Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-18, 20:35   #2881
paula78
Zakorzenienie

Dot.: POMOCY ciąża?!

Cytat:
Napisane przez Mountelly Pokaż wiadomość
kurde, stresuję się i to bardzo... właśnie dzisiaj moja mama się o tym wszystkim dowiedziała... eh... mój chłopak właśnie zamówił testy ciążowe na allegro... mam nadzieje, że będzie dobrze. i mam pytanie... jesteś pewna co do swojego zdania?

Padłam , a nie dziwne bedzie 17 lata z brzuchem ? zamiast leciec do apteki to bawicie sie w allegro .

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Mountelly Pokaż wiadomość
czy mój chłopak wie, czy jego rodzice wiedzą, jak ja sobie dam rade, co będzie z jego studiami... za co wychowam dziecko i takie tam. już nawet jej nie słucham...

jak to za co wychowasz ?za matki kasę.podziwiam siłe na żarty.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 21:14   #2882
monius9
Zakorzenienie

Dot.: pomocy;(

Cytat:
Napisane przez malisienka Pokaż wiadomość
żeby go zrobić trzeba mieć czas, a mi go brakuje;(
to co, wogóle nie sikasz bo nie masz czasu?
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 23:05   #2883
missk
Przyczajenie

Dot.: Ciąża?

dzieki wielkie za odpowiedz ale test robilam 2 razy i dostalam ookres takze jest ok
missk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 23:22   #2884
missk
Przyczajenie

Dot.: ciaza po odstawieniu tabletek

spoko w ciazy nie jetem
Stary 2010-03-18, 23:31   #2885
missk
Przyczajenie

Dot.: Czy jest ciązy ;(?!

Tescik proponuje
Stary 2010-03-19, 08:34   #2886
vixia
Raczkowanie

Dot.: Czy jest ciązy ;(?!

No właśnie: zostałeś czy nie zostałeś?
Dziewczyny Ci tutaj udzielają porad na forum to przynajmniej odwdzięczyłbyś się przekazując dobrą nowinę, że... dostała okres
Bo zakładam, że do tego momentu to albo dostała albo zrobiliście już test i coś wiadomo.
Chociaż po tym co napisałeś to obstawiam, że nie jest w ciąży.
And eternity in an hour."

/W. Blake/
vixia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 08:58   #2887
vixia
Raczkowanie

Dot.: pomocy;(

Cytat:
Napisane przez malisienka Pokaż wiadomość
żeby go zrobić trzeba mieć czas, a mi go brakuje;(
No to zaszalałaś...

/W. Blake/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 09:03   #2888
Landrynka666
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Dziewczyny dostałam okres... Spóźnił mi się aż 3 tygodnie !!!! Na koniec miesiąca pójdę do lekarza, bo wydaje mi się że to nie jest normalne...Pozdrawiam
Landrynka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 09:29   #2889
vixia
Raczkowanie

Dot.: problem

Cytat:
Napisane przez angpur112 Pokaż wiadomość
Mam pytanie...8 miesiecy temu rodziłam moja córke...po tym jak przestałam karmic miałam juz dwie miesiaczki. 5 dni temu powinnam dostac kolejna i nie dostałam...czy mam jakas szanse ze to nie jest kolejna ciaza??!!
Masz szanse że nie jest i masz szanse, że jest.
Zrób test!

/W. Blake/
Stary 2010-03-19, 09:44   #2890
zagubiona89r
Zakorzenienie

Dot.: problem

Cytat:
Napisane przez angpur112 Pokaż wiadomość
Mam pytanie...8 miesiecy temu rodziłam moja córke...po tym jak przestałam karmic miałam juz dwie miesiaczki. 5 dni temu powinnam dostac kolejna i nie dostałam...czy mam jakas szanse ze to nie jest kolejna ciaza??!!
Karmienie piersią i brak okresu wtedy NIE ZABEZPIECZA przed ciążą. Jeśli uprawialiście seks bez zabezpieczenia, to tak możesz być w ciąży.

Zrób test.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:12   #2891
19Mania89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
A seksu się nie boisz uprawiać?

Matko... to jest szczyt niedojrzałości: seks uprawiać, ale lekarz gryzie
Tak boje sie iść do lekarza.. Zostałam sama.. Mój facet mnie zostawił..i co ja zrobie ?? a tak to czekanie na okres daje mi nadzieje ze moze jednak nie jestem Dziś w nocy miałam jakiś okropnie silny ból w macicy..okropne kłucie i skurcze Powiem tez ze biore tab uspokajajace bo bez nich nie umiem normalnie funkcjonowac.. Cały mój świat przewraca sie do góry dnem
19Mania89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 10:29   #2892
agnieszka1234567890
Przyczajenie

prawdopodobienstwo

Kochałam sie z facetem 3 dni przed owulacja jakie jest prawdopodobienstwo ze ejstem w ciazy:??
agnieszka1234567890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:38   #2893
vixia
Raczkowanie

Dot.: prawdopodobienstwo

Cytat:
Napisane przez agnieszka1234567890 Pokaż wiadomość
Kochałam sie z facetem 3 dni przed owulacja jakie jest prawdopodobienstwo ze ejstem w ciazy:??
Kolejny wątek na ten sam temat. Nie jesteśmy wróżkami (no chyba że któraś z Wizażanek jest to przepraszam).
Jeśli się dobrze zabezpieczyliście to naprawdę są małe szanse na ciążę, ale odpowiedzi na to pytanie nie uzyskasz na forum.

/W. Blake/
Stary 2010-03-19, 10:39   #2894
ever-dream
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli bez zabezpieczenia to duże
Stary 2010-03-19, 10:47   #2895
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19Mania89 Pokaż wiadomość
Tak boje sie iść do lekarza.. Zostałam sama.. Mój facet mnie zostawił..i co ja zrobie ?? a tak to czekanie na okres daje mi nadzieje ze moze jednak nie jestem Dziś w nocy miałam jakiś okropnie silny ból w macicy..okropne kłucie i skurcze Powiem tez ze biore tab uspokajajace bo bez nich nie umiem normalnie funkcjonowac.. Cały mój świat przewraca sie do góry dnem
To że nie pójdziesz i będziesz żyła w niewiedzy nie polepszy raczej twojego samopoczucia. Tak czy owak odejście faceta nie jest końcem świata ani tym bardziej posiadanie dziecka nawet jeśli jest ono nieplanowane. Postaraj się znaleźć dobre strony życia- nadchodzącą wiosnę, ciepły wietrzyk czy świecące słoneczko. A tak na poważnie idż jak najszybciej do lekarza bo jeśli nie ciąża to może być jakaś infekcja albo choroba. To że odwleczesz decyzje o pójściu , nie sprawi że uciekniesz od odpowiedzialności bo ona sama Cię dogoni.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:49   #2896
agnieszka1234567890
Przyczajenie

zabezpieczenia nie było i na dodatek zrozbilismy to do konca
agnieszka1234567890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:49   #2897
effcia82
Zakorzenienie

prawdopodobieństwo wynosi
0,316254812891548
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 11:05   #2898
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Mania89 Pokaż wiadomość
Wiesz, to, że nie pójdziesz nie zmieni tego czy jesteś w ciąży czy też nie.

Natomiast jak jesteś to możesz braniem leków zaszkodzić dziecku.

A co do faceta, no bywa... Nic nie poradzisz. Jakby się okazało, że jesteś w ciąży to on będzie płacił alimenty.

Zrób test, idź do lekarza. Może się okaże, że nie jesteś. Mniej stresu i łatwiej dojdziesz do siebie po rozstaniu.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2010-03-19, 12:35   #2899
Limeta
Raczkowanie

Cytat:
Ja tak się kochałam ze swoim mężem (stosunek w piątek a owulka w poniedziałek), do tego u nas był to stosunek przerywany (ja padłam przed mężem ), a w chwili obecnej oczekujemy na przybycie na świat naszego synka. Także jak widać prawdopodobieństwo jest bardzo duże. Nawet większe jak było u nas.

Edytowane przez Limeta
Czas edycji: 2010-03-19 o 12:37
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 12:51   #2900
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

A ja dzisiaj rano zrobilam test ciazowy, wczesniej 2 tygodnie temu zrobilam dwa i tak jak wczesniejsze wynik jest negatywny czyli nie jestem w ciazy
NeverGoodEnough18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 13:58   #2901
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
zabezpieczenia nie było i na dodatek zrozbilismy to do konca
Dni płodne i stosunek do końca. Masz duże szanse na ciążę.

Z smutnych minek wynika, że ciąża Ci nie wsmak. W takim razie gratuluję wam głupoty do kwadratu. Dlaczego do kwadratu? Bo samą głupotą jest stosunek bez zabezpieczenia, ale przerywany, wy poszliście na całość w dni płodne nie chcąc dziecka. To jest głupota do kwadratu i brak odpowiedzialności.

Stary 2010-03-19, 16:29   #2902
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Dni płodne i stosunek do końca. Masz duże szanse na ciążę.

Z smutnych minek wynika, że ciąża Ci nie wsmak. W takim razie gratuluję wam głupoty do kwadratu. Dlaczego do kwadratu? Bo samą głupotą jest stosunek bez zabezpieczenia, ale przerywany, wy poszliście na całość w dni płodne nie chcąc dziecka. To jest głupota do kwadratu i brak odpowiedzialności.
nawet do sześcianu... bo sam stosunek bez zabezpieczeń jest głupotą, w dni płodne do kwadratu... i do tego dwoje dorosłych ludzi...

więc szanse masz duże.. tym bardziej że z praw Murphiego wynika że im bardziej podczas aktu nie myślisz o dziecku to robiąc to w dni płodne właśnie ono się pojawi
Powodzenia...
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 16:58   #2903
dziewuszka27
Raczkowanie

Do zapłodnienia moglo dojść 2,5-3 tyg temu. Dziś mam pierwszy dzień odstawienia 7 dniowa przerwa.. czy mogę zrobić juz test wieczorem?czyc zekac do rana?
dziewuszka27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 17:02   #2904
*moonlight eyes*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziewuszka27 Pokaż wiadomość
Do zapłodnienia moglo dojść 2,5-3 tyg temu. Dziś mam pierwszy dzień odstawienia 7 dniowa przerwa.. czy mogę zrobić juz test wieczorem?czyc zekac do rana?
zawsze wynik z porannego moczu jest pewniejszy
*moonlight eyes* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:27   #2905
dziewuszka27
Raczkowanie

nie moglam sie powstrzymać i zrobilam..wyszedł negatywny jedna kreska idealnie a ta druga w ogole nawet się nie zarysowała.. nie wiem na ile mogę temu ufać;/
dziewuszka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:31   #2906
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez dziewuszka27 Pokaż wiadomość
nie moglam sie powstrzymać i zrobilam..wyszedł negatywny jedna kreska idealnie a ta druga w ogole nawet się nie zarysowała.. nie wiem na ile mogę temu ufać;/
nie bardzo... w porannym moczu jest wieksze stezenie hcg w moczu - dlatego nalezy robic z porannego moczu
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 11:38   #2907
naiwnie
Przyczajenie

dziewczyny powiem Wam, że dostałam miesiączkę co prawda spóźniła sie o 4 dni. od planowanego terminu.
Porozmawiałam z chhłopakiem powiedział, że był ostrożny i to mnei uspokoiło. Miałam już kupywac test. Kiedy wieczorem wzięłam gorącą kąpiel na drugi dzień powitała mnie miesiączka )

Dzięki Wam za dobre radyyyy ! ))
naiwnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:29   #2908
lila881
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

hej wiem, że żadna z was nie jest wróżką, ale może chociaż jedna była w podobnej sytuacji i wie jak się czuję. Dwa dni temu doszło do mojego pierwszego razu. Było cudownie spontanicznie, no i niestety bez zabezpieczenia. Na szczęście mój partner w porę się opamiętał i finał całego wydarzenia odbył się na zewnątrz. Nie mam pojęcia w jakim momencie cyklu jestem, bo od kilku miesięcy są one nieregularne jak nigdy. Nie ukrywam troszkę się boje bo chociaż dziecko to nie tragedia to jednak wolałabym normalnie dokończyć studia. Na koniec kluczowe pytanie: Jakie może być prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciąże? Bardzo proszę o odpowiedź
lila881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:41   #2909
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lila881 Pokaż wiadomość
hej wiem, że żadna z was nie jest wróżką, ale może chociaż jedna była w podobnej sytuacji i wie jak się czuję. Dwa dni temu doszło do mojego pierwszego razu. Było cudownie spontanicznie, no i niestety bez zabezpieczenia. Na szczęście mój partner w porę się opamiętał i finał całego wydarzenia odbył się na zewnątrz. Nie mam pojęcia w jakim momencie cyklu jestem, bo od kilku miesięcy są one nieregularne jak nigdy. Nie ukrywam troszkę się boje bo chociaż dziecko to nie tragedia to jednak wolałabym normalnie dokończyć studia. Na koniec kluczowe pytanie: Jakie może być prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciąże? Bardzo proszę o odpowiedź
Jeśli sama nie wiesz w jakim miejscu cyklu jesteś to nikt ci tu nie napisze jakie prawdopodobieństwo jest, ale stosunek przerywany mocno je zmniejsza. Teścik 14 dni po stosunku i z głowy.
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:43   #2910
Emilkaa
Zadomowienie

dziewczyny mialam ostatnie zblizenie z chlopakiem 19.02(ale nie sex i raczej sperma sie nie dostala,ale lepiej dmuchac na zimne),okres mialam 3.03 ale po luteinie,bo zmagam sie z choroba(torbiel).czy moge byc w ciazy?dziekuje bardzo
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości