|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cienkie endometrium
Witam, od 2 miesięcy nie mam okresu (wcześniej miałam bardzo nieregulerane), na badaniu usg doktor stwierdził że mam baaaaardzo cienkie endometrium. Jakie to może mieć konsekwencje?? Na razie nie staram sie o dziecko ale nie ukrywam że chce je mieć za kilka lat na pewno. Czy ewentualne leczenie może mieć jakieś skutki uboczne np. wzrost masy ciała etc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cienkie endometrium
A czemu nie zapytałaś się o to lekarza? Studiuje medycynę i doprowadza mnie do szału że ludzie będąc u lekarza o nic nie pytają a potem sami wertują internet żeby się czegoś dowiedzieć i często niestety dowiadują się samych bzdur.
To lekarz się na tym zna i to jego pytaj! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
praszczur, czasem ludzie się pytają a otrzymują odpowiedzi w stylu: "za dużo by mówić, a ja mam na korytarzu dużo pacjentek". Ja taką odpowiedź otrzymałam od prof. Radowickiego w Szpitalu na Karowej
![]() nossic to Twoje cienkie endometrium to chyba konsekwencja ogólnych zaburzeń hormonalnych skoro piszesz o bardzo nieregularnych miesiączkach. Endometrium rośnie dzięki estrogenom, więc może masz jakiś niedobór? Najlepiej wybierz się do ginekologa endokrynologa i o wszystko wypytaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a tak z innej beczki: bardzo przykre że w momencie gdy odbierzesz dyplom przybedzie kolejny zgorzkniały i nieprzyjazny lekarz.... ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- *Moonlight eyes* dziękuję za zrozumienie i odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Bo ja tu wchodzę w innym celu niż medyczny. Po prostu zobaczyłam przypadkiem Twojego posta bo był najnowszy w dziale.
Przykro mi że tacy lekarze o jakich piszecie się trafiają, ale to już zależy od człowieka a nie od zawodu. Jak ktoś nie lubi ludzi i uważa się za mądrzejszego od wszystkich to nie powinien zostawać lekarzem który ma kontakt z pacjentami. Jest tyle innych specjalizacji w których nie trzeba pracować z ludźmi. A ja nie mam pretensji do Ciebie bo rozumiem ciekawość, prędzej do systemu w którym lekarze sami nic nie wytłumaczą a pacjenci boją się zapytać. Wiele złego z tego niestety wychodzi. Jak będziesz miała wizytę to wypytaj o wszystko - to Twoje święte prawo i lekarz ma siedzieć na dupie w gabinecie przez godzinę jeśli trzeba będzie i odpowiadać na Twoje wątpliwości. Jednak czasami trzeba mu wybaczyć że skoro pacjent nie pyta to lekarz nie pomyśli że pacjent chciałby się czegoś więcej dowiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
tak to prawda.... już przestałam buszować po internecie w poszukiwaniu informacji na ten temat, każdy przypadek jest inny i musi być rozpatrywany indywidualnie. Zobaczymy co mi powie na wizycie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, odświeżam wątek, bo nie chcę zakładać nowego. Kilka dni temu byłam u gina, wykonał mi usg, pytał czy jestem krótko po miesiączce(teraz wnioskuję, że to pytanie mogło wynikać z niskiego endo). Ogólnie lekarz stwierdził, że wszystko ok. Po powrocie zaczęłam czytać wynik USG i zaniepokoiło mnie endometrium, w 10dc tylko 2mm. Niedługo zamierzam z TŻ rozpocząć starania o maluszka, czy należy coś zrobić i przyjrzeć się bliżej endo, czy na razie zostawić to w spokoju i zacząć starania o dziecko? Bo trochę się martwię.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.