Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-19, 09:28   #1591
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

http://allegro.pl/item937575173_triu...wyprzedaz.html

Co sądzicie?? Badziewie? Czy za dyszkę warto??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 09:41   #1592
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

To zależy co lubisz. Możesz brać tylko żeby przesyłka nie była droższa. Nawet gdyby mi się bardzo podobało to przy moim biuściastym rozmiarem (przed ciążą) to mogę zapomnieć o takich fasonach, no chyba że dam sobie conieco zmniejszyć
Stary 2010-03-19, 09:50   #1593
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Wy nie straszcie bo ja mam tylko TT
ja tez mam tylko TT ale ida do mnie jeszcze NUK bo u siostry tez sie nie sprawdzily TT jej maly nie umial z nich pic i ona kupila NUK i jest bardzo zadowolona
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To zależy co lubisz. Możesz brać tylko żeby przesyłka nie była droższa. Nawet gdyby mi się bardzo podobało to przy moim biuściastym rozmiarem (przed ciążą) to mogę zapomnieć o takich fasonach, no chyba że dam sobie conieco zmniejszyć
mi sie podoba a zwlaszcza kolorki tylko trzeba trafic z rozmiarem a za taka cene to sie oplaca tylko zeby przesylka nie byla drozsza i ciekawe czy faktycznie jest to TRIUMPH bo ta cena na to nie wskazuje

no dobra to nie myje bo w sumie jestem sama w domku nawet sasiadow nie ma i gdyby cos mi sie stalo to nie mialby kto mi pomoc pojde posiedziec do ogrodu

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 09:52   #1594
JoannM
Zadomowienie

Natalala Gratuluje !! w konu sie doczekalas. A mala jest przepiekna !!!

ja jem sobie sniadanko, w koncu cos normalnego po tym szpitalnym jedzeniu-momentami nie bylo zle, ale raz jak podali na kolacje paste twarogowo parowkowa, czy twarog pomielony z parowkami to masakra

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:00   #1595
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość

ja jem sobie sniadanko, w koncu cos normalnego po tym szpitalnym jedzeniu-momentami nie bylo zle, ale raz jak podali na kolacje paste twarogowo parowkowa, czy twarog pomielony z parowkami to masakra
twarog z parowkami ?? a zjadliwe to bylo w ogole ??
jak lezalam w szpitalu to jadlam tylko wybiorcze rzeczy a reszte znajomi maz i mama mi dowozili bo ja taki niejade jestem byle co nie zjem ale twarog z parowkami bleeeeeeeeeeeee

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

http://www.pardon.pl/artykul/11137/m...hitlera_zobacz
widzialyscie to ??
co za glupota

Stary 2010-03-19, 10:11   #1596
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Moj skarb

Gratulacje, ale duża córeczka

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:11   #1597
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja tez mam tylko TT ale ida do mnie jeszcze NUK bo u siostry tez sie nie sprawdzily TT jej maly nie umial z nich pic i ona kupila NUK i jest bardzo zadowolona

mi sie podoba a zwlaszcza kolorki tylko trzeba trafic z rozmiarem a za taka cene to sie oplaca tylko zeby przesylka nie byla drozsza i ciekawe czy faktycznie jest to TRIUMPH bo ta cena na to nie wskazuje

no dobra to nie myje bo w sumie jestem sama w domku nawet sasiadow nie ma i gdyby cos mi sie stalo to nie mialby kto mi pomoc pojde posiedziec do ogrodu
Ja też się nastawiłam,ze spedze dzisiaj dzień na tarasie i klopsciemno,słońca nie ma.Może coś się pózniej poprawi...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:14   #1598
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
jak lezalam w szpitalu to jadlam tylko wybiorcze rzeczy a reszte znajomi maz i mama mi dowozili bo ja taki niejade jestem byle co nie zjem ale twarog z parowkami bleeeeeeeeeeeee

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

widzialyscie to ??
co za glupota
co artysci nie zrobia zeby sie o nich glosno zrobilo! przeciez to dla nich reklama!

a pasta, wygladala okropnie, ale bylam taka glodna, bo mialam malo wlasnego jedzenia, ze zjadlam. ale nie bylo to dobre

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:15   #1599
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

widzę, że ta laska ma bardzo dużo bielizny, pewnie ma sklep. Może to TRIUMPH tylko jakaś stara kolekcja i bez szału, bo tylko ten jeden ma taki tani... a przesyłka to 9 zł więc nie jest źle... zobaczę... za dyszkę to nawet na targu nie kupię

Cytat:

Hehe... jedzenie w szpitalu... masakra Ja jak leżałam to na obiad potrafili dać do ziemniaków i surówki kiełbasę polaną sosem
a na śniadanie suchy chleb plus centymetrowy kawałek masła a do tego zimną, nieugotowaną, jeszcze we flaku parówkę... rewelacja po prostu Bez obiadków teściowej i wlasnej pełnej reklamówki w lodówce umarłabym z głodu.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-03-19, 10:21   #1600
olasia
Zadomowienie

Cytat:
twarog pomielony z parowkami to masakra
a coz to za wynalazek?? heheheh w zyciu bym czegos takiego nie wymyslila...

jej jaki dzisiaj piekny dzionek, drugi z rzedu, i nawet widzialam dzis klucz kaczek wiec wiosna juz na dobre przyszla

izazula - no nic nie mowilas, ale ja i tak sie zestrachalam ;] moze nie az tak bardzo, ale juz wczesniej czytalam o tym, ze te cisnienie i mroczki przed oczami to moze byc zwiazane ze stanem przedrzucawkowym. zobaczymy co teraz mi powie ginka. wizyte mam w czwartek. w ten dzien tez zaczne juz 38 tydzien.

ale ten czas leci. dopiero co byly poczatki i wyczekiwalysmy pierwszych ruchow a teraz te groszki i fasolki sa juz na tym swiecie. niesamowite!

gratuluje kolejnym mamusiom. i zazdraszczam! ja tez juz chce miec swojego maluszka.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:23   #1601
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
natala gratuluję-malutka jest śliczna

dziewczyny a możecie napisac czy jak już brzuszek opadnie to to znaczy,że poród już blisko???bo mi babacia,ciocia i wiecie takie strasze babki mówią,że jak brzuch opadnie to ok 2 tyg i poród???
Mi brzuch już opadł 2,5 tyg temu, i lekarz twierdził po badaniu że jest tak nisko że góra 2 tyg. A jak po mnie widać nie zawsze się sprawdza, jeszcze się okaże że majówkę z brzuchem przywitam

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:33   #1602
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
co artysci nie zrobia zeby sie o nich glosno zrobilo! przeciez to dla nich reklama!

a pasta, wygladala okropnie, ale bylam taka glodna, bo mialam malo wlasnego jedzenia, ze zjadlam. ale nie bylo to dobre
A ja właśnie byłam zaskoczona u nich jedzeniem-może trafiłam na jakieś "bogatsze"3 dni-ale i tak dziękowałam za ten sklepik na dole,bo fakt bez niego to bym z głodu padła

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-03-19, 10:54   #1603
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
a czy ta witamine D moge bezkarnie kupic i wyslac siostrze do niemiec bo u nich sie dziecia nie podaje zadnych witamin jak sa takie malutkie a ona kazala mi sie tutaj dowiedziec wszystkiego a nie wiem czy jak pojde do lekarza to da mi recepte a Pani w aptece nie chce pytac bo pewnie mi nie ,sprzeda wiec prosze odpowiedzcie mi
Ja kupiłąm bez recepty w jednej aptece pani nie chciała sprzedać a w drugiej nie było problemu.Mojego pierwszego syna urodziłam w maju i mimo to podawałam wit D ,ale to najlepiej spytać lekarza , nie chcę nic sugerować nikomu ale ja będę podawać też w lecie, wit K tez podaję ale mam mieszane uczucia co do niej kiedyś się tego nie podawało i dzieciom nic nie było a teraz to jakieś unijne zalecenia niby tak mi położna mówiła

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
hej... przepraszam dziewczyny ale nie mam nawet siły nadrabiać wszytkich stron... przyszłam tylko pochwalić si moją buła oto Kalina szpitalna 13-ka
słodziutka

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
U mnie taka wiosenna pogoda,że z tej radości poszłam taras posprzątac i już w połowie nie miałam siły-kręgosłup łupał;/czuję się jak stara babcia;/a mój kot jaki był szczęśliwy,bo po latała po tarasie,ale taka biedna wystraszona-na podmuch wiatru,szelest liści podskakiwała.

Kalinka cudownaśliczna jest.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

to fajnie,że już jesteśjak Ci się podoba szpital?dalej chcesz tam rodzic?a ile Ci w ogóle zostało dni-tygodni do rozwiązania?
mnie po porodzie dalej kręgosłup łupie myślałam ,że to minie ale na razie nie, widocznie tak się nadwyrężył ,że musi to potrwać, moze ćwiczenia pomogą , bo zaczęłam ćwiczyć od paru dni

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
cudna Buła przesliczna

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

MadCat dziekuje a to jego buda koty tam nie podchodza bo sie go boja jedyne co to < na zime drzwi do kojca sa otwarte > i tam kura spala to wszedl do budy i ja wygonil i do kurnika lapami popychal smiesznie to wyglada on w ogole trzyma pozadek na podworku jak kury zaczynaja sie zabardzo panoszyc to je lapa przewraca albo jak babci kaczce dokuczaja to na nie szczeka
a wykastrowac wykastruje go ale jak moj maz pojedzie na jakies szkolenie zeby nie widzial bo jak mu wczoraj powiedzialam to sie obuzyl strasznie hehe
Drcron mój pies też ucieka jak go puszcze luzem (to taki wilczuropodobny) nie jest groźny ale mógłby wystraszyć kogoś i za chiny nie chce wrócić jak go wołam , wykastrowałam go myślałam ,ze sie trochę uspokoi ale gdzie tam ,ale przynajmniej na suki nie bedzie chodził

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
No, ma być bardzo ładny weekend. Szkoda tylko, że ja nie mogę wychodzić, tylko leżeć, leżeć, leżeć... Chyba sobie wyniosę leżak na balkon i tam będę się wietrzyć
Moje kondolencjenie ma nic gorszego niż przymusowe leżenie zwłaszcza,że tu juz wiosna w okna zagląda, ale już niedługo

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja juz chce LATOOOOOOOOOO albo chociaz piekna Polską Wiosenke

Juz mi sie tam marzy wyjsc na ogrod usiasc pic sobie soczek z lodem lub wode na takim ciepelku w cieniu pod orzechem i mlody bedzie sobie na ciepelku na powietrzy spal...ahhhhhhhhhhhhhhhhh hhh
Ja też już chce lato ,żeby wszędzie było zielono i cieplutko, chociaż ja juz sezon ogrodowy zaczęłam już grabie poszły w ruch , po wczorajszym dniu wszystko mnie boli.Mały tak słodko spał w wózeczku a ja szalałam z grabkami po ogrodzieale chyba przesadziłam

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
hehe ja robie tak samo ale robilam tak tez w zimie bralam lezaczek szlam za dom i kocem sie nakrywalam do tego ksiazka i tak lezakowalam jak lekarz zabranial chodzic ale teraz tez tak bede robila tylko u mnie herbatka odpada bo nasz cielak zaraz ja wywali

a mnie dzisiaj maz zabral na spacer do lasu tak pieknie juz oachnialo wiosna i ptaszki spiewaly tylko wjechalismy samochodem do samego lasu i pochodzilismy troszke bo ja juz nie mialam sily tuptac od drogi staruszka sie ze mnie zrobila

jak jutro bedzie taka ladna pogoda to umyje okno od kuchni bo tam wiecznie zachlapane
Uważajcie na kleszcze kupcie jakiś środek ,bo zaraz te małe potwory będą atakować
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:55   #1604
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja kupiłąm bez recepty w jednej aptece pani nie chciała sprzedać a w drugiej nie było problemu.Mojego pierwszego syna urodziłam w maju i mimo to podawałam wit D ,ale to najlepiej spytać lekarza , nie chcę nic sugerować nikomu ale ja będę podawać też w lecie, wit K tez podaję ale mam mieszane uczucia co do niej kiedyś się tego nie podawało i dzieciom nic nie było a teraz to jakieś unijne zalecenia niby tak mi położna mówiła

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

słodziutka

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

mnie po porodzie dalej kręgosłup łupie myślałam ,że to minie ale na razie nie, widocznie tak się nadwyrężył ,że musi to potrwać, moze ćwiczenia pomogą , bo zaczęłam ćwiczyć od paru dni

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Drcron mój pies też ucieka jak go puszcze luzem (to taki wilczuropodobny) nie jest groźny ale mógłby wystraszyć kogoś i za chiny nie chce wrócić jak go wołam , wykastrowałam go myślałam ,ze sie trochę uspokoi ale gdzie tam ,ale przynajmniej na suki nie bedzie chodził

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Moje kondolencjenie ma nic gorszego niż przymusowe leżenie zwłaszcza,że tu juz wiosna w okna zagląda, ale już niedługo
Wy latacie za psami,a mój kot jak tylko otworze tarasowe drzwi to pryska-dzisiaj latałam za nią z 10 min-ja dostałam zadyszki,zaczęło mnie kuc,a kot siedział i patrzył na mnie i dam sobie rękę uciąc,że miała pod wąsem ironiczny uśmieszekwystraszyła się na szczęście jadącej ciężarówki i uciekła do domu,ale teraz bidula siedzi na parapecie i patrzy tęsknie

Stary 2010-03-19, 10:57   #1605
la_wenda
Raczkowanie

Witam Dziewczyny!
Na początek gratulacje dla nowych mam i ich ślicznych dzieci!!! nie mogę się napatrzeć na te cuda......ach
Nie udało mi się już wczoraj do Was zajrzeć, maraton urzędowy mnie wykończył (już myślałam, że ze Skarbowego prosto na porodówkę pojadę taki mnie skurcz złapał!), jeszcze wieczorem z tżem siedzieliśmy nad papierami. A do tego wróciłam do domu bez auta bo zostawiłam je po drodze w warsztacie. W sumie to wstąpiłam bo mnie tam jedna duperelka wkurzała (pasek klinowy wył jak wściekły a niedawno był wymieniony) a tu się okazało, że grubsza naprawa mnie czeka - pasek rozrządu m.in. Mam nadzieję, że się z tym szybko uwiną bo ja bez samochodu jak bez ręki.

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
lawenda - ale masz dzika na podlodze... hehe jakos tak zwrocilam na niego uwage, bo moi tescie tez takiego maja i gdy bylam u nich w gosciach jeszcze przed slubem moj tz nalozyl taka skore na siebie i wparowal do mojej sypialni wydajac dzikowe odglosy!! myslalm, ze umre ze strachu ...heheh

sliczny brzusio
Olasia to nie dzik to borsuk, dzika też mam ale w innym pokoju -jest wieeelki. I dziękuję za komplement w imieniu brzuszka

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
hej... przepraszam dziewczyny ale nie mam nawet siły nadrabiać wszytkich stron... przyszłam tylko pochwalić si moją buła oto Kalina szpitalna 13-ka
Wspaniała! Śliczna! Cudowna! i te pyzulki no nie no ja nie mogę....

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
lawenda... tobie brzus juz tez chyba opadł .. a dzik super hihihi

a ja byłam dzis u gina na wizycie.. było badanko i NIESTETY SZYJKA CAŁA ROZWARCIA ZERO.. szybko sie nie szykuje niby... buuuuuuu i jakby sie o tydzien spóxniła to czeka mnie poród na swieta za***i....cie
Madziwnia mi brzuszek opadł już jakiś tydzień temu. Ale oddycha mi się dalej ciężko więc nie wiem na czym to polega. Wcześniej mogłam podziwiać swój wypchnięty i brązowiutki pępek a teraz widzę go tylko w lustrze. Nie wiem czy to zapowiedź rychłego porodu ale mam nadzieję, że tak. Nie uśmiecha mi się czekać aż do Świąt. Byle tylko nie dzisiaj hihi, muszę się z małym dogadać, że dzisaij nie rodzimy!!!
Bo dzisiaj będę sama w domku, tzn z Michaliną.
Stary 2010-03-19, 10:57   #1606
libra777
Zakorzenienie

Pop może te zaparcia u twojej małej to po żelazie ja miałam okropne jak brałam aż płakałam
Stary 2010-03-19, 11:01   #1607
EciaPecia
Raczkowanie

.

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012

Edytowane przez EciaPecia
Czas edycji: 2010-08-02 o 10:38
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 11:11   #1608
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Moj skarb
Jakie cudo śliczneśliczna jest

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Można jakos ulzyc noworodkowi w czkawce?? Jakas pozycja konkretna cos?
ja mojemu daje się napić i przechodzi
Stary 2010-03-19, 11:12   #1609
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

słodziutka

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Ja też już chce lato ,żeby wszędzie było zielono i cieplutko, chociaż ja juz sezon ogrodowy zaczęłam już grabie poszły w ruch , po wczorajszym dniu wszystko mnie boli.Mały tak słodko spał w wózeczku a ja szalałam z grabkami po ogrodzieale chyba przesadziłam

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Uważajcie na kleszcze kupcie jakiś środek ,bo zaraz te małe potwory będą atakować
no to mnie pocieszylas a ja juz mialam dzisiaj dzwonic i na obciecie jajek z psem jechac no ale i tak podejde narazie sama bo to kilkanascie dopmow dalej maly spacerek mi sie przyda i sie go wypytam czy to cos da
co do kleszczy to nasz cielak jest szczepiony przeciwko kleszcza pod koniec marca zawsze co roku razem z wscieklizna i jeszcze czyms tam

Cytat:
Wy latacie za psami,a mój kot jak tylko otworze tarasowe drzwi to pryska-dzisiaj latałam za nią z 10 min-ja dostałam zadyszki,zaczęło mnie kuc,a kot siedział i patrzył na mnie i dam sobie rękę uciąc,że miała pod wąsem ironiczny uśmieszekwystraszyła się na szczęście jadącej ciężarówki i uciekła do domu,ale teraz bidula siedzi na parapecie i patrzy tęsknie
hehe mi sie zdaje ze nasze zwierzaki sprawdzaja nasza cierpliwosc ja czesto za swoim psem tez biegam po ogrodzie zwlaszcza jak sie spiesze i mam gdzies busem jechac a on mi ucieka i nawet kielbasa na niego nie dziala to wtedy sie odwracam i ide do domu a on wie ze to nie przelewki jak wychodze z gazeta i podchodzi potulnie wszelkie klapsy jakie od nas dostaje to tylko zrolowana gazeta to go nie boli a robi mase halasu i sie tego boi

Stary 2010-03-19, 11:13   #1610
P0P70
Zakorzenienie

NATALALA- gratulacje:ro za:. I 100 latdla Ciebie z okazji urodzin . Mała jest cudna. I ciekawę jaka będzie za parę miesięcy. A jakie ma włosy? Takie nasze?
Jakoś tak szybko Was wypuścili ze szpitala.

Cytat:
Pop ale Ci zazdroszcze wloskiej przygody!!!!NIgdy tam nie bylam, a pisalam magisterke o wloskich klimatach, konkretnie o mafii. Jeszcze mi powiedz ze mowisz po wlosku to juz kompletnie sie zalamie! Ja wracam do nauki wloskiego na bank jak tylko bedzie czas.
Co to znaczy ze zle ja trzymacie?
Oczywiście że znam włoski. Co prawda coraz mniej mam z nim styczności i zapominam ale uwielbiam ten język jest taki prosty do nauki. A ja zdolności językowych nie mam bo raczej jestem umysł ścisły i straszny dyslektyk.

A z tym trzymaniem to trudno wytłumaczyć łatwiej pokazać. Dziecko powinno być jak najbardziej skulone. Np. nie powinno mieć rączek rozrzuconych na boki tylko przy sobie. Nóżki też dobże jak ma raczej zgięte a nie wyprostowane wtedy brzuszek dobrze pracuje. Gdy dziecko leży samo to powinno czegoś dotykać/mieć na czymś oparcie. Bo małe dziecko jest ślepe i jedynie dotykiem widzi. Oj naprawdę trudno to wytrłumaczyć. Powiedziała nam że dobry jest hamak dla takiego maluch albo np. taka piłka/fotel z tymi kulkami tak aby dziecko było czymś otoczone.
A pani logopeda kazała mi codziennie "uciskać" całe ciało dziecka. Zaczynajęc od nóżek a kończąc na głowie.

U mnie butelki TT też się nie sprawdziły mam ich 4 szt. A ja tylko i wyłącznie smoczki NUK. Po tych TT mała się krztusiła i wymiotowała.

No i fajnie że tych rozpakowanych jest coraz więcej. JA na Was tyle już czekałam

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 11:24   #1611
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
może kup smycz dla kota, kot ponoć rozumie nas tak jak pies tylko wykonuje polecenia wtedy kiedy sam uzna to za stosowne,ale mój pies w tej kwesti myśli podobnie jak kot
Stary 2010-03-19, 11:27   #1612
P0P70
Zakorzenienie

Libra777 – tak te zaparcia to po żelazie. Ale niestety mała musi je brać bo ma słabą morfologię. Dajemy jej od jakiegoś czasu BOBOTIC i jest trochę lepiej. Ale boję się przepukliny, która często robi się u wcześniaków cierpiących na zaparcia, bo one mają słabe mięśnie brzucha, czyli mają taki żabi brzuch.

A ja dzisiaj też w samej koszuli latałam w koło domu za psem bo nie chciał wejść do domu i uważał to za dobra zabawę. A ja w koszuli nocnej do kolan i w trzewikach.

A dzisiaj wybieram się po 12-tej na pierwszy spacer Oliwki. Bo my mieliśmy pozwolenie wyjścia z Oliwką dopiero jak będzie około 10 C no i w końcu jest!!! MAMY WIOSNĘ i ŚŁONCE!!!!

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 11:37   #1613
olasia
Zadomowienie

Cytat:

ladny, ale co to za bielizna 10% elastan, 90 % poliester?? moze to jakis opalacz raczej? ja bym byla cala morka w tym, a teraz to juz zwlaszcza...

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
Stary 2010-03-19, 12:01   #1614
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
No i fajnie że tych rozpakowanych jest coraz więcej. JA na Was tyle już czekałam
No, oczekałaś się kochana, a teraz to pewnie dalej nie o wszystkim będziesz mogła z nami pogadać, bo Oliwka do nasze najstarsze dziecko więc ..... To raczej my będziemy Ciebie pytaniami zasypywać

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
A dzisiaj wybieram się po 12-tej na pierwszy spacer Oliwki. Bo my mieliśmy pozwolenie wyjścia z Oliwką dopiero jak będzie około 10 C no i w końcu jest!!! MAMY WIOSNĘ i ŚŁONCE!!!!
Oh! No to fantastycznie! W takim razie życzę udanej premiery i.... RÓBCIE DUUUUŻO ZDJĘĆ!

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a to jeszcze się "wyżalę": Normalnie jestem tak zakochana w tym moim synku, że łoj nie migę się na Niego napatrzeć, nacałować, natulić...jej nie zdawałam sobie sprawy, że tak się w dziecku własnym zakochać można - obłęd
A jak patrzę na tż jak Go karmi i tuli, to aż mi serce ściska - widok niesamowity Jakby się dało żyć samym powietrzem to bym chyba zabarykadowała całą naszą 3 i zachwycała się bez ustanku
Kurcze... ale fajnie Mam nadzieję, że i mnie to czeka, bo ja cały czas mam niestety mieszane uczucia Wiem, że mojemu brzuchaczowi krzywdy bym zrobić nie dała, prędzej bym zabiła, ale .... jakoś takiej MIŁOŚCI to nie wiem czy nie będę się musiała nauczyć

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Dziewczyny w dwupakach, czeka Was mega piękna niespodzianka, ze tak mozna sie "zanurzyc" w maluszkach!
Mam nadzieję
A jak tam Turkusowa Gabi?... też dziś jakiś spacerek może macie planach?
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 12:03   #1615
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
ladny, ale co to za bielizna 10% elastan, 90 % poliester?? moze to jakis opalacz raczej? ja bym byla cala morka w tym, a teraz to juz zwlaszcza...
Hmmm.. bo ja myślałam, ze to strój kąpielowy jest a moze jednak nie?? Dam sobie z tym jednak spokój

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-03-19, 12:11   #1616
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
PS. Madziwnia, jesli mozesz prosze o uaktualnienie listy
Leah Adriana 16/03/2010, porod sn, waga 3200, wzrost (jak przelicze na cm wtedy podam, ale kruszynka niesamowita )
!!GRATULACJE NATALIA!!
Tak żeś my tu czuły, że pewnie się wybrałaś na rozpakowywanie
Malutka jest śliczna! Taka "opalona" Tatuś też widać szczęśliwy
Jeszcze raz bardzo gratuluję!
A jak tam sam poród? Piszesz że SN. Jakieś.. rozwinięcie dla tych które to jeszcze mają przed sobą? Wiem że tam to zupełnie inny świat jak u nas, ale same przeżycia?

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Hmmm.. bo ja myślałam, ze to strój kąpielowy jest a moze jednak nie?? Dam sobie z tym jednak spokój
No chyba raczej strój nooo. Mnie się tam podoba . Chociaż ja nie mam (zwłaszcza teraz ) i nigdy niestety nie miałam figury takiej żeby tego rodzaju strój założyć . Ale mi wydaje się ładny

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Olasia ... co my zrobimy z naszymi brzuchami po ciąży? Staram się coś wygrzebać w necie ale kiepsko mi idzie ;[ Ja na razie plan mam taki, że wezmę się za siebie = wylaszczę się . Zacznę ćwiczyć (zobaczymy czy na obietnicach się nie skończy) i może jakoś ten brzuch zacznie wyglądać. A na rozstępy... to prędzej coś na blizny, niż te wszystkie "cuda kremy na rozstępy" ... jak myślisz?
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 12:16   #1617
mloda1989
Zakorzenienie

mi tezet obiecal ze bedzie mnie mobilizowal do cwiczen...mam nadzieje ze pokarmie piersia to i diete zdrowa bym wtedy trzymala hehe a co do rozstepow..to ja poki co na brzuchu nie mam zadnego ale za to caly tylek pod tylkiem, przod ud i boczki w rozstepach

Natala gratulacje...sliczna malutka hehe moja mamusia zakochana jest w takich opalonych dzieciaczkach
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 12:18   #1618
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
A na jakiej wodzie robisz to mleczko. Bo my tylko i wyłącznie na mineralnej Żywiec Zdrój. I ja skorzystałam z rady Ani i po ugotowaniu wlewam do termosu i mam gorącą przez jakiś czas i na bieżąco mieszam z mleczkiem.

Oliwkę to najchętniej wylizał by całą ale tłumaczymy mu że nie może.
Najfajniej jest jak dajemy jedzenie to jemu bardziej pasuje to kocie i nawet woda z miski Igora jest smaczniejsza niż z jego. No i oczywiście miskę ma cały czas pełną. TZ trochę się wścieka na te miski bo Igor ma 3 i Vasco też 3, więc mamy aktualnie co najmiej 6 misek na podłodze.

Oczywiście że dajemy NAN active 1.

JoannaM- witaj po przerwie. Dobrze że Cie puscili.

Minka - gratulacje dla Ciebie i dla Amelki
Cytat:
Dokładnie mam takie samo zdanie jak Ty. Jak położna zrobiła jej podwójne i potem przewijałam to aż się przeraziłam, że głowa niżej, pupa wysoko, kręgosłup jakiś wygięty- nie podoba mi się. Swoja drogą skoro przy wypisie zalecali to ja się pytam DLACZEGO W SZPITALU TAK NIE ROBILI, HA? Pediatrę mamy w środę, ciekawe co powie.

Baobabku, hello Kubuś, sie masz chłopie

Potwierdzam w 100% J zabralam swoja bo w szp. nie mieli.

Dziewczyny z butelka mi TT- jak podajecie te butelki to ten dydek-odpowietrzacz jest na gorze czy na dole?

Ja też będę pamiętać moment kiedy dotknęłam lekko sinawej stópki, a potem zabrali stópkę "z przyległościami" do mierzenia i ważenia.

Minka20 godzin maaaaaaaaatkoooooooo

AniaP, no własnie sama nie wiem co z ta glukoza-polozna mowi, ze mozna podawac, ja bym poprzestala na wodzie jesli juz, a to dlatego zeby robila czesciej siku, bo jako rzadko robi. Kupki juz sa, chociaz z drugiej strony sa wodniste wiec moze razem z siku sie robia
I z pieluchowaniem sie zgadzam z Toba. Przeczytalam dzis co Zawitk. pisze o tym na forum i sumuje sie to do jednego jego zdania "zostawcie tetre w spokoju".

tylkooliwka,przykro ze maly tak wymiotuje...a wlaściwie to jak sie zachowac jak niemowle wymiotuje? glowka niżej i lekko potrzasnac

madcat, brytki podchodza z wlasciwa sobie flegmaatycznoscia a czesiek jest bardzo ciekaw i np.rano towarzyszy w karmieniu kladac sie tuz obok. Wczoraj zlozylismy wozek i on spi teraz w koszu tym pod spodemogolnie nie jest zle.tylko czechu jest za szybki i czzsem sie boje ze na nia wpadnie.

Pop ale Ci zazdroszcze wloskiej przygody!!!!NIgdy tam nie bylam, a pisalam magisterke o wloskich klimatach, konkretnie o mafii. Jeszcze mi powiedz ze mowisz po wlosku to juz kompletnie sie zalamie! Ja wracam do nauki wloskiego na bank jak tylko bedzie czas.
Co to znaczy ze zle ja trzymacie?
Cytat:

widzialyscie to ??
co za glupota
Pop ja zwykla wodę przegotowuje,z kranu,a Wy wszystkie na źródlanych gotujecie?wczoraj juz mi nie wymiotowal cala noc tez ladnie zjadl dzisiaj rano raz mi chlustnął,narazie dalam mu mnie 60 ml tylko i po 2h dam znowu,ta glukoza mi rozwala wszystko bo musze i tak odczekac czas do nastepnego podania a on jest po tym glodny.Czekam na meza ma mi przywieźc ten bebilon AR bo wczoraj nie dostal

Mrowak jak dziecko wymiotuje to trzeba go do pionu i lekko na bok ale to tak szybko sie dzieje,ze ja go odruchowo do gory biore,ze nawet nie wiem czy go dobrze wtedy trzymam,byleby sie nie zachlysnal

Dziewczyny jaki termometr najlepiej zakupic bo cos kiedys pisalyscie ze niektore sa niemiarodajne,moze taki ktos ma http://allegro.pl/item929461002_term...zola_10w1.html

Natalala Gratulacje!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-03-19 o 12:20
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 12:18   #1619
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
!!GRATULACJE NATALIA!!
Tak żeś my tu czuły, że pewnie się wybrałaś na rozpakowywanie
Malutka jest śliczna! Taka "opalona" Tatuś też widać szczęśliwy
Jeszcze raz bardzo gratuluję!
A jak tam sam poród? Piszesz że SN. Jakieś.. rozwinięcie dla tych które to jeszcze mają przed sobą? Wiem że tam to zupełnie inny świat jak u nas, ale same przeżycia?

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

No chyba raczej strój nooo. Mnie się tam podoba . Chociaż ja nie mam (zwłaszcza teraz ) i nigdy niestety nie miałam figury takiej żeby tego rodzaju strój założyć . Ale mi wydaje się ładny

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Olasia ... co my zrobimy z naszymi brzuchami po ciąży? Staram się coś wygrzebać w necie ale kiepsko mi idzie ;[ Ja na razie plan mam taki, że wezmę się za siebie = wylaszczę się . Zacznę ćwiczyć (zobaczymy czy na obietnicach się nie skończy) i może jakoś ten brzuch zacznie wyglądać. A na rozstępy... to prędzej coś na blizny, niż te wszystkie "cuda kremy na rozstępy" ... jak myślisz?
ja tez sie dopisuje pod prosba o opis porodu!
mi sie tez wydaje, ze to stroj, ale moze byc bardzo cienki (przeswitywac po zmoczeniu), taki tylko do opalania.

Cytat:
moze sie zapytaj sprzedawcy jak gruby jest ten material? ale cos mi sie wydaje, ze taki cieniutki jak te majtki z h&m albo cos w tym rodzaju. mimo wszystko bardzo ladny .

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
Stary 2010-03-19, 12:21   #1620
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Najfajniej jest jak dajemy jedzenie to jemu bardziej pasuje to kocie i nawet woda z miski Igora jest smaczniejsza niż z jego. No i oczywiście miskę ma cały czas pełną. TZ trochę się wścieka na te miski bo Igor ma 3 i Vasco też 3, więc mamy aktualnie co najmiej 6 misek na podłodze.
To normalne. Też powinno mu przejść. Ale najważniejsze, że się dogadujecie

Cytat:
no to mnie pocieszylas a ja juz mialam dzisiaj dzwonic i na obciecie jajek z psem jechac no ale i tak podejde narazie sama bo to kilkanascie dopmow dalej maly spacerek mi sie przyda i sie go wypytam czy to cos da
co do kleszczy to nasz cielak jest szczepiony przeciwko kleszcza pod koniec marca zawsze co roku razem z wscieklizna i jeszcze czyms tam
Da! Tylko jak będziesz zwlekała nie wiadomo ile to będzie trudniej go naprawić potem. Poza tym napisałam Ci że kastracja+trochę dyscypliny i będzie działało. Ale bez kastracji to Ci będzie bardzo ciężko teraz psa czegoś nauczyć. Bo najpierw muszą opaść emocje (hormony).

Natalala gratulacje!

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości