![]() |
#1381 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
![]() ![]() Super,że z malutką wszystko dobrze ![]() Wiesz ta waga dziecka z usg bardzo często po porodzie okazuje się nieprawdziwa,więc się tym nie martw. Ja będę mocno trzymać kciuki kiedy przyjdzie już Twój czas rozwiązania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jezeli sie moge zapytac Indiria to powiedz jak to z Toba, ze mialas mozliwosc wyboru porodu? czy to moze w Twoim szpitlau jest mozliwe? Mysle, ze zawsze bys zalowala wyboru, jak cesarka to moze bys wtedy myslala, ze moze moglas probowac naturalnie, ze moze nie bylo by tak zle.. noi odwrotnie.. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- a pozatym wlasnie sie dowiedzialam, ze w Polsce kolezanka 5 dni po terminie miala chyba skurcze i pojechala do szpitala, podpieli ja pod ktg i jakos na wykresie dziwnie skakalo wiec wymieniali aparat z 3 razy bo stwierdzili ze zepsuty noi z kolejnym aparatem ja zostawili, jednak potem powoli serduszko bilo wolniej i wolniej, jej maz zawolal personel, blyskawicznie ja wzieli na cesarke i wyjeli Mala, ktora do dzisiaj minelo chyba 2, 3 dni jest w spiaczce, ma jakas infekcje...straszne.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rzeczywiscie straszna historia. Zasmuciła mnie i dała do myslenia. Zdałam sobie własnie sprawę,że nie dopuszczam wogóle takich mysli, ze cos może być nie tak po porodzie lub w czasie. Stresowałam się na początku czy nie poronię, potem przed usg genetycznym, a teraz nie. Pewnie, że pozytywne myslenie jest ważne ale przeważnie mam tak, że jak sie czegos obawiam to jest ok, a jak nie to nie wychodzi mi zbyt dobrze. A może obawy pojawią sie bliżej porodu, sama nie wiem.
![]() |
#1384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Rozeznanie
|
Vedma kolejne USG masz, czy idziesz prywatnie?
#1386 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wracając jeszcze do niemiłego lekarza, słyszałam jak rozmawiał z kimś za drzwiami i wrzucił nas do worka pt. kobiety ze WSCHODNIEJ EUROPY ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1387 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1388 | |
Zadomowienie
|
Kolejne, to juz trzecie. Bo na ostatnim wyszlo, ze Adas jest jakis mniejszy, niz powinien...
![]() Cytat:
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tego co piszesz już od jakiegoś czasu zauważyłam, że masz podobne doświadczenia z rośnięciem brzucha. Powinni zbadac Ci krew, wyniki wskażą czy wszystko w normie, czy np powinnas dodatkowo się suplementowac. Ładna pogoda, jedziemy połazic po sklepach, może zaserwuję sobie słabą kawę z bitą śmietaną.... mniam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Raczkowanie
|
Czesc Kobitki. Odnosnie witaminek to ja bralam od poczatku ciazy i moze dlatego Nasz Maly urosl troszke i nie jest az tak malutki, w 36tg mial 3200 takze za 2 tyg do 4kg poiwnno dojsc
![]() Wrocilam ze szpitala i zdziwilam sie pozytywnie, mimo ze znowu trafilam na tego choelrnego ciapaka lekarza ze strasznym akcentem (ja niewiem jak oni z tak sepleniacym indyjskim akcentem pracuja w takim zawodzie) przyniosl maly aparacik, zrobil szybkie usg potwierdzic , ze Maly jest posladkowo wciaz. Powiedzial, ze mam 3 opcje do wyboru: starac go obrocic i daja 60% na to , ze sie obroci, rodzic mimo wszystko naturalnie albo cesarka. Powiedzialam, ze chce cesarke, dal papiery do podpisania, polzona mi potem wszystko wytlumaczyla, dala przerozne papiery i zlecenie na pobranie krwi i poszla ustalic termin. a wiec 1 kwietnia - prima apprilis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio mam problem z łydkami, a dokładnie ze skurczami mięśnia. Prawie co noc budzę się prawie z krzykiem-tak mnie boli, a jak czasem się zdarzy skurcz w obu na raz to tragedia
![]() Wczoraj byliśmy w Georgu w Asda i pierwszy raz widziałam tam ubrania ciążowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Rozeznanie
|
Hanjah ja biorę magnez, więc nic innego ci nie polecę. Sam magnez możesz kupić w Bootsie
#1393 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to Ci dopiero zarcik ![]() Zwykle magnez jest w zestawach z innymi pierwiastkami - standardowo: Mg, Zn i Ca (magnez, cynk i wapn) - to bardzo dobra mieszanka. Jesli chodzi o zapobieganie skurczom to rowniez pomagaja sod i potas.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
U mnie w firmie paternity płacą 100% wynagrodzenia. ![]() A mnie wzięły jakieś skurcze.Brzuch sie napina sam z siebie.Nawet jak leże.W nocy mnie nawet jeden skurcz obudził. W czwartek dopiero mam spotkanie z midwife.Na razie biorę nospę i zobaczymy co bedzie. Wczoraj przez te skurcze torbe do szpitala spakowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
Właśnie o coś takiego mi chodzi-żeby nie był sam magnez. Jutro wybiorę się do Bootsa albo do jakiejś innej apteki i się zaopatrzę, bo te skurcze nie dość że bolesne, to jeszcze stresujące, a jak się tak w środku nocy rozbudzę to potem ciężko zasnąć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Raczkowanie
|
Co do magnezu to ja biorę juz od kilku miesięcy bo miałam okropne skurcze. Na poczatku brałam tylko ten co był w zestawie Sanatogen Mother To Be -pełen zestaw witamin - ale tam jest tylko 33% dziennego zapotrzebowania, więc zaczęłam brać sam magnez i pomoglo mi bo już więcej skurczy nie mam.
Piszecie, że jak się bierze witaminy to dziecko duże się urodzi, ja biorę od początku i ciekawa jestem. Zaraz sobie poczytam o tym. Interesujące!
#1398 |
Raczkowanie
|
Thebestme82 - ja biore od poczatku ciazy witaminki dla ciezarnej z serii mother to be + dodatkowo jeszcze osobno magnez, moze dlatego jest on nie tak maly, no ale w sumie nie az tak duzy, gdyby tez duza wielkosc zalezala od witaminek to rownie dobrze Dzidzia moglaby miec z 5kg na starcie przy urodzeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Raczkowanie
|
Z tego co wyczytałam w internecie to nic nie wskazuje na to aby witaminki miały wpływ na wagę dziecka. Jedynie duża ilosć białka może na to wpłynąć. Wydaje mi się, że dobrze jest brać cos bo nie codziennie jest czas aby zjesć pełnowartosciowy posiłek- przynajmniej ja tak mam. Staram się codziennie pić soki z warzyw i owoców i jesć dużo nabiału, jakąs rybkę w tygodniu, ale czasem mi się nie chce gotować lub braknie składników na soczek. A jak z waszymi dietami? Odżywiacie się zdrowo?
#1400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauważyłam też pewną rzecz: kiedy wróciłam po zwolnieniu do pracy,piłam tam kawę bezkofeinową.Myślałam,że skoro bezkofeinowa to jest dla mnie bezpieczna.Ale wtedy właśnie zaczęły się skurcze... Poszperałam w necie i okazało się,że nawet ta bezkofeinowa kawa wypłukuje magnez z organizmu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
Kawę piję czasem w pracy-cappuccino z automatu, ale to może od 2-3 tygdoni bo wcześniej nie mogłam nawet myśleć o kawie. Ale te skurcze mam znacznie dłużej, także to nie tylko kawa u mnie na to wpływa.
A witaminy brałam tylko przez pierwsze trzy miesiące, chyba i w to będę się musiała zaopatrzeć... Dziś zaczęliśmy 7. miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W takim razie myślę,że brakuje Ci po prostu magnezu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() Witaminki dla kobiet w ciąży mam zakupione,ale biorę je bardzo rzadko. Codziennie za to magnez i wapno. Za tydzień mam spotkanie z położną,a na ostatnim pobierała mi krew. Zapytam więc o wyniki,ale mam nadzieję,że są dobre ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wody to się zgodzę bo nie zawiera cukru pewnie dlatego jest zdrowsza ale ja nie przepadam za niektórymi cennymi w składniki warzywami więc spożywam je w postaci soków. Mam na mysli soki własnej roboty, a nie te kupne. Np z buraków, pietruszki, selera w połączeniu z jakimis owocami.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 |
Rozeznanie
|
Super czyli to już niedługo pewnie nie możesz się doczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Raczkowanie
|
Czesc Babiczki.
Kupilam pieluszki Huggies newborn, a ze za 2 paczki byla jakas promocja to moj maz wziaql dwie paczki i rozpakowalam je i te pieluszki sa takie tyci tyci, normalnie na mojego kota bylyby za male ![]() oczywiscie, ze zoabczymym jak to bedzie w prkatyce, ale czasami nie lepiej zakladac w maire szybko juz rozmiar 2, bo maja wieksze wchlanianie i wieksza pewnosc ze nic nie przeleci? |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Raczkowanie
|
Mowisz? Jakos nie moge sobie tego jeszcze wyobrazic, ze to takie Malenstwo bedzie. A powiedz jak bylo z Twoja Mala odnosnie spania?czy szybko sie nauczyla spac choc troche i odrozniac dzien od nocy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Zadomowienie
|
Bardzo sie staram jesc zdrowo - tzn i przed ciaza tak bylo, ale teraz wieksza wage przykladam do prawidlowego bilansowania posilkow. Gotuje codziennie, czasem wyrecza mnie TZ lub moj brat, obaj sa bardzo dobrymi kucharzami
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Vedma ja powaznie pisze o prawdziwym Kocie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pieluszek,to też zależy od wagi dziecka. Moja przy urodzeniu miała 3240g,a mierzyła ok 50cm (malutka była),więc new born były dla nas jak znalazł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.