|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Witam
Nocka w całosci przespana ![]() Wstałam tylko 2 razy, dałam smoczka i spał dalej. Rano o 6, otwieram oczy a on stoi w łóżeczku i cos do siebie gada. ![]() Lobuz mój kochany Cytat:
Przeciez ten okres jest najcudowniejszy i fajnie jest móc patrzec na postepy dziecka A TŻ-tem sie nie przejmuj, moj tez ostatnio mi ciagle podpada ale juz nie chce sie tym denerwowac. Duzo by pisac... Svi, czyzbys zamawiała kolejne buty? ![]() Cytat:
Tuli, dla mnie kazdy dzien jest taki sam, czy to piatek czy poniedziałek Cytat:
Taka widac jej natura, jedne dzieci są chudzinki a inne grubaski. Najwazniejsze, ze zdrowa i pięknie sie rozwija. I widze, ze pani doktor proponuje juz prawdziwe dorosłe dania... klopsiki, sosik, barszcz biały... ![]() Cytat:
Wszystkie półki, szafki, szuflady ![]() O ile sobie przypominam po 9 albo 10 miesiacu dziecko powinno juz jesc obiady dwudaniowe ledwo zmiesci jedno danie a co mowic o drugim Takze jeszcze z tym poczekam. Wogole to ostatnio ma zdecydowanie mniejszy apetyt, straszie grymasi przy jedzenniu, głowa mu lata w każda strone zeby tylko nie jesc.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-03-19 o 09:09 |
||||
|
|
|
#1412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() --- Dzień dobry U nas dzisiaj dzień rozpoczął się o 5. , tzn. Maciuś tak zadecydował i nasze sprzeciwy na nic się zdały
|
|
|
#1413 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Widać smakowało Aneczce Cytat:
Cytat:
U nas też kupa jest zawsze rano pierwsza bo druga jest w porze popołudniowej![]() Cytat:
dla Zuzki,dała rodzicom pospać.Na jutro zapowiedzieli 14 stopni ciepła |
||||
|
|
|
#1414 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
święta racja Cytat:
a menu to całkiem dorosłe ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() pooda u nas przepiekna więc pewnie na długi spacer się wybierzemy nowa kurteczka, buty i czapka, jak nie zapomnę dzisiaj to cyknę jej fotkę i wkleję zdjęcie mojej małej damy Byłam już z rana w urzędzie pobrać wnioski o zasiłek..niby spodziewałam się ale i tak ilość papierów jakie mam donieść mnie oszołomiła Nawet zaświadczenia od ginekologa wymagają mimo iż w sierpniu rodziłam
|
|
#1415 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta dietka to nie tylko dla mojej dzidzi. To drugie danko mam jej podawać tak dwie godzinki po zupce coby wsunęła ze smakiem Cytat:
No i wielkie dla Zosi. Mój leniuszek jeszcze nic w tym kierunku nie robi![]() Cytat:
i trzymam z całej siły A może to wina ząbków???
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo chętnie obejrze Martynke w wiosennym ubranku My tez pewnie dzisiaj ubierzemy sie wiosennie I bedzie premiera nowych bucików ![]() Jak myslicie, wystarczy tylko przykryc nozki kocykiem? Chyba nie powinnam juz wkładac małego w śpiwór? Czy ja juz kiedys pisałam, ze niecierpie urzędów?
|
|
|
#1417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Kubusia dla mnie też, nawet oststnio TŻ mi mówi (jak myślałam cały dzień że czwartek jest a to środa była ) "ty się chyba lekko zagubiłaś w czasie, co?" ![]() no ja dla równowagi mam w domu grubaska , nie no..kluseczkę
|
|
#1418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wydaje mi sie ze to bedzie lepsze niz to drugie, bo ma bardziej wystające te wypustki i one będą lepiej masowały ciało. Tak mi się wydaje Cytat:
Cytat:
![]() oj ja niedawno to przechodziłam. tez mnie przeraziła ta ilość papierów. |
||||
|
|
|
#1419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1420 | |
|
Raczkowanie
|
dziendobry
![]() a w sumie dla mnie to nie dobry jestesmy chorzy i strasznie sie czuje bo to ja zarazilam Adasia i teraz biedaczek ma strasznie nosek zapchany;( ciezko mu oddychac i wogole leci mu non stop, odciagam czesto i za kazdym razem jest mnoostwo glutkow...czuje sie beznadziejniewczoraj maz nie poszedl do pracy i zostal z nami, zeby mi pomoc przy Adasiu, bo nie wiem czy sama chora mialabym sile go trzymac i odciagac glutki i wogole eh moze za bardzo przezywam bo to w sumei pierwszy raz jak Adas wogole jest chory, no i jeszcze z mojej winy jeszcze w koncu robi sie cieplo a my siedzimy w domu dobra,ponarzekalam sobie Cytat:
a powiem wam ze ciesze sie ze wracam chwilowo do ludzi bo momentami mam juz dosc siedzenia w domu, zwlaszcza ta dluga zima mnie dobila
|
|
|
|
|
#1421 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziekuje za zyczenia Cytat:
Surowe, zmiksowane blenderem. Cytat:
![]() Cytat:
. Daj znac, gdy bedziesz juz cos wiedziec.Cytat:
Cytat:
Wrrr, ja tez...
|
|
#1422 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chieliśmy mu cyknąć fotę, ale ja byłam unieruchomiona małym, a małż nie mógł znaleść aparatu Cytat:
Cytat:
miałaś jakieś urazy na początku?Cytat:
Dziecko gryzie mnie po piętach...chyba czas na kaszkę |
||||
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
zajrze pozniej bo mama wola mnie na kaweza mna to nikt nie teskni ![]() czytalam was wczoraj wieczorem ale nie mialam juz sil cytowac ![]() Marica, Kat bylam ostatnio u kuzynki malza ktora ma 2 letniego synka i wiecie co jestem w szoku........jej maly wstaje w nocy 4 razy i wypija 4 butle mleka mowila ze za nic nie moze go tego oduczyc
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-03-19 o 09:46 |
|
|
|
#1424 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że większość dzieciaczków dobrze dziś noc ki przespała ![]() ![]() Za chwilę będziesz za nią po całym domu biegała :d Cytat:
![]() A u Was znów coś... Mam nadzieję, że nic poważnego. Cytat:
Do pracy nie chce wracać bo chce właśnie być z Laurką.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla Was U nas też pięknie ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Ucięło mi cytat Wojtusi. Ja swego czasu też miałam bardzo jasne włosy. W koncu pomalowałam na ciemne i właśnie tak mi się wypłukiwały jak Tobie na rudo
|
||||||
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
hej
gorgulku dziekuje wyjelas mi to z ust to mialam na mysli a moze inaczej siewyrazilamzaraz napisze wam co w klubie dopisze w "moim pokoju"
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulek, tak myslałam, ze pewnie zle rozumiałam posta Kasi
Czasami nie mysle My do tej pory w spiworku jezdzilismy ale chyba czas schowac go na stryszek U nas ciepło, 10 stopni ale słoneczka nie widac, jeszcze za chmurami. Cos czuje w kosciach, ze wiosna jest tuz tuz
|
|
#1427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twój ból i rozterki nie są mi obce... Cytat:
|
||
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, ja zawsze za Tobą tęsknię
Tylko ostatnio mało mnie na wizażu czytam po łebkach i nie zawsze zauważam, ze kogos dluzszy czas nie ma ___________ Dziewczyny juz dawno nie wklejałyscie nowych fotek maluchów No i jeszcze przypomniam o aktualizacji galerii maluszkowej ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Gargamelku miałam juz wczesniej pisac ale zapomniałam Avka masz ładnego ale ten z Zuzią był 100 razy ładniejszy
|
|
#1429 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez kupuje w supermarketach My tez lecimu do Pl na swieta . Nie wiem co ja poczne po powrocie jak juz bedzie taka wynoszona i do tego przyzwyczajona![]() Cytat:
ale poza tym gitara Uwielbiam moje "dziaselko"![]() Z reka koniecznie idz do lekarza. Nie wydaje mi sie normalne ze nie przechodzi ![]() Cytat:
![]() Moja nocka srednia Lena wydoila 260ml kaszki wiec myslalam ze chociaz z pol nocy przespi a ona obudzila sie po poltorej godzinie i poprawila cyckiem Sobie mysle.. spoko, teraz obudzi sie dopiero rano. nadzieja matka glupich, budzila sie co 2 ad ranem chyba co godzine No coz i tak kocham moje "dziaselko"![]() Dzien bez kupy sie nie liczy ![]() Cytat:
Moze od razu mogla powiedziec zeby jadla z wami . Czy ona "pogryzie" klopsiki Bo moja napewno nieGratuluje jedynek [QUOTE=truheart;17987525]Dzień dobry ![]() Moje dziecię mnie wczoraj zaskoczyło nie spał po południu, pewnie dlatego, że kimnął pół godziny na spacerze. W każdym razie na "Majce" wzięłam go do siebie na kolana i tak siedział - słuchajcie ani jednego dźwięku, ruchu - nic, moje dziecko autentycznie odpływało mi na rękach...zawsze jak się robi zmęczony to marudzi, trze oczy itp, a tu poprostu betka! no i co tu zrobić-kąpiel, kaszka przed nami ...nagle się przecknął i dojrzał na oparciu sofy swojego misia, zaczął się do niego wyrywać więc się ucieszyłam, że dziecko się trochę obudziło. Dostał misia, myślałam, że się chce bawić, a on się do niego na siedząco przytulił i dalej kima ![]() [QUOTE] Uroczo musialo to wygladac ![]() Zazdraszczam nocki ![]() Kasia przytulam
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwuletni chłopiec pijący z butli mleko 4 razy w nocy??
|
|
|
|
|
#1431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec zakładam bluzki Cytat:
zaraz lanie dostaniesz. tesknie i wzdycham gdzie ta czeko ![]() Cytat:
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-03-19 o 10:37 |
|||
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas chyba na dniach pokaża sie górne jedynki i dwójki ![]() Dziąsła opuchniete, nabrzmiałe i czerwone. Aż sie boj tych kolejnych dni. Kuba spi juz prawie 2 godziny
|
|
|
#1433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane
![]() Ufff... w końcu Was nadrobiłam ![]() Gratuluję pierwszych słówek, ząbków ![]() Tuli Cytat:
Zwłaszcza to hasło reklamowe mnie przekonuje ![]() Cytat:
mam nadzieję, że to naprawdę nic poważnego...Ja bym chyba oszalała gdyby moje dziecko miało taką temp. chociaż pewnie i mnie to kiedyś spotka... Jak tylko bedziesz coś wiedzieć daj znać... Trzymam ![]() Jedzenie Przemusia: Wykazałam się kulinarnie, nagotowałam 5 porcjii, dzisiaj mój synuś zaczyna testować. Mam nadzieje, że kuchnia mamusi mu podejdzie ![]() Deserek zrobiony przez mamusie już zjadł z OGROMNYM smakiem Dziś czas na zupki.I takie pytanie... bo wczoraj zrobiłam mu na dzisiaj na deserek kisiel na soczku ze startym jabłuszkiem... I mam takie wątpliwości, czy mogę mu już podać kisiel?? Bo to na mące ziemniaczanej... on 25.03 skończy 7 mies. Pisałyście o zakupach produktów do przyrządzania jedzonka dla maszych szczęść... Ja też zbytnio się nie przejmuje... bo co mam zrobić. Marchewkę ostatnio kupiłam w carrefour... Indyka kupiłam w normalnym sklepie, cielęcinkę też w sklepie (ale to ma rodzina która ma "swoje" mięso więc myśle, że jest ok) Niestety... każda z nas chciałaby dawać dziecku to co najlepsze... ale takie czasy że to nie jest takie łatwe... wczoraj posadziłam synka na panelach... oczywiście się przewrócił na plecy bo jeszcze nie potrafi utrzymać równowagi w pozycji siedzącej... ale za to (chyba specjalnie dla mamusi) obrócił się ładnie z pleców na brzuszek... Ale tylko raz bo więcej mu się nie chciało...Spacerek: My też wczoraj mieliśmy premierę wiosennych ciuszków na body założyłam mu rajstopku ubrałam w dres lekką kurtkę i lekką czapeczkę. Przykryłam ciepłym kocykiem ![]() Na reszcie nasze dzieci zaczna mieć trochę swobody ![]() No... teraz idę nadrabiać co tam w klubie. Dziewczyny chciałabym mieć Was z znajomych NK... ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-03-19 o 10:34 |
||
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Mały śpi więc zmykam tymczasem na poranną toaletę, o 11 wpadnie mama, poczekamy aż się mały obudzi i śmigamy na spacer, na 14.30 mamy szczepionki (1 w jedno ramię, 2 w drugie...więc trzymajcie kciuki za malutka
), a potem jedziemy z tz zapłacić zaliczkę za wakacje ( |
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
adaikaka napisz moze imie i nazwisko na biało, albo wykasuj i pw powysyłaj, bo tutaj na forum moze duzo róznych ludzi czytac i nigdy nie wiadomo czy jakis zbok sie nie trafi
ja juz ide na NK i dodam cię do znajomych
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-03-19 o 10:28 |
|
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wojtusiu to byl mój cytat a u Ciebie, że Czeko go pisała To chyba z tej miłości do niej ![]() Aaa i nie wiem czy czytałaś na zamówieniowym. Svi napisała, że bierze te wężowe |
||
|
|
|
#1437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla Zosi.Cytat:
za Marcelka żeby gorączka spadła i nie było to nic groźnego |
||
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam. Adaikaka wykasuj dane swoje jak radzi Wojtusia.
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Adaikaka juz dodałam Cie do znajomych
![]() Svi, mam nadzieje ze Marcelkowi nic nie jest Napisz jak sie czuje. A moje dziecie tylko na brzuch sie przekreciło i spi dalej... ![]() A ja wstawiłam mu zupke z buraczkiem.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-03-19 o 10:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

Przeciez ten okres jest najcudowniejszy i fajnie jest móc patrzec na postepy dziecka 

Dobrze, że już dzisiaj piątek

dla Zuzki,dała rodzicom pospać.
i trzymam z całej siły 

to mialam na mysli a moze inaczej siewyrazilam![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Moze od razu mogla powiedziec zeby jadla z wami
zaraz lanie dostaniesz. tesknie i wzdycham gdzie ta czeko