|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
podziałów jest wiele, ale wrzucam ten najbardziej przejrzysty wg mnie
- jedynki, dwójki dolne - 6-9 miesięcy - jedynki, dwójki górne - 8-10 miesięcy - czwórki górne , dolne - 15-21 miecięcy - trójki górne, dolne - 16-20 miesięcy - piątki górne, dolne - 20-30 miesięcy ok 3 r.ż. dziecko powinno mieć cały komplet zębów potem poszukam jeszcze bardziej szczegółowego podzialu jak chcecie, ale tego będzie wiele, bo jest cała tabela wg wielu autorów
|
|
#1472 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia, Adas biedaczek teraz spi, a ja skorzystalam z okazji i napisalam o sobie w klubie
jesli sie za chwilke nie obudzi to dodam tez fotke z 8 miesiacaCytat:
apropo twojego latania z Lenka, powiedz mi jak ona siedzi w samolocie? u Ciebie na kolanach musi byc przez caly lot czy jak? i przez odprawe to ja na rekach trzymasz, w wozku, foteliku czy jak? |
|
|
|
|
#1473 |
|
Rozeznanie
|
Wpadlam tylko zobaczyc, czy sie u Svinecki wyjasnilo. Pozostaje zacisnac kciuki za trzydniowke
![]() My juz po spacerze, a teraz wracam do przygotowan na jutro. Zalana jestem jak dzika. Po co ja sie zgodzilam takie wielkie przyjecie wydawac, chyba mi sie wybitnie nudzi
|
#1474 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy odpisalam w klubie
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
nie będę jednak wklejać szczegołowo, bo to bez sensu - powiem tylko, ze jeśli chodzi o kolejność wyrzynania siekaczy przyśrodkowych i bocznych (jedynek i dwójek) - to raczej dwójki są po jedynkach górnych, natomiast jest duża zmienność jeśli chodzi o dwójki dolne i jedynki górne tzn. w różnych badaniach raz jedne raz drugie pojawiają się pierwsze
mam nadzieję, ze nie namieszalam
|
|
#1476 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a Erykowi najpierw wyszly dolne jedynki potem gorne dwojki
teraz u Marcela tez szukam gornych dwojek jako kolejnych
|
|
#1477 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wercia juz zjadla i smakowalo jej Cytat:
![]() Cytat:
![]() to kiedy nasza randka??
|
|
#1478 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny przyszly kozaczki, ktore zamowilam dla Marcela
sa naprawde fajne, za ta cene polecam ![]() byly jeszcze biale i rozowe
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ponawiam moje pytanie odnośnie deserka
![]() Wczoraj ugotowałam małemu kisiel na mące ziemniaczanej i soczku z dodatkiem tartego jabłka... I teraz mam wątpliwości czy mogę mu już dać takie cós... 25.03 kończy 7 miesięcy Odpowiedzcie
|
|
|
|
#1480 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() No i niezłe menu już macie ... jakoś sobie nie wyobrazam Bartka jedzącego obiad dwu daniowy i jeszcze deser ![]() Gratuluję zabkow Cytat:
![]() za nowe umiejetnościCytat:
żeby to nie bylo nic poważnego!! Juz doczytałam, ze dr nic nie znalazła, wiec kolejne , za trzydniówkę!Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1481 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wyniki wyszly ok
ale lekarka powiedziala, ze jesli wysoka temp bedzie sie urzymywac do jutra wieczora to mamy isc do szpitala dala skierowanieale mam nadzieje, ze przejdzie poki co zbilam mu pyralgina i poszedl spac nawet zjadl caly duzy deserek
|
|
#1482 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny Gorgulek na gwałt potrzebna.
Jest brak. ![]() szyfrem piszę. ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Svi, cieszę się bardzo. To na pewno trzydniówka. Macie tel do Iwony?
|
#1483 |
|
Raczkowanie
|
foteczka dodana do albumu
|
|
|
|
#1484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Texasik wysłałam ci zaproszenie na NK
Cytat:
musze spytać męża o pozwolenie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1485 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Górne dwójki miedzy 8 a 9 miesiącem,to by się zgadzało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj,nie daj się Cytat:
Cytat:
Dobrze w tym wszystkim,że przynajmniej wyniki dobre No i nadal za MarcelkaKasia,brakuje nam Ciebie ![]() No wiec tak,lekarka powiedziała,że skoro ręka boli bardziej po zabiegach,to żebym dalszą rehabilitacje odpusciła,bo nie przynosi to rezultatu.Kazała tydzień poczekać,żeby ręka odpoczęła po zabiegach i jeżeli nadal nic się nie zmieni,da skierowanie do specjalisty być może,że bedzie potrzebny i neurolog i ortopeda |
|||||
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wierzę w to, że temp mu spadnie i obędzie się bez szpitala (bo nie ma nic gorszego niż szpital) |
|
|
|
|
#1487 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Jak pięknie dziś na dworze. Bardzo przyjemnie się dziś nam spacerowało. Nareszcie mogłam ubrać Gabrielę nieco lżej. Jak ja nie lubię zakładać jej kombinezonu.... A tak założyłam jej body, koszulkę rajstopy ogrodniczki i na to grubą bluzę i koc, no i oczywiście czapkę,ale już taką wiosenną. Svinecko cieszę się bardzo, że wyniki Marcela są dobre. Mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia. Adaikaka ja już dawałam młodej kisiel jak miała 7 miesięcy, więc myśle, że i Ty jak najbardziej możesz Wstawiam kilka zdjęć z Gabrysią. Tak moje dziecko zasypia w ciągu dnia
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój synuś też zawsze przykrywa się jak nie pieluszką, to kołderką po sam czubek głowy Oczywiście go potem odkrywam żeby się nie udusił przypadkiem...A ja się martwię... Dzisiaj mój synuś po raz pierwszy zjadł moją zupkę jarzynową z buraczkiem... I jak ją zjadł o 11 tak od tej pory nie chce pić ani herbatki ani mleka które zawsze pałaszował do końca o 14... W ogóle mąż mówił, że marudził i nie mógł zasnać... mam nadzieje, że ta zupka mu nie zaszkodziła
|
|
|
|
|
#1490 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby tem spadła i żeby ominął Was szpital ![]() Nie obiecuj Cytat:
Mam nadzieję, że ręka szybko dojdzie do siebie. A powiedz u jakiego teraz lekarza byłaś? Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Ale skrobiecie, dawno nie miałam tyle do czytania.
![]() Svinecko, trzymam kciuki za trzydniówke szkoda MarciegoAdaikako, Bartek jest 4 dni młodszy od Twojego Skarba i już jakiś czas temu dałam mu kisielek Cokacabanka, Gabrysia świetnie śpi, dzieciaczki lubią takie dziwne pozy, pamiętam jak Cass wstawiła zdjęcie, gdy Kubuś zasnął z głową na siedzisku (pamiętacie? )Tuli, widzę, że imprezka się szykuje, dużo gości zaprosiłaś? Widzę, że coponiektórzy sobie juz miłość tu wyznają a ja chciałam powiedzieć, że też zauważyłam, że Czeko się mniej udziela![]() W ogóle to ja taki typ obserwatora jestem, mało pisze, ale Was podglądam ![]() Sylko, ja też z tego powodu co Ty obawiam się wyjazdu do PL nie wiem jak ja to zniosę A jak załatwiasz sprawę z mleczkiem?Karmisz piersią czy zabierasz gotowe?A jeśli tak, to jak jesteś co do tego zorganizowana? Przepraszam za tyle pytań, ale to nasz pierwszy lot i nie wiem tak naprawdę jak mam zabrać mleko i mu je przygotowywać? ![]() Byłabym wdzięczna za odpowiedzi. My już po obiedzie (wieprzowina z cebulką w ziołach, ziemniaczki - wszystko pieczone w rękawie bez tłuszczu -pyyychaaaa ).Oooo Bartek się obudził. Na razie!
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Synuś spał 3 godziny, walną mega kupsztola, zjadł butelkę i mężuś mówi, że wszystko jest już ok... Najwidoczniej miał dzisiaj nietypowy dzień ![]() Ufff Ale ze mnie panikaraDzięki za odp odnośnie kisielu dzisiaj już go nie zjadł ale następnym razem mu zafunduje
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-03-19 o 18:34 |
|
|
|
#1493 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie usiedzi w wózku więc jedno z nas musiałoby być w pokoju z nim....jakoś tak za dużo problemów widzę ![]() za rok załapie się jeszcze na darmowe więc wtedy się z nim wybierzemy Dziękuję za wskazówki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, mojemu synowi zdarza się podobnie
|
||||
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobiety
melduje sie ![]() rano dluzej pospalam -mąż wstal zamiast mnie a potem poszlam do siory spacerkiem bo nie chcialam byc sama w domu Mąż zwolnil sie kilka h predzej z pracy i wrocil do domu.Wyslalam go z mala na spacer do mojej mamy a sama poszlam sie polozyc,odespac. Czuje sie znacznie lepiej, ide do klubu do jutra, bo poluje dzis na Lejdis sylko obiecuje bywac wiecej.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-03-19 o 19:31 |
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
no jak to, ja tu siadam po kilku godzinach i nie mam co czytać? oj niedobrze sie dzieje.....
|
|
|
|
#1496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gabrysia - boska
|
|
|
#1497 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Marci od poludnia nie ma goraczki
![]() trzymajcie kciuki aby w nocy nie dostal ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Wojtusiu ja mam pytanie - bo Ty pisalas, ze masz makarony na oknach wlasnie chce zamowic i nie wiem jaka szerokosc - powiedz mi czy masz powieszone zmarszczone czy na prosto? jak jest lepiej?
|
|
#1498 | |||
|
Zakorzenienie
|
musialam ululac moja krolewne do snu bo nie mogla zasnac przez czkawke
![]() malz przyniosl mi piwko i wola na film........ a brzuch rosnie Cytat:
nawet kiedy spi![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1499 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U swojej lekarki-lekarz pierwszego kontaktu Cytat:
i póki co nigdzie się nie ruszam![]() Cytat:
Będzie dobrze,jeszcze wszystko się ułoży Cytat:
aby tak pozostało.Dobry wieczór!!! Jestem taka zła,że nerwy mam napięte jak postronki Wkurzyła mnie teściowa i tyle,musiałam sie wyryczeć![]() Ale tu dzisiaj pustki. |
||||||
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobacz sobie aukcje na allegro, tam są różne zdjecia, na jednych wiszą na prosto a na innych są pomarszczone. Zrobie zdjęcie jutro moich. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-03-19 o 21:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

jesli sie za chwilke nie obudzi to dodam tez fotke z 8 miesiaca
.
.
. 

Dobrze, że już dzisiaj piątek

a ja chciałam powiedzieć, że też zauważyłam, że Czeko się mniej udziela
A jak załatwiasz sprawę z mleczkiem?Karmisz piersią czy zabierasz gotowe?A jeśli tak, to jak jesteś co do tego zorganizowana? Przepraszam za tyle pytań, ale to nasz pierwszy lot i nie wiem tak naprawdę jak mam zabrać mleko i mu je przygotowywać?
).
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Wkurzyła mnie teściowa i tyle,musiałam sie wyryczeć