mam na jutro bibliografię pokazać a literaturę podmiotu mam, powiedzmy, ze nie do końca zrobioną

Mówiłaś jej to?

Weź, a coś mi Martyna wczoraj mówiła. O jakimś kolesie, co zgwałcił 15-latkę i się o ułaskawienie starał. Normalnie w rmfie mówili i tego głównego gwałciciela też jeszcze nie złapali

Zrobiłam sobie ubiegłoroczną maturę z fizyki. 70% Z 5% mi poszło przez błędy rachunkowe i niesprawdzanie wyników 10 przez głupotę, jak coś odwaliłam, a reszty nie mieliśmy jutro będzie -> półprzewodniki po łepkach, mamy omawiać jeszcze, diagram Hertzsprunga-Russella (co to? )
Ogólnie teraz zaczynam robić ostro arkusze. Ze 2-3 w tygodniu, już sobie pościągałam z matematyki i fizyki mam kopa do nauki

Jaka Ania ? Jak Ci się mój podoba ?

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 23:22   #854
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka Ania ? Jak Ci się mój podoba ?
Ola nie bij
Marzę, żeby mój tak wyglądał mniej więcej wiem, jak zacznę, skończę, co powiem, ale przeraża mnie omówienie obrazów i po raz dziesiąty się zabieram do tej prezentacji...

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 23:27   #855
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:

dziś przy okazji mówili o polskim odpowiedniku tego Niemca co zamkną dzieci w piwnicy i robil im dzieci itd. nie pamietam jak on się nazywal coś na F?
w kazdym razie koleś był niezły... uprawiał seks z córką, namawiał zone do robienia tego z synem, dzieci razem ze sobą mieli...
i dostał... 8 lat?! a zona (pomagała mu) 4 lata <mdleje>

70% to dobrze, jak na to, że nie wszystko robiliście

no, to rób arkusze, rób ja z chemii cisnę, a z biol... na razie na wiedzy się skupiłam

mame musze wykorzystać, żeby mi podrukowała z matmy, bo wypadałoby cokolwiek powtórzyć do tej matury

Cytat:
Administrację studiuję na UŁ. Zdecydowałam się na drugi kierunek powiem wprost - ze swoich zbyt wygórowanych ambicji i z "nadmiaru" czasu , którego nie miałam tak naprawdę Ale lubię pracę pod presją czasu i idealnej organizacji dnia (walnięta jestem )
Powiedziałam DAM RADĘ! Co to dla mnie
Ale... co do wrażeń : pierwszy rok był ciężki. Myślałam, że jakoś lajtowo sobie przebimbam z racji tego iż już miałam wprawę w studiowaniu
Miałam masę zajęć. Między innymi : wstęp do prawoznawstwa, historię administracji, statystykę (KOSZMAR!! bo nienawidzę czegokolwiek z cyframi związanego i z matematyką, z której jestem lewa do bólu ), zarządzanie, techniki negocjacji, informatykę, technologię, organizację w administracji publicznej, socjologię, demografię, prawo konstytucyjne, ekonomię, psychologię, naukę administracji, oraz lektorat.
Pierwszy semestr potraktowałam sobie tak : Pffffff...
Ręka odpadała od notowania. Ale myśl, że po zajęciach pójdzie się na piwo z nowymi znajomymi motywowała i mobilizowała
Kiedy przyszła System Eliminacji Studentów Jest Aktywny () przeraziłam się :brzyda l: Siedziałam cały czas w książkach i w notatkach. Po prostu ostro zapier.dalałam :/ Wynik był taki, że miałam średnią semestru 4.2 Nazwali mnie kujonem :conf used:

stwierdziłam, że mam masę zaległości i ogólnie jestem do niczego
po wynikach okazało się, że polski zdałam najlepiej z klasy, angielski też
a na próbną z wos-u nie poszłam, wolałam imprezę
aaa, już Cię lubię

powiedz lepiej o tej filologii

Cytat:
Marta, ten reportaż to czasem nie był znowu o moim mieście?
nie słuchałam gdzie

Cytat:
Choć dziś czuję się tępa.
Stary 2010-03-18, 23:27   #856
chiddy
Zadomowienie

Cytat:
obojętne, byle od Ciebie nie ważne co, liczy się gest ;*

Witamy wsparcie nam się przyda

jesteś jak moja E. .

:

gratuluję świetnych ocen

kocham wiosnę przyszłam na świat wiosną. ahh jaka to piękna pora roku(oprócz tegoroczny maj)

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
O jej jak super, mozesz napisać jak jest na filologii ?
Powiem tak... odradzam najgorszemu wrogowi
Kocham angielski, kocham uczyć, od dziecka chciałam zostać nauczycielką, mnóstwo czasu spędziłam za dzieciaka na dodatkowych zajęciach, zdobywając kolejne certyfikaty, ale na studiach zabili we mnie wszystko co było możliwe. Studia filologiczne są dla wytrwałych, nie są łatwe, nie są piękne i urocze. Po pierwszych zajęciach byłam w takich szoku, że nie policzyłabym do dziesięciu po angielsku. Wyszłam z nich, zadzwoniłam do faceta i powiedziałam, że pomyliłam kierunek, że się nie nadaję, że co ja najlepszego zrobiłam, że ja tu nie pasuję i nie dam sobie rady. Wyłam całe popołudnie. On kazał mi isć na resztę zajęć. Na następnych było lepiej, ale po pierwszym dniu stwierdziłam, że MATURA w Polsce to PIKUŚ - Pan Pikuś (Wiem, że Was dobijam )
Teraz nie żałuję. Uczę obecnie w Prywatnej Szkole Języków Obcych i zarabiam. Robię to co kocham. Co zawsze chciałam robić. Gdybym jednak miała jeszcze raz zdecydować nie wybrałabym filologii.
Oczywiście nie odradzam. To są moje osobiste przemyślenia. Mnie sporo nerw, wysiłku i pracy kosztowały te studia. Nadal kosztują. Rok temu wylądowałam, aż w szpitalu. Czasami człowiek na zajęciach czuje się jak debil. Pytają się go o coś i nie umie się odpowiedzieć. Trzeba być cały czas mocno skupionym. Nie ma spania na wykładach czy ćwiczeniach tym bardziej. Nie uważasz wylatujesz z wątku i możesz iść od razu do domu. Ilość literatury do przeczytania np. na literaturę amerykańską była porażająca. Mało tego, ja niektórych wierszy po polsku nie umiem zinterpretować, a co dopiero po angielsku kiedy większości słów po prostu się nie zna. Nie oszukujmy się nikt nie jest chodzącym słownikiem, ani encyklopedią. Moim przyjacielem był słownik rano, w południe i w nocy. Egzaminy ustne - NIENAWIDZĘ Nie ma nic bardziej stresującego. Nie da zdać się ich z tzw. 'palcem w du.pie'. Nie umiesz, to spadaj. Do każdych studiów trzeba odpowiednio podejść i mieć determinację, ale do tych wyjątkowo.
Mało tego, ja nigdy nie ćwiczyłam swojego języka ang. za granicą. Inni z mojego roku mieli rodziny w USA, mieszkali w Anglii kilka lat, pracowali gdzieś za granicą i byli ogólnie mówiąc : dziwni.
Dlatego też gdy przeszłam 2-letni terror postanowiłam zmienić otoczenie i 'działalność' edukacyjną, bo stwierdziłam że jak jeszcze raz usłyszę wykład w tym języku to serdecznie zwymiotuję

Tak jak wy macie teraz dość sprawdzianów, kartkówek, arkuszy i swoich prezentacji po dziurki w nosie tak ja mam na co dzień
Ale Was pocieszyłam...

Kochane, trzeba studiować to, co będzie przemyślaną decyzją (nie podjętą pod wpływem emocji czy z racji tego iż 'tu złożę, bo na pewno się dostanę'). To decyduje o Waszym całym życiu. Ja dopiero wybierając drugi kierunek mogę stwierdzić, że moje życie idzie w dobrym kierunku choć często jest po prostu okropnieeeee!

Jeśli macie jakieś pytania, pytać śmiało
Warto mieć starsze koleżanki wizażanki

Aaa.. i mam pytanie
Jak Wy to robicie, że cytujecie w jednym poście kilka osób bo ja umiem jedną, a później robi mi się edycja

Wiem, że pytanie banalne, ale jestem nowa, dopiero obczajam i mam nadzieję że mi wybaczycie

;* muah
Stary 2010-03-18, 23:31   #857
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
Ola nie bij
Marzę, żeby mój tak wyglądał mniej więcej wiem, jak zacznę, skończę, co powiem, ale przeraża mnie omówienie obrazów i po raz dziesiąty się zabieram do tej prezentacji...
Spoko, ostatnio byłam Agnieszką. Ja nie mam prezentacji, więc nie muszę się męczyć Temat mam taki, że mogłam dużo rzeczy pod to podciągnąć, więc stwierdziłam, że wezmę książki, które i tak już czytałam, żeby się nie przemęczyć Nie podobają mi się te myślniki i gwiazdki, no ale mówiła, żeby tak robić. Dzisiaj oddałam i już mam spokój chociaż z tym.

W ogóle dzisiaj na lekcji liczyłyśmy z koleżanką ile nam zostało francuskich do końca, no i naliczyłyśmy 4. No i na kolejnej lekcji był francuski na którym nauczycielka mówi tak "Mam taką propozycję, dzisiaj wystawię wam propozycje ocen, bo za tydzień mnie nie ma, za dwa są święta, a później chciałabym się w pełni poświęcić osobom, które zdają francuski." No i wystawiła nam oceny i nas puściła Dała mi trzy, ale jak już mówiłam gdzieś to mam Tak się cieszę Nie myślałam, że ona jest do tego zdolna

Idę spać.

Pa Żbiczki ;****

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 23:35   #858
chiddy
Zadomowienie

Cytat:

Idę spać.

Pa Żbiczki ;****
Słodkich snów ;*
Stary 2010-03-18, 23:36   #859
Aneczka91
Zakorzenienie

Cytat:
Chiddy napiszesz coś więcej o administracji? studiujesz na UŁ czy w prywatnej? wrażenia? z nieba mi spadłaś!

ekhm, ekhm...

więc..

Dziękuję bardzo wszystkim za kciuki, nie wierzę, nic do mnie nie dociera, chodzę jakaś opętana cały dzień, ale stało się!

I to bardzo popycha mnie w stronę matury i w ogóle w ogóle.. Ahhh.. Aż mam chęć się uczyć

gratulacje

Cytat:
Kocham angielski, kocham uczyć, od dziecka chciałam zostać nauczycielką, mnóstwo czasu spędziłam za dzieciaka na dodatkowych zajęciach, zdobywając kolejne certyfikaty, ale na studiach zabili we mnie wszystko co było możliwe. Studia filologiczne są dla wytrwałych, nie są łatwe, nie są piękne i urocze. Po pierwszych zajęciach byłam w takich szoku, że nie policzyłabym do dziesięciu po angielsku. Wyszłam z nich, zadzwoniłam do faceta i powiedziałam, że pomyliłam kierunek, że się nie nadaję, że co ja najlepszego zrobiłam, że ja tu nie pasuję i nie dam sobie rady. Wyłam całe popołudnie. On kazał mi isć na resztę zajęć. Na następnych było lepiej, ale po pierwszym dniu stwierdziłam, że MATURA w Polsce to PIKUŚ - Pan Pikuś (Wiem, że Was dobijam )
Teraz nie żałuję. Uczę obecnie w Prywatnej Szkole Języków Obcych i zarabiam. Robię to co kocham. Co zawsze chciałam robić. Gdybym jednak miała jeszcze raz zdecydować nie wybrałabym filologii.
Oczywiście nie odradzam. To są moje osobiste przemyślenia. Mnie sporo nerw, wysiłku i pracy kosztowały te studia. Nadal kosztują. Rok temu wylądowałam, aż w szpitalu. Czasami człowiek na zajęciach czuje się jak debil. Pytają się go o coś i nie umie się odpowiedzieć. Trzeba być cały czas mocno skupionym. Nie ma spania na wykładach czy ćwiczeniach tym bardziej. Nie uważasz wylatujesz z wątku i możesz iść od razu do domu. Ilość literatury do przeczytania np. na literaturę amerykańską była porażająca. Mało tego, ja niektórych wierszy po polsku nie umiem zinterpretować, a co dopiero po angielsku kiedy większości słów po prostu się nie zna. Nie oszukujmy się nikt nie jest chodzącym słownikiem, ani encyklopedią. Moim przyjacielem był słownik rano, w południe i w nocy. Egzaminy ustne - NIENAWIDZĘ Nie ma nic bardziej stresującego. Nie da zdać się ich z tzw. 'palcem w du.pie'. Nie umiesz, to spadaj. Do każdych studiów trzeba odpowiednio podejść i mieć determinację, ale do tych wyjątkowo.
Mało tego, ja nigdy nie ćwiczyłam swojego języka ang. za granicą. Inni z mojego roku mieli rodziny w USA, mieszkali w Anglii kilka lat, pracowali gdzieś za granicą i byli ogólnie mówiąc : dziwni.
Dlatego też gdy przeszłam 2-letni terror postanowiłam zmienić otoczenie i 'działalność' edukacyjną, bo stwierdziłam że jak jeszcze raz usłyszę wykład w tym języku to serdecznie zwymiotuję

Tak jak wy macie teraz dość sprawdzianów, kartkówek, arkuszy i swoich prezentacji po dziurki w nosie tak ja mam na co dzień
Ale Was pocieszyłam...

Kochane, trzeba studiować to, co będzie przemyślaną decyzją (nie podjętą pod wpływem emocji czy z racji tego iż 'tu złożę, bo na pewno się dostanę'). To decyduje o Waszym całym życiu. Ja dopiero wybierając drugi kierunek mogę stwierdzić, że moje życie idzie w dobrym kierunku choć często jest po prostu okropnieeeee!

Jeśli macie jakieś pytania, pytać śmiało
Warto mieć starsze koleżanki wizażanki

Aaa.. i mam pytanie
Jak Wy to robicie, że cytujecie w jednym poście kilka osób bo ja umiem jedną, a później robi mi się edycja

Wiem, że pytanie banalne, ale jestem nowa, dopiero obczajam i mam nadzieję że mi wybaczycie

;* muah

kurcze przeraziłaś mnie tym postem
Bo mam zamiar się wybrać na studia filologiczne
Na początku chciałam iść na fotografię , ale rodzice mi stanowczo odradzali . Powiedzieli żebym najpierw skończyła jakiś kierunek który da mi pracę , a potem po 1 studiach mogę iść na fotografię
I miałam ciężki orzech do zgryzienia na jakie studia iść
I pozostała mi filologia bo w językach się dobrze czuję , o pozostałych przedmiotach szkoda gadać
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 23:39   #860
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Z czego 'cha'?

chiddy, jak wspomniałaś o prywatnej szkole językowej to przypomniałaś mi o takiej jednej su.ce. Przysięgam, że to taka rasowa, wredna, su.ka.
Dziś na próbnej z matmy mnie pilnowała [uczy też w moim liceum], na samiuśkim początku matury zauważyłam, że bateria w kalkulatorze mi się rozlała i nie miałam drugiego kalkulatora. Pytam jej czy może są w sekretariacie [bo mają wszystko i można bez problemu pożyczać], a ona spojrzała takim zimnym wzrokiem i mówi 'no to trudno, piszesz bez kalkulatora'. Ale jedna dziewczyna mnie uratowała. Pożyczyła mi taki oczoje.bnie różowy kalkuator. Ale po oczach dawało.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

chiddy, co do cytowania to obok ikonki do normalnego cytowania masz ikonkę 'wielocytuj' i zaznaczasz sobie klikając na nią posty, które chcesz zacytować, a na końcu to normalne 'cytuj'.
No to wyjaśniłam.
Prościej aktualnie nie mogę, bo spać mi się chce. xD

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-03-18, 23:56   #861
chiddy
Zadomowienie

chyba jednak nie opanuję sztuki cytowania ;(
za trudne dla mnie jak na pierwszy raz
musicie mi wybaczyć na jakiś czas

Beas, staram się nie być su.ką

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Prościej aktualnie nie mogę, bo spać mi się chce. xD
A ja jestem rześka po basenie, saunie i jacuzzi
Pewnie pójdę późno spać

Edytowane przez chiddy
Czas edycji: 2010-03-18 o 23:49
Stary 2010-03-19, 00:01   #862
BeaS
Zakorzenienie

zrobiłam instrukcję.

o nie, zapomniłam o ikonce wizażu. już poprawiam.

~ Thomas Fuller ~

Edytowane przez BeaS
Czas edycji: 2010-03-19 o 00:02
Stary 2010-03-19, 00:18   #863
chiddy
Zadomowienie

Cytat:
zrobiłam instrukcję.
Jesteś bOska! ;*

hihi

nie od razu Karków zbudowano, potrenuję to wyćwiczę wiżasowskie umiejętności

chyba, że mnie wcześniej zlinczujecie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 05:20   #864
mtynai
Zakorzenienie

wpadłam się pożegnać ;*

dzień dobry i miłego weekendu, do niedzieli mnie nie ma, wdycham jod nad Morzem.
baja ;*

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 07:49   #865
UnbelievableGirl
Rozeznanie

GG do UnbelievableGirl

Cytat:
wpadłam się pożegnać ;*

dzień dobry i miłego weekendu, do niedzieli mnie nie ma, wdycham jod nad Morzem.
baja ;*
;***
zazdroszczem

Chiddy kurcze... dzięki ;* fajnie jest Cię mieć
chociaż teraz mam jeszcze więcej wątpliowości
Stary 2010-03-19, 08:50   #866
BeaS
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Wstałam pełna energii i zapału do nauki, ponieważ wczoraj podczas rozmowy z Martą uświadomiłam sobie, że jestem już dobra z biologii.
[nie ma to jak skromność ]
No nieważne. Nie spiep.rzę tego.

Miłego dnia.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Muszę się jeszcze podzielić czymś.
Weszłam na nk, a tam kilku moich znajomych wstawiło zdjęcia, na których jest Paweł z 'Pierwszej miłości' i napis 'pozdrowienia do więzienia'. A pod spodem komentarze 'Paweł, trzymaj się'.

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-03-19, 11:54   #867
blue_apple
Zakorzenienie

Dzień PRAWIE dobry xD

szczerze to Beata mnie z rana rozbawiła.

Cytat:

Muszę się jeszcze podzielić czymś.
Weszłam na nk, a tam kilku moich znajomych wstawiło zdjęcia, na których jest Paweł z 'Pierwszej miłości' i napis 'pozdrowienia do więzienia'. A pod spodem komentarze 'Paweł, trzymaj się'.

zasapałam się przed komputerem.

i przyszła do mnie paczka ze ********* (edit: nie wiedziałam, że wykropkowuje ale może to i lepiej ) i też się cieszę, aż z radości zaraz się umyję nowym żelem

ale do nauki dalej nie mam ochoty
nienawidzę tych dni, jestem taka... rozklapciocha.
wyglądam dokładnie tak ->

Edytowane przez blue_apple
Czas edycji: 2010-03-19 o 11:55
Stary 2010-03-19, 13:15   #868
star15
Zakorzenienie

Bry.

Cytat:
trzymaj się
Napisałam PW.

Cytat:

:
Ech, wiem, że nie ja jedna, ale to jednak boli..

Cytat:
Ale dzieciom zostawić...
No cóż. W sumie nie wiem, po co jej 2 komputery, skoro początkowo pewnie nie będzie jej stać, by założyć sobie Internet.

Cytat:
zrobiłam instrukcję.

o nie, zapomniłam o ikonce wizażu. już poprawiam.

jesteś boska!

Cytat:
i też się cieszę, aż z radości zaraz się umyję nowym żelem

Fajnie Ciii.
Gdybym ja się myła tylko wtedy, gdy jestem szczęśliwa, to bym nie miała przyjaciół..

---

Wiecie co, podchodzę już w miarę z dytansem do sprawy. Jak któraś chce jeszcze coś napisać w tej sprawie --> PW. Tutaj wolałabym nie rozstrząsać już, nigdy nie wiadomo, kto tu dotrze.

A, czytam książkę i przytoczę Wam jedno zdanie: Z powrotem wchodząc w tę rolę, którą pełnił z tytułu swego zawodu, zawiózł Humbertów do ich rezydencji, przez całą zaś drogę Waleria gadała, a Humbert Groźny naradzał sę z Humbertem Małym, czy Humbert Humbert powinien zabić ją czy raczej jej kochanka, czy też oboje, a może raczej nikogo.

Myślałam, że ja bywam dziwna, ale to już ewidentnie razi. ;p
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-03-19 o 13:17
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 14:42   #869
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale Was pocieszyłam...
Ło mateeer.. toś mnie teraz przeraziła, nie powiem że nie
No ale w sumie nie Ty pierwsza mówisz/piszesz, że filologia to ciężki kierunek.. eh wiadomo że jest. Może to jeszcze zależy od atmosfery? Moja koleżanka jest na fil., ale gdzie indziej i mówiła, że ludzie są super. Bo ja niestety nie byłam nigdy na dłużej w anglii/ ameryce czy innym kraju anglojęzycznym
No ale zdaje sobie sprawe z tego, że tam niestety trzeba cały czas coś robić. W każdym razie dzięki za taką obszeerną odpowiedź
Ale ja dzisiaj miałam najwięcej w szkole punktów z konkursu z ang. musiałam się pochwalić

Cytat:
Napisane przez Aneczka91 Pokaż wiadomość
kurcze przeraziłaś mnie tym postem
Bo mam zamiar się wybrać na studia filologiczne
Na początku chciałam iść na fotografię , ale rodzice mi stanowczo odradzali . Powiedzieli żebym najpierw skończyła jakiś kierunek który da mi pracę , a potem po 1 studiach mogę iść na fotografię
I miałam ciężki orzech do zgryzienia na jakie studia iść
I pozostała mi filologia bo w językach się dobrze czuję , o pozostałych przedmiotach szkoda gadać
No ja też jestem właśnie przestraszona ... A gdzie się wybierasz na te studia? Do krakowa czy rzeszowa?

Heeeloo
Ide sobie zjeść obiad, bo zaraz mi się wszystko przypali i będzie niemiło
Stary 2010-03-19, 15:03   #870
201604200942
Konto usunięte

Bry
i znów miałam skrócone lekcje
Moja szkoła zorganizowała dziś festyn charytatywny dla jakiejś chorej dziewczynki. Nauczycielki (w tym moja wychowawczyni )grały w halówkę z dziewczynami ze szkoły.
Komentował facet od niemieckiego, normalnie myślałam, że tam padnę
Z klasą dopingowałam wychowawczynię trzeba było nauczycieli podtrzymać na duchu
Wygrały uczennice a komentator "Gratulacje dziewczyny, a w poniedziałek proszę się zgłosić na komisję wychowawczą"

dałam radę z bibliografią Już myślałam, że zacznę wyrzucac wszystkie wiersze i będę pisała od nowa
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości