|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cześć dziewczynki, nie zaglądałam do Was bo niestety malutka bardzo nam się rozchorowała, ma prwostronne zmiany na płucach... jest teraz na zastrzykach, no i dzisiaj pani dr powie co dalej.. mówię Wam 3 noce bez snu, nerwy, bieganina po lekarzach, badania.. koszmar.. mam tylko nadzieję, że zostanie z nami, no i nie będziemy musiały być w szpitalu.. trzymajcie się, ja zmykam, bo zaraz wizyta u lekarza, no i kolejny ciężki dzień..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witaj Anyo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pandziolka no to super myszko, że nie zwróciłaś!!!!!!!!!!! Byle tak dalej!!!!!!!!!!!!!!! J aWam powiem, że zapierałam się przed kupnem spodni ciążowych jak nei wiem, ale zaczyna mi byc we wszystkim ciasno, porozpinane noszę już od dawna i mam przedłużki,ale w nózkach i biodrach zaczynają cisnąć ![]() ![]() mlmFM nie martw się, czasami tyjemy z niewiadomego powodu i nie musi to być zatrucie, na pewno wszystko sie wyjaśni u lekarza, bedzie dobrze!!! Skorpionku współczuję choroby malutkiej, biedactwo, moja Ola w zeszłym roku była taka chora i dostawała w domku szpitalne zastrzyki, także nie zawsze trzeba dzieciaczki kłaść do szpitala, kochana mam nadzieje, ze szybko wroci do zdrowka!!!!!! ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Słodka ![]() ![]()
![]() |
#1773 |
Zadomowienie
|
Witam kochane koleżanki
![]() Powiem wam że dziś od rana jakiś dobry humorek mam. Co do noszenia majtek to ja cały czas pomykam w stringach, tylko czasami założę bokserki ale tak powiem wam że nic mi nie przeszkadza ![]() My co do mebelków to mysleliśmy o całym zestawie, no bo wiadomo, później też się przydadzą te rzeczy ![]() ![]() http://atbmeble.pl/pokoj-dla-niemowlat-61 Cena jest chyba nie najgorsza jak za cały zestaw, i ogólnie całkiem ładny. Co do ciuszków early days to wymysliłam sobie ![]() ![]() Aniu powiem Ci że ja też oglądam Jak poznałem waszą matkę? i bardzo mi się podoba, teraz na comedy central leci właśnie ostatni sezon ![]() ![]() Tak po za tym to my z mężem wogóle uwielbiamy oglądać razem jakieś seriale, jak się wkręcimy to całymi seriami Ostatnio oglądaliśmy House 4 sezony, czekamy aż piąty wyjdzie DVD, teraz oglądamy klasykę Miami Vice ![]() Co do bóli to ja też mam jakieś dziwne bóle ale widocznie tak ma być gin. powiedziała że mam się oszczędzać i dużo leżeć to nic się napoewno nie stanie. No więc większość dnia leże, bo co mam robić innego, jak jestem sama w domu ![]() Kardashi ślicznie poukładane ciuszki, i jakie piękne kolorowe ![]() Och ja to stwierdzam że bałaganiara jestem ja swoich nie mam nawet łądnie poukładanych. Myślę że przed urodzeniem maluszka to pewnie ładnie poukładam, ale jak zacznie się przebieranie itd. to zrobi się zaraz galimatias ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() co do jazdy autem tez raczej jestem wyzywajacym kierowca,tymbardziej teraz,zreszta raczej mam dosc ciezka ta prawa noge,wiec draznia mnie "emeryci" za kolkiem ![]() my z mezem narazie przytulanek nie odstawiamy,lekarka nic nie mowila a i przy 1 ciazy,tez nie odstawilismy. chyba nareszcie zbliza sie wiosna!!!wreszcie sie cieplutko robi,nawet wczoraj zaczelam troche porzadkowac ogrod. pozdrawiam Was goraco,i sorki ze tak rzadko zagladam...
#1775 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Karolinko mebelki śliczne!!!!!!!! My sie przymierzamy do zakupu łóżeczka tak pod koniec maja dopiero. Ja generalnie mam porządek w ciuchach, czasami w majtkach i stanikach mam sajgon, ale go nie znosze więc sprzątam, nawet stringi składam ![]() Ty jesteś przykładną pacjentką ![]() Jejku jak mnie jest dzisiaj duszno, chyba zaczynaja się uciski na kręgosłup ![]() Monia no popatrz już 8 leci! Super!! Ja nie wiem kiedy mnie te 22 zleciały, powiem Wam, ze ostatnio mam schizy co do porodu, jak ja urodze tego bączka ![]() ![]() ![]() Szczęściara ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do przytulanek to nawet nie wspominajcie, na początku miałam zakaz po przecież pierwszą ciąze poroniłam bardzo wcześnie, więc gin. powiedziała że trzeba się powstrzymać, później jak już mogłam to mąż z tym kolanem miał problem i nie mieliśmy jakiejś dobrej pozycji co ja bym z brzuchemmogła a on z kolanem. Powiemk wam że jak się zbraliśmy do sexu takie dwie kaleki to tylko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Raczkowanie
|
mebelki coudne az mi sie buzia smieje do nich,tez chyba sie poloze jak tylko odkurze mieszkanko,zanim mala skonczy szkole to akurat zdaze sie wyspac,narazie jesteem sama i jest taki blogi spokoj!
![]() przytulanki pewnie odstawimy na bok,po usunieciu tej mojej torbieli,niewiem jak to wyglada,czy cos boli,wie ktoras z Was?ja nie mam pojecia.a zbliza sie ten czas..powiem Wam kochane ze to dopiero 8tydzien a mi juz sie spodenki ciasne robia! ![]() fakt faktem lubie wcinac,a slodkosci kremowe to trzymac z daleka ![]() jutro bede zmuszona patrzec jak ten moj tz imprezuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane!
Jak dobrze widziesz dobre humorki z rana! Ja mam niestety troche pracy dzisiaj...nie chce mi sie bo ten deszcz sprawia ze sie odechciewa wszystkiego! Ale piateczek!! I to najwazniejsze! mnie bierze jakies chorobsko! bronilam sie caly dzien wczoraj przed tym, ale gardlo boli... |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
Eh a u nas w watku list-gr. pierwsza mama poroniła
![]() Przeraza mnie to,ze na kilka nas, nie wiem ile dokladnie - juz jedna przezywa koszmar ![]() A ja musze isc myc okna bo mi mama kaze ![]() rano bylam na badaniu krwi i moczu, i tradycyjnie pani od pobierania widzac moja mine na widok strzykawki i strach w oczach stwierdzila, ze tyle mam kolczykow i sie nie balam a jednej igielki sie boje - zawsze mowi to samo, zawsze mnie tym denerwuje- co z tego,ze mam kolczyki?przeciez kolczykow nie robi sie w zyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
Latko śliczne mebelki!
My pokoiku dla małej niestety nie mamy.. póki co ![]() ![]() Irsin kurde, przykro ![]() Miałam coś jeszcze napisać i zapomniałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Wtajemniczenie
|
Kardashi, Darusiu śliczne te wasze ciuszki i jak juz ładnie pokompletowane!!!
Ja bede musiała wygospodarowć jakies miejsce na ciuszki dzidzi.Mamy male mieszkanie, normalnie było 1 pokojowe, teraz mamy dwa pokoje, bo zrobilismy aneks kuchenny i cały czas myslę o tym, gdzie łożeczko, gdzie ciuszki itp. Podziwiam was za te stringi dziewczyny!Ja nienawidze stringów!Teraz to szcególnie bym chyba sie wsciekala na nie, bo mnie wszystko drazni ( staniki też) bardziej odkad jestem w ciązy.Wolę zwykłe figi. Dobrze,że juz piątek!!!W weekend mam zamiar przejsć sie po centrach handlowych z mama.A co tam!Póki mam siłe jeszce to trzeba korzystać ![]()
#1782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ciągle myślę gdzie te łóżeczko postawić.. ciągle coś nie pasuje.. ![]() i naprawdę nie wiem gdzie się je postawi.. wogole nie ustawny ten pokój przez te skosy ![]() mnie własnie tez wszystko drażni.. W stringach uwielbiałam chodzić. No a od kąd jestem w ciązy to nagle mi przeszkadzają bo wchodzą w tyłek ![]() I dziś zamowiłam u koleżanki seksi majtaski ciążowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!!!
Nareszcie moglam sie do was odezwac. Niestety w pracy od samego rana mialam taki mlyn ze szok. Dzisiaj tak bedzie caly dzien pewnie, ledwo nadazam za tym wszystkim. Do tego juz od poniedzialku uzeram sie z jednym kolesiem z Indii i tak odbijamy pileczke jedno do drugiego. Ja wiem ze oni tam maja inna kulture ale to nie daje mu prawa zeby robic ze mnie jego asystentke!!! Koles jest po prostu nie do wytrzymania do tego glupi jak pien i trzeba mu jedna rzecz po 100 razy wyjasniac a i tak nic nie zostaje w tej jego mozgownicy. Nic musialam to z siebie wyrzucic bo po prostu latam po scianach tutaj jak dostaje od niego maile. Dobrze ze jest taka duza roznica czasu miedzy nami bo jak ja mu odpowiedam to jego nie ma i na odwrot jak on pisze to ja smacznie spie. Inaczej juz by lecialy brzydkie slowa z mojej strony bo jak facet mnie wkurzy to ja nie umiem sie powstrzymac. A tak mam czas zeby ochlonac przed kolejnym mailem ![]() A tutaj wiosna dzisiaj jak malowana ![]() ![]() Latkoo mebelki boskie!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki...a ja pospałam do 11 a teraz? sprzątam! Piorę pościel odkurzam... Wiem wiem.. nie wolno ale taka piękna pogoda ze to wszystko szybko poschnie i bedzie spokój. A nikt za mnie tego nie zrobi. POwolutku, nie przemęczam się.
Latko... te mebelki sa cudne!! Nie mogę si napatrzeć!! ALe masz świadomośc ze nie posłuża wam na długo?? chyba że potem usuniecie łóżeczko a dokupicie inne pasujące mebelki ![]() ![]() ![]() A gdzie jest Darusia??? Halooo
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-03-19 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U was wszystkich taka wiosna?????????????????? u nas lejeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeee ciemne i szarooooooooooooooooooooo oooooooooooooooo bleeee jutro mam pooprawic artykul do jednej gazety, kupic sobie kaloszki , pranie, sprzatanie, ulozenie w ciuchach, przeczytac 20 stron norweskiej powiesci, obejrzec film, ktory czeka na obejrzenie. Ehh jakis target sie zrobil! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
A ja odebralam wyniki moczu i bialka ani cukru nie mam, ale mam leukocyty (3-6) a erytrocyty (0-2) - wiecie moze co to znaczy?
we wtorek ide dopiero do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zadomowienie
|
cześć kobiety! wybaczcie, ale podczytam was później, bo straszne mnie wzięło choróbsko i chyba się położę. Wróciłam z pracy, głodna jak wilk, jedzonko już zrobiłam i zaraz nakarmię siebie i bejbika, no i zrobiłam sobie herbatkę z sokiem malinowym i miodem może coś da, wypiję i pójdę się przespać. odkąd jestem w ciąży łapię od moich dzieciaków w szkole wszelkie infekcje, naprawdę chyba zwolnienie jest nieuniknione.
zajrzę później, trzymcie się cieplutko i wiosennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
Mnie w nocy nszly skurcze - nie regularne co 10 co 13 min , rano wstalam i odszedl mi caly czop, pojechalam na badania- skurcze troszke ustaly, odebralam wyniki badan jest lepiej ale infekcja nadal jest, jutro na badanie do gina po 16-astej jade, pozniej wracam do domu, mowi ze po tych czopkach ktore przepisala powinny po 10 godzinach najwiecej pojawic sie regularne skurcze.
Czyli masazu nie bedzie robila, mowi ze masaz ewentualnie wtedy kiedy sie zacznie akcja, jutro takze oceni czy moge sn czy cesarka. Juz wiem wiecej wiec jestem spokojniejsza, skurcze tez nachodza mnie caly dzien ale rowniez nie regularne i teraz jakies takie slabsze.....
![]() |
#1791 |
Wtajemniczenie
|
Nooo Darusiu to juz niedługo!! Nie martw sie będzie dobrze!! A ja chciałam sie w końcu pochwalić... świeżo robiona
![]()
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-03-19 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
jejq ale fajny masz brzusio
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 |
Wtajemniczenie
|
Ale jak mi sie wbija w kręgosłup i żebra jakas łapka czy nóżka to koniec...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi wczoraj się tak okropnie ułożyła, że bolało mnie chodzenie, leżenie i siedzenie.. ![]() Ale wziełam kąpiel i się pokręciła i lezała inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Rozeznanie
|
no i byłam u gin... stwierdziła że opuchlizny jako takiej nie widzi - tylko troszkę na twarzy... bardziej zmartwiła się skracającą się szyjką macicy... tym bardziej że to dopiero 20tc...
w poniedziałek na badania a we wtorek konsultacja na oddziale patologii ciąży - zobaczymy co z tego wyjdzie.
#1797 |
Zakorzenienie
|
ja tak mam od 5 tygodni non stop, 2 tygodnie zebra po prawej stronie, i 3 tydzien juz po lewej, nie moge sie dotknac bo tak boli.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Linka no piękny brzusio!!!!!!!!!Nareszcie się pokazał!!!!!!!!!!!!! No to niewiele się urwie od mojego ![]() ![]() mlmFM trzymam za Ciebie kochana!!! Nie martw się, najwyzej dadzą Ci leki i położą na jakiś czas do szpitala a jak się unormuje, to wypuszczą, wszystko bedzie dobrze!!!!! U nas też wiosna na całego!!!!!!!!! A ja śpię jak niemowlę w ciągu dnia ![]() ![]()
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
a o co chodzi z ta opuchlizna?
rozumiem,ze wowczas jest cos nie tak? przepraszam jesli to glupie pytanie,ale nie mam pojecia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak, opuchlizna może wskazywać na zatrzymanie wody w organizmie... nie wiem czy coś jeszcze [wiem, że istnieje takie pojęcie jak zatrucie ciążowe i wtedy też się puchnie i strasznie przybiera na wadze, ale nie wiem czy to powoduje ta woda czy coś jeszcze]
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.