wzbudzanie zazdrości ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-18, 20:58   #1
ewe11
Raczkowanie

wzbudzanie zazdrości ?

Cześć. od kilku miesięcy znam go i można powiedzieć że te początki to coś nas łączyło ale to wszystko nagle sie urwało i przestalismy rozmawiać natomiast widywaliśmy się codziennie otoż jest on bardzo wstydliwym nieśmiałym mężczyzną takim można powiedzieć małym chłopcem któory nie wie jak postawić krok do związku. Kiedyś pisał mi kocham cię z którego oczywiście wypieral się że to brat pisał następnym razem pisał od brata z gg kocham cię przyznał się tym razem że to on pisał ale tak tylko dla śmiechu, powiedział. Byłam dociekliwa myślałam że może czuje coś do mnie skoro pisze takie rzeczy ale wstydzi się mi to okazać i powiedzieć i wprost zapytałam brata czy czuje coś do mnie no i jego brat powiedział że pytał się go i on odpowiedział że nic nie czuje. Zawsze gdy się widzimy ogląda się patrzy się cały czas. A dziś była taka sytuacja że ja z koleżanką przypadkowo postaliśmy i pogadaliśmy z nim i jego kolegami m.in jego brat , oczywiście zauwazyłam jak mnie obserwuje z kroku na krok i można powiedziec że chciał we mnie wzbudzić zazdrośc do mojej koleżanki tak bajerował itp natomiast jego brat podsuwał sie do mnie i mnie przytulał nie wiem co jest grane ? czy on z bratem sie jakoś zmówił ?
A i najważniejsze jest to że ja coś do niego czuje a on o tym wie
ewe11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 21:09   #2
Diversification
Rozeznanie

Dot.: wzbudzanie zazdrości ?

A po co takie podchody? Nie lepiej było wprost zapytać czy coś do Ciebie czuje, a nie jego brata wypytywać o takie rzeczy?

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Diversification jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 21:13   #3
ewe11
Raczkowanie

jak już wspomniałam jest nieśmiały i znam już odpowiedź jakby brzmiała. "nie wiem" z tego człowieka mało bym wyciągneła jeśli chodzi o uczucia
Stary 2010-03-18, 21:15   #4
Diversification
Rozeznanie

To po co się z nim zadajesz? Na ślubnym kobiercu (przypuśćmy), gdy ksiądz się go zapyta czy bierze Cię za żonę też odpowie "nie wiem"? Trochę dojrzałości...

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Stary 2010-03-18, 21:23   #5
ewe11
Raczkowanie

on powie nie wie mi bo się wstydzi rozmawiać o uczuciach a w głebi duszy może myśleć inaczej . Są ludzie otwarci są tez skryci w sobie

Edytowane przez ewe11
Czas edycji: 2010-03-18 o 21:24
Stary 2010-03-18, 21:31   #6
Aivilo
Wtajemniczenie

Moze być skryty w sobie, ok, ale moim zdaniem jest przede wszystkim dziecinny. Szczeniackie wyznawanie miłości na gg, potem krecenie, że to brat, potem z gg brata, potem powiedzenie, że to dla smiechu...
Chcesz być z człowiekiem, który dla żartu szafuje tak waznymi słowami?

A wzbudzanie zazdrości - jeśli faktycznie zaistniało, to jest to bardzo głupie, aczkolwiek jak widać, zadziałało (bo zwróciłaś na to uwagę). Jak dla mnie, bardziej prawdopodobne jest to, że podobasz się jego bratu.

Jeśli chłopak na pytania wprost nie potrafi odpowiedzieć inaczej niż "nie wiem" to odpuść, chyba że chce ci się czekac, aż w końcu się dowie. Chłopak najwyraniej nie dojrzał do związku.

Ile macie lat?

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 21:33   #7
jodame
Zadomowienie

...ufff przebrnęłam. Strasznie ciężko się to czyta przez ten brak większości znaków przestankowych.

Pisanie komuś "kocham Cię" dla zabawy (wiedząc że adresat coś do nas czuje) to dziecinada i żenada. ;/
To, że "podrywa" inną koleżankę, może świadczyć wyłącznie o tym, że chce ją podrywać, a nie myśli o tym, żeby Ciebie wkurzyć i wzbudzić zazdrość.

Moim zdaniem facet jest niepoważny. Do tego bawi się Tobą i Twoimi uczuciami.
Tego chcesz?
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 21:37   #8
ewe11
Raczkowanie

ja mam 16 on ma 18
Stary 2010-03-18, 21:41   #9
madana
Zakorzenienie

I to wiele tłumaczy, chociaż chłopiec umysłowo w gimnazjum pozostał.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 21:52   #10
NiUnIa140588
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewe11 Pokaż wiadomość
Kiedyś pisał mi kocham cię z którego oczywiście wypieral się że to brat pisał następnym razem pisał od brata z gg kocham cię przyznał się tym razem że to on pisał ale tak tylko dla śmiechu, powiedział.
Moim zdaniem on jest bardziej infantylny niż nieśmiały

ślub cywilny 30.07.2009

14.08.2010

...Jestem mamusią ...

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c15nm8gg8hs93.png
NiUnIa140588 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 22:53   #11
Sondrina
BAN stały

Nie wiem, jak można pisać takie rzeczy na GG i tłumaczyć się, ze to dla jaj było, albo że brat napisał... To jest niepoważne... Ale niektóre osoby nigdy nie dojrzewają emocjonalnie. 21-latków, a nawet 40-latków niebiorących odpowiedzialności za swoje słowa też można spotkać...
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 23:16   #12
nizza
Raczkowanie

Cytat:
Cześć. od kilku miesięcy znam go i można powiedzieć że te początki to coś nas łączyło ale to wszystko nagle sie urwało i przestalismy rozmawiać natomiast widywaliśmy się codziennie otoż jest on bardzo wstydliwym nieśmiałym mężczyzną takim można powiedzieć małym chłopcem któory nie wie jak postawić krok do związku. Kiedyś pisał mi kocham cię z którego oczywiście wypieral się że to brat pisał następnym razem pisał od brata z gg kocham cię przyznał się tym razem że to on pisał ale tak tylko dla śmiechu, powiedział. Byłam dociekliwa myślałam że może czuje coś do mnie skoro pisze takie rzeczy ale wstydzi się mi to okazać i powiedzieć i wprost zapytałam brata czy czuje coś do mnie no i jego brat powiedział że pytał się go i on odpowiedział że nic nie czuje. Zawsze gdy się widzimy ogląda się patrzy się cały czas. A dziś była taka sytuacja że ja z koleżanką przypadkowo postaliśmy i pogadaliśmy z nim i jego kolegami m.in jego brat , oczywiście zauwazyłam jak mnie obserwuje z kroku na krok i można powiedziec że chciał we mnie wzbudzić zazdrośc do mojej koleżanki tak bajerował itp natomiast jego brat podsuwał sie do mnie i mnie przytulał nie wiem co jest grane ? czy on z bratem sie jakoś zmówił ?
Jeśli wie, że Ty do niego coś czujesz, i nic z tym nie robi, to znaczy, że on do Ciebie nic nie czuje. Nieśmiałość go tu nie tłumaczy. Bo przecież wie, że gdyby zaproponował cokolwiek, Ty się zgodzisz, bo Ci zależy. A on tylko się bawi pisząc Ci na gg, że Cię kocha.
Czy zmówili się z bratem... może bawi ich ta cała sytuacja.
A może koleżanka mu się bardzo spodobała. I dlatego bajerował. A Ty bardzo chcesz, żeby to była oznaka wzbudzenia zazdrości, mimo że nie jest.
I...dlaczego pytasz jego brata o to, czy on coś do Ciebie czuje? On mógł nie powiedzieć bratu prawdy, albo powiedzieć coś (wiedząc, że to informacja dla Ciebie), ale poprosić o dyskrecję lub dyplomację w udzieleniu odpowiedzi. Stąd "nie wiem"
Najnormalniej w świecie daj sobie spokój z tym chłopakiem, on ma dobrą zabawę Twoim kosztem.
nizza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 08:50   #13
nicka01
Wtajemniczenie

heheheheeh
ale słodkie
wspomnienia z podstawówki <marzy>

Zadajesz się z dzieciakiem.
Poszukaj innego

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 09:09   #14
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślałam, że on ma z 14 lat a ty z 12.....

On: bo zachowuje się bardzo niedojrzale, totalny dzieciak. W dodatku hmm... z brakiem pomyślunku.

Ty: w wieku 16 lat powinno się umieć poprawnie konstruować zdania. W tej wypowiedzi ta umiejętność leży i kwiczy. I to jest przerażające.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 09:26   #15
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Napisane przez NiUnIa140588 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem on jest bardziej infantylny niż nieśmiały
moim też

ps. myslałam że autorka wątku ma 11.. tak jak w nicku...
Stary 2010-03-19, 13:51   #16
ewe11
Raczkowanie

Przepraszam pisałam na szybkiego i nie zwracałam uwagę na interpunkcję i dlatego wychodzi jedno zamieszanie z mojego opowiadania
Stary 2010-03-19, 14:10   #17
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam pisałam na szybkiego i nie zwracałam uwagę na interpunkcję i dlatego wychodzi jedno zamieszanie z mojego opowiadania
Tylko, że tu nie chodzi o interpunkcje tylko, że te zdania są nielogiczne, niepoprawnie zbudowane. Ma się wrażenie, że się czyta jakiś bełkot. Tak opisuje spędzanie dnia z mamą mój 6 letni kuzyn.

Po prostu popracuj nad tym. Bo tu nie chodzi o naszą złośliwość, ale chyba jesteś w ostatniej klasie gimnazjum a więc testy i wypracowanie, potem matura. Z takim sposobem opisywania/wysławiania ciężko widzę Twoje zmagania z językiem polskim.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Cześć. od kilku miesięcy znam go i można powiedzieć że te początki to coś nas łączyło ale to wszystko nagle sie urwało i przestalismy rozmawiać natomiast widywaliśmy się codziennie otoż jest on bardzo wstydliwym nieśmiałym mężczyzną takim można powiedzieć małym chłopcem któory nie wie jak postawić krok do związku.
Powinno być: Cześć. Od kilku miesięcy znam pewnego chłopaka. Można powiedzieć, że na początku coś nas łączyło, ale nagle to wszystko się urwało. Przestaliśmy rozmawiać, choć widywaliśmy się codziennie. On jest nieśmiały i wstydliwy, można powiedzieć, że to taki mały chłopiec, który nie wie jak zacząć związek.

Cytat:
Kiedyś pisał mi kocham cię z którego oczywiście wypieral się że to brat pisał następnym razem pisał od brata z gg kocham cię przyznał się tym razem że to on pisał ale tak tylko dla śmiechu, powiedział.
Powinno być: Kiedyś napisał mi "kocham Cię", czego później się wyparł. Powiedział, że napisał to jego brat. Następnym razem używając gg brata, napisał "kocham Cię". Przyznał się, że tym razem to był on, ale stwierdził, że było to dla żartu.

Cytat:
Byłam dociekliwa myślałam że może czuje coś do mnie skoro pisze takie rzeczy ale wstydzi się mi to okazać i powiedzieć i wprost zapytałam brata czy czuje coś do mnie no i jego brat powiedział że pytał się go i on odpowiedział że nic nie czuje.
To jest chyba najpoprawniej zbudowane zdanie. Chociaż też wymagałoby poprawki, ale nie aż tak drastycznej jak powyższe. Wystarczyłoby zbudować dwa zdania bo jest za długie.

Cytat:
Zawsze gdy się widzimy ogląda się patrzy się cały czas. A dziś była taka sytuacja że ja z koleżanką przypadkowo postaliśmy i pogadaliśmy z nim i jego kolegami m.in jego brat , oczywiście zauwazyłam jak mnie obserwuje z kroku na krok i można powiedziec że chciał we mnie wzbudzić zazdrośc do mojej koleżanki tak bajerował itp natomiast jego brat podsuwał sie do mnie i mnie przytulał nie wiem co jest grane ? czy on z bratem sie jakoś zmówił ?
Powinno być: Zawsze gdy się spotykamy to cały czas na mnie patrzy. Dziś była taka sytuacja: z koleżanką rozmawiałyśmy z nim i z jego kolegami m.in z jego bratem. Oczywiście zauważyłam, że obserwuje każdy mój ruch. Sądzę, że chciał wzbudzić we mnie zazdrość podrywając moją koleżankę. Natomiast jego brat przysuwał się do mnie i mnie przytulał. Nie wiem co jest grane. Czy on się z bratem jakoś umówił?

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 14:30   #18
caroline2324
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 16 on ma 18
dałabym mniej po przeczytaniu twojego 1 posta. no, ale ok.
chłopak to dzieciak, nie narzucaj się...

Nigdy nie byłeś i nigdy nie będziesz częścią mojego świata...
... jesteś jego całością.

caroline2324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 14:36   #19
Diversification
Rozeznanie

Cytat:
ja mam 16 on ma 18
Chłopcy dorastają później, on jeszcze pozostał w gimnazjum, ale uważam, że ten wiek jednak do czegoś zobowiązuje i po co pisać komuś, że się go kocha [w ogóle robić głupie podchody i pisać z komunikatora brata itp.] jeśli nie potrafi się tego wyznać w realu? Trzeba brać odpowiedzialność za to co się robi.

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 17:17   #20
blackredmoon
Raczkowanie

Chłopak ewidentnie zachowuje się jak dzieciak a Ty dajesz się w to "wciągnąć" pytając jego brat czy on coś czuje. Powagi trochę..
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości